![]() |
Ork kérdések
Most kezdtem és orkkal keztem. Most már van egy olyan érzésem hogy nem ez a legjobb faj tanulásra de most már nem fogok meghátrálni. Majd lesz még rengeteg kérdésem tapasztalt orkosoktól, most csak egyet teszek fel:
Ha az ork támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap. Na most az otthon maradt tornyos íjászok védőértéke ilyenkor hogy számolódik (6 vagy 12)? |
Quote:
Az ork valóban az egyik legnehezebben játszható faj, úgyhogy ha beletanulsz, akkor utána igen könnyű dolgod lesz. Ha esetleg nem, akkor tudd ezt be annak, hogy ez valóban sok odafigyelést és időt igényel. Válaszolva a kérdésre: az alap védőértékek számítanak, tehát tornyos íjász esetén is csak 6 ponttal számolj. |
az ork igenis jóóóó!
Quote:
amúgy igaza van Atinak: az ork nehéz faj, de ha beletanulsz, akkor a legjobb! (hadisnak) :D |
Quote:
|
Quote:
|
Kösz!
Csak nem oan rossz ez az ork! Quote:
akkor már csak 4 szintet kell túlélnem ............ :eek: --==:D :D :D==-- |
Quote:
|
Egyszer valakivel vitatkoztam, és azt a nézetet képviseltem, hogy az ork egy nagyon rossz faj. Meggyőzésképpen az egyik orimat Orkként indítottam, és hat be kell valljam, hogy megkedveltem. Vannak hátrányai, de ügyes játékkal ezek semlegesíthetők :)
|
Quote:
|
Quote:
szóval ork a legjobb hadis, de elg nehéz vele bánni.... a legkönnyebb az óriásssal, és még kb az elffel :p (a gnómot nem szeetem de az is jó állítólag még :D) |
Magas hekiszámon a gnóm a jobb, de az ork verhetetlen 1000-1200 hekiig:)
Mindenkinek javaslom, aki hadisnak készül |
tekilopás durva tud lenni..:rolleyes:
|
Quote:
|
jaja, azt imádom :D
|
Ork leszel és katona, tábornokat terelő juhász...
-Orkok! Meneküljetek!!!
... -Melák éhes! Az orkok mindenhol a legerősebb hadisnak számítanak, itt is. Szigorúan csak haladók válasszák ezt a fajt, mert amennyi előnye van, annyi hátránya is. Ez az a faj, aminél a személyiség a legtöbbet tud dobni, főleg ha több is van. Kötelező választani a tábornokot (súgót érdees megnézni, hogy mennyi pluszt kap az ork a tábornok személyiségért), vagy a tudóst, de ha van kék kis számod, akkor ez cifrázható. A legszebb amit láttam, az Holdfény ork országa volt: tudós, tábornok, vándor, harcos. Utáltam is ezért őt:) Ezt a fajt nagyon szét kell gyúrni, mert gond nélkül tekizhető és gyújtható, az az tolikkal kicsinálható, na meg varik is rengethetik. Tehát nagyon okosan kell belőni a sereg arányokat. Javasolt a ló+ij is ennél a fajnál. Mivel védőre nem egy szuper faj, ezért ütni kell vele mint a gép. 100%os katmorál kötelező nála. Tekiznek? Már mész is neki (persze a szöviddel felméritek ki lop.) Alsóbb szinteken meggondolandó a használata, mert egy gnómmal ugyanazt el tudod érni, de az A-ban aki bátor, az orkkal van:) Ez az én meglátásom, de van olyan elvetemült is, aki alsóbb szinteken is bevállalja az orkot. |
Quote:
|
Quote:
Tehát igy lényegében megteheti,h ogy a tolisok varisok szedhessék csak le kb. És hadi ereje is akkora mint másé:D hozzá si láttok ennek a kiszámolásához:D |
Quote:
|
ha valakihez befér 8szor..hmm..:D..nekem most van ork szövim és télleg néha vicces h mit csinál..ha valaki kitámad hajnali 4kor full sereggel..íjjjj..néhány heki és vari eltűnik:SS:p
|
Quote:
najo, nem muszaj full, nyilvan csak annyi amennyi kell :D |
Sztem au Ork ha MF akkor üssön mint a bolondóra, ha szövis akkor meg vari függő. HA gyengusz a varis akkor az ork-nak annyi. Lopják? És? 1200 teki mindenből, a hadi fullon. Mit tudnak abból ellopni? HA meg kemény a kü akkor veszek tekit lakit, betöltök, azt ami a csövön kifér. De ritka az akit csak igy lehet begyötörni....:D
|
Doscar: Fentebb írtad hogy válthatsz hullára, egyszerü meg jó fajnak tünik a hulla, de kezdő játékos azzal is soakt szívhat, 4-5 szinten ügyesen el lehet bilickézni hullával de feljebb nem jó, a 3.-ra lépve úgy is át kell építened hogy fajt tudj váltani, nem szivesen szöviznek veled. Ami az orkot illeti szerintem az alsőb szintre nem való az sem, főleg a teki lopások miatt nem,ha tartasz annyi tolit hogy meg védd a tekidet akkor nincs sereged, ha meg van sereged akkor játsz teki nélkül, de 5. szintre felesleges is az ork, nem tud érvényesülni az országok felépítése miatt.
Szerintem kezdő játékosnak kiváló a gnóm vagy az óriás, esetleg egy felfedezgetős elf. |
Quote:
Orkba az a jó, hogy a szupermarkotány miatt kvázi könnyen játszható tanyafreeként. Főleg magasabb szinteken érvényesül ez... Ha van egy elf szövije, aki köztudottan jól termeli a kaját, akkor már meg is van oldva... |
hm
Az ork egy érdekes faj.. egy igazi pusztitógép de nagyon szivatható is.. Lentebb nem olyan jó, fentebb viszont kijön az a +30%..(50%)Viszont ismerjük be hogy ha találkozik egy waris-tolis szövivel amiben 4 elf van nemsokáig huzza.. a tekikel ügyesen el lehet lenni, kiválóan használható a piac.. DE nemcsak tekilopás van, hanem mondjuk 1500 hekin kap 20 renglést az már nem kellemes.. 4 ori folyamatosan öli.. nem, nemkönnyű faj.. mf-ként az egyik legrosszabb faj, szövibe viszont ha a szövik tudják hogy mi a dolguk egész jól használható.. a felálása meg csakis ij-paci.. én kb. 1:4 arányba szoktam.. persze az ijak toronyban.. kezdőknek nem ajánlott!!
|
Az hogy hulla leszek az csak vicc volt :D :D .
Most már nem adom az orkjaimat. A köv kérdés: miből csinál vagyont egy ork? Nyersanyagot nem igazán tud termelni, a tekijeit ellopják... Még egy: a rablóbandák a piacról vissza jövő dolgokat csak akkor viszik el ha túl magas áron akartam eladni, vagy ez olyan véletlen szerű dolog? |
Quote:
Az ork, katonákat képez és eladjaa piacon. A foglalkoztatottságot úgy is alacsonyabban tartja hogy ha begyújtják ne legyen gondja. |
Quote:
|
és arról mi a véleményetek hogy 1 ork íj+pavi+elites felállásban legyen
mert ugye a tornyok után az elitek is megkapják a jobb védlmet és támadásnál a pacik mellett sem rossz kiegészítés.... |
és mellette a szövi is ilyen felállásban nyomja....
|
Quote:
Ezt légyszives fejtsd ki bővebben. Mit kap az elit a tornyok után? Nekem most nincs kedvem súgót nyálazni :) |
hát az elit is megkapja a tornyok után a védelmi bónuszt....mint az öszes többi egység is....(lehet hogy nem jól tudom)
|
Quote:
tisztázzuk: a védelmi bónuszt ami a tornyok terület % arányából jön, azt megkapja a teljes védelem. amit a tornyok adnak azt a +6ot (elfnél+8 védőerő bónusz) azt CSAK az íjászok. |
Quote:
A súgó ezt írja: A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő tornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat). Tehát az én olvasatomban hozzájárul a védelemhez de elitnek, illetve más egységnek nem ad bónuszt. :) Aztán lehet, hogy rosszul tudom. :D |
csak azért gondoltam mert ha akármilyen progival is számolsz akor ha csak eliteket írsz be védeni és először számolsz torony nélkül utána pedig tornyokkal akkro a tornyos sokad dob a védelmen.....
|
Quote:
|
Quote:
A szövitől függ, az idődtől, a pénzedtől :D Ha csak naponta 1-max 2x támadsz, akkor szerintem az íjász+lovas+elit (kb 1/4,2/4,1/4 arányban), ha viszont egész nap csatázol, akkor íj+lovast ajánlom... Kisbér |
Na és mennyi toli meg vari kell egy orknak? Egyáltalán kell-e?
|
jó h kell..vari annyi h védővarikat felrakd ..toli..hmmm..talán h gnóm hadisokhoz beférjen..:cool:
|
Quote:
|
Az én kérdésem az lenne:
"ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll. " Mondjuk ha kiküldöm seregemet aminek kisebb a támadóértéke mint az otthon maradtak védőértéke, akkor ugye nem kapom meg a +20%, eddig ok. De ha varázsolok egy vérszomjat, aminek hatására a tám. erő nagyobb lesz mint a véd. erő, akkor megkapom a +20%-ot? |
All times are GMT +1. The time now is 16:17. |