Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Készletek feltüntetése a megfelelő helyen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1655)

Vili 04-08-2007 13:16

Készletek feltüntetése a megfelelő helyen

Sziasztok!

Egy olyan ötlettel állok most elő, ami a kényelmet szolgálná.
Nekem gyakran nehézséget okoz az, hogy az építésnél nem tudom, hogy mennyi nyersanyagom van, a képzésnél nem tudom, hogy mennyi fegyverem van, és mire a tanácsadóból átmegyek az építéshez, elfelejtem (sajnos a rövidtávú memóriám tényleg rövid :) ).
Tehát arra gondoltam, hogy az építés résznél esetleg jó lenne, ha ki lenne írva a a nyersanyagokból rendelkezésre álló készlet, a hadsereg kiképzésénél pedig a rendelkezésre álló fegyverek száma.
Ezen kívül szerintem jó lenne még az is, ha a kincstárban az is ki lenne írva, hogy az eladott drágakövekből mennyi volt a bevétel (persze nem nehéz két számot összeszorozni, de azért kényelmesebb lenne).

Tsobi 04-08-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 86044)
Sziasztok!

Nekem gyakran nehézséget okoz az, hogy az építésnél nem tudom, hogy mennyi nyersanyagom van, a képzésnél nem tudom, hogy mennyi fegyverem van, és mire a tanácsadóból átmegyek az építéshez, elfelejtem (sajnos a rövidtávú memóriám tényleg rövid :) ).
Tehát arra gondoltam, hogy az építés résznél esetleg jó lenne, ha ki lenne írva a a nyersanyagokból rendelkezésre álló készlet, a hadsereg kiképzésénél pedig a rendelkezésre álló fegyverek száma.
Ezen kívül szerintem jó lenne még az is, ha a kincstárban az is ki lenne írva, hogy az eladott drágakövekből mennyi volt a bevétel (persze nem nehéz két számot összeszorozni, de azért kényelmesebb lenne).

Nem látom be mennyivel tenné ez kényelmesebbé a játékot...hisz az építés ill. a hadsereg menüben láthatod miből mennyi tudsz építeni avagy képezni...és ha ahhoz elég lusti vagy,hogy a drágköveknél két számot összeszorozz,akkor gondolom ahhoz is,hogy kiszámold,az adott fegyveredből miből mennyit tudsz képezni...:D

Andrew 04-08-2007 13:31

alapjaiban véve nem rossz ötlet, a piacnál is kiírja, hogy ha mondjuk 3500 katonát elvittek 39 ezres áron, akkor mennyi bevételed volt
a kincstárnál sem lenne olyan rossz
a nyersi és fegyverkészlet kiírása is hasznos lenne
én jó ötletnek tartom, támogatom;)

Vili 04-08-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 86046)
Nem látom be mennyivel tenné ez kényelmesebbé a játékot...hisz az építés ill. a hadsereg menüben láthatod miből mennyi tudsz építeni avagy képezni...és ha ahhoz elég lusti vagy,hogy a drágköveknél két számot összeszorozz,akkor gondolom ahhoz is,hogy kiszámold,az adott fegyveredből miből mennyit tudsz képezni...:D

Abban igazad van, hogy kiírja mennyit tudok építeni egy fajta épületből, de ha kevés nyersanyagod van, és többfajta épületet építesz, akkor már korántsem egyértelmű, hogy amit beterveztél, arra van-e elég. Ilyenkor ide-oda kell kattintani a menük között, ha ki akarom számolni, hogy mi fér bele a keretbe. Sokkal egyszerűbb lenne, ha ott helyben oda lenne írva, hogy mennyi van.
(A fegyver és a drágakő mellékes, az csak közben jutott eszembe. :))

Stev 04-09-2007 00:12

Valóban jó ötlet, hogy írja ki a nyersikészletet, piacon is kiírja a rendelkezésre álló kézpénzt.

Ha többféle épületet kell építeni egyszerre az tényleg macerás tud lenni. Ált egyik lapon Építés menü, másikon Tanácsadók, harmadikon Piac, és a nyitott Excell táblán összegezni hogy miből mennyi kell mennyi van belőle, mennyit kell venni. Ha kiírná, hogy van x köved, y fád és z agyagot, az egy fokkal könnyítené a procedúrát. És csak egy ugyanolyan sor kéne mint piacnál.

A fegyó sztem felesleges, ott csak 1es, 2es, 3as szorzó van, amit ránézésre mond az ember, hogy miből mennyi jön ki.

A drágakövet kiírhatná, bár a kb bevételt egy pillanat alatt meg lehet mondani a fölső sorból, a milliók mellett pedig nem tartom fontosnak, hogy az összeg vége 42.619 arany vagy pedig 75.148 arany, ha látom hogy az eleje 3,5 milla volt.

De az alapötletet támogatom.

di_liwio 04-09-2007 13:34

Az alapvető felvetés... érthető, és elég logikus is, nekem is volt már eszemben hasonló... ez tulajdonképpen a már nemrég elkezdett kényelmi segítségeknek a folytatása volna. a kérdés az, hogy ezzel nem-e esne át ez az egész a ló másik oldalára... azaz az sem volna jó, ha odáig haladna ez az egész, hogy már a végén mindenről mindent kiirna minden oldal, így nem is volna szükség sem tanácsadók, sem egyéb alpontokra, hanem egy helyen el lehetne intézn mindent... szóval... majd Ati eldönti :D

tdomo 04-09-2007 17:53

Ilyen bárkivel megeshet, néha én is visszanézek, hogy mennyi is az annyi. Erre is lehet megoldás a több ablakban való játék.

Andrew 04-09-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86294)
Ilyen bárkivel megeshet, néha én is visszanézek, hogy mennyi is az annyi. Erre is lehet megoldás a több ablakban való játék.

én is több ablakban játszom, néha vegyesen van az angol és a magyar is:D de jónak tartanám, ha nem kellene csak azért lapoznom, hogy megnézhessem, hogy per pill hány házra fussa;)

Stev 04-09-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86295)
én is több ablakban játszom, néha vegyesen van az angol és a magyar is:D de jónak tartanám, ha nem kellene csak azért lapoznom, hogy megnézhessem, hogy per pill hány házra fussa;)

Azt kiírja, hogy perpill hány házra futja. A gond ott van mikor neked x nyersiből ki kéne hozni y házat, w barakkot és z tanyát...

Andrew 04-09-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 86297)
Azt kiírja, hogy perpill hány házra futja. A gond ott van mikor neked x nyersiből ki kéne hozni y házat, w barakkot és z tanyát...

:o:o:o
éééés elküldtem anélkül h befejeztem volna a gondolatmenetemet:D
amúgy a különböző nyersiszükségletű épületek egyszerre történő építését szerettem volna még beleírni... csak valahogy elfelejtettem:p

Burning 04-10-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 86044)
Sziasztok!

fölülre vagy alulra szépen egymás mellé oda lehetne írni;)
mondjuk nem értem, mi a gond, mert nem kell megnézni a tanácsadón mennyi a fegyó és átlépni és közbe elfeljteni:D
meg kell nézni tanácsadón el kell osztani a fegyverszükséglettel (íjász,elit vagy kati lesz-e belőle) és megvan mennyit képezhetsz. ha meg az a gond, hogy szeretnéd, hogy maradjon, akkor nézdd meg mennyi képezhető és amennyit megszeretnél tartani annyival kevesebbet képzel:D

Burning 04-10-2007 14:24

tehát gyakorlatban, ha százhúszat szeretnél megtartani, akkor 40-el kevesebb elitet vagy 60-al kevesebb pacit vagy 120-al kevesebb katonát képzel...;)

Vili 04-10-2007 16:32

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 86481)
fölülre vagy alulra szépen egymás mellé oda lehetne írni;)
mondjuk nem értem, mi a gond, mert nem kell megnézni a tanácsadón mennyi a fegyó és átlépni és közbe elfeljteni:D
meg kell nézni tanácsadón el kell osztani a fegyverszükséglettel (íjász,elit vagy kati lesz-e belőle) és megvan mennyit képezhetsz. ha meg az a gond, hogy szeretnéd, hogy maradjon, akkor nézdd meg mennyi képezhető és amennyit megszeretnél tartani annyival kevesebbet képzel:D

Igen, ebben teljesen igazad van, de a hangsúly inkább a nyersikészleten, és nem a fegyvereken van, ott azért ezt már nehezebb lenne fejben átszámolni (legalábbis nekem :) ).

Synkel 04-10-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 86531)
Igen, ebben teljesen igazad van, de a hangsúly inkább a nyersikészleten, és nem a fegyvereken van, ott azért ezt már nehezebb lenne fejben átszámolni (legalábbis nekem :) ).

Elsőre tetszett az ötlet, mostanra már egyre kevésbé. A felvetett problémát ugyanis nem oldja meg. Attól, hogy az építés oldalon ki van írva, mennyi készleted van az egyes nyersanyagokból, még ki kell számolnod külön, hogy mennyire is van szükséged, mert ez továbbra se derül ki. Ha meg már kiszámoltad, akár meg is nézheted a Tanácsadókban, ahol szépen egy helyre van hozva a rendelkezésedre álló készlet - sőt a raktáraidban lévő szabad hely is-, nem kell az építés menüben összebogarásznod.

Valezius 04-10-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 86647)
Elsőre tetszett az ötlet, mostanra már egyre kevésbé. A felvetett problémát ugyanis nem oldja meg. Attól, hogy az építés oldalon ki van írva, mennyi készleted van az egyes nyersanyagokból, még ki kell számolnod külön, hogy mennyire is van szükséged, mert ez továbbra se derül ki. Ha meg már kiszámoltad, akár meg is nézheted a Tanácsadókban, ahol szépen egy helyre van hozva a rendelkezésedre álló készlet - sőt a raktáraidban lévő szabad hely is-, nem kell az építés menüben összebogarásznod.

Valahogy én is ezt látom, hogy semmire se lenne jó. Max annyi, hogy nem a tanácsadóról kell kiírni az adatot a számoláshoz, hanem az építésről. Ami olyan mindegy.

Vili 04-10-2007 21:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86682)
Valahogy én is ezt látom, hogy semmire se lenne jó. Max annyi, hogy nem a tanácsadóról kell kiírni az adatot a számoláshoz, hanem az építésről. Ami olyan mindegy.

Éppen ez lenne a lényeg, hogy ne kelljen írogatni. Szerintem könnyebben átteiknthető lenne, ha az összekapcsolódó dolgok egy helyen lennének, de ez persze csak az én meglátásom, örülök, hogy van ellenvélemény is. :)

Valezius 04-10-2007 21:17

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 86718)
Éppen ez lenne a lényeg, hogy ne kelljen írogatni. Szerintem könnyebben átteiknthető lenne, ha az összekapcsolódó dolgok egy helyen lennének, de ez persze csak az én meglátásom, örülök, hogy van ellenvélemény is. :)

Nem igazán értem az egész helyzetet. Kiírja, hogy mennyit tudsz építeni az egyes épületekből. Ha ennél bonyolultabbul akarsz építkezni, akkor mindenképp ki kell írni egy excel táblába, és számolni, például azt is, hogy mennyi nyersit vegyél.
Nem látom azt a szituációt, amit most nem tudsz fejben kiszámolni, de a változtatás után már igen.

Dus 04-11-2007 09:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86726)
Nem igazán értem az egész helyzetet. Kiírja, hogy mennyit tudsz építeni az egyes épületekből. Ha ennél bonyolultabbul akarsz építkezni, akkor mindenképp ki kell írni egy excel táblába, és számolni, például azt is, hogy mennyi nyersit vegyél.
Nem látom azt a szituációt, amit most nem tudsz fejben kiszámolni, de a változtatás után már igen.

én is így látom,ha bonyolultan akarsz építkezni akkor ígyis-úgyis számolnod kell.Ha számolnod kell akkor már oly mindegy hogy még 2 kell még kattintanod(átmész egyszer a tanácsadóba és visszajössz az építéshez)

tdomo 04-11-2007 09:14

Ami, ha több ablakban játszol nem is túl megterhelő.

Dus 04-11-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 86796)
Ami, ha több ablakban játszol nem is túl megterhelő.

Igen.Tehát ez lehet hogy pár embernek kényelmesebb lenne,de nemhiszem hogy ezért beraknák:P

Synkel 04-11-2007 19:56

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86798)
Igen.Tehát ez lehet hogy pár embernek kényelmesebb lenne,de nemhiszem hogy ezért beraknák:P

Ha kényelmesebb lenne, egy szavam nem volna ellene, nekem épp az a bajom, hogy az első nekifutásra szimpatikus ötlet valójában teljesen haszontalan, mert nem old meg semmit. Legfeljebb bekavar a felesleges rublikákkal...

Dus 04-12-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 87127)
Ha kényelmesebb lenne, egy szavam nem volna ellene, nekem épp az a bajom, hogy az első nekifutásra szimpatikus ötlet valójában teljesen haszontalan, mert nem old meg semmit. Legfeljebb bekavar a felesleges rublikákkal...

ha nem old meg semmit ahogy mondtad,akkor minek is rakjuk be??:D

Vili 04-12-2007 21:57

Látom egyre kevésbé népszerű az ötlet:( , de ennek ellenére továbbra sem tartanám haszontalannak.
Íme egy helyzet, amikor jól jöhet:

Géphez ülsz, körváltásig hátralévő idő: kevesebb, mint 5 perc
Események: Országodat hatalmas földrengések rázzák... (egy párszor); 125 emberünket elrabolták! (néhányszor)
Képzpsből hátralévő körök: 9 kör múlva készül: 580 katona, 300 lovas, 200 íjász, 100 varázsló
Országodban emberhiány van: -720 fő
Helyek: Barakk: -25; Templom: -150
Üres terület: 23
Ahmed a rabszolgakereskedő: Ma már háromszor jártál ott.

Van 5 perced, hogy dönts, mit építs, mert piacozni ugye nem tudsz.
Lehet, hogy extrémnek tűnik a helyzet, de egy kezemen nem tudnám megszámolni, hogy az elmúlt három hétben hányszor jártam így (természetesen nem pont ilyen adatokkal, ezeket sem szoktam fölírni). (Persze lehet, hogy én vagyok béna :) )
Ilyenkor nincs idő pontosan kiszámolni a dolgokat, kénytelen vagy gyorsan fejben becsülni, hogy kb. mennyi kellene, ha ezt és ezt építenél. Ehhez viszont tudnod kell, hogy miből mennyi nyersanyagod van. Arra, hogy az összeset megjegyezzem, én sajnos nem vagyok képes, pláne akkor, ha tudom, hogy sietni kell, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Ebben az esetben, az a néhány kattintgatás ide-oda pont elég időveszteséget tud okozni ahhoz, hogy esetleg kicsússz az építkezéssel a körből, pláne, ha valakinek kicsit lassabb a gépe, vagy a kapcsolata.

Remedy 04-12-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by Vili (Post 87349)
Látom egyre kevésbé népszerű az ötlet:( , de ennek ellenére továbbra sem tartanám haszontalannak.

Események: Országodat hatalmas földrengések rázzák... (egy párszor); 125 emberünket elrabolták! (néhányszor)
Képzpsből hátralévő körök: 9 kör múlva készül: 580 katona, 300 lovas, 200 íjász, 100 varázsló

Lehet, hogy extrémnek tűnik a helyzet, de egy kezemen nem tudnám megszámolni, hogy az elmúlt három hétben hányszor jártam így (természetesen nem pont ilyen adatokkal, ezeket sem szoktam fölírni). (Persze lehet, hogy én vagyok béna :) )
Ilyenkor nincs idő pontosan kiszámolni a dolgokat, kénytelen vagy gyorsan fejben becsülni, hogy kb. mennyi kellene, ha ezt és ezt építenél. Ehhez viszont tudnod kell, hogy miből mennyi nyersanyagod van. Arra, hogy az összeset megjegyezzem, én sajnos nem vagyok képes, pláne akkor, ha tudom, hogy sietni kell, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Ebben az esetben, az a néhány kattintgatás ide-oda pont elég időveszteséget tud okozni ahhoz, hogy esetleg kicsússz az építkezéssel a körből, pláne, ha valakinek kicsit lassabb a gépe, vagy a kapcsolata.

Legyel ork, es akkor meg van 2 korod gondolkodni :)

Dus 04-13-2007 13:10

Quote:

ez tényleg egy extrém helyzet,nem olyan gyakran fordul elő...egyébként mi azzal a baj,hogyha 1 körrel később készülnek el az épületek??...lehet ,h. még jo is mivelhogy,megeshet,h. pont azon az 1 körön mulis,h. valaki bejön földet szerezni és akkor még épülnek az épületek...ez esetben még előny is lehet!!!:)

Synkel 04-13-2007 14:32

Quote:

Ez egy nagy marhaság.
Ha kapkodnod kell, nem fogsz precíziós építkezésbe kezdeni, mert arra se lesz időd, hogy nekiállj éplistát számolni. Belépsz az építéshez, látod miből mennyit tudsz építeni, és vagy elkezded, vagy mész a piacra és veszel nyerset. Egy centivel nem lennél közelebb a megoldáshoz azzal sem, ha az építés oldalon le lenne írva, miből mennyid van. Hacsak nem akarsz olyan táblázatot, ami valamennyi építési variációt tartalmazza a szükséges nyersanyagokkal együtt, de azt átbogarászni kicsit még hosszabb időbe telne.

Kutyuleee 04-13-2007 14:38

Quote:

vipelj és tudsz majd piacozni még2öt:P
és viseld a hülyeséged, ha nem elösször történt meg veled és nem is csak 5x (feltételezem 5ujjad van 1 kezeden:D), akkor lehetne már annyi sütni valód hogy rááldozol max 10mpet hogy felird ezeket vhova vagy papirba, vagy jegyzettömbe, ha már képtelen vagy 3számot kbre megjegyezni... nem hiszem hogy ezen a 10mpen fog múlni bármi is...

All times are GMT +1. The time now is 20:52.