Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Gyors csopi létszámkorlát feloldása ! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1855)

Tsobi 05-29-2007 14:09

Gyors csopi létszámkorlát feloldása !

Üdv Mindenkinek !! : )
Legjobb tudomásom szerint a gyors csoportoknak( 5/U ; 4/N ; 3/I ) limitálva van a maximális létszámuk .. tehát x ori felett nem lehet regelni mondjuk U-ba ... A kérdésem az lenne,hogy ez miért is van?
Másik,ami eszembe jutott,hogy ha már korlátozva vagyon,akkor legyen inkább ez a kezdőkre irányítva ... mondjuk emil szerint válogatná a rendszer .. akinek van már egy vagy több orija az e-mail címén,az jöhet,akinek ez lenne az első,az nem ... Hisz világosan le van írva,hogy kezdőknek nem ajánlott ...

Remélem értitek mit is akarok mondani ... :)
Az első kérdésre egymondatos válasz is jó,ha van,a javaslatra pedig kis kifejtés,ilyesmi :)

Ati 05-29-2007 14:13

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 99415)
Legjobb tudomásom szerint a gyors csoportoknak( 5/U ; 4/N ; 3/I ) limitálva van a maximális létszámuk .. tehát x ori felett nem lehet regelni mondjuk U-ba ... A kérdésem az lenne,hogy ez miért is van?
Másik,ami eszembe jutott,hogy ha már korlátozva vagyon,akkor legyen inkább ez a kezdőkre irányítva ... mondjuk emil szerint válogatná a rendszer .. akinek van már egy vagy több orija az e-mail címén,az jöhet,akinek ez lenne az első,az nem ... Hisz világosan le van írva,hogy kezdőknek nem ajánlott ...

Az első kérdésre egymondatos válasz is jó,ha van,a javaslatra pedig kis kifejtés,ilyesmi :)

A létszámkorlátra a válasz: ez a gyors csoport. Itt vannak a legsűrűbben a körváltások, nem szabad, hogy a körváltás elhúzódjon, hiszen onnantól nem gyors csoportról, hanem egy újabb normál csoportról beszélhetnénk csak.

A jelentkezés korlátozása állandóan visszatérő téma, az idei nyáron a szokásosnál is több ott az olyan kezdő, akik szemmel láthatóan nem odavalók.

Tsobi 05-29-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99416)
A létszámkorlátra a válasz: ez a gyors csoport. Itt vannak a legsűrűbben a körváltások, nem szabad, hogy a körváltás elhúzódjon, hiszen onnantól nem gyors csoportról, hanem egy újabb normál csoportról beszélhetnénk csak.

A jelentkezés korlátozása állandóan visszatérő téma, az idei nyáron a szokásosnál is több ott az olyan kezdő, akik szemmel láthatóan nem odavalók.

EZért is merészkedtem elő az ötlettel :)
A körváltásos dolgot úgy érted,hogy a rendszer nem bírná?
Mert nem egészen tiszta ...:o

Valezius 05-29-2007 14:16

Quote:

Szép dolog kizárni a kezdőket. :p Gondolj azokra akik más hasonló játékokban eléggé függők és profik. Nagy részük szerintem hamar ráérez erre a játékra is, és ha ezt gyors csoportban akarja megtenni, akkor rajta.

Ati 05-29-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 99417)
EZért is merészkedtem elő az ötlettel :)
A körváltásos dolgot úgy érted,hogy a rendszer nem bírná?
Mert nem egészen tiszta ...:o

Egy Y nagyságú csoportot nem szívesen tennék be óránkénti kétszeri körváltásra... :)

Tsobi 05-29-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 99419)
Szép dolog kizárni a kezdőket. :p Gondolj azokra akik más hasonló játékokban eléggé függők és profik. Nagy részük szerintem hamar ráérez erre a játékra is, és ha ezt gyors csoportban akarja megtenni, akkor rajta.

Akinek van annyi sütnivalója,hogy más,hasonló játékban profi,akkor ahhoz is van,hogy hallgat a más,a játékkészítő szavára és nem ott csinál orit,ahol a tapasztaltabbakat várják,hisz még ő is egy kezdő ..

Tsobi 05-29-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99420)
Egy Y nagyságú csoportot nem szívesen tennék be óránkénti kétszeri körváltásra... :)

Jogos ,bár szerintem elég valószínűtlen,hogy a gyors csopi ekkorára duzzad .. :)

Ati 05-29-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 99419)

Nagyon nem vagyok ennek híve, mert ott igan hamar rossz tapasztalatokat szed össze. A gyorsban alapvetően olyanok játszanak, akik profik. Ha egy ilyen játékos nekikront párszor, akkor máris elment a kedvük mindentől. Pedig olvasták, hogy itt ez vár rájuk. Nem akarnék ujjal mutogatni, de nemrégiben fogott rágalom-hadjáratba például egy kezdő, akit meg mertek a gyorsban támadni. Ez velejárója a csoportnak, ahogy ez ki is van regisztrációkor írva.

Sajnos ezt a kiírást nem veszik komolyan, ezért valóban nagyon sokszor felmerült már, hogy a gyors csoportba való jelentkezés más korlátokhoz is legyen kötve.

Tsobi 05-29-2007 14:26

Szóval szerintem megérne egy próbát .. egy hónap tesztet,vagy ahogy gondolod :)

Ati 05-29-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 99424)
Szóval szerintem megérne egy próbát .. egy hónap tesztet,vagy ahogy gondolod :)

Micsoda? :)

A létszámkorlát különben ahogy nézem nemigen szokott problémát okozni. Most is van 40 hely még a csoportban.

Tsobi 05-29-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99425)
Micsoda? :)

A létszámkorlát különben ahogy nézem nemigen szokott problémát okozni. Most is van 40 hely még a csoportban.

Most igen :)
De egyébként,mikor fullon vagyunk,akkor az kellemetlen ...hogy nem tud az ember regelni ...

A próbaidő pedig a korlátozás feloldásra vonatkozik :)

Fransisco 05-29-2007 14:53

Sztem nincs értelme ezen változtatni... a kezdők jelentős része a gyorsba menne sztem (mivel még nem tudják, mi micsoda), ahol pillanatok alatt elvéreznének, elmenne a kedvük a játéktól... ami bevételkiesés volna... ami hosszútávon nekünk sem volna jó. :D

És a kezdőknek sem jó, ha csak tönkreverik őket. :)
Meg persze technikai szempontokból sem mindegy.

Jó ez így. :)

Andrew 05-29-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 99431)
Sztem nincs értelme ezen változtatni... a kezdők jelentős része a gyorsba menne sztem (mivel még nem tudják, mi micsoda), ahol pillanatok alatt elvéreznének, elmenne a kedvük a játéktól... ami bevételkiesés volna... ami hosszútávon nekünk sem volna jó. :D

És a kezdőknek sem jó, ha csak tönkreverik őket. :)
Meg persze technikai szempontokból sem mindegy.

Jó ez így. :)

azt hiszem erre volt az a javaslat, hogy:
Quote:

...Másik,ami eszembe jutott,hogy ha már korlátozva vagyon,akkor legyen inkább ez a kezdőkre irányítva ... mondjuk emil szerint válogatná a rendszer .. akinek van már egy vagy több orija az e-mail címén,az jöhet,akinek ez lenne az első,az nem ... Hisz világosan le van írva,hogy kezdőknek nem ajánlott ...

Ati 05-29-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 99431)

Hogy mi? :) Pont az volt a javaslat lényege, hogy a kezdők NE tudjanak ide jutni. :) Most, ha nem foglalkoznak a kiírásokkal, akkor ide regelnek, és ez az, ami nem jó. :( Mindannyian láttuk, hogy ez hova vezet.

Fransisco 05-29-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99433)
Hogy mi? :) Pont az volt a javaslat lényege, hogy a kezdők NE tudjanak ide jutni. :) Most, ha nem foglalkoznak a kiírásokkal, akkor ide regelnek, és ez az, ami nem jó. :( Mindannyian láttuk, hogy ez hova vezet.

Mondom szerintem NE juthassanak oda... :D

Fransisco 05-29-2007 15:08

Bocsi, csöppet ma kivagyok... :(
Hagyom is témát, úgysem szokásom a "komoly" dolgokba beleszólni, még jó állapotomban sem...

Pardon. :)

Matest 05-29-2007 15:12

Matador, az email-es dolog elég butaság. :)
Egyszer abbahagyom a játékot törlöm az orikat és visszatérvén ne tudjak regelni?? :) Csak ha csinálok az e-mail cimre valahol máshova is egy orit ? :D

Kutyuleee 05-29-2007 16:17

Quote:

Originally Posted by Matest (Post 99437)
Matador, az email-es dolog elég butaság. :)
Egyszer abbahagyom a játékot törlöm az orikat és visszatérvén ne tudjak regelni?? :) Csak ha csinálok az e-mail cimre valahol máshova is egy orit ? :D

Vagy egyszerüen egy hódos haver mailcíméről reggelek gyorsba és azonositás után már változtatom is... De alapvetően hülye ötlet sztem is

Ati 05-29-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 99450)
Vagy egyszerüen egy hódos haver mailcíméről reggelek gyorsba és azonositás után már változtatom is... De alapvetően hülye ötlet sztem is

Akik miatt ez felmerült, azoknak tuti nincsenek haverjaik, akik ki tudnak ilyesmiben segíteni.

Tsobi 05-29-2007 17:21

Az emiles dolog természetesen csak úgy jött, példát mondtam nem törvényt :)
Ezen Ati szája szerint változtathat ...

Hmmm... Sati 06-03-2007 23:07

Ati én kivenném azokat az orikat akik 3-5 napnál régebben vannak szabin ugyan ugy mint régen mert pl. a 3/I be nem lehet átlátni
Régen igy volt de nem tudom milyen változás hozta vissza hogy nem esnek ki a pontlistábol.
Ezért ha megkérhetnélek Csináld ugy mint régen volt.
160 bol max 30-40 ori aktiv.

richardka 06-14-2007 07:16

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 100612)
Ati én kivenném azokat az orikat akik 3-5 napnál régebben vannak szabin ugyan ugy mint régen mert pl. a 3/I be nem lehet átlátni
Régen igy volt de nem tudom milyen változás hozta vissza hogy nem esnek ki a pontlistábol.

Egy határt én is huzznák de a 3-5 nap kevés. Mi van ha valaki 2 hétre megy el nyaralni:))
mondjuk 1 honap az reálisabb

Xeper 06-14-2007 07:19

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 103060)
Egy határt én is huzznák de a 3-5 nap kevés. Mi van ha valaki 2 hétre megy el nyaralni:))
mondjuk 1 honap az reálisabb

:eek:
Akkor nem fog zavarni ha kikerülsz a pontlistából közben ;)

Kutyuleee 06-14-2007 12:46

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 100612)

Ha jól tudom (egyelőre még) a vip tagok nem esnek ki a pontlistából és ezért is maradhatott bent ennyi szabis, főleg mivel gyors csoportról van szó ,így a hosszú szabisok mindegyike bent marad a pontlistában (vagy már törlödött).

Hmmm... Sati 06-14-2007 19:13

Minek ez a Topik ?
sok kezdő jön ide elég az a kezdő menyiség akik ide jönnek.
Aki meg Multizni akar az meg menyen anarba.
A Hullát gyürjék le. :D
Na meg a Nevert... :D
Esetleg Spokot :)

Valezius 08-07-2007 10:26

Egy kérdésem lenne: 4N is létszámkorlátos? Olyan előfordulhatna, hogy valaki nem tud fellépni, mert megtelt?

Ati 08-07-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 115545)
Egy kérdésem lenne: 4N is létszámkorlátos? Olyan előfordulhatna, hogy valaki nem tud fellépni, mert megtelt?

Csak az 5. szintű csoport létszámkorlátos. A 4. szintre mindenképp fel tudsz lépni. Sőt, a fordulás és a zéró-start is kivétel a létszámkorlát alól, a létszámkorlát csak az új regisztrálásokra vonatkozik.

Smooth Scroller 08-12-2007 09:50

en azt nem ertem, hogy a letszamkorlatozas miert gatolna a kezdok regeleset? inkabb gatolja barki jelentkezeset. ugyanis ha van hely akkor a kezdo ugyanugy regisztralhat mint barki mas. a jatekban nincs olyan funkcio ami ismeri a profi/nem profi jatekosokat.

a masik fele, hogy az 5. csopiban meg talan eppen van annyi jatekos, hogy el lehessen tengodni benne, de mivel a jatekban mindig az van, hogy a magasabb csoportokban 1re kevesebb a jatekos, ezert a kezdeti 400 ferohely a 4. csoportban mar csak ugy 220-240, aminek a FELE szabin levo vipes ori. igy aztan a lehetosegek mestersegesen vannak az 5. csoport 400-as korlata miatt leszabalyozva. szoval a 4. csoportban mar alig tudjak utni 1mast az orik, mert 1szeruen keves van beloluk. legalabbis a jatekban levokbol. a keves ori pedig pango, ures piacot is eredmenyez.

nekem inkabb ettol ment el a kedvem, mintsem attol, hogy beut vki.

az 1etlen dolog ami jo ott, az a gyors korvaltas. az valoban kellemes. de hiaba kalapaltam ossze talan elegseges tarcsit, ha nincs mit venni belole mar a 4. csoportban sem. es aztan nem azert utnek be, mert bena vagyok, hanem mert nincs semmi a piacon. es ez amiatt van, hogy keves a jatekos. es azert keves, mert az 5. csoportban is keves. feljebb 1re kevesebb van es 1re tobb a szabis arany.

aztan majd jon az, hogy miert utjuk/lopjuk/stb. ugyanazt az orit. mert nincs mas a kornyeken, azert.

az en velemenyem, hogy a 400-at siman fel kellene emelni. legalabb 600-800-ra. ez hosszabb tavon elenkithetne a jatekot feljebb. a tobbi nyelven futo valtozatban ugyis mindig ugyanaz a problema: keves ori, ennek a joresze is szabis, pango/tokeletesen ures piac, hihetetlen tekercs arak, pokolian szuk lehetosegek akciozasra, lehetetlen a seregcserere is, stb.

mi lenne ha a hoditoval 50-100 ezren akarnanak 1szerre jatszani? akkor is 400 lenne a gyors? sztem nem kene ennyire lekorlatozni a lehetosegeket. javaslom a korlat megemeleset 800-ra. igy talan 1-2 honap mulva a felsobb csoportokban is szinesedhet az elet.

Ati 08-12-2007 09:54

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117070)
en azt nem ertem, hogy a letszamkorlatozas miert gatolna a kezdok regeleset? inkabb gatolja barki jelentkezeset. ugyanis ha van hely akkor a kezdo ugyanugy regisztralhat mint barki mas. a jatekban nincs olyan funkcio ami ismeri a profi/nem profi jatekosokat.

Ki mondta, hogy a létszámkorlát gátolja a kezdők jelentkezését?

Andrew 08-12-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117071)
Ki mondta, hogy a létszámkorlát gátolja a kezdők jelentkezését?

nem arra lett kitalálva? :o
mármint hogy ne legyen tele a csopi kezdőkkel?

Ati 08-12-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 117102)
nem arra lett kitalálva? :o
mármint hogy ne legyen tele a csopi kezdőkkel?

Nem. Arra lett kitalálva, hogy ne legyenek benne 5000-en, és így ne váljon lehetetlenné, hogy a körváltások belátható időn belül le tudjanak zajlani.

Andrew 08-12-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117108)
Nem. Arra lett kitalálva, hogy ne legyenek benne 5000-en, és így ne váljon lehetetlenné, hogy a körváltások belátható időn belül le tudjanak zajlani.

hmm, van benne valami :D:D

Smooth Scroller 08-12-2007 17:56

jo, de a 400 meg tul keves. leirtam mik a kovetkezmenyei, de nagyon ugy tunik senkit sem erdekel. nem mondtam, hogy legyen eltorolve, csak azt, hogy legyen megemelve.

Ati 08-12-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117161)
jo, de a 400 meg tul keves. leirtam mik a kovetkezmenyei, de nagyon ugy tunik senkit sem erdekel. nem mondtam, hogy legyen eltorolve, csak azt, hogy legyen megemelve.

Most sincs tele. Minek emelni, ha egyszer nincs tele? Miért zavar, hogy ott ez a korlát, ha egyszer nem érint?

Dragi 08-12-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117163)
Most sincs tele. Minek emelni, ha egyszer nincs tele? Miért zavar, hogy ott ez a korlát, ha egyszer nem érint?

azért jó volna ha kicsit többen lehetnének gyors csopiba mert így is nagyon sok a szabis és a kezdő :( Pár jobb játékos azért bevágodhatna gyors csopiba és akkor egyből izgisebb lenne :)

Ati 08-12-2007 18:32

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 117166)
azért jó volna ha kicsit többen lehetnének gyors csopiba mert így is nagyon sok a szabis és a kezdő :( Pár jobb játékos azért bevágodhatna gyors csopiba és akkor egyből izgisebb lenne :)

És ebben mi akadályozza meg őket? :)

Merthogy a létszámkorlát nem, az biztos. :)

A létszámkorlát lényege, hogy amikor ezt eléri a csoportlétszám, akkor nem lehet többet regisztrálni oda. :) VAGYIS: ha nem éri el, akkor lehet. :) És mivel nem éri el, ezért..... kitralálja valaki, hogy most lehet-e oda regisztrálni vagy sem? :)

Nem értem... Mi olyan bonyolult ezen? :eek:

Dragi 08-12-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117167)

A létszámkorlát lényege, hogy amikor ezt eléri a csoportlétszám, akkor nem lehet többet regisztrálni oda. :) VAGYIS: ha nem éri el, akkor lehet. :) És mivel nem éri el, ezért..... kitralálja valaki, hogy most lehet-e oda regisztrálni vagy sem? :)

mikor a második orimat akartam odaregelni tele volt a csopi várnom kellett egy napot :( :D:D:D

Valezius 08-12-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117167)

Mennyi most a létszám? 380 körül? Nem hiszem el, hogyha fel lenne emelve 500-ra, akkor nem emelkedne meg 480-ra ;)

Szóval nem hiszem, hogy helytálló az érvelésed :)

Ati 08-12-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 117170)
Mennyi most a létszám? 380 körül? Nem hiszem el, hogyha fel lenne emelve 500-ra, akkor nem emelkedne meg 480-ra ;)

Szóval nem hiszem, hogy helytálló az érvelésed :)

:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused:

Azt hiszem, hogy nagyon késő van nekem már ehhez.

Azt mondod tehát, hogy mivel 400 a korlát, ezért inkább nem jelentkezik az a 20 ember, csak azért, hogy nehogy megteljen a csoport?

:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused:

Valezius 08-12-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117171)

Azt hiszem, hogy nagyon késő van nekem már ehhez.

Azt mondod tehát, hogy mivel 400 a korlát, ezért inkább nem jelentkezik az a 20 ember, csak azért, hogy nehogy megteljen a csoport?

Nem azt mondom persze :)
És igazából nem is tudom, hogy a létszámkorlátot kéne-e emelni. :)

Azt mondom, hogy ha 400fős a csoport, és 380-an vannak benne állandó jelleggel, akkor nem lehet azt mondani, hogy a létszámemelésnek úgyse lesz semmi hatása.

Bár lehet, hogy tényleg jópáran azért nem regelnek, mert a 4. és harmadik szint mmár elég nehezen játszható gyorsbanaz alacsony létszám miatt.

All times are GMT +1. The time now is 10:30.