Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért életképes ezután is az elf? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1784)

Kutyuleee 05-08-2007 00:04

Miért életképes ezután is az elf?

Bocsi az újabb elf topicért de gondoltam nem árt ellen pontozni, hogy mindenhol csak azt olvasom hogy az elf egyenlő a hullával.
lássuk csak
-tamagocsi orik, napi 1 belépéssel, beton védelem fedezgetnek. ehez ezután is megszerzi a vagyonát ahogy eddig, semmivel se rosszabb, a napi 1 belépős nem fog neked ártozgatni,gyújtogatni, ha szarban van úgyis szabizik, mert nem tud odafigyelni (itt nem lett gyengébb sem...)

-az elf ezután is a legszarrá élezhetöbb tolis faj, ha sokat vannak fent vele. a fantom megvédi... most erre jönnek a "jaj de rányomok 2 tűzgolyót ha már gömbözni tudtam" beirások. erre 2 dolog, 1 nem sikerül a tűzgolyó na bumm, nem bukott le nézi a távolt max. 2, sikerülnek a lasztik... aki ilyen elfel van miért várja meg hogy jöjjön rá a sereg??? leszabizik, egy idő után eltünnek a környékről akik rájöttek... szöviben pedig kivállóan kiszolgál infókkal 3 hadist, aztán háborúban szabi... a piszkos munkát elvégzik ők... kevésbé sebezhető mint egy feles.

-hadisnak még mindig úgyanúgy jó, attól hogy nem a totális támadásra való, még nem rossz hadis... mint Hóhér is mondta az erős védelme miatt kiválóan szúr vissza, nem mindig az a jó hadis aki elösször tud ütni... tul képpen olyan mint egy falanx: védi a támadást és utána szúrnak ki a kardal:D:D
-klánokban még mindig jól termeli a kaját, és a jól megszervezett klánoknál a védelmet is ők cipelik a hátukon.

-azt meg hogy a kezdők tolira használták volna eddig kötve hiszem... ha beleolvas a sugóba akkor rögtön látja hogy -20% zsákmány... aki nem olvas bele, azt miért is zavarja ez??? vessen magára.

röviden ennyi, és kérek mindenkit inkább azokat irjátok ide hogy mire jó ezután is az elf, és ne itt is a siránkozók irjanak...

(kösszi)

laci 05-08-2007 00:14

Szvsz simán játszható, már akinek marad kedve ahhoz, amire ezután jó lesz :)

Hóhér 05-08-2007 00:47

legalább megmaradnak az igazi elfek...

:D

J.Ati 05-08-2007 04:02

Részemről nem játszahtó..
aki a játszhatóra szavaz az most biztos nem elfként noymja!

-Fegya- 05-08-2007 06:34

Én egyszer mentem végig MF elf tolvajjal és tolvajaimmal sokat loptam, de sohasem ártóztam. Ezt az elfemet alig érintette volna ez a változás. Maximum annyiban, hogy kevésbé tartottak volna tőle...

Steve 05-08-2007 07:27

NEm lesz könnyű de kitartunk:D

Trek 05-08-2007 07:32

Az ártózásos módosítás annyira nem vészes. De eddig ha egy vari elkezdte gyilkolnia tolijait, te is tudtad gyilkolni a varijait, igaz kisebb hatásfokkal óriásoknál, de arra épp elég volt h elkezdődjenek az üzi váltások, h ez egyikőtöknek se jó :p De most mi lesz? Kezdődik a toli gyilkolás 100assával, meg a vari gyilkolás 10essével. ez azért vicc... nem?

Steve 05-08-2007 07:35

Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viccek-bármi jöhet

azért ez csúnya:D

Deni 05-08-2007 07:45

jah azt én is néztem reggel :D

Pax Hungaricum 08-21-2007 08:24

Olyannyira játszható, hogy a változások előtti 4 elfem mellé a változások után ugyanazzal a lendülettel regisztráltam még 6-ot.

Mi a probléma vele? felderíthetetlen egy tolvaj elf. Sose fogd tudni milye van pontosan. 600 hekin 10k tolvajjal tisztánlátással 35% tolitekivel egy fél-elf se tudja éplistázni, a fantom meg megvédi.

MF-ként brutális védelme van, nehéz beütni. (Normál csoportra értem természetesen ezt, ott ritkán találkoztam 0 tolis 1040 varis sok lovas MF orkokkal.)

Szövetségben, klánban is nagyon jól használható a védelme meg a kajája és nem utolsó sorban a katmorálja miatt.

És hogy bebizonyítsam, hogy nem tamagocsi faj, csináltam egy fullpacis elfet. Elég gyorsan feldaráltam magam 600 hekire.... 45% haditekivel nem üt kicsit...

Szóval tolvajnak jó még mindig, hadinak jó még mindig, klánvédelemnek jó még mindig.

Egyetlen egy helyen látok nagyon komoly visszaesést, az a varizás. Régebben volt varis elfem, egyáltalán nem volt rossz. Hát... Azt most már nem regelnék, az biztos.

De az, hogy használhatatlan, szabadságról ki-be lépkedő depressziós fedezgetős félénk gyenge vacak, azt ne mondja senki. Igenis használható faj maradt. Tény: jobban oda kell figyelni. De hát kéremszépen... Egy kiélezésre született fajjal ne játszon olyan, aki nem akar rá odafigyelni. Aki meg játszik vele és nem figyel, az ne a többieket hibáztassa amiatt, hogy nehezedik számára a játék. Nehezedik! És NEM ellehetetlenedik! Nagy különbség.

Gee

Remedy 08-21-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 118931)
Mi a probléma vele? felderíthetetlen egy tolvaj elf. Sose fogd tudni milye van pontosan. 600 hekin 10k tolvajjal tisztánlátással 35% tolitekivel egy fél-elf se tudja éplistázni, a fantom meg megvédi.

Gee

Mennyel mar, sereggel is be lehet kukkantani, ha pedig egy kozepes szovisereg pattan, akkor meg eplistat lehet rola hozni egy varis segitsegevel :)

Kubbi 08-21-2007 10:57

Én is megtartottam a kis elfemet. Semmi baja, eddig 2x próbálták beütni sereggel, és 1x próbáltak lopni tolival.
(3-as szinten járok vele)
Szerintem így utólag jól sikerültek a módosítások. Ártózni eszembe se jut, csak a toli felfedés. Dehát amennyi atrocitás ért annak tudatában, nincs is semmi szükségem rá.
Lopni pedig mindig van valakit.

szamóka 08-21-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 118931)
És hogy bebizonyítsam, hogy nem tamagocsi faj, csináltam egy fullpacis elfet. Elég gyorsan feldaráltam magam 600 hekire.... 45% haditekivel nem üt kicsit...

Próbáld ki ezt az orit a 3. vagy a 2. szinten, lehet hogy nehezebb lesz bizonyítani.

srychy 08-21-2007 12:57

rosszabb lett

Szóval...
Régi elfes vagyok. A szabályok elég rendesen megnyírbálták a lehetőségeket, főleg, ha meg akarom védeni magam. Az én stratégiám az, hogy, ha valaki be akar ütni(és természetesen időben észreveszem) azt a varikkal megrengetem. Eddig 5ször sikerült, most csak 3 szor, és ez is sokkal többe kerül. A variknak így nem sok értelme van, hacsak az nem, hogy védje a tolik készültségét.
Egyébként engem nem tántorított el a szabályok szigorítása.
Azóta sikeresen szedtem szét pár szövit. Nehezebb, nem mondom, de nem kivitelezhetetlen.
A lényeg:
Mindig legyen fenn a regenerálódás!
Akkor pár perc alatt 15X tudsz rabolni!
Körváltás előtt 13x és utánna 2x. Ezzel lehet a legnagyobbat ártani és a legtöbbet hoz.
A szövi szétszedésének az a lényege, hogy mindig a leggyengébbet támadom.
Egy gyenge szövi sosem szed szét egy komoly elfet.
:)

tdomo 08-21-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by srychy (Post 118991)
Az én stratégiám az, hogy, ha valaki be akar ütni(és természetesen időben észreveszem) azt a varikkal megrengetem.

Lehet ezt a segítség kezdő játékosoknak részben kéne megkérdeznem, de az miért jó, hogyha megy feléd sereg te lerengeted a támadó országot?

Pax Hungaricum 08-21-2007 13:07

Nehezebb. És? Arról van szó, hgoy meghalt-e a faj, vagy sem. A válasz nem. Nem kell ütögetős elfet csinálni a 3. szinten. Ugyanúgy, minthogy az összes élőhalott is szív. Már a 4. szinten is. Mert ütni már nem nagyon tud, őt könnyű beverni, a lepra nem okoz nagy gondokat, viszont az egész csoport hozzád fog járni nyersit lopni. Az élőhalott viszont tök jól megy az 5. szinteken. Ki lehet azt játszani. Mégsem mondja senki, hogy halott faj. (:D:D) Szóval érted. Full lovas elf nyilván nem olyan jó, mint a full lovas ork. Főleg 3. meg 2. szinten, mert ott azért arányait tekintve hadis ori van a legtöbb. Azok meg beverik. A visszaütés meg kisebb hatásfokú.

Itt csak azoknak jelentett gondot az elf átalakítása, akik 4.3.2. szinten hadis elf vagy varis elf volt, mert ott azért már átépülni... Hát.. nem egy ajándék. Nekem is van 5. szint fölött elfem. Én is szívtam. Egy varis elfet azonnal töröltem is. De attól még lehet vele játszani. És játékélménye is van. Most az 5. 4. 3. szinten van elfem itt-ott. Oda kell figyelni, néha agyonvernek, de azért igenis játszható, és nem kell lehúzni az orikat a süllyesztőbe. :)

A topic arról szól, hgoy életképes-e az elf. Ha az lenne a topic, hogy "Jó-e a hadis elf a 2. szinten?" akkor nyilván nem az "Igen" mellett kardoskodnék, hanem a "Nem" mellett. De a topic címében feltett kérdésre még midnig az "Igen" a szimpatikusabb válasz.

Mindezt úgy, hogy természetesen igazat adok neked abban, amit írtál!!!!

Remedy: Nyilván, nem arra gondoltam, hogy egy jól játszó szövi rászáll az elfre, és addig puhítják, amíg valako valahol be nem fér. De ez nem az "elf" faj hibája, egy MF egy ügyes szövetség ellen hosszú távon soha nem fog tudni sokat érni. Az idő mindig a létszámfölénynek dolgozik. De abban nyilván igazat adok, hogy ha a sereg beszáll a buliba, akkor onnantól kezdve az MF elf toli elveszett. (Ismétlem, nem csak akkor veszik el, ha elf, hanem mindegy hogy mi, azt le fogják gyalulni, ha nem szabizik ki.)

Én pusztán toli és vari akciókra értettem, hogy nem lehet benézni egy kigyúrt tolis elfet. Ha sereggel megnézed, hogy mennyi varija van, akkor nyilván 2 lehetőség van:
1. lepattansz, tehát sok a védelem, ergó kevés a vari. Köv lépés: lehúzod a készültségét 0-ra. És akkor már befér a szövi tolija.
2. bemegy a sereg, tehát baromi sok varija is van a baromi sok tolija mellé. Akkor meg neki lehet állni forgolódni rajta mészáron. Egy idő után elfogy...

Megfoghatatlan ország nem létezik. Ha valamit kigyúrsz 'üthetetlenre', akkor bejönnek máshol. Szóval én csak a vari és toli akciókra értettem amit mondtam. 3 'oldalról' nem lehet bevédeni semmilyen MF-et.

Gee

Pax Hungaricum 08-21-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by srychy (Post 118991)
Szóval...
[...]
Mindig legyen fenn a regenerálódás!
Akkor pár perc alatt 15X tudsz rabolni!
Körváltás előtt 13x és utánna 2x. Ezzel lehet a legnagyobbat ártani és a legtöbbet hoz.
[...]
Egy gyenge szövi sosem szed szét egy komoly elfet.

Ne haragudj, csúnya dolgot fogok mondani. Állati nagy hülyeség lelopni a 13 lehetőséget, és KV után +2-vel megtoldani. És állati nagy hülyeség a folyamatos regenerálódás is.
Megmondom miért:

Te így lopsz full készülirűl regenerálódással: 100 96 92 88 84 80 76 72 68 64 60 56 52 (KV) 54 50 (és 46%-on állsz meg a végén)

Egy toli KV előtt lop 2-t.
Így néz ki: 100 96 (KV) 98 94 90 86 82 78 74 70 66 64 62 58 54 50 (és 46%-on állsz meg a végén).

A Te esetedben 15x tudod lelopni, és abból 4x lopsz 60%-os készültség alatt.

Az én esetemben 16x tudnál lopni, és abból csak 3-szor 60%-os készültség alatt.

Ugye nem kell bemutatni a 2 eset közötti zsákmány-különbséget? ;)

[...]

Én nem gyenge szövikről beszélek... Egy erős szövi bármilyen MF-et darabokra tép. Egy gyenge szövit meg nem érdemes lopni, mert nincs semmijük... ;)

[...]

Regenerálódás:
Biztos lesz olyan , amikor tök feleslegesen van fent, mert akkor is pörögnek a körök, ha minden készülid 100%-os. Ergó: rúnakidobás.
Inkább számold ki, hogy hány kör alatt töltődsz maxra, miután teljesen kimerítetted magad, és annyi körre tedd fel a regenerálódást... :)
Gee

Pax Hungaricum 08-21-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 118992)
Lehet ezt a segítség kezdő játékosoknak részben kéne megkérdeznem, de az miért jó, hogyha megy feléd sereg te lerengeted a támadó országot?

Erer én se jöttem rá... Akkor már kihúzom alóla a tekit, hátha leviszem a tudományát annyi %-kal, hogy ne férjen be.

Ha meg akkorát üt, hogy bármit csinálok befér, akkor meg nem csinálok vele semmit , mert felesleges készültségpazarlás. Akkor inkább keresek egy másik orit, akiből gyorsan pótolni fogom azt, amit a hadis elvitt...
:D

Gee

srychy 08-21-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 118992)

Azért, mert gyengíted a készülit. Sőtt, ha időben teszed, akkor még a sereg is csorbul.

tdomo 08-21-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by srychy (Post 118999)
Azért, mert gyengíted a készülit. Sőtt, ha időben teszed, akkor még a sereg is csorbul.

Milyen készültséget gyengítesz rengetéssel?

Valezius 08-21-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 119000)

talán a katmorálra gondol, hogyha sikerül 70% morál alá rengetni az ellent.

Andrew 08-21-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 118994)

Te így lopsz full készülirűl regenerálódással: 100 96 92 88 84 80 76 72 68 64 60 56 52 (KV) 54 50 (és 46%-on állsz meg a végén)

Így néz ki: 100 96 (KV) 98 94 90 86 82 78 74 70 66 64 62 58 54 50 (és 46%-on állsz meg a végén).

A Te esetedben 15x tudod lelopni, és abból 4x lopsz 60%-os készültség alatt.

Az én esetemben 16x tudnál lopni, és abból csak 3-szor 60%-os készültség alatt.

...

már ránézésből lehetett tudni, hogy itt gond van, de vagy 5 perc volt mire megtaláltam :D:D
gyanús volt, hogy ugyanannyi készüliből Ő 15-ször Te meg 16-szor tudsz lopni...
zsákmánybeli különbség meg jó eséllyel nem lesz ;)

Pax Hungaricum 08-21-2007 14:17

Elírtam!! :(

Helyesbítek:

Így néz ki: 100 96 (KV) 98 94 90 86 82 78 74 70 66 64 60 56 52 (és 48%-on állsz meg a végén).

Az én esetemben szintén 15x tudnál lopni, de abból csak 3-szor 60%-os készültség alatt.

Kiegészítés: Én tekercset lopok az esetek 90%-ában. Ott szerintem meglátszik. És egyébként meg ha necces a dolog, tehát ha olyat lopsz akinek sok a tolvaja, vagy nem tudod mennyi tolvaja van, akkor az én módszeremmel sokkal többször tudsz belopni hozzá mielőtt lebuksz.

Remedy 08-21-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119026)
Elírtam!! :(

Helyesbítek:

Így néz ki: 100 96 (KV) 98 94 90 86 82 78 74 70 66 64 60 56 52 (és 48%-on állsz meg a végén).

Az én esetemben szintén 15x tudnál lopni, de abból csak 3-szor 60%-os készültség alatt.

Kiegészítés: Én tekercset lopok az esetek 90%-ában. Ott szerintem meglátszik. És egyébként meg ha necces a dolog, tehát ha olyat lopsz akinek sok a tolvaja, vagy nem tudod mennyi tolvaja van, akkor az én módszeremmel sokkal többször tudsz belopni hozzá mielőtt lebuksz.

Segitek kicsit, a zsakmany nagysaga nem fugg attol, hogy mennyi a keszulid :)

Pax Hungaricum 08-21-2007 14:23

Hozzáteszem nekem is állati gyanús volt, hogy jött ki 1-el több :D De én nem találtam a hibát, pedig ültem rajta vagy 3 percet, mire rányomtam az elküldés gombra... :)

Sci 08-21-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 119000)

a sajátját:D

Pax Hungaricum 08-21-2007 14:33

Quote:

Originally Posted by Sci (Post 119042)
a sajátját:D

Szia Sicc :D
Igen a sajátját :D Elég durva lehet kirengetni 20 körre :D Még ha sikerül is... :D

Gee

Pax Hungaricum 08-21-2007 14:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 119029)
Segitek kicsit, a zsakmany nagysaga nem fugg attol, hogy mennyi a keszulid :)

De a lebukási esélyed jelentősen lecsökken, ha 90% fölött lopkodod, és nem 60% alatt.

Biztos hogy nem? Magyarban nem figyeltem, de mind a 3 idegennyelvőben mintha lenne jelentősége... (És nem azért, mert közben az ellenség tartaléka fogy...)

De ezt majd mindjárt ki is próbálom angolban is németben is románban is. És utána a biztonság kedvéért magyarban is.

Remedy 08-21-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119055)
De a lebukási esélyed jelentősen lecsökken, ha 90% fölött lopkodod, és nem 60% alatt.

Biztos hogy nem? Magyarban nem figyeltem, de mind a 3 idegennyelvőben mintha lenne jelentősége... (És nem azért, mert közben az ellenség tartaléka fogy...)

De ezt majd mindjárt ki is próbálom angolban is németben is románban is. És utána a biztonság kedvéért magyarban is.

Tuti. az valoban igaz, hogy szerencsesebb ha fenn a keszulid, nyilvan. A zsakmany nagysaga pedig a pontkulonbsegtol fugg...

Sugo:

Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)

Pax Hungaricum 08-21-2007 16:20

Mondom, pl román anarchban le fogom tesztelni saját magamon. Nekem úgy tűnt, hogy magas készültséggel több teki jön. (És nem azért, mert ahogy fogy a készültség, úgy fogy az ellenség készlete, tehát kisebb mennyiségnek kisebb százaléka jön nyilvánvalóan.)

Remedy 08-21-2007 16:22

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119157)
Mondom, pl román anarchban le fogom tesztelni saját magamon. Nekem úgy tűnt, hogy magas készültséggel több teki jön. (És nem azért, mert ahogy fogy a készültség, úgy fogy az ellenség készlete, tehát kisebb mennyiségnek kisebb százaléka jön nyilvánvalóan.)

Teszteld, ha nem hiszed. :) Ha ket teljesen azonos szituban levo ori kozott lopsz be, egyiknel 100% keszulid van, masiknal 50%, tuti hogy ugyanannyit fogsz hozni. :) (pontkulonbseget figyeld) :)

Pax Hungaricum 08-21-2007 16:39

Meg fogom csinálni, hogy belerakok egy orimba 10k tekit pontosan minden ágból, és lelopom magam 100%-on, aztán máson ellopom a maradék készülit 50% körülire, majd a saját orimba visszaveszem kereken 10k tekire és lelopom magam újra...

Bár lehet németben kéne, ott nagyobb a vagyonom. :)

Gee

Remedy 08-21-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119160)
Meg fogom csinálni, hogy belerakok egy orimba 10k tekit pontosan minden ágból, és lelopom magam 100%-on, aztán máson ellopom a maradék készülit 50% körülire, majd a saját orimba visszaveszem kereken 10k tekire és lelopom magam újra...

Bár lehet németben kéne, ott nagyobb a vagyonom. :)

Gee

Oke, de a lopos oridban add el, amit loptal :)

Pax Hungaricum 08-21-2007 16:59

Az alap. Ugyanannyi lesz abban is amivel lopok, meg amiből lopok.

mind a 2 oriban a lopásoknál 10k lesz minden ágból. itt is ott is.

Remedy 08-21-2007 17:40

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119164)
Az alap. Ugyanannyi lesz abban is amivel lopok, meg amiből lopok.

mind a 2 oriban a lopásoknál 10k lesz minden ágból. itt is ott is.

Es meghivsz egy sorre, ha igazam van, mert nem hitted el? :)

Pax Hungaricum 08-21-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 119172)
Es meghivsz egy sorre, ha igazam van, mert nem hitted el? :)

meg hát :)

Redback 08-21-2007 20:21

A zsákmányszerzés mértéke a következő dolgoktól függ:

* Országod milyen távol van a célponttól. Minél messzebb van egymástól a két ország, annál kisebb zsákmány várható.
* Milyen fajjal játszol, illetve ellenfeled milyen fajjal játszik.

Ezt a súgóból idéztem..Szal Remynek van igaza...

Smooth Scroller 08-21-2007 23:16

persze, hogy igaza van. a keszulinek semmi koze a zsakmany mertekehez. amikor az 1es lopasoknla 1mas utan folyamatosan csokken az ellenfeltol elhozott cucc mennyisege az nem azert van, mert a csokkeno keszuli miatt kevesebb a zsakmany, hanem mert az ellenfelnel 1re kevesebb van.

es hogy tutira nem fugg tole:
a tekilopasnal meg emelkedhet is az eredmenyesseg, ha az ellenfelnek az adott tekifajtabol sokkal tobb van (tobbszorose) mint a tolvajnak, akkor hiaba csokken a tolikeszuli, emelkedik az ellopott tekik szama lopasonkent. ez pedig azert van, mert a lopasok soran nekunk is 1re tobb lesz belole, igy %-osan 1re tobbet hozhatunk el.

J.Ati 08-21-2007 23:23

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 119234)
persze, hogy igaza van. a keszulinek semmi koze a zsakmany mertekehez. amikor az 1es lopasoknla 1mas utan folyamatosan csokken az ellenfeltol elhozott cucc mennyisege az nem azert van, mert a csokkeno keszuli miatt kevesebb a zsakmany, hanem mert az ellenfelnel 1re kevesebb van.

es hogy tutira nem fugg tole:
a tekilopasnal meg emelkedhet is az eredmenyesseg, ha az ellenfelnek az adott tekifajtabol sokkal tobb van (tobbszorose) mint a tolvajnak, akkor hiaba csokken a tolikeszuli, emelkedik az ellopott tekik szama lopasonkent. ez pedig azert van, mert a lopasok soran nekunk is 1re tobb lesz belole, igy %-osan 1re tobbet hozhatunk el.

Ez így van ahogy leírtad:)
Aki volt már aktívan tolival az tudja és tapasztalta is.
Szóval Remynek igaza van és nyert egy sört:)

All times are GMT +1. The time now is 01:29.