Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tud-e bárki bármi hibáról? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1689)

Ati 04-18-2007 09:04

Tud-e bárki bármi hibáról?

Sziasztok!

Következő lépésként az eddig felvetődött javaslatok közül fogok szemezgetni, talán egy nagyobb mennyiséget, amik a következő fejlesztési hullám keretén belül bekerülnek a Hódítóba.

Mielőtt ezt megtenném, egy gyors kérdés: van-e bárkinek bármi hibáról tudomása, ami jelenleg bent van a Hódítóban? (Ha igen, akkor mi az? :))

Jelenleg az én hibalistámon nincsen semmi, csak a bővítések.

Köszi.

lll 04-18-2007 09:13

hali
hát úgy konkrétan nem hiba
de nekem az utobbi napokban amikor belépek az oriba a menü valamikor 10 sec amíg betöltődik de minden más rögötn bejön...
mondjuk ez sejtésem szerint a szerver túlterheltsége miatt is lehet
de ugyebár én nem tudok semmit sem mitől lehetséges...
úgy maga a játékban nem érzékeltem hibát:)

Ati 04-18-2007 09:16

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88470)
hali
hát úgy konkrétan nem hiba
de nekem az utobbi napokban amikor belépek az oriba a menü valamikor 10 sec amíg betöltődik de minden más rögötn bejön...
mondjuk ez sejtésem szerint a szerver túlterheltsége miatt is lehet
de ugyebár én nem tudok semmit sem mitől lehetséges...
úgy maga a játékban nem érzékeltem hibát:)

Nincs túlterheltség se, és most nyomtam pár újratöltést, azonnal be is jött minden, semmi gondot nem látok vele.

Stev 04-18-2007 18:59

Ha wapon csinálok ép.listát, még mindig kiírja az őrposztot. Tudom, mondtad már pár helyen hogy a waphoz nem akarsz nyúlni, de ezt a sort talán ki lehetne venni belőle.

Ati 04-18-2007 21:35

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 88567)
Ha wapon csinálok ép.listát, még mindig kiírja az őrposztot. Tudom, mondtad már pár helyen hogy a waphoz nem akarsz nyúlni, de ezt a sort talán ki lehetne venni belőle.

A teljesség igényével akkor már ez is legyen megcsinálva... :) Kész... :)

Robin 04-18-2007 22:56

Én regiztem régen tekiírós orit, gondoltam írogatok kicsit. Egy idő után, amikor kiépültem elkezdtek elmenni a varik. Gondoltam biztos butus voltam, beállíttottam mindent és kiléptem, legközelebbi belépésemnél ugyanúgy elmentek. A templomok tuti foglalkoztatva voltak, mert 75% könyvtér volt és az volt legalul ;)

És ez elég sok ismerősömmel megesett...

Nekem csak ilyen hibáva lvolt dolgom.

Még annyi hogy wapról nem mindig érem el a piacot...

Grabi 04-18-2007 22:59

az elment varik feltöltöték a lakosságot és lett hely a templomokban

Kutyuleee 04-19-2007 00:05

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 88665)
az elment varik feltöltöték a lakosságot és lett hely a templomokban

igen ezt akartam mondani, úgyanaz a szitu volt mint robinnál és kb a 4. alkalomnál eset le mi van

Robin 04-19-2007 00:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88671)
igen ezt akartam mondani, úgyanaz a szitu volt mint robinnál és kb a 4. alkalomnál eset le mi van

Nálam viszont minden működött tökéletesen, mert figyeltem...

75% volt a könyvtárarány.

óránként ránézek az orira, és direkt figyeltem. Képtelenség hogy ilyen oka lett volna.

Amúgy amikor a 10 templomban 60 vari volt, akkor ugyanúgy elment mint amikor 1400 volt ;)

Nem azért írtam ide hogy a hüyleségemet fitogtassam ;)

Szóval akkor magyarázzátok már el hogy lehet hogy 199 hekis gnóm tudós, 34 házzal, 10 templommal, 10 tanyával és 145 könyvtár.
Templom van legfelül..

Valaki bizonyítsa be nekem hogy fordulhat elő annak ellenére hogy óránként benéztem, mégis lett akkora emberhiány hogy a templomok ne működjenek... ;)

Kutyuleee 04-19-2007 00:22

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88673)
Nálam viszont minden működött tökéletesen, mert figyeltem...

75% volt a könyvtárarány.

óránként ránézek az orira, és direkt figyeltem. Képtelenség hogy ilyen oka lett volna.

Amúgy amikor a 10 templomban 60 vari volt, akkor ugyanúgy elment mint amikor 1400 volt ;)

Nem azért írtam ide hogy a hüyleségemet fitogtassam ;)

Szóval akkor magyarázzátok már el hogy lehet hogy 199 hekis gnóm tudós, 34 házzal, 10 templommal, 10 tanyával és 145 könyvtár.
Templom van legfelül..

Valaki bizonyítsa be nekem hogy fordulhat elő annak ellenére hogy óránként benéztem, mégis lett akkora emberhiány hogy a templomok ne működjenek... ;)

nincs kocsma, a nép hözöng, és a szomszéd oriba járkálnak át vedelni, aztán ilyenkor nem müxik semmi sem ám:D
vagy csak szimplán sztrájolnak a varik a béremelésért:D

amúgy komolyra véve nekem lövésem sincs hogy hogy lehet.

Ati 04-19-2007 08:48

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88664)
Én regiztem régen tekiírós orit, gondoltam írogatok kicsit. Egy idő után, amikor kiépültem elkezdtek elmenni a varik. Gondoltam biztos butus voltam, beállíttottam mindent és kiléptem, legközelebbi belépésemnél ugyanúgy elmentek. A templomok tuti foglalkoztatva voltak, mert 75% könyvtér volt és az volt legalul ;)

Olvasd el a hozzá kapcsolódó eseményeket, elég sok magyarázat van ilyen esetekre, hogy miért mentek el, abból ki szokott kerülni. (Katt az INFÓ feliratra mögötte, illetve a népességre vonatkozó plusz esemény is be van téve már pár hónapja, ilyen régen nem volt.)

Sajnos tipikus hiba, hogy nem olvassák el az emberek a magyarázatot, pedig onnan kiderül, hogy mi volt az oka.

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88664)
Még annyi hogy wapról nem mindig érem el a piacot...

Miért nem? Részletezd kérlek. (Telefon be van kapcsolva? Wap előfizetés nem járt le? Térerő van? Stb, ez a "nem érem el néha" ez elég tág fogalom. :))

Robin 04-19-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88698)
Olvasd el a hozzá kapcsolódó eseményeket, elég sok magyarázat van ilyen esetekre, hogy miért mentek el, abból ki szokott kerülni. (Katt az INFÓ feliratra mögötte, illetve a népességre vonatkozó plusz esemény is be van téve már pár hónapja, ilyen régen nem volt.)

Sajnos tipikus hiba, hogy nem olvassák el az emberek a magyarázatot, pedig onnan kiderül, hogy mi volt az oka.

Miért nem? Részletezd kérlek. (Telefon be van kapcsolva? Wap előfizetés nem járt le? Térerő van? Stb, ez a "nem érem el néha" ez elég tág fogalom. :))

Kb 1 éve magyar B-ben szövimmel fordult elő olyan hogy mentek el a varijai egyfolytában, gondoltam biztos elrontott valamit, de nem találtam semmi gyanúsat, aztán fellépett A-ba és még mindig SZK-n van.

Én reggeltem kb 3 hónapja egy tekiíró orit, kiépítettem fentebb írt módon. Minden körben ránéztem. A templomok voltak legfelül, nem jöttek hozzám mészárolni, nem mentem hullát támadni (mert nem volt mivel :D), nem lopták az embereim, nem kaptam szárazvihart, a morálom 95% felett volt, tehát esetleges lázadás miatt se lehetett gyújtogatni.
És mégis mentek el varik, amikor 80 volt bennt akkor elment 80, amikor 1400 akkor 1400, és fogalmam sem volt mit tegyek.
Mindent ellenőriztem és a mai napig nem értem az egészet. Minden lehetőséget számításba vettem ami miatt elmehetne egység és minden stimmelt.
Az elején próbáltam pótolni a veszteségeket, de mivel semmi nem változott ezért töröltem azt az orit.
Röviden ennyit a varielmenetelről, ha van rá konkrét ötlet miért mehettek el állandóan akkor az írja már meg ;)

A WAP neke mannyiban nem működik helyesen hogy:

Adott vagyok én meg a barátnőm (nem gondolunk mocskos dolgokra :D), elmegyünk egy hétvégére valahova kiruccanni és ott csak WAP van.
Az ő telójáról WAP-ozunk, megnézi az orijait, elrendezi mindet és utána jönnék én.
Előszöris megnézem hogy be van-e kapcsolva :D, aztán természetesen bejön a hódító oldala, látom visszajött pár cuccom piacról és gondolom kiteszem őket, erre meglepődve látom hogy nem enged ki a piacra.
Kiírja hogy ma még nem jártam ott, de nem enged ki. Térerő biztosan van, mert ha nincs akkor a telefon azt kiírja.

Aztán barátnőm megnézi az ő orijában a piacot és láss csodát ő ki tud menni.

Az lenne a kérdésem hogy talán 1 telefonról nem lehet 2 oriban piacolni? :)

Ati 04-19-2007 11:19

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88724)
látom visszajött pár cuccom piacról és gondolom kiteszem őket, erre meglepődve látom hogy nem enged ki a piacra.
Kiírja hogy ma még nem jártam ott, de nem enged ki.

Ez a "nem enged ki" ez mit jelent pontosan? Kapsz valami hibaüzenetet? Ha igen, akkor mit? Ha nem, akkor újrapróbálkozásnál mi történik?

Robin 04-19-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88727)
Ez a "nem enged ki" ez mit jelent pontosan? Kapsz valami hibaüzenetet? Ha igen, akkor mit? Ha nem, akkor újrapróbálkozásnál mi történik?

Annyit jelent hogy semmi nem történik olyan mintha nem tudná kezelni azt hogy én most piacozni szeretnék. Nem tölt, nem ír ki hibaüzenetet.

Hiába próbálom újra, mindig ez van. Kikapcsoltuk a telefont, bekapcsoltuk, ugyanaz a helyzet. És sajnos ez nem egyedi esetben van, hanem konkrétan még sosem sikerült piacoznom ilyen módon...

Ati 04-19-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88732)
Annyit jelent hogy semmi nem történik olyan mintha nem tudná kezelni azt hogy én most piacozni szeretnék. Nem tölt, nem ír ki hibaüzenetet.

Hiába próbálom újra, mindig ez van. Kikapcsoltuk a telefont, bekapcsoltuk, ugyanaz a helyzet. És sajnos ez nem egyedi esetben van, hanem konkrétan még sosem sikerült piacoznom ilyen módon...

Csak arról a telefonról, vagy másról sem?

Robin 04-19-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88735)
Csak arról a telefonról, vagy másról sem?

Csak arról a telefonról próbáltam, mert nincs más közelim aki hódítózik WAP-ról...
De elvileg nem lehetne telefonprobléma :(

Ati 04-19-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88736)
Csak arról a telefonról próbáltam, mert nincs más közelim aki hódítózik WAP-ról...
De elvileg nem lehetne telefonprobléma :(

Adj nekem priviben egy országsorszámot, és egy piacot, hogy mit lőhetek el kipróbálásképp. :)

Robin 04-19-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88737)
Adj nekem priviben egy országsorszámot, és egy piacot, hogy mit lőhetek el kipróbálásképp. :)

elküldve :)

Ati 04-19-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88739)
elküldve :)

Kicsit csiga nekem így a wap, majd egyszercsak visszaírok... :)))))

Robin 04-19-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88740)

Ha már ennyi időt kibírtam így akkor nem halok bele egy kis várakozásba :)

Köszi :)

Croissant 04-19-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88740)

Erőspista a csiga alá? :)

Ati 04-19-2007 12:31

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88741)
Ha már ennyi időt kibírtam így akkor nem halok bele egy kis várakozásba :)

Köszi :)

Ment válasz, de írom ide is, hátha másnak is segít a tipp. Bár kérdés, hogy a Te problémádat megoldja-e. :)

Nekem sikerült belépnem piacra az adataiddal, úgyhogy szerintem ez wap-böngésző hiba. A gyorsítótárat (cache) töröld, mert elképzelhető, hogy egyszer valamiért megszakadt a kapcsolata,és azóta is azt hiszi, hogy azt szeretnéd látni, amikor oda kattintasz. Cache törlés után érdemes újra megpróbálni, elvileg mennie kellene.

Robin 04-19-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88743)
Ment válasz, de írom ide is, hátha másnak is segít a tipp. Bár kérdés, hogy a Te problémádat megoldja-e. :)

Nekem sikerült belépnem piacra az adataiddal, úgyhogy szerintem ez wap-böngésző hiba. A gyorsítótárat (cache) töröld, mert elképzelhető, hogy egyszer valamiért megszakadt a kapcsolata,és azóta is azt hiszi, hogy azt szeretnéd látni, amikor oda kattintasz. Cache törlés után érdemes újra megpróbálni, elvileg mennie kellene.

Köszönöm, még ma megpróbálom megnézni hogy sikerül-e. :)

Peter 04-19-2007 16:47

bár nem az újításhoz, hanem a fórumhoz tartozik, de a megváltozott neveknél egy nagy betühalmazlátható, lehet van akinek ez zavaró, bár gondolom csak ideiglenes állapot

Andrew 04-19-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 88801)
bár nem az újításhoz, hanem a fórumhoz tartozik, de a megváltozott neveknél egy nagy betühalmazlátható, lehet van akinek ez zavaró, bár gondolom csak ideiglenes állapot

most néztem én is, elég cifra lett:D

Szemes224 04-19-2007 20:39

Waphoz kapcsolódó hiba, talán csak egyedi, de nálam állandó...
Vari ill toli akcióknál ha ugyanazt az akciót ismételném, akkor nem csinál semmit, ill az előző akció eredményét mutatja.
Minden alkalommal ki kell lépnem a főmenübe,és előlről kezdeni.

Ati 04-19-2007 20:43

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 88878)
Waphoz kapcsolódó hiba, talán csak egyedi, de nálam állandó...
Vari ill toli akcióknál ha ugyanazt az akciót ismételném, akkor nem csinál semmit, ill az előző akció eredményét mutatja.
Minden alkalommal ki kell lépnem a főmenübe,és előlről kezdeni.

Wapböngésző sajátossága. Tudja, hogy most is azt az oldalt nézed, nem töri magát azzal, hogy betöltse újra, hanem megmutatja, amit már amúgyis látsz. Cache törlés segít rajta, vagy bele kell törődni, hogy a wap ilyen. (A főmenü+vissza többnyire gyorsabb, mint a cache törlés.)

Szemes224 04-19-2007 20:48

Ez gyors volt, köszi:)

---<[madár]>--- 04-20-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88467)
...egy gyors kérdés: van-e bárkinek bármi hibáról tudomása, ami jelenleg bent van a Hódítóban?...

Hali!

Nekem inkább a honlappal kapcsolatos kis esztétikai, mintsem játszhatósági hibám lenne amellyel akkor találkozom, ha be van állítva az "óránkénti kiléptetés" és letelik az 1 óra.
Bal oldalt a megszokott hódító menü frame-je, a "jatek" frame-ben pedig a biztonsági figyelmeztetés, hogy letelt az 1 órás időkorlát, lépjek be újra, majd egy link, miszerint "visszalépés a belépőoldalra itt megteheted" [lehet nem pontosan ez a szöveg, de valami ilyesmi :rolleyes: ]. Na ha erre kattintok, akkor a fő frame-ben (jatek) megnyitja újra a teljes oldalt bal oldalt menüvel, jobb oldalon pedig újabb főoldallal.

Nem nehéz kijavítani, és igazándiból tényleg csak esztétikai hiba, de szerintem ennek a kijavításával is növelhető a Hódító színvonala! ;)

Üdv.:

---<[madár]>---

lll 04-20-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by ---<[madár]>--- (Post 88990)
Hali!

Nekem inkább a honlappal kapcsolatos kis esztétikai, mintsem játszhatósági hibám lenne amellyel akkor találkozom, ha be van állítva az "óránkénti kiléptetés" és letelik az 1 óra.
Bal oldalt a megszokott hódító menü frame-je, a "jatek" frame-ben pedig a biztonsági figyelmeztetés, hogy letelt az 1 órás időkorlát, lépjek be újra, majd egy link, miszerint "visszalépés a belépőoldalra itt megteheted" [lehet nem pontosan ez a szöveg, de valami ilyesmi :rolleyes: ]. Na ha erre kattintok, akkor a fő frame-ben (jatek) megnyitja újra a teljes oldalt bal oldalt menüvel, jobb oldalon pedig újabb főoldallal.

Nem nehéz kijavítani, és igazándiból tényleg csak esztétikai hiba, de szerintem ennek a kijavításával is növelhető a Hódító színvonala! ;)

Üdv.:

---<[madár]>---

Hát erre én azt tudom csak mondani, hogy ne legyen bepipálva az óránkénti biztonsági kiléptetés, ha van otthon neted ezek szerint....
ez végülis olyanok miatt van mint lehetőség, akik munkahelyen vagy suliban tudnak cask játszani és ha véletlen elfelejtek kijelentkezni akkor magától meglegyen.

Ati 04-20-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by ---<[madár]>--- (Post 88990)

Köszi, ez is javítva.

---<[madár]>--- 04-20-2007 11:52

gyorsak voltatok... látom ki is lett javítva! :eek:

Stev 04-21-2007 15:45

Nem tudom hiba-e, az angolban a Forum link direkt erre a kintire mutat? Gondoltam fórumon keresztül a legkényelmesebb ezt elérni, és meglepődtem hogy rögtön ide kerültem!

Cassandra 04-21-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 89284)
Nem tudom hiba-e, az angolban a Forum link direkt erre a kintire mutat? Gondoltam fórumon keresztül a legkényelmesebb ezt elérni, és meglepődtem hogy rögtön ide kerültem!

Úgy tudom az pár napja direkt van így.:)

Ati 04-21-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 89284)

5V-ben direkt ide mutat. Itt kapásból olvashat stratégiákat, kérdés/válaszokat, és nem a belső kihalt csoportfórumot látja a napi 4 köszönéssel. Több haszna van, ha idejön, és itt beleolvas a játék menetébe. Szintlépés után már a belső fórumot eléri rendesen.

Stev 04-21-2007 20:19

Akkor OK! Csak rémlett hogy láttam ott belső fórumot, és nem tudtam hogy szándékos volt a változtatás vagy véletlen!

Valezius 04-22-2007 17:14

Vettem 6% bányatekit vip hv-n, és továbbra is, 42fémet remelek 44helyett. Illetve 21követ, 22helyett stb. Nem tudom, mennyire általános a dolog.

Princ 04-22-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89555)
Vettem 6% bányatekit vip hv-n, és továbbra is, 42fémet remelek 44helyett. Illetve 21követ, 22helyett stb. Nem tudom, mennyire általános a dolog.

Sztm abszolút általános, ha Demian okfejtésével megmagyarázható:
Quote:

Originally Posted by demian (Post 70534)
ha valkit érdkel a nyersi termelés mikéntje, rájöttem a pontos képletre :)
round(trunc(épület*termelés*teki)*faji bónusz * személyiség)

aki nem jártas programozásban vagy SQL -ben annak érthetőbben:
kerekít(egészre kerekítés nélkül(épület*termelés*teki)*faji bónusz * személyiség)

pl: épület*termelés*teki
(9*7*1,3) = 81,9
kerekít(egészre kerekítés nélkül(épület*termelés*teki)*faji bónusz * személyiség)
81*3*1,1 = 267,3 és ezt kerekíti és megvan a 267 es termelés
10 bányára pedig így is kijön a 300
illetve még 77 bányára számoltam ki ami szintén kijött pontosan
. . .
egypicit korregálnám magam nem kerekít egyszer sem csak levágja a tizedesjegyet, a gazdálkodónál már jónak kell lennie így +1 tévedés van az elöbbibe a kerekítés miatt néha

Valezius 04-22-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 89556)
Sztm abszolút általános, ha Demian okfejtésével megmagyarázható:

Én is erre gondoltam, de törpe: 21*1,06=22,26 szóval itt valami "nagyon nem van jól" :)

Princ 04-22-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89557)
Én is erre gondoltam, de törpe: 21*1,06=22,26 szóval itt valami "nagyon nem van jól" :)

A fenti sablon a te esetedben:

épület x termelés x teki = 1 x 7 x 1,06 = 7,42
aztán tizedesjegyek levágása, marad 7
aztán faji bónusz, személyiség, tizedes jegyek levágása megint, végül marad a jó kis 21-es. :D

Tehát ha több követ akarsz termelni, legalább 15% bányateki kell. :)

All times are GMT +1. The time now is 06:20.