Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Firefox (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1931)

Lyra 06-27-2007 12:26

Firefox

Sziasztok

Tüzesróka használóknak egy kis netgyorsítás /kipróbáltam hatásos!/...

A Firefox "alaptelepítésben" nem használja ki a mai internetelérések igen széles sávját, egyszerre csak egy lekérést indít a weboldal elemeinek letöltéséhez, noha a több megabites ADSL-eléréseken több elem is könnyen letöltődhet párhuzamosan. Ehhez a megjelenő konfigurációs oldalon meg kell keresnünk a network.http.pipelining és network.http.proxy.pipelining logikai kapcsolókat -- vagy a filter mezőbe beírni őket --, majd ezeket egy kettős kattintással igaz-ra (true) állítani.

Ezt követően a network.http.pipelining.maxrequests mező értékével állíthatjuk be, hogy mennyi lekérést indítson egyszerre a Firefox, az alapértelmezett 4-es értéket akár 30-ra is megnövelhetjük. Ezt a funkciót a weboldalak, pontosabban az alattuk futó webszerverek többsége támogatja, így már ezzel a három paraméterváltoztatással is jelentős gyorsulást érhetünk el.

A megjelenítést is felturbózhatjuk, az nglayout.initialpaint.delay kapcsoló értéke azt határozza meg, hogy a weboldal betöltődését követően mennyi idő elteltével kezdje el megmutatni a legenerált weblapot a Firefox. Az alapértelmezett érték egynegyed másodperc, ezt nullára csökkenthetjük, ehhez viszont hozzá kell adnunk a kulcsot a konfigurációhoz, mivel alapból nem tartalmazza ezt a rendszer. Ehhez jobb gombbal kattintsunk az about:config oldal üres területére, majd adjunk hozzá egy integer (egész) kulcsot, neve legyen nglayout.initialpaint.delay, értéke pedig nulla. Ugyanígy sebességnövekedést hozhat az IPv6 névszerver-kezelés letiltása is, melyre egyelőre nincs szükségünk. Ehhez a network.dns.disableIPv6 kapcsolót kell igazra állítanunk.

Nem a sebességet növeli, de egy idegesítő FireFox beállítást szabályoz a content.interrupt.parsing logikai kapcsoló, mely szintén nem szerepel alapvetően a rendszerben. A kulcs hozzáadásával (logikai, boolean) és igazra állításával a weboldal összeállítása alatt is működőképesek maradnak a böngészősáv gombjai, így míg korábban meg kellett várnunk a legenerálás végét, és csak ezt követően léphettünk vissza az előző weboldalra, ezt követően bármikor megtehetjük. A Helpero.com weboldalán további, haladóbb beállításokat is találhatunk, melyek szintén növelhetik a Firefox kezelhetőségét és sebességét. A módosításokat követően újra kell indítani a Firefox böngészőt.

Forrás: HWSW

Csokibácsi 06-27-2007 16:59

Aki nem akar kézzel mókolni, annak itt egy kiterjesztés: http://fasterfox.mozdev.org/

Andrew 06-29-2007 11:34

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 105740)
Aki nem akar kézzel mókolni, annak itt egy kiterjesztés: http://fasterfox.mozdev.org/

anyám borogass
ezt csak ajánlani tudom mindenkinek... kipróbáltam, a hatás drámai!! :eek:
köszönöm, hogy megmutattátok az igaz utat :D:D

Kutyuleee 06-29-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106315)
anyám borogass
ezt csak ajánlani tudom mindenkinek... kipróbáltam, a hatás drámai!! :eek:
köszönöm, hogy megmutattátok az igaz utat :D:D

Egyetértek:D
Áldott legyen az Ori:d

-Fegya- 06-26-2008 12:33

Csodás az adblock plus firefox kiegészítő...
Böngészés közben nem villog egy csomó reklám. :)
Végre nem vágja ketté például az index cikkeit a reklámkép.

Ati 06-26-2008 12:43

Tényleg, a 3-as firefox-szal mik a tapasztalataitok?

Rebellis 06-26-2008 12:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 181923)

Tökéletes...

Andrew 06-26-2008 12:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 181923)

Nekem tetszik, szép is, jó is, az én igényeimnek tökéletesen megfelel:D (bár lehet hogy nekem alacsonyak az elvárásaim:p)

Phoenix 06-26-2008 13:32

Egész jó, elég sok add-on-t írták már át rá. Csak egy bajom van vele...majdnem kétszer annyi memóriát eszik, mint az előző verzió. Bár sebességben verhetetlen és emiatt nem is cserélem vissza. :)

Ati 06-26-2008 13:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 181930)
Egész jó, elég sok add-on-t írták már át rá. Csak egy bajom van vele...majdnem kétszer annyi memóriát eszik, mint az előző verzió. Bár sebességben verhetetlen és emiatt nem is cserélem vissza. :)

Ha telepakolod addonokkal, akkor persze, hoyg sokat eszik. :) Nekem most 100k, szemben az előző verzió 100-150-200-250-300k memóriafoglalásával, ami folyamatosan nőtt a nap folyamán. :)

Phoenix 06-26-2008 13:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 181932)
Ha telepakolod addonokkal, akkor persze, hoyg sokat eszik. :) Nekem most 100k, szemben az előző verzió 100-150-200-250-300k memóriafoglalásával, ami folyamatosan nőtt a nap folyamán. :)

Ezek vannak fent:
-Adblock plus
-Flashgot
-eBay companion
-Winamp toolbar

Ennyivel szerintem nem kellene ennyit használnia.

Nekem eddig a nagyon max 70 mega körül mozgott, most meg ez az alsó határ.

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 13:51

nekem 150k-t eszik meg, de nem sajnálom tőle, rengeteg addon van benne.
amit most előszeretettel hasznláok,az a beépített számológép, amit sidebar-ként elő lehet hívni, pont elfér a Hód mellett a "fekete" részen, és nem kell külön a vindozossal bajlódni, ide oda huzogatni-tologatni, hogy ne takarjon be a képbe :D

Meg olyan, mint egy pénztárgép, visszamenőleg látszanak benne a tranzakciók, így meg tudom nézni, hogy elszámoltam-e valamit, vagy hogy ahol tartok most, az hogy j9ött ki.

Phoenix 06-26-2008 13:56

LoL...tök jó ötlet ez a számológép :D

Nem is lenne bajom a memfogyasztással, ha több memória lenne a gépben, de 512mega (-32videómemória=480). És ezt a notit már nem akarom bővíteni.

Grabi 06-26-2008 13:58

őőőőőő nekem a firefox 3 50k-t eszik. csak pop-up blocker van benne. lényeg az h gyorsabb a kettőnél :)

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 14:02

én lusta dög vagoyk, és a kényelmemet előbbre helyezem a memóriazabálásnál... ha jobbat nyújt, vagy töbet, vagy egyszerűbb kezelni, stb stb stb, akkor nem érdekel mennyit zabál. (nyilávn józan ész határaib belül, 3 gigát ne egyen meg egy böngésző nyilván..)

Remedy 06-26-2008 14:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 181936)
amit most előszeretettel hasznláok,az a beépített számológép, amit sidebar-ként elő lehet hívni, pont elfér a Hód mellett a "fekete" részen, és nem kell külön a vindozossal bajlódni, ide oda huzogatni-tologatni, hogy ne takarjon be a képbe :D

Meg olyan, mint egy pénztárgép, visszamenőleg látszanak benne a tranzakciók, így meg tudom nézni, hogy elszámoltam-e valamit, vagy hogy ahol tartok most, az hogy j9ött ki.

errol tudnal tobbet mondani? :)

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 14:16

igen, Alt+C-vel lehet előbányászni, 3 féle formátuma van, uj lap a firefoxban, új ablakban (mint a windozos), vagy sidebarként a megnyitott lapon belül.

további előnyei közé tartozik, hogy az egész műveletnem amit el akarsz végezni vagy egy "Input" sora, ahova akár az egsézet beírhatod egyben, nem kell müveletenként leenterezni, mint a vindozosat, meg a legtöbb calculatort. ez számomra hasznos, kizárja az elírásokat, mondjuk egy 8 komponenses szorzást ha csinálsz, látod egyben az egsézet

Ati 06-26-2008 14:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 181943)
igen, Alt+C-vel lehet előbányászni, 3 féle formátuma van, uj lap a firefoxban, új ablakban (mint a windozos), vagy sidebarként a megnyitott lapon belül.

további előnyei közé tartozik, hogy az egész műveletnem amit el akarsz végezni vagy egy "Input" sora, ahova akár az egsézet beírhatod egyben, nem kell müveletenként leenterezni, mint a vindozosat, meg a legtöbb calculatort. ez számomra hasznos, kizárja az elírásokat, mondjuk egy 8 komponenses szorzást ha csinálsz, látod egyben az egsézet

Gyanítom, hogy a kérdés arra irányult volna, hogy például mi a neve... :D

Remedy 06-26-2008 14:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 181944)
Gyanítom, hogy a kérdés arra irányult volna, hogy például mi a neve... :D

Igen, gondolom ez vmi addon, mert alapbol nem talalok semmi ilyesmit :)

Bogár 06-26-2008 14:23

nekem a 3-as elég sokszor meghalt eddig... a procit is le szokta fárasztani néha, olyankor muszáj újraindítanom. a dinamikus weboldalakkal is probléma van elég gyakran, például a Hódító pontlistáját is nehezen szokta behozni. nem hiszem, hogy a kapcsolattal van baj, mivel a saját MySQL tábláimat is lassan hozza elő.

nemrég valami konfigurációs izéket állítgattam, és lehet, hogy az a gond. hamarosan teljes Windows reinstall lesz, és akkor valószínűleg ki fog derülni, hogy a felhasználóban kell-e keresni a problémák forrásait. :D

amúgy 60-100 MB közötti memóriát zabál, attól függ, hogy éppen mit csinálok...

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 14:24

http://kepfeltoltes.hu/view/080626/c...toltes.hu_.jpg

Itt egy kép róla..

A neve?

Mozilla Calculator
Version 1.1.12 (2008.06.15)

Itt van róla bővebb infó:
http://calculator.mozdev.org

:D

Remedy 06-26-2008 14:27

Szoval gondolom erre gondolsz:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1194

Remedy 06-26-2008 14:34

Amugy most tettem fel a 3ast es nekem is sokkal lassabb, olyan butan hozza be az oldalakat legalabbis :) zavarja a szemem, ahogy befrissiti oket :)

Ati 06-26-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 181949)
Amugy most tettem fel a 3ast es nekem is sokkal lassabb, olyan butan hozza be az oldalakat legalabbis :) zavarja a szemem, ahogy befrissiti oket :)

Ez tűnt fel nekem is. Más nem említette még, úgyhogy lehet, hogy csak a folyamatosan csökkenő sávszélességem az oka.... :D

Remedy 06-26-2008 14:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 181951)
Ez tűnt fel nekem is. Más nem említette még, úgyhogy lehet, hogy csak a folyamatosan csökkenő sávszélességem az oka.... :D

Nemhiszem, itt 10mbit van, es most egyedul vagyok rajta, es le sem toltok...

Mintha furan rakna ossze az oldalt, neha latom ahogy osszepakolja :)

Lehet csak a 2.6os procim lassu? :)

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 181948)

Arra gondoltam, de a számológépen belül magáról az általam említett oldalt reklámozza. Nekem ez automatikusan benne volt a firefoxba, amikor feltelepítettem, szóval őszintén meg mondom, fogalmam sincs (fogalmam se volt:)) honnan lehet leszedni.

De ezt te most kiegészítetted, köszi mindenkin evében, akit ez érdekel/érdekelt/érdekelhet.

[HTPA]GeeForce 06-26-2008 17:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 181952)
Nemhiszem, itt 10mbit van, es most egyedul vagyok rajta, es le sem toltok...

Mintha furan rakna ossze az oldalt, neha latom ahogy osszepakolja :)

Lehet csak a 2.6os procim lassu? :)

Nekem 6.4-es procim van, és 2.0.0.14-es Firefox verzióm, (igaz, csak) 8 megás netem, de én is látom néha, ahogy összepakolja darabokból a lapokat :D Szóval nem nálad van a hiba. :)

Remedy 06-26-2008 18:26

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 181989)
Nekem 6.4-es procim van, és 2.0.0.14-es Firefox verzióm, (igaz, csak) 8 megás netem, de én is látom néha, ahogy összepakolja darabokból a lapokat :D Szóval nem nálad van a hiba. :)

2.0-nal sosem lattam ilyet. Akkor ez igy eleg fura :)

vityu 06-26-2008 19:08

Most raktam fel, és nekem nincs vele baj. Persze a koliba "csak" 100megás netem van.
:DTetszik ez a számológép is! Hasznos lesz! :)

Drang 07-05-2008 21:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 181949)

Ez nálam is így néz ki.Igaz, hogy az én procim sem csúcstechnika.A sávszélesség itt is 10 mega.2.0-nál nem tapasztaltam én se ilyet.
Egy kér(d)és:A Firefox korábbi változatához volt egy jó kis kiegészítő, az Unplug.
A Firefox 3- mal ez sajna nem kompatibilis...Tudnátok esetleg helyette valamit ajánlani 3-hoz?

Phoenix 07-05-2008 21:17

Quote:

Originally Posted by Drang (Post 182810)
Ez nálam is így néz ki.Igaz, hogy az én procim sem csúcstechnika.A sávszélesség itt is 10 mega.2.0-nál nem tapasztaltam én se ilyet.
Egy kér(d)és:A Firefox korábbi változatához volt egy jó kis kiegészítő, az Unplug.
A Firefox 3- mal ez sajna nem kompatibilis...Tudnátok esetleg helyette valamit ajánlani 3-hoz?

Majd körbenézek utánna
Egyébként meg ha népszerű kiegészítő, akkor nemsoká abból is megjelnik a frissítés ;)

Redback 07-05-2008 21:20

pontosan mit csinál az unplug?

Drang 07-05-2008 21:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 182815)
pontosan mit csinál az unplug?

Egy letöltés vezérlő.Bármit bárhonnan le tudtam szedni vele (audio,video)

Ati 07-05-2008 21:42

Quote:

Originally Posted by Drang (Post 182810)

Közben én megfigyeltem, hogy ezt miért csinálja. Amíg nem töltött le egy képet, addig az alt szövegét írja ki, ami többnyire hosszabb, mint a kép. Amikor letöltötte a képet, akkor lecseréli a szöveget a képre, ettől összeugrik. Emiatt látszik úgy, hogy ugrál az egész oldal.

Remedy 07-05-2008 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 182819)
Közben én megfigyeltem, hogy ezt miért csinálja. Amíg nem töltött le egy képet, addig az alt szövegét írja ki, ami többnyire hosszabb, mint a kép. Amikor letöltötte a képet, akkor lecseréli a szöveget a képre, ettől összeugrik. Emiatt látszik úgy, hogy ugrál az egész oldal.

Es mit lehet csinalni, hogy ne csinalja? :)

ami nem downgrade, persze :)

Ati 07-05-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 182820)
Es mit lehet csinalni, hogy ne csinalja? :)

ami nem downgrade, persze :)

Erre sajnos még nem jöttem rá. :D

J.Ati 08-30-2008 12:21

Mostantól én is az új firefoxot használom:)

Kicsit fura még,de talán megszokom.

Ati 08-30-2008 12:26

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 188749)
Mostantól én is az új firefoxot használom:)

Kicsit fura még,de talán megszokom.

Hajrá, üdv a klubban! :)

Egyébként a fórumozók 55,74%-a használ Firefoxot, míg IE-t csak 39,52%.

Ez az arány a játékban mégjobban eltolódott: Firefoxot 56,09%, míg IE-t csak 39,25% használ.

(Az adatok az elmúlt 30 napra vonatkoznak.)

Ati 08-30-2008 12:27

Ui: itt jegyezném meg, hogy a Hódító már a PlayStation 3-at is meghódította. ;) :D:D:D

Andrew 08-30-2008 12:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 188751)
Ui: itt jegyezném meg, hogy a Hódító már a PlayStation 3-at is meghódította. ;) :D:D:D

Neeeeee, ezt nem mondod komolyan, hogy valaki PS3-ról netezik, és pont hódítózik :D

All times are GMT +1. The time now is 00:01.