Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tekercsek kopáshatárainak módosítása. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1929)

#Lopakodó# 06-27-2007 10:43

Tekercsek kopáshatárainak módosítása.

Más topikban megemlítettem.
Mostanában kaptam több levelet,hogy csináljak a megbeszéléseknél neki önálló témát.

Sokan említették,hogy a 199 hekire kerülés is jksz-s megbeszélt ütések sok esetben:-)
Ennek kiküszöbölésére modosítani lehetne,hogy a 0% os kopás ne 199hekin legyen hanem az alapban kapott200 hektáron.

0-199 hektár: 0%
200-399 hektár: 1%
Most.
0-200 hektár: 0%
201-399 hektár: 1%
Módosítva.

Sokat nem fűznék hozzá.
Mindenki tudja mi miért és hogyan.
Gondoltam nem aprózom teszek máris hozzá szavazást is:-)

Kutyuleee 06-27-2007 10:49

Itt is támogatom úgyanúgy. csak minimális változtatás, de sztem sok "mini" megbeszélt ütést kiszür sztem

Fefe013 06-27-2007 11:17

Sztem is jó ötlet, mert nekem is kb 2 hetet kellett várnom legutóbb míg leütöttek, pedig én mindent megtettem ennek érdekében( 10 varival ártóztam a végén már 4 tolival loptam:D:D:D:D)
Jksz nélkül elég macerás és sokáig el is tart, de így ezek valóban elkerülhetőek lennének....

Dus 06-27-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105647)
Itt is támogatom úgyanúgy. csak minimális változtatás, de sztem sok "mini" megbeszélt ütést kiszür sztem

szintúgy támogatom...bár lehet ,hogy ez eddig így jó volt,mert legalább tegyen is valamit azért,hogy ne kopjon a tekercse...most tesz,hisz leütteti magát 200 alá...mostmár alapból sem fog kopni a tekercs,így semmit nem kell tennie azért ,hogy ne kopjona tekercse...

Kutyuleee 06-27-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105660)
szintúgy támogatom...bár lehet ,hogy ez eddig így jó volt,mert legalább tegyen is valamit azért,hogy ne kopjon a tekercse...most tesz,hisz leütteti magát 200 alá...mostmár alapból sem fog kopni a tekercs,így semmit nem kell tennie azért ,hogy ne kopjona tekercse...

Igen igen, csak nehezen ütik le az embert mint Fefe is irta, és sokan az "egyszerübb" utat választják és megkérnek egy ismit...

Dus 06-27-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105665)
Igen igen, csak nehezen ütik le az embert mint Fefe is irta, és sokan az "egyszerübb" utat választják és megkérnek egy ismit...

igen,de legalább csinlt valamit annak érdekében,hogy leüssék:)...ugymond megdolgozott érte,tehát nem a semmiért kapta a 0% os tekercskopást...

Fefe013 06-27-2007 11:50

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105667)
igen,de legalább csinlt valamit annak érdekében,hogy leüssék:)...ugymond megdolgozott érte,tehát nem a semmiért kapta a 0% os tekercskopást...

Az igaz, de gondolj bele mennyire rossz volt, h 2 hetet elpazaroltam, s közben egy nap kb 12 sereg jött be fosztani, de földet nem vitt senki, mindenki csak a morálját igazította........

Kutyuleee 06-27-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 105667)

a nagy többség ugymond megdolgozik érte, persze:D én meg vagyok a hófehérke:D ezzel nem lenne semmi gond, ha tényleg mindenki így érné ezt el, de sajnos nem:(

Valezius 06-27-2007 12:28

én KÖZÖMBÖS vagyok, tehát nem tudok mire szavazni. :D

Jó várni kell 2hetet, én is annyit vártam. De nem is léptem be valami sűrűn az oriba ameddig le nem vertek. Naponta egyszer megnéztem mi van, és mikor láttam, hogy 200-on vagyok még mindig, már léptem is ki :)

Phoenix 06-27-2007 12:36

Személy szerint én is csak javasolni tudom, mert így tényleg csökkenni fog a jksz.

Burning 06-27-2007 12:47

tényleg egyre lenne jó: a jksz kiszűrésére, tehát támogatom;)

Deni 06-27-2007 14:09

véleményem szerint meg 200 hektár alatt is kopjon a tekercs.. nem értem, hogy egy 200hektár alatti ország miért élvez ilyen előnyöket.. nem tartom logikusnak..

Synkel 06-27-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 105708)
véleményem szerint meg 200 hektár alatt is kopjon a tekercs.. nem értem, hogy egy 200hektár alatti ország miért élvez ilyen előnyöket.. nem tartom logikusnak..

Nekem ez a verzió jobban tetszene. Kopjon alatta is, akkor sincs semmi szükség jksz-re, ráadásul óvni kell a vagyont a kopástól, nem elég vipelni, hogy folyamatosan termelje az egyszer majd felhasználandó lét. Azaz akinek tekiíró orija van, az lépkedjen legalább be olykor:)

Kutyuleee 06-27-2007 17:52

Quote:

Ez az ötlet mégszimpatikusabb:D

otto500 06-27-2007 18:13

Quote:

Egyetértek, ez egy tökéletes megoldás lehetne! Az eredeti ötlet fél sikert hoz sztem - NEM támogatom!
Quote:

200 hektár alatt is kopjon a tekercs.

-Ezt az ötletet én is támogatom.

BimmBimm 06-27-2007 18:36

Már nem tudom melyik tetszene jobban, hogy 200 legyen a kopási határ, vagy hogy 200 heki alatt is kopjon, de mind2 jobb mint a mostani

Cyby_ 06-27-2007 19:47

Deni drága tudsz te ha akarsz,támogatom eme ötletedet!,)

Cyby_ 06-27-2007 19:49

Szavazást elcsesztem a javaslomhoz számoljatok hozzá!:) mivel a 200heki alatti is módosítás :D

Brown 06-28-2007 12:17

Részemről nem támogatom. Nagyon minimális változást hozna. Ha valaki 199 hekin vagy alatta érzi jól magát, tegye. Én inkább a fejlődést, a játékot választom. Nagyobb hekin ez a probléma egyszerűen már nem érdekel. Mármint hogy ki mit csinál odalent. A jksz-nek vannak fokozatai. Az hogy megbeszélem sunyiba hogy üssenek le, valahol a ranglétra alján van. Persze ettől még jksz.

A tekercskopásokkal kapcsolatban viszont egészen érdekes gondolat jutott eszembe.

Ha van 50.000 tekercsem és számoljunk 2% kopással a példa kedvéért, akkor az 1000 kopás a megadott időközönként. Tegyük fel ez a lakáshelyzeti, tehát 4650 amit elméletileg az ori használ, ez kell a 30%-hoz. Akkor miért nem ennek az összegnek a 2%-a kopik. Hisz akkor csak ennyit hurcolnak szét a birodalomban, a többi pedig valahol egy központi könyvtárban szabadságol, és ha egy hónap múlva onnan kiveszik, még mindig friss nyomda illata van. Így lenne logikus. Nekem legalábbis. Egy első osztályos sem hurcolja magával a 8 év anyagát mindennap.

-Ede- 06-28-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105871)
Részemről nem támogatom. Nagyon minimális változást hozna. Ha valaki 199 hekin vagy alatta érzi jól magát, tegye. Én inkább a fejlődést, a játékot választom. Nagyobb hekin ez a probléma egyszerűen már nem érdekel. Mármint hogy ki mit csinál odalent. A jksz-nek vannak fokozatai. Az hogy megbeszélem sunyiba hogy üssenek le, valahol a ranglétra alján van. Persze ettől még jksz.

A tekercskopásokkal kapcsolatban viszont egészen érdekes gondolat jutott eszembe.

Ha van 50.000 tekercsem és számoljunk 2% kopással a példa kedvéért, akkor az 1000 kopás a megadott időközönként. Tegyük fel ez a lakáshelyzeti, tehát 4650 amit elméletileg az ori használ, ez kell a 30%-hoz. Akkor miért nem ennek az összegnek a 2%-a kopik. Hisz akkor csak ennyit hurcolnak szét a birodalomban, a többi pedig valahol egy központi könyvtárban szabadságol, és ha egy hónap múlva onnan kiveszik, még mindig friss nyomda illata van. Így lenne logikus. Nekem legalábbis. Egy első osztályos sem hurcolja magával a 8 év anyagát mindennap.

ha már valaki arra vetemedik, h sok tízezer/százezer(vagy esetleg millió) tekercset tart, akkor legalább annyit kelljen fáradni h kiteszi a piacra
ha az lenne amit mondassz, akkor gnómként bent lehetne fajtánként 1milla tekercs és kopna max8*633db - ebből pedig az jön h ha valaki megírja azt az 1milliót fajtánként(és vannak akik megírják!!) akkor minden pótlás meg egyebek nélkül, több mint 3,5évig kitartana neki a tekercs
biztos csak én vagyok rosszindulatú, de nem azt kéne támogatni aki 1 évig tekercset irogat(vagy jksz-el szerzi), hanem azt aki játszani is akar!

amúgy próbáld ki, h elteszel egy könyvet a polcod mögé, 10 év múlva pedig ismét előveszed, akkor nem lesz "friss nyomda szaga", persze csak, ha a könyv nem múanyag lapos

Brown 06-28-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105878)
ha már valaki arra vetemedik, h sok tízezer/százezer(vagy esetleg millió) tekercset tart, akkor legalább annyit kelljen fáradni h kiteszi a piacra
ha az lenne amit mondassz, akkor gnómként bent lehetne fajtánként 1milla tekercs és kopna max8*633db - ebből pedig az jön h ha valaki megírja azt az 1milliót fajtánként(és vannak akik megírják!!) akkor minden pótlás meg egyebek nélkül, több mint 3,5évig kitartana neki a tekercs
biztos csak én vagyok rosszindulatú, de nem azt kéne támogatni aki 1 évig tekercset irogat(vagy jksz-el szerzi), hanem azt aki játszani is akar!

amúgy próbáld ki, h elteszel egy könyvet a polcod mögé, 10 év múlva pedig ismét előveszed, akkor nem lesz "friss nyomda szaga", persze csak, ha a könyv nem múanyag lapos

Azért azt tudja mindenki, hogy a piac nem arra való, hogy a tekercseket ott tároljuk, tehát aki a kopás elől kitolja a piacra, az sem tartja be a játékszabályokat rendesen. :) Akik peddig millió számra írják szerencsétlenek, azok így is úgy is megírják, akárhogy kopik. Azért egy egészséges határt mégis meg lehetne húzni, amin belül csak a %-hoz szükséges mennyiség kopik. 10-15 ezer körüli értéknél például.

Azért a 10 év elég szélsősége példa. Nem hiszem hogy lenne mit elővennem. A műanyag meg egyébként is veszélyes hulladék. :D

LotR 06-28-2007 13:50

személy szerint inkább javaslom mint ellenzem,
de számomra még mindig logikusabb lenne ha ugyanúgy kkopna 199 hki alatt is mint 200-on...
Remélem Ati olvassa ezt és nemcsak a szavazást figyeli majd...

Burning 06-28-2007 18:55

Quote:

ez még jobbnak tűnik...;):)

Stev 06-29-2007 12:32

Én is a 200alatti kopást támogatom! Egyrészt nincs ok jksz-re, másrészt nem jutnak előnyhöz olyanok, akiknek be sem kell lépni hónapokig, ha áldoznak a VIPre.

Pepa 06-29-2007 21:50

Estét!

200 heki alatt kophatna 0.5 %-ot és rendbe is lennénk. Én azért szavaztam a közönbösre, mert nekem mindegy 400 hekiig úgysincs könyvtáram. És valóban ha tekiben tartom a pénzem figyeljek rá oda. Nem keveseket buktam már, de egyszer se panaszkodtam.

Dus 06-30-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 106490)
Estét!

200 heki alatt kophatna 0.5 %-ot és rendbe is lennénk. Én azért szavaztam a közönbösre, mert nekem mindegy 400 hekiig úgysincs könyvtáram. És valóban ha tekiben tartom a pénzem figyeljek rá oda. Nem keveseket buktam már, de egyszer se panaszkodtam.

200 hekin ugyannyira kéne kopnia a tekinek mint 199 hekin...nem jo ha 0,5% és 1%,mert attol még nem szűnne meg pl a sok JKSZ,mert a 0,5% még mindig jobban megérné az embreknek mint az 1%:)

Pomi 06-30-2007 21:38

Jó ötlet, kopjon mindenhol egyformán a teki.:) Mindenhol 20%-osan:p:D

Dragi 06-30-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106622)

nagyon ráérsz mostanában :)))

#Lopakodó# 06-30-2007 21:52

Quote:

Originally Posted by Pomi (Post 106622)

Aki hullával játszik csak, ez annak jó:-)))))

Pepa 06-30-2007 21:59

Quote:

Originally Posted by #Lopakodó# (Post 106624)
Aki hullával játszik csak, ez annak jó:-)))))

Hulla ezer párszáz hekin 400 könytvtárral??? Annak is jó lenne?

Tsobi 06-30-2007 22:02

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105883)
Azért azt tudja mindenki, hogy a piac nem arra való, hogy a tekercseket ott tároljuk, tehát aki a kopás elől kitolja a piacra, az sem tartja be a játékszabályokat rendesen. :)

És ez a másik dolog,amit nem lehet bizonyítani .. hisz mivan akkor,ha valaki a nagyobb nyereség reményében rakja ki drágábban az áruját ... mindenki ezt teszi .. csak van,aki pont tekerccsel és pont úgy,hogy az ne kopjon.

Seldon 06-30-2007 23:00

Quote:

Ez tetszik :)
Magyarázatot persze tudnék találni, miért így lett megcsinálva a rendszer, kellett egy alsó határ ami alatt már túl kevés épülete van az országnak, és legalább a kopással ne nőjenek mégjobban a költségei az amúgyis kevés jövedelem mellé...

Megyek és szavazok a változásra.. Kopjon csak mindenütt.

Seldon 06-30-2007 23:10

UI: Tudom, hogy Lopi bácsinak nem ez volt az eredeti felszólalása, de az, hogy valaki beregel egy országot, és csak annyi a dolga, hogy beépíti kvtárral, nem egy szimpatikus lét...
Volt nekem is ilyenem, hogy ritka gép előtti lét mellett mégse vesszen kárba az idő, de rühelltem... napi egyszer viszont ígyis-úgyis benéztem, ha meg mégse, se történt semmi. Így legalább a napi 1 ránézésre rákényszerülne még egy tekiíró is.

Non Omnis Moriar 07-02-2007 06:33

Az eredeti ötletet végül is nem ellenzem, de azt hogy mindenhol kopjon a tekercs, azt igen... 100 vagy annál kisebb orikban mért jó ha kopik a teki? Egy kis ország nem tudja magát szinten tartani

Én inkább azt javasolnám, hogy legyen 100 heki a kezdő orik területe, és 100 alatt nem kopna a teki -> jóval kevesebb hely lenne az "alvilági" hiéna oriknak, és egyúttal hosszabb lenne a csoport játéktere a top 30 határig.

-Ede- 07-02-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 106862)
Az eredeti ötletet végül is nem ellenzem, de azt hogy mindenhol kopjon a tekercs, azt igen... 100 vagy annál kisebb orikban mért jó ha kopik a teki? Egy kis ország nem tudja magát szinten tartani

Én inkább azt javasolnám, hogy legyen 100 heki a kezdő orik területe, és 100 alatt nem kopna a teki -> jóval kevesebb hely lenne az "alvilági" hiéna oriknak, és egyúttal hosszabb lenne a csoport játéktere a top 30 határig.

lehet csak én vagyok negatív hozzáállással de nem hiszem h ilyen jellegű átalakítás bekerülne a közeljövőben, nem hinném h túl sok ember teccését elnyerné, annak ellenére se h alacsony hekin még olcsó a felfedezés, a játék 200 hektárra lett kitalálva, és ezt már mindenki megszokta

Kutyuleee 07-02-2007 11:05

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105883)
Azért azt tudja mindenki, hogy a piac nem arra való, hogy a tekercseket ott tároljuk, tehát aki a kopás elől kitolja a piacra, az sem tartja be a játékszabályokat rendesen. :)

Már bocs de én nem olvastam olyan szabályról, hogy ne lehetne kirakni a piacra tekercseket. most komolyan hol van olyan szabály hogy ne tehetnék ki vmit folyamatosan a piacra??? Én csak egy figyelmeztetést látok a súgóban, hogy a piac nem raktár, úgyhogy könnyen jöhetnek a csúnyabácsik és lenyúlhatják a cuccost hazafele...

-Fegya- 08-03-2007 11:32

Ha hozzányúlunk a tekikopáshoz, akkor nemcsak a 200 heki alatti kopást kéne módosítani. A nagyobb országok tekikopását növelni kéne.
Egy 1000 hektáros vagyonnal nem rendelkező gnómnak jelentős kiadás az 5% tekikopás pótlása. Egy 12000 hektáros gnóm viszont szinte észre sem veszi, hogy kopnak a tekik. Ez azért van, mert a bevétel nagyjából a területtel arányos, a tekire fordított kiadás viszont fix.
Szóval szerintem 1000 hektár felett is nőnie kéne a tekik kopásának, bár nyilván nem olyan mértékben, mint régen.

Valezius 08-03-2007 12:47

Az alapötletet támogatom, főleg ha bekerül, hogy az építés alatt lévő hekit is viszed magaddal.

Rém 08-03-2007 13:46

Nekem lenne 1 olyan javaslatom a tekercs kopással kapcsolatba, hogy tegyk fel összegyüjtöttünk egy szinten x mennyiségü tekercset és szintet lépünk, de 24 körig nem mehetünk ki a piacra és ilyenkor nem tudjuk megakadályozni azt hogy ne kopjon x mennyiségü tekercs amig nincs piac, tehát lehetne egy olyan kis apró módositás hogy védelem alatt nem kopik a tekercs, igy kitudja az ember tenni a piacra ugy hogy ne legyen kára, vagy legalább az első 25-30 körbe ne kopjon

Kutyuleee 08-03-2007 13:52

Quote:

Originally Posted by Rém (Post 114740)
Nekem lenne 1 olyan javaslatom a tekercs kopással kapcsolatba, hogy tegyk fel összegyüjtöttünk egy szinten x mennyiségü tekercset és szintet lépünk, de 24 körig nem mehetünk ki a piacra és ilyenkor nem tudjuk megakadályozni azt hogy ne kopjon x mennyiségü tekercs amig nincs piac, tehát lehetne egy olyan kis apró módositás hogy védelem alatt nem kopik a tekercs, igy kitudja az ember tenni a piacra ugy hogy ne legyen kára, vagy legalább az első 25-30 körbe ne kopjon

Ez nem véletlenül van így, ha már a piacon tartod a tekercseidet, legalább szintenként 1x kopjon az is...

All times are GMT +1. The time now is 23:55.