Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A holtak felemelkedése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1817)

Brown 05-21-2007 14:19

A holtak felemelkedése

Sziasztok!

A minap eszembe jutott egy-két apró ötlet, finomítás az élöholtak kapcsán. Kíváncsi vagyok, hogyan vélekedtek a bennem felmerülő gondolatokkal kapcsolatban.

Spec képesség: (Nehogymá' pont nekik ne legyen)

Ha egy élőholt ország legalább %-al túlüti egy adott ország védelmét, akkor onnantól kezdve az aktuális ország katonai, de csak a katonai haderejének adatairól mindig naprakész információi vannak, mintha éppen az adott pillanatban gömbözte volna meg.
Vitassuk meg a százalékot. Én 25%-ra gondoltam.

egyéb:

Adó: Az élőholtak nem adóznak.

Zombika jóravaló teremtmény, becsületes állampolgára országának, mindig időben befizeti a víz, gáz és fűtésszámlát. :D Most őszintén! Nem röhej?

Morál: Mivel az élőholtakat köztudottan nem a túlfűtött érzelmeik irányítják, úgy gondolom ez az érték lehetne egy igencsak pozitív állandó állandó. :D 100%

BimmBimm 05-21-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97145)
Sziasztok!

A minap eszembe jutott egy-két apró ötlet, finomítás az élöholtak kapcsán. Kíváncsi vagyok, hogyan vélekedtek a bennem felmerülő gondolatokkal kapcsolatban.

Spec képesség: (Nehogymá' pont nekik ne legyen)

Ha egy élőholt ország legalább %-al túlüti egy adott ország védelmét, akkor onnantól kezdve az aktuális ország katonai, de csak a katonai haderejének adatairól mindig naprakész információi vannak, mintha éppen az adott pillanatban gömbözte volna meg.
Vitassuk meg a százalékot. Én 25%-ra gondoltam.

egyéb:

Adó: Az élőholtak nem adóznak.

Zombika jóravaló teremtmény, becsületes állampolgára országának, mindig időben befizeti a víz, gáz és fűtésszámlát. :D Most őszintén! Nem röhej?

Morál: Mivel az élőholtakat köztudottan nem a túlfűtött érzelmeik irányítják, úgy gondolom ez az érték lehetne egy igencsak pozitív állandó állandó. :D 100%

Röviden: Hülyeség!

kiemelném a morált, legalább a topiknyitást ne offolnád, de ha nem offnak szántad az mégrosszabb...

Cassandra 05-21-2007 14:30

1. A hulla katonák megkérik szépen az ellent, hogy álljanak sorfalba, hogy szépen megtudják számolni őket vagy hogy gondoltad?:)

2.Adó: Mindenki annyinak állítja, amennyinek akarja, szóval ezt nem is értem...:confused:

3.Morál: Ezt ugye nem gondolod komolyan? Még viccnek is rossz...:eek:

Valezius 05-21-2007 14:34

Egyrészt van egy olyan topic, hogy "egy apró tuning hullához" miért kell saját topicot nyitni amikor ottvan az.
Nem gondolod, hogy 1hónap játék után még nem kéne feldobni a világmegváltó ötleteidet, mondjuk előtte meg kéne nézned, hogyan is megy a játék ötödik szint fölött.

Az első ötlet nem fog bekerülni, arra mérget vehetsz, Ati nem menne bele.

Adó: nagy jelentősége nincs, ennyire apró dolgok miatt nincs értelme változtatni.

morál: értelmesebb formában már felmerült a msik topicban.

http://forum.queosia.com/showthread....ighlight=hulla

Olvasgasd, és ha annyira foglalkoztat a hullák problémája, akkor szólj hozzá értelmesen. :)

Fransisco 05-21-2007 14:37

Semmi értelme...

Brown 05-21-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 97148)
1. A hulla katonák megkérik szépen az ellent, hogy álljanak sorfalba, hogy szépen megtudják számolni őket vagy hogy gondoltad?:)

2.Adó: Mindenki annyinak állítja, amennyinek akarja, szóval ezt nem is értem...:confused:

3.Morál: Ezt ugye nem gondolod komolyan? Még viccnek is rossz...:eek:

1. Ez tetszik :) De őszintén megmondom nem erre gondoltam. Valami sötét mágia folytán megfigyelés alatt tartják az ellent, de számolni nem tudnak ahhoz túl buták. Varázsolni sem tudnak, szóval a setét mágia se a megfelelő kifejezés erre. :)

2. Ő náluk nem lenne állítható, nincs és kész.

3. Miért? :confused: Félelmet ébresztene benned? :D

Brown 05-21-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 97153)
Semmi értelme...

Rövid, de velős.

A hosszabb választól azért kímélj meg. :D

Sejtem mi lenne:)

Kutyuleee 05-21-2007 16:00

a morálnak szarnak kéne lennie, mert mindig Hullának érzik magukat, és Hulla fáradtak, emellett olyan sápadtak is mint egy Hulla...

Gyula 05-21-2007 16:00

Ha a hulla több mint 25% al átüt valakit akkor vagy kisérte az őt támadó sereget, vagy a támadott országnál valami nagyon nagy baj van.

Ami a morált illeti, azt támogatom, végülis egy kis erősités jót tenne a hullának, mert a jelenlegi formájában nagyon karcsú, meg aztán a hullának mivel minden mindegy, miért ne lehetne mindig vidám?

Fusio 05-21-2007 16:01

hülyeség...

Brown 05-21-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 97193)
hülyeség...

Tényleg? Ha csak ezt a szót tudod ide biggyeszteni akkor minek írsz bármit is?
vagy írd meg, hogy miért gondolod így, vagy ne írj semmit.

Mert csak egy szimpla hülyeséget írni az tényleg hülyeség...;)

Brown 05-21-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 97190)
a morálnak szarnak kéne lennie, mert mindig Hullának érzik magukat, és Hulla fáradtak, emellett olyan sápadtak is mint egy Hulla...

Inkább hullajól érzik magukat. Egy hulla sose fáradt, csak megy előrre lendületlenül, nem érzi ha letépik a karját, nem érzi ha megcsiklandozod a talpát, vagy ha két féltéglával összecsapkodják a mogyoróit. :D

Gyula 05-21-2007 17:39

Egyébként meg a hullának pont az a legnagyobb hátránya hogy alapbol 30%-al gyengébb mindenkinél, ezt lehetne kompenzálni azzal hogy az igénytelensége folytán egy barakkban vagy házban akár 50-55 zombi is elférne, nicns túl nagy helyigényük, nem zavarja őket hogy ha egymás hegyén hátán vannak. Ezzel egy cseppet életképesebb lenne a hulla faj, már már, majndem olyan jó mint az elf :D

Valezius 05-21-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 97231)
Egyébként meg a hullának pont az a legnagyobb hátránya hogy alapbol 30%-al gyengébb mindenkinél, ezt lehetne kompenzálni azzal hogy az igénytelensége folytán egy barakkban vagy házban akár 50-55 zombi is elférne, nicns túl nagy helyigényük, nem zavarja őket hogy ha egymás hegyén hátán vannak. Ezzel egy cseppet életképesebb lenne a hulla faj, már már, majndem olyan jó mint az elf :D

Örülök, hogy újra felmerülnek azok az ötletek, amik a másik topicban már ki lettek beszélve. :rolleyes:

Gyula 05-21-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97232)
Örülök, hogy újra felmerülnek azok az ötletek, amik a másik topicban már ki lettek beszélve. :rolleyes:

Elnézést kis OFF.

Őrölük hogy örömet okoztam.

ON

Valezius 05-21-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 97234)
Elnézést kis OFF.

Őrölük hogy örömet okoztam.

ON

Off

Gyulabá mindig :)

/off

Kill 05-21-2007 18:04

1.A hulla eddig se tudott varázsnolni, nem hiszem hogy tudni fog mostantól...
2.Igazat adok az előttem szóloknak, az adót mindenki annyi %-ra veszi amennyira akarja...
3.Szerintem ez a 100%-os morál egyszerűen hülyeség.

Valezius 05-21-2007 18:09

Valaki magyarázza már el, hogy miért hülyeség a 100-as morál!
Én csak azt látom, hogy értelmetlen. :o

Fusio 05-21-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97204)
Tényleg? Ha csak ezt a szót tudod ide biggyeszteni akkor minek írsz bármit is?
vagy írd meg, hogy miért gondolod így, vagy ne írj semmit.

Mert csak egy szimpla hülyeséget írni az tényleg hülyeség...;)

Az csak a tömör véleményem volt arról ,h mit gondolok arról amit te felhoztál témának,sztem egyértelmü...:)
meg ugyan azt nem irom le amit mások,nem vok papagáj:p :p

Kill 05-21-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97243)

Ebben van igazságXd:cool:

Synkel 05-21-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97243)

A morál ugye a katonák hangulatát tükrözi. Ha jól mennek a dolgok, győzelmeket aratnak, akkor a morál szárnyal, és még hatékonyabb harcosok lesznek általa. Egy hullának minden mindegy, nem lelkesedik a győzelemtől. Ha már morálos logikai összefüggést keresünk, helyesebb lenne 0-ra vinni a katmorálját...

Andrew 05-21-2007 21:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 97292)
A morál ugye a katonák hangulatát tükrözi. Ha jól mennek a dolgok, győzelmeket aratnak, akkor a morál szárnyal, és még hatékonyabb harcosok lesznek általa. Egy hullának minden mindegy, nem lelkesedik a győzelemtől. Ha már morálos logikai összefüggést keresünk, helyesebb lenne 0-ra vinni a katmorálját...

hóhóóóó, ha ezt átviszed Atin, jövök Neked egy sörrel... ehh egy tálca sörrel :D:D de akkor tegyünk már mellé azt, hogy a hullának kötelező kereskedőnek lennie, és a bankot ingyen építheti - maga lenne a gyönyör, 5 sereggel fosztható pénzeszsákok :D:D

Csokibácsi 05-21-2007 21:20

Quote:

Ha már morálos logikai összefüggést keresünk, helyesebb lenne 0-ra vinni a katmorálját...

Ezt mondtam eddig mindig, mikor ez a 100% morál téma felmerült.
Holtak meg a morál, ne vicceljünk már ...

Ez a topic egy rossz ismétlés. Nem szeretem a rossz ismétléseket.

otto500 05-21-2007 21:41

Én is csatlakozok az előttem szólókhoz nagy hülyeség, mind a három javaslat.
Az első kettőt már megindokolták, ugyhogy a harmadikra, majd én válaszolok.
Azzal, hogy nem tud csak harcolni, adódik, hogy a morál mindig max-on van.

Kubbi 05-21-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 97310)
Én is csatlakozok az előttem szólókhoz nagy hülyeség, mind a három javaslat.
Az első kettőt már megindokolták, ugyhogy a harmadikra, majd én válaszolok.
Azzal, hogy nem tud csak harcolni, adódik, hogy a morál mindig max-on van.

Hát az indoklás a harmadikra legalább akkora hülyeség. Szegény hulla fentebb már nem fér be sehova. Ezért aztán a morálja elég ratyi. :)

Valezius 05-22-2007 05:19

Quote:

Katonai morál? az mikor került szóba?

Másészt hódítóban a 100% jelenti a közömböz szintet, természetes, hogy ez járna a hullának. De ez már odaát elhangzott...

otto500 05-22-2007 07:18

Azt hittem beleírtam, én a felső csopikra gondoltam, mert ott egy hulla jól boldogúl.

Kubbi 05-22-2007 07:39

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 97351)
Azt hittem beleírtam, én a felső csopikra gondoltam, mert ott egy hulla jól boldogúl.

Nem, nem írtad bele. :p
Melyik csopikra gondolsz?
3/G-ben, 79%, 75%, 84%, 99% morálú hullát látok magam körül.
Akinek 99% a morálja, ő tart 5k tolit is. :D
De 100%-os kat. morált senkinél nem látok...

laci 05-22-2007 07:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97346)
...Másészt hódítóban a 100% jelenti a közömböz szintet, természetes, hogy ez járna a hullának. De ez már odaát elhangzott...

Ezt miből gondolod? Vagy én nem tudok valamit? Nem másért, de számomra nem túl logikus, hogy hogy egy sor nyertes csata után sikerül csak a "közömbös szintet", a 100%-ot megközelíteni vagy elérni.

Steve 05-22-2007 08:03

szerintem a százas morál igenis segítség lenne. a nulla adó az télleg rossz ötlet, mert azért el kell vonatkoztatni a fajok fantasy világban leírt tulajdonságaitól, ez a hód:)
Az infoszerés meg télleg badarság:)

ui: a sok okos meg ne keveredjen bele hogy kétféle morál van a játékban, az egyik egy kis "katonai jelzővel" van illetve ;)

otto500 05-22-2007 08:47

én csak álltalánosítottam, mivel a legtöb hulla 4-5szinten van, ott még erősek:p

laci 05-22-2007 08:50

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 97359)
én csak álltalánosítottam, mivel a legtöb hulla 4-5szinten van, ott még erősek:p

Ja, így már vágom. De vigyázz, "felsőbb" csoportok alatt nem a 4-5-ös szintet értjük, hanem a (3)-2-1-eset. Az ez előtti hsz-d rendesen félreérthető ;)

Brown 05-22-2007 09:55

A morál mint fogalom, egyszerűen nem létezik az élőholtak világában. Éppen ezért nem mérhető az emberek, orkok vagy épp más fajoknál lévő mércével és azokéhoz hasonlóan. Ha már mindenképpen át kellene váltanunk azokéra akkor 100%.

Ha minden pozitív feltétel adott akkor ugye a morál 100%.

Az élőholtaknak nincs szüksége fajtájából adódóan semmiféle teljesítményfokozóra, hogy jól érezze magát, hogy legyen kedve egyáltalán felemelni azt az átkozott kardját és aznap kiontani néhány belet éppen ezért a morál hatásfoka mindig 100% is lehetne akár. Ha már mindenféleképpen mérni kell. :) A 100% -os morálját még egy ork iszapos ürüléktől bűzlő szája se tudja lelohasztani. :D

Tsobi 05-22-2007 09:58

Ha már ennyien akarnak 100%-os morálokat a hulláknak,akkor beadom a derekam :p ... viszont 0%hatásfokkal ,azaz semmi jelentősége ne legyen...

Gyula 05-22-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 97364)
Ha már ennyien akarnak 100%-os morálokat a hulláknak,akkor beadom a derekam :p ... viszont 0%hatásfokkal ,azaz semmi jelentősége ne legyen...

Miért? Ha a hulla katmorálja jobban húzna 100%-hot mitn a 75-höz, attol még nem lenne full erős, csak egy kicsivel érne kevesebbet az elfnél.
Ne mond már hogy parázol emiatt.
másrészröl mint már emlitették ezt páran, a morál meg a hulla lerágott csont, tehát nyugodtan beszélgethetünk általánosségban, mig a topic át nem kerül az elvetett javaslatok közé.

-(0Kristóf0)- 06-01-2007 09:01

1, Tegyük fel hogy a hullák érzékelik az élőket! Dehát mivel már az agyuk egy penészgalacsinná rohadt szét, ezért nem tudnak pontosan számolni.
Tehát csak körölbelüli értéket adná meg. (mondjuk van az ellennek 13541 katona, azt 14000-nek venné):rolleyes:
2, az adós dolgot hülyeségnek tartom
3, a morál meg mondjuk 90%-hoz közelítsen.:)

Pepa 06-01-2007 16:01

Jó nagyot mindenkinek!

Semelyik népnek nincs speciális képessége, csak faji varázslata és mivel az élőhalott képtelen a varázslatra, így kár lenne neki adni, ha úgy se tudná felrakni. másik ok, megjelennének a hulla gömbözők, valki csinál egy 30% ház, 70% barakk orit és van állandó gömbje a szövinek a már beütött orikról, nem támogatom.

Az adó az ország bevétele, amivel igazán semmit sem tud kezdeni, olyan kevés, nekem speciál állandóan -20000 körül van, mert inkább ne adózzanak, minthogy igen és csak rombolják a morált. A nem adózik az 0%, nem támogatom.

Morál és az adó összefügg, de ott van még a katonai morál is, tehát egy állandó jó morállal folyamatosan növekedne a katonai is, csak akkor csökkenne, ha 2 vagy többször ütnék be, illetve, ha nem lenne pénz zsoldot fizetni. Nem támogatom.

Kezdő játékosként 600 kör alatt voltam 600 hekin és minden további nélkül léptem L-be.

Non Omnis Moriar 06-09-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 97207)
Inkább hullajól érzik magukat. Egy hulla sose fáradt, csak megy előrre lendületlenül, nem érzi ha letépik a karját, nem érzi ha megcsiklandozod a talpát, vagy ha két féltéglával összecsapkodják a mogyoróit. :D

Az élőholtak morálja valóban érdekes egy dolog, az fix, hogy nem félnek, és nem is érdekli őket semmi. Max ha lenne Pap egység és tudna turn-ölni :D

Rém 06-25-2007 19:31

Sziasztok. szerintem lehetne 1 olyan fejlesztést betenni, hogy ha 1 szövetségbe hulla faj van, akkor a többi tag hulla ország támadásakor, vagy beteg ország támadásakor ne kapjon betegséget, mivel a szövetségese is hulla, és igy tudott a hullákhoz alkalmazkodni, persze ha már nincs szövibe a hulla faju ország akkor azután ugyanugy elkpaja ha oylan országot támad, ezzel a lehetőséggel szerintem sokkal több hulla országot vennének be szövetségekbe

System 06-25-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Rém (Post 105316)
Sziasztok. szerintem lehetne 1 olyan fejlesztést betenni, hogy ha 1 szövetségbe hulla faj van, akkor a többi tag hulla ország támadásakor, vagy beteg ország támadásakor ne kapjon betegséget, mivel a szövetségese is hulla, és igy tudott a hullákhoz alkalmazkodni, persze ha már nincs szövibe a hulla faju ország akkor azután ugyanugy elkpaja ha oylan országot támad, ezzel a lehetőséggel szerintem sokkal több hulla országot vennének be szövetségekbe

Nemtom,sok csoportban már sztem most is "ráfanyalodnak" a hullákra,mostanság nem sokan kapkodnak a szövik után...tapasztalat sajnos...egész egyszerűen nem jelentkezett senki,ölni tudtam volna akár egy hulla szöviért is csak legyen...
Hozzáteszem...nem voltam még hullával,de nem tartom életképes fajnak,ezzel nem vok egyedül... :D Ugyhogy a fentebbi csopikban már valószínű nem kamikázézik senki evvel a fajjal,lent pedig véleményem szerint el lehet tengődni mfként is...vakon támadgatsz ugyan,de ha nem tetszik ne menj élőholttal...plusz az hogy nincs szövije felfogható,a sebezhetetlenség árának is....szegény tündi-bündi élőholtakból ne akarjunk már tankokat csinálni...eddig is eltengődtek vhogy,találkozni a negyediken elég sok élőholttal.Kibírják,hogy nincs szövijük,bele már nem halnak :D {Amibe nem halsz bele az csak megerősít} ezen "jelszó alatt,ezt az ötletet nem támogatom...

All times are GMT +1. The time now is 05:42.