Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Viccek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=32)
-   -   Lefokozás újítás. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1823)

Brown 05-22-2007 11:39

Lefokozás újítás.

Sziasztok!

Íme egy új, lehurrogni vagy támogatni való téma a lefokozással kapcsolatban.:D

Biztosan mindenki találkozott már azzal a helyzettel (ha máskor nem, hát kezdő korában) amikor nagy nehézségek árán kiképzett mondjuk egy elitet, majd az élet úgy hozta, hogy erre neki nincs szüksége, akár végleg, akár időlegesen. Előre is bocs ha nem lesz egyszerű ahogy leírom, de nem írtam vázlatot. :)

Mint köztudott az elit képzéséhez +3 fegyver szükséges, az ő képzése sokrétűbb az íjász vagy épp lovas társainál. Ha lefokozzuk, elviekben a tudása nem vész el, lehet, hogy tesz egy kis kitérőt a mágia világába és varázslótanonc lesz, de később őt is lefokozhatjuk varázslóbol és visszatérhet eredeti hivatásához. Csak a vér íze csíllapítja szomját. :D :D Ekkor újra ki kell csengetni a három fegyvert és én morgok de nagyon.

A javaslatom az, hogy a lefokozott egységek fegyverigényét szolgáltassa vissza rendszer vagy tartsa számon, hogy az átképzésnél, ne kelljen túl mélyen a zsebedbe(fegyvertárba) nyúlnod.

Ha tehát egy elitet lefokozol, akkor egy íjász képzését fegyverigény kifizetése nélkül elindíthatnád. Elvégre egy elit jártasabb a hadviselésben mint sima katona társa. Jobban tanul bele új mesterségébe. Lehet, hogy már íjjal is lött anno az elit kiképzésen.

Ez csak egyfajta megközelítése a témának, nem kell túl komolyan venni, nem akarom a világot megváltani, tudom, hogy csak egy hónapja játszom, de akik ezzel jönnek azokkal nem leszek jóban.:D

Várom a javaslatokat, hogyan lehetne ezt kivitelezni.

Kutyuleee 05-22-2007 11:46

Hmm gondolom lassú a neted és többször küldte el a sok katintgatásnak köszönhetően, úgyhogy a 2témát betudom nem a te hibádnak. Hát a fokozásos dolog hogy elitet fokozol, akkor ijjá ne kelljen plusz fegyó, az követhetetlen, mind számodra, mind a rendszer számára. Elvileg jogos lenne hogy visszakapd a fegyvert, mert hát nem tudok olyan hadseregről ahol minden katona vadi új fegyvert kapna(:D), de sztem egy annyira fölösleges ötlet, jó ez így ahogy van...

(legalább ne hangoztasd hogy csak 1hónapja játszol...)

Kubbi 05-22-2007 11:53

"Szeretnéd-e vissza lefoknál a fegyvrt"

Ezért szerintem lekvároskenyér.
De lehet akár lángos is. Télleg az elitek lefokozásáért, kapjak lekvároskenyeret. :D
Látom, Ditke is éhes. :D

Brown 05-22-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 97384)
Hmm gondolom lassú a neted és többször küldte el a sok katintgatásnak köszönhetően, úgyhogy a 2témát betudom nem a te hibádnak. Hát a fokozásos dolog hogy elitet fokozol, akkor ijjá ne kelljen plusz fegyó, az követhetetlen, mind számodra, mind a rendszer számára. Elvileg jogos lenne hogy visszakapd a fegyvert, mert hát nem tudok olyan hadseregről ahol minden katona vadi új fegyvert kapna(:D), de sztem egy annyira fölösleges ötlet, jó ez így ahogy van...

(legalább ne hangoztasd hogy csak 1hónapja játszol...)

Jó ez így tök egyszerűen. Igazad van. Igazad van?!:D

Kutyuleee 05-22-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 97388)
"Szeretnéd-e vissza lefoknál a fegyvrt"

Ezért szerintem lekvároskenyér.
De lehet akár lángos is. Télleg az elitek lefokozásáért, kapjak lekvároskenyeret. :D
Látom, Ditke is éhes. :D

én is leginkább lekváros kenyér:D

BimmBimm 05-22-2007 11:56

Én már nem is mondok semmi... :(

Ditke 05-22-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 97394)
Én már nem is mondok semmi... :(

Miért?! Te nem szeressed a lekvároskenyeret?:D

BimmBimm 05-22-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 97396)
Miért?! Te nem szeressed a lekvároskenyeret?:D

Nekem nem a lekvároskenyérrel van bajom, habár azt is régen ettem már:p

Brown 05-22-2007 12:03

Már annyi lekvároskenyeret kértetek. Ennyi még egy törpraktárban se férne el. :D

BimmBimm 05-22-2007 12:06

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97400)
Már annyi lekvároskenyeret kértetek. Ennyi még egy törpraktárban se férne el. :D

Ilyenekre olyan szívesen reagálnék, de azt mondd már el hogy ez mennyiben tarozik a fejlesztéshez??? Persze én is offolok ha olyan a helyzet, de az eleve offos topiknak nem itt van a helye:cool:

Ditke 05-22-2007 12:06

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97381)

Sem lehurrogni, sem támogatni nem szeretném, ezért választottam a lekvároskenyeret! :) Szerintem is jó, ahogy van, nem kell túlbonyolítani a játékot. Neked túl laza?

Brown 05-22-2007 12:12

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 97401)
Ilyenekre olyan szívesen reagálnék, de azt mondd már el hogy ez mennyiben tarozik a fejlesztéshez??? Persze én is offolok ha olyan a helyzet, de az eleve offos topiknak nem itt van a helye:cool:

Fejlesztés? Javaslom növeljük a törperaktárak méretét, hogy több lekvároskenyér férjen el benne.:D Én most tök komoly akarok lenni, de ezt a lekvároskenyeret lehet, hogy nem kellet volna beleírnom a szaviba. Ti meg jól ráharaptatok. :) A lekvároskenyérre. Szó szerint. Megyek is eszek egy lekvároskenyeret, úgy megkívántam. :D

BimmBimm 05-22-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97406)
Fejlesztés? Javaslom növeljük a törperaktárak méretét, hogy több lekvároskenyér férjen el benne.:D Én most tök komoly akarok lenni, de ezt a lekvároskenyeret lehet, hogy nem kellet volna beleírnom a szaviba. Ti meg jól ráharaptatok. :) A lekvároskenyérre. Szó szerint. Megyek is eszek egy lekvároskenyeret, úgy megkívántam. :D

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Lőjjetek le! Könyörgöm!

Kutyuleee 05-22-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97406)

Saját megbeszélések topicot offolni folyamatosan??? (sztem ezt Ati is "honorálni" fogja)
na ezért támogatom a megbeszélések szigoritását!!! Ez nem egy olyan rész ahova komolytalanságokat kell nyitni/irni...

amúgy én még mindig tartom magam ahoz, hogy fölösleges lenne, így szoktuk meg ahogy van

Brown 05-22-2007 12:18

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 97402)
Sem lehurrogni, sem támogatni nem szeretném, ezért választottam a lekvároskenyeret! :) Szerintem is jó, ahogy van, nem kell túlbonyolítani a játékot. Neked túl laza?

Laza bizony. Mert hogy tudnék ennyi lekvároskenyeret enni ha nem lazítanám meg előtte a nadrágszíjat?:D

Komolyra fordítva a szót, nem laza. Tetszik az egyszerűsége, és sok fullos játéknál is jobban élvezem a hódítót. Elfogadom, hogy bizonyos dolgok nem férnek bele a koncepcióba. Nagyon jól kiforott játéknak gondolom. 8 év az 8 év.:)

Kubbi 05-22-2007 12:24

Érzem, itt valaki (nem tudom még ki) ki fog majd fakadni...
Nem pont ez az egy topik miatt, de
akkor meg majd csak vörösödik a fejed. :D:D

Brown 05-22-2007 12:46

Ok!
Nincs több off. Bocs, de én egy olyan ember vagyok akit könnyű letérríteni az ösvényről.:) Időnként önmagamat is letérítem. Javaslom folytassuk a hittanórát ahol abbahagytuk. Szóval maradjunk a témánál, a kenyérüzemek meg zárjanak be és nagymama se főzzőn több lekvárt.

Leírom mégegyszer a kérdésem:

Szeretnéd-e visszakapni a fegyverigényt a különböző egységek lefokozásakor, vagy hogy a rendszer azt bármilyen formában számon tartsa?

1. igen
2. nem

Cassandra 05-22-2007 12:57

NEM: Ez kb olyan lenne, mint a lebontott épületek után maradó törmeléket újra építéshez használni...
És, ha valaki csak azért fokoz le, hogy 2körről beüthessen, az a minimum, hogy ha nem is a katikat, de a fegyvereket újra megveszi. Ráadásul így a kovács, mint olyan szinte teljesen feleslegessé válna, illetve iszonyat mértékban csökkene a számuk...

Egyébként ha egy témát komolyan gondolsz - bár szerintem ezis a "világmegváltó" ötletek egyike - akkor legalább a szavazásba ne írjál marhaságot.:o

Bocs az offért.

Brown 05-22-2007 13:07

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 97430)
NEM: Ez kb olyan lenne, mint a lebontott épületek után maradó törmeléket újra építéshez használni...
És, ha valaki csak azért fokoz le, hogy 2körről beüthessen, az a minimum, hogy ha nem is a katikat, de a fegyvereket újra megveszi. Ráadásul így a kovács, mint olyan szinte teljesen feleslegessé válna, illetve iszonyat mértékban csökkene a számuk...

Egyébként ha egy témát komolyan gondolsz - bár szerintem ezis a "világmegváltó" ötletek egyike - akkor legalább a szavazásba ne írjál marhaságot.:o

Bocs az offért.

Azért azt ugy érzed, hogy az utolsó 3 sorod az felesleges volt...

u.i.: Aposom úgy húzta fel a házát ahogy Te írtad az első sorodban. Tehát a dolognak van realitás alapja. :)

Fusio 05-22-2007 13:12

Jó ugy ahogy van....:)

BimmBimm 05-22-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97437)

u.i.: Aposom úgy húzta fel a házát ahogy Te írtad az első sorodban. Tehát a dolognak van realitás alapja. :)

És már volt is róla szó, tehát ne nyiss neki topikot!!!

Tsobi 05-22-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97381)
Sziasztok!

Biztosan mindenki találkozott már azzal a helyzettel (ha máskor nem, hát kezdő korában) amikor nagy nehézségek árán kiképzett mondjuk egy elitet, majd az élet úgy hozta, hogy erre neki nincs szüksége, akár végleg, akár időlegesen. Előre is bocs ha nem lesz egyszerű ahogy leírom, de nem írtam vázlatot. :)

Mint köztudott az elit képzéséhez +3 fegyver szükséges, az ő képzése sokrétűbb az íjász vagy épp lovas társainál. Ha lefokozzuk, elviekben a tudása nem vész el, lehet, hogy tesz egy kis kitérőt a mágia világába és varázslótanonc lesz, de később őt is lefokozhatjuk varázslóbol és visszatérhet eredeti hivatásához. Csak a vér íze csíllapítja szomját. :D :D Ekkor újra ki kell csengetni a három fegyvert és én morgok de nagyon.

A javaslatom az, hogy a lefokozott egységek fegyverigényét szolgáltassa vissza rendszer vagy tartsa számon, hogy az átképzésnél, ne kelljen túl mélyen a zsebedbe(fegyvertárba) nyúlnod.

Ha tehát egy elitet lefokozol, akkor egy íjász képzését fegyverigény kifizetése nélkül elindíthatnád. Elvégre egy elit jártasabb a hadviselésben mint sima katona társa. Jobban tanul bele új mesterségébe. Lehet, hogy már íjjal is lött anno az elit kiképzésen.

Ez csak egyfajta megközelítése a témának, nem kell túl komolyan venni, nem akarom a világot megváltani, tudom, hogy csak egy hónapja játszom, de akik ezzel jönnek azokkal nem leszek jóban.:D

Várom a javaslatokat, hogyan lehetne ezt kivitelezni.

Volt egy hasonló megbeszélés...ha jól emlékszem,akkor az új személyiségekkel kapcsolatban...építész ...bontáskor visszakapsz xy nyersit ...blabla..
Miért ne legyen egy kovács személyiség is rögtön??
Szerintem mindenki támogatná...

Off:
nem kell teljesen komolyan venni...éjszakáztam
On:

Cassandra 05-22-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97437)

Aha... melyik utolsó hármat, vagyis miért volt felesleges?

Felvetettél egy témát, ami szerintem eleve halvaszületett ötlet, de tegyük fel, hogy komolyan gondoltad... akkor minek teszel hülyeséget a szavazásba... ha meg nem gondoltad komolyan, akkor minek vetetted fel!?

Bocs lehet én vagyok fáradtabb a sokéves átlagnál, de én tényleg nem értem.:)

Brown 05-22-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 97442)
És már volt is róla szó, tehát ne nyiss neki topikot!!!

Felecsd el...

(Ezt csak akkor érted igazán, ha láttad a Doni Brasco-t :) )

BimmBimm 05-22-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 97447)
Aha... melyik utolsó hármat, vagyis miért volt felesleges?

Felvetettél egy témát, ami szerintem eleve halvaszületett ötlet, de tegyük fel, hogy komolyan gondoltad... akkor minek teszel hülyeséget a szavazásba... ha meg nem gondoltad komolyan, akkor minek vetetted fel!?

Bocs lehet én vagyok fáradtabb a sokéves átlagnál, de én tényleg nem értem.:)

Szerintem teljesen igazad van. Eleve off-al indult a topik, ami még változhat, de legalább a szavazást ne offolná... :S

Tsobi 05-22-2007 13:34

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97448)
Felecsd el...

Off off hátán ... srác,szerintem neked kis pihenő kéne...:o

Steve 05-22-2007 17:23

Vegyünk egy példát: kis csopi. Kevés egység a piacon, minden 40k felett. a fegyó ára stabilan 3-4k felett. it csinálok? megveszek minden képzett egységet és lefokozom, majd megy ki alapkati + fegyó. Így sose lesz képzett kattincs a piacon. Jó ötlet, színesít, nemmondom:)

Valezius 05-22-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97448)
Felecsd el...

Cs-val? :eek: Nem elég, hogy topicocat nyit még írni se tud. :(

Na jobb lenne-e ettől a játék, ha visszakapnék x fegyvert lefokozáskor?
Ha meggyőzöl róla, akkor támogatom, mert nem vagyok semmi jó elrontója. :)

BimmBimm 05-22-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97538)
Cs-val? :eek: Nem elég, hogy topicocat nyit még írni se tud. :(

Na jobb lenne-e ettől a játék, ha visszakapnék x fegyvert lefokozáskor?
Ha meggyőzöl róla, akkor támogatom, mert nem vagyok semmi jó elrontója. :)

Alapvetően miért ne? Egyszer kiképzed pl az elitet és az neked 3 fegyverbe kerül. Sztem nem kell ezt túlbonyolítani h ezt vagy azt figyeljen a rendszer, elég lenne annyi, hogy elit esetén lefokozáskor visszakerül a raktárba 2 fegyver/fő íjász és paci esetén 1db/fő és katona lefokozásánál semmi sem (ill támadó, védőnél sem, de olyat nem használunk:)) Ez így sztem még logikus is lenne mert kicsit elhasználta a fegyvert de leadja mikor lefokozzák... De én megvagyok enélkül a funkcó nélül is:p

Valezius 05-22-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 97546)
Alapvetően miért ne? Egyszer kiképzed pl az elitet és az neked 3 fegyverbe kerül. Sztem nem kell ezt túlbonyolítani h ezt vagy azt figyeljen a rendszer, elég lenne annyi, hogy elit esetén lefokozáskor visszakerül a raktárba 2 fegyver/fő íjász és paci esetén 1db/fő és katona lefokozásánál semmi sem (ill támadó, védőnél sem, de olyat nem használunk:)) Ez így sztem még logikus is lenne mert kicsit elhasználta a fegyvert de leadja mikor lefokozzák... De én megvagyok enélkül a funkcó nélül is:p

De az miért lenne nekem jobb, hogy minden jöttment visszakap egy csomó fegyvert. (Tudom túl egoista szemlélet :) ), de miért lenne jobb az egész játéknak, ha mindenki kapna vissza fegyvert.

Fransisco 05-22-2007 18:46

Ennek a topiknak csak annyi értelme volt, h tudom, mit fogok vacsorázni.
Kapsz érte egy szürke zöldet :D

Most L, arccal a lekvároskenyér felé... :D

Csokibácsi 05-22-2007 19:02

"Szeretnéd-e vissza lefoknál a fegyvrt, v hogy a rendsz azt bárm formban számontartsa?"

Igzból tljesn jó így ahgy vn. Ne trtcsa szmon a rndszer és n e is adj vssza fgyvert.

BimmBimm 05-22-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 97590)
"Szeretnéd-e vissza lefoknál a fegyvrt, v hogy a rendsz azt bárm formban számontartsa?"

Igzból tljesn jó így ahgy vn. Ne trtcsa szmon a rndszer és n e is adj vssza fgyvert.

LOL :D:D:D:D

Steve 05-22-2007 19:02

Quote:

Cskibáts mndég mgfogj a lnyeget:)

Ati 05-22-2007 19:06

A szavazásból már látom, hogy ez ismét egy eltévedt topic. A lekvároskenyérből gondolom ez is a viccek közé akart menni.

BimmBimm 05-22-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 97597)
A szavazásból már látom, hogy ez ismét egy eltévedt topic. A lekvároskenyérből gondolom ez is a viccek közé akart menni.

:):):) Itt már tényleg jobb helye van:p

Andrew 05-22-2007 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 97597)

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 97619)
:):):) Itt már tényleg jobb helye van:p

yess yess yeess yeeeessss, végre egy újabb topic amit lehet offolni :D:D:D

Kubbi 05-22-2007 19:47

Sajnos el lett bohóckodva a szavazás.
Mert mindenki bejelölte hogy "lekvároskenyér"
De ezek a szavazatok érvénytelenek, mert nem magyarázta meg szinte senki, hogy miért, és milyen lekvároskenyérre gondolt. :D
Csak én írtam elfogadható indokot, ami elég nonszenz... :D:D

Andrew 05-22-2007 19:50

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 97621)
Sajnos el lett bohóckodva a szavazás.
Mert mindenki bejelölte hogy "lekvároskenyér"
De ezek a szavazatok érvénytelenek, mert nem magyarázta meg szinte senki, hogy miért, és milyen lekvároskenyérre gondolt. :D
Csak én írtam elfogadható indokot, ami elég nonszenz... :D:D

szavaztam, és most indoklom is
lekváros kenyér, mert megérdemlem :D
meg mert a másik két lehetőséget nem értem :o

BimmBimm 05-22-2007 22:47

Quote:

Nem kell belekötni!:)

(Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát melyin serenrodbn vnanak a bteûk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslõ és az ultosó bteûk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteû lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn btetût mgaát, hneam a szót eszgébéen)

All times are GMT +1. The time now is 21:53.