Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Statisztikak (atlag-penz csoportonkent) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1759)

retekeger 05-03-2007 00:35

Statisztikak (atlag-penz csoportonkent)

Sziasztok!

Felmerult egy masik topicban, de ott off lett, igy ha jol sejtem itt kell felvetni ...

Szoval a kerdes az, hogy szerintetek hasznos lenne-e egy csoportonkenti statisztika az atlag-penzmennyisegrol!
(Ati azt irta a masik topicban, hogy elvi lehetoseg van ra ...)

Erdekessegnek mindenkepp jo, de sztem meg használni is lehetne. Szóval nekem tetszene ha lenne ilyen! Meg abban a variacioban, is, hogy mindenki csak a sajat csoportjáét látná. Vélemények?

Udv: retek

Synkel 05-03-2007 07:43

Érdekesnek kétségkívül érdekes lenne, de jelentős hasznát nem látoma dolognak. Megvagyok nélküle.
Beérem annyival, ha nekem sok van:)

-Fegya- 05-03-2007 08:44

Én nagyon szeretem a statisztikákat, de azt hiszem, a csoportonkénti átlagpénz nagyon keveset mutat. Ha egy ország sohasem költi el a pénztartalékát és meg is tudja védeni, akkor az olyan a csoport szempontjából, mintha nem is lenne.

off:
Egy csoportonkénti havi földmérleg jobban érdekelne:

Nyitó földállomány hó elsején x hektár. (A pontlistában szereplő országok földterülete)
Pontlistába bekerült országok területe y hektár. (Regisztrál, mélyszabiról visszajön, SZK-ról visszajön, szintlépéssel a pontlistába kerül)
Felfedezés z hektár
Pontlistából kikerült országok területe m hektár. (Mélyszabira megy, töröl, áthelyezik, SZK-ba megy, szintet lép)
Záró állomány hó végén w hektár. (w=x+y+z-m; w megegyezik a pontlistában szereplő országok földterületével. w lesz a következő hónap nyitó földállománya

Jobban belegondolva nagyon bonyolult lenne y és m mérése. Ezért inkább csak z-t kéne mérni és az y és m egyenlege számítható.

retekeger 05-04-2007 06:52

Azt hittem nagyobb érdeklődés lesz :)

Természetesen nem csak ezt az egy adatot szerettem volna ha megjelenik mint statisztika a jatekban, de en jelenleg ezt az egyet tudnam hasznalni, ezert gondoltam, hogy aki meg szeretne hasonlót (a másik topicban volt némi érdeklődés) az majd felveti.

Synkel irta, hogy nem latna tul sok hasznat. Hat szerintem arra lehetne hasznalni (foleg ha naponta generalt vagy aktualis lenne), hogy elorejelzeseket tehess a piac mozgasara. Pl. ha vesszük a V-t. Ott a csoport saccolt osszvagyona 30MRD (csak a penzrol beszelek, a teki, runa, nyers nem erdekes ebbol a szempontbol)! Ha most egy szovi 4x4MRDvel fellep, akkor ez jelentosen megcsappan, es ez megerzodik a piacon is.

Vagy pl segitseg lenne az 5/W-ben ahol a csoport topja termel es passzolja le a lovet (sajnos mint tudjuk legálisan) .....!

Udv: retek

Silence 05-04-2007 08:28

Üdv!

Engem érdekelne a dolog! :cool: Tegyél ki szavazást, hátha nagyobb érdeklődés lesz.

Silence 05-04-2007 09:06

Szerintem, meg a csoportnak az előző napi átlag KP állományát kéne mutatni. Valami látható "fő" helyen. És ezen értékekből készülhetne a grafikon is.
A csoport napi KP állományát meg, úgy lehetne számolni, hogy pl.: csak azon országok KP vagyona számítana bele, amelyek mondjuk X napon bellül legalább egyszer beléptek az országukba. És értelemszerűen a nem szabadságon lévő országok.
Quote:

Ha egy ország sohasem költi el a pénztartalékát és meg is tudja védeni, akkor az olyan a csoport szempontjából, mintha nem is lenne.
Szerintem ez így nem igaz, mert bármikor beléphet a pénzével a piacokra, vagyis is "ár befolyásolási" potenciállal rendelkezik.

U.I. a pl-t azért emeltem ki, hogy ne ezen csámcsogjatok, mert ez csak hasraütés után írtam, de kiindulási alap lehet.

LotR 05-04-2007 09:19

Én is szeretem a statisztikákat:D
De nem látom túl nagy hasznát és speciel feleslegesen nem terhelném le Atit ilyenekkel, van elég dolga...

Valezius 05-04-2007 11:23

Én azért nem szóltam hozzá, mert szerinem bőven elég lenne, ha az általános beszélgetések között lenne egy statisztika topic. Aztán néha megkérnénk aAtit, hogy rakjon be ezt-azt.

Viszont nem hiszem, hogy szükség lenne rá, hogy állandóan látszódjanak ezek a dolgok.

Synkel 05-04-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 92548)
Én azért nem szóltam hozzá, mert szerinem bőven elég lenne, ha az általános beszélgetések között lenne egy statisztika topic. Aztán néha megkérnénk aAtit, hogy rakjon be ezt-azt.

Viszont nem hiszem, hogy szükség lenne rá, hogy állandóan látszódjanak ezek a dolgok.

Ilyenre korábban is volt példa, konkrétan fajokról, illetve a csoportokban lévő átlagpénzről rakott be infót. Azzal nincs is baj, de gyakorlati haszna tényleg nincs szerintem egy ilyennek.

retekeger 05-04-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 92578)
Ilyenre korábban is volt példa, konkrétan fajokról, illetve a csoportokban lévő átlagpénzről rakott be infót. Azzal nincs is baj, de gyakorlati haszna tényleg nincs szerintem egy ilyennek.

Hát nekem az is szimpatikus lenne, ha Ati bedobná ide a fórumra időnként (humáninterfész? :) ), de nyilván ez nem működne hosszú távon ...

Na vázolok még egy alkalmazási területet. Van egy-két csopi, ahol a topban fent vannak a termelok, es a sajat orszagaik vedik a topot (ezt persze nem lehet bizonyítani mert ugyesek) az also termelotol 10-15 korre. Namost ha letezne a statisztika akkor megtehetnem azt, hogy eladnek egy rakat tekit majd a befolyo lovet kiosztanam az embereknek az orszagomban, ezaltal eltuntetve a jatekbol a penzt. Ha latszana (lenne stat), hogy ezaltal csokken a csoportban levo _penz_ mennyisege, akkor ezzel a tekiiro termeloket szep lassan meg lehetne viccelni ... (sajnos a kereskedosbankosoknak meg felmenne a szerepe)

Na lehet rosz a gondolatmenet, de foleg azert is irtam, mert nem akartam hogy az utso 10ben legyen a topic :)))

udv: retek

Silence 05-04-2007 18:16

Üdv!

úgy látom, hogy csak kettőnket érdekel ez a téma, mert ilyen halott topikot ritkán látok. :)

retekeger 05-04-2007 22:46

Quote:

Originally Posted by Silence (Post 92649)
Üdv!

úgy látom, hogy csak kettőnket érdekel ez a téma, mert ilyen halott topikot ritkán látok. :)

:-))) hat latszik ebbol is, hogy nem leszek nagy forumozo ... egyik topicom se lett tul hosszu eletu (ez talan a masodik) amit inditottam! Bar lehet balami extrémebbel kellett volna kezdeni, ami jobban borzolja az idegeket ... pl egy uj faj :D (csak vicc volt)

Teged miert erdekel??? Hasonlo okok miatt amit irtam, vagy egeszen mas?

Andrew 05-04-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 92692)
:-))) hat latszik ebbol is, hogy nem leszek nagy forumozo ... egyik topicom se lett tul hosszu eletu (ez talan a masodik) amit inditottam! Bar lehet balami extrémebbel kellett volna kezdeni, ami jobban borzolja az idegeket ... pl egy uj faj :D (csak vicc volt)

engem is érdekelne, szeretem a statisztikákat nézegetni :o

ne csüggedj, nem attól leszel nagy fórumozó, hogy sok topicot nyitsz ;)
itt van pl Hunor... vagy 30 topicja lehet, mégis közelít a 2 piros tégla felé :D

skiti 05-04-2007 22:54

hehe:D
engem is érdekelne egy olyan, hogy melyik csopiban mennyi kp van összesen.
de enélkül az infó nélkül is nyugodtan alszom:)

Kutyuleee 05-05-2007 10:33

érdekes dolog lenne, bár anarchban sztem elég sok helyiértéket foglalna:p

Silence 05-05-2007 11:40

Quote:

Engem azért érdekelne, ha lennének statisztikák, mert szeretek adatokból következtetéseket levonni pl.: a piaccal kapcsolatban. Mivel elég sokat tőzsdézek a hódban. :D És így, talán érdekesebb lenne. :)

Synkel 05-05-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by Silence (Post 92729)
Engem azért érdekelne, ha lennének statisztikák, mert szeretek adatokból következtetéseket levonni pl.: a piaccal kapcsolatban. Mivel elég sokat tőzsdézek a hódban. :D És így, talán érdekesebb lenne. :)

Azért érdekelne, hogyan következteted ki a kő árának várható változását, ha látod, hogy ma 24.567.241.988 arany van a csoportodban összesen, holnap meg 24.466.102.546 arany? Szerinted ez mire utal?

Burning 05-05-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 92751)
Azért érdekelne, hogyan következteted ki a kő árának várható változását, ha látod, hogy ma 24.567.241.988 arany van a csoportodban összesen, holnap meg 24.466.102.546 arany? Szerinted ez mire utal?

talán arra, hogy fogy a pénz:rolleyes::)

Kubbi 05-05-2007 17:34

Már megint a kissebbségbe szorulok.:D
Szerintem felesleges lenne, mert úgyse tudjuk, a csoport melyik régiójában van a pénz, és hogy annak a pénzmennyiségnek a jelentős része hány ország zsebében van.
Max a nyersi árakra lehetne következtetni szerintem. :)

Silence 05-05-2007 20:13

Üdv mindenkinek!

A statisztikák alatt gondoltam, még olyanokra is, mint pl.: napi nyersanyag termelések a csoporton bellül, stb.. (Nah persze, csak is akkor, ha Ati szerint is publikus adatoknak számítanának :D.) És ezen adatokból, már sokmindenre lehetne következtetni...

Silence 05-05-2007 20:18

Ja, persze az nem biztos, hogy lehet, vagy tudok jó következtetéseket levonni. :) De ez a szépsége a spekulációnak. :D

Synkel 05-06-2007 07:48

Azaz kellene:
1. Napi összpénz
2. Napi pénztermelés
3. Napi katonatermelés( alap, és továbbképzett)
4. Napi rúnatermelés
5. Napi nyersitermelés
6. Napi fegyvergyártási kapacitás
7. Napi gabonatermés
8. Napi össznépesség
9. Napi összföld a csoportban
Meg biztos van még egypár dolog amit nem írtam ide. Nem támogatom.

Andrew 05-06-2007 08:54

összes fogyasztott élelem
összes építésre elhasznált nyersanyag
összes felvetett hülye javaslat
összes tekercsírás
egyenlőre ennyi jutott eszembe:D

habár az összes pénz alakulása érdekes lehetne :o

Valezius 05-06-2007 08:57

És mindezt napi szinten látni, hát az már nem lenne olyan jó szerintem se.
Én még mindig azt támogatom, hogy legyen egy topic, ahova Ati néha bemásol ilyeneket.

Synkel 05-06-2007 09:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 92901)
És mindezt napi szinten látni, hát az már nem lenne olyan jó szerintem se.
Én még mindig azt támogatom, hogy legyen egy topic, ahova Ati néha bemásol ilyeneket.

Nyiss egy érdekesség, vagy statisztika topicot, és vegyük rá Atit. Ilyenben én is benne lennék, de az alapvetés nagyon nem tetszik.

Silence 05-06-2007 10:41

Quote:

Nyiss egy érdekesség, vagy statisztika topicot, és vegyük rá Atit.
Üdv!

Nekem mind1, hogy hol lenne, csak érdekelnének az ilyen statisztikák! :D
Csak szerintem, ha fórumba lenne néha betéve, az nem sokat érne. :(
De az is jobb lenne mint a semmi. :)

U.I.
Aki ír ezen topikba, az is tegye le a voksát a szavazatoknál, hogy jobban kitűnjön az érdeklődők véleménye. Még te is Synkel. :D

Silence 05-06-2007 10:58

Vagy van egy másik ötletem, de lehet ezért sokan kiátkoznának...
Vagyis, hogy bizonyos számú VIP körért lehetne a Hódon bellül hozzáférni a statisztikákhoz.
Akinek erről van véleménye az kérem, hogy írjon a topicba mert, ha lenne erre igény, akkor nyitnék egy másik topikot, hogy megvitathassuk ezt a verziót.

U.I.
És talán még így Atiékat is érdekelté tehetnénk a plussz munka elvégzésére. :D (Várom a véleményeket. :) )

Synkel 05-06-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by Silence (Post 92915)
Vagy van egy másik ötletem, de lehet ezért sokan kiátkoznának...
Vagyis, hogy bizonyos számú VIP körért lehetne a Hódon bellül hozzáférni a statisztikákhoz.
Akinek erről van véleménye az kérem, hogy írjon a topicba mert, ha lenne erre igény, akkor nyitnék egy másik topikot, hogy megvitathassuk ezt a verziót.

U.I.
És talán még így Atiékat is érdekelté tehetnénk a plussz munka elvégzésére. :D (Várom a véleményeket. :) )

Na, ezt meg végképp nem támogatom.

Dragi 05-06-2007 11:24

Szerintem ha ilyesmiben gondolkozunk akkor semmiképp se aznapi statisztikát lássunk hanem előző napit vagy két nappal azelőttit !!! :) 1-2 nap alatt sokat változhat a piac és ezáltal nem
származik haszna annak akinek csak azért kéne a statisztika hogy meggazdagodhasson :p:)

Silence 05-06-2007 11:48

Quote:

Szerintem ha ilyesmiben gondolkozunk akkor semmiképp se aznapi statisztikát lássunk hanem előző napit vagy két nappal azelőttit !!!
Én is így gondoltam, mert lezárt napnak kell lennie ahhoz, hogy napi átlagot tudhassunk meg. :)
Quote:

1-2 nap alatt sokat változhat a piac és ezáltal nem
származik haszna annak akinek csak azért kéne a statisztika hogy meggazdagodhasson
Ez is igaz, de azért a tendenciákból, pl.: csökken a nyersanyag termelés stb. lehetne következtetéseket levonni, hogy mondjuk egyáltalán bele kezdjek-e a felvásárlásba, vagy ne. :rolleyes:

Silence 05-06-2007 17:43

Üdv ez off, de lenne egy kérdésem álltalánosságban: vagyis, hogy a megbeszélések közül mi kerülhet a "megfontolás alatt álló" topikba? Ezt Ati dönti el és rakja át, vagy van valami egyéb egzakt feltétel is amit teljesíteni kell? (Bocs, ha buta a kérdés. :) )

Valezius 05-06-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Silence (Post 92967)
Üdv ez off, de lenne egy kérdésem álltalánosságban: vagyis, hogy a megbeszélések közül mi kerülhet a "megfontolás alatt álló" topikba? Ezt Ati dönti el és rakja át, vagy van valami egyéb egzakt feltétel is amit teljesíteni kell? (Bocs, ha buta a kérdés. :) )

Pontosan Ati dönti el egyszemélyben.

Silence 05-06-2007 18:42

Köszi a választ! :)
Csak még Ati nem szólt hozzá, hogy neki mi a véleménye a statisztikákról a Hódon bellül. :) (Remélem azért megtudjuk. ;))

glanyi 05-06-2007 19:07

Jó ötlet!

Nekem tetszik, érdekes, de talán haszna is van. Szeretem a statisztikákat, én folyton készítgetek mindenféléről :p :p :p

Silence 05-06-2007 22:04

Tessenek szavazni kedves regisztrált topik olvasók, hogy kinek mi a véleménye! :) Mivel nem sok az új hozzászólás, akkor legalább a szavazatok gyűljenek. ;)

Artúr 05-08-2007 09:35

Sziasztok

Nekem tetszik a statisztikai oldal ötlete. Jó lenne a hódon belül, de jó lenne itt kint a külső fórumon is egy külön topikban. A sokat látogatott elfes topikok miatt haraptam rá a témára. :)

A 1-2-3 napos termelési statisztika szerintem nem igazán jó, épp a tőzsdézés miatt. Nem szabadna befolyással lennie a csoport napi kereskedésre, inkább a hosszabb távú trendeket kellene mutatnia. Ezért heti 1 frissités elég lenne. A nem piaci jellegű infók akár napi frissítésüek is lehetnének. (felfedezett föld, stb.)
Amivel feltétlenül kiegészíteném az a csoportokon belül a fajok aránya, százalékosan. Engem ez mindig érdekelt, és bár saccolni lehet, jobb a tényekre alapozni.

Andrew 05-08-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 94161)
Sziasztok

Nekem tetszik a statisztikai oldal ötlete. Jó lenne a hódon belül, de jó lenne itt kint a külső fórumon is egy külön topikban. A sokat látogatott elfes topikok miatt haraptam rá a témára. :)

A 1-2-3 napos termelési statisztika szerintem nem igazán jó, épp a tőzsdézés miatt. Nem szabadna befolyással lennie a csoport napi kereskedésre, inkább a hosszabb távú trendeket kellene mutatnia. Ezért heti 1 frissités elég lenne. A nem piaci jellegű infók akár napi frissítésüek is lehetnének. (felfedezett föld, stb.)
Amivel feltétlenül kiegészíteném az a csoportokon belül a fajok aránya, százalékosan. Engem ez mindig érdekelt, és bár saccolni lehet, jobb a tényekre alapozni.

egyszerűbb lesz ha valaki nyít majd egy topicot, ahova becsalogatjuk Atit, és megkérjük, hogy ha van néha egy kis szabad ideje, dobjon meg minket egy két statisztikával:D
habár mondták már mások, hogy van ilyen topic, akkor viszont azt kellene fölfrissíteni ;)

Valezius 05-08-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 94199)
egyszerűbb lesz ha valaki nyít majd egy topicot, ahova becsalogatjuk Atit, és megkérjük, hogy ha van néha egy kis szabad ideje, dobjon meg minket egy két statisztikával:D
habár mondták már mások, hogy van ilyen topic, akkor viszont azt kellene fölfrissíteni ;)

Nincs ilyen topic, nyitni kell egyet, rajta :)

Andrew 05-08-2007 13:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 94283)
Nincs ilyen topic, nyitni kell egyet, rajta :)

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1072

ezzel kevertem :p
itt csak a fórumról van sajnos (legalább is azon a pár oldalon amit gyorsan megnéztem:D)

System 05-08-2007 15:21

Én már szavaztam egy ideje,most van időm hozzászólni is;)
Elsősorban mindenképp érdekesnek találnám,énis szeretem a statisztikákat,de lehet,hogy aztán kiderülne belőle vmi hasznos info is egy-egy esetben...sztem mindenképp érdemes lenne bevezetni a játékba...;)

All times are GMT +1. The time now is 01:19.