![]() |
Hírnév: + vagy -
Üdv mindenkinek!
Csak az lenne a kérdésem, hogy érdekel-e valakit a pontlistán a hírnév, vagy csak egy kis fölösleges négyzet? Ha érdekel, kit támadnál meg, akinek + vagy - a hírneve, vagy csak azt nézed, hogy mennyire van messze a 0-tól? u.i.:ha valaki tudja, hogy lehet szavazást indítani, örülnék, ha leírná... |
Ez sincs a legjobb helyen, de legalább a címben nincs helyesírási hiba.
A hírnév nem fölösleges, kivéve ha te épp hulla vagy, mert nem veszed hasznát. 200hektáron, ha célpontot keresek kis lopikázához, akkor mindenképp azokat kezdem el gömbözni, akinek a hírneve nem távolodott el a 0-tól nagyon. Az irány szerintem mindegy. ui: rányomsz az első hozzászólásban, hogy módosítás, és keresel egy olyan részt, hogy legyen szavazás, alul keresd. |
Quote:
|
mag azért sok esetben a beállitottságra is utalhat
|
Quote:
|
Én jobban szeretem az olyan országokat, amiknek nincs nagy negatív hírneve. Nem tartom sokra azokat, akik folyton maguk alatt keresnek célpontokat.
|
Quote:
|
Quote:
Miért kell mindig a külsőből (hírnév) ítélni ?:) |
Naaa, azért a vastagon negatív hírnevesek nem mind olyan királycsávók, akik mindig a csoport tetején ülnek és emiatt csak lefele tudnak akciózni ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Tehát egyáltalán nem fölösleges, hogy ott van. |
Quote:
|
Quote:
Minden esetre valamelyest biztosabb, mintha teljesen vakon mennél. |
Quote:
|
Quote:
Lopással: + vagy - hírnév, a pontszám változatlan marad (kivéve, ha civileket rabolt az illető) Katonai támadással (földszerzés kivételével): + vagy - hírnév, pontszám változatlan Földszerzés: + vagy - hírnév, a pontszám jellegzetes mennyiséggel nő (ez kiszámolható abból, hogy mekkora területen vagy) Ez a mennyiség megkülönböztethető a népességváltozásból adódó pontszámváltozástól. Felfedezés: pontszám nő, hírnév változatlan. (A pontszámnövekedés attól függ, mennyi területet fedezett fel az illető, tehát kis szerencsével, akár még ez is kiszűrhető. Itt kell említeni azt az esetet is, ha valaki pont épületet épített fel az adott körben, de az ezzel járó pontszámnövekedés a felfedezéshez hasonlóan, kis szerencsével megkülönböztethető.) Ha a fentieket végignézed, akkor egy olyan eset van, amikor jellegzetes pontszámnövekedés, és hírnévváltozás is van, ez a földfoglalás. Persze előfordulhat olyan eset, hogy valaki építésből és/vagy felfedezésből hasonló pontszámváltozást ér el az adott körben, mintha foglalt volna, és ha közben lopott is, akkor a hírneve is megváltozott, nem tagadom, előfordulhat, de szerintem ennek nem olyan nagy az esélye. Ekkor természetesen lehet koppanni, mert ilyenkor nincs kint serege. Remélem érthetően írtam le, amit akartam mondani :) |
Elviekben igaz, amit írtál, de a gyakorlatban nem feltétlenül...
Hidd el, hogy sokan ügyelnek arra, hogy ne vedd (vehesd) észre a hírnévváltozást... A pontszámváltozás (növekedés) sem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető seregei távol vannak (és most nem a felfedezésre gondolok)... |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
végülis mennyivel nemesebb dolog az ezer ponttal fölötted állót ütni, aki semmit sem tud tenni ellened, mert fölfele nagyobb a támadód és jobb az eredményed grat;) |
Quote:
|
Quote:
honnan veszed, hogy az épp gyengébb aki alattad van? miben gyengébb? lehet, hogy csak egy gombnyomás és lever vagy esetleg olyan bátor dolog alulról 5-6 körről széjjellopni valakit? Ne várd azt, hogy ezért megtapsoljalak ;) és mi van akkor, ha egy erősebbet ütsz? ha kimész rá teszem azt földre... ha nem jön szembe Veled, akkor magasabb hekin az első ütés az utolsó is, mert esélye sincs visszavágni vagy a másik, ha Téged alulról támadnak mit csinálsz? Ülsz és kártyázol és várod, hogy szétszedjenek? az, hogy ki az erősebb nem kötelezően attól függ, hogy alattad van, vagy fölötted, sokkal inkább az ori kiépítetségétől, a szövi összeállításától függ - no meg persze a rendelkezésre álló tartalékoktól és az illetők játéktudásától ezzel azt próbálom megmutatni, hogy nem kell valakit beskatulyázni a hírneve alapján, meg van ismerősöm, akinek -2 millás a hírneve... mert neki az tetzsett, ő nem a csoportelsőket lopkodta, hanem a csoport tetejéről a legalját:D |
Quote:
nem azon az arányaiban kis heki különbségen múlik hogy egy ország erősebb-e vagy sem... viszont a hírnév az ez alapján változik... |
szerintem a viszonylag kis értékű hírnevek nem jelntenek sokmindent. Lehet + vagy - , abból még nem tudsz meg semmit. ilyenkor a 0 szokott a legérdekesebb lenni :) Persze ötödik szinten kívül nem sok nullás hírnév szaladgál :D
Amúgy meg minél öregebb az ország, annál több értelme van a hírnévnek, és a hírnév nagyságának. Egy hajmeresztően nagy pluszos hírnév azért sokakat vissza tart. akik meg pont erre utaznak, azok is összeszedik magukat egy csatározás előtt. ilyenkor kiderül, hogy mennyit is ér az a hírnév... ;) egyébként én a pluszos hírnévre törekszem, azért mégis csak az az igazi (amolyan Robin Hoodos érzés :) ) |
Quote:
az én szememben semmit sem jelent a plusszos hírnév (mondjuk a negatív sem:D)... a hajmeresztően nagy is max csak annyit, hogy sok ideje lehetett toppos orikat lopkodni :) |
Quote:
|
Quote:
|
fenntartom a véleményem, miszerint hangulatomtól függően nevetségesnek, illetve szánalmasnak tartom ha valakinek többszázezres-milliós hírneve van.
csak a magához hasonló lámáknak imponálhat vele, akik szintén azt hiszik hogy azon le lehet mérni a "keménységét"...:) a poénból feltolt anarchiás hírnevekre nem vonatkozik ez a véleményem:) |
Quote:
|
Quote:
akkor sorry, de hülyeséget beszélsz:) |
Quote:
Azt nem szeretem, amikor valaki folyton maga alatt keres célpontokat, olyanokat akiknek kisebb az országa. |
Quote:
ha toli, akkor azért mert lenntről könnyebben összevissza verik a fejét ha nem bír magával. ha sereges, akkor szintén ezért, de akkor azért is mert kevesebbet zsákmányol. |
Quote:
max hülyék, ha lefele támadnak, de semmi joga nincs senkinek sem, hogy ebből morális kérdést csináljon - értem ez alatt a jaj, milyen rossz ember ez, hogy a kisebbet támadja! az inkább számít, hogy kisebb, vagy nagyobb sorszámút támad (karácsonyi licitet leszámítva) |
Quote:
|
Quote:
|
a hírnév alapján nem szabd senkit se megítélni, nem jelent valami sokat ilyen szempontból
nekem varisként volt 5. csop 2-300heki között olyan -4-5k hírnév egy kisebb szöviháború miatt, de a következő háború végére már kb 10k hírnév +ba bár néha nekem is szemet szúr ha egyeseknek milliós negatív hírnevü van:D |
Ha célpontot keresek mindig felettem keresek, vagy nagyon közel és alá bontok... de mégis -10k-s a hírnevem. csak mert volt 1 szöviháborúm lefele, és már kb 4-5. tolit kell megregulázni alattam, aki nehezen foglya fel, hogy óriást tolikkal ne bosszantson, mert haszna úgysincs...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 20:43. |