![]() |
ház vs. bank
Sziasztok!
A lényeg a felfedezés lenne, csak az a kérdés, hogy milyen módon? Bankokkal termelt pénzen vett katonákkal, vagy sok házzal elért nagyobb képzéssel. Melyik éri meg jobban, véleményeket kérnék, meg egy kis magyarázatot is.:) |
Quote:
annak kell barakk: 1300/40/1,3=25, illetve kaja is. 13000/5/50/1,3=40. 265hektár termel körönként: 65katonát 265bank termel körönként: 1987500aranyat Ha a katona ára 30576alatt van, akkor a bank jobb, különben a ház+barakk+tanya. Persze lehet kevesebb illetve több barakkal is. |
Quote:
Én minden képpem a napi kati mennyiségből való fedezést javasolnám több okból is: 1. Azt nem tudják elrabolni, fosztani, ezáltal nem leszel potenciális célpont. 2. Amíg nem fedezel addig is van védőértéke a katonáknak, mégha nagyon kicsi akkor is. 3.Nem biztos, hogy van katona a piacon. 4.Ha bankal akarsz pénzt csinálni akkor kereskedőnek kell lenned, ami szintén vonza a fosztást. |
Felfelé 43 körre van a legközelebbi ori, lefelé meg 11 körre aki kiszemelhetne magának úgyh rablásoktól egyenlőre nem tartok.:)
Valezius te pedig nem számoltad bele az emberek álltal fogyasztott kaját, vagy az nem is lényeg? Meg az alacsony foglalkoztatottság mennyire "veszi el" a kedvét az embereknek? |
Quote:
Akkor bankal sok pénzt termelni, mert nem eszik, és a napi katiból lassan fedezni. Vagy fogod az összes tolit lefokozod sima kativá és fedezel, majd visszaképzed őket ha kellenének. Amikor nekem 23% a foglalkoztatottságom, akkor nagyon nem szerettek a népek |
Nem sok tolvajjal dolgozom:) Még van a hozott anyagból is, úgyh nem nagyon kell a katonáimhoz nyúlni.
A katona képzése elsőre jónak tűnik, de volt már sok dolog a játékban amire elsőre ezt mondtam.:D S nincs kedvem a saját pénzemen kitapasztalni, ezért kérdezlek titeket. |
Quote:
|
Quote:
1300 katonához 1300/20/3=21 kovácsműhely kell .... esetleg még leírhatnád, hogy melyik fajjal, mert változtathat rajta a lakás/mezőgazdasági tekercs |
Quote:
Amúgy óriás a faj! |
Quote:
Viszont tényleg a lakosok eszik a kaját és nem a kartona, bocs elszúrtam. Másrészt én ilyenkor a leképzett katonát egyből kidobom a piacra, és amikor összegyűlik annyi, hogy 10%-ot lehet fedezni, akkor fedezek. Persze attól még kell nekik a barakkhely. Viszont ilyen körülmények között a morálért nem nagyon kell aggódni, lehetőleg a piacon kell tartani a katonákat. Persze ahhoz olyan csoport kell. :o |
Quote:
|
Látod Pepa te is egyszer erre másszor arra hajlasz így vagyok ezzel én is!:D
Amúgy 5 kocsma (280) toli nem olyan egetrengető szerintem, igaz 2 hekire elegendőek lennének.:D:D:D:D:D:D:D |
Természetesen kereskedő, különben ezek a dolgok nem merültek volna fel.:D:D:D:D
|
Quote:
|
Jah a piaccal sincs gond, van bőven katona, különben megintcsak nem gondolkodtatna a dolog.
|
Nem bánnám, ha több volna, dehát csak 1 van.:)
|
Quote:
|
Mennyi hekit kéne fedezned összesen?
|
Quote:
|
Minél többet!:D
|
akkor újra a számítást, mert a tanyák száma nem stimmelt, és mostmár óriás fajjal:
mondjuk ugyanugy 200 ház van 200*50*1,4 = 14000 lakosság, 1400 képzett katona a plusz 1400 katonának kell 1400/40/1,4 = 25 barakk a 14000 plusz lakosnak kell 14000/250/1,3/1,2 = 35 tanya 260 hektár körönként 70 katona 260 bank körönként 195000 arany ez esetben ha 27850 arany alatt van a katona ára, akkor érné meg a bankokat választani, de ha a kovácsműhelyeket is beleszámolod: 1400 katonához kell: 1400/20/3= 24 kovácsműhely 284 hektár körönként 70 katona 284 bank körönként 2130000 arany ez esetben 30400 arany alatt kéne a katona árának lennie, hogy megérje bankokat választani persze a zöld pont Valeziusé, ő találta ki, hogy lehet kb kiszámolni :D |
Oké! Akkor ez is növelt az áron kb. 2000et. Jut még eszébe vkinek olyan tényező, ami esetleg tovább drágíthatja ezt az árat?
|
Jah a másik, az alacsony foglalkoztatottság, mennyire viszi a pénzt szerintetek?
|
Quote:
|
Quote:
|
Mennyire sietsz és mennyi fekit kéne fedezned?
|
Hektárban amennyit csak tudok, mert időm mint a tenger:) De azért mégis a "legoptimálisabb" megoldás érdekelne.
|
A fémbányákról elfeledkeztetek, mert vagy bányákat tartasz, vagy veszed a fémet.
Én kereskedőként sok kis apró lépésekkel haladok előre. Öt-tíz körönként párhektárt.;) |
Quote:
|
Na igen, de neked van elég élettered. Én nem engedhetek meg ilyen luxust.
|
Én személy szerint a házépítést szoktam előnyben részesíteni, ha gyorsan akarok fedezni, persze ez mind csoport körülöttem lévő országok távolságának az arányával változik. Sokmindent nemárultál el pl hogy melyik szinten milyen fajjal, mennyi mennyiségű katona van a piacon, mennyi a drágakő értéke, lehet-e valamivel jól kereskedni. Nálam speciel ezek a tényezők döntenek.
pl: 5-ös szinten 2000 hez közelítő drágakőáraknál, és kicsi katipiaccal, egy szép Törpe Gazdálkodóval mennék, aminél a drágakőbányák megmaradnak, minden felesleges épület pedig ház. Így kevés drágakőbányával sokkal többet lehet keresni mint bankkal, és a katiutánpotlás is folyamatos. Az alacsony foglalkoztatottsággal meg nem kell tőrődni, picit gyorsabban romlik a morál de az meg kit zavar ha 11-20 körre van a következő ország. Ja és kis foglalkoztatottságnál nemjön több pénz az adóból mivel az a dolgozó emberek után jár :D legalábbis én úgy vettem ki hogy pepa erre gondolt. |
Quote:
Ha fedezel 10 hektárt, lehet, hogy a következő 10-et, már drágábban tudod. Nem számottevő a különbség, de igyekezni kell minden pénzt/katit beosztani. De ha eredetileg 20-at vagy 30-at fedeztél volna, akkor ahhoz még az olcsóbb áron és kevesebb katonával hozzájuthatsz. Szerintem bevállalhatsz többet is. A 10. körnél kiadod a képzéseket, ha a hektár a tiéd gyorsan még abban a körben egy túlóra(9) és nem pangnak az épületeid üresen hosszú körökig. Felépül 10 kocsma mondjuk és a rákövetkező körben már be is költözik fullra az ott elférő tolvaj csapat. Csak egy példa volt. |
Tudod mennyi "tőzsdézéssel" járt nekem az elején a pénzt összegyüjteni......:)
Mondjuk elég jól ment/megy, valahogy mindig elkaptam a fonalat. |
Quote:
Mondjuk a szintet nem, de az mindegy. |
Ennyire szerintem se menjünk bele, mert lassan már ott tartunk, hogy az orim sorszámát is tudjátok.:D:D:D
|
Quote:
5ös szinten azért még nemsok fullra kiélezett ori van akik meggátolnák a gyors feljebbjutás lehetőségét, meg persze a top mennyire húzott el az se mindegy. |
Ne hozzunk bele más fajokat meg egyebeket, adott egy óriás kereskedő, aki azon gondolkodik, h jobban járna-e katonaképzéssel, vagy sem! Csak kicsit lusta is maga számolni, meg szereti a csapatmunkát.:D:D:D Több szem többet lát alapon!
A kezdeti számolási példa már elég jól ki lett bővítve, ehhez kérnék még hozzászólásokat, h van-e valakinek más véleménye, vagy hozzászólása, egyéb dolgokkal esetleg kiegészítené! |
Quote:
pl: piacon sok kati drágakő 1500-2000 között a többit meg olvastam már amiből kilehet indulni :) |
Felfelé 43 kör, lefelé 11 aki támadólag léphetne fel, de ezt már írtam és azt is, h katona van bőven.:) A katonára kérek árat, ami alatt szerinted a bank jobban megéri és egy kis magyarázatot is kérek hozzá, az érthetőség kedvéért.
|
Egy korábbi topikot is felhasználva, meg az újabb felvetéseket egybegyűjtve, tennék én is egy kis számolást. :) (http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1574)
Kereskedő óriás esetén: 200 ház 1 kör alatt átlagosan 70 katonát termel, amiket a HT mondjuk 10 körönként el is ad. A képzési költség 70 x 150 = 10,5k arany. A katonáknak fenn kell tartani 700 barakkhelyet, ami 12,5 hektár. A 14000 parasztot és 700 katonát 37,7 tanya lát el kajával. A katonáknak 23,3 műhely gyártja a puskát, ehhez kell 70 fém körönként a piacról. A 200 házban munkanélküliek laknak, ez 200 másmilyen épületnél kb 8k arany adót hozna. Tehát 261 heki termel 70 katit körönként, ugyanennyi fémből, kb 19k arany önköltségi áron. :D 261 bank hozna 1.957.500 aranyat körönként, tehát akkor éri meg a ház, ha 18.500 + 70 fém + 70 katona > 1.957.500 1 katona > 27.700 arany - 1 fém |
All times are GMT +1. The time now is 03:25. |