![]() |
Miért hagyták el egységek a seregemet?
Ma beléptem az országomba, és a következöket látom:
-elhagyta a seregedet X katona -országodat elhagyta Y varázsló [SIZE="2"](nem idézet)[/SIZE] -felfedeztél Z területet Megijedtem, hogy valami ártó dolog törtét amig oda voltam, amikor erre vonatkozó üzenetet nem találtam mentem és szétnéztem az országomban ellemöriztem mindent. Végül kiderült, hogy nem is ment el senki, és különben is böven van helyem. A kiírás szerint a három eseményt ugyanabban a percben és másodpercben hajtotta végre a rendszer. Rossz tréfa volt, de miért? |
Quote:
|
Quote:
|
gondolom túl képeztél... nekem is kiirja hogy elment x katona minden körben mikor televagyok, csak képzés jött be...
|
Quote:
Tipikus jelenség, amikor van 1000 varázslód, bejön 100 képzésről, de nekik már nincs hely, ezért kiírja, hogy elment 100 varázsló. Ekkor megmarad az 1000, ha nem nézted, hogy 100 volt képzésen. |
Quote:
|
Quote:
|
A következő okok miat írtam:
-Mind a katonáknál, mind a varázslóknál több mint tíz százalékos hely többlettel rendelkeztem az ellenőrzéskor. Építkezésből nem keletkezhetet hely többlet, mert nem építettem. -kb. 2%-os elvándorlás jelzet a gép. - a varázslóim száma kerek volt, így könnyen tudtam ellenőrizni -intézőben a legfelsőbb helyeken vannak. Nem jelzet a gép lakoság elvándorlást, vihart, földrengést. - a tekercsromlást pedig azért zártam ki, mert nem írtam annyit, hogy az 10%-os hely többletet biztositson. (ja és ezt ellenőriztem legelőször) Köszönöm mindazoknak akik elolvasták végig az írásomat, hogy nem gondolták azt, hogy alaposabb ellenőrzés nélkül fordultam a forumhoz.:o A többieknek meg csak annyit, hogy írás előtt nem árt az olvasás. |
Quote:
Quote:
De ha elküldöd pirivibe az akkori eseménylistád mondjuk arra a 12órára (lehet kevesebb is azér:)) akkor megpróbálok segíteni;) |
Hasonló a problémám. Ma délután a következők történtek:
Hogy nem volt elég hely éppen, azt tudom. Azt nem értem, hogy a HT miért nem adta el a 147 katonát. Még most sem használtam el minden piacralépést... a lovasokat viszont hajlandó volt eladni. És az is rejtély, miért kapok néha infót a körváltás alatti népesség-növekedésről (egyébként folyamatos népességfogyással küzdök, pedig a nép makkegészséges és a morál is jó - fogalmam sincs mitől lehet :(). Előre is kösz a segítséget! Én már kifogytam az ötletekből. :confused: |
Quote:
A súgó ezt írja: Hiába van beállítva, hogy az el nem férő egységeket adja el a helytartó, nem teszi! Ha a helytartót hagyod képezni, akkor nem fog túlképezni, hacsak ezt nem kéred. Ilyenkor is lehet olyan eset, hogy elmennek a katonák, ha valamilyen külső tényező megváltozik, pl kopik a tekercs. Ha azonban az adott körben több katona jön be, mint elfér, akkor azokkal a katonákkal semmit nem tudsz csinálni, azok elmennek, helytartó nélkül is. A helytartó ilyenkor annyit csinál, hogy amennyiben van sima katonád, és az jön be, a körváltás előtt helyet csinál az újonnan érkező katonáknak, és a meglevő katonáidat adja el. Ha azonban sima katona jön be, és mondjuk csak elited van, akkor ezeket a magasabb értékű katonákat nem fogja kitenni piacra, hiszen ezzel országodat komoly veszélybe sodorná. |
Quote:
|
Az infót elolvastam, ez volt az első. ;) A barakkok eléggé fenn vannak a rangsorban, és nem hiányzott annyi emberem, hogy ne működjenek.
A 147 kati eltűnését már értem - eddig nem esett le, hogy tekikopás/lopás esetén fedél nélkül maradt embereket nem adja el a HT (nem is értem). A fogyás (egyik?) okát is megtaláltam - a jelek szerint a tolizás azonnal elijeszt pár embert az oriból (ha nem így van, akkor rejtély, hogy miért lépnek le :)). De hogyan tudott a HT a 147 kati távozása után lovast képezni? És miért jelzi ki időnként a körváltás alatti népszaporulatot? |
Quote:
|
Quote:
És jól láttam, hogy a tolizás rögtön csökkenti a lakosságot? :( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|