Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Helytartó beállítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1625)

joyfulpoison 04-01-2007 15:55

Helytartó beállítás

Hogyan állítsam be a helytarót, ha azt akarom, hogy folyamatosan érvényesüljön a regenerálódás vagy a mágikus pajzs, de ne legyen olyan kör, amikor duplán van fent? Szóval mit írjak az első oszlopba (1 vagy 0), illetve a körváltás előtt vagy után varázsoljak?
1)abban az esetben, ha biztos vagyok abban, hogy elsőre sikerül, illetve
2)ha lehet, hogy többször kell próbálkozni. Ilyenkor ugyanabban a körben próbálkozik újra, vagy körönként 1X?

Köszi

BimmBimm 04-01-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by joyfulpoison (Post 84126)
Hogyan állítsam be a helytarót, ha azt akarom, hogy folyamatosan érvényesüljön a regenerálódás vagy a mágikus pajzs, de ne legyen olyan kör, amikor duplán van fent? Szóval mit írjak az első oszlopba (1 vagy 0), illetve a körváltás előtt vagy után varázsoljak?
1)abban az esetben, ha biztos vagyok abban, hogy elsőre sikerül, illetve
2)ha lehet, hogy többször kell próbálkozni. Ilyenkor ugyanabban a körben próbálkozik újra, vagy körönként 1X?

Köszi

Én mindig kv előtt varázsolok, és nekem 2 van írva oda, fő a bizosnság, most az az 1 kör amikor duplán van fent nem oszt nem szoroz, de 1-et írj ha azt akarod hogy csak egyszer kerüljön fel, és ne legyen átfedés. Úgy tudom ugyanabban próbálkozik többször ha kell

invisible 04-01-2007 16:13

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84127)
Én mindig kv előtt varázsolok, és nekem 2 van írva oda, fő a bizosnság, most az az 1 kör amikor duplán van fent nem oszt nem szoroz, de 1-et írj ha azt akarod hogy csak egyszer kerüljön fel, és ne legyen átfedés. Úgy tudom ugyanabban próbálkozik többször ha kell

Ez nagyon jó, bár én is kisérleteztem sokáig vele de nekem az jött be amit a súgóban lehet látni a helytartó beállításánál.:)

BimmBimm 04-01-2007 16:15

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84139)
Ez nagyon jó, bár én is kisérleteztem sokáig vele de nekem az jött be amit a súgóban lehet látni a helytartó beállításánál.:)

Kérdezz nyugodtan, én onnan megérettem... asszem:)

skiti 04-01-2007 16:33

én kör eleji varázslatnak állítom be az összes védvarit, és akkor varázsolja amikor kevesebb mint egy kör, kivéve a védelem varázslatot.
az kör eleji és akkor tegye fel amikor kevesebb mint 2 kör.
a napsütés és növekedés természetesen kör végi.
a védelem és faji varázslat kivételével mindegyiket csak 80% készültség felett teheti fel a ht, és e-kettő kivételével a többi rúnamennyiséghez is van kötve.

BimmBimm 04-01-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84142)
én kör eleji varázslatnak állítom be az összes védvarit, és akkor varázsolja amikor kevesebb mint egy kör, kivéve a védelem varázslatot.
az kör eleji és akkor tegye fel amikor kevesebb mint 2 kör.
a napsütés és növekedés természetesen kör végi.
a védelem és faji varázslat kivételével mindegyiket csak 80% készültség felett teheti fel a ht, és e-kettő kivételével a többi rúnamennyiséghez is van kötve.

Rajtad mindig szárazvihar van? :)

skiti 04-01-2007 16:41

akkor kiegészítem:)
növekedés és napsütésnél ha az ártó varázslat több mint 3 kör:)
egyébként mostanában igen:D
egyik orimmal kerestem egy embert akiről visszapattog mert épp a bevándorlás-kórház aránnyal kísérletezem:)

invisible 04-02-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84140)
Kérdezz nyugodtan, én onnan megérettem... asszem:)

Na szóval az lenne a kérdésem a helytartóval kapcsolatba Mire jó az a lehetőség, hogy be lehet jelölni a (növekedés), (napsütés) varázslatokat, mert ugye ha épp nincs rajtad semmi ártó varázslat akkor is megtörténik a Növekedés és napsütés varázslat és mivel nem történik semmi ezért csak a rúnát viszi el.
Viszont mivel ugye azonnal megszűnik e két varázs hatása így körönként ismétlődik.
Ez gáz mert akkor körönként elveszi a rúna mennyiséget a semmiért...
Szóval nem értem mire jó és hogy kell beállítani:confused:
Ha tudja valaki segítsen és magyarázza el.:o

Valezius 04-02-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84255)
Na szóval az lenne a kérdésem a helytartóval kapcsolatba Mire jó az a lehetőség, hogy be lehet jelölni a (növekedés), (napsütés) varázslatokat, mert ugye ha épp nincs rajtad semmi ártó varázslat akkor is megtörténik a Növekedés és napsütés varázslat és mivel nem történik semmi ezért csak a rúnát viszi el.
Viszont mivel ugye azonnal megszűnik e két varázs hatása így körönként ismétlődik.

Olvasd el hozzá a súgót. Azt kell megadni, hogy hány körnél több legyen az országodon, hogy a helytartó megkísérelje a varázslatot.
Pl. beállítod 5-re, akkor ha nincs rajtad vihar, a HT nem fog varázsolni. (Nem fogy a rúna, készüli), ha kapsz 4kör vihart akkor se történik semmi. A vihar kifejti a hatását.
Ha kapsz 36kör vihart, akkor a HT elkezd dolgozni.

-Fegya- 04-02-2007 11:29

Quote:

A növekedést és a napsütést csak akkor varázsolja a HT, ha van rajtad szárazság, illetve vihar.
Ezért van ez a két varázslat becsillagozva, bár úgy tűnik, a csillag magyarázata valamikor elveszett...

Cassandra 04-02-2007 11:38

Quote:

Azt akkor érdemes beállítani, ha vihar és vagy szárazság van rajtad és egyben nem tudod leszedni.
Vagy ha valaki annyira kedvel, mint néha engem szoktak és nem telik el kör enélkül, hogy ne kapnál valamit.:D
De asszem az csak akkor működik, ha van rajtad valamelyik, vagy vihar vagy szárazság, vagy mindkettő.:)

És én KV elöttre szoktam beállítani.:)

Ehhh... megint megelőztek....:D

Ati 04-02-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 84258)
A növekedést és a napsütést csak akkor varázsolja a HT, ha van rajtad szárazság, illetve vihar.
Ezért van ez a két varázslat becsillagozva, bár úgy tűnik, a csillag magyarázata valamikor elveszett...

Hmm, hát ez meg hova lett? :D No mindejárt megkeresem... ;)

invisible 04-02-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 84257)
Olvasd el hozzá a súgót. Azt kell megadni, hogy hány körnél több legyen az országodon, hogy a helytartó megkísérelje a varázslatot.
Pl. beállítod 5-re, akkor ha nincs rajtad vihar, a HT nem fog varázsolni. (Nem fogy a rúna, készüli), ha kapsz 4kör vihart akkor se történik semmi. A vihar kifejti a hatását.
Ha kapsz 36kör vihart, akkor a HT elkezd dolgozni.

Nos én úgy értelmeztem a kör beállítást, hogy ha például 5 körre állítom akkor 5 kört csökkent az ártó varázslatból és nem azt értelmeztem, hogy csak 5 kör ártó varázslat, vagy az fölött működik.
Tehát lehet hogy nincs igazam, de nekem az jött le, hogy ha 5 körre állítom akkor az 1 kör ártást is leveszi rólam de ha 6 kör ártás van rajtam, akkor a 6 körből egy megmarad.
Tévedek?

Valezius 04-02-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84264)
Nos én úgy értelmeztem a kör beállítást, hogy ha például 5 körre állítom akkor 5 kört csökkent az ártó varázslatból és nem azt értelmeztem, hogy csak 5 kör ártó varázslat, vagy az fölött működik.
Tehát lehet hogy nincs igazam, de nekem az jött le, hogy ha 5 körre állítom akkor az 1 kör ártást is leveszi rólam de ha 6 kör ártás van rajtam, akkor a 6 körből egy megmarad.
Tévedek?

Ha < kör, oszlop azt jelenti, hogy legalább hány kör vihar legyen rajtad, hogy a HT megpróbáljon varázsolni.
A 2. oszlop, meg azt, hogy hány körös varázslatot kíséreljen meg.

Továbbra is ajánlom a súgót:
1. oszlop jelentése:

Itt adhatod meg, hogy a rendszer akkor próbálkozzon a varázslat automatikus felrakásával, ha az itt megadott körnél kevesebb kör van már hátra az adott varázslatból. Ezt célszerű nem 1 körre tenni, hogy be legyél biztosítva! Az alsó két varázslat esetén a feltétel itt kivételesen fordított: akkor fogja a rendszer levenni a vihart, illetve szárazságot országodról, ha az itt meghatározott értéknél hosszabb ideig tartó varázslat van országodon.

Ati 04-02-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 84263)
Hmm, hát ez meg hova lett? :D No mindejárt megkeresem... ;)

Nem tűnt el, sose volt. A súgóban van kiemelve, hogy ez a két eset mennyiben tér el:

"Az alsó két varázslat esetén a feltétel itt kivételesen fordított: akkor fogja a rendszer levenni a vihart, illetve szárazságot országodról, ha az itt meghatározott értéknél hosszabb ideig tartó varázslat van országodon."

invisible 04-02-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 84266)
Nem tűnt el, sose volt. A súgóban van kiemelve, hogy ez a két eset mennyiben tér el:

"Az alsó két varázslat esetén a feltétel itt kivételesen fordított: akkor fogja a rendszer levenni a vihart, illetve szárazságot országodról, ha az itt meghatározott értéknél hosszabb ideig tartó varázslat van országodon."

Így már érthető:)
Köszike!

joyfulpoison 04-02-2007 19:26

Mikor számolja a regenerálódást?

Azt Látom, hogy a magadra ható varázslatok egy részét (védelem, mágikus pajzs) érdemes a körváltás utánra tenni, hiszen a KV alatt nem akciózhatnak ellened. Ezeket akár folyamatosan is fenntarthatom anélkül, hogy bármelyik körben duplázni kellene.(Egyes az első oszlopba és egy nem túl nagy körérték megadása.)
De mi a helyzet pl. a regenerálódással? Ha körváltás előttre állítom, akkor bizonyos körönként duplán lesz fent, ha KV utánra, akkor néhány kör kimarad.
Vagy a KV utáni regenerálódás még beleszámít az adott körbe? Esetleg a KV előtti varázslattal a következő kör értékét módosítom?

BimmBimm 04-02-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by joyfulpoison (Post 84396)
Azt Látom, hogy a magadra ható varázslatok egy részét (védelem, mágikus pajzs) érdemes a körváltás utánra tenni, hiszen a KV alatt nem akciózhatnak ellened. Ezeket akár folyamatosan is fenntarthatom anélkül, hogy bármelyik körben duplázni kellene.(Egyes az első oszlopba és egy nem túl nagy körérték megadása.)
De mi a helyzet pl. a regenerálódással? Ha körváltás előttre állítom, akkor bizonyos körönként duplán lesz fent, ha KV utánra, akkor néhány kör kimarad.
Vagy a KV utáni regenerálódás még beleszámít az adott körbe? Esetleg a KV előtti varázslattal a következő kör értékét módosítom?

Amíg egy kör van és KV nál 0 lesz addig regenerál, de ha 0 és kv előtt felteszed, akkor KV nál ismét regenerál. Szerintem. Én azt mondom KV után tedd fel ha kevesebb van mint 1 kör, akkor elvileg folyamatos a rengenerálás.

Toti 04-02-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by joyfulpoison (Post 84396)
Azt Látom, hogy a magadra ható varázslatok egy részét (védelem, mágikus pajzs) érdemes a körváltás utánra tenni, hiszen a KV alatt nem akciózhatnak ellened.

erre figyeljél, mert csata esetén a védelem vari előbb jár le, mint a csata. tehát ez esetben lehetséges, hogy a csata esetén már nincs fent a vari. és nagy a valószínűsége, hogy vari nélkül elveszted azt.

Kutyuleee 04-02-2007 20:46

jaja az mindig ha < 2kör mert különben mindig lesz egy kv amikor nem véd.

Andrew 04-02-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84426)

és persze minidg olyankor szoktak betámadni :D:D

Ati 04-02-2007 20:47

Érdemes hagyni átfedéseket, mert Murphy törvénye, hogy tuti megtalálnak, ha véletlen egyszer nem sikerül feltenni a varázslatot... :)

BimmBimm 04-02-2007 20:48

Pont ezek miatt mondom azt hogy legyen átfedés, nem baj ha egy körre 2 szer kerül fel, nem olyan nagy cucc.

Ui.:Ati megelőzött...:)

joyfulpoison 04-02-2007 21:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84426)

Miért is? Ha folyamatosan van fent <1 kör esetén ugyan lehet, hogy lejár az egyik, de a következő már beleszámít a csata előtt.
Vagy rosszul értelmezem?

Ati 04-02-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by joyfulpoison (Post 84430)
Miért is? Ha folyamatosan van fent <1 kör esetén ugyan lehet, hogy lejár az egyik, de a következő már beleszámít a csata előtt.
Vagy rosszul értelmezem?

A "kv utáni" beállítások a csata lezajlása UTÁN kerülnek fel.

Kutyuleee 04-02-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by joyfulpoison (Post 84430)
Vagy rosszul értelmezem?

<1 akkor akkor rakja fel ha vari 0körös, ha <2 akkor pedig ha egy körös, egyszerü matek jelölés:D most ha 1körre van már csak fent a védelem és <1 akkor úgy néz ki a dolog, hogy a kv elött a helytartó nem rakja fel mert még 1 kör van ami belátható hogy 1<1 = hamis (1 nem kisebb mint 1:D) így körváltásnál csökken a vari 1 körrel jelen esetben 0-a utána körváltás többi része, fejlődés ilyenek, utána a csata. (0körös védelem vagyis nincs fent) és utána jön az új kör amiben már felrakja.
így könnyen belátható hogy van 1 üresjáratos kör

Kutyuleee 04-02-2007 21:11

de ha szeretnéd tudni hogy mi a pontos sorrend a körváltásnál akkor keres rá mert 1-2helyen már leirta Ati a külső fórumon, pontosan ilyenek miatt is

joyfulpoison 04-02-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84434)
<1 akkor akkor rakja fel ha vari 0körös, ha <2 akkor pedig ha egy körös, egyszerü matek jelölés:D most ha 1körre van már csak fent a védelem és <1 akkor úgy néz ki a dolog, hogy a kv elött a helytartó nem rakja fel mert még 1 kör van ami belátható hogy 1<1 = hamis (1 nem kisebb mint 1:D) így körváltásnál csökken a vari 1 körrel jelen esetben 0-a utána körváltás többi része, fejlődés ilyenek, utána a csata. (0körös védelem vagyis nincs fent) és utána jön az új kör amiben már felrakja.
így könnyen belátható hogy van 1 üresjáratos kör

A mat. jelöléssel nincs gondom, az egyértelmű volnt számomra, csak rosszul értelmeztem a körváltás fogalmát. Azt hittem, hogy az az a tized-századmásodperc ami az adott csoport fordulópontja és utána jön az a néhány másodperc szünet amíg a program számol. Már látom, hogy a körváltást mint folyamatot kell érteni.
Kösz a segítséget mindenkinek!

nyolcvan 04-25-2007 19:44

http://hodito.hu/help/hun_helytarto_90.jpg

ugye csak azokat a varázslatokat teszi fel a helytartó, ami a 8-as résznél beállítottam?

csak mert ha pl a regenerálódást és a tisztánlátást nem akarom feltenni (azt nem is állítottam be a 8as résznél), de a táblázatban az ahhoz tartozó számokat nem lehet kitörölni, mindig automatikusan kitölti..

Lustaság 04-25-2007 19:46

Csak azokat teszi fel amiket beállítottál. Igen.

All times are GMT +1. The time now is 17:37.