Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A normális hadis óriások barakk+torny aránya (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1844)

Princ 05-27-2007 17:49

A normális hadis óriások barakk+torny aránya

Üdv mindenkinek,
egy másik topikban a Hódító legsikeresebb játékosa (Hóhér) azt állítja a barakkok és tornyok összeadott arányáról (egy országban elfoglalt területéről), hogy "Az ötödik szinttõl kezdve minimum 60 % ez az arány egy normális óriásban. Nem egy tamagocsi országban, ismétlem egy NORMÁLIS országban."

A kérésem nagyon egyszerű, aki erre jár, legyen szíves bejelölni, hogy az általa eddig tapasztaltak szerint milyen arányt tart normálisnak, vagyis átlagosnak. :)

Indoklás nem szükséges, akinek pedig különvéleménye van, lentebb ki tudja fejteni. ;)

A közvélemény-kutatást azért indítottam, mert Hóhér véleményét szélsőségesnek tartom és így, önmagam hitében is meginogva, nem találok olyan pontot, amiről kiindulva érdemes lenne reagálni rá.

Hóhér 05-27-2007 17:54

5 dik szint

200 heki

35 ház
100 barakk (50 %)
11 tanya
8 raktár
1 kocsma
20 torony (10%)
20 templom (10 %)
5 bank

ez az ország minimálos oda figyeléssel ( 6-8 óránként) bellépéssel teljesen életképes, ha valaki tevét akar, még mindíg lehet csökkenteni a varázslók számát.

A fölösleges közvélemény kutatás helyett próbálj meg játszani.

Andrew 05-27-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99084)
Üdv mindenkinek,
egy másik topikban a Hódító legsikeresebb játékosa (Hóhér) azt állítja a barakkok és tornyok összeadott arányáról (egy országban elfoglalt területéről), hogy "Az ötödik szinttõl kezdve minimum 60 % ez az arány egy normális óriásban. Nem egy tamagocsi országban, ismétlem egy NORMÁLIS országban."

A kérésem nagyon egyszerű, aki erre jár, legyen szíves bejelölni, hogy az általa eddig tapasztaltak szerint milyen arányt tart normálisnak, vagyis átlagosnak. :)

Indoklás nem szükséges, akinek pedig különvéleménye van, lentebb ki tudja fejteni. ;)

A közvélemény-kutatást azért indítottam, mert Hóhér véleményét szélsőségesnek tartom és így, önmagam hitében is meginogva, nem találok olyan pontot, amiről kiindulva érdemes lenne reagálni rá.

nálunk általában a hadis 10% tornyot és 50% max 55% barakkot szokott tartani - ha nagyon megizzasztanánk magunkat, talán menne még a 15% torony is :D - mindezt íj/paciban
szóval szerintem nem annyira szélsőséges Ákos állítása

Princ 05-27-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 99086)
A fölösleges közvélemény kutatás helyett próbálj meg játszani.

A két dolognak nincs köze egymáshoz. Fejezd be a személyeskedést.

VLaC 05-27-2007 18:16

Óriással gond nélkül lehet tartani 50% barakkot, kocsmák úgyse kellenek neki :)

nyolcvan 05-27-2007 18:19

nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de pl nekem mindig van még annyi könyvtáram, hogy fedezze a kopást, meg mindig van annyi tanyám, hogy ne éhezzenek az emberek

a hadis nálam kb így néz ki (nekem ez már élezett, lehet hogy másoknak nem):
ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%
egyéb (raktár, könyvtár stb.): 5%

ha hadi-varis kb így néz ki:
ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

sema034 05-27-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99091)
nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de pl nekem mindig van még annyi könyvtáram, hogy fedezze a kopást, meg mindig van annyi tanyám, hogy ne éhezzenek az emberek

ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%

ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

És ebben hol vannak a tornyok ugy mégis??

Kancsendzönga 05-27-2007 18:28

én kicsit statikusabb stratégiát játszom, mert előfordul, hogy egész nap nem tudok belépni, de így is 50% barakk csak a torony több. jah és általában magam termelem meg a kaját, pont ezért.
18% ház (106)
50% barakk (300 16800 férőhely)
12% torony (72 4000 tornyos íj)
12%tanya (72)
6%templom (37 5180 vari)
2% bank (10)
0% raki (2)
0% kocsma (1)
33 körös a kaja.

ez mondjuk 600 heki,ha már a kérdés 4-2 ig volt feltéve :)
persze én nem vagyok profi, lehet, hogy ez egy rossz ori lenne, most számoltam. talán egy kicsit kevesebb ló és több vari, de közel lenne a 60%-hoz az biztos (közelebb, mint az ötvenhez.

Andrew 05-27-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99091)

ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%

ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

torony nélkül kicsit gyengusz a védelmed nem? :o
könyvtár kiépített oriba nem nagyon kell szerintem, egyszerűbb előre megírni a tekercseket :)
tanya helyett meg raktárakat tartunk, és ott is lehet spórolni pár hektárt

VLaC 05-27-2007 18:31

200 heki:
36 ház
102 barakk (51%)
17 tanya
5 raktár
19 torony (10%)
1 kocsma
20 templom

Kaja 6 körre elég.
A kopást piacról is lehet ám pótolni:)

Princ 05-27-2007 18:36

Egy tavalyi óriásom 4L-ben így nézett ki:
19% ház
34% barack
12% tanya
10% torony
5% kocsma
8% templom
12% egyéb

Tudtam ütögetni, volt mit a tejbe aprítani, stb. Úgy voltam vele h minek jobban élezni, ha úgyis gyenge a környezet.

tdomo 05-27-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99097)

Tudtam ütögetni, volt mit a tejbe aprítani, stb. Úgy voltam vele h minek jobban élezni, ha úgyis gyenge a környezet.

Ebben egyetértek. Nem az a kérdés, hogy tud-e valaki tartani 60% barakkot és tornyot hanem, hogy egyáltalán szükség van-e rá és eltartja-e a szövi és/vagy a környezete.

otto500 05-27-2007 18:51

nekem valahogy így nézne ki:200hekin:
36 ház
120 barakk
15 templom
1 kocsma
3 raktér
25 tana
de a tanya-raktár arány változtatható, ki mennyit van gépnél

Zsáni 05-27-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 99103)
nekem valahogy így nézne ki:200hekin:
36 ház
120 barakk
15 templom
1 kocsma
3 raktér
25 tana
de a tanya-raktár arány változtatható, ki mennyit van gépnél

ez is gyenge torony nélkül.

otto500 05-27-2007 18:54

akkor 20torony, 100 barakk, és így még több vari is elmegy
Így megfelel?:p
de 200 hekin ez elég erős a környékhez képst

nyolcvan 05-27-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99094)
torony nélkül kicsit gyengusz a védelmed nem? :o
könyvtár kiépített oriba nem nagyon kell szerintem, egyszerűbb előre megírni a tekercseket :)
tanya helyett meg raktárakat tartunk, és ott is lehet spórolni pár hektárt

Torony minek? :D ahhoz a 30% bónuszhoz 15-15%nyi torony és barakk kell íjászoknak, és szerintem az túl sok helyett vesz el a támadóegységektől. Amúgy pont ezért fullelites, mert azok ugyanannyit védenek, mint támadnak. Lovasokat nem is képeznék hozzá. (Szerintem szöviben jó ha teljesen fullelites)

olyan sok tekercset elöre megírsz, hogy utána a többezer körön át tartó játék kopását fedezze?

Én nem szoktam spórolni a tanyákkal, mert nem kerülök oda 6-8 óránként, hogy vegyek gabonát. Szerintem a játékosok nagyrésze is olyan. Nyílván akik nagyobb fan-ok, és gyakrabban vannak hodító közelben, és akkor sokkal jobb hadis orijuk is van.

Kancsendzönga 05-27-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 99105)
akkor 20torony, 100 barakk, és így még több vari is elmegy
Így megfelel?:p
de 200 hekin ez elég erős a környékhez képst

View Poll Results: Egy normális, hadis óriás a 4-2 szinteken átlagosan hány % barakkot és tornyot tart

4. szinten elég gyenge a környezetéhez képest:D

otto500 05-27-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99109)
4. szinten elég gyenge a környezetéhez képest:D

bár nem óriás vok, de ha ez igaz nem megyek feljebb:)

rexa 05-27-2007 19:12

egy ideje hadis óriással játszom volt időm kisérletezni:

ház 18 %
barakk 48 %
tanya+raktár 10 %
torony 10 %
kocsma 2 %
templom 10 %
bank 2 %

Ez normál esetben
ha gáz van a tanyákat be lehet bontani 3% raktárral el lehet játszogatni, akkor kijön az 55 % barakk.
Az 5. szinten meg teljesen felesleges tanyát tartani alapesetben kell 5% raktár és kész.

Andrew 05-27-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99106)
Torony minek? :D ahhoz a 30% bónuszhoz 15-15%nyi torony és barakk kell íjászoknak, és szerintem az túl sok helyett vesz el a támadóegységektől. Amúgy pont ezért fullelites, mert azok ugyanannyit védenek, mint támadnak. Lovasokat nem is képeznék hozzá. (Szerintem szöviben jó ha teljesen fullelites)

olyan sok tekercset elöre megírsz, hogy utána a többezer körön át tartó játék kopását fedezze?

Én nem szoktam spórolni a tanyákkal, mert nem kerülök oda 6-8 óránként, hogy vegyek gabonát. Szerintem a játékosok nagyrésze is olyan. Nyílván akik nagyobb fan-ok, és gyakrabban vannak hodító közelben, és akkor sokkal jobb hadis orijuk is van.

na most ezért szeretem ellenfélként a 'torony minek' orikat
nagyon sokat számít ám az a 20-30% extra védelem, ráadásul a fullelites orikban az a vicces, hogy ha kimennek támadni, akkor a védelmüket lehúzhatják a klozeton
igaz, hogy a földterülethez viszonyítva talán tényleg ők képesek a legnagyobb ütőerőt produkálni, de ha a szövi védelmének több, mint a fele elment támadni, akkor csúnyán be lehet verni a teljes szövit fejenként legalább egyszer
no meg ha az embernek van egy kis kp-je oriban, akkor gond nélkül be tud vásárolni full íjra, és máris nagyobb védelmet hoz ki;)

igen, épp annyi tekercset szoktam megírni :) ha nincs néhány millió tekercsem, akkor nem érzem magam jól a bőrömben :D:D

nyolcvan 05-27-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99117)
na most ezért szeretem ellenfélként a 'torony minek' orikat
nagyon sokat számít ám az a 20-30% extra védelem, ráadásul a fullelites orikban az a vicces, hogy ha kimennek támadni, akkor a védelmüket lehúzhatják a klozeton
igaz, hogy a földterülethez viszonyítva talán tényleg ők képesek a legnagyobb ütőerőt produkálni, de ha a szövi védelmének több, mint a fele elment támadni, akkor csúnyán be lehet verni a teljes szövit fejenként legalább egyszer
no meg ha az embernek van egy kis kp-je oriban, akkor gond nélkül be tud vásárolni full íjra, és máris nagyobb védelmet hoz ki;)

igazad van, ha fullosan kitámadnak, akkor tényleg nem marad semmi védelem :D de a fullelites talán egy kicsit rugalmasabb, nem kell az összeset elküldeni támadni, és talán védelmet is könyebb áthívni a szövitől segítségre, mint íjászokat. Kitámadásnál talán abban is bízok, hogy az óriást esetleg nehezebben gömbözik meg, és nem tudják, mennyi sereg maradt otthon.

Amúgy pl gnómnál én is csinálnék 10% tornyot, mert arra már egyből megkapja a 30% védelmet

Tornyos orikkal ti hány százalék "támadóbarakk"-ot tudtok kihozni óriásból, és gnómból, ha nem tf?

Andrew 05-27-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99121)
igazad van, ha fullosan kitámadnak, akkor tényleg nem marad semmi védelem :D de a fullelites talán egy kicsit rugalmasabb, nem kell az összeset elküldeni támadni, és talán védelmet is könyebb áthívni a szövitől segítségre, mint íjászokat. Kitámadásnál talán abban is bízok, hogy az óriást esetleg nehezebben gömbözik meg, és nem tudják, mennyi sereg maradt otthon.

Amúgy pl gnómnál én is csinálnék 10% tornyot, mert arra már egyből megkapja a 30% védelmet

Tornyos orikkal ti hány százalék "támadóbarakk"-ot tudtok kihozni óriásból, és gnómból, ha nem tf?

viszont ha nem támadnak fullosan, akkor máris nem verik támadóerőben az íj/lovat, ráadásul ha már hagysz otthon egységet, akkor már egyszerűbb, hogy ha azok íjak, toronyban :D

rexa 05-27-2007 19:41

Attól, hogy van tornyod lehetsz full elites:)
ha jön az ellen le kell cserélni az eliteket ijasokra...

Andrew 05-27-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99125)
Attól, hogy van tornyod lehetsz full elites:)
ha jön az ellen le kell cserélni az eliteket ijasokra...

és már el is jutottunk a seregcseréhez, ahol meg már egyszerűb, ha íj/lóval mész :D

Fusio 05-27-2007 19:54

Nagyon szövi fügő a kérdés ha van pénz akkor nyugodtam mehet 60-65 % barakk vagy még több is:D:D:D & 10-15% torony...:)

Kancsendzönga 05-28-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99121)

mindenképpen kell torony, és mindenképpen ló/íj. teljeskrónika mehet, és aztán még jól meggömböznek, ha látják, hogy két körre vagy tőle és most csapódtál :) szal a full elites orik a kedvenceim:) aztán varik vérszomjas íjászai is ötször mennek keresztül az oridon :D

Szecsa 05-28-2007 09:35

Penz kerdese az egesz....hiszen ahhoz, hogy tobb barakk legyen, kevesebb tanya kell.
10% torony mellett 45-50% barakkal, kenyelmesen lehet jatszani, ugy hogy annyi vari legyen, hogy a tobbi hadist lehessen gombozni...

Kubbi 05-28-2007 11:24

Nálam 46-47% a barakk, 9% a torony.
11-12%templom, és a hadisokat tudom rengetni. Ha máshogy nem, a varis besegít elötte pár rengéssel. :)

bodolur 05-28-2007 11:36

496 hektár, 4.szint

219 barakk (44%) de még növelhető mert van üres hekim is
75 torony (15%)

otto500 05-28-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 99204)
10% torony mellett 45-50% barakkal, kenyelmesen lehet jatszani, ugy hogy annyi vari legyen, hogy a tobbi hadist lehessen gombozni...

ezzel a felállással, csak szövetségesi segítségggel tudsz beütni egy 60%-os elit felállású orit, ;)

Andrew 05-28-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 99225)
ezzel a felállással, csak szövetségesi segítségggel tudsz beütni egy 60%-os elit felállású orit, ;)

és? :) erre való a szövetség :D

Princ 05-28-2007 12:25

Ó, emberek, itt majdnem mindenki csak fényesíti magát. :p
Jellemzőek azok a beírások, hogy most épp csak 60%, de ha egy kicsit megizzadnék, de ha beépíteném az üres területeimet, de ha több pénzem lenne, vagy jobb szöviben volnék és még ilyen-olyan módokon, de sokkal-sokkal többet is be tudnék ám rakni. :D

ez aranyos, de gyanítom kissé távol áll az átlagtól. Inkább arra enged következtetni, hogy a fórumlakók relatíve erős országokat tartanak. Pedig nem ez volt a témaindító kérdés..

Légyszíves, akinek van rendes ismerete a környezetéről, hadd kérjem meg vegye a fáradságot néhány, normálisnak látszó, hadis óriásnál megnézni ezt a bizonyos össz-százalékot. És írja le ide.
Tehát ne a saját vagy szövi vagy ismerős országa, hanem tőlünk független ori. A 2-4 szinteken.

Az, hogy ki-ki saját maga hogyan építi a hadis óriásait, természetesen továbbra is érdekes lehet, illetve inspiráló az ixelésre, de egy későbbi összefoglaló alkalmával ezeket külön fogom összesíteni - ha megengeditek. :)

Steve 05-28-2007 13:02

Amivel Bben toltam:
15%torony
15%templom
kb 35% barakk, beíjjazva.

Nálam ez a védekezős varis óriás. Nem bántottak sokat. De hadisnak sztem is táposabb kell. 60% körüli, ám valamivel az alatti minden óriás szövim jelenleg, ha jól nézem :)

Kancsendzönga 05-28-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99235)
....
Légyszíves, akinek van rendes ismerete a környezetéről, hadd kérjem meg vegye a fáradságot néhány, normálisnak látszó, hadis óriásnál megnézni ezt a bizonyos össz-százalékot. És írja le ide.
Tehát ne a saját vagy szövi vagy ismerős országa, hanem tőlünk független ori. A 2-4 szinteken.

Az, hogy ki-ki saját maga hogyan építi a hadis óriásait, természetesen továbbra is érdekes lehet, illetve inspiráló az ixelésre, de egy későbbi összefoglaló alkalmával ezeket külön fogom összesíteni - ha megengeditek. :)

sajnos csak az 5. szinten van olyan orim, ami gömbözi a hadis óriásokat... (igaz nálam néha több is a barakk+torony, mint a 60% :D jah és a hadi az akkor is ork)

egyébként meg akkor most mi az ami normális orinak számít? aki nem tud játszani? vagy aki nincs sokat a gépnél? mellesleg én nem is vagyok sokat. Vagy aki nem akar erős orit (legalábbis te aztmondtad, hogy ezek itt mind erősek, úgyhogy ne ilyenekkel példálózzunk). most nem értem

rexa 05-28-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99127)
és már el is jutottunk a seregcseréhez, ahol meg már egyszerűb, ha íj/lóval mész :D

Dehogy egyszerübb...
Ha a visszatámadó nem jól indul tudsz segítséget hívni és nem pacit
Csak annak a szövinek kell cserélnie akire mennek nem az egész szövetségnek támadásonként...
Full elittel több hullámban tudsz támadni
Ha a pacikat kizavartad várhatod míg hazaérnek

Andrew 05-28-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99251)
Dehogy egyszerübb...
Ha a visszatámadó nem jól indul tudsz segítséget hívni és nem pacit
Csak annak a szövinek kell cserélnie akire mennek nem az egész szövetségnek támadásonként...

régen rossz, ha a másik hibájára alapozunk egy taktikát

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99251)
Full elittel több hullámban tudsz támadni
Ha a pacikat kizavartad várhatod míg hazaérnek

na ezt nem nagyon értem, az elitek sem érnek haza hamarabb, mint a lovak :D:D

rexa 05-28-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99203)
mindenképpen kell torony, és mindenképpen ló/íj. teljeskrónika mehet, és aztán még jól meggömböznek, ha látják, hogy két körre vagy tőle és most csapódtál :) szal a full elites orik a kedvenceim:) aztán varik vérszomjas íjászai is ötször mennek keresztül az oridon :D

Akkor még nem találkoztál olyan szövivel aki jól játszik a full elittel:)

rexa 05-28-2007 13:50

na ezt nem nagyon értem, az elitek sem érnek haza hamarabb, mint a lovak :D:D[/quote]

valóban nem, de mikor hazafelé jön a sereged már mehet a következő.
Íjassal ezt nem tudod megoldani:)

Andrew 05-28-2007 13:55

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99255)
valóban nem, de mikor hazafelé jön a sereged már mehet a következő.
Íjassal ezt nem tudod megoldani:)

Már miért ne tudnám? Vagy a piacot nem szabad használni? :)

rexa 05-28-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99256)
Már miért ne tudnám? Vagy a piacot nem szabad használni? :)

de szabad
ha mind a 4 tag gépnél van éppen
és ha van elit a piacon
de akkor nem egyszerübb a full elit?:)

All times are GMT +1. The time now is 09:32.