![]() |
mészárlás módosítás
az 5. szinten, és némileg a 4. szinten is a mészárlás a legfontosabb hadi művelet a magas árak miatt
jelenleg a sikeres mészár 3%-ot üt felülről, 6%-ot alulról ez annyit tesz, hogy ha két szövetség áll egymással szemben, és az egyiknek átlagosan 20 hekivel kevesebbje van (300-500 hektár között jellemzően), akkor törvényszerűen az alsó nyer, amennyiben hasonló erejű a két szövi javaslatom: a két szám módosuljon legalább 3,5-5,5% arányban, de talán a 4-5% lenne a tökéletes |
Hát ez hülyeség.... bontson alá az a szövi, vagy ne harcoljon akkor ha nembirja.
|
Quote:
a második, amit javasolsz, a szokásos kimenetel, de sztem nem túl szerencsés |
abból a szempontból teljesen igazad van, hogy a följebb lévő szövinek semmi esélye nincs a lentebb lévővel
lévén a 30 hektárhoz már 90 hekit kell bontani, ami egy 450 hekis orinak a 20% ettől már jelentős hátrányba kerülhet |
Maga az otlet nem rossz elgondolas.
10%> fold bontasa 5. szinten megoldhato az alacsony nyersanyag arak miatt, szerintem. Kitalaltak a vandor szemelyiseget, amely 5. szinten egyik legszuksegesebb szemelyiseg a hadis oriknak, a pelda miatt, legyen az illeto a tamado/vedekezo oldalon. Legtobbszor nyilvan a 2-3 korrol tortenik a tamadas, ezt tudni kell lebontani... Nem tartom jogosnak, hogy ennyire kozel hozzuk ezeket a szamokat (4-5%), talan a 3,5-5,5% megfelelo lehetne, de mindenfele eszkoz adott, hogy a sereget egyreszt megfogjuk, masreszrol pedig visszaussunk mi is alulrol...még ha bontanunk is kell. |
a probléma Szecsa abban van, hogy amíg az alsó bont pár ezt-azt, addig a felső már lényeges épületek sorát kell bontson, kb. az ori ötödét
a bontások után kisebb a serege, de több a területe megfogni egyébiránt nem is igen próbáljuk a támadásokat, hanem kiürítjük amennyire lehet, a megtámadott orit a lényeg, hogy az alulról jövő ütések irreálisan erősebbek |
Quote:
Szerintem igazad van abban,hogy alacson hekin ,ha két egyenlően erős szövetség háborúzik akkor a felfelé támdó előnyből indúl. Viszont nem lenne jó egy ilyen változás ,mert a többi szinten meg egyszerűen megoldható a nagymértékű bontás..mivel van miből:) off: Nemrég olvastam az egyik témában( Hírnév: + vagy - ) pár dolgot ami ehez a témához kapcsolható. Quote:
Quote:
on: Én támogatnám alacsony hekin az értékek közelebb hozását,mert egy szöviháborúban tényleg nincs könyű helyzetben az akit felfelé mészárolnak mondjuk,de lehet akár bontani...csak nehézkes:D |
igazából nem ilyen módon kéne közelebb hozni az értékeket, azaz nem kéne gyengíteni a fölfele mészárlást még 0,5%-al se, hanem a lefele támadást kéne csak erősíteni 1%-al
|
Quote:
Ezer es ezer lehetosege van a felso szovinek nyerni... Ezert ez egy strategiai jatek.... |
Quote:
ha én játszanék magam ellen, alulról nyernék |
Megértem a problémát.
Elég rossz, ha mészárolnak valakit, és továbbra is felül marad, tehát újra tudnak jönni. Aki alul van, annak vagy kevesebb a területe, vagy sok az ürese. Mindegy. Lényegében fajlagosan kevesebb barakja lenne, tehát elvileg kisebb erővel tudna támadni, de ugye vannak a plussz támadó bónuszok pl. az hogy alulról megy. Elvileg ezzel van kiegyenlítve a kevesebb barakk=kevesebb katona hátránya. Nem törvényszerű, hogy győz, ha mégis, akkor valamiben jobb (arányosan több barakk, nagyobb morál, faji bónuszok) Ha több a barakja, akkor valamiből kevesebb van neki, nem ? Tolival, varival esetleg lehetne neki ártani ? És amikor egy ilyen támadócsapat jön és hazakísérik a felsők, akkor sem tudnak beütni? Másik dolog: Pl. egy ori megüt valakit alulról és fölé kerül. Az alsó meg szeretné torolni mészárlással. Célszerű lenn ebben korlátozni ? Ezek csak kérdések... Ez stratégiai játék, mint már előttem is mondták, ellenszer mindenre van, meg kell találni ! |
Quote:
Nem, szerintem nem érted meg a problémát, legalábbis amiket írtál erre vallanak:) A magam részéről támogatom, hogy mészárlás esetében közelítsük a zsákmány%-okat egymáshoz. Főleg alsóbb szinteken, ahol lényegesen több a mészár mint pl A-ban 10 heki különbség két ország között gyakorlatilag eldöntheti a háború kimenetelét. Akár azt is elfogadnám, hogy egyforma legyen a mészárlás akár fel, akár lefele megy az ütés, csak lentről járjon a 10% támadóbónusz, ami már önmagában is elég komoly segítség... |
jura, nem érted a dolgot
ha a felső belemegy a bontási versenybe, minden lényeges épületből kevesebbje lesz, mint az alsónak, ha nem bont, akkor viszont alig van több serege, és a 6%-os vesztességeit nem bírja egy hosszú háborúban kitermelni |
Quote:
hadüzi erre nem megoldás? (csak tipp) |
Quote:
Nem. A hadüzi a plusz veszteség miatt még nagyobb előnybe hozza az alul elhelyezkedő orit/szövit. |
Quote:
.. de ha hadüzivel nem számítana, hogy alulról ütsz vagy felülről, mert a veszteség aránya ugyanaz lenne akkor megoldást kínálna. |
Quote:
Így igen, szerintem ez is jó lenne. Csak NorB mészárlós topicot nyitott, nem hadüziset:) |
Quote:
|
Én azt sem értem miért kipakolni kell, ha látom, hogy befér aki alulról támad?
Ha látom hogy befér egyértelmű, hogy szembemegyek vele, és nem kipakolok...max a varikat meg a tolikat, amit kv. után rögtön vissza is veszek. Egység így sem marad az orimba, így hiába jön mészizni, sokat nem tud. |
Quote:
|
Quote:
http://forum.queosia.com/showthread....410#post100410 |
Quote:
de ne merüljün el taktikai kérdésekben :) a hadüzi módosít a dolgon természetesen, de a lényegi probléma nem változik |
Quote:
Hányszor tudod egy nap piacra tenni mészár előtt a seregedet? Ha feltételezzük is, hogy van elég pénzed, illetve van elég sereg a piacon legjobb esetben napi 5x mehetsz Ahmedhez, szal ezzel lehet ugyan taktikázni olykor, de tisztességes háborúban hasonló tudású szövetségek közt iszonyat hátrányba manőverezheted magad... |
Quote:
épp hogy a szembemenést ajánlottam, ami nem hogy hátrányhoz, hanem előnyhöz vezet Quote:
|
Quote:
|
de agresszív itt mindenki...hát ott a sokak által javasolt diplomácia, nem? :) úgyis csak kárt okozunk a másiknak, akkor minek harcolni? szépen senkinek nem lenne egysége, csak piac meg kocsma. reggel az emberek kimennek a piacra, körbenézni, enni egy-egy lángost. utánna megnézik az óvoda fc-pannonfölde fc vállogatott mérkőzést a kocsmába pár sörrel leöblítve, majd beugranak a szomszéd templomba imádkozni a hódító istenéhez, hogy ilyen szép az élet. Du. a napsütésbe kimennek a lajosforrási talira, pletyiznek egy jót, hurka-kolbász, fröccs. Este jó kis csoportos bálokat rendeznek és este a drága férj/feleség a kis lurkókkal várja haza az embert. Megölelik, megcsókolják és szép az élet
|
Ez most felvet egy olyan problámát, mért is van ekkora különbség a felfelé és a lefelé között... Az eredeti koncepció azért született, mert a kisebb ország elvileg hátrányban van. A gyakorlat szerint viszont most épp az ellenkezője van, és a nagyobb van hátrányban...
|
Quote:
|
Igen, ezen kéne valamelyest javítani, hogy a hátrányt ne a puszta tény hogy fent vagy lent, hanem a különbség mértéke határozza meg... igy nincs az se hogy 12 körről jön rám a topos csávó serege lefelé, egy 2x akkora országból es védhetetlen, és az se hogy 3 épületel kisebb vagyok, és dupla akkora kárt tudok okozni
|
hat nem tom de ezt a jatekot nem foldre jaccak?
ha valaki elkezd alulrol meszarolni es tegyukfel fontrol ramesz foldre akkor elhuzol 3-4 korre es rakenyszerited az ellent hogy o is foldre usson teged:) azutan meg te leszel o alatta jobb pozicioban vagy johet tovabb 3-4korrol meszarolni amedig vki a teljesbol ki nem szurja es le nem szedi foldre:) vagy esetleg 2korre bontva szembemehetsz megint foldert stb:) szoval azert ne sirjuk mar el magunkat egybol ha az ellen alattunk van veletlen:) rengetegfelekeppen lehet rendezni az ilyen dolgokat nem egybol a szabalyokat kene megvaltoztatni ha nem birsz az ellennel:) |
vagy akar uthetsz te is vmi folotted levo orit tobb sereggel foldre aztan elhuzhatsz 10korre is:)
vagy kipakolhatod az orid a piacra es 1k varival nyomhatsz gombprobat minden 2koros orira:) az egyik tuti le fog utni foldre es aztan mehetsz majd te meszarolni alulrol:) igazabol nem ertem hogy ilyenert miert kene megvaltoztatni a szabalyokat:) |
Quote:
Sőt, némely oriddal beverheted magadat, aztán egyből a célpont alatt leszel. Amiket leírtál anarchban tuti mennek, de egy átlagos 5-ös szinten az üres katipiacokkal elég problémás. Tedd ki 9k varidat, és gömbözgess. Nem tudom mikorra fogsz talpra állni, lévén a varikat megveszik, neked meg ott a lehetőség, hogy újraképezz... Ezenkívül nem a menekülés a cél egy gyengébb ori elől, hanem az, hogy hatékonyan lehessen ellene harcolni. Az alulról támadás túl nagy jelentőséget kapott szerintem, mondván, hogy nálad erősebb vagy gyengébb orit támadsz. Nem azon a pár ponton múlik egy ország ereje, ugyanakkor hadilag az "erősebb" akkora hátrányt kap, amit nem könnyű kiegyenlíteni. |
hat nem tom melyik 5os szinten ures a piac de en ahol idaig voltam meg sehol nem talaltam ures katipiacot max dragat de mind1:)
ha meg azt anarchrol beszeltem volna akkor azt irom le nem azt hogy hanyfelekeppen tudnam a normalban megoldani a szitut :) es mivel ezt a jatekot ugy alapvetoen foldre jaccak igy nem tudom miert lenne menekules ha folutod magad tobb korre:) az a legnagyobb hulyeseg ha hagyod hogy alulrol meszaroljon valaki:) a masik meg az hogy azert van igy ahogy van hogy mikor foldre utik egymast az emberek akkor miutan alulrol leutsz foldre egy orit folulrol ne tudjad tovabb utni nagy hatekonysaggal az alul levo orit!!! tehat ugy lehet hogy van vmi oka annak hogy igy van es nem mashogy:p de amugy tok mind1 ezen nem fogunk osszeveszni:) |
Quote:
a. elmenekülök a helyszínről b. tönkreteszem az orimat, mert mindent kiteszek a piacra (5-ös csopiban!) c próbálok mindig födre menni, hogy az ellen hátha nem jön utánam... a hozzászólásod szerencsére világosan mutatja, hogy egyetértesz velem, mert szerinted sem érdemes belemenni a mészárlásos játékba :) de mit szólnál, ha a %-ok módosulnának, és lehetne azoknak is jókat játszani, akik szerint a játék nem a földről szól |
gyere, nézd meg az X-et ;)
|
Quote:
|
X az milyen csopi lassu?
vagy vmelyik 2-300fos csopi? en normalis tobszaz fos csopikban szeretek jaccani mint amilyen az oszes freemailes csopi:) az ami a kisletszamu csopikban folyik az nem igazan nevezheto sztem jateknak:) |
ilyet is megéltünk...jack hülyeségeket beszél :) X 1000 feletti freemailes csopi
|
az X a legnagyobb csoportok közé tartozik a játékban...
|
Quote:
a második, komolyan azt hiszed h az ellen szövi nem fog bemenni hozzád 16-26sereggel??? aki ezt megcsinálja az csakis újrázni akar(és azt se 5ös szinten:p) a "földre leütök valakit" elképzelésed az meg tipikus menekülés, nekünk volt olyan ellenünk, aki olyan jól csinálta ezt h alig birtuk rendesen elintézni:D |
All times are GMT +1. The time now is 07:54. |