Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   MNT felbontás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1803)

solven 05-13-2007 18:34

MNT felbontás

Egyszer-kétszer már adódott gondol belőle, hogy egy-egy mnt-t teljesen véletlenül bontottam fel, mert mellékattintottam, és bizonyos helyzetekben ez elég rosz hatással lehet két szövi/ori viszonyára...

A javaslatom az lenne, hogy felbontásnál ugyan úgy be kelljen jelölni egy kis négyzetet mint épületek bontásánál, vagy lefokozásnál.

Vélemény?

Kill 05-13-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by solven (Post 95972)
Egyszer-kétszer már adódott gondol belőle, hogy egy-egy mnt-t teljesen véletlenül bontottam fel, mert mellékattintottam, és bizonyos helyzetekben ez elég rosz hatással lehet két szövi/ori viszonyára...

A javaslatom az lenne, hogy felbontásnál ugyan úgy be kelljen jelölni egy kis négyzetet mint épületek bontásánál, vagy lefokozásnál.

Vélemény?

Ne köss mnt-t és nem lesszilyen bajod:p

Valezius 05-13-2007 18:39

Ha ki van emelve a pontlistában, akkor minek kell nézegetni? :eek:

Egyébként nekem persze mindegy, ha változik-e vagy sem.

solven 05-13-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95978)
Ha ki van emelve a pontlistában, akkor minek kell nézegetni? :eek:

Egyébként nekem persze mindegy, ha változik-e vagy sem.

Nem szoktam cask úgy nézegetni, időnként el kell fogadni dolgokat, és leginkáébb ilyenkor történhet meg...

Cassandra 05-13-2007 18:44

Én nem szeretek MNT-t kötni, jelenleg egy sincs és nem is tervezem, hogy ez változna, ellenben aki használja ezt az opciót, annak valóban hasznos lehet ez a plusz lépés.:)

Ati 05-13-2007 18:44

Quote:

Vélemény?

Milyen rossz hatással lehet ez? :-o

Írsz egy üzit, hogy bocs, mellényúltam, kössük meg újra. Legalább egy kicsit ápolod a diplomáciai kapcsolatokat. :)

solven 05-13-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95981)
Milyen rossz hatással lehet ez? :-o

Írsz egy üzit, hogy bocs, mellényúltam, kössük meg újra. Legalább egy kicsit ápolod a diplomáciai kapcsolatokat. :)

Nem mindig ilyen egyszerű a helyzet.

Ami miatt éppen írtam az az, hogy egy szövi éppen az mf félelfemet próbálta szétszedni. Nagy nehezen meggyőztem őket hogy legyen mnt, úgyis nemsokára lépnék stb, megkötöttük, és amikor a negyedik tag küldte, véletlenül febontottam az egyiket. Ennek az lett az eredménye, hogy az összes tag bontotta az mnt-jét velem, és az üzenetekre se reagálnak...

Nos az ilyen eseteket lehetne ezzel elkerülni

Synkel 05-13-2007 21:36

Quote:

Originally Posted by solven (Post 95983)

Ami miatt éppen írtam az az, hogy egy szövi éppen az mf félelfemet próbálta szétszedni. Nagy nehezen meggyőztem őket hogy legyen mnt, úgyis nemsokára lépnék stb, megkötöttük, és amikor a negyedik tag küldte, véletlenül febontottam az egyiket. Ennek az lett az eredménye, hogy az összes tag bontotta az mnt-jét velem, és az üzenetekre se reagálnak...

Akkor feltétlen javítsd a diplomáciai képeségeidet:)
Én a magam részéről feleslegesnek tartom, de amúgy asszem nem zavarna ha lenne ilyen. Ritkán kötök, és még ritkábban bontok fel mnt-t.

Ati 05-13-2007 22:31

Senkit nem zavar egy-egy ilyen plusz rákérdezés, de nézzük meg mi lett a Windows-ból is a Vistában... Mindenre, de MINDENRE rákérdez, hogy akarod-e, tudod ezt szeretnéd-e, jól meggoldoltad-e, és tudod-e, hogy mit csinálsz... Másból se áll a napod, mint nyomkodod az igent, hiszen azért kattintottál eleve oda, mert azt szeretnéd. Nem idegesítő... egyszer... sokszor igen.

Oké, hogy szabira, meg országtörlésre kérdezzen rá, de hogy a képzésekre is lassan, az sztem már túlzás. Tuti képezni szeretnél? Tuti ennyit? Dehát képezhetnél még két katonát, azokat miért nem képzed? :) Bizti erre a piacra akarsz menni? Csak mert sok a nyersanyagod, ez meg a tekercspiac. Jól meggoldoltad? :)

Synkel 05-13-2007 22:33

Ebben is van valami:)

BimmBimm 05-14-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 96023)
Senkit nem zavar egy-egy ilyen plusz rákérdezés, de nézzük meg mi lett a Windows-ból is a Vistában... Mindenre, de MINDENRE rákérdez, hogy akarod-e, tudod ezt szeretnéd-e, jól meggoldoltad-e, és tudod-e, hogy mit csinálsz... Másból se áll a napod, mint nyomkodod az igent, hiszen azért kattintottál eleve oda, mert azt szeretnéd. Nem idegesítő... egyszer... sokszor igen.

Oké, hogy szabira, meg országtörlésre kérdezzen rá, de hogy a képzésekre is lassan, az sztem már túlzás. Tuti képezni szeretnél? Tuti ennyit? Dehát képezhetnél még két katonát, azokat miért nem képzed? :) Bizti erre a piacra akarsz menni? Csak mert sok a nyersanyagod, ez meg a tekercspiac. Jól meggoldoltad? :)

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 96025)
Ebben is van valami:)

Nem, ez nagyon nagy túlzás! :)
Abban igaz hogy a windows 622szer megkérdez mindent de már bocs mi most nem winsows-t akarunk fejleszteni.
Akkor már csak az érdekelne, hogy egy mnt felbontás miért nem érdemel jelölőnégyzetet, ha a lefokozás, a bontás és a szöviből kilépés érdemel. Nem volna nagy valami odarakni, mert szerintem pont annyi értelme lenne mint most az épületeknél. Gondolom senki sem poénból írja be oda a számokat, hanem azért mert bontani akar. Ez egy picike biztosnág funkció, sztem csak annyira van értelme mint a többinek. Megvagyok nélküle, de nem is zavarna ha lenne.

Ati 05-14-2007 13:06

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 96162)
Akkor már csak az érdekelne, hogy egy mnt felbontás miért nem érdemel jelölőnégyzetet, ha a lefokozás, a bontás és a szöviből kilépés érdemel. Nem volna nagy valami odarakni, mert szerintem pont annyi értelme lenne mint most az épületeknél. Gondolom senki sem poénból írja be oda a számokat, hanem azért mert bontani akar. Ez egy picike biztosnág funkció, sztem csak annyira van értelme mint a többinek. Megvagyok nélküle, de nem is zavarna ha lenne.

A kettő között van egy lényeges különbség: a bontást, fokozást igencsak időigényes dolog újracsinálni (épületet visszaépíteni, újraképezni az egységeket), míg az mnt-t megkötni nem egy nagy kaland.

BimmBimm 05-14-2007 13:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 96163)
A kettő között van egy lényeges különbség: a bontást, fokozást igencsak időigényes dolog újracsinálni (épületet visszaépíteni, újraképezni az egységeket), míg az mnt-t megkötni nem egy nagy kaland.

Tudtam hogy ezt fogod mondani, és igaz is, de nehezebb is elrontani, mert máshova kell írni a számokat. Itt meg csak egy kattintás...

solven 05-14-2007 13:59

Quote:

De szierntem ez egy teljesen más dolog.... Az igaz, hogy ha minden egyes kattintás után megjelenne egy kis ablak hogy "Biztos? I/N" akor az igencsak növelné a magas vérnyomásos emberek számát.... De az senki se bont minden nap mnt-ket, és ha hetente egyszer (és szerintem még sokat is mondtam) kell +1-et kattintani, az nem olyan nagy fáradtság.

Synkel 05-14-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by solven (Post 96183)
De szierntem ez egy teljesen más dolog.... Az igaz, hogy ha minden egyes kattintás után megjelenne egy kis ablak hogy "Biztos? I/N" akor az igencsak növelné a magas vérnyomásos emberek számát.... De az senki se bont minden nap mnt-ket, és ha hetente egyszer (és szerintem még sokat is mondtam) kell +1-et kattintani, az nem olyan nagy fáradtság.

Ha hetente egyszer bontasz mnt-t, akkor egyáltalán minek kötötted? Másrészt szerintem elég nagy gombok vannak az mnt-nél, és ha már ritkán használod, odafigyelsz. Hibázni általában olyankor szokott az ember, mikor gyorsan, rutinból csinálja a műveleteket. Nem látok reális veszélyt arra, hogy véletlen felbontok egy mnt-t...

Hóhér 05-15-2007 05:13

Quote:

Originally Posted by solven (Post 95983)

én is hallottam már ilyen esetről...
amikor begőzől egy szövi, nem mindíg segít a diplomácia...

mondjuk én is jártam már ugyanígy felbontással, ami véletlen sikerült, de nem lett probléma belőle, de azé kicsit kellemetlen volt :

" mié bontottad ennyit ér a szavad " stb ...

:D

ettől függetlenül nem hal bele senki, ha nem kerül be, ez a módosítás.

BimmBimm 05-15-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 96283)
Ha hetente egyszer bontasz mnt-t, akkor egyáltalán minek kötötted? Másrészt szerintem elég nagy gombok vannak az mnt-nél, és ha már ritkán használod, odafigyelsz. Hibázni általában olyankor szokott az ember, mikor gyorsan, rutinból csinálja a műveleteket. Nem látok reális veszélyt arra, hogy véletlen felbontok egy mnt-t...

De ha nem is véletlen, csak nem azt melyiket akartad... arra nagyobb az esély. De mind1. Csak nem értem miért volna baj egy jelölőnégyzettel több???:confused:

-Hiena- 06-06-2007 10:27

a torlesen kivul semmihez nem kene megerosites. ne kattintgasson osszevissza a pacak. bontottam mar olyat amit nem akartam, epiettem piacot, kuldtem felre sereget, buktam full tolisnal 1 tolival, adtem el tizedaron tekit, katonat stb... ritkan elofordul es idegesito. ennel mar csak az idegesitob ha mindenhez megerositest ker.
tamadas.
bizt ezt az orit akarod ?
igen
foldszerzes
biztos ? sok penze van am!
perszepersze
1millio lo
biztos ? ures az orszaga!
biztos.
de ha aladszed es vesz be ijat akkor pattansz. nem baj?
nem
figy: nincs eleg gabonad sztem vegyel.
oke.
biztos belepsz juszufhoz?
persze
de ez az uccso piacod. akkor is?
igenigen
veszek gabcsit.
ennyi nem fer el a raktaradban, korvaltas utan elvesz. biztos ?
igen, gyerunk mar
meg van 19perced, hasznald ki.
pfad lapos puttana
...

ne lepjunk ra erre az utra, szerintem :D

-Hiena- 06-06-2007 10:30

inkabb egyszerusiteni kene. pl 1 oldalas haboru, varazslat.

Ati 06-06-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 101535)
inkabb egyszerusiteni kene. pl 1 oldalas haboru, varazslat.

Ennek semmi köze az mnt felbontásához, kérlek, hogy maradj a témánál.

Dus 06-06-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 101532)
a torlesen kivul semmihez nem kene megerosites. ne kattintgasson osszevissza a pacak. bontottam mar olyat amit nem akartam, epiettem piacot, kuldtem felre sereget, buktam full tolisnal 1 tolival, adtem el tizedaron tekit, katonat stb... ritkan elofordul es idegesito. ennel mar csak az idegesitob ha mindenhez megerositest ker.
tamadas.
bizt ezt az orit akarod ?
igen
foldszerzes
biztos ? sok penze van am!
perszepersze
1millio lo
biztos ? ures az orszaga!
biztos.
de ha aladszed es vesz be ijat akkor pattansz. nem baj?
nem
figy: nincs eleg gabonad sztem vegyel.
oke.
biztos belepsz juszufhoz?
persze
de ez az uccso piacod. akkor is?
igenigen
veszek gabcsit.
ennyi nem fer el a raktaradban, korvaltas utan elvesz. biztos ?
igen, gyerunk mar
meg van 19perced, hasznald ki.
pfad lapos puttana
...

ne lepjunk ra erre az utra, szerintem :D

erre csak azt tudom mondani,hogy a feletés nem az volt,hogy kérdezze meg,hogy biztos fel akarod-e bontani az mnt-t,hanem a javaslat az volt,hogy legyen mellette jelölőnégyzet...sztem ez azért jelentős különbség:)

sifu 06-06-2007 19:39

Quote:

ez teljesen így van megőrülnék a sok kérdéstől...
és az h félre nyomsz nem más mint 1 kis odafigyelés kérdése;)

Dus 06-07-2007 10:21

Quote:

Originally Posted by sifu (Post 101676)
ez teljesen így van megőrülnék a sok kérdéstől...
és az h félre nyomsz nem más mint 1 kis odafigyelés kérdése;)

ismétlem önmagam:nem kérdéseket tenne fel a rendszer,hanem egy jelölőnégyzetet kéne bejelölni.

Valezius 06-07-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 101814)
ismétlem önmagam:nem kérdéseket tenne fel a rendszer,hanem egy jelölőnégyzetet kéne bejelölni.

Aztán meg kiírná, hogy nem jelölted be, és ugyanott vagy.

Nem hiszem, hogy MNT-nél szükség lenne erre, de éppen ezért nem is zavarna. Annyira kevés MNT-t kötök, és még sose bontottam, véletlenül se ;)

Tsobi 06-07-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 101818)
Aztán meg kiírná, hogy nem jelölted be, és ugyanott vagy.

Nem hiszem, hogy MNT-nél szükség lenne erre, de éppen ezért nem is zavarna. Annyira kevés MNT-t kötök, és még sose bontottam, véletlenül se ;)

És képzeld el,hogy egy kétes szituációban felbontasz egy MNT-t,véletlenül,mert kattintgatni volt kedved ... akkor majd átkozod a percet,mikor ellenezted ezt a kis apróságot :)

Szerintem aki nem köt MNT-t,annak semminemű zavaró tényező nem is lehet benne,akinek meg szüksége van vagy -lehet rá,annak meg adjuk meg az örömöt és a biztonságérzetet,hogy saját hibájából,mindenféle szándékosság nélkül MNT-ket bontson fel ...:)

Valezius 06-07-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 101819)
És képzeld el,hogy egy kétes szituációban felbontasz egy MNT-t,véletlenül,mert kattintgatni volt kedved ... akkor majd átkozod a percet,mikor ellenezted ezt a kis apróságot :)

Szerintem aki nem köt MNT-t,annak semminemű zavaró tényező nem is lehet benne,akinek meg szüksége van vagy -lehet rá,annak meg adjuk meg az örömöt és a biztonságérzetet,hogy saját hibájából,mindenféle szándékosság nélkül MNT-ket bontson fel ...:)

Aha, annak mennyi az esélye?
Nem szívesen támogatok olyat, hogy fölösleges dolgokkal rakjuk tele a játékot. De nem is ellenzem.

Tsobi 06-07-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 101821)
Aha, annak mennyi az esélye?
Nem szívesen támogatok olyat, hogy fölösleges dolgokkal rakjuk tele a játékot. De nem is ellenzem.

Esély mindenre van :)
Mondjuk nekem kifejezetten idegesítő lenne ez a jelölőnégyzet,mert általában a hihetetlen kedvezményes MNT akcióim után felbontom az összeset,amit küldtek .. csak az érzékenyebbeket nem :)

Én akkor is támogatom :)

Dus 06-07-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 101822)
Én akkor is támogatom :)

jolteszed;)...

DARKNESZ 07-15-2007 13:06

Szerintem is ez jó ötlet főleg azoknak akik a wap-ról játszanak:D

Ati 07-16-2007 09:09

Quote:

Originally Posted by DARKNESZ (Post 109676)
Szerintem is ez jó ötlet főleg azoknak akik a wap-ról játszanak:D

Mert wapról lehet mnt-t bontogatni, ugye? Direkt szórakozol?

Andrew 07-16-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109826)

sajnos kötni sem lehet :(:(

J.Ati 07-21-2007 05:45

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 109857)
sajnos kötni sem lehet :(:(

Miért sajnos?
Hazaérsz aztán pc-ről megkötöd.

Szerintem fölösleges ez az ötlet,mert mnt-nél nem sok esélye van ,hogy valaki felbontja!Miért lépne valaki oda az mnt oldalra és hogy lehet véletlenűl felbontani?
Quote:

Egyszer-kétszer már adódott gondol belőle, hogy egy-egy mnt-t teljesen véletlenül bontottam fel, mert mellékattintottam

Ezt hogy csináltad?:confused:
Én nem nézegetem nap,mint nap az mnt oldalt,meg ha nézegetem is akkor se kattintok semelyik orira ,mert minek??
És mivel az orikra nem kattintok így nem is kattintok félre:)
Ha meg egy mnt-t bontani akarok akkor meg csak látom ,hogy hova kattintok ott nem kell gyorsnak lenni:D
Nem sors döntő,hogy mikor bontasz fel esetleg egy mnt-t!
1-2 kör ide vagy oda az nem számít:) (vagy 1-2 perc se számít)

Szövinél annál inkább van esély rá,mert ha ott nem lenne a jelölő négyzet akkor már több tucatszor kiléptem volna a szövijeimből hisz néha megnézem az orijaikat sőőt nem néha hanem gyakran és elég sokszor kapkodva:D
Akkor előfordúl,hogy véletlenűl a felbontásra kattintok és szerencsére nem lépek ki,mert ott a jelölő négyzet,de mnt-nél nem tudok semmit csinálni miért kattintanánk rá?Én ezt nem értem:rolleyes:Vagy hogy lehet 2 mnt közűl a rosszat felbontani:confused:

J.Ati 07-21-2007 05:52

Quote:

Originally Posted by solven (Post 95979)
Nem szoktam cask úgy nézegetni, időnként el kell fogadni dolgokat, és leginkáébb ilyenkor történhet meg...

De hogy történik meg ezt mond már el nekem?
Valaki küld egy mnt-t és te felbontasz egy régit??:eek:
Hát azért ahoz tudomány kell szerintem ,hogy ennyire félre nézze valaki.
Ez nem olyan ,mint az építés hisz mnt-t nem csinálsz napi szinten többet vagy igen?

J.Ati 07-21-2007 05:56

Uhh meg még valami!

Hát külön részen vannak a frissen érkezők meg külön amik megvannak kötve!

Elfogadásodra váró egyezmények
A következő országok ajánlottak fel megnemtámadási egyezményt. Ha ezeket elfogadod, akkor őket nem támadhatod.

Szóval itt megkötöd és egy kicsivel lentebb pedig amik megvannak kötve.

Meglévő egyezményeid
Jelenleg a következő megnemtámadási egyezményeid vannak érvényben. Ezek bármelyikét megszüntetheted. A kölcsönös egyezmények megszüntetése után azok még 24 óráig érvényben maradnak!

Szóval mellényúlni elég nehéz vagy nem??:D

Synkel 07-21-2007 07:47

Ezért furcsállottam én is a dolgot. Legfeljebb akkor lehet mellényúlni, ha az ember elkezdi felbontogatni a feleslegesnek ítélt mnt-ket, és véletlen felbont egy olyat is, amit nem kéne, mert a másik ori tulaja ideges természet, és sértésnek veszi:)

J.Ati 07-21-2007 10:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 110855)
Ezért furcsállottam én is a dolgot. Legfeljebb akkor lehet mellényúlni, ha az ember elkezdi felbontogatni a feleslegesnek ítélt mnt-ket, és véletlen felbont egy olyat is, amit nem kéne, mert a másik ori tulaja ideges természet, és sértésnek veszi:)

Akkor ketten vagyunk már:)
Tiéd a szürke pöttyöm:D:D

Én különben nagyon ritkán kötök mnt-ket,de ha kötök akkor azt csak a szintlépés bontja fel!
Szóval hobbiból nem fogok se kötni se bontani;)

DARKNESZ 07-30-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109826)

Lehet ha van hozzá opera mini és nem szórakozom mert én is wap-ról játszom:mad:

Ati 07-30-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by DARKNESZ (Post 113250)
Lehet ha van hozzá opera mini és nem szórakozom mert én is wap-ról játszom:mad:

A Webes felületet ne keverd légyszi a wapos felülettel, a kettő és és föld. Ha operát használsz, akkor webes felületen játszol, nem wapos felületen.

A webfelületet webböngészővel éred el (mint például az opera), a wapos felületet wap-böngészővel, mint például a telefonod beépített wap-böngészője.

yenkie 07-30-2007 13:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 110855)

Pontosan így lehet mellényomni.
Ha valakinek nagyobb biztonságérzetet ad a jelölő négyzet, hát legyen.
Sajnos sok olyan ori tulaj van, aki ideges termésuetű, és az ilyen véletlen bontásokat nem veszi jó néven.:confused:

Andrew 07-30-2007 13:57

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 113291)
Pontosan így lehet mellényomni.
Ha valakinek nagyobb biztonságérzetet ad a jelölő négyzet, hát legyen.
Sajnos sok olyan ori tulaj van, aki ideges termésuetű, és az ilyen véletlen bontásokat nem veszi jó néven.:confused:

akkor bele kell verni a fejébe, hogy ne pattogjon :D:D

All times are GMT +1. The time now is 06:10.