Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Új tolvaj akció (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1648)

Trek 04-07-2007 19:47

Új tolvaj akció

Szerintem az erős varisok ellen a vari gyilkolás nem sokat ér, ha az mindig felfedi a tolvajokat és gyilkolja őket mellette. Ezért lenne jó egy, "a tolvajok felfedéséhez" hasonló tolvaj akció, amivel a varik készültségét lehetne csökkenteni.

bpeet 04-07-2007 20:28

ez már volt felvetés régebben, ha jól emlékszem, valahogy úgy írták le az akciót, hogy "zajonganak a templom előtt, nem hagyják meditálni/pihenni a varázslókat"

régen nekem még lehet tetszett is az ötlet, mai fejjel viszont ellenzem. a kialakult egyensúlyt bontaná meg alapjaiban.

Penya 04-07-2007 20:32

Ezt már elvetették egyszer, mindazonáltal én támogatnék egy új toli akciot tekintettel a tolvajok sanyarú helyzetére. Az más kérdés h a hadis fölényen úgyse fog átmenni bármi legyen is : )

Bogár 04-07-2007 20:41

én nem támogatom. teljesen más dolog, ha a tolikat nem tudod használni vagy ha a varikat... gondolj bele, a gnómokat így nagyon meg lehetne szívatni. akár törölhetnénk is a faji variját. és nem csak erről van szó.

egyébként a szárazsággal és a viharral általában el tudod érni, hogy a másiknak ne legyen varikészülije.

ja, és érdemes turkálni néha a qkában is az elvetett javaslatok között... ;)

Fefe013 04-07-2007 20:44

Nem tartom fontosnak! Néha elég bajom van a tolikkal enélkül is:(

richardka 04-07-2007 21:03

valami extra jol jöhetne:))
igy támogatom:))

Trek 04-07-2007 22:49

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 85896)
én nem támogatom. teljesen más dolog, ha a tolikat nem tudod használni vagy ha a varikat... gondolj bele, a gnómokat így nagyon meg lehetne szívatni. akár törölhetnénk is a faji variját. és nem csak erről van szó.

egyébként a szárazsággal és a viharral általában el tudod érni, hogy a másiknak ne legyen varikészülije.

ja, és érdemes turkálni néha a qkában is az elvetett javaslatok között... ;)

Igen, de ha tolis vagy akkor nem fogsz tudni szárazságot ill. vihart nyomni egy erősebb varira. Ez épp fordítva lenne. A varis nyomná a vihart, szárazságot, a toli meg max kinyír pár varit, ha egyáltalán lesz rá készültsége a toli felfedés miatt.

Non Omnis Moriar 04-08-2007 00:55

a vari "fedés nem" jó... fentebbi okokból. Toli akcióként hasonlót kb olyat kellene, ami X körig tart és hasonló hatással van az orira. Pl,
Pánikkeltés csökkenti a lakossági morált x körig (kevés tolikészübe kerül)
Kutak mérgezése x körig lakosok és katonák is halnak meg körönként (sok tolikészübe kerül)

Penya 04-08-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 85960)
a vari "fedés nem" jó... fentebbi okokból. Toli akcióként hasonlót kb olyat kellene, ami X körig tart és hasonló hatással van az orira. Pl,
Kutak mérgezése x körig lakosok és katonák is halnak meg körönként (sok tolikészübe kerül)

Esetleg katmorál csökkentés? De vhogy ugy kéne h minél kisebb a katmorálod annál kevésbé csökken.

skiti 04-08-2007 10:18

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 85989)
Esetleg katmorál csökkentés? De vhogy ugy kéne h minél kisebb a katmorálod annál kevésbé csökken.

szerintem ne húzkodja már az mf hadim katmorálját egy toli 3-4 körről hogy aztán a szövije beüssön...

Zsáni 04-08-2007 10:25

nem támogatom...
egy tolis pont ugyanannyit tud ártani egy varisnak, mint vissza..
ha a varis leszedi a tolikat, vagy leszedi a készültséget, ugyanúgy lemegy az ő készültsége is...tehát nem értem a problémát.
és a vari gyilkolás nagyon is hatékony.
a kollektív új toliakciót, ami "nem csak a varisok ellen irányul", megint nem tartom jó ötletnek, egy másik topicban így is gyengíteni akarják a tolvajokat...tehát a kettő üti egymást.

Penya 04-08-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 85992)
nem támogatom...
egy tolis pont ugyanannyit tud ártani egy varisnak, mint vissza..
ha a varis leszedi a tolikat, vagy leszedi a készültséget, ugyanúgy lemegy az ő készültsége is...tehát nem értem a problémát.
és a vari gyilkolás nagyon is hatékony.
a kollektív új toliakciót, ami "nem csak a varisok ellen irányul", megint nem tartom jó ötletnek, egy másik topicban így is gyengíteni akarják a tolvajokat...tehát a kettő üti egymást.

Azért ne túlozzunk, óriás kap 80% védelmet sziesztából a varigyilokra de egy toli nem kap semmit a mérgezésre. Ráadásul a készültséget is lent tudja tartani egy vari amit egy toli nem tud.

Persze bosszantó ha akciózik egy toli de sztem az is az ha beverik a tolit földre.

Valezius 04-08-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 85992)

A varis simán megteheti, hogy fenntarja a vihart, és lenn a toli készültséget egyszerre. Legalábbis én így tapasztaltam.

laci 04-08-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 85892)
ez már volt felvetés régebben, ha jól emlékszem, valahogy úgy írták le az akciót, hogy "zajonganak a templom előtt, nem hagyják meditálni/pihenni a varázslókat"

Ez teszik: a lopakodó árnyak, az enyveskezű tolvajok megállnak a főtéren, a templom előtt, és elkezdenek csörömpölni, hogy a szerencsétlen mágusokat megzavarják a meditációban :D :D

Andrew 04-08-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 86002)
A varis simán megteheti, hogy fenntarja a vihart, és lenn a toli készültséget egyszerre. Legalábbis én így tapasztaltam.

és a varisnak is lent marad a készije, probléma megoldva :D

Kutyuleee 04-08-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 85993)
Azért ne túlozzunk, óriás kap 80% védelmet sziesztából a varigyilokra de egy toli nem kap semmit a mérgezésre. Ráadásul a készültséget is lent tudja tartani egy vari amit egy toli nem tud.

Persze bosszantó ha akciózik egy toli de sztem az is az ha beverik a tolit földre.

Most a varikkal van problémád vagy az óriásokkal, nem kell egy faj miatt új akciót, mert úgyanúgy kapna a szieszta miatt az óriás az ellen is 50% védelmet... ha úgy akarsz tolizni hogy ne verjenek be földre, akkor csinálj elfet...

Kutyuleee 04-08-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 85960)

a készüli csökkenés minden akcióra úgyanannyi... 4% ha sikeres és 7% ha sikertelen(+-faji sajátságok), nem hiszem hogy kéne egy akció ami ettől különbözik. ráadásul az összes toli akció azonnali hatásu.
meg azért a vari gyilok is hatásos tud lenni.

Grabi 04-08-2007 13:35

bár a korrektség miatt kellene, de amit csúnyabogár írt, azért nem lehet. megszüntetné a fajivarit

Zsáni 04-08-2007 13:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86023)
és a varisnak is lent marad a készije, probléma megoldva :D

erről beszélek :)
köszi :)

Kutyuleee 04-08-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 86049)
bár a korrektség miatt kellene, de amit csúnyabogár írt, azért nem lehet. megszüntetné a fajivarit

sztem ahogy most van így korrekt... így egyensúlyba van...
mert a tolinak megvan az az elönye hogy már már büntetlenül akciózgathat 5-6körökre, sőt egyes csopikban 12-13körökre is simán, és 5-6körröl megmár nehezen tartja lent egy idő utána varis a készülidet... hadisokkal szemben is véd a távolság

Andrew 04-08-2007 14:02

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 86053)
erről beszélek :)
köszi :)

hatalmas az egyetértés:D:D
de csunyabogarnak is igaza van, a gnóm fajivarija mehetne a kukába... és lehet, hogy az óriásé is...

Trek 04-08-2007 14:03

Én ezt a topicot nem azért indítottam h túl felspécizzük a tolikat. Én csak a varik túlerejének csökkentése miatt indítottam el. Mert azt mindenki beláthatja h egy erős varis ellen egy tolinak nem sok esélye van, főleg ha óriás az illető. A vari nyomja rá az ártást, toli gyilkolást, felfedést folyamatosan, avval már lenyomja a varijai készültségét is h leszedje az ártásokat, meg a tolijait is gyilkolja, meg felfedi őket.

Zsáni 04-08-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86058)
hatalmas az egyetértés:D:D
de csunyabogarnak is igaza van, a gnóm fajivarija mehetne a kukába... és lehet, hogy az óriásé is...

pont ezért nincs szükség ilyen toliakcióra :)
szerintem :)

Zsáni 04-08-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86061)
Én ezt a topicot nem azért indítottam h túl felspécizzük a tolikat. Én csak a varik túlerejének csökkentése miatt indítottam el. Mert azt mindenki beláthatja h egy erős varis ellen egy tolinak nem sok esélye van, főleg ha óriás az illető. A vari nyomja rá az ártást, toli gyilkolást, felfedést folyamatosan, avval már lenyomja a varijai készültségét is h leszedje az ártásokat, meg a tolijait is gyilkolja, meg felfedi őket.

szerintem semmilyen túlereje nincs a varinak a tolival szemben...
felsoroltál 3 ártót, de ettől még nem lesz nagyobb hatásfoka az ártónak...csak választékosabban tud ártani :)
ugyanannyi készülit tud elhasználni egy varis is, mint egy tolis...

Kutyuleee 04-08-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 86063)
felsoroltál 3 ártót, de ettől még nem lesz nagyobb hatásfoka az ártónak...csak választékosabban tud ártani :)

egyetértek, semmi túlereje nincs sztem se:D
csak 2 ártót sorolt fel:p az óriást nehezebb széttolizni ez tény, de nem lehetetlen...

Zsáni 04-08-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 86065)
egyetértek, semmi túlereje nincs sztem se:D
csak 2 ártót sorolt fel:p az óriást nehezebb széttolizni ez tény, de nem lehetetlen...

én a vihart és szárazat is beleszámoltam :p
:D
mellesleg igen, nem lehetetlen ártani az óriás varisnak se :)

skiti 04-08-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 86066)
én a vihart és szárazat is beleszámoltam :p
:D
mellesleg igen, nem lehetetlen szétártózni aaz óriás varist se..

mármint ártani?
egy varit?:) azért azt megnézem:)
az eredményes tolizást is ha az óriásnak van egy kis pénzze:)

Zsáni 04-08-2007 14:24

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 86067)
mármint ártani?
egy varit?:) azért azt megnézem:)
az eredményes tolizást is ha az óriásnak van egy kis pénzze:)

ne kötöszködj :p
de kösz, hogy szóltál, javítom :)

Andrew 04-08-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86061)

az nem jó megoldás ha a tolikat jóformán sebezhetetlenné tesszük varikkal, ugyanis ezek után egy 4 körről akciózó toli ellen egy normál szövi tehetetlen lenne... - így is majdnem az

Zsáni 04-08-2007 14:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86069)
az nem jó megoldás ha a tolikat jóformán sebezhetetlenné tesszük varikkal, ugyanis ezek után egy 4 körről akciózó toli ellen egy normál szövi tehetetlen lenne... - így is majdnem az

azért tulzásba nem kell esni, egy normál szövi egy mf tolit szét tud szedni :)
persze van kivétel, de nem az a gyakori :)

Trek 04-08-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 86063)

Az tény h a készültség ugyanannyi, csak az a különbség h egy tolis nem sokra megy vele, ha lenullázza a varis... Onnantól kezdve semmit nem tud csinálni.

Andrew 04-08-2007 16:17

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86076)
Az tény h a készültség ugyanannyi, csak az a különbség h egy tolis nem sokra megy vele, ha lenullázza a varis... Onnantól kezdve semmit nem tud csinálni.

de akkor azt szeretnéd, ha a tolival nem lehetne mit kezdeni?? (legalább is amelyik hadisok sugarán kívül van)- jogos, ha tolis vagy akkor persze, és a többiekkel mi lesz?;)
most mindenkinek megvan a maga ellenfele, nem kell abajgatni az erőviszonyokat

és még mindig itt van csunyabogar példája, a gnóm (és megkockáztatom az óriás) faji varija mehetne a süllyesztőbe:mad:

Trek 04-08-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86077)
de akkor azt szeretnéd, ha a tolival nem lehetne mit kezdeni?? (legalább is amelyik hadisok sugarán kívül van)- jogos, ha tolis vagy akkor persze, és a többiekkel mi lesz?;)
most mindenkinek megvan a maga ellenfele, nem kell abajgatni az erőviszonyokat

és még mindig itt van csunyabogar példája, a gnóm (és megkockáztatom az óriás) faji varija mehetne a süllyesztőbe:mad:

Nem, nem szeretném. De ha egy tolisnak egy varis lenyomja a készültségét, akkor onnantól neki annyi. Ha viszont egy tolis legyilkol egy pár varit, vagy katonát avval még nem okozott olyan nagy kárt. Én ezt a topikot alapból azért indítottam, h a tolik felfedésévell szemben találjunk ki valamit, ha nem is támadást, valami védelmi lehetőséget, amivel csökkenteni lehet a hatást.

Bubu 04-08-2007 16:32

A hódítón belül szerintem az egyensúly most viszonylag meg van oldva, habár a játék kezd elmilitarizálódni, de vmi hasonló újdonság, mint varikészültség lenyomása tolikkal az felborítaná az egész rendszert. Főleg, gondoljunk itt a gnómokra és az óriásokra. Óriásokhoz mindenki befér tolival, így mindenki le tudná nyomni a varikészülijét. Nemhogy a sziesztát nem tudná felrakni, de még a védelmet sem... Így neki is kéne tolit tartania, ezzel a szieszta viszonylag értelmét veszítené, ami eddig erőssé tette az óriást... Emellett persze fel lehetne sorolni sok-sok példát még.
Ezért teljesen ellenzem a felvetést.

Andrew 04-08-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86078)
Nem, nem szeretném. De ha egy tolisnak egy varis lenyomja a készültségét, akkor onnantól neki annyi. Ha viszont egy tolis legyilkol egy pár varit, vagy katonát avval még nem okozott olyan nagy kárt. Én ezt a topikot alapból azért indítottam, h a tolik felfedésévell szemben találjunk ki valamit, ha nem is támadást, valami védelmi lehetőséget, amivel csökkenteni lehet a hatást.

ezennel letettem arról, hogy meggyőzzelek... túlsáágosan makacs vagy ahhoz, hogy megértsd, hogy ezzel a módosítással teljes fajokat tennél tönkre

de azért egyvalamire válaszolj, hány orid van összesen és ebből hány tolis?

Trek 04-08-2007 16:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86080)
ezennel letettem arról, hogy meggyőzzelek... túlsáágosan makacs vagy ahhoz, hogy megértsd, hogy ezzel a módosítással teljes fajokat tennél tönkre

A válaszom: 2 orim van normálban és mind 2 hadis :D:D:D

Trek 04-08-2007 16:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 86080)

Egyébként nem feltétlenül támadó akcióra gondoltam, hanem inkább vmi védelmi lehetőségre a tolikra irányuló varázslatok csökkentésére, főleg a felfedés ellen.

Zsáni 04-08-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86076)

te miről beszélsz? :)
tudod, ha a varis lenullázza a tolist, akkor a tolis felrakja a regenerálódást, és láss csodát gyorsabban nő a készüli, és képzeld, egész 100-ig képes menni :)
és képzeld, ha a varis lenullázza a tolit, akkor a varisnak is lemegy a készülije, és képzeld, neki is meg fog nőni, méghozzá szintén 100-ra...
elképesztő...

Zsáni 04-08-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 86081)
A válaszom: 2 orim van normálban és mind 2 hadis :D:D:D

akkor meg mit firtatod, ha egyikez sincs semmi közöd????

Trek 04-08-2007 17:05

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 86084)
akkor meg mit firtatod, ha egyikez sincs semmi közöd????

Annyi közöm van hozzá, h a minap meg akartam gömbözni egy durva varist, ami ugye nem sikerült. Ezek után ő elkezdett rengetni, vihar, szárazság stb, és 6 körre csúsztam le tőle. Egy darabig hagytam, hátha megunja, denem... Ez után megnéztem tolikkal hátha beférek, és sikerült is pár variját legyilkolnom, de ekkor meg nyomta a toli felfedést. Innentől kezdve még 2 napig kaptam az "áldást", és semmit nem tudtam csinálni ellene. 6 körre ugye nem támadok, varikkal esélyem nem volt, a tolijaim meg lenyomta. Mindezt azért mert meg akartam gömbözni...

All times are GMT +1. The time now is 14:29.