![]() |
Minden ami gnóm!
Közeledek a hármas szinthez és nem tudom eldönteni hogy lenne a legjobb az orim(gnóm-kereskedő).Egy épületlistát is kérnék:D Előre is köszönöm:)
|
tartalékod mennyi van? mf/szövis? mennyire aktív? mennyire agresszív?
|
olyan alap információkat írj le azért:D
öö nem játszottam soakt gnómmal de mennyire szerencsés egy gnómnak kereskedőt adni? (megjegyzem van pár topic ami már gnómmal foglalkozik, nem biztos h mindig újjat kell nyitni...) |
es hany hekin? :)
|
normál vagy gyors?
|
Quote:
|
Üdv mindenkinek!
a gnómhoz érdemes pont ennyit tartani? - annyi templomot, hogy simán feltegye a varázslatokat/könyvtárkulcsot 36körre - és annyi kocsmát, hogy az összes haderő/kocsmák száma 300 alatt legyen, a katonai morál magasan maradjon vagy érdemes ennél több kocsmát és templomot tartania? (mindezt mf-ben) |
Quote:
néhány konkrétumot megadhatnál:) amúgy meg Te is nyugodtan letesztelheted, ha sokat ártóznak -> több tempit, ha sokat toliznak ->több kocsmát de mindez függ attól, hogy mennyire aktívan fogsz játszani, mennyit fogsz támadni, kitől/mit szeretnél lopni, hány hektáron vagy |
nem túl aktívan, napi 1 belépéssel
600 hektár felett, ahol már számít a gyújtogatás amúgy gnómot mire érdemes elsödlegesen és másodlagosan élezni? (úgy értem, hogy pl hadi-toli, vagy hadi-vari stb) csak varira biztosan nem.. |
Quote:
|
Quote:
napi egy belépéssel nem lehet rendesen hadizni szerintem, ráadásul a gnómot egy nap alatt kivégezhetik rendesen de ha más lehetőséged nincs nagyon, akkor valami íjelites rasnya deffelő orit lehet kihozni a gnómból, akivel inkább mf célpontokat keress, mert ha egy szövivel kikezdessz, akkor mire másnap visszaérsz, nem marad sokminden az oridból |
Quote:
és a gnómot nem tudják, azért vagyok most azzal azért nem annyira ritkán néznék be, inkább naponta 2szer (délután, este), hétvégén meg többször. Szerintem úgy még életképes lenne az ori íj-elit felállásra gondoltam én is, mert ugy többet véd, és azzal is lehet kitámadni minden nap (nem úgy mint az orknál, amelyiknál állandóan távol van a sereg) hadi mellett melyikből érdemes még élezni? hadi-tolira v. hadi-varira? |
Quote:
viszont én ha látok deffelő orit, azt tuti megtámadom, és vannak még páran így... ha támadsz, úgy próbáld meg, hogy kv-ra vissza tudj menni távolozni egyet, esetleges kísérés miatt |
mf Gnóm vs. mf Ork ?
Hello mindenki!
Kezdő mf gnóm hadis(varis) vagyok (5 szint). 30% feletti barakkal környékemen tekintélyes számúnak mondható varijaimmal (+10% kocsma az élőholtak fosztása & az éplisták miatt) eddig nem sok félni valóm volt...... & most 2-3 kör távolságra tőlem "cirkál" íj-ló felállásban (1:3.5-hez arányban) mf ork, aki még vándor is.:mad: Na már most számolgattam & arra jutottam, hogy nagyon beférne & akár a kőkorszakig lemészárolhatja tudományokban immár HIBÁTLAN orimat. Na már most konfliktus még nem volt(sok gyenge ori van a környéken), de ez az ork több, mint konkurencia ,mert az pontlistán is szembeötlő, h. nagyon tapasztalt. Egy esetleges csúnya verést, pedig max. egy megelőző csapással tudnék -talán!!!- elhárítani (tekintve a lovakat, ki-kitámadgat más orikra, esetleg építek még templomot, v. barakkot?, v. kocsmát? a könyvtár + a bank helyére) Az biztos, ha ez az ori támad rám előbb: nekem kampec. Szal most "B" terv gyanánt megpróbálok gyorsan szövit keresni. De független attól, hogy hogy alakul kiváncsi vagyok h. a tapasztalat alapján 1 nem teljesen kiélezett(még barakkot?, még kocsmát?, v. templomot?) mf tudós/gnómnak mennyi esélye van egy (az infóim szerint maxin kiélezett) mf vándor/ork ellen? Egyáltalán h. kellene harolni ellene??? (rengesem?) u.i. Elit/íj felállásom van (3/1-hez raányban) A válaszokat előre közönöm. |
Quote:
a másik meg az, hogy akkor semmiképp ne kezdd el a harcot, ha 3 körre van és te nem vagy vándor ő meg igen...:o |
ajánlom, hogy ha van gömböd róla, akkor bontsál le kocsmát és templomot annyira, hogy neked ne sokkal legyen több (4-5-el legyen csak). a könyvtárakat és bankokat addig mindenképpen szedd le úgysem túl drága a nyersi 5-ben...;) és ajánlhatom, hogy pusztítani mennj, mert a kiélezett oriknak ezzel tudod a legtöbb kárt okozni, mert összeomlik az etetési rendszer meg nem lesz hely stb., ezen kívül tekercseit szedd el. mehet rá száraz vihar is...ha tanyás és nem rakis
|
Quote:
Szerintem, ne kezdeményezz megelőző csapással. Tarts anyni tolit és varit, hogy még tudd ártózni. A többit pedig barakk, toronyra építsd át. A feles kőbányát, agyagbányát, és fémbányát bonthatnád is, és a kórházakat is, ha még vannak. :) |
Én gyújtanék amíg megy, tekiznék és utánna pusztítás, de vhogy úgy pont ütés előtt gyújt és tekiz és még az ütés is alóla menjen! Meg lehet oldani csak számolni kell és vigyázni! Szvsz
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
persze ha szövetségbe lépsz, akkor talán valaki ki tudja tekizni.. földrengést és gyújtogatást biztos ne, mert kis hektárszámon nem ér semmit se szerintem ne támadd meg, mert azzal csak eléred, hogy ő biztosan meg fog téged támadni. És ha ő télleg mf, akkor ő nem tud rolad infót szerezni --> talán nem fog téged megtámadni elöször Ha elöbb te akarod megtámadni, akkor télleg csak úgy érdemes, hogy utána nagy lesz a kárja és nem tud kísérni. Viszont ha akkora kárt okozol neki, akkor biztosan megjegyez, és elöbb utóbb újra találkoztok.. Amúgy meg gondolom a környéken több kezdő ori van, és inkább azokat fogja támadni. ez az egész csak az én véleményem erről a helyzetről.. |
Quote:
Pontosan ezt tenném a helyedbe. Hagyd békén. :) |
na ezt benéztem:D:o
a gnóm-on valahogy átsiklottam, csak odáig jutottam, hogy ork ellen van és, hogy ő hadi...:) |
Quote:
na mármost vagy nem tudok játszani vagy nem olvastam el rendesen...:) |
Quote:
Nem szóltam:D |
Quote:
|
Quote:
Sztem hanyagold a kollégát, ha lehet:D |
Quote:
|
Quote:
|
Én csak kapkodtam a fejem ezekre a beírásokra, ess neki, püföld, ne várd meg míg neked megy :D
Szóval tényleg ha nem tud gömbözni, esélyes, hogy nem megy neked, másrészt én minden helyzetben a diplomáciát preferálom, mert jó lerengeted (azért négy rengés elsöpri az épületek 1/10-ét, ami nem semmi ha túl van élezve, én szerencsére ötödiken még nem voltam :D ) visszaépít fillérekből, visszaveszi drágán a katonát, aztán te is szenvedsz némi kárt, te is megcsinálod ugyanezt, és ott tartotok, mint előtte, csak közben szereztél mégegy ellenséget... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
te negyedik szintről indulhattál:):p |
Quote:
De tudom milyen amikor ötödik szinten 4-szer lerengetnek és kapsz mellé egy száraz-vihart :D |
Quote:
na asszem megyek egyet aludni:D:o |
Quote:
|
Quote:
|
Deffenzív Gnóm
Szerintetek 900h-ra 158ház18% 170barakk19% 131tanya15% 1raktár 160őrtorony18% 135kocsma15% 135templom15% 10bank 94%-os foglalkoztatotság Szerintetek életképes egy ilyen deffenzív Gnóm?? ( ja pénz a katikból)
|
Quote:
|
Quote:
spec én ilyen gnómot ütnék elsőnek..:) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:42. |