![]() |
Elf hibajavítás
Egy másik témában felmerült, hogy az elfek védekezésével valami nem stimmel:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1691 És ennek valóban helyt is adok, valóban nincs összhangban a súgó a valósággal az elf védekezésénél. A súgó +30% védőerőt említ, a valóságban ez a többlet csak +20%. Valójában ez egy egyszerű javítás lenne, felvinni ezt 30-ra, ahogy a súgó említi, de úgy érzem, hogy az elfek most is igen erősek... Úgyhogy kis közvéleménykutatást tartok, hogy mi lenne a legjobb. Ennek az eredményét figyelembeveszem majd döntéskor, de nem feltétlenül ez lesz a végleges döntés! Tehát szerinted: 1, a súgót javítsuk a mostani helyzetnek megfelelően, és elég az elfnek a 20%-os plusz védelem (ahogy most van), vagy 2, a védelmet erősítsük a súgóban írtak szerint, ezzel az elf védelmét +10%-kal megemelve? |
Nem ecsetelem a szavazatom a többség úgy is tudja mi a véleményem a KB elfekről meg a bonuszaikról :)
|
Szerintem semmi képp sem kell tovább erősíteni az elfeket, ezért inkább a súgó javításra voksolok!
|
Ha az első beírásomból nem lett volna egyértelmű, akkor én is arra voksolok, hogy az elf bőven elég erős most is.
|
Quote:
|
üdv!
az a baj, hogy aki eddig elfként tengette életét, az 30%-kal számolt. ez kicsit gáz :P ha az ork kap 30% támadást, akkor az elf csak kaphat 30% védelemt. uff, én beszéltem |
az elf eddig is erős volt védelemben, nem az volt a baj hogy könnyű hozzá bejárni sereggel, hanem hogy nem voltak valósak az adatok, amivel eddig számoltunk:)
|
Quote:
|
igen, mert csak éles helyzetekben jön elő...
csak akkor meg már kicsit késő |
Quote:
Ezért nem hiszem, hogy növelni kellene, hiszen eddig is igen jó védelmet nyújtott mindenkinek, a nagyon kiélezett támadások pedig had menjenek be. Ezentúl tudod miért is ment be. Az eddigi tapasztalatok alapján az elf igen erős védekező, a mostani 20% mellett. |
Quote:
|
akkor már csak 1 kérdés:
minek kell szavazást indítani egy megszületett döntésről? |
Quote:
|
Quote:
Szerintem akkor maradhatna 20% az elf, ha az orknál - ami ha jól tudom, ellenpárja - megszűnik a +1 tábornok. Izgalmas lenne, ha az elf -10% védelem és +2 toronyvédelem mellett kapna egy tábornok személyiségű orkot, ami ugye alapból 7 tábornokot jelent, ha jól emlékszem. És akkor az ork támadása - egyéb bónuszok nélkül - +30% faji és 20% tábornok erőt jelentene. Így szerintem maradjon a 30% elf, vagy az ork támadása is legyen 20%. Csak a stabilitás kedvéért.:cool: |
Quote:
on: szerintem csak kellene 30% bónusz az elfeknél, ha már az orknál csak úgy van 30% támadásnál, különben az ork télleg átüt bárkit, és kellene olyan faj, ami az ellen is jól véd (az elf 14es toronybónusza meg az ork tábornok többletét egyensúlyozná, mint ahogy eddig is) ha maradna a 20%, és az óriásnak van 15% bónusza védelemre (és támadásra is, mivel a katonái erősebbek), akkor már nem volna olyan nagy különbség az óriás 15 és az elf 20 százaléka között.. szerintem pl a mostani orkok sem vennék észre, hogyha valójában 30 százalék lenne az elf védelem, mert eddig is annyival számoltak.. |
Quote:
|
szerintem elég csapás egy elfnek, hogy 10% után keményen kell küzdeni minden talpalatnyi földért.
a varázslókat fogja a dupla rúna. a legtöbb elf, ezért tolvajkodik, amíg tud. ami kevesebb eredménnyel jár... 10%, kevésnél kevés, soknál, sok |
Quote:
Quote:
|
Persze! A súgó szerinti használatot vettem figyelembe.. :)
|
Quote:
ha még csak tolvajkodna jah... inkább nem folytatom :) |
Quote:
|
Kivéve a 8 pontos tornyos íjászokat, amik eleve majdnem +35% többletet jelentenek.
Hogy jelent ez 35%-ot? alapból 12 a védelem 1 tornyos íra, elfnél meg 14. nem értem... |
Szerintem most is éppen elég erős egy elf...
Viszont ha a védőerő 30%-ra nő, akkor majd indítok egyet :D |
akik 30% védelmet akarnak adni az elfnek ténylegesen, azok szerint az elf eddig gyengén védett?:eek:
|
Quote:
|
Hirtelen sok elf előjött akik eddig sokat nem szóltak hozzá a játékhoz
szép kényelmes faj már csak a megnyertem a játékot gomb kéne hozzá és tökéletes lenne... Mondjuk tényleg kell egy védelemre beállt faj, de akkor ártózás terén se legyen már olyan nagy legény ha meg az akkor beton védelmét nem kéne mégtovább erősíteni... |
Quote:
De ha marad az ork30%-a, legyen az elf is 30%. Mert az orknál marad a +2 tábornok. Számokban: +17% a toronyosíjász védelmi értéke, 5 tbk mellett. Az orknál /tábornok személyiséggel/ 8 tbk támadó értéke 20%, egyéb faj max 8%-ot tud "bezsebelni". Így a tábornok személyiségű orknak a többiekkel szemben +12% támadóértéke van. Így maradjon az elfnél a + 16% védérték, s legyen ugyanúgy 30% a faji bónusz, miképp az orknál is. Tekintve, hogy "tükörfajokról" van szó. |
Jó: ha 30%-ot írunk, akkor legyen 30%, ha 20%-ot, akkor legyen 20%, a lényeg, hogy azt lássa a játékos, ami a valóságban van.
|
oksesz, akkor legyenek csak ork-hullák
abból csak nem lehet baj:D |
az ok, hogy az ork ki tud menni az elfre akkor a sereggel hogy beüsse...
de mi marad neki akkor otthon?:) |
tükör faj?
szerintem nézd meg milyen bonusz-maluszt kap az elf és mit az ork totál nincs egyensúlyban... |
Quote:
|
Csak halkan megjegyzem Az orknak, nincs alapból +20% védelme mindenre.
Az elf elég tápos így is. Az orkok közül is csak kevés tudja átütni, azt a keveset meg bírja má' elviselni! Ami mindezt tetőzi az a "fantomsereg". Szvsz az elfnek elég a +20%. 0 sereges elfek rohangálnak, mert kevesen merik őket beütni. Eddig is +20% volt az elfek védőereje, és szerintem elég jól elvannak, nem kell még csak úgy +10%-ot adni nekik:p |
Mellesleg, nem elffel játszom! :o
|
Quote:
de a kb elf előtte utánna szépen gyújtogat renget szárazviharozik... szal vered seregben ha vered... de ő ver téged variban toliban ugyanakkor simán... |
az elf cserében mit áldoz a védelemért?:)
mert az ork az ütőerejéért cserébe seregelhető, tolizható (de baromira), és minden jöttment beártja. |
30% ork tábornok barak teli lóval felfele:562,16 (tudósnak 533,71)
15%elf tudós barakk 15% tornyos ijjal:617,526 ez 20% elf védelmi bónusszal számolva vérszomj/védelem vari nélkül. hát nem tudom miért sirnak az orkok... jah és hogy emlitve lett az óriás hogy majdnem olyan mint az elf: 15% óriás tudós barakk 15%tornyos ijjal: 508,599 gnómnál : 544,05 vagyis látható hogy messze a erősebb az elf védelme mint az óriásé vagy a gnómé most is, és erősebb egy azonos élezetségü ork tábi támadóerejénél |
Quote:
de akkor csak fedezgessen szépen, kapjon támadó maluszt és ne tudjon ártózni gyújtogatni ennyi |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:49. |