![]() |
Kat.morál változása.
Egy gyors és egyszerü kérdésem lenne. Amire nem nagyon találtam régebbi témában választ...
a fosztogatás,földfoglalás,pusztitás és mészárlás különböző hatást gyakorol a kat.morálra??? Mert egy érdekes üzenet kaptam angolban amikor rákérdeztem, hogy ha morálozni jön akkor ugyanmár mért is mészárol:...A mészár és a pusztítás emeli legjobban a morált!A fosztás kevésbé... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
csak nem egyforma hatassal van a jatekos moraljara! :D |
Quote:
|
Az én népemre moráljára a rájuk gyakorolt nyomásom miatt a mészár hat legjobban:D:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Ugyanez igaz ez elszenvedett ütésekre is?
A morált változtatja hogy alulról vagy felülről vernek be? |
A morált az változtatja, hogy bevernek-e vagy sem. Az ütés iránya mindegy.
|
sziasztok,
valahol azt olvastam itt a fórumban még régebben, hogy a katmorálnak csak az első számjegyével kell beszorozni az alap támadóértéket (vagyis mindegy, hogy 91% vagy 98%, úgyis csak 0.9-cel kell szorozni)..a súgóban viszont ez van: "Támadáskor a támadóerő kiszámításakor a seregek erejét vedd alapul, minden más tényezőt ezzel szorozz: faji bónusz, katonai morál..." gondolom a súgónak van igaza, de erősítsetek meg azért :) köszi |
Quote:
Az a tuti ha a tamadod kat moraljahoz hozzaadsz egyet :) |
Quote:
|
Sziasztok!
Mivel ez is a kat morálhoz tartozik, remélem nem gond ha itt kérdezek. :) Valaki esetleg megmondaná, hogy célszerű lengetni a katonai morált? Még nem csináltam soha. Pl szedjek ki minden pénzt az országból, hogy ne legyen zsoldra pénz, majd valamikor (de mikor? :D) vissza a pénz az országba, és akkor mindenki boldog lesz? Vagy hogy is megy ez? |
kiszedsz minden lét az oriból 1 körre,aztán pedig vagy veszel ki egy kicsit a segélyből,vagy ha szövis vagy kapsz karavánon a szöviktől!
először szépen lemegy a katmorálod de aztán felkapaszkodik elég jól:D esetleg ha meg tudjátok oldani akkor lehet üresen tartani az orit amíg fel nem megy a katmorál! |
A pénzedet az összes centig elvásárolod rúnára vagy amire akarod. 2 kör múlva pedig kiraksz árut, hogy legyen majd pénzed. Amig letelik a 2 kör+ piaci árut el nem adod (kb 3-4 kör), addig nincs pénzed és nem fizeted a zsoldot. Ekkor 50%-ig lemegy a kat. morálod. Majd amikor fizetsz a szokásos 75% fölé fog menni, 92-93 %-ig. Ez marad kb. 1 napot olyan magasan, aztán vissza beáll 75-re. Ezt befolyásolja, hogy támadsz, vagy támadnak-e. Ha nem támadnak, akkor egy napig marad körülbelül, ha te támadsz tovább, ha téged támadnak egy napig sem...(minden akciót sikeresnek vettem)
|
Köszönöm a segítséget!
Lehet, megpróbálkozom vele. :D |
vagy átmenetileg építsél sok kocsmát.. kicsit lassabb ugyan, de biztonságosabb.. :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
|
Azért elég sok kocsmát kellene felépítenem. :D:D
Nem biztos hogy gazdaságilag nyerő lenne.:p |
Nem szeretek lengetni, aki a piacról él, annak azért elég macerás :(
Bár most van egy ötletem, hogyan lehetne meglengetni a morált úgy, hogy pénz is van az oriban, majd megnézem, hogy működik-e :) |
Quote:
|
Quote:
|
Én nem vagyok nagyon jó játékos,így nem értem miért kell lengetni a moráltValaki megmondaná?Meg még azt is hogy egy hadis orinak ezt hogy éri meg?
|
Quote:
Ez akkor eshet meg, ha óriás varis vagy minimális kocsmával, vagy egy jópárszor beütött hadis. Vagy elfogyott a pénzed, és lezuhant a katmorálod is, de lehet, hogy van más eset is. Hullával is elég nehéz fenntartani a katmorált, ott is áérdemes lehet lengetni. |
Quote:
|
Quote:
De ha mondjuk azért ütsz, hogy felmenj a topba, ott meg termelsz, akkor eléggé le tud esni a morál, amit szintlépés után még védelem alatt vissza lehet lengetni. |
köcce.Köszönöm hogy válaszoltál a kérdéseimre :D
|
Vagy az én esetem:
Új szövibe léptem, akik alattam vannak. És mivel várom őket, csökken a morálom. És mivel óriás vagyok, ezért ilyenkor hiányzik a "katonáknak való pénz osztás" gomb. :D:D Nekem most 85%-on van, akkor ezek szerint ennyinél, még nem éri meg lengetnem? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Hát én 85%-nál még nem lengetnék. (80-nál talán, 70-nél biztosan :)) |
Quote:
|
Quote:
2. muszáj |
Quote:
2. módosítottam :p |
Köszönöm. szépen.:)
Akkor már mindent tudok a lengetéssel kapcsolatban. A "gomb"-nál, tényleg nem a fosztásra gondoltam. :D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:30. |