Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövetségesi segítség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1789)

Trek 05-09-2007 15:30

Szövetségesi segítség

Lenne egy ötletem, ami egészen biztos h már másnak is eszébe jutott régebben, úgyhogy előre is elnézést kérek...
Az lenne a lényeg hogy a szövetségesi segítség beállításánál, ha valaki védekezéshez kíván segítséget hívni, akkor ott be lehessen állítani hogy a lovasokból 0%ot hozzon el, mert ennek nem sok értelme van, hogy elhozza a lovasok 10%át is a szövetségesünktől, holott csak az íjaknak meg az eliteknek lenne értelme, csak annyi h a visszavágásnál gyengítjük a társunk támadó erejét. Ehhez csak annyi változtatás kellene hogy a beállításoknál a százalékok ne 10% és 50% között, hanem 0% és 50% között legyenek.
Gondolom ennek a 10%os alsó határnak is megvan az oka, én még sajnos nem jöttem rá hogy mi az, úgyhogy ezzel kapcsolatban is várom a tapasztaltabb játékostársaim hozzászólásait :p

Synkel 05-10-2007 15:51

Nem támogatom. Ha lovat nem akarsz segítségbe küldeni, azt nagyon egyszerű megoldani, ne legyenek otthon...

Remedy 05-10-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95099)
Nem támogatom. Ha lovat nem akarsz segítségbe küldeni, azt nagyon egyszerű megoldani, ne legyenek otthon...

És? 0%-ra allitani sokkal egyszerubb, es kenyelmesebb, es akkor is mukodik, ha epp nincs benn a szovid....
Nem is ertem, milyen megfontolasbol epp 10% ez....

Synkel 05-10-2007 16:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 95100)
És? 0%-ra allitani sokkal egyszerubb, es kenyelmesebb, es akkor is mukodik, ha epp nincs benn a szovid....
Nem is ertem, milyen megfontolasbol epp 10% ez....

Szerintem azért, hogy ne tehesse meg senki, hogy nem küld helpet a szövijének. Pl 0-ra veszi a sajátját, a szöviktől meg mindent elhív 36 körre... Vagy hasonló.

Zsáni 05-10-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95122)
Szerintem azért, hogy ne tehesse meg senki, hogy nem küld helpet a szövijének. Pl 0-ra veszi a sajátját, a szöviktől meg mindent elhív 36 körre... Vagy hasonló.

ugyanmár.
nem szabotőrök és elmebetegek játszák a játékot :)

Synkel 05-10-2007 16:29

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95127)
ugyanmár.

Ezt elismerem. Viszont vannak olyanok is, azt meg te ismerd el:)
Egyébként engem nem nagyon érdekel, hogy lesz-e 0% segítség. Ellenzem ugyan, de nagyon nem fogok harcolni a véleményemért, ez a táma nem ér annyit:)

Remedy 05-10-2007 16:58

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95134)
Egyébként engem nem nagyon érdekel, hogy lesz-e 0% segítség. Ellenzem ugyan, de nagyon nem fogok harcolni a véleményemért, ez a táma nem ér annyit:)

Ok a 10%-al is is meg tudjak oldani, amitol felsz :)

Amugy nyilvan nem lesz semmi valtozas, szerintem ez minden 2. emberben felmerult mar, megse lett semmi :)

BimmBimm 05-10-2007 18:45

szeritem jó lenne ha le lehetne vinni 0-ra, mert tényleg mit ér 10% lovas, csak annyi hogy annyval kevesebbel tud ütni. Ha meg csak azért leveszi valaki 0-r a dolgokat hogy a szövije ne tudja vinni, akkor az sztem nem is szövi.

tdomo 05-10-2007 19:13

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 95169)
szeritem jó lenne ha le lehetne vinni 0-ra, mert tényleg mit ér 10% lovas, csak annyi hogy annyval kevesebbel tud ütni. Ha meg csak azért leveszi valaki 0-r a dolgokat hogy a szövije ne tudja vinni, akkor az sztem nem is szövi.

Ez az én véleményem is kb.. Főleg, mikor elmegy véletlenül az íjászok 10%-a a tornyokból támadni.:D

Trek 05-10-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95134)

Az megkérdezhetem h szerinted melyik a jobb? Ha elhívod a hadis szövijd lovasainak 10%át is az íjászok mellé, vagy az ha csak ijakat vinnél, ő meg ha géphez jön, visszaüthetne a teljes seregével?
Mert szerintem ez elég egyértelmű, és szerintem annyira nem mind1...;)

Stev 05-10-2007 19:21

Egyszerű! Ha vari vagy toli vagy, nincs lovad, így nem kapsz segítséget belőle. Ha meg hadi vagy, elindulsz szembe, és csak utána hívod be a szövihelpet!

Trek 05-10-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95182)
Egyszerű! Ha vari vagy toli vagy, nincs lovad, így nem kapsz segítséget belőle. Ha meg hadi vagy, elindulsz szembe, és csak utána hívod be a szövihelpet!

Nálunk sajna az van h a hadisok íj/paci felállásban vannak, a varink meg elég komoly, úgyhogy elég ritka h vki begömbözi, így ő is megengedheti magának h pacikat is tartson, így segítve a támadást, úgyse látják mi van a barakkjaiban:P

Szecsa 05-10-2007 20:40

Jo otlet, tamogatom :)
Tenyleg, miert 10% a minimum?

-(0Kristóf0)- 05-12-2007 19:47

Nekem mondjuk már volt olyan hogy elvitték szándékosan 42 körre a seregem, de szerencse hogy nem támadtak be :D
Ráadásul élőhalott pajti vitte el a sereg felét és az ő orija is ki volt ürülve, de hát ritka nagy mákja volt hogy 2 napig nem vetták észre :D :D

-(0Kristóf0)- 05-12-2007 19:49

Az alsőbb csopikban ahol zöldfülű szövieid vannak jó ötlet mert hajlamosak elgébelni, vakon támadgatni... Föntebb meg minden szövi kiköveteli azt az 50%-ot :)

-(0Kristóf0)- 05-12-2007 19:51

Jujj, nem tudok heJesen írni :)

Ati 05-12-2007 19:54

Quote:

Originally Posted by -(0Kristóf0)- (Post 95791)
Jujj, nem tudok heJesen írni :)

Nem tudom említettem-e már, de a megbeszélések topic szándékos szétoffolását kifejezetten utálom, különösen akkor, ha csupán azért teszed, hogy tudass minket, hogy helyesírásból meg kéne húzni a suliban...

dreaman68 05-12-2007 19:57

támogatom én is
kb az okokat már leírták;)

Steve 05-12-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by -(0Kristóf0)- (Post 95790)
Föntebb meg minden szövi kiköveteli azt az 50%-ot :)

De itt most pont nem erről van szó hanem a másik végletről...

ui: lehet a helyesírási hibát utólag kijavítani;)

Stev 05-12-2007 23:13

Jó ötletnek tartom, mert alsó szinten ha az ember veszi a fáradságot nálánál újabb embereket tanítgatni, ott bizony előfordul, hogy a túlbuzgó tanonc elviszi az íjakat is támadni az oriból, köztes szinteken pedig ahol még nem jellemző annyira a seregcsere, bizony a lovak is mennek védeni még ha máshol is van rájuk szükség.

Fusio 05-12-2007 23:25

Engem nem zavar,megszoktam..(nem ilyen felesleges dolgokat kéne változtani,de ez csak az én véleményem..) a "kezdők" meg tanulnak a hibáikból:p :p ennyi.:)

Trek 05-13-2007 08:43

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 95824)
Engem nem zavar,megszoktam..(nem ilyen felesleges dolgokat kéne változtani,de ez csak az én véleményem..) a "kezdők" meg tanulnak a hibáikból:p :p ennyi.:)

Szerintem ez feljebb már nem annyira felesleges... Például ha egy vari segítséget akar hívni a szövijeitől, nem mind1 hogy elhív mondjuk csak 3000-4000 íjat, vagy jön mellé még 8000 lovas is...
Amúgy meg szerintem akár milyen profi lehetsz, ha épp nincs gépnél a hadisod hogy visszaüssön, és te segítséget akarsz hívni úgy, hogy van íjad meg párezer pacid, akkor az elkerülhetetlen hogy mind2 jöjjön...

BimmBimm 05-13-2007 09:10

Ez a lényeg. Teljesen fölösleges a 10% ha védekezni akarsz és neadjisten vannak pacijaid. Támadásnál annyira nem gebasz a dolog, mert szerintem egy íjjal bevédett varistól ha hív a szövije segítséget támadáshoz, akkor gyanús hogy nem 25k ijjal megy ki rá, amit mellesleg tudna vinni a varitól. Ez főleg védekezésél számit, és szerintem ott is csak nagytételben, bár...

rexa 05-13-2007 12:40

Teljes mértékben támogatom és nem csak a pacik elhívása miatt... Egy ij-elites szöviben előfordulhat, hogy csak eliteket akarsz küldeni, hogy a tornyokban levő ijasok ne menjenek el segíteni...

skiti 05-13-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95099)

én ehhez láma vagyok:)
mondjuk nézek egy távolt kv előtt 2 mp-el, mert nekem annyi kell hogy hívjak küldjek, vagyis hogy felfogjam melyik ablakra katt gyorsan:)
taníts Synk, nyilatkozz meg!:D
hogy csinálod 2 mp alatt hogy szólsz a szövisednek, szöviseidnek hogy ugyan már küldjék ki a lovakat mielőtt helpet hívsz?:)
jelzem még ha ilyenkor nézek is távolt sem szokott látszani hogy elindultak, szóval olyan megoldás nem érdekel amiben úgy kezdődik hogy: nézed a távolt, jönnek, 2 körre van, 20 perc múlva kv...:)

skiti 05-13-2007 12:51

hozzáteszem, ez nem konkrét háborús szitu, ahol várható hogy jönnek, tudom ki jön és a támadás ablakok is be vannak készítve, hanem az az eset amikor gömbözik a szövit, és várható hogy jön valaki.

Dragi 05-13-2007 13:01

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 95177)
Ez az én véleményem is kb.. Főleg, mikor elmegy véletlenül az íjászok 10%-a a tornyokból támadni.:D

Nem kell íjásszal támadni :) Ha pedig támadsz vele vállald be :)

Egyébként sztem jó így ahogy van!

Dragi 05-13-2007 13:05

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 95872)
én ehhez láma vagyok:)
mondjuk nézek egy távolt kv előtt 2 mp-el, mert nekem annyi kell hogy hívjak küldjek, vagyis hogy felfogjam melyik ablakra katt gyorsan:)
taníts Synk, nyilatkozz meg!:D
hogy csinálod 2 mp alatt hogy szólsz a szövisednek, szöviseidnek hogy ugyan már küldjék ki a lovakat mielőtt helpet hívsz?:)
jelzem még ha ilyenkor nézek is távolt sem szokott látszani hogy elindultak, szóval olyan megoldás nem érdekel amiben úgy kezdődik hogy: nézed a távolt, jönnek, 2 körre van, 20 perc múlva kv...:)

ha ő kiküldi a lovakat és hív a szöviseitől helpet akkor lovat nem kap mert az neki nincs otthon :)

skiti 05-13-2007 13:19

van otthon mondjuk 20k lovam és 5k íjam, a szöviseimnél is, nézem a távolt, 2mp-el kv előtt, lövésem sincs ki fog jönni, vaktában nem küldöm ki őket, mert akkor a támadóra nem mehetek szembe köv körben.
1-2 mp alatt pedig én nem tudom ráküldeni arra aki jön felénk, ha nem tudom előre hogy ki lesz az.

Synkel 05-13-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 95877)
van otthon mondjuk 20k lovam és 5k íjam, a szöviseimnél is, nézem a távolt, 2mp-el kv előtt, lövésem sincs ki fog jönni, vaktában nem küldöm ki őket, mert akkor a támadóra nem mehetek szembe köv körben.
1-2 mp alatt pedig én nem tudom ráküldeni arra aki jön felénk, ha nem tudom előre hogy ki lesz az.

Ebben az esetben segítségbe küldesz pár lovat védeni:)

Synkel 05-13-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95836)
Szerintem ez feljebb már nem annyira felesleges... Például ha egy vari segítséget akar hívni a szövijeitől, nem mind1 hogy elhív mondjuk csak 3000-4000 íjat, vagy jön mellé még 8000 lovas is...
Amúgy meg szerintem akár milyen profi lehetsz, ha épp nincs gépnél a hadisod hogy visszaüssön, és te segítséget akarsz hívni úgy, hogy van íjad meg párezer pacid, akkor az elkerülhetetlen hogy mind2 jöjjön...

Én B-ben se láttam varist 80k lóval, bár tény, csak 1800 hekiig jutottam ott.

Trek 05-14-2007 05:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 96018)
Én B-ben se láttam varist 80k lóval, bár tény, csak 1800 hekiig jutottam ott.

Nem hinném, hogy ilyet mondtam, mert ilyennel még én sem találkoztam.
Miért is kellene 80K ló? Sajnos nem értem az eszmefuttatásod... Ha jól tudom ha a varis hadistól hív segítséget, akkor a hadis lovasainak 10%át hívhatja el, de maximum a saját egységeinek a felét. Tegyük fel hogy egy varisnak van 6000 lovasa, meg mellette 5000 íj 1000 hekin. Ekkor egyszeri segítséghívással elhív egy hadistól akár 2000 körüli lovast, meg mellé maximum 2000 íjat. Ezt akár 2-3x megismételheti. Ha a hadisnak volt 5000 íja, abból a varis elhívott 2500at, akkor a következőre már csak 1250et fog elhozni, de a lovakból még mindig 1800at. Az arányok csak attól függenek, milyen egységei vannak a varinak. nálunk például csak 3000 íja van, meg mellé 6000 paci, ebben az esetben még rosszabb a helyzet...

Cassandra 05-14-2007 07:52

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 96081)
Nem hinném, hogy ilyet mondtam, mert ilyennel még én sem találkoztam.
Miért is kellene 80K ló? Sajnos nem értem az eszmefuttatásod... Ha jól tudom ha a varis hadistól hív segítséget, akkor a hadis lovasainak 10%át hívhatja el, de maximum a saját egységeinek a felét. Tegyük fel hogy egy varisnak van 6000 lovasa, meg mellette 5000 íj 1000 hekin. Ekkor egyszeri segítséghívással elhív egy hadistól akár 2000 körüli lovast, meg mellé maximum 2000 íjat. Ezt akár 2-3x megismételheti. Ha a hadisnak volt 5000 íja, abból a varis elhívott 2500at, akkor a következőre már csak 1250et fog elhozni, de a lovakból még mindig 1800at. Az arányok csak attól függenek, milyen egységei vannak a varinak. nálunk például csak 3000 íja van, meg mellé 6000 paci, ebben az esetben még rosszabb a helyzet...

Egy kérdés: Védekezésnél mi a búbánatnak a lovasokhoz 50%-os segítségnyújtást beállítani?
Én azt szigorúan 10%ra állítom mindig és nem tudom ki hogy van ezzel, de a nagytöbbség véleményem szerint ugyanígy csinálja.

szerintem felesleges az a 10% minimum.
Egyrészt ki lehetne kerülni, hogy egy viharosabb szövibomlásnak az legyen a vége, hogy az egyik fél elhívja apránként a másik összes seregét.
Másrészt valóban nem kéne még a segítségül lényegében teljesen feleslegesen érkező lovasokat is etetnem és pénzelnrm.:P
:)

Remedy 05-14-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 96091)

Másrészt valóban nem kéne még a segítségül lényegében teljesen feleslegesen érkező lovasokat is etetnem és pénzelnrm.:P

Etetni nem kell oket.... tessek sugot olvasni :)

Pax Hungaricum 05-14-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95127)
ugyanmár.

Akkor te még nem voltál rossz szöviben, (hál' Istennek én is baromi régen) akiket elütnek tőleg 7-8 körre (esetleg többre) és fogja, és figyelmetlenségből elhúzza a sereged 50%-át...

Hát csoda, hogy közben bevertek 3-szor földre?
Még szerencse, hogy csak háromszor.

Bár a felvetést én sem támogatom 100%-osan, de mondjuk félig igen.
Legyen 5% - 50%.

Kiegészítem:
Esetlegesen egy olyan szövi, ahol belső veszekedés folyik, kihúzza belőled a sereged, majd szól a haverjának, hgoy verjen agyon...

Tudom, ez JKSZ. És 5/Y jár érte, akár törlés is mostmár, ha ezzel teljesen tönkretesz... De sajnos volt már ilyenre példa. Szerintem nem is egy. :S

Remedy 05-14-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 96190)
Akkor te még nem voltál rossz szöviben, (hál' Istennek én is baromi régen) akiket elütnek tőleg 7-8 körre (esetleg többre) és fogja, és figyelmetlenségből elhúzza a sereged 50%-át...

Legyen 5% - 50%.

Kiegészítem:
Esetlegesen egy olyan szövi, ahol belső veszekedés folyik, kihúzza belőled a sereged, majd szól a haverjának, hgoy verjen agyon...

Tudom, ez JKSZ. És 5/Y jár érte, akár törlés is mostmár, ha ezzel teljesen tönkretesz... De sajnos volt már ilyenre példa. Szerintem nem is egy. :S

Ne keverd, anarch a buntetes, nem torles...

Goldy 05-14-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 96190)

Legyen 5% - 50%.

Kiegészítem:

Mire kiderül hogy a szövid így játszik már rég 50%-ra állítottad a segítséget mint normál esetben teszed...

Pax Hungaricum 05-14-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 96191)
Ne keverd, anarch a buntetes, nem torles...

Nem kevertem. Az ország törlését arra értettem, ha esetleg annyira darabokra szednek (ráadásul csalással) hogy törölnöd kell, mert értelmét veszti a játék további folytatása az adott országgal.
Ez pedig kimerítheti a 'törlésig ütés' fogalmát, ami most már tilos.

Trek 05-14-2007 14:34

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 96091)

Egy kérdés: Védekezésnél mi a búbánatnak a lovasokhoz 50%-os segítségnyújtást beállítani?
Én azt szigorúan 10%ra állítom mindig és nem tudom ki hogy van ezzel, de a nagytöbbség véleményem szerint ugyanígy csinálja.

Ki mondta h 50%ra állítja a védekezésnél a lovasokat? Mert én is arról beszélek h a 10% is sok... :p

Cassandra 05-14-2007 15:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 96189)
Etetni nem kell oket.... tessek sugot olvasni :)

Jóvanna, igazad van.:)
Quote:

Originally Posted by Trek (Post 96194)
Ki mondta h 50%ra állítja a védekezésnél a lovasokat? Mert én is arról beszélek h a 10% is sok... :p

Bocsi, nekem elsőre kicsit kacifántosan volt megfogalmazva, pláne hajnalban.:D

All times are GMT +1. The time now is 01:40.