Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piacra tétel árak szabályozása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1616)

Survivor 03-31-2007 12:46

Piacra tétel árak szabályozása

Sziasztok,
lenne egy piacolással kapcsolatos javaslatom.
Szeretném, ha legalább a VIP-eknek a helytartónál lehetne olyan beállítás, ahol a piacra tevés minimális/maximális árait be lehetne állítani.
Biztosan nem csak én jártam úgy, hogy 5.000-ért tettem ki elitet 50.000 helyett vagy 25.555-ért tekercset 2.555 helyett. Egyik esetben nagy kár ért, mert tizedannyiért ment ki az áru, mint kellett volna, a másik esetben pedig elvitte a rablóbanda az egészet, ez többszázmillió arany veszteség is lehet.

Ha megadhatok egy limitet minden piacra tehető árunál, akkor a progi ellenőrizné, mielőtt az áru piacra megy, hogy benne van-e ebben a tartományban az áru, így nem lennénk ilyen baklövések. Tény, hogy én is ellenőrizhetném, de álmosan hajnali 3-kor előfordul ilyesmi.
Várom a véleményeteket. :)

Dragi 03-31-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83768)
Sziasztok,
lenne egy piacolással kapcsolatos javaslatom.
Szeretném, ha legalább a VIP-eknek a helytartónál lehetne olyan beállítás, ahol a piacra tevés minimális/maximális árait be lehetne állítani.
Biztosan nem csak én jártam úgy, hogy 5.000-ért tettem ki elitet 50.000 helyett vagy 25.555-ért tekercset 2.555 helyett. Egyik esetben nagy kár ért, mert tizedannyiért ment ki az áru, mint kellett volna, a másik esetben pedig elvitte a rablóbanda az egészet, ez többszázmillió arany veszteség is lehet.

Ha megadhatok egy limitet minden piacra tehető árunál, akkor a progi ellenőrizné, mielőtt az áru piacra megy, hogy benne van-e ebben a tartományban az áru, így nem lennénk ilyen baklövések. Tény, hogy én is ellenőrizhetném, de álmosan hajnali 3-kor előfordul ilyesmi.
Várom a véleményeteket. :)

Már megbocsáss de a Helytartóba megvan adva hogy az el nem férő egységeket mennyiért rakja ki a Helytartó

Grabi 03-31-2007 12:49

nem ugyanaz. Survivor azt mondja, hogyha 30k az íjj, akkor ne rakd ki véletlen 3kért. ill. ha 3k a fa, ne rakd ki véletlen 30kért. mindenkivel volt már ilyen.

csak megint eljutunk arra a pontra, hogy a ht ezt is leszabja, meg majd következőre azt is, hogy ne menjek ki két körnél tovább, aztán távolt is néz...

Dragi 03-31-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 83771)
nem ugyanaz. Survivor azt mondja, hogyha 30k az íjj, akkor ne rakd ki véletlen 3kért. ill. ha 3k a fa, ne rakd ki véletlen 30kért. mindenkivel volt már ilyen.

csak megint eljutunk arra a pontra, hogy a ht ezt is leszabja, meg majd következőre azt is, hogy ne menjek ki két körnél tovább, aztán távolt is néz...

bocs Grabi de velem még ilyesmi nem fordult elő :) De ha elő is fordulna akkor sem akarnék ilyet a játékba hozni mivel azért mert én hibázok azért nem kell a Hódítóba újítást behozni

Survivor 03-31-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83773)
bocs Grabi de velem még ilyesmi nem fordult elő :) De ha elő is fordulna akkor sem akarnék ilyet a játékba hozni mivel azért mert én hibázok azért nem kell a Hódítóba újítást behozni

Erről csak annyit, hogy annak idején én javasoltam, hogy kelljen ahhoz megerősítés, hogy szöviből kilépj vagy véletlenül kitegyél valakit. Ugyanis tök véletlenül néha rányomtam a gombra, amikor meg akartam nézni, hogy áll a szövim. Azóta van ilyen jelölőnégyzet és talán nem nagy gond.
De nem feltétlenül kell elfogadni :)

Survivor 03-31-2007 12:58

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 83771)

Már most is van ilyen, illetve van felső korlát. Ezért nem lehet pl. 1 aranyért vagy 50K arany felett kitenni katonai egységeket. "Ennyiért nem adhatod" ezt írja ki. Én kényelmi funkciónak szántam volna.

Dragi 03-31-2007 12:58

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83782)
Erről csak annyit, hogy annak idején én javasoltam, hogy kelljen ahhoz megerősítés, hogy szöviből kilépj vagy véletlenül kitegyél valakit. Ugyanis tök véletlenül néha rányomtam a gombra, amikor meg akartam nézni, hogy áll a szövim. Azóta van ilyen jelölőnégyzet és talán nem nagy gond.
De nem feltétlenül kell elfogadni :)

Rendben örülünk neked, meg gratulálok de bocsi de ez akkor is marhaság!

Dragi 03-31-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83785)
Már most is van ilyen, illetve van felső korlát. Ezért nem lehet pl. 1 aranyért vagy 50K arany felett kitenni katonai egységeket. "Ennyiért nem adhatod" ezt írja ki. Én kényelmi funkciónak szántam volna.

kényelmi funkció hogy azok az országok akik több millió nyersben tartják a pénzüket fel se kelljen kelniük mert a HT kiteszi helyettük az árút a piacra. Igen ez kényelmi funkció a több k hektáron termelő oriknak!

Survivor 03-31-2007 13:02

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83790)
kényelmi funkció hogy azok az országok akik több millió nyersben tartják a pénzüket fel se kelljen kelniük mert a HT kiteszi helyettük az árút a piacra. Igen ez kényelmi funkció a több k hektáron termelő oriknak!

Nem nagyon értem azért a kirohanásodat :)
Tudtommal a helytartó pl. beteszi helyetted a klánraktárba a felesleges cuccokat. Egyébként körönként be kellene lépned, hogy betedd. Sőt kivesz helyetted, ezt is "kézzel" kellene csinálni. Most mi is a baj ezzel azon kívül, hogy neked nem teszik? :) Kezdem azt hinni, hogy csak kötekszel :)

Dragi 03-31-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83792)
Nem nagyon értem azért a kirohanásodat :)
Tudtommal a helytartó pl. beteszi helyetted a klánraktárba a felesleges cuccokat. Egyébként körönként be kellene lépned, hogy betedd. Sőt kivesz helyetted, ezt is "kézzel" kellene csinálni. Most mi is a baj ezzel azon kívül, hogy neked nem teszik? :) Kezdem azt hinni, hogy csak kötekszel :)

nono most A-ról beszélünk vagy a többi csopiról ?:p és a klánraktár meg a piac nem ugyanaz tudtommal

Survivor 03-31-2007 13:06

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83794)
nono most A-ról beszélünk vagy a többi csopiról ?:p és a klánraktár meg a piac nem ugyanaz tudtommal

Tudtommal sem ugyanaz és mindketten tudjuk, hogy ez egy hasonlat volt. Ott is a helytartó dolgozik és itt is az dolgozna. Legalábbis ott lehetne beállítani. :cool:

Dragi 03-31-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83796)
Tudtommal sem ugyanaz és mindketten tudjuk, hogy ez egy hasonlat volt. Ott is a helytartó dolgozik és itt is az dolgozna. Legalábbis ott lehetne beállítani. :cool:

és akkor egyszercsak eljutunk odáig hogy leülsz a gép elé belépsz az oridba és látod hogy a 200 hekis oridat 2 hét alatt megcsinálta a helytartó és éppen sereget indított és már 240 hektáron van és neked csak ülnöd kell és nézned és semmi dolgod szép jövő köszi.... asszem erről a témáról ennyit majd Ati mondja meg úgyis a magáét :)

Survivor 03-31-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83797)
és akkor egyszercsak eljutunk odáig hogy leülsz a gép elé belépsz az oridba és látod hogy a 200 hekis oridat 2 hét alatt megcsinálta a helytartó és éppen sereget indított és már 240 hektáron van és neked csak ülnöd kell és nézned és semmi dolgod szép jövő köszi.... asszem erről a témáról ennyit majd Ati mondja meg úgyis a magáét :)

Azért ez elég cinikus hozzászólás volt nemde? Nem azt kértem, hogy tegyen helyettem piacra dolgokat (amit már úgyis megtesz a VIP-eknél), hanem hogy segítsen abban, hogy ne csináljak nyilvánvaló ökörséget. :eek:

sema034 03-31-2007 13:11

Azt nem támogatom hogy rakja ki a ht az árut a piacon.De azt szerintem is jó ötlet hogy mondjuk megadod tekercs 1000-4000-ig és amikor ki akarod rakni 30.000-t (mert elgépeltél egy 0-t) akkor figyelmeztet hogy az általad megadott ár nagyobb mint amit beállítottál.

Andrew 03-31-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83798)
Azért ez elég cinikus hozzászólás volt nemde? Nem azt kértem, hogy tegyen helyettem piacra dolgokat (amit már úgyis megtesz a VIP-eknél), hanem hogy segítsen abban, hogy ne csináljak nyilvánvaló ökörséget. :eek:

Neked kell segíteni magadon, hogy ne csinálj baromságot, ilyen egyszerű
nekem is volt már hogy egy 5-össel többért tettem ki a kövemet, de max röhögtem egy jót és ennyi
amikor milliós tételekről van szó, akkor kétszer is ellenőrzöm mind a darabszámot, mind az árat
hidd el, nem olyan nehéz

Dragi 03-31-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83798)

jó tegyük fel bekerül. visszajön a piacról az árúd mondjuk visszajön 10k agyag ami előtte 2k-ért volt kint a piacon a Helytartónál be van állítva hogy tegye ki annyiért amennyi éppen a jelenlegi ára a piacon tegyük fel neked be van állítva hogy 2k és -50 k között rakja ki mondjuk valaki éppen utal a piacon 50k-ért agyagot és a helytartód annyiért teszi ki a piacra de mire kiér az agyag mondjuk megint csak 1,5k-2k között lesz akkor nem ugyanott vagy ???? ha felkelsz lehet hogy csak 5k-ért rakod ki amit nem lop el a rablóband

Grabi 03-31-2007 13:13

Survivor az a baj, hogy te nem gondolkozol nagy számokban. kevés klánrakia fér 1 misi nyersinél több és van olyan klán ahol 5-6-7+ misi nyersi a tartaléknyersi egy-egy dologból. ezt nem rakja be a ht most se, ehhez fel kell kelni hajnalban.

ne haragudj, hogy ezt mondom, de amíg nem vagy tudatában mekkora mennyiségek vannak egy-egy piacokon és mekkora hatalom a piac addig kérlek ne nyiss ezeknek új topicokat

Survivor 03-31-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83801)
jó tegyük fel bekerül. visszajön a piacról az árúd mondjuk visszajön 10k agyag ami előtte 2k-ért volt kint a piacon a Helytartónál be van állítva hogy tegye ki annyiért amennyi éppen a jelenlegi ára a piacon tegyük fel neked be van állítva hogy 2k és -50 k között rakja ki mondjuk valaki éppen utal a piacon 50k-ért agyagot és a helytartód annyiért teszi ki a piacra de mire kiér az agyag mondjuk megint csak 1,5k-2k között lesz akkor nem ugyanott vagy ???? ha felkelsz lehet hogy csak 5k-ért rakod ki amit nem lop el a rablóband

Valamiért úgy érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett.
Én nem azt mondtam, hogy a helytartó tegyen ki bármit helyettem. :confused:
Én azt írtam, hogy amikor beírom, hogy mennyiért akarom kitenni (a piacon írom be, amikor eladom az árut), akkor nézzen rá, hogy van-e a helytartónál beállítva biztonsági korlátozás, hogy ne tehessek ki mondjuk 2.000 arany/db ár felett gabonát, mert a program figyelmeztessen, hogy erre vonatkozóan álltottam be korlátozást.
Miért beszéltek arról, hogy mit rakjon ki a helytartó és mikor kell ehhez felkelni?

Survivor 03-31-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 83802)
Survivor az a baj, hogy te nem gondolkozol nagy számokban. kevés klánrakia fér 1 misi nyersinél több és van olyan klán ahol 5-6-7+ misi nyersi a tartaléknyersi egy-egy dologból. ezt nem rakja be a ht most se, ehhez fel kell kelni hajnalban.

ne haragudj, hogy ezt mondom, de amíg nem vagy tudatában mekkora mennyiségek vannak egy-egy piacokon és mekkora hatalom a piac addig kérlek ne nyiss ezeknek új topicokat

Kérlek, most ne az 1A sajátosságairól beszéljünk, én is játszom az A-ban. Ez a téma arról szól, hogy be tudjak állítani biztonsági korlátokat, amit nagyon helyesen már észre is vettél a legelső hozzászólásodban. Az A csak példa volt a helytartó működésére erre most elkezdtetek ahhoz hozzászólni, ami ráadásul nem is tartozik most a témához.

Andrew 03-31-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 83804)
...Én nem azt mondtam, hogy a helytartó tegyen ki bármit helyettem. :confused: ...

és egyik reggel arra ébredsz, hogy emailt és jelszót váltott, és kitett Téged is...

én inkább kelek hajnalban :D

Survivor 03-31-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83813)
és egyik reggel arra ébredsz, hogy emailt és jelszót váltott, és kitett Téged is...

én inkább kelek hajnalban :D

:)
Én szeretem, ha van egy okos helytartóm. Szeretem a helytartókat. Főleg a szilikonpántosokat :D

Kubbi 03-31-2007 16:42

Én nem támogatom az ötletet.
Nekem köszönöm, nagyon tetszik, ha valaki elírja, és netán egy picit olcsóbb a nyersi. :D
Tessék nem hibázni. Ennek a játéknak része, hogy ha hibázol, akkor bukj, és fizess a hibádért.
Szerintem. :D

Cassandra 03-31-2007 17:22

Váhááá... te hány ilyen témát indítottál ma?:)

Szerintem a helytartó elég nagy előnyt jelent már most, nem kell ezt mindenfélével továbbfokozni.
Hozzáteszem... puskáztam már el piacon sok-sok pénzt, de ha figyelsz egy kicsit (Nem úgy mint én tettem.), akkor nem hiszem, hogy problémád lenne.:)

Fefe013 03-31-2007 18:09

Ja tényleg jó lenne nem elgépelni dolgokat, de eddig én ezzel csak jól jártam nem egyszer vettem 50-100k feletti teki mennyiséget 180 aranyért és nem is jött rosszul, ugyhogy jó ez így ahogy van sztem:)

Survivor 03-31-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 83799)
Azt nem támogatom hogy rakja ki a ht az árut a piacon.De azt szerintem is jó ötlet hogy mondjuk megadod tekercs 1000-4000-ig és amikor ki akarod rakni 30.000-t (mert elgépeltél egy 0-t) akkor figyelmeztet hogy az általad megadott ár nagyobb mint amit beállítottál.

Erről beszéltem. De a jelek szerint 2-en lennénk 12 ellen, ha szavazásra kerülne sor :)

Hunor a sirály 03-31-2007 18:56

Nem jó 5let. Igaz én is jártam úgy, hogy 10k gabonát akartam felrakni 45-ért, de 45 db gabona lett 10.000 aranyért:) Meg a hibáiból tanul az ember, ennyi erővel a HT kérdezzen rá arra hogy "biztos ennyi sereggel akarsz támadni?" Sokmillió példát lehetne felhozni arra, hogy a HT erre meg arra is kérdezzen rá fölöslegesen. Jó így ahogy van, HT nélkül behalnék, ki képezné helyettem a katikat:)

skiti 04-01-2007 15:15

határozottan nem támogatom...
ugye nem kell indokolnom is?:)

joyfulpoison 04-01-2007 20:54

Egyetértek

Szerintem is jó ötlet volna, legalább a VIP-sek részére egy beállítható min. ár a piacon. Épp most adtam el egy csomó katonát 4.300 ért.
A bontásnál is van egy biztonsági jelölőnégyzet, a piacon miért ne lehetne valami segítség az elgépelések ellen.
Tudom, figyelni kell, de soxor csak néhány másodperc marad a piaci-időből, vagy egyszerűen elnézünk egy nullát. Szóval szerintem ez támogatható.

Andrew 04-01-2007 20:59

az utóbbi üzenetedet töröld amilyen gyorsan csak tudod, mert piaci infó kiadása ;)

joyfulpoison 04-01-2007 21:22

Kösz a figyelmeztetést, módosítottam az üzit.

Stev 04-01-2007 22:01

Határozottan nem támogatom. Persze ütöttem már félre én is, de az esetek legnagyobb részében észreveszem, mert leellenőrzöm mit akarok eladni. Hibázni emberi dolog, de ez emberek játéka, nem a helytartóé.

Arról nem beszélve, hogy mi lenne akkor a jó kis alkalmi vételekkel, amikkel aztán szépet lehet kaszálni.:D

LotR 04-02-2007 11:33

nem támogatom!
Figyelj oda és kész!
Ha nem figyelsz oda akkor inkább ne csináld... vagy ha hibázol vállald a felelőséget...
Amúgy így is van benn egy olyan , h ennyiért nem rakhatod ki az árut a piacra, sztem az már bőven elég:D

Valezius 04-02-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 84260)
nem támogatom!
Figyelj oda és kész!
Ha nem figyelsz oda akkor inkább ne csináld... vagy ha hibázol vállald a felelőséget...
Amúgy így is van benn egy olyan , h ennyiért nem rakhatod ki az árut a piacra, sztem az már bőven elég:D

Az első felével egyetértek, nehogy már ne tudj odakonctrálni 1percig.
Ha meg így lassú vagy ne KV előtt 1perccel akard kirakni. Ennyi.

Szecsa 04-02-2007 12:03

ennyire ne legyunk kenyelmesek :)
ha hibazunk, akkor okoljuk magunkat, es figyeljuk utana a piacot, hogy visszavehessuk a sajat cuccunkat

Synkel 04-02-2007 19:22

Én se nem támogatom.

Békés 04-02-2007 23:41

Eggyetértek, a nem támogatókkal:)

Kutyuleee 04-02-2007 23:57

sztem akkora badarság ez a topic.
ez egy játék bármennyire is feltudod huzni magad, ha hibázol...
ha kis tételről van szó akkor nem hiszem hogy zavar hogy buktál 1-2millát
ha meg nagyról akkor idézek egy mondatot
"a piac nem raktár" és ha ott tartod a cuccodat akkor válald a következményeket ha elrontod. ha meg tőzsdézel akkor is benne van a bukta a dologban, a lényeg hogy figyelni kell... úgyanúgy mint az életben... nem hiszem hogy egy isteni kéz lenyúl hozzád és megvéd ha vmit áron alul adsz el vagy ép elgépelsz egy átutalást...

BimmBimm 04-03-2007 08:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84481)
"a piac nem raktár" és ha ott tartod a cuccodat akkor válald a következményeket ha elrontod. ha meg tőzsdézel akkor is benne van a bukta a dologban, a lényeg hogy figyelni kell... úgyanúgy mint az életben... nem hiszem hogy egy isteni kéz lenyúl hozzád és megvéd ha vmit áron alul adsz el vagy ép elgépelsz egy átutalást...

Szívemből szóltál:)

Survivor 04-03-2007 08:12

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84481)

Nem fogom elmondani századszor is ugyanazt. Ha nem tetszik nektek, akkor nyilván nem lesz ilyen sosem. Ettől még marhára sántít az életből vett példa, hiszen ez egy játék, ahogy te is mondtad, másrészt az életben baromira megmondhatom a brókeremnek (játék -> helytartó), hogy ne vegyen vagy adjon el bizonyos árak felett/alatt. Itt ráadásul nem a helytartó vásárol ezt kellene felfognotok végre. A helytartó csak "az a hely", ahol be lehet állítani, hogy mit ne engedjen nekem, ha ezt én kértem tőle előtte. Totál mellébeszéltetek a legtöbben.

Elfogadom, hogy a játék része a hibázás és hogy take it easy és mivel jobb a békesség, Ati úgyis átteszi hamarosan ezt a topikot a többi közé a másikba. Ettől még ez jó ötlet :rolleyes:

skiti 04-03-2007 08:22

Quote:

Originally Posted by Survivor (Post 84495)
Nem fogom elmondani századszor is ugyanazt. Ha nem tetszik nektek, akkor nyilván nem lesz ilyen sosem. Ettől még marhára sántít az életből vett példa, hiszen ez egy játék, ahogy te is mondtad, másrészt az életben baromira megmondhatom a brókeremnek (játék -> helytartó), hogy ne vegyen vagy adjon el bizonyos árak felett/alatt. Itt ráadásul nem a helytartó vásárol ezt kellene felfognotok végre. A helytartó csak "az a hely", ahol be lehet állítani, hogy mit ne engedjen nekem, ha ezt én kértem tőle előtte. Totál mellébeszéltetek a legtöbben.

Elfogadom, hogy a játék része a hibázás és hogy take it easy és mivel jobb a békesség, Ati úgyis átteszi hamarosan ezt a topikot a többi közé a másikba. Ettől még ez jó ötlet :rolleyes:

neked meg miféle helytartód van?:)
az enyém eddig sem tudott nekem megtiltani bármit:)
hanem helyettem csinált meg mindennapos doldogat.
a kényelmemet szolgálja, és nem helyettem játszik.
amit te mondasz, az már annak minősülne hogy figyeli azt is hogy ne csináljak hülyeséget.
márpedig a hülyeség mindenkinek alapvető emberi joga;)
ne kalkulálja ki egyből azt is, hogy mi a legmagasabb ár amin elvinnék a piacra szánt cuccomat?:D

All times are GMT +1. The time now is 21:08.