![]() |
Hadis Törpök
Nos hol is kezdejm?:rolleyes:
Talán akkor az elején. Én legeslegelőször és azóta folyamatosan a törppel megyek...igen ám de adott a problémám.A létező összes lelőhelyet beépítettem és azóta is államilag üzemeltetem...:D Ez eddig műxik is de sajnos mostmár itt az ideje átépíteni...merthogy utélrt minden törpe gondja (de legalábbis az enyém biztosan):már nem elég az a 30% barakk amit idáig oly szépen fenn tudtam tartani...és akárhogy nézem is az éplistát mást már nemtudok bontani így ideje hozzányúlni a nyersanyagtermelőkhöz,mert elsősorban hadis lennék...:rolleyes: Arra kérnék tippeket elsősorban azoktól akik törpök voltak már...hogy melyik nyersanyagtermelőhöz nyúljak hozzá,mit bontsak,miaz ami kevésbé fontos... Én ugyanis nem tudtam döntésre jutni;) :p |
Amennyire én látom, a legolcsóbb nyersanyag általában a fém és az agyag, így azokat érdemes először bontani, ha már ilyen helyzetben vagy.
Másrészt viszont még törpével se' tarts túl sok bányát, néhány % az összterületedből elég lesz (pontos számot nem tudok,annyira azért nem vágom a témát, de vannak itt törpés témák), különben a nagy termelés és sok pénz mellett tökéletesen életképtelenné válsz ;) |
Quote:
Szerintem nézd meg, hogy a piacon álltalában melyik nyersanyag a legolcsóbb azokkal a bányákkal kezd a bontást... Én ezt tenném |
Quote:
Viszont én hadistörpeként nem tartottam bányát. Katonaképzésből futotta mindenre, vagy a kereskedő szem is besegített, arra már nem emlékszem :) |
Quote:
|
Melyik szinten vagy? Mert szerintem 5. szinten abszolute felesleges bányát tartani, 40-es agyag árak mellett. :D
|
Quote:
De nem agyagbányát tartok, hanem fa és kő van, amiket már jobban megéri termelni... (600-1000 közötti ár) |
Quote:
|
5. szinten ritkán éri meg a törpe, 4.ben több értelme van. elsősorban a legtöbb a piacon a kő a legdrágább, aztán a fa. ilyen szellemben tartsd meg a bányákat. de egy 10-12% összterületből elég elsz szerintem
|
Quote:
Én legalábbis így vagyok vele ;) |
5. szinten én nem tartanék bányát. 4-ben már inkább. Asszem még a könyvtár is jobban fizet, mint a nyersi?! Akkor meg törp ide vagy oda, minek termelni?
Valamelyik topikban, le lett írva, egy egész jó kis hadis törpe, 5.szintre. Azt érdemes lenne esetleg megkeresned. |
Quote:
Bár szerintem az én állsápontom a jobb, mert a tiedből az következik, hogy mindenki 4faj egyikével játszon: 1tolissal, 1varissal, 1hadival vagy 1termelővel. Én meg azt mondom, hogy mindenki játszon úgy, ahogy akar. Ha valaki törpe akar lenni, legyen törpe. Aztán ha termelni akar vele, termeljen, ha hadizni akar vele, hadizzon, ha meg tolvajkodni, akkor tolvajkodjon. (Tekintve, hogy tolvajerőben a törpét csak a fél-elf múlja felül, de persze ettől még nem lesz jó tolis) És ne az legyen, hogy én hadizni akarok, és akkor nem lehetek törpe, a te álláspontod szerint. |
meg a gnóm :)
|
Quote:
|
kb. annyit, amennyi valószínűséggel 30-40% kocsmás törpe lesz :)
|
Quote:
jól beszél a kolléga :) hadis vonalom meg egy orkhoz haasonlo modszert ajánlok...lakiteki bent és hadit behuzni kirakni...a bányás kérdésre visszatérve a kőt tarsd meg mindenképpen mert az a legdrágább mindenhol!(én most próbálok egy törpe kereskedöt és hadisnak majd megosztom a észrebvételeimet) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Mondtátok,hogy a fémbányát nem érdemes tartani...igaz hogy nem fizet jól a piacon (bár én azért elég sokat szoktam termelni igy aztán jó pénzt hoz) dehát a fámbánya a törp egyik erőssége.Meg a kovácsok.És akkor nem lehet hogy azért a fémbányákat érdemes megtartani,hogy termeljen a kovácsokra nameg jól jön azért az a plusz is...tehát sztem a fémbányák lebontásával a törp egyik erősségét iktatnám ki...nem:confused:
Magyarázzátok el ha nincs igazam,mert biztos ti jobban tudjátok...csak felvetettem:D :rolleyes: |
Quote:
a bányák 200%-kal többet termelnek. ezzel azt akarom mondani, hogy a törpének nemcsak a fémbányája termel többet, hanem mindegyik;) ha úgy érzed tudsz ennyi épületet áldozni, akkor tartsál fémbányát és mellé kovácsot. de szerintem elég csak fa illetve kőbányát tartani, mert annak a termelése visszahozza a fegyver árát... |
Figyelj!
Én 5-ben hadis törpe voltam. A fém ára legalábbis X-ben 30 arany, de amúgy, ha van 2k tolid akkor tudsz lopni is. Nekem egyébként egy darab bányám sem volt, sőt könyvtáram sem. Katkból éltem, a fegyvert meg loptam hozzá. Annyi jött, hogy néha még el is kellett belőle adni. Szóval szerintem, nem fontos a bánya 5-ben. Csak elveszei a helyet a barakkoktól, meg a kocsmáktól. Hidd el jobban jársz 450 hekin volt 180 barakkom, 29 templomom, 30 kocsmám. A többi, ház, tanya, ja és 60 torony 3720 íjjal. Pénzt nem tartottam magamnál sokat, úgyhogy annyi íj elveszi azok kedvét, akik csak morált akarnak javítani, vagy föld kell nekik. Inkább keresnek egy olyat ahova több sereggel is beférnek. Na és az a több mint 7k paci is eléggé veszélyes tud lenni. Még a tolisok is meggondolják, hogy érdemes-e tekizni, mert könnyen kapnak érte pár mészárt. Persz csak ha van egy kemény varis is a szöviben, aki meg tudja gömbözni. Olyankor azért meggondolják.:) |
Quote:
Nemtom miért az maradt meg bennem hogy csak a fémbányák,gondolom a kovácsok kapcsán:D |
Quote:
A hatranyai miatt, hiszen Te vagy a legkonnyebben tamadhato alany...foleg 6% kocsmaval es templommal. Ha az ellenfél 1 db tolissal rendelkezik és mondjuk mellette van 2 hadis es egy hadis-varis, akkor az orid hamar elvérzik, tul hamar... Ez az epuletlista (mondjuk 10 kocsmaval es 10 templommal megspekelve a tanyak hatranyara) tokeletes lehet egy gnomnak. De a torpe nem kifejezett hadis. |
Quote:
|
Quote:
Igen 3tól felfele a tolik 2/3a törpe akik elég mennyiségü bányával rendelkeznek.....h pénzt hozzák..de láttam már olyat is h törpe hadissal a szövi felüti magát jo magasra és ott az utso ütés elött nagyobb bánya fedezés és olyan pénzt leakaszt,h öröm nézni...szal remedynek igaza van,csak jó szövi és jó játékos kell hozzá |
meg rengeteg pénz, hogy a folyamatos ütések után beleférjen 2-3 maxos célzott fedezés
|
Quote:
Termelő-hadis meg a hadis szamomra nem ugyanaz... Ha van bányája, akkor hasznos lehet, de nem 5. szinten. Azt hiszem, a barátunk 450 hekiről beszélt, oda szerintem nem kell hadis-termelő igen, vagy igen? |
Attól még hogy valaki hadis amikor felér a TOPba (itt arról a topról beszélek, ahol minden ellenséges ország 10K-nál messzebb van), akkor jóeséllyel válik termelővé. Ez szerintem még ötödiken is igaz, csak ott nem bányát kell építeni a törpinek, hanem könyvtárat.
|
Quote:
|
Quote:
|
Ki beszelt egyszerusegrol? :)
De uj orival ritkan jutsz el a toppig egyebkent....a kezdoknek meg jo, ha dragabban adhatjak el a cuccaikat. |
Quote:
|
Sok kezdo jatekosnak sokat szamit a 10-es aron eladott 5-6 ezer fém.
Hiszen tud belole venni nyersanyagokat epitkezni, vagy valamennyi tekercset. De ne terjunk el a tematol :) Remedy valaszat varom ;) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Lattam mar 4 hadis-termelo torpet szoviben, akik allandoan pusztitottak 3. szinten... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
olvasgattam a hsz-eket,és azt látom h mindenki az agyag bányákat bontaná és bár eddig sose írtam, erről úgy hiszem leírom a véleményem
én jártam olyan csoportban(talán 4.szinten)ahol ugyan az agyag olcsó volt viszonylag(pár százas áron)de ha valakit komolyan szétvertek a topban, és az építkezni kezdett az agyag a piacról pillanatok alatt elfogyott, vagy felment csillagászati összegre szvsz figyelni kell a piacot, mert van h a fa nem ér semmit és ez mind csoport függő, nem szabdna álltalánosítani |
All times are GMT +1. The time now is 11:07. |