Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Egy gyűrű mind felett... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=183)

Davalon 02-06-2006 13:20

Egy gyűrű mind felett...

Üdv
Igazából arra vártam, hogy LotR indít egy ilyen topic-ot, na de ha nem, akkor megteszem én:) . Ide várok minden véleményt a könyvről vagy a filmről. Kinek hogy tetszett, mi a véleménye róla. Legjobb jelenetek, kedvenc karakterek, film és a könyv közötti eltérések, et cetera, et cetera...:)

Ati 02-06-2006 13:34

Hol vannak a csajok? :)

Davalon 02-06-2006 13:37

Csak 10-es a lehet a lista:( Sokáig gondolkodtam, hogy Arwen vagy Gollam, de a kis hobbit-ivadék nyert:D

LotR 02-06-2006 14:14

jajjjaj nem tudok dönteni:D
nade mindjárt szavazok valakire:)
Be vallom azért lett ez az orim neve ami, és nem csupán az egyik karakternek a neve..

Davalon 02-06-2006 14:16

Többre is szavazhatsz;)

LotR 02-06-2006 14:16

az aláírásom gondolom elárulta kire szavaztam:D

LotR 02-06-2006 14:18

Quote:

Originally Posted by Davalon
Többre is szavazhatsz;)

Már késő:p
Valld be azért hoztad létre hogy inkább itt írogassak, mint a másik topicban:rolleyes:

puma 02-06-2006 14:22

Megnéztétek már kockázva?Van egy-két trükkös dolog :D

Half 02-06-2006 14:42

Miért van azhogy:
ha 5en szavaztak mindenki másra mind az ötre egy ember szavazaott. mind 25%-t kapott?:D az 125% nem?? hol a hiba?

Miért nincs Arwen?:) (szerelmesen felcsillan a szeme)

Half 02-06-2006 14:44

Quote:

Originally Posted by Half
Miért van azhogy:
ha 5en szavaztak mindenki másra mind az ötre egy ember szavazaott. mind 25%-t kapott?:D az 125% nem?? hol a hiba?
Miért nincs Arwen?:) (szerelmesen felcsillan a szeme)

Multiple Choice Poll. Voters: 4. You have already voted on this poll
úgy látszik a szavazást inditott nem veszi bele.
úgy látszik a szavazást inditott nem veszi bele.a Votek számolásába... ez nagy hiba ilyen elferditi a valóságot. Igazából 20%-t kéen hogy érjen egy szavazat

Davalon 02-06-2006 14:53

Half, egy ember több mindenkire is szavazhat, de csak egy alkalommal:) Több kedvenc is lehet, azért csináltam így

Half 02-06-2006 14:59

Quote:

Half, egy ember több mindenkire is szavazhat, de csak egy alkalommal:) Több kedvenc is lehet, azért csináltam így

Akkor adtam volan egyet Legolasnak is. Nagy tünde imádó vagyok:D. Bár a legviccesebb karakter talán Glóin fia.

mellesleg természetesen Gandalfra szavaztam még. Azért kérdezem, hogy tudjátok gandalf milyen fajhoz tartozik??
a Mágusok milyen fajhoz tartonak. Mert mintha se nem emberek se nem elfek lennének.

Davalon 02-06-2006 15:10

Nekem Boromir és Théoden a két kedvencem. Szerintem hitelesen ábrázolják az embert, mint fajt. Gyarlók és gyengék, könnyen elcsábulnak a gonosznak, a hatalom elvakítja őket, nem tisztelnek más fajokat, ugyanakkor mindkettő a hazájáért és a népéért küzd. És ha kell, feláldozzák magukat. A film 2 legjobb jelenete szerintem Boromir halála és a rohani lovasroham.

Davalon 02-06-2006 15:18

Gandalf egy istar vagy más néven mágus. A legenda szerint Nyugatról jöttek, hogy egyesítsék erejüket Szauron ellen, de nem volt szabad fegyver ellen fegyverrel harcolniuk, sem pedig hogy uralkodjanak az elfek vagy az emberek fölött. Így ember képében jöttek. Noha nagyon lassan öregszenek, sosem voltak fiatalok. Igazi nevüket alig tudni, másoktól kapott neveket viseltek

Half 02-06-2006 15:28

Mindig okosodom:D szal azt mondod lehet akár, hogy szellemek Ilúvatar idejéből?? ha olyan misztikusak akkor, hogyhogy olyan gyarlók? mint Szarumán?
Ezek enyhén elszállt kérdések:D voltak tőlem
Különben van ilyne leírásod Bombadill Tomáról is?:D
ő lenne a kedvenc karakterem hamár.

Bár szerintem Boromir Faramirral együtt jellemzik jól az emberi fajt. De a tündék is rabul eshetnek a gonosznak?
azért fura, hogy a gyűrűk ura milyen híres milyen kis részletét mutatja be az egész világnak hisz Középfölde egy kontinensnek egy része ami közel sem az egész. És mégis milyen kevés történeteket írtak írok róla. Talán azért mert féltek, hogy gagyik lesznek amiket írnak. Nehéz is felnöni a Gy.U.hoz

Davalon 02-06-2006 15:33

Középföldének hívják a kontinenst:-) Attól még, hogy mágusok, lehetnek rosszak:-) Szarumánról pl. elég későn derül ki:-)

Half 02-06-2006 15:37

Quote:

Középföldének hívják a kontinenst:-)

Azthittem az csak egy részeha megnézed bármelyik Gyűrűk Ura könyvet jobbra nincs vége a kontinensnek.
Középfölde 100% csak egy része hisz Valamelyik könyben a Szilmarilokban vagy a Gyűrű keresésében olvastam olyanról, hogy azokban az időkben amikor a nagy ember királyok uralkodtak. Meg az elfek amikor(azt nem tudom pontosan, hogy Szaruon akkor még csak egy csicskája volt a Szuper Gonozz erőnek) keleti barbár erők hullámai támadtak vagy ilyesmi. Tehát ott keletre van még egy oriási rész ami nem középföldéhez tartozik.
De ezek homályos emlékekből tevődnek össze csak.

Davalon 02-06-2006 15:44

Igazad van, utánanéztem: A kontinens neve: Endor, ennek nyugati fele Középfölde
(Úgy mint Eurázsia esetében Európa)

puma 02-06-2006 15:45

A "szuper gonosz" neve Melkor volt,akit száműztek a sötét űrbe.
Később visszatért de akkor már Morgoth néven.Ha jól tudom(?)
ő is Illuvatar gyermeke volt anno.

LotR 02-06-2006 17:04

Quote:

Originally Posted by puma
A "szuper gonosz" neve Melkor volt,akit száműztek a sötét űrbe.
Később visszatért de akkor már Morgoth néven.Ha jól tudom(?)
ő is Illuvatar gyermeke volt anno.

Figyel- mesen olvassa a beírtakat:)

hami 02-06-2006 17:09

Sziasztok!
Elolvastam 7x a Király visszatért, a másik kettőt is 3x, megvan a Babó is, de a Szillmarilok űberelhetetlen!!!!! Szerintem. Sok sok érdekes történet van benne. Engem mindíg is foglalkoztatott, hogy mi volt azelőtt, hogy Szauron...
És meg kell hogy mondjam, nem okozott csalódást A Szillmarilok, minden GYU fannek ajánlom.

hami

Mona 02-06-2006 17:30

Sziasztok :D

Nekem Samu a kedvencem, mert megmutatja, milyen is egy jó barát :)
Igazszívű , kitartó és a roszban is lehet rá számítani :)
Én szeretném ha ilyen barátom, vagy barátaim lennének :)

hami 02-06-2006 17:48

Ebben asszem egyetértünk, mondjuk a magyarhangja kicsit buzis volt, de ettől függetlenül igazad van. :-)
Hála istennek nekem van 4 ilyen barátom, és már "bizonyítottak". :-)

Mona 02-06-2006 17:57

Pedig ahogy Samuról, néha róluk is megfeledkezünk :) :p

Davalon 02-06-2006 18:04

Van valamelyik részben (film), hogy a Samura tesznek utalást, a testőre-e Frodónak. Ő pedig azt válaszolja: Nem. A kertésze.:D :D

Davalon 02-06-2006 18:16

Ami egy kicsit a filmből hiányzik (nem mintha a könyvben sok minden lenne) az a mágia hiánya... Mert Gandalf lényegében mint kardvívó (vagy botvívó?:) ) küzd, aztán a botját arra használja, hogy világítson a sötétben, meg a nazgúlok megijedjenek tőle. Aztán hőstettei közé tartozik még, hogy két ütéssel elintézi a gondori helytartót:D Ennek ellenére, mégis, kapja a szavazatokat:)
A félreértések elkerülése végett: semmi bajom Gandalffal, sőt, kifejezetten szimpatikus a filmbeli megformálása is:)

puma 02-06-2006 18:47

Quote:

Ami egy kicsit a filmből hiányzik (nem mintha a könyvben sok minden lenne) az a mágia hiánya... Mert Gandalf lényegében mint kardvívó (vagy botvívó?:) ) küzd, aztán a botját arra használja, hogy világítson a sötétben, meg a nazgúlok megijedjenek tőle. Aztán hőstettei közé tartozik még, hogy két ütéssel elintézi a gondori helytartót:D Ennek ellenére, mégis, kapja a szavazatokat:)
A félreértések elkerülése végett: semmi bajom Gandalffal, sőt, kifejezetten szimpatikus a filmbeli megformálása is:)

Dav:Kihagytad a Szarumános bunyót Orthanc-ban.

Mona 02-06-2006 18:54

Szerintem elfelejtkeztél arról, hogy Gandalf a balrog-gal is harcolt :)

puma 02-06-2006 19:01

Móna drága a mágia alkalmazást hiányolta Dav.Jó a balrog jelenetben is van,de az nagyon minima.Viszont a tárnába érkezésük valami kolosszális kép!

Mona 02-06-2006 19:05

És amikor Szarumánnal harcolt? :)
Még könyven is leírva gyönyörű :)

Davalon 02-06-2006 19:36

Quote:

Originally Posted by puma
Dav:Kihagytad a Szarumános bunyót Orthanc-ban.

Igaz... kicsit többet vártam két nagy mágus összecsapásától, mint hogy láthatatlan erők hanyatt lökjék őket:( de ezek tényleg csak fanatikusok szőrszálhasogatása.
Amúgy a 3 rész közül kinek melyik tetszett leginkább, mind a könyvben, mind a filmben?
A legnagyobb különbség a könyv és a film között a 2. részben van, és így azt kedvelem a legkevésbé. A rohaniak bemenekülése Kürtvárba teljesen másképp van. A rohaniak - lévén lovasnép- eredetileg nyílt csatára vonultak ki az orkok ellen, és nem pedig eleve az erődbe zárkóznak be, ráadásul nem is tudom, pár százan összesen... Ezt azért sajnáltam. Ja és persze nem jönnek elfek segíteni a könyvben. A csata azonban szenzációsra sikeredett. Ahogy az orkok hergelik magukat csata előtt... zseniális:-)

Xeper 02-06-2006 19:53

Quote:

Originally Posted by hami
Ebben asszem egyetértünk, mondjuk a magyarhangja kicsit buzis volt

Szerintem nem volt véletlen... nekem az egész könyvben végig az volt az érzésem, hogy nem csak szolgai feladatai és bátorsága miatt kötődik annyira Frodóhoz -volt pár idegborzoló részlet ezzel kapcsolatban :eek:

Davalon 02-06-2006 19:55

Quote:

Originally Posted by Xeper
Szerintem nem volt véletlen... nekem az egész könyvben végig az volt az érzésem, hogy nem csak szolgai feladatai és bátorsága miatt kötődik annyira Frodóhoz -volt pár idegborzoló részlet ezzel kapcsolatban :eek:

Nem hát... Barátságból. Hiszen közben halálosan szerelmes a Roziba és sokszor emlegeti is az utazás során.

Toto 02-06-2006 20:37

Hajrá Gollam :D

Senki 02-06-2006 21:47

Gimli a törp, kimás!

*Törp fan!*

LotR 02-07-2006 07:35

Quote:

Igaz... kicsit többet vártam két nagy mágus összecsapásától, mint hogy láthatatlan erők hanyatt lökjék őket:( de ezek tényleg csak fanatikusok szőrszálhasogatása.
Amúgy a 3 rész közül kinek melyik tetszett leginkább, mind a könyvben, mind a filmben?
A legnagyobb különbség a könyv és a film között a 2. részben van, és így azt kedvelem a legkevésbé. A rohaniak bemenekülése Kürtvárba teljesen másképp van. A rohaniak - lévén lovasnép- eredetileg nyílt csatára vonultak ki az orkok ellen, és nem pedig eleve az erődbe zárkóznak be, ráadásul nem is tudom, pár százan összesen... Ezt azért sajnáltam. Ja és persze nem jönnek elfek segíteni a könyvben. A csata azonban szenzációsra sikeredett. Ahogy az orkok hergelik magukat csata előtt... zseniális:-)

Hajrá Aragorn:) hehe

Nos nem kritizálni a filmet! A ti fantáziátokkal nem versenyezhet egy film:)

Davalon 02-07-2006 10:10

Quote:

Originally Posted by LotR
Hajrá Aragorn:) hehe
Nos nem kritizálni a filmet! A ti fantáziátokkal nem versenyezhet egy film:)

A történethez hozzátartozik, hogy ezt a topic-ot egyszer már megcsináltam, csak a szavazásból kihagytam Aragornt, és már nem lehetett rajta módosítani. Atit kértem meg, hogy törölje a topic-ot, hogy újra meg tudjam csinálni.
Kár volt:D :D

LotR 02-07-2006 10:58

Quote:

A történethez hozzátartozik, hogy ezt a topic-ot egyszer már megcsináltam, csak a szavazásból kihagytam Aragornt, és már nem lehetett rajta módosítani. Atit kértem meg, hogy törölje a topic-ot, hogy újra meg tudjam csinálni.
Kár volt:D :D

Jóóó van Dav mondj még ilyeneket, oszt majd jóól megsértődöm:p

Davalon 02-07-2006 11:01

Quote:

Originally Posted by LotR
Jóóó van Dav mondj még ilyeneket, oszt majd jóól megsértődöm:p

Úgy értem, még a végén ez a dúnadán csávó nyeri meg a szavazást:D Hiába, kényszeríteni kell a szövimet, hogy szavazzon és változzon az arány:D

Half 02-07-2006 13:00

Aragorn nyerne ciki lenne.
Gandalf nem tett semmit???
azon kivül, hogy az egész Gyűrű szövetségét megszervezte midnent megtudod a gyűrűről az ármánykodásról.
ő egy mágus. Nem erővel hanem ésszel segitetette Frodót. Nem törpe hogy a feével szakitson be mellkasokat vagy elf, hogy kilométerről löje ki egy ork szemét:D hanem mágus amellett, hogy a csatákban a filmekben rendesne kivette a részét.

Aragornt meg utáljuk, mert jó csaja van:D:D

Különben Bombadil Toma kihagyása elég sáértő volt. Meg az, hogy néha menneka filmben ott a szamár néha nincs ott. Vagy amikor Szarumán az orkjainak mondja a magayr forditás szerint:
Győzétek le az Uruk-Hai-t vagy ilyesmit az is elég vicces.

All times are GMT +1. The time now is 16:49.