Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   meg egy elfes topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1858)

exair 05-30-2007 14:03

meg egy elfes topic

a kerdesem az lenne, hogy nem lett-e tulsagosan ellehetetlenitve az elf szovibe lepese? (elvegreis elegge haszontalan egy faj lett szegenybol) mivel most tertem vissza ropke fel ev utan ezert eleg meglepo volt az, hogy az oreg elf orim mennyire lenezett egy orszag lett :D
szoval aki tudja, hogy most elffel megis mit lehet kezdeni attol otleteket varok (esetleg fedezgessek es fellepesnel uj faj?)

jura 05-30-2007 14:09

Quote:

Originally Posted by exair (Post 99759)
a kerdesem az lenne, hogy nem lett-e tulsagosan ellehetetlenitve az elf szovibe lepese?

de igen

Quote:

(elvegreis elegge haszontalan egy faj lett szegenybol)

nem haszontalan, hanem BÉKÉS FAJ lett :)

Quote:

(esetleg fedezgessek es fellepesnel uj faj?)

még mindig az egyik legjobb felfedezgető faj

Ati 05-30-2007 14:12

Ha valaki szövetségben játszik, akkor valószínüleg akciódúsabb játékot szeretne, és nem csak úgy beállni, hogy védekezzünk, és mellesleg vannak szövijeim is. Szövetségen belüli játékra valami olyan fajt javaslok, amivel a mások elleni akció sokkal hatékonyabb, hiszen azért vagy szöviben, hogy ilyeneket tegyél.

Kivéve, ha egy békés szövi összeáll, de ennek igazából sok értelmét nem látom, akkor már inkább az állandó +40%.

senáj 05-30-2007 14:18

sziasztok.
szerintem ne szövizz. én úgy érzem,hogy jó ez így csak tényleg arra kell használni az elfet,amire a lelke hagyja. eddig lubiczk volt az életünk.

mf-ként szuperül müködik.továbra is.

exair 05-30-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99766)
Ha valaki szövetségben játszik, akkor valószínüleg akciódúsabb játékot szeretne, és nem csak úgy beállni, hogy védekezzünk, és mellesleg vannak szövijeim is. Szövetségen belüli játékra valami olyan fajt javaslok, amivel a mások elleni akció sokkal hatékonyabb, hiszen azért vagy szöviben, hogy ilyeneket tegyél.

Kivéve, ha egy békés szövi összeáll, de ennek igazából sok értelmét nem látom, akkor már inkább az állandó +40%.

az enyveskezu elfeim vegzik a dolgukat, de megse olyan mint volt.. most mar nem merek csak ugy a vakvilagba lopkodni, mert vedelmem az nem sok lesz ha betamadnak (mintha egy meztelen embert oroszlanok koze dobnal :D)

senáj 05-30-2007 14:24

jaja

Quote:

Originally Posted by exair (Post 99769)
az enyveskezu elfeim vegzik a dolgukat, de megse olyan mint volt.. most mar nem merek csak ugy a vakvilagba lopkodni, mert vedelmem az nem sok lesz ha betamadnak (mintha egy meztelen embert oroszlanok koze dobnal :D)

hát tényleg kécce meggondolom hogy mit és merre??? :confused:

az oroszlánokrol pedig annyit,hogy nem csak meztelenül ,hanem félkézzel,és összekötött lábbbal.:D

de mindig lecc valahogy

Ati 05-30-2007 14:29

Lopkodásra ideális az ember vagy a félelf. Az elf nem arra van kitalálva.

Cassandra 05-30-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by senáj (Post 99768)
sziasztok.
szerintem ne szövizz. én úgy érzem,hogy jó ez így csak tényleg arra kell használni az elfet,amire a lelke hagyja. eddig lubiczk volt az életünk.

mf-ként szuperül müködik.továbra is.

MF-ként szuperül működik, de most dobjanak ki minden elfet a szövijéből, ugye ezt te sem gondoltad át rendesen!?? :)

Másrészt a finomítások sokat javítottak az elf "használhatóságán", szöviben varisként továbbrais megállja a helyét (Most tuti jön az, hogy elf varis, milyen marhaság az... pedig nem is akkora hülyeség.).:)

Valezius 05-30-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 99791)
MF-ként szuperül működik, de most dobjanak ki minden elfet a szövijéből, ugye ezt te sem gondoltad át rendesen!?? :)

Másrészt a finomítások sokat javítottak az elf "használhatóságán", szöviben varisként továbbrais megállja a helyét (Most tuti jön az, hogy elf varis, milyen marhaság az... pedig nem is akkora hülyeség.).:)

Elf varis, aki +3%-ért renget, micsoda marhaság ez. :D

Cassandra 05-30-2007 15:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 99793)
Elf varis, aki +3%-ért renget, micsoda marhaság ez. :D

Elf varis +3%ért renget ez tény, és!?:)
Annó se abból állt az életem, hogy boldog boldogtalant lerengettem.;) Viszont a toli felfedés egencsak hasznos... lopjon szét valaki úgy egy elfet, vagy a szövijét, hogy a készültsége mindig minuszos.:p Innentől már az elf varis nem is annyira haszontalan... Tud a tolikkal szemben védekezni és állítlag beüthetetlen is tud közben maradni, bár ezt még nem próbáltam.:D

Penya 05-30-2007 22:04

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 99795)
Elf varis +3%ért renget ez tény, és!?:)
Annó se abból állt az életem, hogy boldog boldogtalant lerengettem.;) Viszont a toli felfedés egencsak hasznos... lopjon szét valaki úgy egy elfet, vagy a szövijét, hogy a készültsége mindig minuszos.:p Innentől már az elf varis nem is annyira haszontalan... Tud a tolikkal szemben védekezni és állítlag beüthetetlen is tud közben maradni, bár ezt még nem próbáltam.:D

Az elf nem arra van kitalálva. Tessék ott az ige. Nem ám azt játszani az elffel amit csak lehet. : ) amugy óriással minden téren jobban jársz, még gyújtani is jobban tud haha

Gyula 05-30-2007 22:19

Quote:

a kerdesem az lenne, hogy nem lett-e tulsagosan ellehetetlenitve az elf szovibe lepese? (elvegreis elegge haszontalan egy faj lett szegenybol) mivel most tertem vissza ropke fel ev utan ezert eleg meglepo volt az, hogy az oreg elf orim mennyire lenezett egy orszag lett :D
szoval aki tudja, hogy most elffel megis mit lehet kezdeni attol otleteket varok (esetleg fedezgessek es fellepesnel uj faj?)

Az elf rendesen el lett.....kalibrálva, de azért még lehet vele játszani. Azt a topicot meg teljesen felesleges lett elinditani, hogy legyen végre egy 168656. elfes topic is.

Cassandra 05-30-2007 23:12

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 99919)
Az elf nem arra van kitalálva. Tessék ott az ige. Nem ám azt játszani az elffel amit csak lehet. : ) amugy óriással minden téren jobban jársz, még gyújtani is jobban tud haha

Márpedig én azt játszok vele, amit csak lehet.;)
Én már csak ilyen makrancos és ellenszegülő vagyok.:P

Óriásom is van.

senáj 05-31-2007 05:50

ráfázás

hát én is kiprobáltam,úgy nyomulni,mint régen
de nem ment.majdnem kipurczantam. pedig én is ellenszegülős vagyok.:D
jól rálehet fázni,ha nem veszed figyelembe az új dolgokat.

egy kicsit összehúzom a muskántlikat és a fikuszokat a fejem fölött,hogy nelásssanak bé, s meggondolom ,átgondolom ,hogy kit ? és mennyire támadjak.:D

[

Dragi 05-31-2007 14:56

Quote:

Az én kérdésem meg az hogy miért lett újabb elfes topic megnyitva miért nem tudtad egy már meglévő topicban rázendíteni a nyavajgással vagy amikor ki kellett állni az elf mellett hogy a maluszok finomítva lettek akkor miért nem ott védted az elfet ???:) Így utólag már hülyeségnek tartom tovább feszegetni a témát

Fransisco 05-31-2007 15:08

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 99791)
(Most tuti jön az, hogy elf varis, milyen marhaság az... pedig nem is akkora hülyeség.).:)

Nem, Cassy, az elf vari egyáltalán nem hülyeség sztem sem, még most sem. :)
Egyik orimmal van is ilyen szövetségesem, kimondottan jól tud működni. :D

Békés 05-31-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 100046)
Az én kérdésem meg az hogy miért lett újabb elfes topic megnyitva miért nem tudtad egy már meglévő topicban rázendíteni a nyavajgással vagy amikor ki kellett állni az elf mellett hogy a maluszok finomítva lettek akkor miért nem ott védted az elfet ???:) Így utólag már hülyeségnek tartom tovább feszegetni a témát

Miért, miért?
Olyan jó nyavajogni utánna:))
A meglévő topikokat elkéne olvasni, megérteni, felfogni és ráadásul a másik-é.
De jó ez a kis szigoritás, kevesebb ilyen lessz.

exair 05-31-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 100046)

olvasd el hogy mit irtam, es megleled a valaszokat, a topic cim sem veletlenul lett az ami

Cassandra 05-31-2007 16:40

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 100050)
Nem, Cassy, az elf vari egyáltalán nem hülyeség sztem sem, még most sem. :)
Egyik orimmal van is ilyen szövetségesem, kimondottan jól tud működni. :D

Nemmondod... Ki az?:cool::D

Dragi 05-31-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by exair (Post 100055)
olvasd el hogy mit irtam, es megleled a valaszokat, a topic cim sem veletlenul lett az ami

elfért volna bármelyik elfes topicba nem kellett volna újat indítani neki :p:)

Fransisco 05-31-2007 22:16

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 100056)
Nemmondod... Ki az?:cool::D

Lövésem sincs... :D

webesc 08-15-2007 19:45

Sziasztok !

Teljesen kezdő vagyok,ezért lehet ,hogy marhaságot kérdezek.

Úgy látom lenézitek az Elf varikat.
Ha 4 Beton Elf-Vari Szövetségben van és csak fedezget,
ki bántja őket? Nem félnek attól amit NÉGY jó vari rájuk
tud szabadítani?:confused:

Valezius 08-15-2007 19:50

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 117945)
Sziasztok !

Hát ezután én nem félnék annyira :)
az ártó varázslatokhoz ötszörös mennyiségű rúna szükséges és használatukkor a varázslók 3%-kal jobban fáradnak

lukika 08-15-2007 19:55

gyorsban egy elfnek ki mit javasol (5. szinten)?

Synkel 08-15-2007 19:55

Quote:

Sziasztok !

Nem félnek szerintem. Elf varis vagy könnyen beverhető, vagy pedig tolikkal sebezhető nagyon. Nem óriás varisnak nagyon hullik ám a varija 1-1 gyilokra.

Ati 08-15-2007 20:03

Quote:

Originally Posted by lukika (Post 117948)
gyorsban egy elfnek ki mit javasol (5. szinten)?

Törlést, és másik csoportban indulást.

De tényleg.

Mi a ********* fenéért indulsz a gyors csoportban, ha békésen akarsz felfedezgetni? A gyors csoport azért van, hogy folyamatos harc legyen. Nem azért, hogy folyamatos és jó gyors felfedezgetés, mert az milyen izgalmas...

Valezius 08-15-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117958)

De tényleg.

Mi a ********* fenéért indulsz a gyors csoportban, ha békésen akarsz felfedezgetni? A gyors csoport azért van, hogy folyamatos harc legyen. Nem azért, hogy folyamatos és jó gyors felfedezgetés, mert az milyen izgalmas...

Elffel is lehet hadizni, van 45% haditekije :)

Smooth Scroller 08-15-2007 20:14

hadi elf az 5. csoportban? az jo, akkor a tekiket termeli a kornyek felelfjeinek. :D

Dragi 08-15-2007 20:14

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117976)
hadi elf az 5. csoportban? az jo, akkor a tekiket termeli a kornyek felelfjeinek. :D

U-ba Fél-elf ?:D:D:D ritka mint a fehér varnyú :)

Pepa 08-15-2007 20:25

Quote:

De tényleg.

Kegyetlen vagy, de nagyon.

Dus 08-15-2007 20:40

Quote:

De tényleg.

"Ne írj elfogadhatatlan hangnemben, ne sérts meg másokat szándékosan. Attól, hogy egy káromkodást kicsillagozol, az még káromkodás marad, amit értelemszerűen tilos a fórumra írnod. "

Ati, nagyot csalódtam benned:D:D:D:D:D

most jelenteni kéne az üzidet??:D:D:D:p:p

Princ 08-15-2007 21:14

Quote:

Szerintem a fajok megítélésében jó ha kialakulnak prioritások. És úgy gondolom, hogy az elf faj legfontosabb tulajdonságát a specvari adja. Amikor meggömbözik, nem látják, mire szakosodott. Tehát ebből a szempontból tökmindegy, hogy sok varit tart, vagy keveset. Ezért tartják kevesen varis fajnak az elfet.
Az, hogy milyen tekikből tarthat 40%-ot, mire kap 30% bónuszt stb, az szvsz másodrendű kérdés.

És ez a véleményem mind a 4 varis elfetekre vonatkozik. :D
De attól tartok, hogy 5-ös szinten nagyon jól meglesztek és még az is előfordulhat hogy köv szinten is ezeket fogjátok választani. Ahogy Smooth mondta a másik témában, ahol a kérdésed off-nak számít.

Dus 08-16-2007 10:07

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 118012)
Szerintem a fajok megítélésében jó ha kialakulnak prioritások. És úgy gondolom, hogy az elf faj legfontosabb tulajdonságát a specvari adja. Amikor meggömbözik, nem látják, mire szakosodott. Tehát ebből a szempontból tökmindegy, hogy sok varit tart, vagy keveset. Ezért tartják kevesen varis fajnak az elfet.
Az, hogy milyen tekikből tarthat 40%-ot, mire kap 30% bónuszt stb, az szvsz másodrendű kérdés.

nyomok rá egy tűzgolyót és tudni lehet mire szakosodott:p:D

webesc 08-16-2007 10:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 117946)
Hát ezután én nem félnék annyira :)
az ártó varázslatokhoz ötszörös mennyiségű rúna szükséges és használatukkor a varázslók 3%-kal jobban fáradnak

Mint mondtam sík kezdő vagyok.A válaszokból tanulok.
De ha csak fedeznek akkor 1 esetleges támadáskor lessz elég
rúnájuk és koponyánként pl:2 ártózás=8.
Mindez egy körön belül és mire észhez tér a célpont
jön a köv. 2*4 ártózás.:)

-Ede- 08-16-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 118056)
Mint mondtam sík kezdő vagyok.A válaszokból tanulok.
De ha csak fedeznek akkor 1 esetleges támadáskor lessz elég
rúnájuk és koponyánként pl:2 ártózás=8.
Mindez egy körön belül és mire észhez tér a célpont
jön a köv. 2*4 ártózás.:)

viszont ha toli vagy, elfel, akkor a legtöbb esetben meg birod lovasítani az ellne tekercseit, és azzal egyből többet árthatsz mit 4 rengés/fő

Princ 08-16-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 118054)
nyomok rá egy tűzgolyót és tudni lehet mire szakosodott:p:D

Na igen, elméletben mindenki nagyon okos, aztán következik a gyakorlat. ;)
Példaként itt egy fél éves fórumrészlet (alulról felfelé olvasandó):

de mostmár 639-el kevesebb ;)
2. szövetséges, 2007-02-24 20:48:21
3. szövetséges, 2007-02-24 20:46:26
1. szövetséges, 2007-02-24 20:46:09
3. szövetséges, 2007-02-24 20:45:39
2. szövetséges, 2007-02-24 20:45:35
1. szövetséges, 2007-02-24 20:45:27
1. szövetséges, 2007-02-24 20:44:54
2. szövetséges, 2007-02-24 20:44:47
1. szövetséges, 2007-02-24 20:44:46
3. szövetséges, 2007-02-24 20:44:02
1. szövetséges, 2007-02-24 20:43:36
2. szövetséges, 2007-02-24 20:43:06

Valezius 08-16-2007 11:45

A toligyilok jó, abból legalább lehet saccolni :)
Előtte tesztelgetni kell, mondjuk anarchban :)

webesc 08-16-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 118059)
viszont ha toli vagy, elfel, akkor a legtöbb esetben meg birod lovasítani az ellne tekercseit, és azzal egyből többet árthatsz mit 4 rengés/fő

Kombinálva gondoltam.
v.hogy így:
1. szárazság + tűzgolyó
2. vihar + tűzgolyó
3. rengetés + tűzgolyó
4. szabadon választott:)
(4. -ként ott ártani ahol a legjobban fáj)
Csak kiderül v.mi az első 3-ból:confused:

-Ede- 08-16-2007 12:03

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 118076)
Kombinálva gondoltam.
v.hogy így:
1. szárazság + tűzgolyó
2. vihar + tűzgolyó
3. rengetés + tűzgolyó

a tűzgolyót max arra tudod használni h egy másik elfről infot szerezz! másra nem érdemes használni
ha a jelenlegi elf-el egy vihart/szárazat akarsz feltenni 36körre az kicsikét sokba fog kerülni(nem akartam a levegőbe beszélni, 490hekin ez 18380rúnába kerül, csak az egyik)másrészt ettől bárki könnyedén megszabadul
az egyetlen értelmes ártó van a nem tolvajok ellen az a rengetés, viszont ez 13%készüli egy elfnél, azaz 4*tud rengetni(esetleg még egy tolvajok mérgezése belefér)
a tolvajok mérgezése pedig 9%ot visz le azaz egy tolit bír ártózni 6*(még belefér akár egy felfedés is)
szerintem a varázsló elfről ennyit

Valezius 08-16-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 118076)
Kombinálva gondoltam.
v.hogy így:
1. szárazság + tűzgolyó
2. vihar + tűzgolyó
3. rengetés + tűzgolyó

4tolis elf szerintem többet tudna ártani, mint 4varis.
Sokkal biztonságosabb is, kevesebben mennek neki látatlanban, ha még éplista sincs, szövit se lehet felmérni.
Tud pénzt szerezni a fedezéshez.

Lehet, hogy el lehet lenni 4varis elffel, de minek? Túl nagy játékélmányt se biztosít.

All times are GMT +1. The time now is 00:59.