![]() |
Mi az a "játék nem rendeltetésszerű használata" ?
sziasztok!
kíváncsi lennék,és főleg Ati véleményére,hogy mik tartoznak ebbe a kategóriába,hogy "a játék nem rendeltetésszerű használata". anarchban nagyon sokszor előfordul,hogy ebbe ütközünk,ezért érdekelne,hogy a játékban (normál+anarch) mi tartozik ebbe a kategóriába. köszönöm előre is a választ! |
Quote:
Az első, amikor valaki például az egyes bejelentőket teljesen másra használja, mint amikre valók. Gondolok itt arra, hogy például jksz-bejelentő, és nekiáll ott arról érdeklődni, hogy miért mentek el a katonái, vagy miért nem termelnek a bányái. Erre ha többször előfordul, akkor szoktam tiltást adni. Egyre még nem. A második, amikor olyan mennyiségeket szeretne valaki egy országgal termelni, ami nem természetes. Ez főleg anarchban jelentkezik, vagy a normál csoportok nagyon topjaiban, ahol a távolság nyújtotta védelem miatt amúgy teljesen életképtelen országokkal például valaki csak tekercseket ír, és olyan mennyiséget szeretne írni, ami teljesen nonszensz. Ennek nincs semmi "következménye", csupán van egy határ, ami fölött nem fog tudni írni, vagy katonát képezni stb, egyszerűen azért, mert az a mennyiség már nem a játék normál menetét szolgálja, és nem arra használja a játékot, amire való. A harmadik pedig az, amikor a játék normál funkcióit használja olyan módon, amivel másoknak kellemetlenségeket okoz. Például piacról egyesével megvenni árukat, piacra egyesével kitenni az árukat stb. Ez nagyon zavaró tud lenni, és az ilyen esetek teljesen egyértelműen nem azt a célt szolgálják, hogy ő a piacon valós eladásokat bonyolítson, csupán mások játékát szeretné vele hátráltatni. Az ilyenért szokott anarch járni rosszabb esetben. Ott játszhat vele, ha kedve tartja, normál játékban ez nagyon zavaró, és mások játékának szándékos nehezítése. Ezen kívül pedig van az stb. :) |
értem,köszönöm a választ! :)
|
Ebből nekem leginkább a stb tetszik:)
|
Quote:
Télleg:) Az engem is zavar mikor vki azt a bizonyos "stb"-it csinálja:D:D:D |
[quote=Ati;95174]
Ennek nincs semmi "következménye", csupán van egy határ, ami fölött nem fog tudni írni, vagy katonát képezni stb, egyszerűen azért, mert az a mennyiség már nem a játék normál menetét szolgálja, és nem arra használja a játékot, amire való. Csupán kiváncsiságból kérdezném h mennyi ez a határ,minden csopiba más?vagy h is müködik :D (ha lehetne picit bővebben kifejtenéd,előre is kösz:) ) |
[quote=Fusio;95217]
Quote:
de nem vok nagy anarchos kérdezz meg egyet közülökl ők jobban tudják;) |
nem 65535?
|
Quote:
|
65535,de kétlem,hogy normálban fennállna az a veszély,hogy vkinek 1 épületből ennyi lenne :)
Úgyhogy sztem Ati nem erre gondolt konkrétan. |
Nahh, ezért a válaszért köszönet Ati, ami azt illeti engem is szörnyen idegesit, mikor valaki azzal szorakozik, hogy hosszu-hosszu perceken keresztül mást se csinál, csak egyesével veszi az árumat a piacról. Iszonyuan zavaró, mikor teljesen teleszemetelik az ember eseménylistáját, vagy pl, ha szabadság alatt be van állitva az emilértesitö, akkor valami féleszü tultölti a postaládám.
Most már legalább tudom, hogy az ilyenek megkapják érte megérdemelt büntetésüket. Mindenesetre talán jó lenne ezt bevenni a súgó piaci részébe, hogy megelözö jelleggel elvegye az emberek kedvét attól, hogy ilyesmivel szórakozzanak. Ha jól tudom a fórumetikettnél is le van irva, hogy tilos a floodolás, márpedig ez is valami hasonló. (Egyébként felirom a megfelelö topicba is javaslatként) |
Quote:
|
azért rengeteg egydarabos tételt kirakni lehet taktikai húzás is...
|
Quote:
|
Quote:
Ha valaki elmondja nekem mi ebben a taktikai húzás az kap tőlem egy ződet.:) |
Quote:
Sztem ha valakinek ép akkor megy haza az áru piacról akkor elégé be lehet szivatni ezzel a népet...(meg észrevehető h mikor mennyi mennyiség van kint,ut meg nem nehéz kiszámolni h mikor megy haza az áruja...)gyakran láttok normál csopiba ilyet...De amugy télleg idegesitő...:cool: |
Quote:
Ha meg el akarja adni, akkor ettől függetlenül ki tudja olyan áron tenni, amennyiért elviszik. Engem igazából nem zavart most, úgyis unatkoztam, és jól eljátszottam azzal, hogy egyesével megvettem őket amíg tartott a piacom, de normál esetben idegesített volna.:D |
Taktiaki húzásnak csak annyit tudok elképzelni, hogy támadásnál előkészíted a terepet, ha netán utolsó percekben akarna íjat venni, ne legyen lehetősége. De ez csak tipp és igen gonosz dolognak tartom :)
|
Magyarán mesterségesen "üres" piacot generálni azzal, hogy cska 1esével tud venni, pedig még lenne is piacon elégséges mennyiség...
|
Quote:
|
Quote:
Én erre azt értem hogy ha valaki kiteszi az árut xxxx aranyért ,és haza fele megy az áruja és körváltáskor meg 1 arany a paicon az adot áru,akkor a rablo banda elviszi:p :p Lehet így értehőbb de ez csak az én véleményem:) |
Quote:
|
Quote:
Igen, az én verzióm elég csőlátásszerűen katipiacra irányul, rúnában nem sok értelmét látom :D |
Quote:
Akkor csak valaki unatkozott.:D Nekem idegrendszererm nem lenne ennyi rúnát egyesével kipakolni.:D |
pedig ez topos szöviháború esetén kifejezetten jó taktikai elem lenne
|
nah akkor ma is tanultam vmi újat:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
a piacon 1 tételnek fog látszani... :confused: |
Quote:
|
Quote:
erre a 20 percre ráállítod az egyik klántársadat, vagy szövidet, hogy 1 tételt vegyen be f5+ enterrel ez bizonyos áron egyfolytában... nem fog zavarni, mert ő kiveszi folymatosan előled azt az egy tételt, ugyanúgy ahogy kirakták... ;) így 2 piacotokba kerül összesen, de ha nem elég a 20 perc, akkor is csak 2-2 piacotok megy el, fejenként, nem 1 országból... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem akarok belekontárkodni... De szerintem amikor észreveszed, hgo jönnek feléd sereggel, és már csak 1 kör, mire odaérnek, és modnjuk 9 perc van a körváltásig, BAROMI gáz az a 40 perc, mire te bevásárolod az íjászokat... :D :p |
Quote:
az vessen magára. ettől függetlenül nem értem mire gondolsz f5 enternél ami kiért addíg 1 esével 200 db íjász az egy tételként fog jelentkeni, egybe megveszed . amennyi ki ér 9 perc alatt 1-1 db nem hátráltat annyira, ha beveszik neked ugyanúgy f5 enterrel :) ha van persze valamelyik szövid gépnél, illetve klántársad. |
Quote:
|
piac flood
Ha már nem szabad, lehetne éppen gátolni.
Nem hiszem, hogy sokakat megzakkantana, ha egy piacralépés alkalmával áruféleségenként max. 20-20 (csak példa!) tranzakció lenne bonyolítható. Így egyértelmű lenne, hogy annyit szabad, amennyit lehet. Aki ezzel is tud taktikázni, tehesse. |
OFF (vagy talán nem is)
Az nem tartozik a játék nem rendeltetésszerű használatába, ha vki nem játéknak tekinti, Urambocsá' elkezdi komolyan venni? :confused: No elég a lapos morgásból... :) ON |
All times are GMT +1. The time now is 18:22. |