Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Segély+hozzá'adása!! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1624)

gyuri1995 04-01-2007 09:25

Segély+hozzá'adása!!

Szerintem..

gyuri1995 04-01-2007 09:28

Szerintem jó lenne az ha a segély kérlethez lehetne hozzá tenni a pénünkből, mert ha például van 15 milcsim piacon vásároltam épitttem fejlesztettem irtam mindent csináltam és még mindig van 10 milcsim ezért szerintem jó lenne ha lehetne hozzá tenni a segély pénzhez, mert ha kell ugy is fel tudjuk venni!!És ez azért lenne jó mert amikor volt otthon a sok pénzem nem tudtam mit csináljak vele el nézegetem aztán nézem van 3-4 milcsim, mert ellopták!!
EZÉRT LENNE JÓ!!
Vélemény?

Andrew 04-01-2007 09:33

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83995)
Szerintem jó lenne az ha a segély kérlethez lehetne hozzá tenni a pénünkből, mert ha például van 15 milcsim piacon vásároltam épitttem fejlesztettem irtam mindent csináltam és még mindig van 10 milcsim ezért szerintem jó lenne ha lehetne hozzá tenni a segély pénzhez, mert ha kell ugy is fel tudjuk venni!!És ez azért lenne jó mert amikor volt otthon a sok pénzem nem tudtam mit csináljak vele el nézegetem aztán nézem van 3-4 milcsim, mert ellopták!!
EZÉRT LENNE JÓ!!
Vélemény?

pont ezért nem lehet hozzáadni a segélykerethez:)
ugyanis a tartalékfelhlmozásban borzasztó sokat segítene, ill kifejezetten azt szolgálná, ami nem lenne túlságosan előnyös sok szempontból

BimmBimm 04-01-2007 09:35

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83995)
EZÉRT LENNE JÓ!!
Vélemény?

Semmi képp sem díjazom az 5letet, mert akkor ott tárolnák ez emberek a pénzüket, és akkor a tolis nemzetek meg lennének lőve... Nem tetszik...

gyuri1995 04-01-2007 09:35

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83996)
pont ezért nem lehet hozzáadni a segélykerethez:)
ugyanis a tartalékfelhlmozásban borzasztó sokat segítene, ill kifejezetten azt szolgálná, ami nem lenne túlságosan előnyös sok szempontból

De ha neked lenne 20 milcsid és el lopnák örülnél??
én csak azt mondom hogy amivel nem tudsz mit kezdeni az hozzá lehessen tenni a segély kérlethez!

gyuri1995 04-01-2007 09:36

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 83997)
Semmi képp sem díjazom az 5letet, mert akkor ott tárolnák ez emberek a pénzüket, és akkor a tolis nemzetek meg lennének lőve... Nem tetszik...

És ha csak úgy lenne ha egy nap csak egy bizonyos összege t lehetne be tenni?

BimmBimm 04-01-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83999)

Szerintem Maximum úgy lenne elfogadható, hogy van egy misid (ha vip vagy akkor több) és saját pénzből ki lehet pótolni maximum pl 10 misiig, de tovább nem.

Remedy 04-01-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83999)

Felejtsd el...

Dragi 04-01-2007 09:40

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83998)
én csak azt mondom hogy amivel nem tudsz mit kezdeni az hozzá lehessen tenni a segély kérlethez!

aha pl. berakok 10mrd-ot és akkor nem kell félnem hogy valaki ellopja ha sürgősen kell pénz nem kell a piacon lévő árúimnból felszabadítani stb. stb. magyarul a játék elmenne abba az irányba hogy kinek van több pénze és ki tud nagyobb sereget cserélni anélkül hogy bárki hozzányúlhatna a pénzéhez!

Kubbi 04-01-2007 09:42

Szerintem baradság. :)
Max az, hogy a nem vipeseknek is hozzá írja, a napi bónuszt a segélyhez.
Mármint, ha megnézik. :D

Mert így nekik, így nincs sok értelme a segélynek.

gyuri1995 04-01-2007 09:43

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 84002)
aha pl. berakok 10mrd-ot és akkor nem kell félnem hogy valaki ellopja ha sürgősen kell pénz nem kell a piacon lévő árúimnból felszabadítani stb. stb. magyarul a játék elmenne abba az irányba hogy kinek van több pénze és ki tud nagyobb sereget cserélni anélkül hogy bárki hozzányúlhatna a pénzéhez!

JA mert akkor 'nem lenne lényege' Hisz ha már lehet lopni akkor lopjunk !
Jól van irány a sülyesztő!!:( :mad:

Dragi 04-01-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84006)
JA mert akkor 'nem lenne lényege' Hisz ha már lehet lopni akkor lopjunk !
Jól van irány a sülyesztő!!:( :mad:

Ha nem akarod hogy ellopják tarts Bankot de ne a játékot akard megváltoztatni

Fefe013 04-01-2007 09:45

Sztem se jó ötlet !
Esetleg ha egy misig, a segélykeretig lehetne visszarakni, de más különben nem jó ötlet sztem!

gyuri1995 04-01-2007 09:47

Igen értem!!Elég a kioktatásból!!
Mehetünk a sülyesztőbe!!

Andrew 04-01-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 83998)

4 milliárdom van, és nem lopnak... nem mernek :D meg ott vannak a bankok is :)

Penya 04-01-2007 10:01

Ha lenne egy felső határa, mondjuk 5 mill akk lehet h támogatnám de így nem.

gyuri1995 04-01-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84019)
4 milliárdom van, és nem lopnak... nem mernek :D meg ott vannak a bankok is :)

jól van! Értem vannak bankjaid!gondolom sok tolvaj! vagy a sereged létszáma miat nem mernek!! mindegy!!
Ez vag te gndolom nem kezdő!:D
De gondolj bele egy kezdő nem tudja mire jó a bank vagy mit csiáljon pl. törp kereskedp mgy felfele tök boldog hogy tiszta gazda egyszer csak nicns pénze!!
mért? Mert el lopták!!
és ő nem tudja hogy lehet védekezni ellene!..

gyuri1995 04-01-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 84022)
Ha lenne egy felső határa, mondjuk 5 mill akk lehet h támogatnám de így nem.

Amire te gondolsz az egy bizonyos határ szavazz arra!!:D

BimmBimm 04-01-2007 10:06

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84023)
jól van! Értem vannak bankjaid!gondolom sok tolvaj! vagy a sereged létszáma miat nem mernek!! mindegy!!
De gondolj bele egy kezdő nem tudja mire jó a bank vagy mit csiáljon pl. törp kereskedp mgy felfele tök boldog hogy tiszta gazda egyszer csak nicns pénze!!
mért? Mert el lopták!!

Teher alatt nő a pálma... majd az 5. orija után megtanul ellene védekezni, ha mindent a segge alá rakunk akkor nem alakul ki a profik rétege:D (Jó is lenne egyszer oda tartozni... :))

Andrew 04-01-2007 10:10

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84023)
mért? Mert el lopták!!

ömmmm, ha nem tudom pontosan mire jók a játék meglévő funkciói, akkor lehet nem jövök rögtön új javaslatot indítani:rolleyes:
de ha a törpe kereskedőtől ellopják a pénzét, az már régen rossz - le van írva a súgóban, ajánlom, tanulságos szakirodalom - hogy a kereskedőnek bankot kell építeni ahhoz, hogy termelje a zsét, akkor meg már be id védik azt

gyuri1995 04-01-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84030)
ömmmm, ha nem tudom pontosan mire jók a játék meglévő funkciói, akkor lehet nem jövök rögtön új javaslatot indítani:rolleyes:
de ha a törpe kereskedőtől ellopják a pénzét, az már régen rossz - le van írva a súgóban, ajánlom, tanulságos szakirodalom - hogy a kereskedőnek bankot kell építeni ahhoz, hogy termelje a zsét, akkor meg már be id védik azt

Kössz én tudom de a kezdők mióta olvasnak? ők ijászra vagy pacira akarnak gyurni, mit tudják ők a funkcióit!!???

BimmBimm 04-01-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84031)
Kössz én tudom de a kezdők mióta olvasnak? ők ijászra vagy pacira akarnak gyurni, mit tudják ők a funkcióit!!???

Az igazán kezdők védőt meg támadót képeznek, ha már ezeket nem teszik akkor eljutottak oda hogy belolvastak a súgóba, így már lehet hogy feltűnt nekik hogy sok érdekes/értelmes dolog van benne és lehet elolvassa...

Fefe013 04-01-2007 10:18

Quote:

Majd rájönnek idővel, úgy nem lett volna nekem se jó elkezdeni ezt a játékot, ha még a széltől is védenek!

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84027)
Teher alatt nő a pálma... majd az 5. orija után megtanul ellene védekezni, ha mindent a segge alá rakunk akkor nem alakul ki a profik rétege:D (Jó is lenne egyszer oda tartozni... :))

Egyetértek!:)

Andrew 04-01-2007 10:18

Quote:

ők inkbb támadót meg védőt képeznek... na mind1
a lényeg, hogy mindenhol azt hangoztatjuk, ha valaki elkezd játszani, olvassa el azt a nyomorult súgót, anélkül meglehetősen bajos az élvezetes játék a hóddal

U.i.: hűű de lassan írok :D

gyuri1995 04-01-2007 10:20

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84032)
Az igazán kezdők védőt meg támadót képeznek, ha már ezeket nem teszik akkor eljutottak oda hogy belolvastak a súgóba, így már lehet hogy feltűnt nekik hogy sok érdekes/értelmes dolog van benne és lehet elolvassa...

Én 2 éve játszok azóta több mint 20 országom volt!!
és az elsőknél én végig csak lovasokat csináltam!!
És egyltalán nem néztembe a sugóba kb. 2-3 hónappal késöbb mikor loptak mágiáztak támadtam stb... akkor körül néztem ott!!
És lám tök jó lettem.. nagyon sokat számit a sugó, azt se tuttam hogy a személyiségnek van valami funkciója vagy a fajnak..!!!!!!!!
De most már tudom!

gyuri1995 04-01-2007 10:21

[quote=AndrewB;84035]ők inkbb támadót meg védőt képeznek... na mind1
a lényeg, hogy mindenhol azt hangoztatjuk, ha valaki elkezd játszani, olvassa el azt a nyomorult súgót, anélkül meglehetősen bajos az élvezetes játék a hóddal
Az száz nekem is így volt, de ha nem teszik:confused: :confused: :confused: :confused:

BimmBimm 04-01-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84038)
Én 2 éve játszok azóta több mint 20 országom volt!!
és az elsőknél én végig csak lovasokat csináltam!!
És egyltalán nem néztembe a sugóba kb. 2-3 hónappal késöbb mikor loptak mágiáztak támadtam stb... akkor körül néztem ott!!
És lám tök jó lettem.. nagyon sokat számit a sugó, azt se tuttam hogy a személyiségnek van valami funkciója vagy a fajnak..!!!!!!!!
De most már tudom!

épp ez az. Rá kell kényszeríteni a kezdőket, hogy olvassák el a súgot, tudom hosszú, meg elsőre kicsit átláthatatlan, de anélkül nem lehet. Ez nem az a játék amit csak úgy ki lehet tapasztalni :)

gyuri1995 04-01-2007 10:29

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84040)
épp ez az. Rá kell kényszeríteni a kezdőket, hogy olvassák el a súgot, tudom hosszú, meg elsőre kicsit átláthatatlan, de anélkül nem lehet. Ez nem az a játék amit csak úgy ki lehet tapasztalni :)

Igaz!:cool:

skiti 04-01-2007 10:35

a segélyhez pénzt adni és elvenni belőle...:D
hozzárakok 1 mrd-t, persze csak elméletben mert sose lesz ennyi pénzem:D de tegyük fel:p
mondjuk mf hadi órásom van, nincs élezve, 45% barakkal rohangál, 15% toronnyal 15% íjjal 30% lóval.
jönnek felém, belenyúlok a segélybe, lecserélem a lovakat íjra, pattan az ellen, veszek ki a segélyből, visszacserélem az íjat lóra kísérem...
ahogy bejön a kitett lovak ára visszarakom a segélybe, mint ahogy az íjak árát is.
persze én is pattanok mert az ellen ugyanezt csinálja;)
seregelni alig lehetne, a fosztogatást mint sereges funkciót pedig akár be is lehet szüntetni...
már bocs, de ez egy baromság

gyuri1995 04-01-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84042)
a segélyhez pénzt adni és elvenni belőle...:D
hozzárakok 1 mrd-t, persze csak elméletben mert sose lesz ennyi pénzem:D de tegyük fel:p
mondjuk mf hadi órásom van, nincs élezve, 45% barakkal rohangál, 15% toronnyal 15% íjjal 30% lóval.
jönnek felém, belenyúlok a segélybe, lecserélem a lovakat íjra, pattan az ellen, veszek ki a segélyből, visszacserélem az íjat lóra kísérem...
ahogy bejön a kitett lovak ára visszarakom a segélybe, mint ahogy az íjak árát is.
persze én is pattanok mert az ellen ugyanezt csinálja;)
seregelni alig lehetne, a fosztogatást mint sereges funkciót pedig akár be is lehet szüntetni...
már bocs, de ez egy baromság

IGEN IGEN ÉRTEM (szép szóval is meg lehet bánni):)
és ha csak vipnek lehetne?(annak ugy is hozzá teszi a napi bónuszt)!!Akkor hozzá tenni mért ne lehetne?pl: 3 milcsig lehetne be tenni DE CSAK VIPPNEK!?

Bogár 04-01-2007 10:54

az ötletet én sem találom jónak. és ha jól emléxek, akkor a qkában is van 1-2 hasonló...

amúgy valljuk be, lenne egy előnye is a dolognak. érezhetően csökkentené az inflációt egyes csoportokban. :D

Andrew 04-01-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by gyuri1995 (Post 84043)
IGEN IGEN ÉRTEM (szép szóval is meg lehet bánni):)
és ha csak vipnek lehetne?(annak ugy is hozzá teszi a napi bónuszt)!!Akkor hozzá tenni mért ne lehetne?pl: 3 milcsig lehetne be tenni DE CSAK VIPPNEK!?

a 3 milliónak pedig nagyon értelme sincs...
az alig 10 hónapos orimnak (amiből azt hiszem egy túlköltekezésnél már vettem is ki:D) 14.373.564 arany a segélykerete... most gondold el, hogy a régóta vipes, kékszámos oriknak mekkora lehet a keretjük... NAGY :D ami a 3 millát már messze meghaladja
tudom az elején sok pénznek tűnik az a 10-20 milla, de később, magasabb szinteken rájössz, hogy az szinte semmi...

gyuri1995 04-01-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84047)
az alig 10 hónapos orimnak (amiből azt hiszem egy túlköltekezésnél már vettem is ki:D) 14.373.564 arany a segélykerete... most gondold el, hogy a régóta vipes, kékszámos oriknak mekkora lehet a keretjük... NAGY :D ami a 3 millát már messze meghaladja
tudom az elején sok pénznek tűnik az a 10-20 milla, de később, magasabb szinteken rájössz, hogy az szinte semmi...

Neked is el mondom látom nem olvastad végig 2 éve játszom nem vagyok kezdő a 3 millát a 5 csoportosoknak szánom és egyre nagyob lenne a kerete!!

Bogár 04-01-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84047)

3 milla? az már majdnem elég a napi tekikopás fedezésére. :D

skiti 04-01-2007 11:03

3 millát meg minek betenni?:)
nekem pl a játszós orijaimban (és nem csak nekem:D ) mindíg van kp, szintfüggő hogy mennyi, de 100-200 milla között. most nem a katpiacmentes 5. szintű csopkról beszélek:)
hogy tudjak minimális seregcserét csinálni ha kell, mert sokszor az a pár ezer egységnyi csere is elég ahhoz hogy fogjak egy támadást, és a piacon sem lehet tudni mikor bukkan fel egy olyan tétel, amit érdemes megforgatni:)
szóval 1-2-10 milla nem tétel egy orinak:)
a segély arra pont jó hogy ha delíriumban leüríted a kasszát, tudj annyit kivenni hogy fizesd a zsoldot, esetleg 1-2 körre kaját vegyél.
erre jelen formájában is alkalmas, ha megháromszorozod a keretet akkor is csak erre jó.
nagyobb bővítés esetén viszont túl táp, amiatt amit az előbb leírtam.
a vipesek további tápolását, bár én is az vagyok a kezdetektől, nem támogatom, semmilyen formában.
a vip kényelmi funkciókhoz adjon hozzáférést!
ne pedig erősítse az orit!

Synkel 04-01-2007 11:10

Az a gáz ezzel a javaslattal, hogy a kezdőket nem erősítené semmiben, a tapasztaltabbakat pedig legyőzhetetlenné tenné.
Nem én vagyok az első aki ezt mondom, de ez a javaslat már vagy 2 ízben a kukában landolt.

gyuri1995 04-01-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84052)
Az a gáz ezzel a javaslattal, hogy a kezdőket nem erősítené semmiben, a tapasztaltabbakat pedig legyőzhetetlenné tenné.
Nem én vagyok az első aki ezt mondom, de ez a javaslat már vagy 2 ízben a kukában landolt.

Jól van értem most már csak atit várom hog ki dobjon:D

Bea Baba 04-01-2007 11:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84001)
Felejtsd el...

eggyetértek:D :D

zulu master 04-01-2007 11:54

Szerintem nem hülyeség, de csak ésszel. Egy bizonyos összegig lehetne csak. Sztem olyan max 10 milla lehetne, amit oda-vissza is lehet tölteni, ennyivel még nem lehet nagyban üzletelni, de ha megszorul az ember ki tudja húzni.

gyuri1995 04-01-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by zulu master (Post 84056)
Szerintem nem hülyeség, de csak ésszel. Egy bizonyos összegig lehetne csak. Sztem olyan max 10 milla lehetne, amit oda-vissza is lehet tölteni, ennyivel még nem lehet nagyban üzletelni, de ha megszorul az ember ki tudja húzni.

akkor 10 milla, és az nem is nagy előny ha pl. meg támad egy 2400 fős elit sereg akkor ki tudod huzni magadat!!(ez csak példa volt)

All times are GMT +1. The time now is 01:42.