Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hírnév: + vagy - (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1805)

Erion 05-15-2007 08:09

Hírnév: + vagy -

Üdv mindenkinek!
Csak az lenne a kérdésem, hogy érdekel-e valakit a pontlistán a hírnév, vagy csak egy kis fölösleges négyzet?
Ha érdekel, kit támadnál meg, akinek + vagy - a hírneve, vagy csak azt nézed, hogy mennyire van messze a 0-tól?

u.i.:ha valaki tudja, hogy lehet szavazást indítani, örülnék, ha leírná...

Valezius 05-15-2007 08:14

Ez sincs a legjobb helyen, de legalább a címben nincs helyesírási hiba.

A hírnév nem fölösleges, kivéve ha te épp hulla vagy, mert nem veszed hasznát.

200hektáron, ha célpontot keresek kis lopikázához, akkor mindenképp azokat kezdem el gömbözni, akinek a hírneve nem távolodott el a 0-tól nagyon. Az irány szerintem mindegy.

ui: rányomsz az első hozzászólásban, hogy módosítás, és keresel egy olyan részt, hogy legyen szavazás, alul keresd.

BimmBimm 05-15-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 96311)
Üdv mindenkinek!
Csak az lenne a kérdésem, hogy érdekel-e valakit a pontlistán a hírnév, vagy csak egy kis fölösleges négyzet?
Ha érdekel, kit támadnál meg, akinek + vagy - a hírneve, vagy csak azt nézed, hogy mennyire van messze a 0-tól?

u.i.:ha valaki tudja, hogy lehet szavazást indítani, örülnék, ha leírná...

Érdekel és sztem jó hogy ott van :)

Kutyuleee 05-15-2007 11:34

mag azért sok esetben a beállitottságra is utalhat

BimmBimm 05-15-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96324)
mag azért sok esetben a beállitottságra is utalhat

Meg arra hogy menniyre várható hogy visszatámad nagy erőkkel :)

tdomo 05-15-2007 14:42

Én jobban szeretem az olyan országokat, amiknek nincs nagy negatív hírneve. Nem tartom sokra azokat, akik folyton maguk alatt keresnek célpontokat.

Remedy 05-15-2007 14:48

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 96404)
Én jobban szeretem az olyan országokat, amiknek nincs nagy negatív hírneve. Nem tartom sokra azokat, akik folyton maguk alatt keresnek célpontokat.

Abba belegondoltal mar, hogy mi van, ha csak alattad van celpont? :P

Dragi 05-15-2007 14:50

Quote:

Hát ez így elég hülyeség :) Főleg ha nem tudod hogy például ha 4.-es vagy magasabbi szinteken hány fős csopiból lépett-e fel és csak lefele tudott-e ütni és azért - a hírneve vagy 5.-ös szinten kénytelen volt lefele háborúzni !

Miért kell mindig a külsőből (hírnév) ítélni ?:)

laci 05-15-2007 14:51

Naaa, azért a vastagon negatív hírnevesek nem mind olyan királycsávók, akik mindig a csoport tetején ülnek és emiatt csak lefele tudnak akciózni ;)

Dragi 05-15-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by laci (Post 96415)
Naaa, azért a vastagon negatív hírnevesek nem mind olyan királycsávók, akik mindig a csoport tetején ülnek és emiatt csak lefele tudnak akciózni ;)

De lehetőségként fennállhat

laci 05-15-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 96416)
De lehetőségként fennállhat

Az biztos, ezzel nem is vitatkozom :)

Vili 05-15-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96313)

A hírnév nem fölösleges, kivéve ha te épp hulla vagy, mert nem veszed hasznát.

Szerintem ha hulla vagy, akkor a hírnév az egyik legfontosabb információ, elég sok hasznot lehet belőle húzni, csak minden körben figyelni kell a pontlistát.
Tehát egyáltalán nem fölösleges, hogy ott van.

Valezius 05-15-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 96418)
Szerintem ha hulla vagy, akkor a hírnév az egyik legfontosabb információ, elég sok hasznot lehet belőle húzni, csak minden körben figyelni kell a pontlistát.
Tehát egyáltalán nem fölösleges, hogy ott van.

Akkor lehet csak nagyot koppanni, mert nem tudod, hogy fedezett vagy foglalt, vagy csak nagyon lelopott valakit. :o

Vili 05-15-2007 14:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96420)
Akkor lehet csak nagyot koppanni, mert nem tudod, hogy fedezett vagy foglalt, vagy csak nagyon lelopott valakit. :o

Csak akkor koppansz, ha ugyanabban a körben lopott, amikor felfedezett, és szerintem ez nem olyan gyakori (bár lehet, hogy nincs igazam).
Minden esetre valamelyest biztosabb, mintha teljesen vakon mennél.

Croissant 05-15-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 96421)
Csak akkor koppansz, ha ugyanabban a körben lopott, amikor felfedezett, és szerintem ez nem olyan gyakori (bár lehet, hogy nincs igazam).
Minden esetre valamelyest biztosabb, mintha teljesen vakon mennél.

Ezt megmagyaráznád?

Vili 05-15-2007 15:15

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 96422)
Ezt megmagyaráznád?

Nézzük meg, milyen esetekben hogyan változik a hírnév és a pontszám:

Lopással: + vagy - hírnév, a pontszám változatlan marad (kivéve, ha civileket rabolt az illető)
Katonai támadással (földszerzés kivételével): + vagy - hírnév, pontszám változatlan
Földszerzés: + vagy - hírnév, a pontszám jellegzetes mennyiséggel nő (ez kiszámolható abból, hogy mekkora területen vagy)

Ez a mennyiség megkülönböztethető a népességváltozásból adódó pontszámváltozástól.

Felfedezés: pontszám nő, hírnév változatlan. (A pontszámnövekedés attól függ, mennyi területet fedezett fel az illető, tehát kis szerencsével, akár még ez is kiszűrhető. Itt kell említeni azt az esetet is, ha valaki pont épületet épített fel az adott körben, de az ezzel járó pontszámnövekedés a felfedezéshez hasonlóan, kis szerencsével megkülönböztethető.)

Ha a fentieket végignézed, akkor egy olyan eset van, amikor jellegzetes pontszámnövekedés, és hírnévváltozás is van, ez a földfoglalás.

Persze előfordulhat olyan eset, hogy valaki építésből és/vagy felfedezésből hasonló pontszámváltozást ér el az adott körben, mintha foglalt volna, és ha közben lopott is, akkor a hírneve is megváltozott, nem tagadom, előfordulhat, de szerintem ennek nem olyan nagy az esélye. Ekkor természetesen lehet koppanni, mert ilyenkor nincs kint serege.

Remélem érthetően írtam le, amit akartam mondani :)

Croissant 05-15-2007 15:23

Elviekben igaz, amit írtál, de a gyakorlatban nem feltétlenül...
Hidd el, hogy sokan ügyelnek arra, hogy ne vedd (vehesd) észre a hírnévváltozást... A pontszámváltozás (növekedés) sem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető seregei távol vannak (és most nem a felfedezésre gondolok)...

sema034 05-15-2007 16:00

Quote:

És akkor mivan ha kimegy valakire 8 sereggel aki felette van (földre). Az első sereg felfelé ütött a következő 7 lefelé. Felfelé támadott, hírneve mégis jelentősen minuszba ment.

tdomo 05-15-2007 16:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 96410)
Abba belegondoltal mar, hogy mi van, ha csak alattad van celpont? :P

Ez persze előfordulhat, nem is ezzel van a baj.

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 96413)
Hát ez így elég hülyeség :) Főleg ha nem tudod hogy például ha 4.-es vagy magasabbi szinteken hány fős csopiból lépett-e fel és csak lefele tudott-e ütni és azért - a hírneve vagy 5.-ös szinten kénytelen volt lefele háborúzni !

Miért kell mindig a külsőből (hírnév) ítélni ?:)

Láttam már nem egy olyan országot, amelyiknek vastagon negatív volt a hírneve és folyamatosan lefelé keres célpontot, pedig támadhatna felfelé is, csak ahhoz gyenge. Na ezeket az országokat nem szeretem, nem a hírnevük miatt, hanem a játékstílusuk miatt.

Andrew 05-15-2007 16:41

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 96441)
Ez persze előfordulhat, nem is ezzel van a baj.

Láttam már nem egy olyan országot, amelyiknek vastagon negatív volt a hírneve és folyamatosan lefelé keresett célpontot. Na ezeket az országokat nem szeretem, nem a hírnevük miatt, hanem a játékstílusuk miatt.

végülis mennyivel nemesebb dolog az ezer ponttal fölötted állót ütni, aki semmit sem tud tenni ellened, mert fölfele nagyobb a támadód és jobb az eredményed

grat;)

laci 05-15-2007 16:45

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96444)
végülis mennyivel nemesebb dolog az ezer ponttal fölötted állót ütni, aki semmit sem tud tenni ellened, mert fölfele nagyobb a támadód és jobb az eredményed

grat;)

Hihihi, most mindjárt kijön, hogy az az igazi bátorság, amikor a nálam gyengébbeket ütöm, nem az, ha az erősebbeket ;)

Andrew 05-15-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by laci (Post 96446)
Hihihi, most mindjárt kijön, hogy az az igazi bátorság, amikor a nálam gyengébbeket ütöm, nem az, ha az erősebbeket ;)

nem az, csak túl egysíkúan állnak hozzá ehhez az erősebb/gynegébb dologhoz
honnan veszed, hogy az épp gyengébb aki alattad van? miben gyengébb? lehet, hogy csak egy gombnyomás és lever
vagy esetleg olyan bátor dolog alulról 5-6 körről széjjellopni valakit? Ne várd azt, hogy ezért megtapsoljalak ;)
és mi van akkor, ha egy erősebbet ütsz? ha kimész rá teszem azt földre... ha nem jön szembe Veled, akkor magasabb hekin az első ütés az utolsó is, mert esélye sincs visszavágni
vagy a másik, ha Téged alulról támadnak mit csinálsz? Ülsz és kártyázol és várod, hogy szétszedjenek?
az, hogy ki az erősebb nem kötelezően attól függ, hogy alattad van, vagy fölötted, sokkal inkább az ori kiépítetségétől, a szövi összeállításától függ - no meg persze a rendelkezésre álló tartalékoktól és az illetők játéktudásától

ezzel azt próbálom megmutatni, hogy nem kell valakit beskatulyázni a hírneve alapján, meg van ismerősöm, akinek -2 millás a hírneve... mert neki az tetzsett, ő nem a csoportelsőket lopkodta, hanem a csoport tetejéről a legalját:D

Kutyuleee 05-15-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 96446)

csak a hírnévből nem tudod meg hogy erősebb vagy gyengébb:P de tény 2v. több sereges földfoglalásnál hiába felfele mész, a hírneved már minuszba indul a 2.ütésnél a lefele ütéstől. szal minél erősebb vagy és minél több sereggel férsz be földre annál lentebb lesz a hírnév... nem beszélve hogyha egy erősebb szövi alátok áll akkor lefele háborúzol, megint csak csökken a hírneved holott erősebbekkel harcolsz. Vagy pl topban vagy majnem a tetején elötted szabis orik 4körön belül lefele 3körre már van 1 üthető, akkor mit csinálsz, inkább fedezel???
nem azon az arányaiban kis heki különbségen múlik hogy egy ország erősebb-e vagy sem... viszont a hírnév az ez alapján változik...

sasa 05-16-2007 11:39

szerintem a viszonylag kis értékű hírnevek nem jelntenek sokmindent. Lehet + vagy - , abból még nem tudsz meg semmit. ilyenkor a 0 szokott a legérdekesebb lenni :) Persze ötödik szinten kívül nem sok nullás hírnév szaladgál :D

Amúgy meg minél öregebb az ország, annál több értelme van a hírnévnek, és a hírnév nagyságának. Egy hajmeresztően nagy pluszos hírnév azért sokakat vissza tart. akik meg pont erre utaznak, azok is összeszedik magukat egy csatározás előtt. ilyenkor kiderül, hogy mennyit is ér az a hírnév... ;)

egyébként én a pluszos hírnévre törekszem, azért mégis csak az az igazi (amolyan Robin Hoodos érzés :) )

Andrew 05-16-2007 15:07

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 96553)
szerintem a viszonylag kis értékű hírnevek nem jelntenek sokmindent. Lehet + vagy - , abból még nem tudsz meg semmit. ilyenkor a 0 szokott a legérdekesebb lenni :) Persze ötödik szinten kívül nem sok nullás hírnév szaladgál :D

Amúgy meg minél öregebb az ország, annál több értelme van a hírnévnek, és a hírnév nagyságának. Egy hajmeresztően nagy pluszos hírnév azért sokakat vissza tart. akik meg pont erre utaznak, azok is összeszedik magukat egy csatározás előtt. ilyenkor kiderül, hogy mennyit is ér az a hírnév... ;)

egyébként én a pluszos hírnévre törekszem, azért mégis csak az az igazi (amolyan Robin Hoodos érzés :) )

az én szememben semmit sem jelent a plusszos hírnév (mondjuk a negatív sem:D)... a hajmeresztően nagy is max csak annyit, hogy sok ideje lehetett toppos orikat lopkodni :)

Kutyuleee 05-16-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96610)
az én szememben semmit sem jelent a plusszos hírnév (mondjuk a negatív sem:D)... a hajmeresztően nagy is max csak annyit, hogy sok ideje lehetett toppos orikat lopkodni :)

vagy hogy sok ismerőse van a topban:D

Andrew 05-16-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96613)
vagy hogy sok ismerőse van a topban:D

na igen, de ezt már nem akartam mondani - eetleg ne adj isten VAN a topban IS orija... sajnos már láttam ilyet :o

skiti 05-16-2007 15:39

fenntartom a véleményem, miszerint hangulatomtól függően nevetségesnek, illetve szánalmasnak tartom ha valakinek többszázezres-milliós hírneve van.
csak a magához hasonló lámáknak imponálhat vele, akik szintén azt hiszik hogy azon le lehet mérni a "keménységét"...:)
a poénból feltolt anarchiás hírnevekre nem vonatkozik ez a véleményem:)

Andrew 05-16-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 96619)
fenntartom a véleményem, miszerint hangulatomtól függően nevetségesnek, illetve szánalmasnak tartom ha valakinek többszázezres-milliós hírneve van.
csak a magához hasonló lámáknak imponálhat vele, akik szintén azt hiszik hogy azon le lehet mérni a "keménységét"...:)
a poénból feltolt anarchiás hírnevekre nem vonatkozik ez a véleményem:)

van, akinek így tetszik a hírneve:D

skiti 05-16-2007 15:47

Quote:

ha azt mondod lefelé könnyebb háborúzni...
akkor sorry, de hülyeséget beszélsz:)

tdomo 05-16-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 96622)
ha azt mondod lefelé könnyebb háborúzni...
akkor sorry, de hülyeséget beszélsz:)

Én nem beszéltem háborúról. Ott nyílvánvalóan sokkal nehezebb helyzetben van az aki felülről üt.
Azt nem szeretem, amikor valaki folyton maga alatt keres célpontokat, olyanokat akiknek kisebb az országa.

skiti 05-16-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 96623)
Én nem beszéltem háborúról. Ott nyílvánvalóan sokkal nehezebb helyzetben van az aki felülről üt.
Azt nem szeretem, amikor valaki folyton maga alatt keres célpontokat, olyanokat akiknek kisebb az országa.

az se gyáva, csak amatőr.
ha toli, akkor azért mert lenntről könnyebben összevissza verik a fejét ha nem bír magával.
ha sereges, akkor szintén ezért, de akkor azért is mert kevesebbet zsákmányol.

Andrew 05-16-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 96623)

és ez mégis miért zavar Téged? nem tűnik föl, hogy lefele nehezebb is támadni?
max hülyék, ha lefele támadnak, de semmi joga nincs senkinek sem, hogy ebből morális kérdést csináljon - értem ez alatt a jaj, milyen rossz ember ez, hogy a kisebbet támadja!
az inkább számít, hogy kisebb, vagy nagyobb sorszámút támad (karácsonyi licitet leszámítva)

Andrew 05-16-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 96625)
az se gyáva, csak amatőr.
ha toli, akkor azért mert lenntről könnyebben összevissza verik a fejét ha nem bír magával.
ha sereges, akkor szintén ezért, de akkor azért is mert kevesebbet zsákmányol.

ha meg vari, akor pedig jó eséllyel egy alulról lopkodó tolit próbál meggyőzni, hogy ne lopkodjon :)

sema034 05-16-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 96627)
de semmi joga nincs senkinek sem, hogy ebből morális kérdést csináljon

Véleménye csak lehet. Had tartsa annak aminek ő szeretné. Egyébként engem személy szerint nem érdekel hogy kinek mekkora a hírneve.

-Ede- 05-16-2007 16:40

a hírnév alapján nem szabd senkit se megítélni, nem jelent valami sokat ilyen szempontból
nekem varisként volt 5. csop 2-300heki között olyan -4-5k hírnév egy kisebb szöviháború miatt, de a következő háború végére már kb 10k hírnév +ba
bár néha nekem is szemet szúr ha egyeseknek milliós negatív hírnevü van:D

Kutyuleee 05-16-2007 17:52

Ha célpontot keresek mindig felettem keresek, vagy nagyon közel és alá bontok... de mégis -10k-s a hírnevem. csak mert volt 1 szöviháborúm lefele, és már kb 4-5. tolit kell megregulázni alattam, aki nehezen foglya fel, hogy óriást tolikkal ne bosszantson, mert haszna úgysincs...

Valezius 05-16-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96639)
Ha célpontot keresek mindig felettem keresek, vagy nagyon közel és alá bontok... de mégis -10k-s a hírnevem. csak mert volt 1 szöviháborúm lefele, és már kb 4-5. tolit kell megregulázni alattam, aki nehezen foglya fel, hogy óriást tolikkal ne bosszantson, mert haszna úgysincs...

És akkor miért zavar, sose értettem az ilyen óriásokat. Az óriás törődjön bele, hogy lopják, vagy ne legyen óriás :p

Kutyuleee 05-16-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 96640)
És akkor miért zavar, sose értettem az ilyen óriásokat. Az óriás törődjön bele, hogy lopják, vagy ne legyen óriás :p

Zavar amikor tele van az esemény listám ilyennekkel ,hogy elvittek 22.233 aranyat és ezt ismételgetve ugyanaz...:D

Valezius 05-16-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 96643)
Zavar amikor tele van az esemény listám ilyennekkel ,hogy elvittek 22.233 aranyat és ezt ismételgetve ugyanaz...:D

Ha annyira kell neki 200K arany, akkor miét sajnálod, smucig vagy :p

All times are GMT +1. The time now is 20:43.