![]() |
Több ori irányítása egy gépről
Nem vagyok sztem túlságosan kezdő és tom hogy a FAQban benne van,de...
Szóval jáccok én és a tesóm is. És egymástól külön jáccunk de még is áthelyeztek anarchba. miért? most csak nekem van orim, de a tesóm is akar indítani de nem mer mert fél hogy áthelyeznek. Mit tegyünk? ilyenkor az orik összekapcsolása szükszéges?:confused: |
Quote:
"FAQ - Egy gépről, egy munkahelyről több játékos Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Olyan munkahelyen játszom, ahol mindenki közös tűzfalon megy ki az Internetre, és minden egy gépnek látszik. Kollégám is játszik. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj? Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Otthonról játszom, és a család több tagjának is van országa. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj? Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok. Ha egy csoportba kerülnek az országok, akkor egymástól teljesen független életet kell, hogy éljenek az országok, egymással ne osszatok meg információt, és semmiképpen ne támadjatok közös célpontokat. Egymást se. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Munkahelyről játszom, de csak egy géppel lehet az Internetre menni, és mások is játszanak onnan. Mit tegyünk, hogy ne legyen baj? Az országokat mindenki saját maga indítsa és irányítsa. Ne egymásnak indítsátok, és ne egymás országát gondozzátok. Ha egy csoportba kerülnek az országok, akkor egymástól teljesen független életet kell, hogy éljenek az országok, egymással ne osszatok meg információt, és semmiképpen ne támadjatok közös célpontokat. Egymást se. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Én nem is irányítok több országot, csak egy országom van, de annak ügyeit több helyről intézem. Napközben munkahelyről, este otthonról, néha wapról is. Lehet ebből gond? Ha egy országot több helyről irányítasz, az nem baj, ezt nyugodtan megteheted. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Szövetségben vagyok, és nem mindig férek hozzá a géphez, ezért meg szeretném kérni a szövetségesemet, hogy időnként nézzen rá az országomra. Lehet ebből baj? Igen, lehet. Először is bármikor ellophatják országodat, ha valakinek megadod a belépési adataidat, amivel több hónap munkáját tudják pillanatok alatt tönkretenni. Ha olyan valakinek adod meg az adatokat, akiben megbízol, az sem garantálja, hogy hozzá nem lépnek be illetéktelenek, és nem szerzik meg a Te adataidat is. Ezen túlmenően, ha bármilyen egyéb gyanús jel, akció párosul az országokhoz, akkor az egy helyről való belépés elegendő plusz bizonyítéknak számít a szabálytalanság megállapításához, így országod akár az anarchista csoportba is kerülhet, az ezzel járó büntetésekkel együtt. Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk? Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk. Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Időnként összejövünk a haverokkal egy-egy bulira nálam, és olyankor az én gépemről nézi meg mindenki az országát. Nem vagyunk szövetségben szerencsére. Ebből lehet valami baj? Ha külön emberek országairól van szó, akkor ebből nem valószínű, hogy gond lehet. Nekem otthon/iskolában van megosztott internetem, nem a munkahelyen. Ilyenkor mi a teendő? Ilyenkor a fenti példák érvényeseé, értelemszerűen a munkahely helyére az otthoni hálózatot, vagy az iskolát kell behelyettesíteni." |
Velünk is megesett ez az eset, pedig soha!!! nem volt kapcsolat a két ország között...:mad:
|
az 5/X-ben az öcsémmel vagyok, két körre van fölöttem. Mindig mondom neki, ezt ne támad, azt ne támadd, ő is mondja, ezt ne támadjam azt ne támadjam. Még a gömbiket is felirjuk, hogy a másik oriból még meg se próbáljuk gömbölni. Kb 1 hónapja játszunk igy ketten, és nem volt gond, mert nem vagyunk szövetségben, nem támadunk közös célpontokat. És ezt mondja ki a szabály is, tehát nálunk működik az, amit a FAQ leír...és remélem nem is teszik át most sem, hogy igy elmondtam...
TM |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pár beírásodat töröltem az előbb. Ha egy témához nincs mondanivalód, akkor javaslom ne mondj semmit. :) Hasznosabb, mert így később, ha valamihez hozzá akarsz szólni, akkor hozzá tudsz, szemben azzal, amit most csinálsz, mert így pár nap, és örökre ki leszel a fórumról tiltva. ;) </offtopic> |
Ati: nyár óta tudom, hogy "szeretsz" és köszönöm, hogy moderálsz:)
|
Ha nem zavar titeket kicsit térjünk vissza az eredeti témára.
A kérdésem a következő: egy munkahelyről játszunk hárman, egy tűzfalon megyünk ki a netre.. eddig tiszta. DE mind a hárman otthonról is játszunk. Eddig semmi együttműködés nem volt köztünk, "enyhítő körülménynek" számít hogy délelöttönként azonos, délután pedig különböző ip címekről játszunk, vagy nincs kegyelem ilyen esetben sem, és törölve leszünk, ha szövetkezni próbálunk? Köszöntem |
Quote:
Ahogyan a FAQ írja, ha közös gépről játszotok, akkor nem lehettek szövetségben. Ha külön gépen, akkor csak mindenki a saját oriját irányítsa. |
Én is hasonló helyzetben lennék.
Albitársam is akar indítani egy országot. Csak mondtam, hogy még ne tegye, mert elösször megkérdezlek titeket. Tehát. Külön szoba, külön gép. Csak a net, routeren keresztül megy ki a tágas nagyvilágba. :) Persze, ő a saját gépéről irányítaná az országát. Nem lennék szövetségben, és nem is lennék vele 1 csoportban. Semmi közöm nem lenne az országához ő maga irányítaná, és gondozná... Tehát, a hód szerver képes arra, hogy router mögött azonosítsa a 2 külön gépet? Én jelenleg 5x-ben vagyok. (épp feljutás elött) Ő pedig valamelyik másik 5. csopiba startolna. :) Tehát az nem lenne gáz, hogy egész végig, azonos ip-ről menne a hód? |
Quote:
Najó adok nektek még 1napot. Utána nyitok egy új topikot. :D :D |
Nem gáz, szerintem, ha tenyleg ugy van, ahogy leirtatok :)
|
Quote:
Lakótársam 2 szobával odébbról hódozna. :) De azért az ajánlott, hogy legalább külön csopiban legyen? Bár jó lenne, ha Ati is mondana valamit erről. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Úgy lesz. Még a szobájába se szoktam belépni. :) Azért a biztonság kedvéért, nem hagyom, hogy 5x-be jöjjön. Még 1x köszönöm, albitársam nevében is. |
Egy cipőben
Sziasztok,
Üdvözletem Mindenkinek Sajnos nálam hasonló a gond, csak rosszabb:( mivel _mobilon_ megy a net. Másra jelenleg nics lehetőség:( Ami a félelmem oka: az apám orija a 4 lassú csopiban van, az enyém az 5 normálban. Az orik össze vannak kapcsova! (a biztonság kedvéért), _de_ nekem már szintet kellene lépnem, ő pedig még nem tud:( Jelent számunkra az gondot ha én tovább lépek? Tulajdon képpen nem lenne azonos a kategória, _de_ a csoport szám igen. A súgó + FAQ már többször átolvasva, de nem találtunk erre informácíót. Vagy valamit nem vettünk figyelembe? A fórumon sem találkoztam hasonló problémával. Tehát: Gyors, Normál, Lassú kapcsolatok. Nagyon megkösznöm a választ, segítséget. Mindenkinek további jó _hódozást_. |
Quote:
Ha a normál csoportban vagy, Apukád pedig a lassúban, akkor ez egészen a 2. szintig nem probléma, addig külön csoportban lesztek mindenképp. Tehát a normálból nyugodtan lépj fel a 4. szintre, ez nem lesz gond. Ha az lenne, akkor az összekapcsolás miatt a játék úgysem fog felengedni. Ez a lényeg, hogy ha össze vagytok kapcsolva, akkor nem fogja a játék engedni, hogy olyan helyzet legyen, ami szabálytalan lehet. Emiatt nem kell aggódnod. Csak el kell kerülnötök egymást, hogy ne akadályozzátok a fellépést. A lassú csoportban remélhetőleg úgyis lassabban halad, és mire végzel a 2. szinttel, csak utána fog ő oda fellépni. |
Egy cipőben
Szia Ati!
Sziasztok _hódosok_ Köszi a választ, segitséget, nagyon örülök neki :D , máris gangolok tovább :p |
Egy alkalom!!!
Hy!
Egyik haveromnak megmutattam a Hódítót, de sajna nem gondolkodtam előre, és az ő gépén jelentkeztem be, amikor megmutattam neki! Ezek után naggyon megtettszett neki a játék, és szeretne ő is játszani, de szeretne a szövetségesem lenni. Én azóta nem léptem be az ő gépéről, tehát csak 1x fordult ez elő! Ez már kizárja a szövetségünk alakulását? Vagy ez az 1 db belépés még elnézhető? Várom mielőbbi válaszotokat! |
Quote:
|
Köszi
Köszi a gyors választ, nagyon köszi!
|
Hi!
Elolvastam a topicot, a faq-is, csak egy kérdésem volna. A barátnőm is szeretne itthonról, a közös gépünkről egy orit indítani. Ha a reg után ugyanabba a csoportba kerülne, mint én, az a legjobb, ha rögtön törli az oriját, és "megpróbál" másik csoportba kerülni, vagy nem lenne baj, ha egy csoportban lennénk? (Én úgy látom tisztának, ha másik csoportban lenne...) Köszi! |
Quote:
(Ne csak a rossz gonoszat lássa mindenki az anarchista csoportba, ilyen esetekre tökéletesen jó... :)) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
tobb ori iranyitasa
Hello mindenkinek en es a batyam 1 geprol jatszunk a hoditon es a gyors csoportba voltam kb a 200-ik a batyam is kezdett eggyet ugyan ebben a csoportba kulon e-mail cimmel nem volt kozunk egymas orszagahoz nem tamadtunk kozos celpontot nem is tudtunk volna mert neki nem telt meg le a vedelem megis atraktak minket az anarchista csoporba es en jol megszivtam nem tudjatok miert lehet ez?
|
Quote:
|
Quote:
Lenne egy újabb kérdésem. Én már feljutottam a 4/L-be. albitársam, még az 5/W-ben van. Ő is feljutás elött áll. Ha fellép 4/L-be, akkor mi az általános teendő? Ugynaúgy a sajátgépén játszik, és én is a sajátomon. Router van, és chello-s net. Egymás belépő kódját nem ismerjük, soha nem babrálunk a másik gépén. Max, amit hálózaton megoszt. Jelenleg több pontja van mint nekünk, és szerintem be fogjuk előzni. Tehát kb 1 helyen leszünk. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ne legyen közös célpont? Csak ez meg macera, mert amúgy azt se tudom hogy mit csinál, és akkor mostantól, majd egy listát kell átadni, hogy ez és ez tilos célpont? Illetve abba se vagyok biztos, hogy erre egyáltalán figyelnünk kellene. Ugyanis, nem tudom emlékszel-e rá, de én a bátyámmal vagyok egy szöviben. És ha itthon vagyunk, azt mondtad csak arra figyeljünk, hogy nehogy azonos gépen lépjünk be az országainkba. És persze, hogy mindenki a saját oraszágát irányítsa és gondozza. Igaz, idén én most vagyok elösször itthon, és bátyám most nincs itt. Tehát ez nem rendszeres alkalom. De az a lényege, hogy azt mondtad, indíthatunk közös támadóakciókat is akár. Ez így is volt, és nem is volt belőle problémánk :) Köszi a választ előre is! |
Quote:
Ha az albitársaddal külön gépről játszotok, akkor abból nem nagyon lehet probléma, feltéve, hogy valóban be van tartva, hogy egymás gépéről soha, egymás országába soha. A bátyád... Ő egy harmadik gépről játszik? Ha igen, akkor nem gond. Ha arról, amiről az albitársad, akkor az nem túl szerencsés, ilyenkor nekik nem lehet közös célpontokat támadni semmiképp, akkor ezt egyeztetni kell. |
Quote:
Bátyám teljesen más gépről, teljesen más városban játszik. :) Annyi, hogy bátyám a szövim, de néha ugye haza megyünk a szülőkhöz, és akkor 1 ip címről játszunk, de külön gépről. Ez havonta 2-3 nap. kb. De ezt már korábban megbeszéltük, hogy ebből nem lehet probléma. :) Akkor albitársammal se kell egyeztetni, hogy melyik célpontokat támadjuk? Ennek nagyon örülök. Mert tök macerás lenne mindig mondogatni, hogy ezt és ezt nem szabad támadni. :) Illetve a szabályokat teljes mértékben betartjuk, mindig mindenki a saját gépéről, a saját országát gondozza, és akkor nem lesz probléma. Köszönöm az útbaigazítást még 1x. |
Kérdés Atihoz:
Bár 99% biztos vagyok benne hogy nem gáz de azért kérdem? Van egy notebookom ami másik netről működik mint a gép. ( nem router ) Mind a kettőről nézni szoktam az orikat, na most gond-e ha ezt rendszeresen teszem? Más orijába nem lépek be róluk, csak a sajátjaimba. Előre is kösz. |
Quote:
Más is játszik több gépről, pl munkahely és otthon, vagy iskola és otthon, ezek a leggyakoribbak. |
Quote:
|
Quote:
Pontosan. :) |
Quote:
|
Ide írom, mert ide jobban való:
Azért, mert bemegyek a szövim orijába, és felteszem a védelem varázslatot miért nem kapok anarcht?! Nem egyszer fordult már elő, hogy támadtam valakit, tudtam, hogy nincs a gépénél, és mégis bevásároltak neki íjászt a szövik, vagy bontottak épületet... Ez úgy gondolom elfogadhatatlan! A védelem varázslat ugyanaz... Mivel soha nem jelentettem fel senkit, és nem is fogok ezután sem (én úgy gondolom ezeket a dolgokat magára a játékos lelkiismeretére bízom) így ezeket az embereket sem jelentettem fel... De ettől függetlenül gusztustalannak tartom... Ma éjjel is kaptam egy telefont a szövimtől, hogy gyújtogattak nálam... Felkeltem, gép bekapcsol, házak épít, és visszafeküdtem... Vagy mondjuk látom, hogy visszajött neki 5 millió fa, akkor se léphessek már be hozzá, és pakoljam a piacra bünti nélkül!!! Az egyetlen dolog, amit csináhatna a szövim, az a szabadság gomb megnyomása, illetve angol játékban a vip-elés használata. Semmi más! |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:35. |