Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   kényelmi módosítás a raktárkészlethez (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1665)

Woodstock 04-11-2007 17:16

kényelmi módosítás a raktárkészlethez

Nézegettem a raktárkészletemet, és eszembe jutott, mi lenne, ha a gabonatermelés mellé kiírná az összfogyasztást (tudom hogy alul kivan írva minden), valamint a termelt FÉMnél szintén a fogyasztást. Esetleg negatív értéknél lehetne piros, egyébként meg zöld, de ez nem fontos.

Ez a kis ötletem a gabonatermelés miatti legörgetést, meg a FÉM/fogyasztáshoz kellő kis fejszámolást hivatott kiiktatni, néhány másodpercel több játék időt biztosítani.

Azértis gondoltam oda a raktárkészlethez a bővítést, mert ott van még hely, esetleg egybe lehetne rakni a "Termelés/kör" mezővel.

Na ki mit szól. :rolleyes: :cool:

Békés 04-11-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 86958)
Nézegettem a raktárkészletemet, és eszembe jutott, mi lenne, ha a gabonatermelés mellé kiírná az összfogyasztást (tudom hogy alul kivan írva minden), valamint a termelt fegyvernél szintén a fogyasztást. Esetleg negatív értéknél lehetne piros, egyébként meg zöld, de ez nem fontos.

Ez a kis ötletem a gabonatermelés miatti legörgetést, meg a fegyvertermelés/fogyasztáshoz kellő kis fejszámolást hivatott kiiktatni, néhány másodpercel több játék időt biztosítani.

Azértis gondoltam oda a raktárkészlethez a bővítést, mert ott van még hely, esetleg egybe lehetne rakni a "Termelés/kör" mezővel.

Na ki mit szól. :rolleyes: :cool:

Inkább gondolkozz egy kicsit, mit csináljon még helyetted a progi?

Woodstock 04-11-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 86960)
Inkább gondolkozz egy kicsit, mit csináljon még helyetted a progi?

Lenne pár ötletem, hiddel... :D

Békés 04-11-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 86962)
Lenne pár ötletem, hiddel... :D

Pl: regisztráció után kérem a császári koronát gomb???
Megfelelne??

Woodstock 04-11-2007 17:25

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 86964)
Pl: regisztráció után kérem a császári koronát gomb???
Megfelelne??

Igen, sokat segítene az egomon...

De most komolyan, ha már kiírja, hogy mennyit termelek, akkor a fogyaszást is odaírhtná. Viszont ha ezt hülyeségnek tartjátok, akkor szerintem vetessétek ki a termelés/kört, mondván hogy ne dolgozzon helyettem a progi... :p

Kutyuleee 04-11-2007 17:28

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 86966)
Igen, sokat segítene az egomon...

De most komolyan, ha már kiírja, hogy mennyit termelek, akkor a fogyaszást is odaírhtná. Viszont ha ezt hülyeségnek tartjátok, akkor szerintem vetessétek ki a termelés/kört, mondván hogy ne dolgozzon helyettem a progi... :p

de ez eddig is meg van....
Termelt étel x bála
Raktárban z bála (túltermelés, körönként y)
Összes étel o bála
Fogyasztott étel xzzxs bála ...

Dragi 04-11-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 86967)
Termelt étel x bála
Összes étel o bála

de ő ha jól értettem úgy gondolta hogy legyen ez pl. a fegyónál is

Woodstock 04-11-2007 17:32

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 86967)
Termelt étel x bála
Összes étel o bála

Mint írtam, ez vagyis a fogyaszás összege kellene csak oda fel a raktárkészlethez. Mert ha már van kimutatás a raktárkészletről, meg a termelésről, akkor miért ne lehetne a fogyasztásrül is ott melette? Erre kellene csak a fogyasztott étel összege.

Kutyuleee 04-11-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 86970)

jogos, de azt hogy gondolja??? fegyver fogyasztás minden körben más és más, kivéve ha kevesebb fegyvert termelsz mint a népességed/20 és ht képzi a sima katit.. akkot pontosan annyi mint amennyit termelsz:D

Woodstock 04-11-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 86970)

Fegyvernél problémásabb, ott nemtudom hogy lehet-e előre tervezni a folyamatossan v. alkalmilag képzett katonák igényeivel, de fémmel egészen biztosan lehet előre tervezni.

Woodstock 04-11-2007 17:34

hupsz!!!

1. HSZ-t javítottam, tehát még 1x, nem fegyver, hanem fém amire gondoltam...

Kutyuleee 04-11-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 86975)
Ajj, véletlen elírtam, az 1. hsz-ben minden fegyver szót helyettesítsetek FÉM-re, véletlen elírtam!!! :eek:

hmm úgy már logikusabb de ez is szerepel ott, ráadásul ott fent ahova szeretnéd :D csak trükkös módon nem melette hanem alatta szerepel:D ugyanis pontosan annyi fém fogy amennyi fegyvert termelsz. sztem fölösleges de ellenezni nem ellenzem:D

Synkel 04-12-2007 01:46

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 86981)
hmm úgy már logikusabb de ez is szerepel ott, ráadásul ott fent ahova szeretnéd :D csak trükkös módon nem melette hanem alatta szerepel:D ugyanis pontosan annyi fém fogy amennyi fegyvert termelsz. sztem fölösleges de ellenezni nem ellenzem:D

Ott a pont.
Ügyesen kivonod a termelt fémből a termelt fegyvert, és hipp-hopp megvan a kívánt infó:)
A kaja meg sokkal részletesebben fel van tüntetve a mostani helyén.

Woodstock 04-12-2007 13:40

Mint írtam, itt a kényelmen van a hangsúly... :cool:

Valezius 04-12-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 87257)
Mint írtam, itt a kényelmen van a hangsúly... :cool:

Nem kéne 3mp azzal eltölteni, hogy legörgesd? Ne vicceljünk már. :)

Kutyuleee 04-12-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 87260)
Nem kéne 3mp azzal eltölteni, hogy legörgesd? Ne vicceljünk már. :)

te akkor edzett lehecc:D:D:D én inkább az 1mp-es verziót szeretem méghozzá azt a kis gombot amire az van irva hogy END :D

Valezius 04-12-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 87265)
te akkor edzett lehecc:D:D:D én inkább az 1mp-es verziót szeretem méghozzá azt a kis gombot amire az van irva hogy END :D

Nekem arra nem csinál semmit, marad a görgetés. :)

Kutyuleee 04-12-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 87267)
Nekem arra nem csinál semmit, marad a görgetés. :)

jogos kifelejtettem hogy az oldalra rá kell kattintani is hogy müködjön mert különben a főmenünek megy a végére:D:D

Valezius 04-12-2007 14:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 87272)
jogos kifelejtettem hogy az oldalra rá kell kattintani is hogy müködjön mert különben a főmenünek megy a végére:D:D

Hm így már működik. De akkor is maradok a görgetésnél annyiszor nem nézem meg, max hétvégiben. :)

szóval ha így áll a dolog, akkor továbbra se támogatom javaslatot, kukába vele. :D

Kutyuleee 04-12-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 87274)
Hm így már működik. De akkor is maradok a görgetésnél annyiszor nem nézem meg, max hétvégiben. :)

szóval ha így áll a dolog, akkor továbbra se támogatom javaslatot, kukába vele. :D

egyetértek:D mondjuk én se endgombot használom hanem a középső gombot nyomom be és csak az egeret kell lemozditani:D

sztem fölösleges, alapjában is ritka hogy vki ezt a 2infót szeretné egyszerre látni ha meg igen, nem törik le a keze ennyitől, még ugyanabban a menüben is van. ha nagyon sokat akarja felváltva nézegetni akkor szépen odakattint és End/Home gombok felváltva... tudom óriási fizikai igénybevétel és már nagyon elkényelmesedett a társadalom, de azt hittem még az egérmozgatáshoz nem vagyunk ennyire lusták:D

Woodstock 04-12-2007 15:53

Szerintem akkor már szüntessük meg a termelés/kört is -mivel bárki kitudja számolni... :D Spórolnánk vele kb. 0,5% rendszerőforrást a szervernek.

Valezius 04-12-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 87295)
Szerintem akkor már szüntessük meg a termelés/kört is -mivel bárki kitudja számolni... :D Spórolnánk vele kb. 0,5% rendszerőforrást a szervernek.

nem olyan könnyű kiszámolni, ha olvasgattad volna ezt a fórumot akkor tudnád. (A gond a kerekítés mibenlétében van, de ez most mindegy)

Szóval a kettő nagyon nem egy kategória, de azt akarod, hogy egy pár sorral lejjebb lévő adat fönt is megjelenjen, aminek sok haszna nincs (a végén minden adat ott lenne 3szor, és akkor senki nem találna semmit), kár hogy még mindig nem tudtunk meggyőzni.
Ameddig új érv nem merül fel én kiszálltam. :)

Kutyuleee 04-12-2007 16:15

Quote:

Originally Posted by Woodstock (Post 87295)

ő sztem 2kattintás leröviditése vagy egy egyszerü egymás alattlévő szám kivonása nem okozhat senkinek se gondot... de a kajatermelésnél nem biztos hogy mindenkinek olyan könnyü kiszámolni a fogyasztást fejben, vagy a remelést (tanya*50*teki), de lehet én tévedek de az általános iskolában pl nem szerepelt a 1,35-el való szorzás fejben, nem úgy mint 2db 3jegyü szám kivonása...:D

Synkel 04-12-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 87304)
ő sztem 2kattintás leröviditése vagy egy egyszerü egymás alattlévő szám kivonása nem okozhat senkinek se gondot... de a kajatermelésnél nem biztos hogy mindenkinek olyan könnyü kiszámolni a fogyasztást fejben, vagy a remelést (tanya*50*teki), de lehet én tévedek de az általános iskolában pl nem szerepelt a 1,35-el való szorzás fejben, nem úgy mint 2db 3jegyü szám kivonása...:D

A képlethez hirtelen add hozzá a faji módosítókat, az esetlegesen ártó szárazságot, valamint az orkok szupermarkotányát, és körváltás előtt 20 mp-vel számold ki, kell-e vegyél kaját, vagy ráérsz vele kövi kv előtt, azaz ki tudod tolni egy órával a piacralépést. Az egy nagyon hasznos rész ott lenn, de baromira értelmetlen lenne felül megismételni.

Mellesleg jelen pillanatban a fém és a fegyó egymás fölött helyezkedik el, már ránézésre is látni nagyjából a különbséget a kettő között, ha meg darabra érdekel, télleg ki lehet vonni egymásból.

Csatlakozom Valeziushoz, míg valami értelmes újdonság nem születik, kiszállok:)

All times are GMT +1. The time now is 03:42.