Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Drágakő ára (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1687)

retekeger 04-17-2007 06:11

Drágakő ára

Sziaszok! Olvasgattam a topicokat de nem talaltam meg a valaszt!

A kerdes pedig ez volt: Mitől függ a drágakő ára?

Udv: retek

Alba 04-17-2007 08:34

Attól függ szerintem hogy mennyi belőle az eladás. Ha nagy akkor esik az ára, ami alapesetben 2000/db

Ati 04-17-2007 08:45

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 88254)
Sziaszok! Olvasgattam a topicokat de nem talaltam meg a valaszt!

A kerdes pedig ez volt: Mitől függ a drágakő ára?

Udv: retek

Idézet a súgóból:

"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az előző időszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia. A drágakövek ára 1-től 2000 aranyig mozoghat darabonként, és minél többet adtak el az előző időszakban a Császárnak, annál kevesebb aranyat fog érte adni a következőben. "

Alba 04-17-2007 09:05

en is ezt irtam csak kihagytam belőle a császárt :)

Valezius 04-17-2007 09:25

Itt van egy kicsit részletesebb válasz is Atitól.

http://forum.queosia.com/showthread....ht=dr%E1gak%F5

retekeger 04-17-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88265)
Idézet a súgóból:

"Az árfolyam percenként változó érték, melyet a Császár határoz meg annak alapján, hogy az előző időszakban mennyi drágakövet sikerült felvásárolnia. A drágakövek ára 1-től 2000 aranyig mozoghat darabonként, és minél többet adtak el az előző időszakban a Császárnak, annál kevesebb aranyat fog érte adni a következőben. "

Ez eddig okes, a sugot en is olvastam, de ez nem magyarazza meg azt, hogy egy adott csoportban honapokig x az atlagerteke majd hirtelen felugrik ennek az 5szorosere. Kizartnak tartom, hogy hirtelen mindenki elkezdett dragakovet gyujteni es nem adja el a csaszarnak ...

Szerintem a sugoban levo mondat nem jarja korul a problemat teljesen. Lehet meg pl. kerdeseket feltenni. A csaszar dragakoigenye konstans? Csoportonkent valtozo? Esetleg valamilyen esemenyek befolyasoljak?

Lehet felvazolni peldakat, hogy mi okozhat meg ilyent ... Elmegy a csoport felso egyharmada szabira ezert a csoport dragakotermelese a 20ara csokken
(csak peldanak szantam ...) stb.

Szoval nem a pontos kepletre voltam kivancsi ... csak hatha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata ...

udv:
retek

retekeger 04-17-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88273)
Itt van egy kicsit részletesebb válasz is Atitól.

Koszi, elolvasom ...

udv: retek

Alba 04-17-2007 10:13

A császár egy burzsóá disznó.Csak úgy veszi azokat a köveket... ;)

kicsit off bocsi

Steve 04-17-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 88275)
Ez eddig okes, a sugot en is olvastam, de ez nem magyarazza meg azt, hogy egy adott csoportban honapokig x az atlagerteke majd hirtelen felugrik ennek az 5szorosere. Kizartnak tartom, hogy hirtelen mindenki elkezdett dragakovet gyujteni es nem adja el a csaszarnak ...

Gondolj bele, hogy egy nyersis törp a topból, akinek be volt állítva a körönkénti eladásd szintet lép.

retekeger 04-17-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 88288)
Gondolj bele, hogy egy nyersis törp a topból, akinek be volt állítva a körönkénti eladásd szintet lép.

Belegondoltam! Olyan csoportrol van szo, ahol az 1 nyersis torpe a csoport 1 ezreleket teszi ki es kis hektaron ... szal sztem ennyi keves ehhez!

Na mindegy ... :)

udV:
retek

Vas 04-17-2007 12:40

Szerintem a következő a helyzet: mivel csóró volt a drágakő ára, sokan lebontották a bányájukat, mert nem volt nekik kifizetődő a drágakövezés, és valami hasznosabbat építettek a helyére:D Ezek után ,mivel visszaesett a termelés -> eladás, a drágakő emelkedni kezdett. Most majd sokan nekiállnak újra termelni, és újra le fog menni az ára:D:D kisebb, 4-500 fős csoportoknál is nagyon ingadozó 200-600 arany, de 200 fős csoport esetén ez sokkal magasabb érték, hiszen sokan nem tartanak drágakőbányát. Mindazonáltal a termelő törpös verzióban is sok igazság van.

Valezius 04-17-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88291)
Szerintem a következő a helyzet: mivel csóró volt a drágakő ára, sokan lebontották a bányájukat, mert nem volt nekik kifizetődő a drágakövezés, és valami hasznosabbat építettek a helyére:D Ezek után ,mivel visszaesett a termelés -> eladás, a drágakő emelkedni kezdett. Most majd sokan nekiállnak újra termelni, és újra le fog menni az ára:D:D kisebb, 4-500 fős csoportoknál is nagyon ingadozó 200-600 arany, de 200 fős csoport esetén ez sokkal magasabb érték, hiszen sokan nem tartanak drágakőbányát. Mindazonáltal a termelő törpös verzióban is sok igazság van.

Ez az okfejtás szerintem sántít.

Ha 1 (azaz alacsony)drágakő ára, akkor senki nem épít drágaőbányát (na jó csak kevesen, és azok is csak ideiglenesen), ha viszont nem építenek bányákat, akkor nem megy fel az ára. (Lásd beidézett topic, ott szerintem elég jól van elmagyarázva, még én is megértettem. :) )

Vas 04-17-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88307)
Ez az okfejtás szerintem sántít.

Ha 1 (azaz alacsony)drágakő ára, akkor senki nem épít drágaőbányát (na jó csak kevesen, és azok is csak ideiglenesen), ha viszont nem építenek bányákat, akkor nem megy fel az ára. (Lásd beidézett topic, ott szerintem elég jól van elmagyarázva, még én is megértettem. :) )

Kösz, ezt a rést nem vettem észre, én még csak kisebb csopikban voltam.

retekeger 04-17-2007 18:35

Koszi a valaszokat, főleg a linket a masik topicra (amit elotte sajnos nem talaltam meg, mert akkor nem kellett volna ezt megnyitnom)!

udv: retek

lll 04-17-2007 19:19

Q csoportba gyere:)
ott nem ingadozik az ára
nagyon stabilan van 2k áron:)

Vas 04-17-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88366)
Q csoportba gyere:)
ott nem ingadozik az ára
nagyon stabilan van 2k áron:)

a kétezres drágakő-ár csűbító, de nem annyira, hogy ezért a gyorsból átmenjek a lassúba:) bőven elég a 600-as ár is, és az is csak akkor érint, ha a szajrét adom el:cool:

lll 04-17-2007 21:04

hát én igazából nem drágakőzök:)
Q csopiban aki tud játszani ha 10k-ért lehetne eladni még akkor is felesleges lenne drágakőzni..
nem tudom a Q csopiban a játszani tudo oriknak átlagban mennyi zsetonjuk van, de érzésem szerint annyi biztos megvan, hogy a 2/B csopiig megéljenek belőle:)

Vas 04-17-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88386)
hát én igazából nem drágakőzök:)
Q csopiban aki tud játszani ha 10k-ért lehetne eladni még akkor is felesleges lenne drágakőzni..
nem tudom a Q csopiban a játszani tudo oriknak átlagban mennyi zsetonjuk van, de érzésem szerint annyi biztos megvan, hogy a 2/B csopiig megéljenek belőle:)

régen én is Q-ban voltam, 1 teki volt olyan 30k, viszont a katipiac döglött volt

Kutyuleee 04-18-2007 00:13

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88388)
régen én is Q-ban voltam, 1 teki volt olyan 30k, viszont a katipiac döglött volt

mint általában az 5ös csopikban mindenhol döglött a katipiac:D
amúgy ha nem is a lassúban de R-ben is stabil 2k-s áron van a drágakő, vagy legalábbis volt még másfél hónapja...

Vas 04-18-2007 05:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88446)
amúgy ha nem is a lassúban de R-ben is stabil 2k-s áron van a drágakő, vagy legalábbis volt még másfél hónapja...

hát 2-3 hónapja az Uban is 2k volt, de egy bizonyos esemény miatt naon lecsökkent az ára...

Fransisco 04-18-2007 18:14

Quote:

Most is annyi. :)

Kutyuleee 04-18-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 88561)
Most is annyi. :)

a francba, akkor mit keresek én W-ben???:D:D:D

Steve 04-19-2007 16:11

Quote:

Nem minden ötös csopiban, pölö a Té az jellemzően kis csopi igencsak stabil és telített katipiaccal, mindenkinek ajánlom:)

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 88290)
Belegondoltam! Olyan csoportrol van szo, ahol az 1 nyersis torpe a csoport 1 ezreleket teszi ki es kis hektaron ... szal sztem ennyi keves ehhez!

Na mindegy ... :)

udV:
retek

Ebbe TÉNYLEG belegondoltál? Ha az nyersis törpe fent van az egekben 500drágakőbányával és a többi fenti törpe mondjuk szabis, akkor övé a csopi termelésének minimum a fele:)

All times are GMT +1. The time now is 09:51.