Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Sakkverseny időpontja (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=178)

director 02-06-2006 00:19

Sakkverseny időpontja

Kedves Sakkozó Hódítósok! :)

Jövő héten kisérleti célból rendezünk egy 5 perces partikból álló versenyt.
A helyszín a www.freechess.org.
A lebonyolítás svájci rendszerben zajlik, a fordulók száma a jelentkezők számától függ.
Az időpontról éppen most döntünk, ezért arra kérek mindenkit, hogy az, aki szeretne játszani (és CSAK azok), szavazzanak a nekik leginkább megfelelő időpont(ok)ra. A verseny a legtöbb szavazatot kapó időpontban fog kezdődni.
Az időpont február 18. szombat, 18:00!

Ha a fentieket megértetted, és szavaztál, akkor a következő teendőid vannak:

- Regisztrálsz a freechess.org-on.
Ehhez szükséged lesz egy NEM ingyenes email címre. Amennyiben ilyened nincs, írj üzenetet a 26373-as számú országnak, és segít a regisztrálásban.
A regisztrációs lapon felsorolt összes feltételt fogadd el (I agree melletti izéket pipáld ki).

- Letöltesz egy kliens programot.
Ajánlom a Winboard nevű klienst, ami innen letölthető (Windows platformra).

- Csatlakozol a versenyhez.
A verseny időpontja előtt csatlakozol a freechess szerverhez a klienseddel, és ott kiadod ezeket a parancsokat (ezeket csak egyszer, első csatlakozásod után kell megtenni!):

set seek 0
set autoflag 1
mam set autostart 1
-chan 1
-chan 50
-chan 2
+chan 111

És a többi információt a csatlakozásról a 111-es channelen megkapod.

Ezek a legfontosabbak, de a többség számára erősen ajánlott, hogy még a verseny előtt pár nappal ismerkedjen meg a kliens program kezelésével, és játsszon néhány partit, hogy szokja a környezetet.

Ha bármilyen egyéb, itt nem tárgyalt kérdésed van, akkor azt a 228263-be írt üzenetben tedd fel.

Szeretettel várunk mindenkit, jó játékot:)

A Szervezők

Sakkmester 02-06-2006 07:46

1 kérdésem lenne. Lehet vhogy változtatni az időponton(ha már szavaztam)? (ugyanis Vasárnak 15:00 mégse jó inkább a Szombati nap lenne jó)

director 02-06-2006 09:21

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
1 kérdésem lenne. Lehet vhogy változtatni az időponton(ha már szavaztam)? (ugyanis Vasárnak 15:00 mégse jó inkább a Szombati nap lenne jó)

azért írtam h ne szavazz, mert az egész csúszik egy héttel. szóval egy héttel később lesz a verseny, mint ahogy a szavazásnál az időpont mutatja jelenleg (16-17-18-19) :)

Ati 02-06-2006 09:27

No akkor mire írjam át? :)

director 02-06-2006 09:28

Quote:

Originally Posted by Ati
No akkor mire írjam át? :)

9 -> 16, 10 -> 17, 11 -> 18, 12 -> 19
aztán meg ezeket a felesleges hsz-eket töröld:)

Ati 02-06-2006 09:44

No, dátumok átírva

director 02-06-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Ati
No, dátumok átírva

köccönjük cépen:)

közérdekű: ha elég sokan leszünk, akkor legközelebb rendezünk hosszabb partikból álló versenyt, hetente egy fordulóval. szóval tessék eljönni;)

Remedy 02-06-2006 10:14

kozben aki mar regisztralt szepen irja be ide a nickjet :)

Ati 02-06-2006 10:25

Quote:

Originally Posted by Remedy
kozben aki mar regisztralt szepen irja be ide a nickjet :)

Horland

;) hihi ;)

Remedy 02-06-2006 10:41

Nekem 2 is van, a Remedy, es az InstantPoison.

Felreertes ne essen, _tilos_ ket azonositot csinalni!

De mivel a Remedy admin, adminoknak megengedett egy ugynevezett playing account, hogy tudjunk nyugiban jatszani, es ne zavarjanak jatszma kozben 2 percenkent, hogy elfelejtettek a kodjukat, satobbi...

Foleg a Remedy online... kerdezzetek ott is batran!

director 02-06-2006 10:43

hundirector

meglepő módon én is ott leszek;)

director 02-08-2006 00:04

aki már regisztált, az irogassa ide a freechess-es azonosítóját, és szavazzon.

ha nem lesz értelmes számú szavazat, akkor a verseny szombaton 18 órától lesz, vagy majd kockával dobok, hogy mikor:D

gescs 02-08-2006 13:30

Én gescs néven futok ott is, de enm szavaztam mert kicsi a valószínűsége hogy meg tudok jelenni. Ha netán mégis megy akkor meg a kiválasztott időpontban ott leszek.

Még egy apróság: mi az asvájci rendszer?:confused:

csak azért hogy várhatóan milyen hosszú lenne a dolog?

Lali 02-08-2006 14:00

az én nickemet tudod remy, de a biztonság kedvéért: zsozso

director 02-08-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by gescs
Én gescs néven futok ott is, de enm szavaztam mert kicsi a valószínűsége hogy meg tudok jelenni. Ha netán mégis megy akkor meg a kiválasztott időpontban ott leszek.
Még egy apróság: mi az asvájci rendszer?:confused:
csak azért hogy várhatóan milyen hosszú lenne a dolog?

attól függ hányan leszünk, hogy meddig tart. (ez de értelmes mondat :DD)

a svájci rendszer lényege röviden: kb mindig az azonos pontszámmal rendelkezők játszanak egymással, pl ha 5 pontod van eddig mondjuk 7 fordulóból, akkor valószíínűleg 5 pont körülivel játszol (ez mondjuk kis létszám esetén gyakran felborul)... így nagyjából azonos erősségűekkel játszol mindig.

és ha teheted, gyere;)

Remedy 02-10-2006 12:10

na most akkor mikor is lesz? lassan nem artani kihirdetni :P

director 02-10-2006 13:12

Quote:

na most akkor mikor is lesz? lassan nem artani kihirdetni :P

szerintem mindenki lusta szavazni, kiváncsi vagyok, hogy hányan jönnek majd el;) mindenesetre szombat, és 18 óra, szerintem, de attól függ h te hogy érsz rá:) szóval ha megfelel, akkor legyen ez.

Sakkmester 02-11-2006 10:19

Hát én még várom Remedy-től a nem ingyenes email-t, hogy tudjak regisztrálni a játékra. Amúgy a szombatn 18:00 ha az lesz, akkor lehet az ellenfélnek szólni, hogy máskorra legyen halasztva? Vagy olyat szeretnétek,hogy 1 nap alatt több forduló legyen?

director 02-12-2006 02:38

Quote:

Hát én még várom Remedy-től a nem ingyenes email-t, hogy tudjak regisztrálni a játékra. Amúgy a szombatn 18:00 ha az lesz, akkor lehet az ellenfélnek szólni, hogy máskorra legyen halasztva? Vagy olyat szeretnétek,hogy 1 nap alatt több forduló legyen?

itt most egy egy nap alatt lerendezendő versenyről van szó, tehát halasztgatni nem lehet. sok 5 perces parti lesz egymás után..

Remedy, te meg intézkedj;)

Spiderman 02-12-2006 15:41

Nem tudok regisztálni...Nem akarja az igazságot...:mad:

Sakkmester 02-12-2006 15:56

Persze,hogy nem, mert fizetős e-mail kell, amit még mindig várok Remedy-től:)

Az viszont tutti, hogyha végre sikerül majd regisztrálnom magam, akkor szombat 15:00 nekem nem lesz jó, mert akkor családi ebéd van.

director 02-12-2006 18:30

Quote:

Originally Posted by Spiderman
Nem tudok regisztálni...Nem akarja az igazságot...:mad:

nem-ingyenes emailről próbáld. ha azzal sem megy, akkor Remedy-t zaklasd, és segít regelni.

director 02-12-2006 18:31

Quote:

Persze,hogy nem, mert fizetős e-mail kell, amit még mindig várok Remedy-től:)
Az viszont tutti, hogyha végre sikerül majd regisztrálnom magam, akkor szombat 15:00 nekem nem lesz jó, mert akkor családi ebéd van.

ejj, ejj, kedves Remedy.. :P

hm, szombat 18? az jó?:)

Sakkmester 02-12-2006 21:27

Az sokkal jobb:)

Remedy 02-12-2006 22:13

Quote:

Felreertes ne essek, en nem emailt adok neked, hanem regisztrallak az ingyenes emailoddal. Ehhez ellenben be kellene tudnod lepni vendegkent, es beszelni velem online. Esetleg egy elore megbeszelt idoponttal. Akar progival, akar az oldalon levo javas cuccal belephetsz, azonositonak eleg egy g betut megadnod. Varlak! :P
Ha nem jon ossze, vegso esetben zoldben ird meg az igazi neved, a kivant handlet, es az emailt. De ha vendegkent nem tudsz belepni, a kododdal sem fogsz tudni...

Sakkmester 02-12-2006 22:58

online hogy beszélek veled? Mert hiába léptem be vendégként, mindig azt írta ki,hogy "play x" x=szám és ha ezt beírtam, elkezdtem vkivel jáccani, de hogy itt hogy lehet chatelni azt nem tom.

director 02-13-2006 03:18

Quote:

online hogy beszélek veled? Mert hiába léptem be vendégként, mindig azt írta ki,hogy "play x" x=szám és ha ezt beírtam, elkezdtem vkivel jáccani, de hogy itt hogy lehet chatelni azt nem tom.

tell Remedy regisztalj, vazze!

így menni fog:) feltéve hogy be van lépve

Sakkmester 02-13-2006 06:09

Nah már van regisztrációm, kösz Remedy :) Amúgy meg ide leírhatnátok az összes parancsszót ami fontos lesz. Gondolok arra, hogy:
- Amit írtál director a 111 szoba lesz a csevej helye, de pl:
tell remedy ..... ekkor lehet beszélni az illetővel.
tell 111 ..... a csatornákon lévőkhöz lehet szólni.
in 111 meg lehet nézni kik vannak a chanelben.

És az egyéb parancsszavak, hogy pontosan hogy kell :)

director 02-13-2006 13:17

Quote:

Nah már van regisztrációm, kösz Remedy :) Amúgy meg ide leírhatnátok az összes parancsszót ami fontos lesz. Gondolok arra, hogy:
- Amit írtál director a 111 szoba lesz a csevej helye, de pl:
tell remedy ..... ekkor lehet beszélni az illetővel.
tell 111 ..... a csatornákon lévőkhöz lehet szólni.
in 111 meg lehet nézni kik vannak a chanelben.
És az egyéb parancsszavak, hogy pontosan hogy kell :)

a legfontosabb parancs: help
és ott (majdnem) mindent megtalálsz:)

director 02-14-2006 07:19

FIGYELEM

a verseny szombaton 18 órától lesz, reméljük mindenkinek megfelel az időpont:)
ha nem tudod miről van szó, olvasd az első hsz-t.
várunk szeretettel;)

megj: ha a verseny előtt valami miatt mégsem tudsz belépni, de amúgy szeretnél, akkor írj ide, vagy keress meg msn-en. a nevemre kattintva megtalálod a címet. kapsz helpet;)

gescs 02-16-2006 11:37

Igéretemhez híven nem tudtam részt venni a versenyen:)
Igazán nem akarom sietettni a dolgot de mikor kezdődik a heti verseny. Meg akkor tisztázni kellene a szabályokat. ( ha már megtörtént akkor világosítsatok fel légyszi, Anyuék semmit se mondott erről:D )

Ja és ne csak profik jelentkezzenek, szeretnék néha nyerni is:)

director 02-16-2006 11:51

Quote:

Igéretemhez híven nem tudtam részt venni a versenyen:)
Igazán nem akarom sietettni a dolgot de mikor kezdődik a heti verseny. Meg akkor tisztázni kellene a szabályokat. ( ha már megtörtént akkor világosítsatok fel légyszi, Anyuék semmit se mondott erről:D )
Ja és ne csak profik jelentkezzenek, szeretnék néha nyerni is:)

miért nem tudtál részt venni? a verseny szombaton lesz:P vagy jövőbe látsz? :)

eddig úgy láttam, hogy vannak jelentkezők minden tudásszintből, ezzel nem lesz gond..

és milyen szabályokra vagy kiváncsi?

gescs 02-16-2006 14:26

Nem most hétvégén volt a verseny? némileg össze vagyok zavarodva:(

A technikai dolgokra gondoltam elsősorban. Hány parti lesz egy héten, mennyi idő áll rendelkezésre a lejátszásához, mikor tudom meg kivel fogok játszani stb. Persze csak akkor kell ezen gondolkodni, ha már eljutott a dolog addig hogy egyáltalán ezek a dolgok aktuálisak.

Ja é a jövőbe is látok: szombat 18 óra: a nagyobbik gyermek azt figyeli hogy mikor kezd el bürrögni az a szerkezet ott a szekrényben, mert akkor lehet játszani azzal az egéralakú valamivel, a kisebbik gyermek sír a pancsiért, asszony persze nem ér rá fürdetni, így a ház urának (ez vagyok én) a dolga a fürdetés, pedig végig arra gondol, hogy milyen jó is lenne most nyugottan sakkozni:mad: :D

director 02-16-2006 14:31

Quote:

Nem most hétvégén volt a verseny? némileg össze vagyok zavarodva:(
A technikai dolgokra gondoltam elsősorban. Hány parti lesz egy héten, mennyi idő áll rendelkezésre a lejátszásához, mikor tudom meg kivel fogok játszani stb. Persze csak akkor kell ezen gondolkodni, ha már eljutott a dolog addig hogy egyáltalán ezek a dolgok aktuálisak.
Ja é a jövőbe is látok: szombat 18 óra: a nagyobbik gyermek azt figyeli hogy mikor kezd el bürrögni az a szerkezet ott a szekrényben, mert akkor lehet játszani azzal az egéralakú valamivel, a kisebbik gyermek sír a pancsiért, asszony persze nem ér rá fürdetni, így a ház urának (ez vagyok én) a dolga a fürdetés, pedig végig arra gondol, hogy milyen jó is lenne most nyugottan sakkozni:mad: :D

ma konkrétan csütörtök van, és a verseny szombaton lesz:)

egyelőre ez még csak egy gyors verseny, az egész szombaton zajlik. a későbbiek még passz, érdeklődéstől függ. fordulók száma passz, meglássuk hányan leszünk.

öcsém azzal szórakozik, hogy 10 másodpercenként ki-be kapcsolja a gépet. a gép ennek nagyon örül ;)

ha a fentiek ellenére időt tudsz szakítani a versenyre, akkor gyere;)

director 02-17-2006 18:46

FIGYELEM!
Eljött az utolsó utáni lehetőség, hogy jelentkezzetek a versenyre!
Ha még van valaki, aki eddig nem jelezte indulási szándékát, az olvassa el az első hozzászólást, és ha kérdése van, azt itt tegye fel! (zöldekre nem tudok most válaszolni)

Remedy 02-17-2006 22:25

Quote:

Originally Posted by director
FIGYELEM!
Eljött az utolsó utáni lehetőség, hogy jelentkezzetek a versenyre!
Ha még van valaki, aki eddig nem jelezte indulási szándékát, az olvassa el az első hozzászólást, és ha kérdése van, azt itt tegye fel! (zöldekre nem tudok most válaszolni)

de aki nem jelentkezett csak felbukkan a sakkszerveren 6 elott, az is jatszhat termeszetesen :D - marmint ha tudni fogunk rola :)

Spiderman 02-18-2006 16:43

Quote:

de aki nem jelentkezett csak felbukkan a sakkszerveren 6 elott, az is jatszhat termeszetesen :D - marmint ha tudni fogunk rola :)

Nem tudom miért kér jelszót, mikor regizéskor nem kellett megadni?:confused: :confused:

Ati 02-18-2006 16:52

Sok sikert mindenkinek! :)

Nekem elég volt ma 3 vereség (túl gyors ez nekem, fel se fogom mi történik, és már vége is a játéknak :D), meg 7-ig nem is érek rá sajna, majd talán valami követlezőn.

director 02-18-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by Spiderman
Nem tudom miért kér jelszót, mikor regizéskor nem kellett megadni?:confused: :confused:

mailben kapod az azonosító kódot

director 02-18-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Ati
Sok sikert mindenkinek! :)

Nekem elég volt ma 3 vereség (túl gyors ez nekem, fel se fogom mi történik, és már vége is a játéknak :D), meg 7-ig nem is érek rá sajna, majd talán valami követlezőn.

kár, szivesen láttunk volna:) majd a 30percesre gyere, ott van idő:)

nemsokára lesz végeredmény is.. :)

All times are GMT +1. The time now is 14:41.