Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   A fórumról... :) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Hírnévpontok adása - legyen-e publikus? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=188)

Ati 02-06-2006 20:42

Hírnévpontok adása - legyen-e publikus?

Sziasztok!

Sokan egy viszonylag normális üzenetre negatív hírneveket osztanak, ezért felmerült, hogy legyen-e publikussá téve, hogy ki adta az adott pontot, vagy maradjon így, hogy el lehet bújni. Tény, hogy ha publikus, akkor reálisabbak lesznek az értékelések...

Tessék szavazni. :) A szavazás mindenképpen publikus!!!

Senki 02-06-2006 20:49

Quote:

Originally Posted by Ati

Tény, hogy ha publikus, akkor reálisabbak lesznek az értékelések...

én ezt azért megkérdőjelezném... mert vannak páran akik nem normális üzenetre adnak negatív hírnevet, indokolnak is, és ezekután mert minuszt adott mehet vissza a minusz... vagy valaki meg azért ad minuszt mert sok sok üzenet váltotta ki belőle ezt a véleményt és a fazonnak akinek adja a minuszt lehet hogy épp egy normális üzenetére adja, mert az volt szem előtt, de már régebbóta akar olyat adni..
szóval én nem merném kijelenteni hogy az jobb lenne hogyha tudnád ki osztotta...
Igen, hogy legyünk nyíltak: adtam minuszt, pluszt is, és most itt nemmel szavaztam.

Mike zoostorm 02-06-2006 21:22

Senki:
Sajnos nagyon keves olyan ember van aki ilyen nyilt lenne mint te..:(
Abban az esetben ha valaki mar sok beszolas miatt akar adni minuszt(vagy eppen pluszt) akkor az mind1 hogy melyik uzire adja csak annyit csak kene csatolnia egy kis uzit: figyu ezt mar reg ota akartam neked adni mert... es ez el is lenne rendezve...
En csak szeretnem megbeszelni az XYZ vel hogy miert kaptam ilyen meg olyan ertekelest tole...Az egyetlen mod erre az az hogy nyilvanossa teszuk a hirnevadast.
Ezert szeretem a hod forumot mertt ott van orinev es akkor tudod kinek nem tetszel. Lerendezheted nezetelteresedet vele, vagy csak megjegyzed es nem foglalkozol az illetovel...
Majd a szavazas meg az Ati ugyis eldonti hogy a Nep mit akar.

Davalon 02-06-2006 21:24

Csak ellentéteket szítana, az a baj... És menne a bosszúból mínusz, ja. Nem kell, hogy itt is személyekre lebontva menjen a torzsalkodás. Meg baromira nem érdekel a reputáció. Eddig mínuszba voltam, most meg pluszba kerültem. Az se fájt, meg ez se.:)

Davalon 02-06-2006 21:25

Azt, hogy a nép mit akar, azt a nép dönti el:D
Továbbá: én adtam már úgy mínuszt, meg pluszt is illetőnek, hogy tökre nem arra a beírására, ami nem tetszett. Hanem a nevére kattintottam, az üzeneteire és valamelyikre.

Ati 02-06-2006 21:28

Van egy harmadik opció, hogy a hírnevet teljes egészében kikapcsolom, csakhát gondoltam intelligens emberek vagyunk......... :)

Davalon 02-06-2006 21:31

Mert ugye az egyenesség már ott kezdődik, hogy ki meri vállalni a Hódos országainak valamelyik nevét vagy ott közismert megszólítását, és ki választ fedőneveket, hogy az ismeretlenség jótékony leple mögé rejtőzzön.
Szerintem: kapcsold ki Ati, és szűrjetek, mint a Hódos fórumon. Nem kell ilyetén hatalmat sem adni a Népnek. A Nép képtelen kezelni azt:-D

Senki 02-06-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by Davalon
Csak ellentéteket szítana, az a baj... És menne a bosszúból mínusz, ja. Nem kell, hogy itt is személyekre lebontva menjen a torzsalkodás. Meg baromira nem érdekel a reputáció. Eddig mínuszba voltam, most meg pluszba kerültem. Az se fájt, meg ez se.:)

Tegyük hozzá, hogy pl teljesen egyértelmű volt neked hogy én adtam a minuszt egy olyan postodra amit meg is írtam miért tartottam antipatikusnak, és zöldbe veszekedtünk is rajta.

Sajnos Mike-nak igaza van abban, hogy nem mindig vannak olyan emberek akik kultúráltan használják ezt, de azt is tegyük hozzá, hogy az ilyenek miatt nem kellene pont nyílvánosnak lennie szerintem a reputationnak... mert ezek nyomkondának bosszúból, és hogy lejjebb vihessék a tiedet osztanának még egy csomó más embernek is valamit, csakhogy neked mehessen újabb...

Senki 02-06-2006 21:33

Quote:

Originally Posted by Ati
Van egy harmadik opció, hogy a hírnevet teljes egészében kikapcsolom, csakhát gondoltam intelligens emberek vagyunk......... :)

én szeretném ha lenne, pláne, mert intelligensnek érzem a társaságot kivétel persze pár ember, de ezek is előbb utóbb vagy megemberelik magukat vagy kitolják magukat a közösség szélére...

Davalon 02-06-2006 21:34

Senki, csak a nevedet felejtetted el hozzáfűzni a véleményedhez:D Az hogy rájöttem, az más dolog:)

Senki 02-06-2006 21:37

Quote:

Senki, csak a nevedet felejtetted el hozzáfűzni a véleményedhez:D Az hogy rájöttem, az más dolog:)

ezt hagyjuk a fórumon kívül: mástészta hogy írtam indoklást és abból felismerhető votlam, de nem is volt szándékomban letagadni magam, és amikor írtad, hogy mi van, akkor megmondtam hogy én voltam... szóval azért tárgytalan a dolog ;)
*ha akarod, kikapcsolom a tiltást... persze, csak akkor ha nem megint parttalan vitába kezdünk :D*

Davalon 02-06-2006 21:38

Így van, tárgytalan. De most megmutattuk, milyenné válna ez a fórum, ha mindenki számonkérné, ki miért mit adott neki:D :D

Senki 02-06-2006 21:41

Quote:

Így van, tárgytalan. De most megmutattuk, milyenné válna ez a fórum, ha mindenki számonkérné, ki miért mit adott neki:D :D

nem egészen, hiszen láthatod ha egy kettő dolgon mi ösze is veszünk mert nem értünk egyet azért mégis a kultúra határain belül maradunk... és ezt akármennyire is szeretném, nem tudom általános érvényűnek tekinteni.. jó az anonim reputation osztás, aki akarja az aláírja. Viszont a probléma kreatív megoldása lehetne a 10 karakter limites indoklás, és anélkül nem lehetne osztani :rolleyes:

Ati 02-06-2006 21:47

Quote:

Originally Posted by Senki
nem egészen, hiszen láthatod ha egy kettő dolgon mi ösze is veszünk mert nem értünk egyet azért mégis a kultúra határain belül maradunk... és ezt akármennyire is szeretném, nem tudom általános érvényűnek tekinteni.. jó az anonim reputation osztás, aki akarja az aláírja. Viszont a probléma kreatív megoldása lehetne a 10 karakter limites indoklás, és anélkül nem lehetne osztani :rolleyes:

"jhsdgfjkshdfhksdfjkls"

szupi indoklás :)

Mike zoostorm 02-06-2006 21:49

Senki:
En ertem mit szeretnel elerni , es meg valamilyen fokon egyet is ertek veled , de erre a 10 karakteres min. indoklasra itt egy pelda: pfigjhpeirgjhi.
Szerintem ha valaki nem akar irni indoklas az igy se irna..:(

Senki 02-06-2006 21:51

Quote:

Originally Posted by Ati
"jhsdgfjkshdfhksdfjkls"

szupi indoklás :)

és szupi hozzászólás egy posthoz... csak nem SPAM-nek hívják, vagy esetleg FLOODnak? :) (félreértés ne essék, itt teljesen jogosan írod, máshol meg nem csinálsz ilyet, sétődésre nincs ok :) ) ezt is lehetne szűrni... és akkor nagyon kreatív megoldást találtunk mind a fórum hozzászólások szűrésére a modinak jelentés gombon kívül és az indoklásoknak is.. vagy azokat is lehet jelenteni a modinak és akkor elbírálásig érvénytelen rep pontank számít... persze csak trágár, vagy értelmetlen (azaz "ksuhguisghuiv" jellegű) indoklás esetén foglalkozna vele egy modi is és akkor aztán nincs probléma... de a legegyszerűbb így hagyni ahogy most van és nem bajlódni az egésszel..

Davalon 02-06-2006 21:53

Nem kell, hogy itteni sérelmeket valaki átvigyen a játékba, ne mosódjon össze a kettő, ez egy fórum a Földön, az egy fantasy a Hódító világában. Ott mondjuk zombi vagyok (pfúj), itt meg egy beszélgető ember. A kettő között lévő határnak a lebontása engem állandóan visszarántana a valóságba, ha Hódozok is, pedig oda épp azért megyek, hogy más világba legyek. Ott "Pamut orrán pamutboly" ország az ellenségem, nem pedig Kis Béla, aki irányítja. Személyeket nem is képzelek mögé. Ez lehet, az én hibám, vagy elmebetegségem, de akkor is, emgem zavarna, ha oda bekerülnének az itteni ellenségeskedések...
:(

Ati 02-06-2006 21:55

Quote:

Originally Posted by Senki
és szupi hozzászólás egy posthoz... csak nem SPAM-nek hívják, vagy esetleg FLOODnak? :) (félreértés ne essék, itt teljesen jogosan írod, máshol meg nem csinálsz ilyet, sétődésre nincs ok :) ) ezt is lehetne szűrni... és akkor nagyon kreatív megoldást találtunk mind a fórum hozzászólások szűrésére a modinak jelentés gombon kívül és az indoklásoknak is.. vagy azokat is lehet jelenteni a modinak és akkor elbírálásig érvénytelen rep pontank számít... persze csak trágár, vagy értelmetlen (azaz "ksuhguisghuiv" jellegű) indoklás esetén foglalkozna vele egy modi is és akkor aztán nincs probléma... de a legegyszerűbb így hagyni ahogy most van és nem bajlódni az egésszel..

Most itt az az alap feltételezés, hogy oviban vagyunk, és páran már tanulnak írni, de a többségnél még figyelni kell, hogy nehogy ollóvala kezében szaladgáljon?

Én azt feltételeztem, hogy ennél intelligensebb a banda. :)

De tény, hogy a vbulletin fejlesztői fórumán sem találtak az emberi butaságra konkrét megoldást. :)

Mike zoostorm 02-06-2006 21:57

Nekem az egyetlen problemam az az hogyha van hirnev akkor miert nem lehet hasznalni...? mert sajna van par egyen aki ezt is elbaltazza...
Ha igy hagyjuk lefogadom hogy valaki gyszer majd belep es latja hogy kapott vagy 20 piros pontot mert egy haveri tarsasag reszegen nem talalt jobb mokat minhogy rep et osszon...
Egyebkent mi is az ertelme..? nekem most mar zold. akkor most amit irok arra lehet adni, holnap mire piros lesz )ebben biztos vagyok) holnap meg az hulyesegnek szamit? sok ertelmet nem is latom de ha mar van akkor szeretnem tudni hogy ki nem ert velem egyet...

Senki 02-06-2006 21:59

Quote:

Originally Posted by Ati
Most itt az az alap feltételezés, hogy oviban vagyunk, és páran már tanulnak írni, de a többségnél még figyelni kell, hogy nehogy ollóvala kezében szaladgáljon?

Én azt feltételeztem, hogy ennél intelligensebb a banda. :)

De tény, hogy a vbulletin fejlesztői fórumán sem találtak az emberi butaságra konkrét megoldást. :)

ez talán a ló túloldala.. én azt próbáltam kifejteni, hogy pár primitív gondolkodású ember miatt ne vegyük el azt a 'fícsört' ez kb olyan, mintha azért mert pár ember nem tud vezetni és olyan mint egy állat, azért betiltanánk az autózást.. (najó, a rep azért enyhébb dolog, de túlozzunk kicsit :) )

Senki 02-06-2006 22:04

Quote:

Nem kell, hogy itteni sérelmeket valaki átvigyen a játékba, ne mosódjon össze a kettő, ez egy fórum a Földön, az egy fantasy a Hódító világában. Ott mondjuk zombi vagyok (pfúj), itt meg egy beszélgető ember. A kettő között lévő határnak a lebontása engem állandóan visszarántana a valóságba, ha Hódozok is, pedig oda épp azért megyek, hogy más világba legyek. Ott "Pamut orrán pamutboly" ország az ellenségem, nem pedig Kis Béla, aki irányítja. Személyeket nem is képzelek mögé. Ez lehet, az én hibám, vagy elmebetegségem, de akkor is, emgem zavarna, ha oda bekerülnének az itteni ellenségeskedések...
:(

igen ezzel teljesen egyetértek: én azon a véleményen vagyok, hogy vannak az országaim, és vagyok én... mindenki tudja aki ismer milyen országneveket adok, de egyik sem viseli a nevemet ebből az elgondolásból. és nem értem meg azokat az embereket akikkel nem értünk egyet, vagy teszem azt utáljuk egymást, hogy akkor miért kell az országaimat is szétvernie (megpróbálnia hogy hűek maradjunk a valósághoz :D), hiszen attól nem fogom megszeretni és nem lesz igaza... és ezt fordítva is így érzem, de azt a részét Dav nagyon jól elmondta... (máskérdés ha hódos ügyekben nem értünk egyet, és ha lenyom akkor mégis igaza van, de ez nem ide hanem a játék részhez tartozik :D)

Senki 02-06-2006 22:05

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Egyebkent mi is az ertelme..? nekem most mar zold. akkor most amit irok arra lehet adni, holnap mire piros lesz )ebben biztos vagyok) holnap meg az hulyesegnek szamit? sok ertelmet nem is latom de ha mar van akkor szeretnem tudni hogy ki nem ert velem egyet...

nézd meg miért zöld, és kiderül.... :D

director 02-07-2006 00:03

ha valaki akarja tudatni h kicsoda, akkor beírja megjegyzésnek a nevét..
szerintem jobb ez az opcionális láthatatlanság:)

Ati 02-07-2006 09:10

A vezérlőpultban a beállítások (?) (Edit options) alatt ki lehet kapcsolni a hírnév megjelenítését egyénileg. Mint negyedik megoldás. :)

Remedy 02-07-2006 10:15

es hol lehet megnezni hogy van-e ilyen pontom es ha igen, mennyi?
nekem vmi olyat ir hogy 0 forumpontom van aztan vmi 4 cuccot is felsorol alatta... :)

Ati 02-07-2006 10:15

Quote:

Originally Posted by Remedy
es hol lehet megnezni hogy van-e ilyen pontom es ha igen, mennyi?
nekem vmi olyat ir hogy 0 forumpontom van aztan vmi 4 cuccot is felsorol alatta... :)

Olyanok próbáltak adni, akiknek még 0 pontot ért az értékelésük, és nem változtattak semmit.

Remedy 02-07-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by Ati
Olyanok próbáltak adni, akiknek még 0 pontot ért az értékelésük, és nem változtattak semmit.

hat erre jo gyorsan valaszoltal, gratula... is mikortol kezdve kezd szamitani vkinek az ertekelese? :)

Ati 02-07-2006 10:19

Quote:

Originally Posted by Remedy
hat erre jo gyorsan valaszoltal, gratula... is mikortol kezdve kezd szamitani vkinek az ertekelese? :)

több tényezőtől függ: beírások száma, fórumtagság ideje, saját hírnév.

Mephisto 02-07-2006 10:50

Quote:

Mert ugye az egyenesség már ott kezdődik, hogy ki meri vállalni a Hódos országainak valamelyik nevét vagy ott közismert megszólítását, és ki választ fedőneveket, hogy az ismeretlenség jótékony leple mögé rejtőzzön.
Szerintem: kapcsold ki Ati, és szűrjetek, mint a Hódos fórumon. Nem kell ilyetén hatalmat sem adni a Népnek. A Nép képtelen kezelni azt:-D

Vén Csataló:)
Egyetértek veled, de ha nem haragszol nem fogsz érte jutalmat kapni. Engem teljesen nem érdekel, hogy pozitív vagy negatív a hírnevem, bár ha jól emléxem tegnap sírt valaki érte. Őt meg biztos érdekli... Így járt, mert megszavazom, hogy nem lesz hírnév.
Dav hozd a hátad, levelet írok.
- Közhírré tétetik. A hírnevet eltöröljük, mert így látjuk jónak. Darton akarata szerint!
2005 halálnak havában

Dav, mióta ilyen kopott a páncélod? S a szakálad igazán rendberakhatnád, úgy nézel ki mint egy baertwikke :)))

Davalon 02-07-2006 10:59

Adnék Neked még reputációt, de már nem bírok:D :D :D Hmmm. és szerinted ki az erősebb, Darton vagy Ati?:-D

Half 02-07-2006 13:18

Szerintem jó lenne csak azzal van gond, hogy a negativ reputation mintha erősebb lenne:D, vagy az csak ha egy admina dja akkor erősebb?
Szerintem nem számit csak nem reális és nem jelent semmit

Cassandra 02-07-2006 16:55

Na Ati akkor ezt fejtsd meg nekem...van elvileg négy pontom, ötöt látok a listán ebből kettő mellet zöld, három mellet szürke kocka van(tudom ezek a nem érvényes "szavazatok") és tudom, hogy a listán csak a legutóbbi öt értékelés van, de nekem ez az összes, ezek elött nem volt több.:rolleyes:

Ati 02-07-2006 16:58

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Na Ati akkor ezt fejtsd meg nekem...van elvileg négy pontom, ötöt látok a listán ebből kettő mellet zöld, három mellet szürke kocka van(tudom ezek a nem érvényes "szavazatok") és tudom, hogy a listán csak a legutóbbi öt értékelés van, de nekem ez az összes, ezek elött nem volt több.:rolleyes:

Na most lebukok......... ;) Admin fixen 3-at számít, nem akartam ugyanazt a besorolást, mint ami másoknál a beírásokból stb kijön, mert túl sokat nyomna a latban, ami nem lenne szerencsés. Úgyhogy kaptál egy 1 pontosat valakitől, meg tőlem valamire egy 3 pontosat :p. Ha publikus lesz, akkor ezt látni is fogod.

Cassandra 02-07-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by Ati
Na most lebukok......... ;) Admin fixen 3-at számít, nem akartam ugyanazt a besorolást, mint ami másoknál a beírásokból stb kijön, mert túl sokat nyomna a latban, ami nem lenne szerencsés. Úgyhogy kaptál egy 1 pontosat valakitől, meg tőlem valamire egy 3 pontosat :p. Ha publikus lesz, akkor ezt látni is fogod.

:D Akkor köszi:)

Half 02-07-2006 17:02

Érvénytelen??:) és kidönti el, hogy érvénytelen e??
csak kiváncsiságból kérdezem. Mert akkor már megint nem túl reális.

Cassandra 02-07-2006 17:06

By Ati, három hozzászólással ez elött ;)
több tényezőtől függ: beírások száma, fórumtagság ideje, saját hírnév.

Ati 02-07-2006 17:08

Quote:

Originally Posted by Half
Érvénytelen??:) és kidönti el, hogy érvénytelen e??
csak kiváncsiságból kérdezem. Mert akkor már megint nem túl reális.

Kispistike regisztrál, és elkezd hírneveket osztogatni. Ez minden esetben nullát számít. :)

Aki minuszban van, annak szintén nem számít, a véleményét leírhatja, de a megítélést nem befolyásolja a "szavazata".

Minél régebbóta van valaki a fórumon, minél magasabb a hírneve, annál többet ér a "szavazata". Erről más valamelyik témánál volt szó.

Half 02-07-2006 17:08

Quote:

Originally Posted by Cassandra
By Ati, három hozzászólással ez elött ;)
több tényezõtõl függ: beírások száma, fórumtagság ideje, saját hírnév.

Á köszi világos adok énis egy ződet neked ezért:D nlha kérdezk butaságokat de ki mit tud azt tudja:D

Jah és Ati neked is adnék de már adtam pirosat...
szal most nem tudok.
bocis, de minden ténse olvassok el.

Toto 02-07-2006 17:42

És ezt hogy lehet megnézni, hogy nekem van-e hírnév pontom? mert ha nincs, akkor sztem semmit sem ér, és törölni kellene ezt a pontozást :D :D

director 02-07-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by Toto
És ezt hogy lehet megnézni, hogy nekem van-e hírnév pontom? mert ha nincs, akkor sztem semmit sem ér, és törölni kellene ezt a pontozást :D :D

ezt már kb3szor leírták, de: vezérlőpult:)

és persze, mindjárt kapsz egy nagy pirosat, és akkor lesz, te.. höhö! :)

All times are GMT +1. The time now is 04:29.