Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Szövivel vagy nélküle? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1632)

System 04-03-2007 18:00

Szövivel vagy nélküle?

Arra a kérdése várnám a választ és az érveléseket,merthogy nehezen tok dönteni,hogy sztetek szöviben érdemes-e nyomulni?Vagy a magányosok vannak előnyben?

Toti 04-03-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by System (Post 84718)
Arra a kérdése várnám a választ és az érveléseket,merthogy nehezen tok dönteni,hogy sztetek szöviben érdemes-e nyomulni?Vagy a magányosok vannak előnyben?

Az csak tőled függ. szeretnél csapatban játszani? vagy egyedüli felfedezgetős, támadgatós vagy? mindkettő jó vmiben. de az tény, hogy egy erős szövi hamar szétkapja az mf-eket. meg gondolom kezdő lehetsz. ezért ajánlom a szövetséget. sokmindenre megtaníthatnak.

Kutyuleee 04-03-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by System (Post 84718)

mindenkép a szövi jobb szerintem,ha van legalább egy jó játékos benne, és a többi halgat rá... viszont egy gyenge szövetségnél, ahol mondjuk max napi1 belépés az átlag emellett mindenkép jobb egy MF.

Synkel 04-03-2007 19:45

Szöviben.
Jó szöviben.

Andrew 04-03-2007 19:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84754)
Szöviben.
Jó szöviben.

hmmmm... spártai lettél? :D
de tényleg jó szöviben;)

Massza Rex 04-03-2007 19:52

Az Mf arra jó, hogy komolyabb kockázat nélkül kipróbálj fajokat, ötleteket, stratégiákat. De izgalmas játékot jó szövivel lehet csak igazán tolni :)))

delllas 04-03-2007 19:53

5/x ben nincs most fórum ugyhogy max a szövimmel tudok beszélgetni:)
ez is szempont nem?:D
igazából jó a szövi,tudok nekik segteni ők is nekem s ez tök jó:D

Dragi 04-03-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 84763)
Az Mf arra jó, hogy komolyabb kockázat nélkül kipróbálj fajokat, ötleteket, stratégiákat. De izgalmas játékot jó szövivel lehet csak igazán tolni :)))

Mf-el is lehet azért izgalmas játékot játszani :) Nehezebb mint szövibe de pont az benne a kihívás :) hogy egyedül mire vagy képes

BimmBimm 04-03-2007 20:02

Mindenképpen a szövit ajánlom, mert sokkal erősebbek vagytok együtt. Ha valaki bajba kerül akkor tudtok egymáson segíteni. Ha VIP-ek vagytok akkor megy a karaván, és sokkal könnyebb az élet. Egy mf csa arra jó tényleg hogy kipróbáld a fajokat, de aztán ha ütőképes akarsz lenni, akkor szövi.

Remedy 04-03-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84768)
Mindenképpen a szövit ajánlom, mert sokkal erősebbek vagytok együtt. Ha valaki bajba kerül akkor tudtok egymáson segíteni. Ha VIP-ek vagytok akkor megy a karaván, és sokkal könnyebb az élet. Egy mf csa arra jó tényleg hogy kipróbáld a fajokat, de aztán ha ütőképes akarsz lenni, akkor szövi.

Ezek a sztereotipiak.... :)

Es mindig azok hasznalnak ilyen nagy szavakat, akiknek tok keves a tapasztalatuk, tok erthetetlen :P

BimmBimm 04-03-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84779)
Ezek a sztereotipiak.... :)

Es mindig azok hasznalnak ilyen nagy szavakat, akiknek tok keves a tapasztalatuk, tok erthetetlen :P

Jajj nehogy fájjon már hogy valaki valamit is megtapasztal rajtad kívül.. :)

Remedy 04-03-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84782)
Jajj nehogy fájjon már hogy valaki valamit is megtapasztal rajtad kívül.. :)

Nem faj, de most probaltal vmi altalanos okossagot mondani, es sut rola, hogy abszolut semmi fogalmad nincs hozza, mar ne is haragudj....

BimmBimm 04-03-2007 20:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84783)
Nem faj, de most probaltal vmi altalanos okossagot mondani, es sut rola, hogy abszolut semmi fogalmad nincs hozza, mar ne is haragudj....

Abban igazad van hogy nem évek óta vagyok itt, de azért sok mindent megtapasztaltam már... nem tűnt fel hogy olyanról nem írok amit még nem csináltam?
melyik része hülyeség annak amit írtam?

Remedy 04-03-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84784)
Abban igazad van hogy nem évek óta vagyok itt, de azért sok mindent megtapasztaltam már... nem tűnt fel hogy olyanról nem írok amit még nem csináltam?
melyik része hülyeség annak amit írtam?

Probaltal mar sok ev tapasztalattal sok penzzel durvan kiepitett mffel jatszani?

Nem lehet am ilyen altalanos recepteket mondani...

Az meg abszolut tevedes, hogy az mf fajokat megtapasztalni jo, es nem lehet vele jatszani....
Igenis nagyon durvan lehet vele jatszani....

Siman tud sokkal erosebb lenni mint egy szovi...

BimmBimm 04-03-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84785)
Probaltal mar sok ev tapasztalattal sok penzzel durvan kiepitett mffel jatszani?

Nem lehet am ilyen altalanos recepteket mondani...

Az meg abszolut tevedes, hogy az mf fajokat megtapasztalni jo, es nem lehet vele jatszani....
Igenis nagyon durvan lehet vele jatszani....

Siman tud sokkal erosebb lenni mint egy szovi...

És le is tud győzni egy mf egy szövit annyi idő alatt mint NORMÁL esetben fodítva? Szerintem egy durván kiépített mf az jó és szép de sokkal nehezebb a dolga mint szöviben

Remedy 04-03-2007 21:26

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84768)
Egy mf csa arra jó tényleg hogy kipróbáld a fajokat, de aztán ha ütőképes akarsz lenni...

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84789)
Szerintem egy durván kiépített mf az jó és szép de sokkal nehezebb a dolga mint szöviben

Nem szeretnem ragozni nagyon tovabb a dolgokat, de ennek a ket beirasnak nem sok koze van egymashoz, azt Te is tudod...

BimmBimm 04-03-2007 21:30

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84792)
Nem szeretnem ragozni nagyon tovabb a dolgokat, de ennek a ket beirasnak nem sok koze van egymashoz, azt Te is tudod...

Mert másra vonatkozott! Szerinted egy kezdő aki azt sem tudja mi merre hány méter az majd egy durván kiépített mf-t csinál alapból... na neee... alapvetően az volt a kérdés hogy melyik a jobb, erre válaszoltam az én szemszögeből, és egy kezdőnek az mf a próbálkozásra jó, ő nem fog tudni olyat csinálni, hogy se hadival se tolival ne férjenek be. Te egy szélsőséget említettél, de van egy érzésem hogy 3. 4. 5. szinten nem ez a jellemző, bizos van, de nem túlnyomó

skiti 04-03-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84794)
Mert másra vonatkozott! Szerinted egy kezdő aki azt sem tudja mi merre hány méter az majd egy durván kiépített mf-t csinál alapból... na neee... alapvetően az volt a kérdés hogy melyik a jobb, erre válaszoltam az én szemszögeből, és egy kezdőnek az mf a próbálkozásra jó, ő nem fog tudni olyat csinálni, hogy se hadival se tolival ne férjenek be. Te egy szélsőséget említettél, de van egy érzésem hogy 3. 4. 5. szinten nem ez a jellemző, bizos van, de nem túlnyomó

jam remy:p
nem rohangálnak mindenfelé agyonélezett orik:D
sem mf-ek sem szövisek 5. szinten.
vagy te már hallottál 60% barakkos orkokról onnan pl?:D;)

laci 04-03-2007 21:47

Höhhh, Remy, te nagyon kötekedős ember vagy, mondták már? :p :p

On:
nálam nagyon prózai oka van annak, hogy mindig szövetségben vagyok (na jó, az angolban mf, de az csak egy próbaország): nevezetesen az, hogy mf-ként halálra unnám magam. Nem az akció hiányozna, hanem a fórum, meg a társaság. A legrosszabb a mf élőhalott (nagyon rövid) időszakom volt: még csak távolt sem nézhettem, Teljes Krónikát sem böngészhettem, csak ültem, és vártam az áldást :o

Kutyuleee 04-03-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84795)
jam remy:p
nem rohangálnak mindenfelé agyonélezett orik:D
sem mf-ek sem szövisek 5. szinten.
vagy te már hallottál 60% barakkos orkokról onnan pl?:D;)

Én nem csak halottam tapasztaltam is...:D

amúgy hát egy agyon élezett mfről szólva jobban agyon tudja élezni magát 4 szövis, ne arról legyen beszélj hogyha te Remy agyonélezett mf-et csinálsz akkor sok embert leversz, hanem hogy pl te vagy mf és veled közel egyforma kaliberü játékosokból van a szövi. Remélem nem sértödsz be ezen de én a szövire tenném a pénzem:D

Remedy 04-03-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84801)
Én nem csak halottam tapasztaltam is...:D

amúgy hát egy agyon élezett mfről szólva jobban agyon tudja élezni magát 4 szövis, ne arról legyen beszélj hogyha te Remy agyonélezett mf-et csinálsz akkor sok embert leversz, hanem hogy pl te vagy mf és veled közel egyforma kaliberü játékosokból van a szövi. Remélem nem sértödsz be ezen de én a szövire tenném a pénzem:D

Akkor en is...

De ilyenrol nem volt szo :)

Kulonben is, magam ellen nem harcolhatok :D

Na meg az, hogy en kaliber... az nem jelent semmit, szerintem en tok bena vagyok :)

Kutyuleee 04-03-2007 23:45

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84806)
Akkor en is...

De ilyenrol nem volt szo :)

Kulonben is, magam ellen nem harcolhatok :D

Na meg az, hogy en kaliber... az nem jelent semmit, szerintem en tok bena vagyok :)

Te kezdted el az erős Mf-et én csak ellenpontnak irtam hogy hasonló tapasztalati és tudás szinten lévő szövinél nem az mf-re voksolok:D

Alba 04-04-2007 10:48

Én azt mondom csak hoyg tudjak vitatkozni hogy az mf jobb.:)

Ha komolyan akarok jaccani csak akkor lépnék szövibe ha azokat mar regota ismerem es tudom hogy hogyan jatszanak.

Valahogy nem hiszem hogy jol megépitett mf oriast vagy gnomot meg lehet fogni.Es összesen 1-2 naprol vna szo amikor figyelni kell.Es csak ütni :)

Alba 04-04-2007 10:49

DE

Ha olyan csoportba kerülök ahol megvannak az arra alkalmas személyek én is egyből szöviznék:)

LotR 04-04-2007 10:52

Alba ezt még jóhogy hozzá tetted;)
Amugy 2 nap alatt egy mf gnomnak , óriásnak is hatalmas károkat tudd okozni egy aktív szövetség...
48 óra bőven elég rá...

Alba 04-04-2007 10:55

Igen de általában ha haladni akarsz es mf vagy pont az io amivel nyerhetsz.
Ha leállsz hadakozni véged van, mert csak a pénzt viszi.
De ha kijössz védelem alól es egyből mész ütni akkor nagy gond nem lehet.

Alba 04-04-2007 10:56

És persze a love az kell az mf nek nincsen mese.Anelkül nem fog semmi se menni.

LotR 04-04-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 84862)
Igen de általában ha haladni akarsz es mf vagy pont az io amivel nyerhetsz.
Ha leállsz hadakozni véged van, mert csak a pénzt viszi.
De ha kijössz védelem alól es egyből mész ütni akkor nagy gond nem lehet.

ez igaz ha haladsz, nincs ok ami miatt neked essenek ,akkor jó.
De top ideje alatt így is elkaphatnak ott már nincs akkora mozgás tér..

Alba 04-04-2007 11:01

Elkaphatnak de ha mar fent vagy atépited az orid. Egy jo mf védekező orit is nehez bedurrantani. :)

De ha nem jó szövibe lépsz több hátrányod szarmazhat mint előnyöd.

Kutyuleee 04-04-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 84867)
Elkaphatnak de ha mar fent vagy atépited az orid. Egy jo mf védekező orit is nehez bedurrantani. :)

De ha nem jó szövibe lépsz több hátrányod szarmazhat mint előnyöd.

és kilépsz ha nem érzed jól magad benne. Vagy esetleg megtanitasz 1-2 kezdőt az alapokra.

Alba 04-04-2007 11:18

Nem hiszem hogy a tanitgatasnak an értelme. Akkor nem az illető jáccik hanem én csak ő csinalja meg a lépéseket. Szerintem mindekinek magának kell rájönnie dolgokra illetve akkor tetszik meg neki igazan a Hód ha sajat maga ismeri meg.

Synkel 04-04-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 84881)
Nem hiszem hogy a tanitgatasnak an értelme. Akkor nem az illető jáccik hanem én csak ő csinalja meg a lépéseket. Szerintem mindekinek magának kell rájönnie dolgokra illetve akkor tetszik meg neki igazan a Hód ha sajat maga ismeri meg.

Ettől eltekintve a többi hozzászólásoddal egyetértek. A tanításnak igenis van értelme, 5-ben én szívesen foglalkozok kezdőkkel. Fentebb nem, ezt elismerem, fentebb erős szövit szeretek magam körül tudni:)

Ha mf vagy, nem számíthatsz ugyan másra, de legalább nem hoz hátrányos helyzetbe másnak a hibája, ami szöviben előfordul, és még jó szöviben is megesik. A szövi olyan mint a lánc, annyira erős mint a leggyengébb tagja.

Alba 04-04-2007 15:11

Lehet 5 be ntanítani de minek? Ott meg garancia sincsen rá hogy az illető nem törli magát 2 hét után.

Synkel 04-04-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 84933)
Lehet 5 be ntanítani de minek? Ott meg garancia sincsen rá hogy az illető nem törli magát 2 hét után.

Persze, megtörténhet. Engem az idegesített fel legjobban, mikor már 2 hete okítgattam egy srácot, aztán egy reggel meg azt láttam a fórumon, hogy kidobták anarchba jksz miatt... Attól még ha van időm szívesen segítek, mert ha 1-2 megmarad közülük, már megérte.

invisible 04-05-2007 07:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84919)
Ettől eltekintve a többi hozzászólásoddal egyetértek. A tanításnak igenis van értelme, 5-ben én szívesen foglalkozok kezdőkkel. Fentebb nem, ezt elismerem, fentebb erős szövit szeretek magam körül tudni:)

Ha mf vagy, nem számíthatsz ugyan másra, de legalább nem hoz hátrányos helyzetbe másnak a hibája, ami szöviben előfordul, és még jó szöviben is megesik. A szövi olyan mint a lánc, annyira erős mint a leggyengébb tagja.

Ezzel nagyon eggyet értek!!!
Én ezért sem erőltetem soha a szövit.
Sajna még sosem sikerült egy megfontolt és összetartó szövibe kerülnöm.
Tudom hogy a szövi erősebb mint egyedül, de ha nincs meg az összetartás akkor sajna gyengébb mint egy mf.:(

BimmBimm 04-05-2007 08:25

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84986)
Ezzel nagyon eggyet értek!!!
Én ezért sem erőltetem soha a szövit.
Sajna még sosem sikerült egy megfontolt és összetartó szövibe kerülnöm.
Tudom hogy a szövi erősebb mint egyedül, de ha nincs meg az összetartás akkor sajna gyengébb mint egy mf.:(

Amikor én a szövit pártolom, akkor egy összetartó szövire gondolok. Ha összehangoltan működik, akkor szerintem egy átlagos mf-t nem olyan nehéz megroppantani. Attól függően mire van berendezkedve, emerlopással, viharral, mészárral el lehet érni hogy 1000-1500-as emberhiénya legyen ezzel 5. szinten az épületek jórésze már nem is megy, ha kijön akkor másik kettő bemegy hozzá... ezért mondom hogy egy szövi szerintem sokkal erősebb tud lenni mint egy mf.

Lezúziusz 04-05-2007 08:45

Sok oldalról kell ezt megközelíteni, mert nem olyan egyszerű választani. Ha teszem azt én bent tudok lenni 20 órát naponta, (persze nem 1 végtébe, de megtehetem, ha baj van) miért lépnék be olyan szövibe, ahol mondjuk csak 2-3 belépést tud produkálni a többi tag. Így nézve akkor már inkább mf, mert lényegesen erősebb marad mf-ként, minthogy ne tudják segíteni. Persez pénz nélkóül semmi sem megy és csak sunnyogni lehet, másrészt azért egy háborúban, az is számít ki van alacsonyabb értéken, és lehet, hogy Remy győzne ha ő van alól, persze nem ellenem.:DD Bocs Remy, ezt nem bírtam kihagyni.:)))

Remedy 04-05-2007 09:06

Quote:

Originally Posted by Lezúziusz (Post 84997)
Sok oldalról kell ezt megközelíteni, mert nem olyan egyszerű választani. Ha teszem azt én bent tudok lenni 20 órát naponta, (persze nem 1 végtébe, de megtehetem, ha baj van) miért lépnék be olyan szövibe, ahol mondjuk csak 2-3 belépést tud produkálni a többi tag. Így nézve akkor már inkább mf, mert lényegesen erősebb marad mf-ként, minthogy ne tudják segíteni. Persez pénz nélkóül semmi sem megy és csak sunnyogni lehet, másrészt azért egy háborúban, az is számít ki van alacsonyabb értéken, és lehet, hogy Remy győzne ha ő van alól, persze nem ellenem.:DD Bocs Remy, ezt nem bírtam kihagyni.:)))

Ha en vagyok alul? alulra tudok kerulni barmikor, ha akarok :D

Ellened meg meg oldalrol is gyoznek, tudod :D

LotR 04-05-2007 09:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84872)
és kilépsz ha nem érzed jól magad benne. Vagy esetleg megtanitasz 1-2 kezdőt az alapokra.

no ez mán macera ..
MEgtanultam már a saját hibáimból , h inkább sehova, ha csak
az előtte való egyeztetésen egy fél sor nem szimpi...

Fefe013 04-05-2007 09:55

Én suli miatt csak hétvégén jáccom, ezért mf vagyok, általában egész jól boldogulok, saját tapasztalat alapján 5. és 4. szinten egész jó el lehet lenni /v az elmúlt 1 évben mákom volt:D / de a szövit jobban szeretem, mert mindig van kihez szólni:) És ha jó a hangulat az már megéri sztem;) Meg azért mindig tanul vmit az ember. Nem vagyok egy régi játékos, de azt a keveset, amit tudok azt szívesen megosztom a kezdőbbekkel:)

All times are GMT +1. The time now is 23:51.