Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Új Program hódítóhoz! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1659)

Kill 04-09-2007 17:08

Új Program hódítóhoz!

Sziasztok!
Eszembe jutott hogy már olyan sok program van hód.-hoz hterulet,h5tools stb.
Szerintem kéne egy olyan program is ami azt tudná kiszámolni, hogy a pénzedből mennyi lopható. Várom a válaszokat:)

Grabi 04-09-2007 17:10

ezt most is ki tudod számolni a távolság, az ellenfél faj/szem ill. bankjai számából

Gyula 04-09-2007 17:14

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86268)
Sziasztok!
Szerintem kéne egy olyan program is ami azt tudná kiszámolni, hogy a pénzedből mennyi lopható. Várom a válaszokat:)

Ha kell ilyen akkor legyél olyan jófej és csináld meg.

Andrew 04-09-2007 17:17

engem csak az érdekelne, hogy ez hol kapcsolódik a Hódító beli fejlesztésekhez:p :rolleyes:
amúgy meg már van erre program, beépítve a Windows-ba: Start menü - Programok - Kellékek - Számológép;)

Kill 04-09-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86271)
engem csak az érdekelne, hogy ez hol kapcsolódik a Hódító beli fejlesztésekhez:p :rolleyes:
amúgy meg már van erre program, beépítve a Windows-ba: Start menü - Programok - Kellékek - Számológép;)

Ha így tekintjük a többi program se ér semmit mert ott van rá a számológép..

Andrew 04-09-2007 17:24

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86272)

sosem használtam hódítós programokat:p
de ez tényleg annyira primitív számolás... szinte semmivel se tart tovább egy számológépbe beleírni az adatokat, mint egy programba, megjegyzem, még egy kicsit fejlesztő hatással is van;)

tdomo 04-09-2007 17:25

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86272)

Ott van a számológép, és ott van az excel is. Amikor átépítek, támadok, vagy védekezek, akkor én magam számolom ki a dolgokat, mert számomra ez hozzátartozik a játékhoz.

Stev 04-09-2007 17:36

Ha ennyire kell nelked program hozzá,nyisd meg a súgót meg az Excel-t, és csinálj hozzá egy programot. Sokkal jobbtud lenni mint egy H5tools.

Kill 04-09-2007 17:42

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 86278)
Ha ennyire kell nelked program hozzá,nyisd meg a súgót meg az Excel-t, és csinálj hozzá egy programot. Sokkal jobbtud lenni mint egy H5tools.

Az excelt hogy tudom használni a hódítóhoz:confused:

Andrew 04-09-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86282)

a mezőkhöz függvényeket rendelsz és kész:)
súgóból kikeresed a megfelelő adatokat, százalékokat, és szépen egyenletté gyúrod össze őket, és utána csak annyi lesz a dolgod, hogy a táblázatnak előre meghtaározott részeibe beírd a rendelkezésre álló adatokat;)

tdomo 04-09-2007 17:47

És a legszebb az lesz az egészben, ha valahol elrontottad, csak magadat okolhatod majd.:)

Valezius 04-09-2007 17:48

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86282)

Csinálsz egy munkalapot: berakod, hogy meglévő pénzem, bankok száma.

Aztán beírod egy másik cellába, hogy lopható pénz=pénzem*0,8^(bankok száma)
A kettővel ezelőtti hozzászólással együtt már csak érteni fogod, hogyan kell. :)

Ez most valami megkésett áprilisi tréfa? Nehogy már ennyit ne tudjál kiszámolni!

Amúgy meg tarts 10bankot, és nézd meg, hogy mennyi pénzt lopnak, aztán ha sokallod építs még ötöt, stb.

tdomo 04-09-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86289)

A kettővel ezelőtti hozzászólással együtt már csak érteni fogod, hogyan kell. :)

Ez most valami megkésett áprilisi tréfa? Nehogy már ennyit ne tudjál kiszámolni!

Amúgy meg tarts 10bankot, és nézd meg, hogy mennyi pénzt lopnak, aztán ha sokallod építs még ötöt, stb.

Mielőtt piszkálni kezded, nézd meg hány éves szvsz.

Stev 04-09-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86287)
És a legszebb az lesz az egészben, ha valahol elrontottad, csak magadat okolhatod majd.:)

Viszont meg tudod keresni a hibát, ki tudod javítani, és ha már kiforrott a képlet nem áll fenn a veszélye, hogy a számológép pötyögésekor félreütsz valamit. Valamint ha felmerül egy új ötlet valaminek a kiszámolására, adott a lehetőség bővíteni a progit.

Valezius 04-09-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86290)

Nem piszkáltam (nagyon) :) Egyébként én elmondtam neki a képletet is, ti meg csak a súgóhoz irányítottátok. :D

Andrew 04-09-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86289)

építs még ötöt:D:D:D:D:D

amúgy kell még olyan változó is bele, hogy ha kereskedő, ha óriást lop, ha elf az, aki lop
plussz a ponttávolságot is bele kell venni, meg a hadüzenetet, és hogy baráti-e a célpont vagy sem - csak sajna ezt nem elehet tudni... de ezzel a módszerrel ki lehet számolni:D:D

Stev 04-09-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86290)

Ebben van valami! ;)
De ha vonzódik az informatikához, egykettőre össze tud hozni egy profi progit. Öcsémből indulok ki, aki 6-7 éve már egész szép dolgokat művelt. (most húsz).

Nekem pl a teljes H5Tools jellegű táblához csak a kerekítés, fkeres és ha függvényekre volt szükségem, a többi súgóból olvasható szorzás.

Ati 04-09-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by Kill (Post 86268)
Sziasztok!

Ilyen van beépítve a Windows-ba, az a neve, hogy számológép. :)

All times are GMT +1. The time now is 19:05.