![]() |
Helytartó beállítás
Hogyan állítsam be a helytarót, ha azt akarom, hogy folyamatosan érvényesüljön a regenerálódás vagy a mágikus pajzs, de ne legyen olyan kör, amikor duplán van fent? Szóval mit írjak az első oszlopba (1 vagy 0), illetve a körváltás előtt vagy után varázsoljak?
1)abban az esetben, ha biztos vagyok abban, hogy elsőre sikerül, illetve 2)ha lehet, hogy többször kell próbálkozni. Ilyenkor ugyanabban a körben próbálkozik újra, vagy körönként 1X? Köszi |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
én kör eleji varázslatnak állítom be az összes védvarit, és akkor varázsolja amikor kevesebb mint egy kör, kivéve a védelem varázslatot.
az kör eleji és akkor tegye fel amikor kevesebb mint 2 kör. a napsütés és növekedés természetesen kör végi. a védelem és faji varázslat kivételével mindegyiket csak 80% készültség felett teheti fel a ht, és e-kettő kivételével a többi rúnamennyiséghez is van kötve. |
Quote:
|
akkor kiegészítem:)
növekedés és napsütésnél ha az ártó varázslat több mint 3 kör:) egyébként mostanában igen:D egyik orimmal kerestem egy embert akiről visszapattog mert épp a bevándorlás-kórház aránnyal kísérletezem:) |
Quote:
Viszont mivel ugye azonnal megszűnik e két varázs hatása így körönként ismétlődik. Ez gáz mert akkor körönként elveszi a rúna mennyiséget a semmiért... Szóval nem értem mire jó és hogy kell beállítani:confused: Ha tudja valaki segítsen és magyarázza el.:o |
Quote:
Pl. beállítod 5-re, akkor ha nincs rajtad vihar, a HT nem fog varázsolni. (Nem fogy a rúna, készüli), ha kapsz 4kör vihart akkor se történik semmi. A vihar kifejti a hatását. Ha kapsz 36kör vihart, akkor a HT elkezd dolgozni. |
Quote:
Ezért van ez a két varázslat becsillagozva, bár úgy tűnik, a csillag magyarázata valamikor elveszett... |
Quote:
Vagy ha valaki annyira kedvel, mint néha engem szoktak és nem telik el kör enélkül, hogy ne kapnál valamit.:D De asszem az csak akkor működik, ha van rajtad valamelyik, vagy vihar vagy szárazság, vagy mindkettő.:) És én KV elöttre szoktam beállítani.:) Ehhh... megint megelőztek....:D |
Quote:
|
Quote:
Tehát lehet hogy nincs igazam, de nekem az jött le, hogy ha 5 körre állítom akkor az 1 kör ártást is leveszi rólam de ha 6 kör ártás van rajtam, akkor a 6 körből egy megmarad. Tévedek? |
Quote:
A 2. oszlop, meg azt, hogy hány körös varázslatot kíséreljen meg. Továbbra is ajánlom a súgót: 1. oszlop jelentése: Itt adhatod meg, hogy a rendszer akkor próbálkozzon a varázslat automatikus felrakásával, ha az itt megadott körnél kevesebb kör van már hátra az adott varázslatból. Ezt célszerű nem 1 körre tenni, hogy be legyél biztosítva! Az alsó két varázslat esetén a feltétel itt kivételesen fordított: akkor fogja a rendszer levenni a vihart, illetve szárazságot országodról, ha az itt meghatározott értéknél hosszabb ideig tartó varázslat van országodon. |
Quote:
"Az alsó két varázslat esetén a feltétel itt kivételesen fordított: akkor fogja a rendszer levenni a vihart, illetve szárazságot országodról, ha az itt meghatározott értéknél hosszabb ideig tartó varázslat van országodon." |
Quote:
Köszike! |
Mikor számolja a regenerálódást?
Azt Látom, hogy a magadra ható varázslatok egy részét (védelem, mágikus pajzs) érdemes a körváltás utánra tenni, hiszen a KV alatt nem akciózhatnak ellened. Ezeket akár folyamatosan is fenntarthatom anélkül, hogy bármelyik körben duplázni kellene.(Egyes az első oszlopba és egy nem túl nagy körérték megadása.)
De mi a helyzet pl. a regenerálódással? Ha körváltás előttre állítom, akkor bizonyos körönként duplán lesz fent, ha KV utánra, akkor néhány kör kimarad. Vagy a KV utáni regenerálódás még beleszámít az adott körbe? Esetleg a KV előtti varázslattal a következő kör értékét módosítom? |
Quote:
|
Quote:
|
jaja az mindig ha < 2kör mert különben mindig lesz egy kv amikor nem véd.
|
Quote:
|
Érdemes hagyni átfedéseket, mert Murphy törvénye, hogy tuti megtalálnak, ha véletlen egyszer nem sikerül feltenni a varázslatot... :)
|
Pont ezek miatt mondom azt hogy legyen átfedés, nem baj ha egy körre 2 szer kerül fel, nem olyan nagy cucc.
Ui.:Ati megelőzött...:) |
Quote:
Vagy rosszul értelmezem? |
Quote:
|
Quote:
így könnyen belátható hogy van 1 üresjáratos kör |
de ha szeretnéd tudni hogy mi a pontos sorrend a körváltásnál akkor keres rá mert 1-2helyen már leirta Ati a külső fórumon, pontosan ilyenek miatt is
|
Quote:
Kösz a segítséget mindenkinek! |
http://hodito.hu/help/hun_helytarto_90.jpg
ugye csak azokat a varázslatokat teszi fel a helytartó, ami a 8-as résznél beállítottam? csak mert ha pl a regenerálódást és a tisztánlátást nem akarom feltenni (azt nem is állítottam be a 8as résznél), de a táblázatban az ahhoz tartozó számokat nem lehet kitörölni, mindig automatikusan kitölti.. |
Csak azokat teszi fel amiket beállítottál. Igen.
|
All times are GMT +1. The time now is 17:37. |