Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Betegség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1693)

System 04-18-2007 19:40

Betegség

Én először is azt szeretném elkezdeni latolgatni hogy megéri-e kórházakat tartani,mert azért egy nagy járvány nagyon megritkítja a munkaerőt...:D
És azon is morfondírozom,hogy honnan lehetne következtetni a beteg országokra?Van vmi tipp?:cool: :confused:

Kutyuleee 04-18-2007 19:41

Quote:

Originally Posted by System (Post 88573)
Én először is azt szeretném elkezdeni latolgatni hogy megéri-e kórházakat tartani,mert azért egy nagy járvány nagyon megritkítja a munkaerőt...:D
És azon is morfondírozom,hogy honnan lehetne következtetni a beteg országokra?Van vmi tipp?:cool: :confused:

teljes krónika hogy kik ütöttek hullákat... én általában csak akkor épitek kórházat ha beteg vagyok már, vagy ha direkted hullát ütök amúgy ritkán tartok...

Kubbi 04-18-2007 19:44

Teljes krónika mellett, hasznos, ha meglesed, az ország krónikáját is.
És legömbözöd, az általa támadot országokat is. Márha számodra ismeretlent ütött.

System 04-18-2007 19:51

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88574)
teljes krónika hogy kik ütöttek hullákat... én általában csak akkor épitek kórházat ha beteg vagyok már, vagy ha direkted hullát ütök amúgy ritkán tartok...

Igen eddig énis igy csináltam de aztán jött a járvány elszállt a varim teljesen ugyhogy...ezért nyitottam ezt most.

System 04-18-2007 19:53

Aztán a kórházak csak 20kör múlva épeülnek fel...addig meg tombol a pestis...:o

Kutyuleee 04-18-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by System (Post 88577)
Igen eddig énis igy csináltam de aztán jött a járvány elszállt a varim teljesen ugyhogy...ezért nyitottam ezt most.

hmm elszállt??? figyelni kell ilyenkor:D és az intéző se véletlenül van...

Vas 04-18-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 88575)
Teljes krónika mellett, hasznos, ha meglesed, az ország krónikáját is.
És legömbözöd, az általa támadot országokat is. Márha számodra ismeretlent ütött.

A legömbözéssel az a baj, h csak akkor megy, ha izom varis vagy, mert egy csopiban nem csak a hullákat üthetik:)

Ha meg nem sikerül a gömb, annak beláthatatlan következményei lehetnek, főleg, ha egy agresszív szövihez próbálkozol gömbözni;)

Kutyuleee 04-18-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88581)
A legömbözéssel az a baj, h csak akkor megy, ha izom varis vagy, mert egy csopiban nem csak a hullákat üthetik:)

Ha meg nem sikerül a gömb, annak beláthatatlan következményei lehetnek, főleg, ha egy agresszív szövihez próbálkozol gömbözni;)

ő egy izom varis nem igazán szokott ütni, emrt általában csak ijja van:D

Vas 04-18-2007 20:02

na látod, ez a másik, csak lemaradt;)

Andrew 04-18-2007 20:02

Quote:

Originally Posted by System (Post 88578)

próbáld meg a túlóra négyzetet ;)

Quote:

ezzel semmi probléáma, Kubbi teljesen jól írta:)
nem kell félni a gömbözéstől, ha valami vérpisti szövivel akadsz össze, akik bukott gömbre mészárolnak, hát istenem... földeljétek be őket:D:D

Vas 04-18-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88585)
próbáld meg a túlóra négyzetet ;)

ezzel semmi probléáma, Kubbi teljesen jól írta:)
nem kell félni a gömbözéstől, ha valami vérpisti szövivel akadsz össze, akik bukott gömbre mészárolnak, hát istenem... földeljétek be őket:D:D

mészár után?:eek:

Dragi 04-18-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88587)
mészár után?:eek:

vagy előtt vagy közbe :p:p :D pl. ha szembemész vele akkor kevesebbet mészádol mert nincs otthon a lényegesebb sereg :)

Vas 04-18-2007 20:13

jah, így már vili kössz:)

Valezius 04-18-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by System (Post 88578)

Nálam 18lenne, ha nem építenék mindent túlórában. ;)
Ha sok, akkor legyél ork. :)

Peter 04-19-2007 00:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88628)
Nálam 18lenne, ha nem építenék mindent túlórában. ;)
Ha sok, akkor legyél ork. :)

jah, okos tanács egy olyan kezdőnek aki épp a kórházakról érdeklődik...
itt nem a tudásodat kellene fitogtatni, hanem inkább segíteni annak, akinek szüksége van rá :)

Kubbi 04-19-2007 06:44

Quote:

Ha nem megy a gömb, akkor is legalább megtudtad, hogy az nem hulla.
Ezért valószínű hogy tőle nem lett beteg. :)

Tegnap, jött a hír, hogy valakinek sikerült infót megtudni országunkról. Köv pillanatban, a varinknál bukott az illető.
Tehát tudnjuk, hogy engem ő gömbözött le.
Mivel a varisunk és köztem, csak szabis országok vannak, ezért biztos, hogy sorba gömbözte az illető a csopit..
Vari legömbözte, és ennyi.
Ezzel azt akarom mondani, ha buksz, és a másik visszagömböz, nem fog még kapásból megtámadni, csak 2esetben.
1, ha benn van marha sok pénzed.
2, ha üres az orid.
Ha viszont üres az orid, akkor ígyis úgyis megtalál a gond. Ha meg szépen fel van építve, akkor bukhatsz nyugodtan varikkal, nem fog senki cseszegetni ezért. :)

Cit 04-19-2007 07:00

tolisként napi 5-6 sikertelen gömböm van, és ritka, hogy ütnének is érte, bár előfordult már hogy agresszív lett az ellen (lehet, hogy tudta, ha belátok hozzá, akkor megláttam volna a csillogó értékeket is:) )
a témához....
ha van elég időd a gép előtt ülni és nem a tolikkal keresed a napi betevőt, akkor kórház sem kell, de az intézőt nem árt hangolni egy kicsit:) amúgy sztem is ráérsz akkor épülni, ha már jelentették a híradások a kolerát:D

laci 04-19-2007 07:46

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88688)
...ha van elég időd a gép előtt ülni és nem a tolikkal keresed a napi betevőt, akkor kórház sem kell...D

Ezt valahogy nem értem: ezek szerint ha tolvajokkal "keresed a napi betevőt", akkor kell kórház??? Minek? Ha meg hadis vagy, és ütögetsz összevissza, akkor meg nem? Nem fordítva gondoltad? :confused: :confused:

Fransisco 04-19-2007 08:12

Quote:

Originally Posted by System (Post 88577)

Ennek két megoldása létezik:
egyrészt figyelj oda h az intézőnél olyan sorrendbe tedd, h a barakk, kocsma, templom magasan legyen, másrészt a betegség ideje alatt a parasztveszteséget lehet csökkenteni egy hulla prasztjainak elrablásával.
A legegyszerűbb annak a hullának a parasztjait hozni, amelyik megfertőztött, és így még kárt is okozol neki. :D

System 04-19-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88579)
hmm elszállt??? figyelni kell ilyenkor:D és az intéző se véletlenül van...

Az intézőt használom is,de akkora volt a járvány,hogy vagy a vari vagy a katona...na most tudni kell hogy nemvok varis...katis vok,de azért eléggé kellett volna hogy a helytartó fel tudja tenni nekem a vérszomjat a támadóseregre.És a legjobb hogy ezt az egyik szövisem tette,aki totál őrült és kezdő is...ez a durva párosítás:o ráadásul léggé elmaradt és hívja a seregeket 18 körre,vakon...és akkor jön a pestis ami eléggé leritkítja a népet....

sema034 04-19-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by System (Post 88748)
Az intézőt használom is,de akkora volt a járvány,hogy vagy a vari vagy a katona...na most tudni kell hogy nemvok varis...katis vok,de azért eléggé kellett volna hogy a helytartó fel tudja tenni nekem a vérszomjat a támadóseregre.És a legjobb hogy ezt az egyik szövisem tette,aki totál őrült és kezdő is...ez a durva párosítás:o ráadásul léggé elmaradt és hívja a seregeket 18 körre,vakon...és akkor jön a pestis ami eléggé leritkítja a népet....

Ha szövid elvisz egy hullához akkor te nem fertőződsz meg, csak a támadó ország. Ha jön a betegség és nincsen ugymond felesleges épületed (könyvtár, piac stb) ami helyére korházat építhetnél akkor rakj ki a piacra annyi lovat vagy elitet ami 5-10% barakban fér el. Építs fel a helyére túlórában korházat.A lovakat/eliteket áron felül rakd ki és figyelj hogy amikor visszajönnek akkor legyen nekik hely vagy rakd ki megint őket. Embereket lokodj a hulláktól ha mástól nem tudsz. Az intéződben meg a korház mindig olyan helyen legyen hogy biztosan működjön.

Cit 04-19-2007 20:14

Quote:

Originally Posted by laci (Post 88689)
Ezt valahogy nem értem: ezek szerint ha tolvajokkal "keresed a napi betevőt", akkor kell kórház??? Minek? Ha meg hadis vagy, és ütögetsz összevissza, akkor meg nem? Nem fordítva gondoltad? :confused: :confused:

úgy gondoltam, ahogy írtam:) ha tolis vagy , és "a tolikkal keresed a napi betevőt", akkor kell az a kórház, hogy minél hamarabb lemenjen rólad a kolera, és ne kelljen emberlopással annyit foglalkoznod. Viszont, ha a tolijaid csak azért vannak, hogy a csoport felétől megvédjenek, akkor nem kell a kórház, mert a melletted levő mf hullától nyugodtan lopkodhatod a munkaerőt:)

Andrew 04-19-2007 20:17

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88870)
úgy gondoltam, ahogy írtam:) ha tolis vagy , és "a tolikkal keresed a napi betevőt", akkor kell az a kórház, hogy minél hamarabb lemenjen rólad a kolera, és ne kelljen emberlopással annyit foglalkoznod. Viszont, ha a tolijaid csak azért vannak, hogy a csoport felétől megvédjenek, akkor nem kell a kórház, mert a melletted levő mf hullától nyugodtan lopkodhatod a munkaerőt:)

őőő tolival hogy gyűjtöd be a pestist?:rolleyes: :o
ellopod a nyavalyát? :D:D

Vas 04-19-2007 20:19

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88870)

ha tolis vagy, akkor egyáltalán nem kell kórház, nem vagy te bevándorlási hivatal. Betegséget meg csak úgy lehet támadni, hogy sereggel támadsz hullát, vagy beteg orit

Vas 04-19-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88872)

vagy a varjakat:D:D:D de ez nem az a topic:D

Cit 04-19-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88872)

szerintem olvasd el mégegyszer:), aztán olvasd el azt is, amire válaszoltam:), aztán, ha még mindig nem érted, akkor olvasd el azt is amire válaszolt ő:D

Andrew 04-19-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88875)
szerintem olvasd el mégegyszer:), aztán olvasd el azt is, amire válaszoltam:), aztán, ha még mindig nem érted, akkor olvasd el azt is amire válaszolt ő:D

azt hiszem értem :)
amikor elsőre írtad, ott elég nyakatekerten arra céloztál, hogy csak annak kell kórház, aki nem tolis (mondjuk varis:D:D:D) és keveset van a gépnél
viszont az utána következő postodat nem lehet úgy értelmezni, hogy az ne az legyen, hogy tolisként akarsz kórházat tartani...

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88875)
ha tolis vagy , és "a tolikkal keresed a napi betevőt", akkor kell az a kórház, hogy minél hamarabb lemenjen rólad a kolera, és ne kelljen emberlopással annyit foglalkoznod.

szóval ezt nem lehet másképp értelmezni...
lehet törekedni kéne a lakonikus beszédre:o

Cit 04-19-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88876)
azt hiszem értem :)
amikor elsőre írtad, ott elég nyakatekerten arra céloztál, hogy csak annak kell kórház, aki nem tolis (mondjuk varis:D:D:D) és keveset van a gépnél
viszont az utána következő postodat nem lehet úgy értelmezni, hogy az ne az legyen, hogy tolisként akarsz kórházat tartani...

szóval ezt nem lehet másképp értelmezni...
lehet törekedni kéne a lakonikus beszédre:o

ha az egész topicot nézed, akkor csak direkt tudod félreérteni.
szerintem nem lehetett úgy érteni, hogy tolvajokkal szednéd össze a betegséget.

Vas 04-19-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88877)
ha az egész topicot nézed, akkor csak direkt tudod félreérteni.
szerintem nem lehetett úgy érteni, hogy tolvajokkal szednéd össze a betegséget.

nem akarok kötözködni, de nekem is így jött ki, és hát... na mind1:)

Cit 04-19-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88879)
nem akarok kötözködni, de nekem is így jött ki, és hát... na mind1:)

mert te is csak kiragadtál egy részt ( de fenntartom, hogy így sem volt benne, hogy lopással jönne a kolera, vagy a varjak).....és tényleg mind1:)

Andrew 04-19-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88881)
mert te is csak kiragadtál egy részt ( de fenntartom, hogy így sem volt benne, hogy lopással jönne a kolera, vagy a varjak).....és tényleg mind1:)

elolvastam... többször... az egészet
de többen nem értjük mire gondolsz
akkor most megkérlek én is, hogy olvasd át mégegyszer mit írtál - úgy, mint ha más írását olvasnád
vagy várunk addig, amíg mások is végigolvassák:D
de tuti, hogy valami sántít abban amit írtál, valahogy nem oké:o

Cit 04-19-2007 21:13

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88884)
elolvastam... többször... az egészet
de többen nem értjük mire gondolsz
akkor most megkérlek én is, hogy olvasd át mégegyszer mit írtál - úgy, mint ha más írását olvasnád
vagy várunk addig, amíg mások is végigolvassák:D
de tuti, hogy valami sántít abban amit írtál, valahogy nem oké:o

topiknyitó kérdés:
Én először is azt szeretném elkezdeni latolgatni hogy megéri-e kórházakat tartani,mert azért egy nagy járvány nagyon megritkítja a munkaerőt...
hsz-em:
ha van elég időd a gép előtt ülni és nem a tolikkal keresed a napi betevőt, akkor kórház sem kell, de az intézőt nem árt hangolni egy kicsit
magyarázó hsz-em:
ha tolis vagy , és "a tolikkal keresed a napi betevőt", akkor kell az a kórház, hogy minél hamarabb lemenjen rólad a kolera, és ne kelljen emberlopással annyit foglalkoznod. Viszont, ha a tolijaid csak azért vannak, hogy a csoport felétől megvédjenek, akkor nem kell a kórház, mert a melletted levő mf hullától nyugodtan lopkodhatod a munkaerőt
végül és utoljára a magyarázat:) csak neked és "többeknek":) :
bánya és könyvtár nélküli tolisként annyi tanyát és rakit tartasz, ami 7-8 órára elegendő kaját biztosít. a kaja ára az egekben, tehát ki kell préselned minden szuszt a toilijaidból, hogy a napi kajára legyen pénzed és még gyűjtögetni is tudjál. ez esetben jó, ha kórházakkal vészeled át a betegséget, hogy a tolijaidnak ne kelljen sokáig embert lopniuk.
termelgető tamagocsi-szamurájként viszont ráérnek az amúgy is semmittevő tolijaid mf hullát lopni, tehát nincs feltétlen szükséged kórházra.
ennyi.

Andrew 04-19-2007 21:37

de az Isten szerelmére, arra még mindig nincs válasz, hogy hogy lesz egy tolis ori pestises:eek:
engem csak az érdekelt, hogy mi a köze a betegségnek és a tolis oriknak egymáshoz

Cit 04-19-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88902)
de az Isten szerelmére, arra még mindig nincs válasz, hogy hogy lesz egy tolis ori pestises:eek:
engem csak az érdekelt, hogy mi a köze a betegségnek és a tolis oriknak egymáshoz

megtámadsz egy hullát, vagy egy beteg orit.
szerintem:D

Andrew 04-19-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by Cit (Post 88905)
megtámadsz egy hullát, vagy egy beteg orit.
szerintem:D

TOLIVAL????? :eek: :eek:
neeee, ehhez most késő van, és ma még Maffiózók is lesz...:D

Cit 04-19-2007 21:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88906)

ööö....
esetleg katonával

Kutyuleee 04-19-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88906)

sok hullát lehet ütni, ha tolival sereget cserélsz... jó az a nem fedezett heki:P
vagy egy üres orit ütsz aki még beteg...
viszont egy kérdés. nem probáltam még, így nincs benne tapasztalatom.
Ha valaki hullát/beteg orit üt és krónikából kisérik, akkor a kisérő sereg még nem lesz fertözött ugye??? (sztem így logikus, hisz az ütés után ér haza a beteg sereg,de ettől még nem biztos hogy ez a valós)

Grabi 04-19-2007 22:01

jól gondolod :)

Kutyuleee 04-19-2007 22:03

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 88910)

köszike a gyors választ

sema034 04-19-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 88910)

Ez tényleg igy van? Ha üres az ország akkor nem lesz beteg aki betámadja??? Mert én az ellenkezőjét tapasztaltam. Vagy rosszul emlékszem? :confused:

All times are GMT +1. The time now is 22:34.