Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   védelem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1915)

csarmi 06-22-2007 08:52

védelem

Sziasztok!

Biztosan én vagyok a nagyonhülye, de nem tudom megállapítani, hogy az országom meddig van/lesz védelem alatt. A gyors csoportba regisztráltam, kb 2.5 napja, de nem tudom pontosan mikor (valamikor estefele). Először azt gondoltam, hogy nyilván 72 körig lehetek védelem alatt, de gyanús, hogy még mindig ott lehetek, mert pénzem, mint a tanger és senki nem próbálja elvinni. Aztán arra gondoltam, hogy akkor esetleg itt is 72 óra... de sehol nem látok arra nézve értesítést, hogy meddig tart még.

Valami gondolom kiszúrja a szemem...

mÁTÉ

Steve 06-22-2007 08:54

Feljutás gombra katt. 72óra a védelmed;)

csarmi 06-22-2007 09:12

tenx

Megtaláltam. Még 10 óra. Köszi.

Valezius 06-22-2007 09:59

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104616)
Megtaláltam. Még 10 óra. Köszi.

10óra vagy 10kör, nem mindegy ;)

csarmi 06-22-2007 11:09

10 óra, vagy 20 kör

illetve már kevesebb

Tsobi 06-23-2007 02:18

Gyors csoportban óránként kétszer,azaz félóránként van körváltás ...
Ebből logikusan következik,hogy a 72 óra (3 nap) védelem az 72*2 kör,azaz 144 kör . Innentől fogva nem értem,hogy mi a kérdés .. ha kezdő vagy,miért kezdesz gyors csopiban.mikor világosan meg van mondva,hogy nem ajánlott ...

:mad:

Tsobi 06-23-2007 02:19

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104628)
10óra vagy 10kör, nem mindegy ;)

Walee .. mikor te jöttél az U-ba,akkor miért nem voltak ilyen kérdéseid???
:eek:

csarmi 06-23-2007 06:46

Matador, simán logikus lenne az is, hogy 72 KÖR a védelem, mint a többi csoportban. Ja és képzeld, nem olyan marha egyszerű megtalálni, hogy hol is írja ki, hány kör óta játszol. Más játékokban például a nyitóoldaladon.

Az meg hogy ki melyik csoportban kezd, legyen az ő magánügye. Meg az is, hogy kit tart kezdőnek. Én már akkor ilyen játékokat játszottam, mikor a hódító nem is létezett, sőt, az elején - mikor indult - be is szálltam pár körre, de aztán hamar meguntam. Azóta meg már a fene emlékszik a részletekre.

Ja és azért indultam a gyors csoportban, hogy gyorsabban jussak fel a másodosztályig, ez csak egyszerű, nem?

Valezius 06-23-2007 07:07

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104800)
Walee .. mikor te jöttél az U-ba,akkor miért nem voltak ilyen kérdéseid???
:eek:

Nyugi Tsobi :D

Dragi 06-23-2007 07:28

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104806)

Ja és azért indultam a gyors csoportban, hogy gyorsabban jussak fel a másodosztályig, ez csak egyszerű, nem?

Nem, nem egyszerű mivel a csoport létszám limitálva van az az 400 fő és mielőtt regelsz figyelmeztetve is voltál hogy gyors csoportba NE ismétlem NE kezdők regeljnek a csopi az hogy gyorsabban jutsz fel hát .... :) Te biztos jobban tudod mert nem vagy kezdő :)

Ati 06-23-2007 09:29

Quote:

Matador, simán logikus lenne az is, hogy 72 KÖR a védelem

Ha egyszer az van írva, hogy a védelem 72 óra, akkor ebből szerinted miért következik logikusan az, hogy nem annyi?

Quote:

Ja és képzeld, nem olyan marha egyszerű megtalálni, hogy hol is írja ki, hány kör óta játszol. Más játékokban például a nyitóoldaladon.

A születési dátumodat, aktuális vérnyomásodat, napi horoszkópodat, egy hónapra visszamenő pénzügyi árfolyamokat, tegnap született kisbabák listáját, aktuális időjáráselőrejelzést nem szeretnéd még látni a nyitóoldalon? Ezek is legalább olyan sűrűn használt információk, amiknek FELTÉTLENÜL ott kell lenniük.

Quote:

Szerintem nemhogy GYORSAN nem fogsz feljutni, de egyáltalán nem, mert úgy le fognak verni, mint vak a poharat... Ne így legyen.

csarmi 06-23-2007 09:46

Hát nem tudom miért van kb. az összes többi hasonló játékban kinn a főoldalon (ami a gömb mutat), hogy eddig ls eddig vagy még védelem alatt.

Nem állítom, hogy ott kell legyen, azt se állítom, hogy jobb úgy. Csak szokatlan volt, jó sokáig kerestem, nem találtam, gondoltam megkérdem.

Amúgy vitatkoznék veled kissé. Egy új provincnak elég fontos infó, hogy meddig van még védelem alatt.

Másik.
Azért gondoltam, hogy esetleg 72 kör, mert bizonyos szempontból úgy logikus. Persze nekem így jobb volt, és más szempontból meg így sokkal korrektebb. Mindenesetre ez pl azt is jelenti, hogy a gyors csoportban több időd van felkészülni a külvilágra. Amúgy nem ezért nem tudtam a pontos kilépési dátumot, hanem azért, mert a fene se emlékezett hány órakor regisztráltam.

Ami a leverést illeti, meglátjuk. Egy halom holtbiztos módszert láttam a gyors feljutásra, de én az izgalmasat választottam.

Egylőre ismerkedem, és sajnos még nem vagyok a top 30%-ban. De nem is vagyok túl messze tőle...

Valezius 06-23-2007 10:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104832)
Szerintem nemhogy GYORSAN nem fogsz feljutni, de egyáltalán nem, mert úgy le fognak verni, mint vak a poharat... Ne így legyen.

Igaz, hogy én nem jutottam ét a gyors ötösön, de akkor se tűnt olyan vészesnek, max szabizni kellett volna törlés helyett :D

Toti 06-23-2007 23:11

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104835)
Hát nem tudom miért van kb. az összes többi hasonló játékban kinn a főoldalon (ami a gömb mutat), hogy eddig ls eddig vagy még védelem alatt.

Nem állítom, hogy ott kell legyen, azt se állítom, hogy jobb úgy. Csak szokatlan volt, jó sokáig kerestem, nem találtam, gondoltam megkérdem.

Amúgy vitatkoznék veled kissé. Egy új provincnak elég fontos infó, hogy meddig van még védelem alatt.

Másik.
Azért gondoltam, hogy esetleg 72 kör, mert bizonyos szempontból úgy logikus. Persze nekem így jobb volt, és más szempontból meg így sokkal korrektebb. Mindenesetre ez pl azt is jelenti, hogy a gyors csoportban több időd van felkészülni a külvilágra. Amúgy nem ezért nem tudtam a pontos kilépési dátumot, hanem azért, mert a fene se emlékezett hány órakor regisztráltam.

Pedig nem sok menüpontot kellett végignézned. és elég hamar rá lehet jönni, hogy az ilyen infók hol találhatók. meg ott a súgó is.

Toti 06-23-2007 23:14

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104835)
Ami a leverést illeti, meglátjuk. Egy halom holtbiztos módszert láttam a gyors feljutásra, de én az izgalmasat választottam.

Egylőre ismerkedem, és sajnos még nem vagyok a top 30%-ban. De nem is vagyok túl messze tőle...

Azokat a "holtbiztos" módszereket hol láttad? ilyen nem nagyon van. és ezeket főleg nem egy olyan játékos fogja megcsinálni, aki még az ötös szinten 100 kört sem töltött el.
ennek nagy koppanás lesz a vége. ez viszont biztos.

Ja és még annyit, hogy a top-tól még nagyon messze vagy. túl messze. és sztem ebben meg is erősítenek.

csarmi 06-24-2007 08:16

Azokat a holtbiztos módszereket én találtam ki... nem mintha hatalmas képzelőerő kne hozzá, mondd, te tudod hány hektár föld kell ahhoz, hogy top 30%-ban (top120) legyél a gyors csoportban? Ha nem, nem árulom el neked, mert nem legális infó...

Toti 06-24-2007 09:18

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 105023)
Azokat a holtbiztos módszereket én találtam ki... nem mintha hatalmas képzelőerő kne hozzá, mondd, te tudod hány hektár föld kell ahhoz, hogy top 30%-ban (top120) legyél a gyors csoportban? Ha nem, nem árulom el neked, mert nem legális infó...

Holtbiztos módszereket még a jó játékosok sem nagyon tudják véghezvinni. miből gondolod, hogy neked sikerül? És mivel a gyorsban nem játszok ezért nem tudom, hogy hol a határ. de meg lehet csinálni. földet lehet szerezni az ötben elég hamar. megtartani nehéz. mert fedezhetsz te napi 10%-ot, de nem fogod tudni felépíteni, és megtölteni. és üres orival meg azt csinálsz a topban amit akarsz. úgyis leszednek.

Valezius 06-24-2007 09:26

Kezd értelmetlenné válni ez a beszélgetés, 1hónap múlva kiderül, hogy feljut-e 4-be vagy nem :)
De ha már fogadni kéne, szerintem elfog.

Ati 06-24-2007 09:30

A figyelmeztetés megvolt, hogy szétszedések lehetnek. :) Aki ezeket bevállalja, annak akár még esélye is lehet. :)

Toti 06-24-2007 09:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 105030)
Kezd értelmetlenné válni ez a beszélgetés, 1hónap múlva kiderül, hogy feljut-e 4-be vagy nem :)
De ha már fogadni kéne, szerintem elfog.

igaz, kiderül majd. de nem hiszem, hogy egyszerű menet lesz ez neki. :)

Ati 06-24-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105033)
igaz, kiderül majd. de nem hiszem, hogy egyszerű menet lesz ez neki. :)

Mivel a fő problémát nem a "nehéz menet" szokta okozni, hanem az, hogy hamar feladják az emberek ott, ha megtámadják őket, ezért ha erre fel van készülve valaki, akkor nehéz menet ide vagy oda, sikerülhet.

A beírásokból azt szűrtem le, hogy felkészült a harcra, úgyhogy hajrá, győzzön a jobbik! :)

Tsobi 06-24-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 105023)

Bár már évek óta vagyok a gyorsban .. holtbiztos módszert nem ismerek még mindig :)
Elküldhetnéd privát üziben,hogy melyik az orid,szívesen nyomon követném a sorsod alakulását :)

Toti 06-24-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105036)
Mivel a fő problémát nem a "nehéz menet" szokta okozni, hanem az, hogy hamar feladják az emberek ott, ha megtámadják őket, ezért ha erre fel van készülve valaki, akkor nehéz menet ide vagy oda, sikerülhet.

A beírásokból azt szűrtem le, hogy felkészült a harcra, úgyhogy hajrá, győzzön a jobbik! :)

Félreértetted Ati. én már mondtam, hogy ott nem játszok. nekem elég vinni az orikat normálban is.
de lássuk mire képes. :)

Tsobi 06-24-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104846)
Igaz, hogy én nem jutottam ét a gyors ötösön, de akkor se tűnt olyan vészesnek, max szabizni kellett volna törlés helyett :D

Neked nem voltak holtbiztos módszereid :D

Ati 06-24-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105039)
Félreértetted Ati. én már mondtam, hogy ott nem játszok. nekem elég vinni az orikat normálban is.
de lássuk mire képes. :)

Nem azért mondtam, hogy majd Te beszállsz a harcba. :) Lesznek ott elegen szerintem. :)

Toti 06-24-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105042)
Nem azért mondtam, hogy majd Te beszállsz a harcba. :) Lesznek ott elegen szerintem. :)

Úgy igen.
Majd ha Matadornak megmondja, ohgy hogyan halad, akkor esetleg egy kis tájékoztatást kaphatunk. vagy esetleg tőle is. De hogy nem lesz leányálom neki, az tuti.:D

Tsobi 06-24-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 105043)
Úgy igen.
Majd ha Matadornak megmondja, ohgy hogyan halad, akkor esetleg egy kis tájékoztatást kaphatunk. vagy esetleg tőle is. De hogy nem lesz leányálom neki, az tuti.:D

Én bizalmasan kezelem az infókat :)

Kutyuleee 06-24-2007 10:10

az 5ös csopi mindenhol teljesithető:D 4-re tuti eljut ha van kitartása :D hogy onnan tovább az már elgondolkodtató:p

Toti 06-24-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 105044)
Én bizalmasan kezelem az infókat :)

ok. :D akkor majd tőle kérdezünk.:)

Ati 06-24-2007 10:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105045)
az 5ös csopi mindenhol teljesithető:D 4-re tuti eljut ha van kitartása :D hogy onnan tovább az már elgondolkodtató:p

Gyorsban mindenképp, pláne nyáron.

Fentebb nehéz lesz haladni, ahogyan a lassúban is nehéz. A normál csoport az, ahol végig lehet rendesen haladni, de a más sebességűek létszáma feljebb erőteljesen lecsökken.

Tsobi 06-24-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 105048)
Gyorsban mindenképp, pláne nyáron.

Fentebb nehéz lesz haladni, ahogyan a lassúban is nehéz. A normál csoport az, ahol végig lehet rendesen haladni, de a más sebességűek létszáma feljebb erőteljesen lecsökken.

Szerintem 'drasztikusan'-t akartál mondani ;)

csarmi 06-24-2007 17:04

Közben rájöttem, hogy sokat nem nyerek a gyors csoporrtal, mert kb ugyanannyi napot kell ott is eltöltenem. Ráadásul a végén még majd nem oda kerülök, ahol a haverom van...

Namindegy, kipróbáljuk.

Ami a holtbiztos (vagy legalábbis annak látszó) mószert illeti. Csinálsz valami beton országot, aztán felfedezel kb a top 25%-ig és ott maradsz nagyjából nyugton. Gyanítom, hogy ez az 5-ben kell, hogy menjen... mindig lesz más piszkálandó, ha elég kellemetlen lenne veled kötözködni.

Tartalékot összeszedni a hülye is tud (pl piacozás, írás, egyebek, elég sima ügy lehet)...

Aláírom, hogy feljebb már ez esetleg nem megy, de igencsak meglepődnék, ha az 5-ben nem sikerülne.

Viszont ez nem fog kiderülni, mert a hadis hulla nem az az életbiztosítás-típus :)

Kutyuleee 06-24-2007 17:14

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 105097)
Közben rájöttem, hogy sokat nem nyerek a gyors csoporrtal, mert kb ugyanannyi napot kell ott is eltöltenem. Ráadásul a végén még majd nem oda kerülök, ahol a haverom van...

Namindegy, kipróbáljuk.

Ami a holtbiztos (vagy legalábbis annak látszó) mószert illeti. Csinálsz valami beton országot, aztán felfedezel kb a top 25%-ig és ott maradsz nagyjából nyugton. Gyanítom, hogy ez az 5-ben kell, hogy menjen... mindig lesz más piszkálandó, ha elég kellemetlen lenne veled kötözködni.

Tartalékot összeszedni a hülye is tud (pl piacozás, írás, egyebek, elég sima ügy lehet)...

Aláírom, hogy feljebb már ez esetleg nem megy, de igencsak meglepődnék, ha az 5-ben nem sikerülne.

Viszont ez nem fog kiderülni, mert a hadis hulla nem az az életbiztosítás-típus :)

Ha nem hulla lennél, még mondanám is hogy jó meglátás:D Amúgy meg pontosan feleannyi napot kell eltöltened ott:D mert 1000kör a minimum ami kell egy csopiban, de gyorsban 1k kör az csak 500 normálban

Ati 06-24-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105099)
Amúgy meg pontosan feleannyi napot kell eltöltened ott:D mert 1000kör a minimum ami kell egy csopiban

A gyors csoportban 1800 kör az eltöltendő idő a szintlépés ezen feltételének teljesítéséhez.

Valezius 06-24-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 105099)
Ha nem hulla lennél, még mondanám is hogy jó meglátás:D Amúgy meg pontosan feleannyi napot kell eltöltened ott:D mert 1000kör a minimum ami kell egy csopiban, de gyorsban 1k kör az csak 500 normálban

gyorsban 1800kör kell, lassúban meg 600-700körül, ha jól emlékszem ;)

All times are GMT +1. The time now is 04:02.