Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ork kérdések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=189)

doscar 02-07-2006 15:37

Ork kérdések

Most kezdtem és orkkal keztem. Most már van egy olyan érzésem hogy nem ez a legjobb faj tanulásra de most már nem fogok meghátrálni. Majd lesz még rengeteg kérdésem tapasztalt orkosoktól, most csak egyet teszek fel:
Ha az ork támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap. Na most az otthon maradt tornyos íjászok védőértéke ilyenkor hogy számolódik (6 vagy 12)?

Ati 02-07-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by doscar
Most kezdtem és orkkal keztem. Most már van egy olyan érzésem hogy nem ez a legjobb faj tanulásra de most már nem fogok meghátrálni. Majd lesz még rengeteg kérdésem tapasztalt orkosoktól, most csak egyet teszek fel:
Ha az ork támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap. Na most az otthon maradt tornyos íjászok védőértéke ilyenkor hogy számolódik (6 vagy 12)?

Üdv a fedélzeten!

Az ork valóban az egyik legnehezebben játszható faj, úgyhogy ha beletanulsz, akkor utána igen könnyű dolgod lesz. Ha esetleg nem, akkor tudd ezt be annak, hogy ez valóban sok odafigyelést és időt igényel.

Válaszolva a kérdésre: az alap védőértékek számítanak, tehát tornyos íjász esetén is csak 6 ponttal számolj.

Senki 02-07-2006 18:00

az ork igenis jóóóó!

Quote:

Originally Posted by Ati
Válaszolva a kérdésre: az alap védőértékek számítanak, tehát tornyos íjász esetén is csak 6 ponttal számolj.

na ez eddig nekem se derült ki, mindig a teljes védő és támadóértékét vettem számításba a seregeknek.... :rolleyes:
amúgy igaza van Atinak: az ork nehéz faj, de ha beletanulsz, akkor a legjobb! (hadisnak) :D

Remedy 02-07-2006 18:09

Quote:

Originally Posted by Senki
na ez eddig nekem se derült ki, mindig a teljes védő és támadóértékét vettem számításba a seregeknek.... :rolleyes:
amúgy igaza van Atinak: az ork nehéz faj, de ha beletanulsz, akkor a legjobb! (hadisnak) :D

persze, ha megvedik a szovik, akkor nagyon jo :D

Senki 02-07-2006 18:13

Quote:

Originally Posted by Remedy
persze, ha megvedik a szovik, akkor nagyon jo :D

igen, ez a feltétele... bár A-ban szerintem a legjobb.... bár próbálnak meggyőzni hogy a gnóm, de nem tudodm... szkeptikus vagyok... (úgyis ork leszek... sok sok személyiséggel! :D )

doscar 02-07-2006 19:09

Kösz!
Csak nem oan rossz ez az ork!
Quote:

Originally Posted by Senki
igen, ez a feltétele... bár A-ban szerintem a legjobb....

Szupi,
akkor már csak 4 szintet kell túlélnem ............ :eek:
--==:D :D :D==--

Toto 02-07-2006 19:35

Quote:

Kösz!
Csak nem oan rossz ez az ork!
Szupi,
akkor már csak 4 szintet kell túlélnem ............ :eek:
--==:D :D==--

Ha fellépsz választhatsz másik fajt ;)

Toto 02-07-2006 19:37

Egyszer valakivel vitatkoztam, és azt a nézetet képviseltem, hogy az ork egy nagyon rossz faj. Meggyőzésképpen az egyik orimat Orkként indítottam, és hat be kell valljam, hogy megkedveltem. Vannak hátrányai, de ügyes játékkal ezek semlegesíthetők :)

doscar 02-07-2006 20:32

Quote:

Originally Posted by Toto
Ha fellépsz választhatsz másik fajt ;)

És akkor végre lehetek élőhalott :cool:

Senki 02-07-2006 20:39

Quote:

És akkor végre lehetek élőhalott :cool:

hát az nem a legjobb... sőt kifejezetten nyomi, de azért el lehet vele szórakozni (azzal keztem, máig szeretem) de nem lehet erős... pláne hogy egy kedves szentéletű varis tolival meg varival elkezte leölni az egységeimat, és ez ellen nem lehet védekezni... 3 nap alatt el is fogyasztotta őket pedig messzire voltam már... :(
szóval ork a legjobb hadis, de elg nehéz vele bánni.... a legkönnyebb az óriásssal, és még kb az elffel :p (a gnómot nem szeetem de az is jó állítólag még :D)

TM Laci 02-07-2006 21:00

Magas hekiszámon a gnóm a jobb, de az ork verhetetlen 1000-1200 hekiig:)
Mindenkinek javaslom, aki hadisnak készül

Lepidus 02-07-2006 22:12

tekilopás durva tud lenni..:rolleyes:

director 02-07-2006 23:53

Quote:

Originally Posted by Lepidus
tekilopás durva tud lenni..:rolleyes:

a 8 sereges mészárlás is durva tud lenni:)

Toto 02-08-2006 07:30

jaja, azt imádom :D

Mephisto 02-08-2006 08:05

Ork leszel és katona, tábornokat terelő juhász...

-Orkok! Meneküljetek!!!
...
-Melák éhes!

Az orkok mindenhol a legerősebb hadisnak számítanak, itt is.
Szigorúan csak haladók válasszák ezt a fajt, mert amennyi előnye van, annyi hátránya is.
Ez az a faj, aminél a személyiség a legtöbbet tud dobni, főleg ha több is van.
Kötelező választani a tábornokot (súgót érdees megnézni, hogy mennyi pluszt kap az ork a tábornok személyiségért), vagy a tudóst, de ha van kék kis számod, akkor ez cifrázható. A legszebb amit láttam, az Holdfény ork országa volt: tudós, tábornok, vándor, harcos. Utáltam is ezért őt:)
Ezt a fajt nagyon szét kell gyúrni, mert gond nélkül tekizhető és gyújtható, az az tolikkal kicsinálható, na meg varik is rengethetik. Tehát nagyon okosan kell belőni a sereg arányokat. Javasolt a ló+ij is ennél a fajnál. Mivel védőre nem egy szuper faj, ezért ütni kell vele mint a gép. 100%os katmorál kötelező nála. Tekiznek? Már mész is neki (persze a szöviddel felméritek ki lop.)
Alsóbb szinteken meggondolandó a használata, mert egy gnómmal ugyanazt el tudod érni, de az A-ban aki bátor, az orkkal van:)
Ez az én meglátásom, de van olyan elvetemült is, aki alsóbb szinteken is bevállalja az orkot.

doscar 02-08-2006 13:28

Quote:

Originally Posted by Mephisto
.... Javasolt a ló+ij is ennél a fajnál .....

Na ez lett volna a köv. kérdésem. Mire gyúrjon egy ork: csak elit vagy íj+ló vagy esetleg íj+elit. Én íj+lóval (kb. 1/3 íj - 2/3 ló) megyek, de a szomszédságomba az orkok szinte kivétel nélkül tiszta elittel mennek. Na most én nem érzem jól a dolgot vagy a többiek?

Half 02-08-2006 13:47

Quote:

Na ez lett volna a köv. kérdésem. Mire gyúrjon egy ork: csak elit vagy íj+ló vagy esetleg íj+elit. Én íj+lóval (kb. 1/3 íj - 2/3 ló) megyek, de a szomszédságomba az orkok szinte kivétel nélkül tiszta elittel mennek. Na most én nem érzem jól a dolgot vagy a többiek?

Hát nekem azt mondtáka z okoso,m hogy az ork rettentő TÁmadási bónuszai miatt megteheti,h ogy oylane rős sereget tartson mint más csak több tolvajt meg Varti amennyi kell.
Tehát igy lényegében megteheti,h ogy a tolisok varisok szedhessék csak le kb. És hadi ereje is akkora mint másé:D hozzá si láttok ennek a kiszámolásához:D

Senki 02-08-2006 17:20

Quote:

Originally Posted by Half
Hát nekem azt mondtáka z okoso,m hogy az ork rettentő TÁmadási bónuszai miatt megteheti,h ogy oylane rős sereget tartson mint más csak több tolvajt meg Varti amennyi kell.
Tehát igy lényegében megteheti,h ogy a tolisok varisok szedhessék csak le kb. És hadi ereje is akkora mint másé:D hozzá si láttok ennek a kiszámolásához:D

ez igy igaz, csak tanulj meg helyesen irni ;) (bocs most angol billentyukon gepelek...)

Lepidus 02-08-2006 18:26

ha valakihez befér 8szor..hmm..:D..nekem most van ork szövim és télleg néha vicces h mit csinál..ha valaki kitámad hajnali 4kor full sereggel..íjjjj..néhány heki és vari eltűnik:SS:p

Remedy 02-09-2006 11:38

Quote:

szerintem full ijj, es ha tamadni akarok akkor full lo :D

najo, nem muszaj full, nyilvan csak annyi amennyi kell :D

Gyötrelem 02-09-2006 12:02

Sztem au Ork ha MF akkor üssön mint a bolondóra, ha szövis akkor meg vari függő. HA gyengusz a varis akkor az ork-nak annyi. Lopják? És? 1200 teki mindenből, a hadi fullon. Mit tudnak abból ellopni? HA meg kemény a kü akkor veszek tekit lakit, betöltök, azt ami a csövön kifér. De ritka az akit csak igy lehet begyötörni....:D

Gyula 02-09-2006 12:18

Doscar: Fentebb írtad hogy válthatsz hullára, egyszerü meg jó fajnak tünik a hulla, de kezdő játékos azzal is soakt szívhat, 4-5 szinten ügyesen el lehet bilickézni hullával de feljebb nem jó, a 3.-ra lépve úgy is át kell építened hogy fajt tudj váltani, nem szivesen szöviznek veled. Ami az orkot illeti szerintem az alsőb szintre nem való az sem, főleg a teki lopások miatt nem,ha tartasz annyi tolit hogy meg védd a tekidet akkor nincs sereged, ha meg van sereged akkor játsz teki nélkül, de 5. szintre felesleges is az ork, nem tud érvényesülni az országok felépítése miatt.

Szerintem kezdő játékosnak kiváló a gnóm vagy az óriás, esetleg egy felfedezgetős elf.

Kisbér 02-09-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Remedy
szerintem full ijj, es ha tamadni akarok akkor full lo :D
najo, nem muszaj full, nyilvan csak annyi amennyi kell :D

Persze, meg amennyit a klánod/a raktárad etetni tud... :D

Orkba az a jó, hogy a szupermarkotány miatt kvázi könnyen játszható tanyafreeként. Főleg magasabb szinteken érvényesül ez...
Ha van egy elf szövije, aki köztudottan jól termeli a kaját, akkor már meg is van oldva...

Csigusz:P 02-10-2006 15:15

hm

Az ork egy érdekes faj.. egy igazi pusztitógép de nagyon szivatható is.. Lentebb nem olyan jó, fentebb viszont kijön az a +30%..(50%)Viszont ismerjük be hogy ha találkozik egy waris-tolis szövivel amiben 4 elf van nemsokáig huzza.. a tekikel ügyesen el lehet lenni, kiválóan használható a piac.. DE nemcsak tekilopás van, hanem mondjuk 1500 hekin kap 20 renglést az már nem kellemes.. 4 ori folyamatosan öli.. nem, nemkönnyű faj.. mf-ként az egyik legrosszabb faj, szövibe viszont ha a szövik tudják hogy mi a dolguk egész jól használható.. a felálása meg csakis ij-paci.. én kb. 1:4 arányba szoktam.. persze az ijak toronyban.. kezdőknek nem ajánlott!!

doscar 02-10-2006 16:48

Az hogy hulla leszek az csak vicc volt :D :D .
Most már nem adom az orkjaimat.
A köv kérdés: miből csinál vagyont egy ork? Nyersanyagot nem igazán tud termelni, a tekijeit ellopják...
Még egy: a rablóbandák a piacról vissza jövő dolgokat csak akkor viszik el ha túl magas áron akartam eladni, vagy ez olyan véletlen szerű dolog?

Gyula 02-10-2006 18:24

Quote:

Az hogy hulla leszek az csak vicc volt :D :D .
Most már nem adom az orkjaimat.
A köv kérdés: miből csinál vagyont egy ork? Nyersanyagot nem igazán tud termelni, a tekijeit ellopják...
Még egy: a rablóbandák a piacról vissza jövő dolgokat csak akkor viszik el ha túl magas áron akartam eladni, vagy ez olyan véletlen szerű dolog?

Az ork, katonákat képez és eladjaa piacon. A foglalkoztatottságot úgy is alacsonyabban tartja hogy ha begyújtják ne legyen gondja.

szaky 02-11-2006 08:52

Quote:

Ez akár a szövetségeseidtől is függhet mert ha te ló+íjj felálásban játszol a szöviid meg kivétel nélkül elitre gyúrtak akkor hiába kérsz segítséget az egyságeid száma ugyan anyi marad ésígy hiába van a lónak 1-el több támadópontja ha a szövidtől 4000 elitet kapnál pluszba! én már mindkettőt próbáltam és hát az elites ori elites szövivel jó tud lenni de ha lovas a szövid akkor az igazi!

függő!! 02-12-2006 18:12

és arról mi a véleményetek hogy 1 ork íj+pavi+elites felállásban legyen
mert ugye a tornyok után az elitek is megkapják a jobb védlmet és támadásnál a pacik mellett sem rossz kiegészítés....

függő!! 02-12-2006 18:14

és mellette a szövi is ilyen felállásban nyomja....

Gyula 02-12-2006 18:16

Quote:

Originally Posted by függő!!
mert ugye a tornyok után az elitek is megkapják a jobb védlmet és támadásnál a pacik mellett sem rossz kiegészítés....

Ezt légyszives fejtsd ki bővebben. Mit kap az elit a tornyok után?
Nekem most nincs kedvem súgót nyálazni :)

függő!! 02-12-2006 18:24

hát az elit is megkapja a tornyok után a védelmi bónuszt....mint az öszes többi egység is....(lehet hogy nem jól tudom)

Senki 02-12-2006 18:49

Quote:

hát az elit is megkapja a tornyok után a védelmi bónuszt....mint az öszes többi egység is....(lehet hogy nem jól tudom)

ööö
tisztázzuk: a védelmi bónuszt ami a tornyok terület % arányából jön, azt megkapja a teljes védelem. amit a tornyok adnak azt a +6ot (elfnél+8 védőerő bónusz) azt CSAK az íjászok.

Artúr 02-12-2006 18:50

Quote:

Én úgy tudom, hogy a torony bónuszt csak az íjászok kapják, plusz ad a torony egy védelmi bónuszt a területből elfoglalt rész arányában.

A súgó ezt írja:
A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő tornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat).

Tehát az én olvasatomban hozzájárul a védelemhez de elitnek, illetve más egységnek nem ad bónuszt. :)

Aztán lehet, hogy rosszul tudom. :D

függő!! 02-12-2006 18:54

csak azért gondoltam mert ha akármilyen progival is számolsz akor ha csak eliteket írsz be védeni és először számolsz torony nélkül utána pedig tornyokkal akkro a tornyos sokad dob a védelmen.....

Senki 02-12-2006 19:07

Quote:

csak azért gondoltam mert ha akármilyen progival is számolsz akor ha csak eliteket írsz be védeni és először számolsz torony nélkül utána pedig tornyokkal akkro a tornyos sokad dob a védelmen.....

ott írtam lentebb... a terület %ából adódót ad, de az egységnek plusz védőerőt a védőerejéhez csak az íjásznak...

Kisbér 02-13-2006 09:14

Quote:

Jó ez is, jó csak az íj+elit is...
A szövitől függ, az idődtől, a pénzedtől :D

Ha csak naponta 1-max 2x támadsz, akkor szerintem az íjász+lovas+elit (kb 1/4,2/4,1/4 arányban), ha viszont egész nap csatázol, akkor íj+lovast ajánlom...

Kisbér

doscar 02-13-2006 17:07

Na és mennyi toli meg vari kell egy orknak? Egyáltalán kell-e?

Lepidus 02-13-2006 21:06

jó h kell..vari annyi h védővarikat felrakd ..toli..hmmm..talán h gnóm hadisokhoz beférjen..:cool:

Remedy 02-14-2006 00:31

Quote:

Originally Posted by Lepidus
jó h kell..vari annyi h védővarikat felrakd ..toli..hmmm..talán h gnóm hadisokhoz beférjen..:cool:

szerintem inkabb vedekezni kell a toli orknak :P

Sakkmester 02-14-2006 03:18

Az én kérdésem az lenne:
"ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll. "

Mondjuk ha kiküldöm seregemet aminek kisebb a támadóértéke mint az otthon maradtak védőértéke, akkor ugye nem kapom meg a +20%, eddig ok. De ha varázsolok egy vérszomjat, aminek hatására a tám. erő nagyobb lesz mint a véd. erő, akkor megkapom a +20%-ot?

All times are GMT +1. The time now is 16:17.