Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Csata útközben (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1928)

Gazsy 06-26-2007 10:19

Csata útközben

Súgó:
"Ha egy adott célpont fele több, egymással szövetségben nem levő ország is tart, akkor egyik sereg sem nézheti tétlenül, hogy másnak is az általad kinézett országra fáj a foga. Ha ezek a seregek észreveszik egymást útközben, akkor egy előre nem látott csatára kerül sor. Minél közelebb vannak a támadó seregek egymáshoz és a célponthoz, annál nagyobb valószínüséggel keverednek egymással csatába."

Ezzel kapcsolatban:
Minap ugy alakult, hogy 18 seregünk ment egy célra. ezek közül volt 5 3 körös és 13 2 körös. Índított egy másik szövi is 2 körös támadást velünk egyszerre (sajnos):(

Az érdekesség:
az ellen serege nagyobb volt és eltakarította az összes seregünket...de ha az ellen 2 körös támadást indít akkor akkor hogy tudta leverni a 3 körös seregünket?????:confused::confused::confused:

összegzés:
adott országtól más távolságra lévő seregek hogy tudnak találkozni???
kicsit furcsának tartom...ez nme illik bele a Hód logikájába...

(ha van erre téma elnézést..átfutottam a témákat nem találtam...de rossz a szemem, így ha már létezik ilyen téma: elnézést érte.)

Tsobi 06-26-2007 10:29

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 105415)
Súgó:
"Ha egy adott célpont fele több, egymással szövetségben nem levő ország is tart, akkor egyik sereg sem nézheti tétlenül, hogy másnak is az általad kinézett országra fáj a foga. Ha ezek a seregek észreveszik egymást útközben, akkor egy előre nem látott csatára kerül sor. Minél közelebb vannak a támadó seregek egymáshoz és a célponthoz, annál nagyobb valószínüséggel keverednek egymással csatába."

Ezzel kapcsolatban:
Minap ugy alakult, hogy 18 seregünk ment egy célra. ezek közül volt 5 3 körös és 13 2 körös. Índított egy másik szövi is 2 körös támadást velünk egyszerre (sajnos):(

Az érdekesség:
az ellen serege nagyobb volt és eltakarította az összes seregünket...de ha az ellen 2 körös támadást indít akkor akkor hogy tudta leverni a 3 körös seregünket?????:confused::confused::confused:

összegzés:
adott országtól más távolságra lévő seregek hogy tudnak találkozni???
kicsit furcsának tartom...ez nme illik bele a Hód logikájába...

(ha van erre téma elnézést..átfutottam a témákat nem találtam...de rossz a szemem, így ha már létezik ilyen téma: elnézést érte.)

Tudom ajánlani :)
http://forum.queosia.com/showthread....hlight=seregek

Gazsy 06-26-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 105418)

jogos köszönöm. bár a vaksági klauzula talán felment:D:D:D

de ha jól látom az lezárt téma...
bár lényegében találtam választ.... csatázhat két sereg akkor is ha jollehet köztük van vagy nyóc kör....
Ez jóó:) Szegeden agyonverlek miközben Pesten vagyok:D:D
ki érti ezt....

Tsobi 06-26-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 105421)
jogos köszönöm. bár a vaksági klauzula talán felment:D:D:D

de ha jól látom az lezárt téma...
bár lényegében találtam választ.... csatázhat két sereg akkor is ha jollehet köztük van vagy nyóc kör....
Ez jóó:) Szegeden agyonverlek miközben Pesten vagyok:D:D
ki érti ezt....

De ha találkozunk Cegléden,akkor sima ügy a pofozkodás :)

nyolcvan 06-26-2007 10:59

18 sereget szabályos kiküldeni egy országra? :eek:
ha mindegyik földszerzésre menne, akkor annak az országnak nem sok hekije maradna

ha mondjuk mindegyik lefele támadna, és ha egy támadás 3%nyi hekit visz, akkor:
0,97*0,97*0,97 ... 0,97= 0,577

vagyis elveszti majdnem területeinek a felét

Gazsy 06-26-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105425)
ha mindegyik földszerzésre menne, akkor annak az országnak nem sok hekije maradna

0,97*0,97*0,97...0,97= 0,577

Krónika: megnézztük éjjsel csatázott topban összesen vaolt tőlünk 3-5 óri 2 körre.... ugyhogy adott volt meggömböztük: üres ori...
nme érdekel mennyit veszít...:):):)
és az sem érdekel hogy minért bont valki 2500 hekit le egy oriban és mit talál ki..
2500-hekis ori volt összesen 9 bankja és volt és 2500 üres terület... innentől kezdve B topjában nem tulzottan nagy a választék ütnivaló országokból....
hár rámentünk rendesen....

Gazsy 06-26-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 105422)
De ha találkozunk Cegléden,akkor sima ügy a pofozkodás :)

de ha Békéscsabán van Géza, akit szét akarunk pofozni mindketten, akkor nme valószínű hogy találkozunk Cegléden... legalább isnem, ha fontos Géza felpofozása... és sietünk mindketten, nehogy valaki más verje szét előttünk...

bár a modern technika e-mail bne is lehet pofont küldeni... pofonküldő szolgálat:):)

Remedy 06-26-2007 11:16

Quote:

Hat ez szerencsere nem igy mukodik, minel tavolabb kerul, annal kevesebb foldet viszel tole....

Gazsy 06-26-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 105429)
Hat ez szerencsere nem igy mukodik, minel tavolabb kerul, annal kevesebb foldet viszel tole....

igen télleg nme....:):)
amugy azé meglett az ütés mer a konkurencia anarchba került...:confused:
igy első 76 hekit hozott lefelé a 10. az csak 48-at:)

Xeper 06-26-2007 11:27

Quote:

Mikor még minden sereg fölfelé csapódott ha jól helyezkedtél, volt hogy egy ország 80%-át elcsatoltuk :D (JKSZezett ellenünk, mi így rendeztük :D )
Haszonszerzésért megy a sereg, nem 50 körről indítottuk (tehát nem a 'csak azért is' piszkálás), miért ne lenne szabályos?

Toti 06-26-2007 11:51

mint részese ennek, harmadszorra sikerült csak bemenni hozzá, mert egymás seregeit folyamatosan fodítottuk vissza, így összesen 6 kör alatt sikerült eljutni a célhoz, mivel egy kör indítás, egy kör visszasereg, aztán indítás megint, és ugyanez mégyeszer. ezalatt az idő alatt a seregeink a másik szövivel összesen 74 csatát vívtak útközben...

sasa 06-26-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105437)
mint részese ennek, harmadszorra sikerült csak bemenni hozzá, mert egymás seregeit folyamatosan fodítottuk vissza, így összesen 6 kör alatt sikerült eljutni a célhoz, mivel egy kör indítás, egy kör visszasereg, aztán indítás megint, és ugyanez mégyeszer. ezalatt az idő alatt a seregeink a másik szövivel összesen 74 csatát vívtak útközben...

a célpont meg ott nevetett a markában? :D
Lehet, én vagyok régimódi, de én csak két sereget küldtem volna. Elég nagy eséllyel mind a kettő be is ment volna. Igaz, kisebb a zsákmány.

Toti 06-26-2007 11:56

na pont ez az. maxot akartuk kihozni. ami nem teljesen sikerült, de megvolt. a célpont meg üres hekiből állt. maxra lebontotta magát. úgyhogy ennyi.

nyolcvan 06-26-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 105431)
Mikor még minden sereg fölfelé csapódott ha jól helyezkedtél, volt hogy egy ország 80%-át elcsatoltuk

az már szép :)

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 105431)
Haszonszerzésért megy a sereg, nem 50 körről indítottuk (tehát nem a 'csak azért is' piszkálás), miért ne lenne szabályos?

én ha elveszteném az ország területének a felét, lehet hogy inkább törölnék (szerintem az alatta lévő csoportban lévő 2. ori hamarabb fellépne és utolérné)
és akkor talán törlésig ütés volna, vagy ilyesmi

de mivel írtátok, hogy nem is visz annyit valójában, akkor nyílván egyértelmüen szabályos

Remedy 06-26-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105437)

Egyszeru, egyvkinek kell inditani egy bazi nagyot, ami mindenkit fordit, a tobbieknek meg sok kicsit.... :)

Toti 06-26-2007 12:00

ez a támadás pont arról szólt, hogy a hekit növeljük. egyszer csak felbukkant előttünk, és nem lehetett kihagyni az alkalmat. előttünk is ütötték már jópáran. krónikából kiderült. ahol éppen tanyázunk nem sok lehetőség van a földszerzésre. vagy a beesőket szedjük le, vagy fedezünk. mivel hadisok lévén a fedezés ne mnagyon áll közel hozzánk csak a csata marad. úgyhogy muszály volt levenni őt. de sztem nagy a valószínűsége, hogy újrázni akart.

Toti 06-26-2007 12:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 105441)
Egyszeru, egyvkinek kell inditani egy bazi nagyot, ami mindenkit fordit, a tobbieknek meg sok kicsit.... :)

Remy meg volt ez is. mind a háromszor. csak az ellennek volt egy "hatalmas" serege velünk szemben. az áthelyezése anarchba az volt a titok nyitja. meg hogy jópár lovat leütöttünk róla addig is. egyet sikerült megfordítani

Toti 06-26-2007 12:03

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105440)
az már szép :)

de mivel írtátok, hogy nem is visz annyit valójában, akkor nyílván egyértelmüen szabályos

Szabályosnak szabályos volt. semmi nem volt előtte. egyszer csak jött és rámentünk. ha ebben vki talál kivetnivalót akkor itt vagyok.

Gazsy 06-26-2007 12:13

Quote:

Bocsi... de ez aszem nem működőképes...mert a nagy sereg visszalöki a másik nagyot, de a picik mind megvívnak az ellen nagy seregével... és azok hazakullognak...:(
amugy a súgóbna szereplő találkozás nem 100%... hát az eddigi tapasztalatok alapján, ha 2 körről nem 100% akkor 99,999999%:):)

Xeper 06-26-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105440)
én ha elveszteném az ország területének a felét, lehet hogy inkább törölnék (szerintem az alatta lévő csoportban lévő 2. ori hamarabb fellépne és utolérné)
és akkor talán törlésig ütés volna, vagy ilyesmi

Ha egy gyenge lelkületű játékos töröl egy támadás miatt, akkor az még nem törlésig ütés. Ha visszajársz valakire, és ellehetetleníted a játékát, és ezért töröl, az lehet törlésig ütés -és még a visszajárás mértéke is szubjektív dolog. De hogy egy hibád miatt 1 körben 18 sereg érkezhet (vagy akár 32 is :) ), az nem törlésig ütés.
És hogy egyáltalán felmerül valakiben hogy ez csalás... égnek áll tőle a hajam.

Toti 06-26-2007 12:26

így van. ha ott van 8 tábim akkor megtehetem hogy kimegyek. és ha szólok a szövimnek, hogy esetleg egybenmaradjunk, vagy hogy ők is részesüljenek a jóból. ez a hód velejárója. ha hibázik elkapom.

Kutyuleee 06-26-2007 12:31

Quote:

Remy ezzel csak az a baj, hogy nem inditás szerint csatáznak:D így is előfordulhat, hogy azon az egyen kivül mindet visszaforditják:D

nyolcvan 06-26-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 105446)
Ha egy gyenge lelkületű játékos töröl egy támadás miatt, akkor az még nem törlésig ütés

Én ha elveszteném az ország területének a felét, nem azért törölnék, mert meglátom a sok piros eseményt, hanem mert úgy sokkal lasabban haladnék.
Szerintem télleg hamarabb utolérné az alatta lévő csoportban lévő orim, és ha nem törölném, akkor még az sem tudna még fellépni egy csomó ideig. Egyszerűen csak józan ész kérdése.
Vagy pedig ami még egyszerűbb, csak újráznék. (Szerintem a terület felezésével lejebb kerülne, mint amit az újrázáskor visszakapnék területet)

De mint irtátok, úgysem visznek annyi hekit hanem sokkal kevesebbet (Hál' istennek :D) , úgyhogy az egész tárgytalan

Kutyuleee 06-26-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105451)
Én ha elveszteném az ország területének a felét, nem azért törölnék, mert meglátom a sok piros eseményt, hanem mert úgy sokkal lasabban haladnék.
Szerintem télleg hamarabb utolérné az alatta lévő csoportban lévő orim, és ha nem törölném, akkor még az sem tudna még fellépni egy csomó ideig. Egyszerűen csak józan ész kérdése.
Vagy pedig ami még egyszerűbb, csak újráznék. (Szerintem a terület felezésével lejebb kerülne, mint amit az újrázáskor visszakapnék területet)

De mint irtátok, úgysem visznek annyi hekit hanem sokkal kevesebbet (Hál' istennek :D) , úgyhogy az egész tárgytalan

Annyival sokkal kevesebbet azért nem:D de aki ennire lüke, hogy védelem nélkül hagyja magát, az meg is érdemli, főleg ha ezt napközben követi el:D

Amúgy meg ha kedves az ori akkor úgyse törli az ember, inkább vesztegel lejjebb csak hogy helyrehozza:D
Spec újrázni csak akkor ha már télleg annyira gázos a szitu hogy erőteljesen konvergál a lehetetlenhez az újjáépités:D hogy leverték rólam az ország felét??? ez van, attól még nem újrázok:D

nyolcvan 06-26-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105452)
de aki ennire lüke, hogy védelem nélkül hagyja magát, az meg is érdemli, főleg ha ezt napközben követi el:D

Télleg egyáltalán minek hagyná védelem nélkül valaki az orit újrázáson kivül?
Kivéve ha 24 órás távolozás van, vagy pedig olyan országa van mint Kutyuleee 30% varis 30% tolis elfje :D

Kutyuleee 06-26-2007 12:59

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105453)
Télleg egyáltalán minek hagyná védelem nélkül valaki az orit újrázáson kivül?
Kivéve ha 24 órás távolozás van, vagy pedig olyan országa van mint Kutyuleee 30% varis 30% tolis elfje :D

már változott az éplista legfrissebb érték 26%templom, 39% kocsma:D

Nem sok ártót kapok így se, ha jól számolom 31,6% óriás templom kell hogy ártozzon azonos morálon és értéken:D

nyolcvan 06-26-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105454)
már változott az éplista legfrissebb érték 26%templom, 39% kocsma:D

Nem sok ártót kapok így se, ha jól számolom 37,5% óriás templom kell hogy ártozzon azonos morálon és értéken:D

Ez egy kicsit sántít:
26*1,3*1,4*1,2*1,2 = 68,14
68,14/1,4/1,4/1,1 = 31.6
vagyis 31,6%nyi óriás templom kellene

(szerintem a mágikuspajzsot 30%-nak vetted, és kifelejtetted az óriás varijai 10%-al erősebbek ;), de az is lehet hogy én is elszámoltam :D)

de nyílván télleg nem kapsz sok ártót, mert biztosan nem fog egyezni a katonai morálotok. (szerintem egy 30%feletti varis óriásnak nincs magasan a katmorálja, nálad az elfnél meg 95% körül lehet)

Toti 06-26-2007 13:26

mint mondtam a srác az országának 100%-át lebontotta. csak területi védelme volt.

Kutyuleee 06-26-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105456)
Ez egy kicsit sántít:
26*1,3*1,4*1,2*1,2 = 68,14
68,14/1,4/1,4/1,1 = 31.6
vagyis 31,6%nyi óriás templom kellene

(szerintem a mágikuspajzsot 30%-nak vetted, és kifelejtetted az óriás varijai 10%-al erősebbek ;), de az is lehet hogy én is elszámoltam :D)

de nyílván télleg nem kapsz sok ártót, mert biztosan nem fog egyezni a katonai morálotok. (szerintem egy 30%feletti varis óriásnak nincs magasan a katmorálja, nálad az elfnél meg 95% körül lehet)

jogos, 31,5-öt akartam irni, nem 37-et:D:D de a moráltól általában több is mert az óriás varis erősen 75%on pihen addig 95-97 között szinte mindig:D (javitottam a hsz-t)

-Ede- 06-26-2007 15:31

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 105427)
Krónika: megnézztük éjjsel csatázott topban összesen vaolt tőlünk 3-5 óri 2 körre.... ugyhogy adott volt meggömböztük: üres ori...
nme érdekel mennyit veszít...:):):)
és az sem érdekel hogy minért bont valki 2500 hekit le egy oriban és mit talál ki..
2500-hekis ori volt összesen 9 bankja és volt és 2500 üres terület... innentől kezdve B topjában nem tulzottan nagy a választék ütnivaló országokból....
hár rámentünk rendesen....

ebben za a vicces h én ma reggel csak 1 körrel csúsztam le róla, a B legeslegalján(1.2k-1.3k heki között:D)
de az nem igaz h mindent lebontott mert ott még volt az 1.7k hekijén 5 bank:D:D

Gazsy 06-26-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 105482)
ebben za a vicces h én ma reggel csak 1 körrel csúsztam le róla, a B legeslegalján(1.2k-1.3k heki között:D)
de az nem igaz h mindent lebontott mert ott még volt az 1.7k hekijén 5 bank:D:D

igazad van... nálunk még 9 bankja volt neki:):) és pontosan 2566 heki üres.
asszem ez az infó kiadása még belefér....:):) és képzeld összesen hoztunk tőle 450-500 hekit de egy bankot sem... akkor valaki más nyerte meg a jackpotot:):)

Gazsy 06-26-2007 18:05

Amúgy vissza főtémához: akkor lehetne szerintetek indítani olyan módosító javaslatot, hogy csak az azonos körben támadó seregek találkozhassanak???
:confused:

Remedy 06-26-2007 18:08

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 105517)
Amúgy vissza főtémához: akkor lehetne szerintetek indítani olyan módosító javaslatot, hogy csak az azonos körben támadó seregek találkozhassanak???
:confused:

Szerintem nem, felesleges

Gazsy 06-26-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 105518)
Szerintem nem, felesleges

igazad van... tök hülyeséget írtam fentebb:D:D:D:D

szóval az azonos körtávlságra lévő seregek találkozzanak.
de gondolm erre is nemleges a válaszod... de miért???

Valezius 06-26-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 105521)
igazad van... tök hülyeséget írtam fentebb:D:D:D:D

szóval az azonos körtávlságra lévő seregek találkozzanak.
de gondolm erre is nemleges a válaszod... de miért???

Mert Remy azt mondta :)

Másrészt bármilyen topicot lehet nyitni a megbeszélések közé, csak nem mind marad ott, marad meg sokáig :)

Gazsy 06-27-2007 06:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 105522)
Mert Remy azt mondta :)

Másrészt bármilyen topicot lehet nyitni a megbeszélések közé, csak nem mind marad ott, marad meg sokáig :)

Jóvanna!:) Gondoltam megkérdezem tapasztaltabbak véleményét is...

All times are GMT +1. The time now is 20:12.