Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Hadis Törpök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1733)

System 04-28-2007 10:08

Hadis Törpök

Nos hol is kezdejm?:rolleyes:
Talán akkor az elején.
Én legeslegelőször és azóta folyamatosan a törppel megyek...igen ám de adott a problémám.A létező összes lelőhelyet beépítettem és azóta is államilag üzemeltetem...:D
Ez eddig műxik is de sajnos mostmár itt az ideje átépíteni...merthogy utélrt minden törpe gondja (de legalábbis az enyém biztosan):már nem elég az a 30% barakk amit idáig oly szépen fenn tudtam tartani...és akárhogy nézem is az éplistát mást már nemtudok bontani így ideje hozzányúlni a nyersanyagtermelőkhöz,mert elsősorban hadis lennék...:rolleyes:
Arra kérnék tippeket elsősorban azoktól akik törpök voltak már...hogy melyik nyersanyagtermelőhöz nyúljak hozzá,mit bontsak,miaz ami kevésbé fontos...
Én ugyanis nem tudtam döntésre jutni;) :p

laci 04-28-2007 10:14

Amennyire én látom, a legolcsóbb nyersanyag általában a fém és az agyag, így azokat érdemes először bontani, ha már ilyen helyzetben vagy.
Másrészt viszont még törpével se' tarts túl sok bányát, néhány % az összterületedből elég lesz (pontos számot nem tudok,annyira azért nem vágom a témát, de vannak itt törpés témák), különben a nagy termelés és sok pénz mellett tökéletesen életképtelenné válsz ;)

solven 04-28-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by System (Post 91211)
Nos hol is kezdejm?:rolleyes:
......

Szerintem nézd meg, hogy a piacon álltalában melyik nyersanyag a legolcsóbb
azokkal a bányákkal kezd a bontást...

Én ezt tenném

Valezius 04-28-2007 10:23

Quote:

Originally Posted by solven (Post 91213)
Szerintem nézd meg, hogy a piacon álltalában melyik nyersanyag a legolcsóbb
azokkal a bányákkal kezd a bontást...

Én ezt tenném

Jól mondja a törp kollega, általában tényleg elég olcsó az agyag és a fém.
Viszont én hadistörpeként nem tartottam bányát.
Katonaképzésből futotta mindenre, vagy a kereskedő szem is besegített, arra már nem emlékszem :)

solven 04-28-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91214)
Jól mondja a törp kollega, általában tényleg elég olcsó az agyag és a fém.
Viszont én hadistörpeként nem tartottam bányát.
Katonaképzésből futotta mindenre, vagy a kereskedő szem is besegített, arra már nem emlékszem :)

Mondjuk ha a törpének nincs bányája, akkor inkább legyen óriás. Kereskedő személyiség azon is sokat lendít, és azzal is lehet katonát képezni...

Kubbi 04-28-2007 10:31

Melyik szinten vagy? Mert szerintem 5. szinten abszolute felesleges bányát tartani, 40-es agyag árak mellett. :D

solven 04-28-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91216)
Melyik szinten vagy? Mert szerintem 5. szinten abszolute felesleges bányát tartani, 40-es agyag árak mellett. :D

Igen, 5. szinten vagyok... :/

De nem agyagbányát tartok, hanem fa és kő van, amiket már jobban megéri termelni... (600-1000 közötti ár)

Valezius 04-28-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by solven (Post 91215)
Mondjuk ha a törpének nincs bányája, akkor inkább legyen óriás. Kereskedő személyiség azon is sokat lendít, és azzal is lehet katonát képezni...

Hülyeség, ha valaki törpe akar lenni, akkor legyen törpe :) Ha meg az a célja, hogy a legjobb hadis orit alapítsa meg, akkor ne legyen törpe, legyen mondjuk gnóm.

Grabi 04-28-2007 10:45

5. szinten ritkán éri meg a törpe, 4.ben több értelme van. elsősorban a legtöbb a piacon a kő a legdrágább, aztán a fa. ilyen szellemben tartsd meg a bányákat. de egy 10-12% összterületből elég elsz szerintem

solven 04-28-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91218)
Hülyeség, ha valaki törpe akar lenni, akkor legyen törpe :) Ha meg az a célja, hogy a legjobb hadis orit alapítsa meg, akkor ne legyen törpe, legyen mondjuk gnóm.

Nézd, szerintem meg mindenki csinálja azt amiben a legjobb, és ha a törpe a bányászatban a legjobb, akkor bányásszon... :)

Én legalábbis így vagyok vele ;)

Kubbi 04-28-2007 11:02

5. szinten én nem tartanék bányát. 4-ben már inkább. Asszem még a könyvtár is jobban fizet, mint a nyersi?! Akkor meg törp ide vagy oda, minek termelni?

Valamelyik topikban, le lett írva, egy egész jó kis hadis törpe, 5.szintre. Azt érdemes lenne esetleg megkeresned.

Valezius 04-28-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by solven (Post 91220)
Nézd, szerintem meg mindenki csinálja azt amiben a legjobb, és ha a törpe a bányászatban a legjobb, akkor bányásszon... :)

Én legalábbis így vagyok vele ;)

Én nem, és ettől jó ez a játék. :)

Bár szerintem az én állsápontom a jobb, mert a tiedből az következik, hogy mindenki 4faj egyikével játszon: 1tolissal, 1varissal, 1hadival vagy 1termelővel.

Én meg azt mondom, hogy mindenki játszon úgy, ahogy akar.
Ha valaki törpe akar lenni, legyen törpe. Aztán ha termelni akar vele, termeljen, ha hadizni akar vele, hadizzon, ha meg tolvajkodni, akkor tolvajkodjon. (Tekintve, hogy tolvajerőben a törpét csak a fél-elf múlja felül, de persze ettől még nem lesz jó tolis)

És ne az legyen, hogy én hadizni akarok, és akkor nem lehetek törpe, a te álláspontod szerint.

Grabi 04-28-2007 14:50

meg a gnóm :)

Valezius 04-28-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 91233)
meg a gnóm :)

Igaz. De ha valaki 30-40% kocsmás törpe nem tudom hány olyan gnómot fog találni, akit nem lop át. :D

Grabi 04-28-2007 15:39

kb. annyit, amennyi valószínűséggel 30-40% kocsmás törpe lesz :)

Cyby_ 04-29-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 91238)
kb. annyit, amennyi valószínűséggel 30-40% kocsmás törpe lesz :)

jól beszél a kolléga :)

hadis vonalom meg egy orkhoz haasonlo modszert ajánlok...lakiteki bent és hadit behuzni kirakni...a bányás kérdésre visszatérve a kőt tarsd meg mindenképpen mert az a legdrágább mindenhol!(én most próbálok egy törpe kereskedöt és hadisnak majd megosztom a észrebvételeimet)

Valezius 04-29-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 91429)

hadis vonalom meg egy orkhoz haasonlo modszert ajánlok...lakiteki bent és hadit behuzni kirakni...a bányás kérdésre visszatérve a kőt tarsd meg mindenképpen mert az a legdrágább mindenhol!(én most próbálok egy törpe kereskedöt és hadisnak majd megosztom a észrebvételeimet)

U-ban a fa 10-szer drágább :p Csak lestem :D

Kutyuleee 04-29-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91430)
U-ban a fa 10-szer drágább :p Csak lestem :D

K-ban is drágább igaz nem ennyivel...:D

Burning 04-30-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 91429)

nálunk is 2* olyan drága a fa (igaz nem tartósan) mint a kő:p

System 04-30-2007 20:25

Mondtátok,hogy a fémbányát nem érdemes tartani...igaz hogy nem fizet jól a piacon (bár én azért elég sokat szoktam termelni igy aztán jó pénzt hoz) dehát a fámbánya a törp egyik erőssége.Meg a kovácsok.És akkor nem lehet hogy azért a fémbányákat érdemes megtartani,hogy termeljen a kovácsokra nameg jól jön azért az a plusz is...tehát sztem a fémbányák lebontásával a törp egyik erősségét iktatnám ki...nem:confused:
Magyarázzátok el ha nincs igazam,mert biztos ti jobban tudjátok...csak felvetettem:D :rolleyes:

Burning 04-30-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by System (Post 91670)
Mondtátok,hogy a fémbányát nem érdemes tartani...igaz hogy nem fizet jól a piacon (bár én azért elég sokat szoktam termelni igy aztán jó pénzt hoz) dehát a fámbánya a törp egyik erőssége.Meg a kovácsok.És akkor nem lehet hogy azért a fémbányákat érdemes megtartani,hogy termeljen a kovácsokra nameg jól jön azért az a plusz is...tehát sztem a fémbányák lebontásával a törp egyik erősségét iktatnám ki...nem:confused:
Magyarázzátok el ha nincs igazam,mert biztos ti jobban tudjátok...csak felvetettem:D :rolleyes:

idézet a súgóból:
a bányák 200%-kal többet termelnek.

ezzel azt akarom mondani, hogy a törpének nemcsak a fémbányája termel többet, hanem mindegyik;)
ha úgy érzed tudsz ennyi épületet áldozni, akkor tartsál fémbányát és mellé kovácsot. de szerintem elég csak fa illetve kőbányát tartani, mert annak a termelése visszahozza a fegyver árát...

bodolur 04-30-2007 20:44

Figyelj!
Én 5-ben hadis törpe voltam.
A fém ára legalábbis X-ben 30 arany, de amúgy, ha van 2k tolid akkor tudsz lopni is.
Nekem egyébként egy darab bányám sem volt, sőt könyvtáram sem. Katkból éltem, a fegyvert meg loptam hozzá. Annyi jött, hogy néha még el is kellett belőle adni. Szóval szerintem, nem fontos a bánya 5-ben. Csak elveszei a helyet a barakkoktól, meg a kocsmáktól.
Hidd el jobban jársz
450 hekin volt 180 barakkom, 29 templomom, 30 kocsmám. A többi, ház, tanya, ja és 60 torony 3720 íjjal. Pénzt nem tartottam magamnál sokat, úgyhogy annyi íj elveszi azok kedvét, akik csak morált akarnak javítani, vagy föld kell nekik. Inkább keresnek egy olyat ahova több sereggel is beférnek. Na és az a több mint 7k paci is eléggé veszélyes tud lenni.
Még a tolisok is meggondolják, hogy érdemes-e tekizni, mert könnyen kapnak érte pár mészárt. Persz csak ha van egy kemény varis is a szöviben, aki meg tudja gömbözni.
Olyankor azért meggondolják.:)

System 05-02-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91673)
idézet a súgóból:
a bányák 200%-kal többet termelnek.

ezzel azt akarom mondani, hogy a törpének nemcsak a fémbányája termel többet, hanem mindegyik;)
ha úgy érzed tudsz ennyi épületet áldozni, akkor tartsál fémbányát és mellé kovácsot. de szerintem elég csak fa illetve kőbányát tartani, mert annak a termelése visszahozza a fegyver árát...

Jah télleg,de hülye vagyok :D
Nemtom miért az maradt meg bennem hogy csak a fémbányák,gondolom a kovácsok kapcsán:D

Szecsa 05-02-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by bodolur (Post 91674)
Figyelj!
Én 5-ben hadis törpe voltam.
A fém ára legalábbis X-ben 30 arany, de amúgy, ha van 2k tolid akkor tudsz lopni is.
Nekem egyébként egy darab bányám sem volt, sőt könyvtáram sem. Katkból éltem, a fegyvert meg loptam hozzá. Annyi jött, hogy néha még el is kellett belőle adni. Szóval szerintem, nem fontos a bánya 5-ben. Csak elveszei a helyet a barakkoktól, meg a kocsmáktól.
Hidd el jobban jársz
450 hekin volt 180 barakkom, 29 templomom, 30 kocsmám. A többi, ház, tanya, ja és 60 torony 3720 íjjal. Pénzt nem tartottam magamnál sokat, úgyhogy annyi íj elveszi azok kedvét, akik csak morált akarnak javítani, vagy föld kell nekik. Inkább keresnek egy olyat ahova több sereggel is beférnek. Na és az a több mint 7k paci is eléggé veszélyes tud lenni.
Még a tolisok is meggondolják, hogy érdemes-e tekizni, mert könnyen kapnak érte pár mészárt. Persz csak ha van egy kemény varis is a szöviben, aki meg tudja gömbözni.
Olyankor azért meggondolják.:)

Egy jo szoviben a torpe nem erositi a szovetseget, hanem gyengiti.
A hatranyai miatt, hiszen Te vagy a legkonnyebben tamadhato alany...foleg 6% kocsmaval es templommal.
Ha az ellenfél 1 db tolissal rendelkezik és mondjuk mellette van 2 hadis es egy hadis-varis, akkor az orid hamar elvérzik, tul hamar...
Ez az epuletlista (mondjuk 10 kocsmaval es 10 templommal megspekelve a tanyak hatranyara) tokeletes lehet egy gnomnak.
De a torpe nem kifejezett hadis.

Remedy 05-02-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92008)

Ezzel maximalis mertekben nem ertek egyet.... :) Egy jo torpe, egy jo szoviben, igenis jol jon....

Cyby_ 05-02-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 92009)
Ezzel maximalis mertekben nem ertek egyet.... :) Egy jo torpe, egy jo szoviben, igenis jol jon....

Igen 3tól felfele a tolik 2/3a törpe akik elég mennyiségü bányával rendelkeznek.....h pénzt hozzák..de láttam már olyat is h törpe hadissal a szövi felüti magát jo magasra és ott az utso ütés elött nagyobb bánya fedezés és olyan pénzt leakaszt,h öröm nézni...szal remedynek igaza van,csak jó szövi és jó játékos kell hozzá

Grabi 05-02-2007 14:44

meg rengeteg pénz, hogy a folyamatos ütések után beleférjen 2-3 maxos célzott fedezés

Szecsa 05-02-2007 15:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 92009)

Hadis törppel? Várj, várj.
Termelő-hadis meg a hadis szamomra nem ugyanaz...
Ha van bányája, akkor hasznos lehet, de nem 5. szinten.
Azt hiszem, a barátunk 450 hekiről beszélt, oda szerintem nem kell hadis-termelő igen, vagy igen?

Valezius 05-02-2007 15:24

Attól még hogy valaki hadis amikor felér a TOPba (itt arról a topról beszélek, ahol minden ellenséges ország 10K-nál messzebb van), akkor jóeséllyel válik termelővé. Ez szerintem még ötödiken is igaz, csak ott nem bányát kell építeni a törpinek, hanem könyvtárat.

Szecsa 05-02-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 92044)
Ez szerintem még ötödiken is igaz, csak ott nem bányát kell építeni a törpinek, hanem könyvtárat.

Barmikor manipulalhatod a piacot, hogy erdemes legyen banyakat tartanod.

Valezius 05-02-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92047)
Barmikor manipulalhatod a piacot, hogy erdemes legyen banyakat tartanod.

Elvileg persze, de ha új orival ötödiken először vagy topban, akkor nincs rá pénzed, másrészt jó sok kezdő törpi van, vagy más bányás ország (legalábbis v-ben), szóval szerintem ez nem olyan egyszerű dolog...

Szecsa 05-02-2007 15:29

Ki beszelt egyszerusegrol? :)
De uj orival ritkan jutsz el a toppig egyebkent....a kezdoknek meg jo, ha dragabban adhatjak el a cuccaikat.

Valezius 05-02-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92051)
Ki beszelt egyszerusegrol? :)
De uj orival ritkan jutsz el a toppig egyebkent....a kezdoknek meg jo, ha dragabban adhatjak el a cuccaikat.

Új ori és új játékos nem keverendő össze. :) (előbbi amikor felér a topba, mert ha fel akar, akkor fel fog, nm fog annyi tartalékkal rendelkezni, hogy manipulálja a piacot) Utóbbiról meg annyit, hogy nem értem, miért adja el valaki 10-ért a fémet, semmi értelme, ha loptam is inkább hagytam veszni, minthogy 10arayért eladjam. :)

Szecsa 05-02-2007 15:38

Sok kezdo jatekosnak sokat szamit a 10-es aron eladott 5-6 ezer fém.
Hiszen tud belole venni nyersanyagokat epitkezni, vagy valamennyi tekercset.
De ne terjunk el a tematol :) Remedy valaszat varom ;)

Remedy 05-02-2007 15:49

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92008)

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92041)
Hadis törppel? Várj, várj.
Termelő-hadis meg a hadis szamomra nem ugyanaz...
Ha van bányája, akkor hasznos lehet, de nem 5. szinten.
Azt hiszem, a barátunk 450 hekiről beszélt, oda szerintem nem kell hadis-termelő igen, vagy igen?

Igen, oda nem kell (bar mintha lenne 5. szintu csopi, ahol 2k felett van a nyers, oda akar lehet is). En a fent (ujra) emlitett mondatra ertettem, hogy igy feketen-feheren kijelentve ezt nem tartom igaznak. :)

Szecsa 05-02-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 92055)
En a fent (ujra) emlitett mondatra ertettem, hogy igy feketen-feheren kijelentve ezt nem tartom igaznak. :)

A srac beirasara reagaltam :)
Lattam mar 4 hadis-termelo torpet szoviben, akik allandoan pusztitottak 3. szinten...

Cyby_ 05-02-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 92057)
A srac beirasara reagaltam :)
Lattam mar 4 hadis-termelo torpet szoviben, akik allandoan pusztitottak 3. szinten...

És egy toli,vari,2hadis szövi nem szedte öket darabokra?

Kill 05-02-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 91219)
5. szinten ritkán éri meg a törpe, 4.ben több értelme van. elsősorban a legtöbb a piacon a kő a legdrágább, aztán a fa. ilyen szellemben tartsd meg a bányákat. de egy 10-12% összterületből elég elsz szerintem

Az a fránya kő milyen drága..:(

Szecsa 05-02-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 92064)
És egy toli,vari,2hadis szövi nem szedte öket darabokra?

csak lattam oket :) nem neztem az esemenyeiket.

-Ede- 05-10-2007 14:10

olvasgattam a hsz-eket,és azt látom h mindenki az agyag bányákat bontaná és bár eddig sose írtam, erről úgy hiszem leírom a véleményem
én jártam olyan csoportban(talán 4.szinten)ahol ugyan az agyag olcsó volt viszonylag(pár százas áron)de ha valakit komolyan szétvertek a topban, és az építkezni kezdett az agyag a piacról pillanatok alatt elfogyott, vagy felment csillagászati összegre
szvsz figyelni kell a piacot, mert van h a fa nem ér semmit és ez mind csoport függő, nem szabdna álltalánosítani

All times are GMT +1. The time now is 11:07.