Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   lenne néhány kérdésem! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1908)

mmartin 06-19-2007 16:39

lenne néhány kérdésem!

majd írok fel kérdéseket amik nincsenek benne a sugóban és légyszi ne nevessetek ki hanem válaszoljatok!!!!

Valezius 06-19-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 103998)
majd teszek fel kérdéseket és légyszi ne nevessetek ki hanem válaszoljatok!!!!

Meglepődnék, ha Ati ezt nem zárná be, a címe miatt.
Bár most hogy a segítség rész nagyrészt le van zárva, lehet, hogy mégse. :o

A lényeg, hogy nem nagyon szoktak kinevetni embereket, max elküldeni súgót olvasni. :)

mmartin 06-19-2007 16:49

mi az a varis,tolis és hadis???

Kutyuleee 06-19-2007 16:57

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 104002)

Hát a legtöbben vmelyik területen probálnak kiemelkedők lenni. így a varisok azok akik sok templomot és ezáltal sok varázslót tartanak, a Tolisok akik kocsmákat épitenek főleg és tolvajuk van sok, hadis pedig aki nagy sereget tart. remélem így érthető, ezek alapján már kiderül a többi témában hogy mi számit jónak
esetleg ha még azt olvasod, hogy tf az a tanyafree-t jelenti.

Valezius 06-19-2007 16:58

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 104002)

A hódítóban megéri ha a szövetség tagjai specializálódnak.
A varisnak sok varázslója van. (legalább 20% templom fölött, inkább több)
A tolisnak sok tolvaja van (30% kocsma)
A hadisnak pedig sok barakkja és támadóegységei: elit vagy lovas.

Persze sok variáció van: varis-hadis: több templom és több barakk, a kocsma és egyebek rovására.
stb.

mmartin 06-19-2007 16:59

:(és mi az a tanyafree?:(

Kutyuleee 06-19-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 104005)

neve sztem árulkodó:P tanya mentes, vagy egy szövitagja termeli neki a kaját, vagy pedig piacról vásárolja be.

Valezius 06-19-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 104005)

Aki nem vagy csak kevés tanyát tart, és úgy eteti a lakosságot és a sereget.
Ehhez raktárra van szükség, és vagy a piacról kell megvenni a gabonát (napi 3-5piaccal), vagy ellopni, vagy fosztani.
Esetleg ha vip tag vagy, akkor a szövik is küldhetnek.

Ati 06-19-2007 17:01

Alap kérdések esetén érdemes a fórum kereső funkcióját is használni. 100ezer hozzászóláson túl vagyunk, szerintem rengeteg kérdésre olvasható hosszas magyarázat már.

Szecsa 06-19-2007 17:34

Roviditesekkel kapcsolatos kifejezeseket itt lelhetsz:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=33

Valezius 06-19-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 104011)
Roviditesekkel kapcsolatos kifejezeseket itt lelhetsz:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=33

Ez se fog már bővülni :o

Pepa 06-19-2007 22:39

Quote:

Originally Posted by mmartin (Post 103998)
majd írok fel kérdéseket és légyszi ne nevessetek ki hanem válaszoljatok!!!!

Ne foglalkozz azokkal az emberekkel akik, csak kigúnyolnak, ők se tudtak mindig mindent:eek:. Kérdezz bátran lesz aki komolyan fog válaszolni.

Kutyuleee 06-19-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 104047)
Ne foglalkozz azokkal az emberekkel akik, csak kigúnyolnak, ők se tudtak mindig mindent:eek:. Kérdezz bátran lesz aki komolyan fog válaszolni.

Sőt már voltunk is egy páran:D

csarmi 06-22-2007 19:26

formulák, szokások, stb

Nekem is lenne néhány kérdésem.

kb hány %-ot visz el egy lopás (különböző fajtákra lebontva)
kb hány %-ot visz el egy fosztogatás
kb hány %-ot ölnek a varázslatok
mekkora a katonai veszteség (különösen menet közben) és ez min múlik
hogy lehet valakinek az értékéből kiolvasni (esetleg a változásából, esményekből), hogy kb mije lehet
protectionből (gyors játék, 72 óra) mennyi egységgel szoktak kijönni az emberek
hullával hogyan lehet infót szerezni, ha nincsenek szövetségeseid? kérhetsz valaki mástól segítséget gömbözés formájában? vagy az jksz?
kb mennyi pénzért ütnél be 200 területen?

Ati 06-22-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104736)
hogy lehet valakinek az értékéből kiolvasni (esetleg a változásából, esményekből), hogy kb mije lehet

Csak egy idézetet fűznék ehhez hozzá a regisztrációs oldalról:

"A gyors csoportot nem javasoljuk kezdő játékosoknak, mivel a profi játékosok között többnyire csak kudarc vár rájuk itt! Sokan azt hiszik, hogy ezt viccből írtuk le, pedig nem! Ha kezdő játékosként a gyors csoportba jelentkezel, ne csodálkozz, ha mindenki azonnal téged kezd támadni!"

Valezius 06-22-2007 19:31

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104736)
Nekem is lenne néhány kérdésem.

kb hány %-ot visz el egy lopás (különböző fajtákra lebontva)
kb hány %-ot visz el egy fosztogatás
kb hány %-ot ölnek a varázslatok
mekkora a katonai veszteség (különösen menet közben) és ez min múlik
hullával hogyan lehet infót szerezni, ha nincsenek szövetségeseid? kérhetsz valaki mástól segítséget gömbözés formájában? vagy az jksz?
kb mennyi pénzért ütnél be 200 területen?

Érdemes olvasgatni a témákat, bár a kereső elég gagyi.

A végére válaszolnék:
igen az jksz, az mf hulla ilyen :)
Engem már 1,5milliónál beütöttek, de ha morálnövelés a cél, akkor már kevesebbért is ütnek :)

csarmi 06-22-2007 19:39

Köszi, igazán kedves :)
De azért ne félts engemet, nem fognak bántani a bácsik.

Ezeket a dolgokat egyébként egy hét alatt ki fogom találni, csak gondoltam a játékostársak szívesen segítenek nekem, és megspórolnak egy csomó energiát.

Annak azért örülök, hogy legalább az advancedebb kérdésekbe ütöttél bele.

Valezius 06-22-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104741)
Köszi, igazán kedves :)
De azért ne félts engemet, nem fognak bántani a bácsik.

Ezeket a dolgokat egyébként egy hét alatt ki fogom találni, csak gondoltam a játékostársak szívesen segítenek nekem, és megspórolnak egy csomó energiát.

Annak azért örülök, hogy legalább az advancedebb kérdésekbe ütöttél bele.

Csak az első 3adat olyan, amire mindenki pár hónap munkával jön rá, ilyet kérni, hogy neked meglegyen 5perc alatt érdekes dolog. :)
De itt ott le van írva a fórumon.
na akkor mégvalami:
A fosztogatás 1/3 lefelé ütve, 2/3 felfelé. (Azaz 33% és 66%)

Én még védelem alatt fel szoktam fedezni 15-20hektárt, mert akkor elkerülöm azokat, akik a 200hekis orikat fosztják.

csarmi 06-22-2007 20:10

Az első 3 adat (melyik op mennyit visz, stb) kb 1 nap meló (max) HA van egy olyan országod, ami tud tolvaj/varázsló opokat csinálni EGYÁLTALÁN.
(csak egy példa - tudománytekercsek: veszel egy csomót és max lopsz valakitől 2szer és megvan a formula)
Ráadásul nyilván fenn van a fórumon egy-két helyen, most akkor olvasnom kéne napokig? Esetleg megkérdezni a haveromat, aki már régebb óta játszik? Vagy előbb csináljak egy teszt-aksit és próbáljam ki ezeket?

Namind1.

Amúgy bocsi, hogy ezeket megkérdeztem. Tudod, játszottam már pár ilyen jellegű játékot, és az ottani fórumokon ahhoz szoktam hozzá, hogy ha valaki kérdez alapdolgokat, arra válaszolnak SŐT még tanácsokat is adnak stb... pléne ha alapformulákról van szó, amit bárki kitesztelhet. Más ország, más szokások? Rendben, próbálok alkalmazkodni akkor.

Azért köszi a segítséget :)
A 20 acre felfedezés jól hangzik... Még nem alkalmazkodtam teljesen ahhoz, hogy lényegében csak a területen múlik az érték. De igyekszem.

Máté

Princ 06-22-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104762)
Az első 3 adat (melyik op mennyit visz, stb) kb 1 nap meló (max) HA van egy olyan országod, ami tud tolvaj/varázsló opokat csinálni EGYÁLTALÁN.
(csak egy példa - tudománytekercsek: veszel egy csomót és max lopsz valakitől 2szer és megvan a formula)

:p
Tudod te, milyen jó kis szaftos viták vannak időnként ezeknek a %-oknak a valódi értékéről? Majd ha "kitaláltad" 1 nap alatt mi mennyi, gyere vissza, nyiss az egyiknek egy topikot, aztán szembesülsz vele. ;)

u.i.: mi az az "op"?
u.u.i: meg mi az az "acre"

sasa 06-22-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 104765)
Tudod te, milyen jó kis szaftos viták vannak időnként ezeknek a %-oknak a valódi értékéről? Majd ha "kitaláltad" 1 nap alatt mi mennyi, gyere vissza, nyiss az egyiknek egy topikot, aztán szembesülsz vele. ;)

tipphopp:
op: operation=művelet (vagy hasonló)
acre = hektár

csarmi 06-22-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 104765)

Bocsi, nem tudom a szaknyelvet. Az acre terület, vagy hektár. Az op meg tetszőleges tolvaj/varázsló tevékenység.

Hát ha feljutok az ötösből, akkor lesz lehetőségem még egy országot nyitni, és megnézem neked ezeket. Amúgy nem is pontos értékeket akartam tudni, elég a hozzávetőleges.

De majd összeszedem ezeket, ha azon múlik. Nem tudtam, hogy ez ilyen nagy titok :)

Princ 06-22-2007 21:33

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104779)
Bocsi, nem tudom a szaknyelvet. Az acre terület, vagy hektár. Az op meg tetszőleges tolvaj/varázsló tevékenység.

Hát ha feljutok az ötösből, akkor lesz lehetőségem még egy országot nyitni, és megnézem neked ezeket. Amúgy nem is pontos értékeket akartam tudni, elég a hozzávetőleges.

De majd összeszedem ezeket, ha azon múlik. Nem tudtam, hogy ez ilyen nagy titok :)

- Kevés a szakszó, ritkán van ködösítés. Pl a hektárt errefelé a következőképpen mondják: 'hektár' :D Vagy heki.

- Most is van lehetőséged másik országot nyitni. Például az anarchiában. Ott nagyon jól lehet kísérletezgetni, ha ez a fixa ideád. Aztán még van a többi nyelvi verzió is, jobbára hasonló szabályokkal, azokban is tudsz nyitni új orit. Esetleg párbajon még, de az pénzbe kerül.

csarmi 06-22-2007 21:34

Igen, közben eszembe jutott, hogy nyithatok az anarchistában is egyet talán?! Na mingyá megnézem.

Tsobi 06-23-2007 02:21

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104784)
Igen, közben eszembe jutott, hogy nyithatok az anarchistában is egyet talán?! Na mingyá megnézem.

Nyithatsz ... többet is ...

Valezius 06-23-2007 03:28

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104784)

Anarchban ugye az egy nap is legalább 4, mivel ki kell várni a védelem leteltét.
Meg több ori kell, szóval macerás tesztelgetni ezeket.

Na de azért folytatom :)

Tolvajok felfedése: varázslatonként egy random szám 0 és 10 között (talán)
elég jól használható, de sok kell belőle, mivel körönként 5-7-et regenerlódik az ellenfél a készültség lenn tartása nem gond.

Tolvajok mérgezése: alapesetben auto védelem nélkül, 2,5-3%-ot öl, vagy nem :)

Tűzgolyó: elég random

csarmi 06-23-2007 06:48

Persze, meg kell várni, hogy kijöjj, utána egy nap kábé a tesztelgetés, illetve attól függ, mennyire vagy lusta. Én például nagyon, úgyhogy nincs sok országom :D

Dragi 06-23-2007 07:30

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104801)
Nyithatsz ... többet is ...

sört ? azt nekem is :)

Princ 06-23-2007 07:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104803)
Tolvajok felfedése: varázslatonként egy random szám 0 és 10 között (talán)
elég jól használható, de sok kell belőle, mivel körönként 5-7-et regenerlódik az ellenfél a készültség lenn tartása nem gond.

Tolvajok mérgezése: alapesetben auto védelem nélkül, 2,5-3%-ot öl, vagy nem :)

Tűzgolyó: elég random

Alapesetben. Feltéve, hogy nem számítjuk hozzá a hulla, elf, óriás, gnóm fajokat. És mivel Máté hullával van, rossz indulattal nézve a jóslatok helyenként még nagyságrendileg sem jók. Tudom, hogy tudod, Valezius, csak megjegyeztem, inkább a kérdező felé. :)

Valezius 06-23-2007 07:49

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 104815)
Alapesetben. Feltéve, hogy nem számítjuk hozzá a hulla, elf, óriás, gnóm fajokat. És mivel Máté hullával van, rossz indulattal nézve a jóslatok helyenként még nagyságrendileg sem jók.

Nekem kimaradt, hogy hullával van. :o

Princ 06-23-2007 07:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104816)
Nekem kimaradt, hogy hullával van. :o

Végülis csak egy erős tipp, ez alapján:

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104762)
. . . HA van egy olyan országod, ami tud tolvaj/varázsló opokat csinálni EGYÁLTALÁN.

Quote:

Originally Posted by csarmi (Post 104779)
Hát ha feljutok az ötösből, akkor lesz lehetőségem még egy országot nyitni, és megnézem neked . . .

De mondhatnám úgy is, hogy 'és mi van akkor, ha hulla'?

Valezius 06-23-2007 07:58

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 104817)
Végülis csak egy erős tipp, ez alapján:

De mondhatnám úgy is, hogy 'és mi van akkor, ha hulla'?

A spekuláció nem bizonyíték ;)
De eddig eszembe se jutott, hogy hulla lenne, elgondolkodtattál :)

csarmi 06-23-2007 09:58

Zsenik vagytok. Tök hulla vagyok. Egyelőre 35 millió pénzzel és 2700 képzett katonával. Ami vagy jó, vagy nem. Sajnos fogalmam sincs, mert nem tudok gömbözni :)

Asszem támadhatnék is, de nincs kedvem vakon, szövim még nincsen és ugyan egy srác akart küldeni gömböt, de úgy gondoltam, hogy az jksz és talán mégse (ráadásul egy volt szövetségese gömbje lett volna?!).

Ja és mielőtt valaki [i]még egy/i] topikban belém kötne, hogy miért a gyors csoportba és miért ilyen fajjal: szeretem a kihívásokat és az érdekes játékot. Elég uncsi lenne felfedezni például (gyanítom, hogy menne, tudok annyi íjászt csinálni, hogy ne nagyon akarjanak piszkálni, és még mellé varázslókat és tolvajokat)

Valezius 06-23-2007 10:28

Érdekes, hogy azt mondod, még nincs. :D
A hullákat nem szívesen látják szöviben, szóval...

A vége kicsit félreérthető, de gondolom tudod, hogy hiába van tolvajod, varázslód hullaként nem védenek. Az 1000tolidat és átlopja bárki 1tolival (feltéve, hogy van legalább 1kocsmája) :)

Akármilyen más fajjal is lehet kihívást találni, a hullával való játékot pedig kicsit se találom érdekesnek :)

Kutyuleee 06-23-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104845)

A vége kicsit félreérthető, de gondolom tudod, hogy hiába van tolvajod, varázslód hullaként nem védenek. Az 1000tolidat és átlopja bárki 1tolival (feltéve, hogy van legalább 1kocsmája) :)

Akármilyen más fajjal is lehet kihívást találni, a hullával való játékot pedig kicsit se találom érdekesnek :)

hát pedig mintha te irtad volna hogy szeretenél 6hulla sereggel ütni egyszerre...:D
amúgy érdekes dolog, sztem kövi szintén válts fajt ha tényleg feljutni szeretnél és nem csak marhulni egyet a csopiban:D Hullát 100ból 2 szövi ha felvesz:D

Valezius 06-23-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 104849)
hát pedig mintha te irtad volna hogy szeretenél 6hulla sereggel ütni egyszerre...:D
amúgy érdekes dolog, sztem kövi szintén válts fajt ha tényleg feljutni szeretnél és nem csak marhulni egyet a csopiban:D Hullát 100ból 2 szövi ha felvesz:D

Hát írtam, de ott volt, hogy ahhoz előbb egy hulla ori kéne, majd rászánom magam hamarosan :D

BigPi 06-23-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104845)

Helló Val a következő lenne a kérdésem. Honnét tudod, hogy az 1000 hul tolit bármelyik faj átlopja akár 1 tolival is.

-Te még nem játszottál hullal+ én sem, ezért gyakorlati tapasztaltunk nem lehet.
-A fajok súgó, csak annyit ír, hogy a hul nem indithat aktív tolvaj akciót.
-Ha tudsz valahol erre vonatkozó írásos anyagot ted már fel az elérhetőségét, csak mert én még nem találkoztam ilyennel.

Válaszod előre is köszönöm

Valezius 06-23-2007 11:05

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 104855)
Helló Val a következő lenne a kérdésem. Honnét tudod, hogy az 1000 hul tolit bármelyik faj átlopja akár 1 tolival is.

-Te még nem játszottál hullal+ én sem, ezért gyakorlati tapasztaltunk nem lehet.
-A fajok súgó, csak annyit ír, hogy a hul nem indithat aktív tolvaj akciót.
-Ha tudsz valahol erre vonatkozó írásos anyagot ted már fel az elérhetőségét, csak mert én még nem találkoztam ilyennel.

Válaszod előre is köszönöm

Tudok úgy hívják, hogy FAQ, meg egyszer teszteltem anarchban, és így van. :)

FAQ - Élőhalott

Ha élőhalottként képzek sok tolvajt és varázslót, akkor az véd az ilyen támadások ellen?
Nem. Az élőhalott semmilyen módon nem tud védekezni a tolvajok és varázslók ellen, ezért felesleges ilyen egységeket tartania.

BigPi 06-23-2007 11:24

Köszi megtaláltam.
Ha tudok zöldet adni, akkor kapsz egyet.

Valezius 06-23-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 104857)
Köszi megtaláltam.
Ha tudok zöldet adni, akkor kapsz egyet.

Nem fontos :)

All times are GMT +1. The time now is 05:07.