![]() |
1/A egyéni csaták megreformálása 0-hekis ütések
mint az egy másik topicban felmerült kéne kezdeni valamit azzal a ténnyel, hogy magas hekin lévő országok minden további nélkül megúszhatnak egy vesztes csatát földvesztés nélkül.
elég annyit tenni, hogy vagy elfokoz, vagy lebont 100k-pontra a támadótól. annál is sérelmezhetőbb a dolog, lévén innentől egyedül csak a pénz számít, és máris "beüthetetlen" egy ori. az én javaslatom az, hogy a földszerzés mértékét az indításkori ponttávolság alapján számolja a rendszer, és csak a le-fel ütést nézze a csatakori pontszámok alapján. |
Quote:
Ezzel lehetne biztosítani, hogy nemcsak egy átlag játékos nem tudja követni, hogy mi a fene történik, hanem Te sem. :) |
Quote:
egyébként szerintem ettől még teljesen jól követhető. klácsatáknál egyanez van amikor 1 körös lesz a sereg akkortől eldölt felfelé vagy lefelé megy. ettől még követhető (max 1x kell megtanulni :) ) egyébb iránt van már ilyen a játékban a csata kimenetelét a támadó fél részéről az indításkori katmorál határozza meg (már ha nem módosult ez az elmúlt 1 éveben :) ) ,nem lenne ebben semmi külömbség. |
Quote:
persze jogos lehet a kérdés, hogyha egy 200k ponttal kisebb ori be tud ütni, mennyire életképes az az ori..? ;) |
Quote:
Lehet, de a jelenlegi rendszer se jó. Ha van pénze a célpont klánnak, akkor gyakorlatilag beverhetetlenek az oirijai, azaz kényelmesen lehet életképtelen orikat építgetni... |
Quote:
kell bele 4-5% templom a vérszomjra és kész is. fél nap alatt le lennének szedve a törpök, ha mindenképp visznek földet tőle, és elég 1x odafokozni. Igazából a fedezésre tudom visszavezetni ezt is, de ez most itt nem arról szól. :) |
Quote:
már bocs, de ugyanezekkel a feltételekkel most is beüti az ork a törpét, max még ütés előtt újra fokoztatnia kell 600k-t. és ez így rendjén is van. ha +4000 heki kevés a védelemhez, akkor pont ugyanúgy beüthető mint bármely másik csopiban. az a nem normális, hogy egy beütés elkerülhető 500k kattinccsal, mert csak. nah ehhez aztán nem sok köze van a felfedezésnek.. miért ha 225 heki lenne egy felfedezés akkor máris nem lehetne elfokozni, vagy bontani? és máris bazi sok hekit vinnének? :) |
Quote:
Fura, hogy nem zavar a lefokozással való ráállás valakire de ha a másik hasonló szisztéma szerint "ellép" onnan az már zavar... hmmmm... Pedig az sem szebb hogy lefokoz valaki 500K kattincsot támad és eliszkol onnan kv-kor... Te meg bontsd szét az orid ha utánna akarsz menni :( |
Quote:
[169 kör] Walls of Jericho (#175029) elfoglalt 0 hektárt Bagoly (#13260) országától. 2007-05-28 04:00:57 [180 kör] Bagoly (#13260) elfoglalt 317 hektárt Walls of Jericho (#175029) országátó 2007-05-22 08:01:04 GRIMBÓCIA (#192297) elfoglalt 0 hektárt ***baba*** (#228471) országától. 2007-05-22 08:01:04 GRIMBÓCIA (#192297) elfoglalt 0 hektárt ***baba*** (#228471) országától. 2007-05-22 08:01:04 GRIMBÓCIA (#192297) elfoglalt 0 hektárt ***baba*** (#228471) országától. 2007-05-13 03:01:03 Bagoly (#13260) elfoglalt 910 hektárt Walls of Jericho (#175029) országától. + még volt két Grimbó üti Suzy-t, azok is 0 hekivel.. ha jól számolom az elmúlt 1 hónapból 8 toppos ütésből 6 0-át vitt.. Monro ez szerinted normális? csak mert van valakinek pénze?? ez nem védekezés, hanem hiba. pláne, hogy sehol máshol nem lehet megcsinálni ezt (mert 100k-val nem tudsz arrébb menni, csak 1/A toppban), pénze van építse át az egész orit és bukja vele az összes kintlévő seregét, de az 20k hekin nem 5 milliárdba kerül, hanem minimum huszon milliárdba.. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Tudom ezért a hszért most kapok hideget meleget. Nos, szerintem a nulla hekis ütés jogos.
A minap Suzy (itt GOD, banned) írta a közösön, hogy kéne korlátozni a max értéket, max hekit. Erre én azt tudom mndani, hogy ha közvetve is, de korlátozva van. Ahova a op mára feljutott az nem feltétlen normális. De semi gond, a felfedezés lehetetlenítése és a nulla hekis ütések miatt úgyis értelmetlen a játék, egyszer úgyis lefordulnak vagy abbahagyják, ezért mondom hogy közvetett szabályozás. Témánál maradva: jó ez a rendszer (én anarhban 50król tudtam...:o) hamár ennyit fokozol, fokozz még egy kicsit, ne csak bontóverseny, hanem fokozóverseny is legyen, úgyis sok a kati a piacon:) |
Quote:
de ettől még nem az a megoldás, hogy maradjon így. mindkét problémára megoldás, ha pl az ország pontszámába az el nem férő lakosság max 50k pontig számít bele. |
Quote:
|
Quote:
100K-s ori 10K-t emelkedhet az 1 millás ori 100K-t lefokozva pld... |
Quote:
ez nem szinesítő hanem elkeserítő :) ennyi erővel kérek egy gombot miszerint: klikk ide: <beálldozok 5 milliárdot= nem támadhat senki> |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
valamennyit mindenképpen számítania kell, lévén minden csoportban működik, hogy reális távokon belül rá tudsz valakire állni, mégha az be is ütött, és visszamennél. |
Quote:
Quote:
és nem tom lehet e itt pl iwiwes fórumról idézni, ezért nem is idézek, de ott meg pont suzy írja, hogy mennyire utálja , hogy nem lehet támadni mert elmegy 100k-ra és máris nullát visz szal ha már azokat is zavarja akik használják, talán érdemes belátni, hogy ez nem taktika hanem hiba. |
Quote:
a játék úgy működik, hogy ha nagyobb a támadó sereg mint a védő akkor bemegy és foglal. max a le fel irány a kérdéses ha meg csak 50-50% szerencsén múlik, akkor vezessük be a csaták eldöntésére a dobókockás megoldást, ha én nagyobbat dobok mint az ellen, akkor bemegy ha nem akkor nem :) |
Quote:
A kérdéskörre visszatérve csak akkor jogos a 0 hekis menekülés (nevezzük így) kiiktatása, ha kiiktatod a lefokozás adta egyéb lehetőségeket is. (a bontós résztől most vonatkoztassunk el, hiszen az középtávon maradandóan károsítja az oridat amivel esetleg nagyobbat buksz, mintha nem csinálod a 0 hekis menekülést lefelé) |
előszó: én még sose tapasztaltam személyszerint se pozitiv se negativ oldalrol a 0 s foglalást.
De Nem hiszem hogy ez a cél.Valaki nem kis ráfordítást tesz és kockázatot vállal hogy végre sikeresen támadjon. És kvázi buntetjuk hiszen csak pénz kérdése hogy elmenjunk tőle. Az meg hogy ha mákja van követheti nem érv. |
Quote:
igen szabály, hogy kv alatt nem tudsz piacozni, mintahogy az is, hogy a nagyobb támadóerő beveri a kisebb védelmet. ha a piacos példádhoz akarom hasonlítanim akkor pont olyan, hogy igen kv alatt nem lehet piacozni, kivétel hogyha mondjuk rááldozok 5 milliárdot, mert akkor lehet. Quote:
a hektáronkénti 70 ember max pontba számítása teljesen jól múködik, kivétel a nagyoriknál, ahol még ez is extra nagy ugrásokat engedélyez. azt hiszem a játékban ezt a pontot kellene kiegészíteni annyival, hogy az el nem férő lakosság max 50k-ig számít bele a pontba. tovább nem. Quote:
|
Quote:
Szerintem az elférő néppel számíított pontérték egy bizonyos %-áig kellene engedni az el nem férő népek max pontértékét. Kb 10% szerintem megfelelő is lehetne. Így a mellésüllyedéses visszakísérés sem lehetetlen, hiszen az országnak kb 25%-át bontva(szélsőséges esetben) meléeshetsz ha arról van szó... vagy bevárod a sereget, akkor már te leszel alul. és te is melléfokozol, és kíséred :) -de ez már taktika kérdése, a lényeg, hogy 10% fokozás esetén elérhető marad az agresszor. |
Quote:
Quote:
Akkor is így van ha 100K-ra mész! Akkor is beveri az erősebb sereg a gyengébbet a szabály nem változik (ergo nincs hibás működés). Szabály még az is, hogy a távolság függvényében csökken a foglalás mértéke és bármily fura egy bizonyos távolság után a foglalás mértéke és a távolságból adódó csökkenés kinullázza egymást. (itt sincs hibás működés csak szabály!) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Monro a mind1, hogy a szabály hibás vagya működés.. a lényeg a hiba! :) egyébként ez a 100k-s értékhatár régesrég lett bevezetve amikor még akár 1M pontot is ugrhattál egy 50K-s orival, akkoriban volt egyfajta szűrő, hogy" itt biztos valami nem jó.." (asszem ezt te érezhetted a legjobban amikor gilgamessel 7x beverted kacsát és mínusz hekiket foglaltál) miután be lett vezetve, hogy hekinként csak 70 ember számít a pontba, bentmaradt ez a védelem. én nem mondom, hogy az a megoldás, hogy szűnjün meg a 100k-s határ, mert tényleg irreális, hogy fel tudsz ugrani nagyorival 200k pontokat és "büntetlenül" tudsz támadni, még mindig azt mondom 50K-nál nagyobbat ne lehessen ugrani, de ha azt valki bevállaja akkor a másik is bevállalhat 1600 heki bontást egy visszatámadásért. a toppban ez semmi. ráadásul ne feledd nem csak olyankor működik ez amikor valki felugrik hozzád és megtámad, hanem olyankor is amikor eleve 2 körre van és megtámad, te meg fogod magad és elfokozol, és 0-át visz. lehet ez bárminek a hibájára fogni, attól még hiba marad :) |
Quote:
Igazából az egyéni ütéseknél az lenne a jó ha nem a pontszám alapján számítaná a beütéskor a földszerzés mértékének a maluszát, hanem a tényleges hektárok alapján. Pld. Ha egy ori 100%-al nagyobb(v. kisebb) akkor a foglalás mértéke 100%-al módosul. Tehát ha egy 500 hekis ori lefokoz és bever egy 1000 hekist akkor 0 legyen a zsákmány. Ha csak 50% a diferencia akkor az eredeti foglalási mérték fele legyen a zsákmány. (És ha több sereg megy egyszerre akkor is minden számoláskor az indításkori állapot szerint számolja a maluszt) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
egy 500 hekis ori meg amúgy sem tud odafokozni egy 1000eshez :) de az elv nekem jó, tőlem számolhatja hektár alapján is, teljesen elfogadhható, és reális ötlet. |
Quote:
|
Csatlakozom a támogatók sorához.
|
Quote:
noh én is elolvastam a topicot.. voltak itt érdekes dolgok :D de részemről monro ötletét támogatom 100%-osan :rolleyes: |
Csak akkor támogatom Monro ötletét, ha egy nagy hekin lévő ori nem tud odafokozni.
Példa támadó ori 1 millió pont védő ori 1,15 millió pont van közöttük 15% különbség azaz a foglalás 85% lenne. Támadó odafokoz 750K kattinccsal Támad, éhezik, képez, bont házzal,hisz megteheti. Lemegy 1,05 millió pontra. Visszatámadáshoz már 6800 épületet kellene bontani a jelenlegi védőnek. Bontóversenyhez meg esélye sincs. IRREÁLISNAK TARTOM. Ha valaki ennyire kockázatmentesen akar támadgatni brztta hadissal akkor fizesse meg az árát, vállalja a kockázatot, hogy a célpont is manőverezhet. Mert mi is van most??? 1, Ha a támadó, és a célpontsemmit se csinál akkor 0 heki lesz a főglalás, mert a támadó kicsúszik az eredményes 100K-s zónából. 2, ha a támadó visszafokoz és a védő semmit se csinál akkor közelről beveri. 3, Ha a támadó visszafokoz, és a védő kibont akkor megint kicsúszhat az eredményzónából. 4, a támadó visszafokoz, a védő elfokoz akkor a védő megint kicsúszik az eredményes zónából. 5, a támadó túlfokoz, a védő is elfokoz a támadás ismét eredményes lesz. 6 a védő visszabontva támad, a támadó beveri közelről, a védő veszíthet 50K pontot vagy többet is, és az ellentámadása lófingot se ér, mert a keletkezett lecsúszása miatt Ő 0 hekit foglal. Ha a terület számítana az eredményességhez. Én ugy támadnék egy termelő törpét, hogy odafokozok vagy 750K kattinccsal,majd kitámadok. Éhezek, képzek, bontok házzal, de durván. És a szerencsétlen termelő törpe földleadóvá válna, mert mi a fenével bonthatna utánam ( nem is 6800 hanem vagy 8000-9000 épületet) ? Bányával ugye nem. Házzal annyit nem tud, sőt annyit se mint én. Kovácsa nincs annyi. Marad a templom, torony, barakk........ És ha csak annyit ér el, hogy valami Isteni szerencséje folytán sikerül az ellentámadása, és földet cserélünk akkor ott marad mellettem szarrábontva, kiszolgáltatva. Elhiszem, hogy sokan szeretnének ilyen módon támadni, kis kockázattal, nagy zsákmányt szerezni, De NEM ez a helyes Út! |
Quote:
Quote:
ha semmi fokozás nincs és eleve 2 körre vannak egymástól az orik, akkor meg az az irreális, hogy a védő beütés előtt: 1. elfokoz 100k pontra 2. elfokoz 200k pontra. 3. bont 100k pontra. 4. bont 200k pontra. 5. helyén marad. azaz 5 az 1-hez, hogy nem viszel semmit. ez pont ugyanúgy irreális, hogy ha a melettem lévő bármilyen országot megtámadom akkor 80% az esélye, hogy nem viszek semmit, csak mert pénze van. |
Quote:
alapvetően szabályozni kéne, hogy 10%-nál (hekiben) kisebb- nagyobb orit NEM lehet megtámadni. innetől értelmét vesztené a nagy lefokozásos ráállások, akisebb lefokozásokat pedig lehet követni bontással. és ezen belül be lehetne dolgozni Monro ötletét, miszerint 1% eltérésenként 10 % al módosul a zsákmány. tehát két 1M pntos ori bátran ütheti egymást, csak a le/fel ütés a kérdés a zsákmány 100% ha egy 1M pontos ori áll rá egy 1.05M pontosra ez (250k lefokozás, és a védő max 2700 épület bontással vissza tud menni kersztbe, vagy ütés után indulva minimális bontással) ez első csata zsákmánya 50% viszont ha egy 1M pontos fokoz oda egy 1.1M-eshez , akkor max az eredeti zsákmány10% át viszi, és ez 500k katonájába kerül, ez már nem igazán éri meg hiszen 50-60 hekit kap. |
Quote:
|
Quote:
Ez igaz de nem a területének 85%-a , ha jól értelmezem. ;) |
All times are GMT +1. The time now is 23:53. |