Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A tekercsek jövője (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1925)

Phoenix 06-24-2007 20:05

A tekercsek jövője

Üdv :)

Valamelyik nap épp azon gondolkodtam, hogy a tekercs árak egyre jobban zuhannak. Gondolom ennek két fő oka van...az egyik az, hogy több százan, ha nem több ezren írják nap mint nap a rengeteg tekit, ez önmagában a kisebbkik gond lenne. De sokan vannak, azok is akik, már rendelkeznek adott esetben több millió tekerccsel és azután újráznak, így egyszerre óriási mennyiségű teki kerül be ismét a játékba. Szvsz ez pár hónap múlva azt eredményezheti, hogy a mostani ár töredékébe kerülhet. Ez sztem nem a legjobb dolog anyagi szempontból, bár ez lehet sok tekivédelem nélküli fajnak a mentsvára, hogy a tolvajok nem fogják a tekiket lopni, mert nem ér annyit, mint amit esetleg másból megszerezhetne.

Lehet hülyeség, ez amit leírtam, de várom a véleményeteket. :)

Tsobi 06-24-2007 20:10

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 105127)

Valamelyik nap épp azon gondolkodtam, hogy a tekercs árak egyre jobban zuhannak. Gondolom ennek két fő oka van...az egyik az, hogy több százan, ha nem több ezren írják nap mint nap a rengeteg tekit, ez önmagában a kisebbkik gond lenne. De sokan vannak, azok is akik, már rendelkeznek adott esetben több millió tekerccsel és azután újráznak, így egyszerre óriási mennyiségű teki kerül be ismét a játékba. Szvsz ez pár hónap múlva azt eredményezheti, hogy a mostani ár töredékébe kerülhet. Ez sztem nem a legjobb dolog anyagi szempontból, bár ez lehet sok tekivédelem nélküli fajnak a mentsvára, hogy a tolvajok nem fogják a tekiket lopni, mert nem ér annyit, mint amit esetleg másból megszerezhetne.

:)
Nekem nincsenek efajta aggodalmaim .. hisz katiból is sok van,aztán mégis van olyan csopi,ahol 50k körüli az ára .. a minimum pedig,amit tapasztaltam,termelőktől függetlenül az 25-30k volt ...
Bár az anarch elszigetelt eset,nem hiszem,hogy az egész játékban több lenne a teki összesen,mint az anarch egyetlen csopijában .. :) Legutóbbi emlékeim szerint a teki ára majdhgynem állandó

Phoenix 06-24-2007 20:18

De most alapvetően normál csoportot nézzük, mert anarchban valszeg van annyi pénze a termelőknek, hogy fenttartsák az árakat kb egy szinten.

Ati 06-24-2007 20:21

Quote:

Szvsz ez pár hónap múlva azt eredményezheti, hogy a mostani ár töredékébe kerülhet. Ez sztem nem a legjobb dolog anyagi szempontból

Végre vehetek majd normális áron tekercset. :)

Gyula 06-24-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 105130)
De most alapvetően normál csoportot nézzük, mert anarchban valszeg van annyi pénze a termelőknek, hogy fenttartsák az árakat kb egy szinten.

Nem valószinüleg hanem biztosan igy van, nekem 25000könyvtár mellett van vagy 15000bankom is :) Igy kis odafigyeléssel az általam kívánt szinten tarthato ma teki árát :)

Tsobi 06-24-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105132)
Végre vehetek majd normális áron tekercset. :)

:D
*rövid*

Synkel 06-24-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 105133)
Nem valószinüleg hanem biztosan igy van, nekem 25000könyvtár mellett van vagy 15000bankom is :) Igy kis odafigyeléssel az általam kívánt szinten tarthato ma teki árát :)

Már csak azt szervezd le, hogy lehet onnan felutalni A-ba, oszt nem lesz gond:D

nyolcvan 06-24-2007 20:27

Quote:

...bár ez lehet sok tekivédelem nélküli fajnak a mentsvára, hogy a tolvajok nem fogják a tekiket lopni...

Ez a tekivédős fajok gyakorisága nekem egy kicsit furcsa.

Elvileg fentebbi csoportokban nem olyan nagy probléma tekercslopás, mert:
- fentebb egyre kevesebb a tolvaj, mert nagyobbak a távolságok és kevesebbet tudnak lopni,
- fentebbi országoknak sokkal nagyobb a területe, és akkora hekin simán lehet annyi könyvtárat tartani, hogy könyen pótolni lehessen a tekercseket (mivel a terület növelésével nem növekszik az ugyanakkora %-hoz szükséges tekercsek száma)

Ezekből elvileg az következne, hogy feljebb haladva egyre gyakoribb a nem tekivédős faj (pl törpének is egyre jobb); mégis ennek az ellenkezője igaz (egyre több lesz a gnóm és óriás).
Ez vajon miért van?

Lehet hogy én látok át valamit rosszul, de valami nem stimmel ezzel...

Phoenix 06-24-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 105133)

Pont erre gondoltam :)

Ati: igaz, mert így könnyű lesz pótolni a tekiket :)

BigPi 06-24-2007 20:29

Minden bízonnyal ebben az esetben is elindul, majd egy fajta ciklikuság, úgy mint az évszakok váltakozása.

Az általam tapasztaltak szerint egyelőre az árak, csak kis mértékben csökkentek eddig.

Pepa 06-24-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 105128)
:)
Nekem nincsenek efajta aggodalmaim .. hisz katiból is sok van,aztán mégis van olyan csopi,ahol 50k körüli az ára .. a minimum pedig,amit tapasztaltam,termelőktől függetlenül az 25-30k volt ...
Bár az anarch elszigetelt eset,nem hiszem,hogy az egész játékban több lenne a teki összesen,mint az anarch egyetlen csopijában .. :) Legutóbbi emlékeim szerint a teki ára majdhgynem állandó

Kénytelen vagyok igazat adni és ennek tényleg látható jelei is vannak. 5\W-ben tavaly ilyenkor 3500-3800 volt a tekercs, most meg 1400-1700 között mozog. Ez fentebbi csopikban is így van. Az meg hogy hábórút nem tekilopással, hanem gyújtogatással kezdünk, nem biztos, hogy annyira jó.

Gyula 06-24-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105137)
Ez a tekivédős fajok gyakorisága nekem egy kicsit furcsa.

Elvileg fentebbi csoportokban nem olyan nagy probléma tekercslopás, mert:
- fentebb egyre kevesebb a tolvaj, mert nagyobbak a távolságok és kevesebbet tudnak lopni,
- fentebbi országoknak sokkal nagyobb a területe, és akkora hekin simán lehet annyi könyvtárat tartani, hogy könyen pótolni lehessen a tekercseket (mivel a terület növelésével nem növekszik az ugyanakkora %-hoz szükséges tekercsek száma)
Ezekből elvileg az következne, hogy feljebb haladva egyre gyakoribb a nem tekivédős faj (pl törpének is egyre jobb); mégis ennek az ellenkezője igaz (egyre több lesz a gnóm és óriás).
Lehet hogy én látok át valamit rosszul, de valami nem stimmel ezzel...

Az nem stimmel hogy fent ugyan úgy vannak tolvajok egészan az 1/A aljáig mint lentebb. Ezek a tolvajok oylan piszokmód viszik a tekercsedet hogy lehet akár 150könyvtárad is, ha nem vagy tekivédett faj akkor sem tudsz annyit irni mint amennyit el lopnak tőled a vérpistikék :)

Phoenix 06-24-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 105139)
Minden bízonnyal ebben az esetben is elindul, majd egy fajta ciklikuság, úgy mint az évszakok váltakozása.

Az általam tapasztaltak szerint egyelőre az árak, csak kis mértékben csökkentek eddig.

azéer monnyuk az utóbbi 2 évben elég sokat csökkentek ;)

Gyula 06-24-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105135)
Már csak azt szervezd le, hogy lehet onnan felutalni A-ba, oszt nem lesz gond:D

Hát ha az anarhbol én lennék az egyetlen aki át tudná teleportálni a tekercskészletét, akkor lehet hogy egymagamnak több tekercse lenne mint az egész 1/A-nak :)
Ha bárki áthozható, akkor nagyon csóró lennék :)

Zsáni 06-24-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 105140)
Kénytelen vagyok igazat adni és ennek tényleg látható jelei is vannak. 5\W-ben tavaly ilyenkor 3500-3800 volt a tekercs, most meg 1400-1700 között mozog. Ez fentebbi csopikban is így van. Az meg hogy hábórút nem tekilopással, hanem gyújtogatással kezdünk, nem biztos, hogy annyira jó.

bizony-bizony. csak egyetérteni tudok, ráadásul sikerült párszáz millát veszítenie az egész szövinek a mostani árakkal :S
elég gáz árak vannak :S

Ati 06-24-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 105140)

Elég gáz is, hogy egy tekercs 3800 aranyba kerül. Egy katonát kiképzel 70 aranyból, egy tekercs ára pedig ennek a közel 60-szorosa? :-o

Teljesen jó ez a csökkenés, így nem kell majd senkinek hónapokat ülni az 5. szint alján, és írni a tekercseket.

Reni 06-24-2007 20:39

Két éve nyáron 1300-1400 arany körül voltak a tekik az ötödik szinten ... azóta sem volt ilyen...ehhez képest én nem csökkenést látok ... persze ez is attól függ mihez viszonyítunk.

Toti 06-24-2007 20:42

Gondolom az is csökkenti az árakat, hogy elég sok új ori, de főleg lefordult orik, akik a tartalékaikat 200 heki alá jutva, tekiírással keresik meg. nem olyan nagy mennyiséget lehet úgy arni naponta, de sokan vannak sok ideig. és azért az eléggé növeli a tekik számát. ergó a "kiskereskedők" állandóan az áraik alá mennek, hogy el tudják adni azt a pár tekercset amit feleslegben megírnak. És a nagyban termelők is az árak csökkenése miatt egyre lejebb viszik az árakat, igaz nem hinném, hogy szándékosan. Tipikus sok lúd disznót győz effektus. :D

nyolcvan 06-24-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 105142)
Az nem stimmel hogy fent ugyan úgy vannak tolvajok egészan az 1/A aljáig mint lentebb. Ezek a tolvajok oylan piszokmód viszik a tekercsedet hogy lehet akár 150könyvtárad is, ha nem vagy tekivédett faj akkor sem tudsz annyit irni mint amennyit el lopnak tőled a vérpistikék :)

Nyilván igazad van, de azért ebben is van egy kis ellentét: ha ott a tolvajok miatt majdnem mindenki tekivédett fajú lesz, akkor később már senki sem választaná a tolvaj fajokat, mert úgysem tudna tekercseket lopni.

Persze lehet hogy azért nem tünik el az a kevesebb tolvaj is, mert fentebb is lesznek még mindig olyanok, akiktől tudnak tekercset vinni (törpék és orkok)

Talán még az is lehet hogy fentebb nem is a tekercslopások miatt választják sokan az óriást meg gnómot, hanem egyéb faji tulajdonságok miatt (pl gnómnál mindenre 50%, és az óriás is a 40% lakáshelyzet)

Toti 06-24-2007 21:23

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 105152)
Talán még az is lehet hogy fentebb nem is a tekercslopások miatt választják sokan az óriást meg gnómot, hanem egyéb faji tulajdonságok miatt (pl gnómnál mindenre 50%, és az óriás is a 40% lakáshelyzet)

ha nem is a faji tulajdonságok miatt, ha nem sztem, hogy nagyon jó hadist, valamint varist lehet kihozni belőlük. És az jobban megéri, mint megvédeni azt a pár tekit. ott a piac, vagy tud írni annyit, hogy elég legyen neki. A föld sokkal értékesebb, mint a teki.:)

Kutyuleee 06-24-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105156)
ha nem is a faji tulajdonságok miatt, ha nem sztem, hogy nagyon jó hadist, valamint varist lehet kihozni belőlük. És az jobban megéri, mint megvédeni azt a pár tekit. ott a piac, vagy tud írni annyit, hogy elég legyen neki. A föld sokkal értékesebb, mint a teki.:)

Lehet én vagyok a hülye de nem értem:D Pont 2 tekivédő fajről van szó:D Meg szted mitől lehet jó hadist vagy varist kihozni belölük, ha nem a faji tulajdonságok miatt??? ha nem azon múlna akkor a fél-elf is kiválló hadis ennyi erővel...
Amúgy meg az óriás nagy elönye pontosan a faji variból, hogy nem kell neki kocsma, a gnóm pedig igen is a +50%miatt jó faj.

Toti 06-24-2007 21:53

igen, elírtam egy kicsit a hozzászólásom. nyolcvan beírására nem így akartam leírni ezt, de így jött ki.

"Talán még az is lehet hogy fentebb nem is a tekercslopások miatt választják sokan az óriást meg gnómot,"

Na erre írtam, viszont azt akartam, hogy tuti, hogy nem a tekik miatt választják, hanem a többi érdemei miatt a fajoknak. így érthetőbb?

Synkel 06-24-2007 22:11

Azért a tekivédett fajokról, illetve a gyakoriságukról el kell mondani azt is, hogy ők is elég vacakul szerzik meg másnak a tekijét. Viszonylag ritka a tolis óriás, és a gnómnak is macerás tekit szerezni, bár egyéb területen kifejezetten jó tolis...

Szecsa 06-24-2007 23:09

Mennyi az elfogadhato ara egy tekercsnek? 700 arany?

Gyula 06-25-2007 05:55

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105162)
Azért a tekivédett fajokról, illetve a gyakoriságukról el kell mondani azt is, hogy ők is elég vacakul szerzik meg másnak a tekijét. Viszonylag ritka a tolis óriás, és a gnómnak is macerás tekit szerezni, bár egyéb területen kifejezetten jó tolis...

Így van, a gnóm háború esetén kiválóan tudja használni a tolvajait, emellett jóhadi is. Ezért is cserélem le a kiherélt elfjeimet gnómra majd.

-Fegya- 06-25-2007 07:19

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 105170)

A csoport árszíntjétől függ.
1 hektár termelőterület jövedelmezősége csoporton belül hosszabb távon kiegyenlítődik.
A teki azért különleges árucikk, mert nagy vagyonokat felvinni tekercsben a legegyszerűbb.

sasa 06-25-2007 07:27

A teki áral esésének kifejezetten örülök. :)
Eddig csak olyan csopiban voltam, ahol 11k-17k a teki ára. Az is igaz, hogy nem játszom régóta, de ez elég volt egy felismeréshez. A nagyon magas árak képesek kinyírni a katona piacot. És az meg nem sok örömet okoz, ha minden egyes embert magamnak kell képezni, mert a piacon mindig pangás van.
A hiperinfláció vége pedig áremelkedés lesz. Nem fogja megérni a tekercsírás, ha már a gabona is jobban jövedelmez, vagy a bank, vagy akármi más. A piacoknak van vmi önszabályozása, ami a szélsőségeket igyekszik letörni. Ebben szerintem mindig lehet bízni.

Phoenix 06-25-2007 09:07

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 105170)

Ez nagyban függ attól, hogy eladod vagy veszed ;)

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 105194)
Eddig csak olyan csopiban voltam, ahol 11k-17k a teki ára.

:eek: ez melyik csoport?

Burning 06-25-2007 12:53

Quote:

hát igen:(
mikor tartalékot gyüjtöttem még 1,5* ennyi volt az ár, tehát egyre kevesebbet ér a hátterem...

Ati 06-25-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105234)
hát igen:(
mikor tartalékot gyüjtöttem még 1,5* ennyi volt az ár, tehát egyre kevesebbet ér a hátterem...

Ez benne van a pakliban. Az árak alakulását az összes tényező ismeretében nagy valószínűséggel előre meg lehet jósolni, ennek fényében kell tervezni.

Valezius 06-25-2007 12:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105237)
Ez benne van a pakliban. Az árak alakulását az összes tényező ismeretében nagy valószínűséggel előre meg lehet jósolni, ennek fényében kell tervezni.

Azért több száz ország összes tényezőjét ismerni :)

Ati 06-25-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 105238)
Azért több száz ország összes tényezőjét ismerni :)

Nyilván nem lehet. :) Ahogy a tőzsdei árak is a spekulációkon múlnak. :)

Alba 06-25-2007 13:04

A piaci árakt szerintem közel se befolyásolják ennyire durván az árak. Szerintem aki millios tekikke lrendelkezik az nem is akarja tegyük fel az 5 ös csopiban elkölteni.
Személyszerint a tekik árát én még igy is irrealisan magasnak találom. Ha mondjuk a 2000 es durva átlagárat nézzük,.

sasa 06-25-2007 14:36

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 105205)
:eek: ez melyik csoport?

Ez úgy általánosítható a lassú csopikra.
De ahogy látom, itt inkább normál csopis problémáról van szó. Az meg engem még nem érint, majd talán kicsit később. :)

Phoenix 06-25-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 105242)
A piaci árakt szerintem közel se befolyásolják ennyire durván az árak. Szerintem aki millios tekikke lrendelkezik az nem is akarja tegyük fel az 5 ös csopiban elkölteni.

Hát ez csak félig meddig igaz, mert alsóbb csopiban is elég gyakran előfordul, hogy 3-4százezres tételek, de nem ritka, hogy milliós tételek vannak kint, amikor szeretnék venni pár tételet, és csak hogy a 300k-s tekitételt megvegyem monnyuk egy elég alacsony áron, akkor is szükség van majd fél mrdre.

Igaz már sok mindenki írta, hogy irreális a tekik ára, akkor szerintetek most ez az ár fog reálisra változni?

solven 06-25-2007 18:37

Én amikor indultam az egyik 5. csopiban (2-2,5 hónapja) számoltam egy kicsit, és kereskedő lettem, mert akkor még a bankok kb 10-20%-al jobban jövedelmeztek mint ugyan annyi könyvtár...

Tehát lehet hogy az tekiárak sok csopiban csökkennek, de ez nem az, mert most már inkább a bankok vannak lemaradva, nem is kicsit: egy könyvtár 30-40% hoz több pénzt...

És persze mióta ez van a katonaárak is egyre magasabbak... most már katonán kívül mást szinte nem is kapni, és az is 50000/db

Ati 06-25-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by solven (Post 105305)
Én amikor indultam az egyik 5. csopiban (2-2,5 hónapja) számoltam egy kicsit, és kereskedő lettem, mert akkor még a bankok kb 10-20%-al jobban jövedelmeztek mint ugyan annyi könyvtár...

Tehát lehet hogy az tekiárak sok csopiban csökkennek, de ez nem az, mert most már inkább a bankok vannak lemaradva, nem is kicsit: egy könyvtár 30-40% hoz több pénzt...

És persze mióta ez van a katonaárak is egyre magasabbak... most már katonán kívül mást szinte nem is kapni, és az is 50000/db

Ez a lassú csoport?

Pepa 06-25-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105148)
Elég gáz is, hogy egy tekercs 3800 aranyba kerül. Egy katonát kiképzel 70 aranyból, egy tekercs ára pedig ennek a közel 60-szorosa? :-o

Teljesen jó ez a csökkenés, így nem kell majd senkinek hónapokat ülni az 5. szint alján, és írni a tekercseket.

Ati neked van valami kedvezményes katiképzésed?:eek: Mert 70 aranyért nem lehet katit képezni. 82.5 a törpe túdósnak is.

Az meg hogy kinek szívügye 199 hekin tekit írni, ahelyett. hogy 800 hekin katit termelne, mindenki szívügye.

Ati 06-25-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 105308)
Ati neked van valami kedvezményes katiképzésed?:eek: Mert 70 aranyért nem lehet katit képezni. 82.5 a törpe túdósnak is.

199 hekin 67 arany. A 70-nel felkerekítettem. :)

Valezius 06-25-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105309)
199 hekin 67 arany. A 70-nel felkerekítettem. :)

A katonaképzés ára függ a területtől? :eek:
Azt értem, hogy gnóm tudós max tekivel 67,5 :)

All times are GMT +1. The time now is 16:55.