![]() |
Extrém+Küzdő. Amikhez hozzá tudok énsiszólni:D
ez egy téma az Extrém sportok és vagy (kizáróvagy)kedvelőinek.
Velem lehet beszélgetni: Görkori-gördeszka-bicigli-wakeboard-snowboard témákban illetve minden küzdő sport. küzdő sportokhoz kevésbé értek, de szeretem őket. Kipróbáltam sokat és egyiknek sme vagyoka mestere kzöel sem:( eddig nálam szoba jöhet a Judo-kempo-Shinkeno-AjkiJitsu(bocsnemtomhogyírják) -BoJitsu-Capoiera-Thaibox-KungFu-Birkozás. Ennyi azthiszem ezeket mind kipróbáltam rövid távona mi nem jelent semmit. Én a magam részéről a Kung Fu-t tartottam a legmeggyözbnek. Abból csak egyet próbáltam. bár igy kicsit hülyén érzme magam mert a Kung Fu az kicsit más értelmezésü a Kinában. De mindegy. Szóval én Kinai harcmüvészetekből eddig egyedül a Chow Gar féle Déli Imádkozó Sáska Kung Fut próbáltam és nagyon szeretem. És ennél is maradok. Bár mellett hetente kétszer elkezdem aNinjutsut kiváncsiságból. Ha viszont kardról van szó éna Japánoknál maradok. |
Aikijitsu ;)
Shinkendora jársz-e még? Lehet hogy vissza kéne mennünk nemigaz? ;) |
Hátjah Bo-jitsut azt majd nyáron gyakorlom Aki-Jitsu meghát
arra nicns időm:D Shinkendozni?? gyüjtők egy Vágópengére. De van kertünk tudod. Átjöhetnél néha hétvégén gyakorolni.Shinkendot. De edzésre már nincs időm. Mert heti 5edzésre fogok járni úgy nézz ki. (2-re a BMEn azt mondták jó az a Ninjutsu) Gyere te is Ninjutsuzni!! |
küzdősport akkor a Capoeira de a szívem a Saolin kufu, de sajna nem tudok a hazájába eljutni világi tanoncnak :( meg az egy életstílus :rolleyes:
extrém sportot én is szeretem de sajna nem tudom mívelni de a paint ballt kipróbálnám de nagyon :D |
Quote:
|
Quote:
Saolim Kufu?? szal a Shaolin Kung Furól emg annyit, hgoy nem tom emnnyire eredeti:(, szóval ügyebér Kinában elég rendesen ki írtották a Kung Fu mestereket főleg a Shaolin Kung Fu mestereket. Szal a Shaolin stílusok elég sokat gyengülhettek. PAint ball Yeeah csak ah lehet inni sajt fegyvert. Bár extrémnek nem nevezném |
Quote:
az igazat megvalva, sokkal dinamikusabb volt, mint sok huszonéves! sok kisnyugdíjas is megirigyelhette volna a mozgását :D |
Hát nem azt mondom, hogy szivem vágya egy shaloin szerzetessel bunyozni:D sőt:D csak mondom, hogy sajnos nem az ami régen volt. Azt nem mondtam ,hogy rossz:D
Bár én msot Ninjutsut kezdtem el napi szinten gyakorolni:D |
Eddig ugyan egyik küzdősportot sem próbáltam ki, de ha minden jól megy, hamarosan KungFu-ra fogok járni:rolleyes:
|
Extrém+Küzdő. Amikhez hozzá tudok énsiszólni:D
ezt a topic címe.Ha kihívod Chuck Norrist bunyózni az már igazán extrém:D |
Quote:
|
Önvédelemből kéne valami jókis ütős-rugós-odavágós módszer:rolleyes:
|
Hát kung Fu ott kezdődik, hogy éeltmód vagy legalábbis sok idő megtanulni. Tehát az nem biztos, hogy ütös Rugós önvédelmi sport
|
Quote:
|
Nemtom mennyire vagy kemény. Egy-két év kempó heti 3edzés és akkor már az emberek nagy részét lerendezed:D
De ez elmondható msá sportokra is. De egy lány ne verekedjen:D inkább csinálj valamit hosszú távon:D |
De jó ha meg tudja kicsit védeni magát :)
Nőknek talán jó az a sport, amit valami kick box+aerobic kombóval csináltak nemrég.... aerobic hozzáállás, szépen formál, és valami rúgásokat is tanítanak... sokkal magabiztosabbak lesznek tőle, és maradnak nőiesek (ami néhány küzdősportot művelő nőről nem feltétlenül mondható el :) )Valós küzdés nincsen benne ha jól tudom, dehát egy nő ne is nagyon szokja a bunyót, elég ha határozott a fellépése :) Ha jól tudom akkor tae bo a neve :) |
Quote:
azért ilyne gagyi izéket ne ajánlj:D |
nem neked ajánlottam -hacsak nem nőies testalkatra vágysz ;) :p
|
a tae bo nem éppen gagyi barátnőm is csinálja már egy ideje, alakja hihetetlen jó, fellépése határozott és igen csak odateszi magát ha kell :D
néha engem is püföl :D én pedig elég régóta thai boxolok:D szal egymásra találtunk :):) |
Akkor bocsánatot kérek, tudtommal csak pár éve csinálta egy amerikai fickó, és akkor még kicsit felszínesnek tűnt az egész.... csak megjegyeztem magamnak, mert különleges volt akkor :)
-de jó ha kiforrott azóta :) |
Quote:
|
Exrtém:)
Imádok hegyikerózni, ezt talán páran tudják, de a köv történetet nme nagyon meséltem még.
Szeretek egyaránt erdei úton fák közt cikázva, s hegyekben műutakon menni, az eset az utóbbin volt. Először jártam be az utat, s figyelmeztettek, hogy van rajta egy nagy kanyar, ahol le kell lassítani az addigi 60as temporol, kb 200 méter a féktáv, mert kanyar jön, s különben nehéz bevenni. Utánna meg következik a gyönyörű táj, sajnos egyenesen lefelé, szakadák:D Én persze nagyon rá voltam készülve a kanyarra, csak éppen nem tudtam hol van:) Olyan 100 méterről már sikerült kiszúrnom, mikor láttam, hogy az út kanyarodik, s el is tűnik az egyenes sík mentén minden, vhol 60 méterre leljebb voltak utánna fák, mint kiderült később:) Szóval 100 méternél mint a sakál húztam a féket, hogy ne ugorjak le, s végül sikerült elkerülni a zuhanást, de úgy, hogy belső íven kezdtem a kanyart, mire vége lett már kb 20 centire voltam a szakadék peremtől:) Jó ideig mumus volt az a szakasz, s nem is mentem arra, egyszer elmentem másokkal, s utánna már mertem rá vállalkozni egyedül is:) |
Bringás storryból még akad jópár, de van egy másik kedvenc kis szenvedélyem, a sziklamászás.
Hegyekben, ha vhol barlang, mélyedés, magaslat, vmi van, akkor nekem oda feltétlenül be kell jutni, meg kell mászni stb:) Hát így esett a következő nagyszerű eset:D Aggtelektől nem messze a szlovák határnál van egy úgynevezett csempészbarlang, amit valóban a csempészek használtak. Lényege, hogy egy hosszított U betűt ír le, egyik bejárata Mon, a másik Szlovákban van. Leereszkedtünk többedmagammal a magyar oldalon, ott egy 20 méter mély kürtő található, s már kezdtünk is menni át a másik vége felé, ahol kevésbé meredek, s simán ki lehet mászni belőle. 50 - 80 méter az egész barlang, csak az egyetlen problem vele, hogy négykézláb mászáson kívül nem igen lehet benne másként közlekedni. Jártam kb a felénél, amikor elkezdett kinn esni az eső. Hát a pocok nem kapar olyan gyorsan mint ahogy mi ott fúrtuk magunkat előre amikor a víz első kis erecskéi becsörgedeztek a barlangba. Mák volt, iszonyat nagy zuhi jött Szlovákból, s ha nem is tölti meg a járatot teljesen, de elég kényelmetlen lett volna a plafonról szipákolni a levegőt. Szerencsére mindenki kiért sikeresen, s inkább eláztunk amúgy rendesen:) |
Nah, még egy kerós, mert ez haláli:)
Az extremitás nem a helyzetben van, hanem bennem, legalábbis ekkor kezdtem így érezni:) Csoportosan tekerünk kis hegyi úton, de régen lovaskocsik mentek rajta, semmi extra, széles is, relatíve sima is. Viszont előtte túrázni voltunk, s éppen visszafelé tartottunk. Velem volt a kis 48 cm pengéjű machetém, amit kivittem erdőre. Néhány helyen olyan sűrű az aljnövényzet, hogy kellett is, vagy pl csalánoson keresztül jól jött. Lényeg a lényeg egyik kezemben ez, a másikban meg egy gyönyörűen leháncsolt egyenes, fehér túrabot, amit magam örömére csináltam rovátkákkal díszítve, minden.. nagyon tetszett, haza kellett vigyem. Hajh, de a gyűrűkurában a gandalfnak nem volt olyan szép;)) Nah mind1:D Mindkettő keresztbe volt fektetve a kormányon. Hirtelen felbukkant egy kocsi a biciklisorral szemben, én házigazdaként zártam a sort, s elkezdtek sorjában fékezni, de mindenki későn reagálta le az eseményeket, s egyre jobban összetorlódtunk:) Mire hozzám ért a reakcióhullám egy intenzív fékre volt időm, ami át is dobott a nyeregből a kormányon keresztül a földre:) Repülés közben még nézegettem mi van a kezemben, hmm, machete, túrabot, jó, ezeket akkor kidobjuk oldalra, így szerencsére nem estem rá egyikre sem:) Miután elterültem néma csönd, mindenki leblokkolt, hogy akkor most úristen mi van, aztán mikor ráeszméltem, hogy nem tört semmim felkeltem, s elrebegtem pár kedves szót az elsőhöz, aki nem szólt hátra, hogy fékezzen mindenki:) Ekkor persze már a néma csendből átcsapott mindenki röhögésbe, s végül jó kedélyűen hazakeróztunk:) |
Quote:
Különben nincs bajom a Shaolin Kung Fuval, de biztos teljesen más volt régen. Bár lehet, hogy elérték ugyanazt a szintet. A nindzsákat kiírtottáK:D hüüM:D a jók eltüntek a sötétben tutira:D |
Én pl. siklóernyőzöm. Igaz, hogy csak az időjárással kell küzdősportozni, de azt mondják extrém... Ezt a sportot nem űzi véletlenül valaki?
|
A fodrászom siklóernyözőtt, el is tört a gerince...
Mennyibe kerül kipróbálni? |
Oktatója válogatja, de szerintem tandemben felvisznek 2-3000 Ft-ért.
|
Quote:
|
Quote:
|
Kicsit behalt ez a topic. Egy video, hogy feléledjen:
http://www.youtube.com/watch?v=37Ro7irBbSw |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok.
Én Kick-Boxra járok,most már elég rég óta. Sok lány is jár,több-kevesebb ideig.Szerintem jó dolog nekik. Persze edzője is válogatja:) Nemrég volt lent nálunk az edző barátja-edzőtársa. Stricz Olivérnek hívják.Aki otthon van ebben a sportban,annak jelent valamit e név;);) Szóval én csak mindenkinek ajánlani tudom,tehát Harcra Fel:D:D:D:D |
Quote:
|
Quote:
úszni: vízben küzdősport: dojo :D Én szívesen busido-znék. De lusta vagyok hozzá.:cool: Örülök, hogy segíthettem! :D |
Én ezt a sportot űzném szívesen: Krav Maga
Sajnos nálunk nincs rá lehetőség.Ez a leghatásosabb önvédelmi ,és támadó művészet. Ha nektek van erre lehetőségetek,ezt erőltessétek. Harcra Fel:) |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 13:56. |