Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ki milyen egységeket tart a seregében? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1902)

System 06-17-2007 17:29

Ki milyen egységeket tart a seregében?

Rég nem nyitottam témát ezért gondoltam nyitok egyet..................................nah ez azért nem így van.:D
Arra a kérdésre keresem a választ,hogy ki milyen egységeket tart a seregében,milyen "kombinációkat" tart sikeresnek,miért,hol,mikor?:D
(hogy érthető legyek pl:elit-íj felállás)

nyolcvan 06-17-2007 17:34

ilyen téma már több is van:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=480
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=367

de nekem összeségében az jött le azokból a témákból hogyha hadis vagy és
-sokat támadsz, akkor íj-paci
-kevesebbet támadasz, akkor íj-elit
-szövetségben esetleg a full-elites is jó lehet
mf-be nem nagyon ajánlották a fulleliteset

meg talán lehetne íj-elit-ló felállást is, de én annak nem sok értelmét látom

System 06-17-2007 17:42

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 103567)
ilyen téma már több is van:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=480
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=367

de nekem összeségében az jött le azokból a témákból hogyha hadis vagy és
-sokat támadsz, akkor íj-paci
-kevesebbet támadasz, akkor íj-elit
-szövetségben esetleg a full-elites is jó lehet
mf-be nem nagyon ajánlották a fulleliteset

meg talán lehetne íj-elit-ló felállást is, de én annak nem sok értelmét látom

Köszi!!!:DEzeket kerestem,csak nem találtam meg!:DÖrök hála...

Steve 06-17-2007 18:35

az íj-elit-ló tán a legjobb, de legnehezebben összeegyeztethető felállás...

Redback 06-17-2007 18:44

Én mondjuk íj-elit-lóban játszok mert a szövijeim íj-lovat akrtak de én nem szeretk íj-lóban játszani ezért kb ugyan annyi lovam meg íjjam van elit pedig a lovak fele :D

Pepa 06-17-2007 18:49

Saját tapasztalat: szöviben hadisként ló-íj, 1-2k elit, tolis varisként íj és 1-2k elit lúzert ütni. Mf-ként hadisként íj-elit, toli-varisként full íj.

Fefe013 06-17-2007 20:29

Mf óriással, hadi-vari "féleség" :D
íj-elit-pacival megyek és eddig nekem bevált:)

Kubbi 06-17-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 103586)
az íj-elit-ló tán a legjobb, de legnehezebben összeegyeztethető felállás...

Ezzel én is egyet értek. Mert az íj elit egész addig erős, amíg nem kell támadni. Mihelyst ki kell menni, rögtön több egységgel kell kimenni, mintha lóval mennék azonos támadóerő elérése érdekében...
Ezzel a felállással sztem az a legnagyobb baj, hogy nem lehet hozzá szövit találni. Akarom mondani, mi már elég régóta 3-an vagyunk, mert mindenki hülyének néz a vegyes szalámis felállásunkal. :(
Csak az íj elitet nyomatja mindenki.

Az íj-lónál, meg nem aludnék nyugodtan. :)

kiep 06-17-2007 21:08

Igazat adok az előttem szólóknak, ha sokat vagy és nem zavar, ha sűrűn kell hazakísérni egyeseket, akkor az íj+ ló a legjobb, én mf-ként az íj+elitet használom, és elég jól beválik:D

Deni 06-18-2007 04:25

csakazÍJmegaPACI :D
de van amikor tartok varázslót is :p
és a kabala 1db támadó és 1db védő kötelező :rolleyes:

System 06-18-2007 07:41

Én eddig full elittel mentem,szövijeim kérésére...ők azóta eltűntek ezért kérdezem,hogy sztetek maradjak full elites,vagy ez nem egy ütős felállás mondjuk ha feltételezem:D:rolleyes:hogy nem vok egész nap a gépnél,de erős hadi akarok lenni,és szeretnék sokat ütni,:Dnah jó mondjuk feltételezem még hogy ork vagyok:D
Orkkal nem tanácsos full elit felállás?Vagy ez be is jöhet?Nos?Ki ment már full elittel,kinek jött be?Érveket és ellenérveket kérnék főleg,hogy miért menjek ezzel vagy hogy miért ne...:cool:

Fransisco 06-18-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 103654)
és a kabala 1db támadó és 1db védő kötelező :rolleyes:

Egy időben, ma már nem létező mf orival íj-elitben toltam, de én is tartottam kabalát.
100 lovast, testőrségnek :D

Fefe013 06-18-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by System (Post 103667)
Én eddig full elittel mentem,szövijeim kérésére...ők azóta eltűntek ezért kérdezem,hogy sztetek maradjak full elites,vagy ez nem egy ütős felállás mondjuk ha feltételezem:D:rolleyes:hogy nem vok egész nap a gépnél,de erős hadi akarok lenni,és szeretnék sokat ütni,:Dnah jó mondjuk feltételezem még hogy ork vagyok:D
Orkkal nem tanácsos full elit felállás?Vagy ez be is jöhet?Nos?Ki ment már full elittel,kinek jött be?Érveket és ellenérveket kérnék főleg,hogy miért menjek ezzel vagy hogy miért ne...:cool:

Ha mf ork maradsz én azért betennék 1 kevés íjjat toronyba a helyedben, de ez környezet függő is sztem, mert ha gyenge védelmű, de erős támadóerejű orik vannak melletted, akkor én a támadóerőt csökkenteném a védelmem javára, s így tovább.......

Én így gondolom, de más biztos másképp:D:D:D:D

System 06-18-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 103700)
Ha mf ork maradsz én azért betennék 1 kevés íjjat toronyba a helyedben, de ez környezet függő is sztem, mert ha gyenge védelmű, de erős támadóerejű orik vannak melletted, akkor én a támadóerőt csökkenteném a védelmem javára, s így tovább.......

Én így gondolom, de más biztos másképp:D:D:D:D

Hát az biztos,hogy a környezet függvényében így kell változtatni a védő és a támadó erőt,de én nem vok mf...bocs ezt elfelejtettem megírni...tehát szöviben az elitek bevállnak?:eek:

Kutyuleee 06-18-2007 13:53

Quote:

Originally Posted by System (Post 103717)
Hát az biztos,hogy a környezet függvényében így kell változtatni a védő és a támadó erőt,de én nem vok mf...bocs ezt elfelejtettem megírni...tehát szöviben az elitek bevállnak?:eek:

az is szövi függő:D Ha többet van uton a sereg mint hogy otthon üljön akkor inkább ijj/ló ajánlott nektek (feltételezve, hogy ennyi támadás melett sokat is vagytok fent:D), ha meg nyugottabb megfontoltabb szövi és kevesebbet támadtok akkor már jobb az íjj/elit vagy full elit:D

System 06-18-2007 14:01

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103719)
az is szövi függő:D Ha többet van uton a sereg mint hogy otthon üljön akkor inkább ijj/ló ajánlott nektek (feltételezve, hogy ennyi támadás melett sokat is vagytok fent:D), ha meg nyugottabb megfontoltabb szövi és kevesebbet támadtok akkor már jobb az íjj/elit vagy full elit:D

Igen,és az elit íj felállás télleg bejöhet?:confused::rolleyes:
Csakmert nem próbáltam,merthogy sztem eléggé a támadóerő rovására megy,azt nem szeretném,mert pl. azért nem lettem vari vagy toli mert nem fanyalodnék a felfedezésre sosem,amíg nem muszály tehát ha lehet elkerülném ezt a helyzetet...plusz hamár hadi lettem akkor ne fedezgessek fel sztem :D

Kutyuleee 06-18-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by System (Post 103721)
Igen,és az elit íj felállás télleg bejöhet?:confused::rolleyes:
Csakmert nem próbáltam,merthogy sztem eléggé a támadóerő rovására megy,azt nem szeretném,mert pl. azért nem lettem vari vagy toli mert nem fanyalodnék a felfedezésre sosem,amíg nem muszály tehát ha lehet elkerülném ezt a helyzetet...plusz hamár hadi lettem akkor ne fedezgessek fel sztem :D

hát feljebb sok értelme nincs a full elitnek, mert úgyse küldesz ki mindent támadni (ha mégis akkor 5sereget kapsz a hiénáktól), ha meg otthon marad védelem, akkor jobb hogy íjjak toronyban,minthogy elitek.
Persze lehet full elittel is, de az csak akkor célravezető, ha elég összeszokott a szövi és jól taktikázik, mert akkor van csak értelme, ha kihasználsz minden elitet, és nem csak védelemben marad otthon egy része.

System 06-18-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103722)
hát feljebb sok értelme nincs a full elitnek, mert úgyse küldesz ki mindent támadni (ha mégis akkor 5sereget kapsz a hiénáktól), ha meg otthon marad védelem, akkor jobb hogy íjjak toronyban,minthogy elitek.
Persze lehet full elittel is, de az csak akkor célravezető, ha elég összeszokott a szövi és jól taktikázik, mert akkor van csak értelme, ha kihasználsz minden elitet, és nem csak védelemben marad otthon egy része.

De még nem vagyok annyira fennt :p

Pepa 06-18-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 103696)
Egy időben, ma már nem létező mf orival íj-elitben toltam, de én is tartottam kabalát.
100 lovast, testőrségnek :D

Az a friss orimba, mindig csak egy ősmágust kérek, az meg hozza a az egész családját és így lesznek sokezren.

Új esemény: pénzosztás hatására orszagunkhoz csatlakozott 20 tolvaj.
Helytartó: helyhiány miatt el akartan adni 20 tolvajt, akik ezért elvándoroltak a szétosztott pénzel, ezért csökken a közhangulat.:D:D

Kutyuleee 06-18-2007 16:34

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 103744)
Az a friss orimba, mindig csak egy ősmágust kérek, az meg hozza a az egész családját és így lesznek sokezren.

Helytartó: helyhiány miatt el akartan adni 20 tolvajt, akik ezért elvándoroltak a szétosztott pénzel, ezért csökken a közhangulat.:D:D

Hmm velem van a baj, vagy ezt más sem érti:D:D nah mind1 este majd megprobálkozom több sör után, hátha menni fog:D

Fefe013 06-18-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 103744)

Hööö???:eek::eek::confused::confused:

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103751)
Hmm velem van a baj, vagy ezt más sem érti:D:D nah mind1 este majd megprobálkozom több sör után, hátha menni fog:D

Már ketten vagyunk, ez nekem se teljesen tiszta:D

Valezius 06-18-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103751)

Off

2sör után se tiszta :o

-Ede- 06-18-2007 17:58

én átlagban íj/elittel megyek de egy összeszokott szöviben az íj/elit/ló tud a legererősebb lenni:a varis +a tolis íj/elittel, a hadisok meg annyi íjjal +elittel amennyi a tolinak/varinak van, a többi meg ló
ez a legerősebb hisz ittmindenből sok segítséget tudsz kérni küldeni
de ez mf-ként szerintem nem működne

Fefe013 06-18-2007 18:27

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 103813)
én átlagban íj/elittel megyek de egy összeszokott szöviben az íj/elit/ló tud a legererősebb lenni:a varis +a tolis íj/elittel, a hadisok meg annyi íjjal +elittel amennyi a tolinak/varinak van, a többi meg ló
ez a legerősebb hisz ittmindenből sok segítséget tudsz kérni küldeni
de ez mf-ként szerintem nem működne

Nekem eddig működött, 4-es szintet így csináltam meg, 3son még nem volt vele gondom....
ha gond van akkor még mindig ott van a seregcsere......

System 06-20-2007 12:52

Ki próbált már extrémkedni,és csak lovasokat tartott? :D
Volt vki? :D

Kutyuleee 06-20-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by System (Post 104155)

Csinálni még nem csináltam én, csak ütöttem olyat:D

---<[madár]>--- 06-20-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by System (Post 104155)

Kutyuleee-hoz hasonlóan én is csak a full lovas beütésével extrémkedtem... :D És egy pici oda-vissza után végül megállítottam!
Szerintem nem sok értelme van ennek a felállásnak... :rolleyes:

Fefe013 06-20-2007 15:46

Találtam egy 2/3 elit, 1/3 pacis, mf orkot épp tegnap, így most van mit csinálnom:D:D
ha nem jön ki mindennel nem fér be, ha kijön én megyek be nála 5 sereggel, érdekesnek tartom ezt a felállást, mondjuk tolija, meg varija van bőven
Sztem ez se kevésbé extrém számára.....

LordYsolt 06-20-2007 16:42

off: söröző törpöket, akik egész nap a bányában robotolnak, este meg vedelik a szeszt
on

íj/ló/elit, ahogy már elöttem mondták a legnehezebb, de az élet sose volt könnyű:D +tetszik, mert nem olyan egyhangú:)

mmartin 06-21-2007 08:35

íjászokat védelemnek lovasokat támadónak és elitet mindegyiknek!

Killer 06-21-2007 09:11

kb 10% tornyos+paci hegyek:D

Zsáni 06-21-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 104434)

szintén :D :D :D

Toti 06-21-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 104434)

Szintúgy. Kevés íj, ha baj van, akkor ott a piac, kicsit csereberélünk. És akkor így jön össze, hogy néha majdnem full lóval vagy, és csapkodsz összevissza. :D

Gazsy 06-22-2007 02:55

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 104491)
Szintúgy. Kevés íj, ha baj van, akkor ott a piac, kicsit csereberélünk. És akkor így jön össze, hogy néha majdnem full lóval vagy, és csapkodsz összevissza. :D

Egy kis kritika!
Akkor 10% legyen és ne 7:D:D:D:D:D:D:D:D
bár nagyon remélem nem lesz rá szükség

Killer 06-22-2007 06:55

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 104593)
Egy kis kritika!

mi van itt szövifórum:p

Toti 06-22-2007 08:24

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 104593)
Egy kis kritika!

Elég az a 7% egyenlőre. ha meg nem, akkor ott a sok barakk. tele íj, hogyha van pénz.:):):)

raplee 06-28-2007 00:42

na ha mar annyi velemenyt lattam itt, akkor en is megsugok valamit:
kornyezettol fugg meg a szintektol

csakis hadisok reszere
5. szint: 10% ijj
lovak szama=ijjak szamaval
elittek szama =min. 2x ijjak szama
4. szint: 10% ijj azonkivul a lovakat kisse hanyagolni es eloterben az elitek
3. szint: majdnem simma ijj- elit
2. szint: ijj-elit vagy teljesen elit
1/A kulon story... nem ide tart

ezek valtozhatnak, foleg a 10% ijj, de a min 5% meg kell legyen
En a tiszta ijj-lovat sosem probaltam es nem is fogom szerintem az also 4 szinten, de a tobbit igen. Ezt az 1-1-2 aranyt (1 ijj 1 lo 2 elit) szoviknek ajanlom es foleg az 5. szinten (meg 4. is). Aki nem probalta ki az probalja ki, mert nem banja meg! Ha eszreveszitek akkor tamadoerot aldozok fel ahogy lepek felfele... h miert? azert mert fennebb nagyobb szukseg van a biztonsagra, hiszen ahogy fennebb es fennebb mesz anal inkabb raebredunk arra h a legdragabb dolog a terulet! Inkabb vedelmezd meg ami van es gyengitsd a masikat mert vegul ugy is beutod!

Synkel 06-28-2007 03:48

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105808)
na ha mar annyi velemenyt lattam itt, akkor en is megsugok valamit:
kornyezettol fugg meg a szintektol

csakis hadisok reszere
5. szint: 10% ijj
lovak szama=ijjak szamaval
elittek szama =min. 2x ijjak szama
4. szint: 10% ijj azonkivul a lovakat kisse hanyagolni es eloterben az elitek
3. szint: majdnem simma ijj- elit
2. szint: ijj-elit vagy teljesen elit
1/A kulon story... nem ide tart

ezek valtozhatnak, foleg a 10% ijj, de a min 5% meg kell legyen
En a tiszta ijj-lovat sosem probaltam es nem is fogom szerintem az also 4 szinten, de a tobbit igen. Ezt az 1-1-2 aranyt (1 ijj 1 lo 2 elit) szoviknek ajanlom es foleg az 5. szinten (meg 4. is). Aki nem probalta ki az probalja ki, mert nem banja meg! Ha eszreveszitek akkor tamadoerot aldozok fel ahogy lepek felfele... h miert? azert mert fennebb nagyobb szukseg van a biztonsagra, hiszen ahogy fennebb es fennebb mesz anal inkabb raebredunk arra h a legdragabb dolog a terulet! Inkabb vedelmezd meg ami van es gyengitsd a masikat mert vegul ugy is beutod!

És te úgy áldozol fel támadóerőt a védelem javára, hogy közben az íjakat is elitre cseréled... értem én, csak valahogy nem stimmel a dolog.
2. szinten full elitbe nyomni így elsőre elég öngyilkos vállalkozásnak tűnik.

raplee 06-28-2007 05:51

a masodik szinten az ijj-elittel buktam es utana altam at a teljes elitre es tudtam ujra feltapaszkodni
tom h ez az allitasom meg rohelyesebb de amikor a szovibol csak 3-an harcoltok mert a 4. azt mondja h nem avatkozik bele (epp a szovi szeme: a varis) akkor bizony szivtunk :mad:
es ez az ijj-elites szovi volt! (szovi persze szeteset es bomlott is)
Szal vegul is a lenyeg az volt h 200+ heki vesztese utan a csopi utolso orijai koze kerulve muszaly volt a teljes elit, mert boduletes h mennyibe kerul a fedezes (neemlitve a penzugyi veszteseget a harc miatt) es ha mar hadis akkor miert fedezni?
Utesek ejszaka 3-4 -kor inditva 2-3 kor tavolsagra (vandor szemelyiseg)
A minimalisat fedezni kell h legyen meg a biztos 2-3 kor de azon kivul megerte a tiszta elit!
Vegul a felso 5 ori kozul 995 heki bontasara is kepes voltam, csak azert h beussem az egyik orit aki teljesen megerdemelte! Utana uj szovi jott letre uj tagokkal...:)

Ezert is irtam h nagyon is fugg a kornyezettol

Synkel 06-28-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by raplee (Post 105816)
a masodik szinten az ijj-elittel buktam es utana altam at a teljes elitre es tudtam ujra feltapaszkodni
tom h ez az allitasom meg rohelyesebb de amikor a szovibol csak 3-an harcoltok mert a 4. azt mondja h nem avatkozik bele (epp a szovi szeme: a varis) akkor bizony szivtunk :mad:
es ez az ijj-elites szovi volt! (szovi persze szeteset es bomlott is)
Szal vegul is a lenyeg az volt h 200+ heki vesztese utan a csopi utolso orijai koze kerulve muszaly volt a teljes elit, mert boduletes h mennyibe kerul a fedezes (neemlitve a penzugyi veszteseget a harc miatt) es ha mar hadis akkor miert fedezni?
Utesek ejszaka 3-4 -kor inditva 2-3 kor tavolsagra (vandor szemelyiseg)
A minimalisat fedezni kell h legyen meg a biztos 2-3 kor de azon kivul megerte a tiszta elit!
Vegul a felso 5 ori kozul 995 heki bontasara is kepes voltam, csak azert h beussem az egyik orit aki teljesen megerdemelte! Utana uj szovi jott letre uj tagokkal...:)

Ezert is irtam h nagyon is fugg a kornyezettol

Neked ez egyszer bejött, elhiszem. A gond ott van, ha az ellenfél is fenn van hajnalban, mert akkor nem lennék a helyedben a kitámadott full elites oriddal...

All times are GMT +1. The time now is 01:06.