Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Vallas mint tenyezo bevezetese vagy nem? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1619)

Madzin 03-31-2007 17:16

Vallas mint tenyezo bevezetese vagy nem?

Udv Mindenkinek.

Mivel ejjel unatkoztam ezert kicsit agyaltam hogy mi hianyzik a jatekbol. Tortenelmi teny hogy a kozepkorban a vallas szerepe nagyon nagy volt. (eleg csak a keresztes haborukra gondolni.) Javaslatom az lenne hogy talan a 7.0 –as verzioban be lehetne –e vezetni mint tenyezot. Kicsit agyaltam rajta hogy hogyan lehetne ugy megoldni ezt az uj lehetoseget hogy az ne jarjon jatekos vesztessel (csak fejlesztesi munkaval) es raadasul ertelme is legyen. Kovetkezokre jutottam,
Minden szinten van lehetosege egy orszagnak eldontenie melyik vallasi csoporthoz kivan tartozni.
A vallasnak szerepe lenne.
1. Ha azonos vallasu orszag tamadja, lopja , artozza a masikat akkor a hatekonysag 50 % osra csokken.
2. Minden vallasnak van valami bonusza az adott orszag eletere nezve.
Vallas_1: Mivel nem hisz a termeszetfeletti letezeseben ezert a tudomanyekercseket nem 20 kor hanem 15 kor alatt irja.
Vallas_2: +5 % katonai ero.
Vallas_3: Lakashelyzetre +5 % bonnusz.
Vallas_4: A moral ( katonai es nem katonai ) mind 90 % hoz kozelit nem 75 –hoz.
Vallas_5: 1 Bank 22.500 aranyat termel nem 7500 at koronkent.
Vallas_6: Minden epulet epitese 2 illetve 1 korrel gyorsabb. Epuletei fentartasi koltsege 30 % alacsonyabb.

Es akkor ezekhez egy SZEMELYISEG : Teologus + 1 vallast valaszhat.
Mindenkeppen szinesitene a jatekot, ezzel egy ujjabb kombinaciot hozna be , de meg nem bonyolitana tull a dolgokat.

Tudom egyeseknek kicsit sok lesz ez a mennyisegu uj info, ezert azokat kerem olvassak el meg egyszer es gondlojak at mielott szetoffoljak a temat.

Ha mar szerepelt az elvetett javaslatok kozt akkor elnezest , de ugy erzem hogy meg ez az egy terulet hianyzik egy kozepkori startegia jatekbol.

Hunor a sirály 03-31-2007 18:42

Nagyon kellene rajtuk még csiszolni. Mert elég durva dolgok vannak benne. A zsidónak. hogy termeljen a bank, akkor kereskedőnek kellene lennie és úgy termelne 22500 aranyat, valahogy ez a 2 üti egymást.
A buthista is durva a 90%-os morállal. A muzulman nagyából rendben van. Az Ateistát is rendben érzem.:) Azt a + személyiséget szerintem még hagyjuk...

DE nem rossz ötlet, még finomitgatni kellene és elég efogatható lenne:)

Ditke 03-31-2007 18:57

Kicsit bonyolítaná a játékot, de szerintem jó ötlet. :)

Kubbi 03-31-2007 19:42

Sok budhista tudós óriást látok... :D
Full varival :D

Grabi 03-31-2007 19:44

azaz tuvalu keresztény buddhista ork tábornok tudós...nem gyenge :)

dreaman68 03-31-2007 19:47

szép lenne de enynire drasztikusan nem támogatom
a zsidó vallás miatt hatalmas infláció lenne pl......

BimmBimm 03-31-2007 19:48

Az 5let nagyon tetszik, csak csiszolni kell:p és sztem jó lenne még ennyi bonyolítás:)

Hóhér 03-31-2007 19:50

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 83893)
azaz tuvalu keresztény buddhista ork tábornok tudós...nem gyenge :)

nem hiszem hogy reális lenne 2 vallást felvenni egyszerre...

:p

Fefe013 03-31-2007 19:55

Néhány módosítás és sztem is lehet belőle vmi ;)

Grabi 03-31-2007 19:58

ott a teológus neki 10. szemnek és ott a két vallás :)

Andrew 03-31-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 83896)
nem hiszem hogy reális lenne 2 vallást felvenni egyszerre...

:p

pedig volt már ilyen a történelemben, Jeruzsálemben egy ideig békésen megfértek a zsidók, keresztények és a muszlimok :)
igaz... egy ideig :D

Synkel 03-31-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 83848)
Udv Mindenkinek.

Mivel ejjel unatkoztam ezert kicsit agyaltam hogy mi hianyzik a jatekbol. [/b].

Bocs, ha személyeskedésnek hangzik, nem annak szánom, de legközelebb inkább aludj szerintem ha éjjel unatkozol:)

Madzin 04-01-2007 08:13

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 83913)
Bocs, ha személyeskedésnek hangzik, nem annak szánom, de legközelebb inkább aludj szerintem ha éjjel unatkozol:)

Ha nekem is csak ennyi mondani valom lenne , vagy csak tanacsot adnek , esetleg offolnek valamit szejjel akkor hidd el csendben maradnek. De mivel ugy ereztem epito jellegu a felvetes ezert osztom meg veled is. Igy legalabb te is tudsz min csomot keresni. Egy mondattal lejebb kertem az embereket hogy az ilyen jellegu megnyilvanulastol kemeljenek meg minket. Koszi.

Szavazati lehetoseg bevezetve. Lassuk ki mire teszi a voksat.

Direkt irtam nagyon brutalis dolgokat az egyes vallasokhoz , hogy legyen mirol vitatkozni.
Elso lepesben talan azt kellene eldonteni, aztan meg Ati-t meggyozni hogy igen is szuksegunk van nekunk jatekosoknak erre a tenyezore a jobb jatek erdekeben.
Aztan majd maglatjuk a tobbit. Csak szepen sorba haladjunk.

Hunor a sirály 04-01-2007 08:18

Kicsit átalakítottam a vallásokat:

Muzulman: Minden epulet epitese 2 (1) körrel gyorsabb. Epuletei fentartasi költsege 30 % alacsonyabb.

Budhista: A közhangulat 85%-hoz közelít, a katonai morál 80%-hoz közelít(elf esetén 90%-hoz közelít)

Hindu: Lakashelyzetre +5 % bonnusz.

Kereszteny: Kersztes haboru miatt +5 % katonai ero.

Ateista: A tudomanyekercseket nem 20 kor hanem 15 kor alatt irja meg.

A zsidónak vmi mást kellene kitalálni, de nem jutott eszembe semmi.

Az azonos vallásúak nem 50%-kal akcióznának gyengébben, hanem 15%-kal!
Csakis 1 vallást választhatsz, mert egy országban több vallás nem tűri meg egymást!

BimmBimm 04-01-2007 08:20

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 83988)
Kicsit átalakítottam a vallásokat:

Muzulman: Minden epulet epitese 2 (1) körrel gyorsabb. Epuletei fentartasi költsege 30 % alacsonyabb.

Budhista: A közhangulat 85%-hoz közelít, a katonai morál 80%-hoz közelít(elf esetén 90%-hoz közelít)

Hindu: Lakashelyzetre +5 % bonnusz.

Kereszteny: Kersztes haboru miatt +5 % katonai ero.

Ateista: A tudomanyekercseket nem 20 kor hanem 15 kor alatt irja meg.

A zsidónak vmi mást kellene kitalálni, de nem jutott eszembe semmi.

Az azonos vallásúak nem 50%-kal akcióznának gyengébben, hanem 15%-kal!
Csakis 1 vallást választhatsz, mert egy országban több vallás nem tűri meg egymást!

Én is gondolkoztam rajta, ez így már jobb, de ha a valóság alapot nézzük, ez a játék - asszem - a sötét középkorban játszódik, és akkoriban a pogány vallások volta a túlnyomóak...:rolleyes:

Napóleon 04-01-2007 08:26

finomítani finomítani és finomítani. de az alap ötlet nagyon tetszik. érdekesebbé teszi a játékos és mégsem bonyolít túl .
elvégre a középkorban is központi kérdés volt a vallás

Hunor a sirály 04-01-2007 08:46

De ha jobban belegondolok, akkor az azonos vallásúkanál a hatékonyságcsökkentés nem jó 5let, mert az már bolygatná a játékot...

Princ 04-01-2007 10:05

Nohát. Eddig mindenki szépen le lett hurrogva, aki összevetette a valóságot, vagy legalábbis a fantasy-világot evvel a játékkal, ennek a javaslatnak meg pont ez a mozgatórugója. :eek:
De ha már itt tartunk, szvsz az ateizmus nem volt számottevő a középkorban. Ahhoz még nem voltak elég felvilágosultak. ;) Ellenben a természetvallások nemcsak akkor; ma is elég elterjedtek.
Hogy a zsidó vallást választók bármi bónuszt kapjanak a bankokra, kifejezetten ellenzem. A Hód megítélése a környezet felől sztm romlana ennek hatására. Így is sok a kényszerűen moderált szélsőséges megnyilvánulás ebben a 'cybertér.részletben' - minek erre még olajat is önteni.

Ha tényleg lesznek komoly változtatások egyszer, akkor támogatom az alapötletet, de jobban örülnék, ha nem lennének reformok. Asszem ez a "jó ha van de jobb ha nincs" kategória számomra. :D

Penya 04-01-2007 10:06

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 83913)

Egyetértek, ez úgy felborítaná a játékot hogy csak na. Amúgy rossz a kiindulási alapod is. Ez nem középkori játék, tudtommal nem mászkáltak se orkok se gnómok a középkorban :D Ráadásul nevetséges lenne pl egy keresztény ork vagy egy zsidó elf. Nem gondolom h a játékon ekkorát kéne változtatni.

BimmBimm 04-01-2007 10:09

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 84028)
Egyetértek, ez úgy felborítaná a játékot hogy csak na. Amúgy rossz a kiindulási alapod is. Ez nem középkori játék, tudtommal nem mászkáltak se orkok se gnómok a középkorban :D Ráadásul nevetséges lenne pl egy keresztény ork vagy egy zsidó elf. Nem gondolom h a játékon ekkorát kéne változtatni.

www.hodito.hu:
"Időutazás egy középkori világba, ahol a Te döntéseidtől függ egy egész ország sorsa..."

skiti 04-01-2007 10:18

szerintem az ötlet alapvetően nem hülyeség.
mondjuk sztem nem csiszolni kéne rajta hanem az elejétől újragondolni:)
ez a budhinduzsidó okossság nem az igazi.
mivel ahogy fentebb is reagáltak rá, összeférhetetlenség van fajok és vallások közt.
olyanokon meg hogy melyik milyen bónuszt adna kár gondolkodni amíg az alapötlet ilyen elnagyolt.
nem gondolom hogy ez az ötlet bármilyen formában is átmenne...
mindenesere érdekes lesz fejtegetni:)

Synkel 04-01-2007 10:56

Akkor kiegészítem, hogy ne legyek annyira destruktív. Faj és személyiség éppen elég variációt biztosít, nem kell ezt megkutyulni vallással is. Igen idióta és ellenszenves variációk jönnének ki, amik nekem pl már a szemem is bántanák asszem. Buddhista ork tábornok, és Zsidó élőhalott kereskedő, hogy csak kettőt mondjak.
Felesleges bonyolításnak tartom ezt a vallás témát.

Bea Baba 04-01-2007 12:05

NA 1 ujjabb csámcsogni való:p
sztem is naon nevetséges, a hindu törpe abszurd, még plussz 5% lakashelyzet, és már nem is lehet hindu mivel kommunákban élnek:p :p hulla nem is lehet hindu, mert azok ha jóltom reinkarnálódnak:p nameg a zsidó elf, még a hangzása is röhejes:D :D hja meg a keresztény félelf("Ne lopj!"):rolleyes: :rolleyes:

zsuzsooo 04-01-2007 12:21

Nagyon tetszik az ötlet, de elég sokat kéne még csiszolni rajta:)

Andrew 04-01-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 84063)
NA 1 ujjabb csámcsogni való:p
sztem is naon nevetséges, a hindu törpe abszurd, még plussz 5% lakashelyzet, és már nem is lehet hindu mivel kommunákban élnek:p :p hulla nem is lehet hindu, mert azok ha jóltom reinkarnálódnak:p nameg a zsidó elf, még a hangzása is röhejes:D :D hja meg a keresztény félelf("Ne lopj!"):rolleyes: :rolleyes:

na mert az ork tudós nem röhej:D:D

BimmBimm 04-01-2007 12:26

Az Élőhalott buddhista az igazi... hisz a reinkarnációban :D:D

Madzin 04-01-2007 12:45

Mivel egyeseknek nehez elvonatkoztatnia (Absztraktalni) a valosagos vallasok mondanivalojatol ezert atneveztem az egyes neveket. Vallas_1 - vallas_6 ig.

Princ 04-01-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 84076)
Mivel egyeseknek nehez elvonatkoztatnia (Absztraktalni) a valosagos vallasok mondanivalojatol ezert atneveztem az egyes neveket. Vallas_1 - vallas_6 ig.

Hát ha nem ilyen részrehajlóan absztrahálsz, akkor ez itt nem más, mint 6 újabb személyiség, kiegészítve avval, hogy mindenki legalább kettőt választhat. Nagyjából..
És máris vissza van vezetve sok más hasonló topicra. Nesze neked matek. :D :D

invisible 04-01-2007 14:32

Kis szinesítés:)

Szerintem az alap ötlet nagyon jó.:)
Természetesen a részleteket már jobb lenne azokra hagyni akik a játékot tervezték, mivel azt, hogy hogyan lehet beilleszteni ezt az elképzelést ők sokkal jobban tudják.
Viszont az, hogy ezzel szinesebb lenne a játél az biztos és az is hogy bonyolultabb.:):)
Nekem azonban tetszene mert imádom a nyakatekert játékokat, ahol az ember gyötörheti az agytekervényeit.:D

skiti 04-01-2007 14:44

hogy a játékba mennyire illeszkedne...
nos nem tudom, de igen kényes a jelenlegi (és jelenlegi formájában sem tökéletes) egyensúly.
ezért tartom veszélyesnek komoly újítások bevezetését.
ettől persze még érdekes lehet fejtegetésekbe bocsájtkozni, és eljátszani a lehetőséggel gondolatban.
viszont ha a megfontolás alatt álló javaslatok alatt látnék ilyet...:)
teljes erőbedobással ellene kardoskodnék:D

Andrew 04-01-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 84111)
www.honfoglalo.hu az gyötörget.

cöcö, reklámozunk? :D:D

BimmBimm 04-01-2007 15:23

Oké oké, mi itt agyalunk mit az állat meg minden, de jó lenne tudni hogy mit gondol erről az egészről Ati, mert szerintem ha azt mondja hogy ki van csukva akkor az kicsit visszaveti a terveket:)

skiti 04-01-2007 15:54

sztem nem kell nyilatkoznia ahhoz hogy nyílvánvaló legyen:D

BimmBimm 04-01-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84124)
sztem nem kell nyilatkoznia ahhoz hogy nyílvánvaló legyen:D

Naaa, most mé vagy ilyen négatív?:)

BimmBimm 04-01-2007 15:59

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 84129)
ellentengernagy?

Mi van vele? :)

BimmBimm 04-01-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 84132)
ennyi erővel az is értelmes,és kivitelezhető:D

Ez a topic adta az ihletet, de érdekesen nézne ki :) Főleg a Marx TV :)
Nem, az a baj hogy ezzel nagyon megkavarodna az egész, és nagyon nincs kidolgozva olyanra hogy illeszkedjen a történetbe... én örülnék egy kis új mókának, de nem mindegy milyen áron:)

skiti 04-01-2007 16:05

erre mondtam az ötlet jó:)
arra hogy beszéljünk róla, de ennyi...

Penya 04-01-2007 16:06

Aki bonyolultságot akar annak ajánlom a Lemuriát. amúgy jól mondta Princ, ha el akarunk vonatkoztatni akkor ez tényleg nem más mint új személyiségek. Megkérdezhetem erre miért van szükség?

Madzin 04-01-2007 16:32

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 84137)
Aki bonyolultságot akar annak ajánlom a Lemuriát. amúgy jól mondta Princ, ha el akarunk vonatkoztatni akkor ez tényleg nem más mint új személyiségek. Megkérdezhetem erre miért van szükség?

Na akkor erre en valaszolok.
1. Mondjuk mert meg elvezetesebb lenne a jatek.
2. Uj emberek azt latjak hogy egy komplex dolgot kapnak.
3. A termek erteke none.
4. Talan ujra elvezetes lenne az egesz par olyan regi jatekosnak is aki rutinbol jatszik mar.
5. Aki mar megunta esetleg vissza terne ahelyett hogy lemuriazik.
6. Ezzel nem lesz elveszhetetlen a jatekl
7. Az olyanoknak mint te lesz legalabb miert panaszkodni ismetelten.

Ha a te nezeteidet probalom vallani akkor a hodito meg mindig az lenne ami 1998 ban. Es meg mindig demontaojasokat gyujtenenk.

Felvetessemmel azt probaltam meg elerni hogy valami ertelmes dolog keruljon be a jatekba mint ujdonsag.
Mert 1 uj szemelyiseg nem az. 1 uj faj nem az.
Persze tenyleg a fejlesztok dontenek. Ezt el kell ismerni. Azonban tudom hogy az esz ervek azt diktaljak hogy valamit tenni kell.

Hala a legutobbi modositasoknak a hadisok elonybe kerultek. Ez neked egyensuly?

Na mindegy en megprobaltam , innentol kezdve a forum hasznaloke a palya. Aztan majd nyilatkoznak a fejlesztok is.

skiti 04-01-2007 16:50

azt hiszem neked tényleg fogalmad sincs róla milyen kényes is ez a viszonylagos egyensúly, ami igenis megvan most az országok között.
előnybe kerültek a hadisok? hmmm...
ha te mondod, és lehet valóban így van.
de amit te mondasz az is erősítené a hadikat is:)
nem akarom sorra venni, de például már a kp termelős része a javaslatodnak, már rövid távon is olyan inflációgerjesztő hatású volna hogy a hideg ráz tőle...
én az elsők között voltam aki azt mondta hogy erről érdemes elvi síkon beszélgetni. de ennél többre ez a felvetés nem érdemes...
vannak sokkal életszerűbb javaslatok amik hónapok-évek óta nem jutnak egyről a kettőre, és te azt várnád hogy egy teljesen friss topik kiforratlan, hebrencs felvetése mögé, egy emberként sorakozzon fel mindenki?:)
személy szerint már azon is csodálkozom hogy nem került azonnal a kukába az ötleted.

All times are GMT +1. The time now is 03:44.