Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Minden ami gnóm! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1611)

Kill 03-29-2007 19:02

Minden ami gnóm!

Közeledek a hármas szinthez és nem tudom eldönteni hogy lenne a legjobb az orim(gnóm-kereskedő).Egy épületlistát is kérnék:D Előre is köszönöm:)

Grabi 03-29-2007 19:05

tartalékod mennyi van? mf/szövis? mennyire aktív? mennyire agresszív?

dreaman68 03-29-2007 19:13

olyan alap információkat írj le azért:D
öö nem játszottam soakt gnómmal de mennyire szerencsés egy gnómnak kereskedőt adni?
(megjegyzem van pár topic ami már gnómmal foglalkozik, nem biztos h mindig újjat kell nyitni...)

Szecsa 03-29-2007 19:25

es hany hekin? :)

Hóhér 03-29-2007 19:47

normál vagy gyors?

Remedy 03-30-2007 00:32

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 83549)
olyan alap információkat írj le azért:D
öö nem játszottam soakt gnómmal de mennyire szerencsés egy gnómnak kereskedőt adni?
(megjegyzem van pár topic ami már gnómmal foglalkozik, nem biztos h mindig újjat kell nyitni...)

Jatszhato a kereskedo gnommal. Nem az elso valasztasom lenne(harmadik se :D), de nincs semmi gond vele...

nyolcvan 04-21-2007 18:04

Üdv mindenkinek!

a gnómhoz érdemes pont ennyit tartani?
- annyi templomot, hogy simán feltegye a varázslatokat/könyvtárkulcsot 36körre
- és annyi kocsmát, hogy az összes haderő/kocsmák száma 300 alatt legyen, a katonai morál magasan maradjon
vagy érdemes ennél több kocsmát és templomot tartania?
(mindezt mf-ben)

Andrew 04-21-2007 18:08

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 89319)
Üdv mindenkinek!

a gnómhoz érdemes pont ennyit tartani?
- annyi templomot, hogy simán feltegye a varázslatokat/könyvtárkulcsot 36körre
- és annyi kocsmát, hogy az összes haderő/kocsmák száma 300 alatt legyen, a katonai morál magasan tartásához
vagy érdemes ennél több kocsmát és templomot tartania?
(mindezt mf-ben)

őőőő... KÉK:D

néhány konkrétumot megadhatnál:)
amúgy meg Te is nyugodtan letesztelheted, ha sokat ártóznak -> több tempit, ha sokat toliznak ->több kocsmát
de mindez függ attól, hogy mennyire aktívan fogsz játszani, mennyit fogsz támadni, kitől/mit szeretnél lopni, hány hektáron vagy

nyolcvan 04-21-2007 18:20

nem túl aktívan, napi 1 belépéssel
600 hektár felett, ahol már számít a gyújtogatás
amúgy gnómot mire érdemes elsödlegesen és másodlagosan élezni? (úgy értem, hogy pl hadi-toli, vagy hadi-vari stb)
csak varira biztosan nem..

Valezius 04-21-2007 18:25

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 89332)
amúgy gnómot mire érdemes elsödlegesen és másodlagosan élezni? (úgy értem, hogy pl hadi-toli, vagy hadi-vari stb)

Ha mf vagy, akkor én kicsit több templomot tartanék, mint szöviben, hogy láss is valamit. Aztán inkább hadira gyúrnám, és ütném az üres országokat. Vagy a gyengéket. Ha nem kötsz bele erős szövikbe, akkor passzióból nem fognak gyújtogatni.

Andrew 04-21-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 89332)

akkor nem ajánlanám a gnómot, inkább az elfet
napi egy belépéssel nem lehet rendesen hadizni szerintem, ráadásul a gnómot egy nap alatt kivégezhetik rendesen

de ha más lehetőséged nincs nagyon, akkor valami íjelites rasnya deffelő orit lehet kihozni a gnómból, akivel inkább mf célpontokat keress, mert ha egy szövivel kikezdessz, akkor mire másnap visszaérsz, nem marad sokminden az oridból

nyolcvan 04-21-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 89334)
akkor nem ajánlanám a gnómot, inkább az elfet

igen, azzal is voltam már, csak nagyon utáltam, amikor kitekizték
és a gnómot nem tudják, azért vagyok most azzal
azért nem annyira ritkán néznék be, inkább naponta 2szer (délután, este), hétvégén meg többször. Szerintem úgy még életképes lenne az ori
íj-elit felállásra gondoltam én is, mert ugy többet véd, és azzal is lehet kitámadni minden nap (nem úgy mint az orknál, amelyiknál állandóan távol van a sereg)

hadi mellett melyikből érdemes még élezni? hadi-tolira v. hadi-varira?

Andrew 04-21-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 89378)
igen, azzal is voltam már, csak nagyon utáltam, amikor kitekizték
és a gnómot nem tudják, azért vagyok most azzal
azért nem annyira ritkán néznék be, inkább naponta 2szer (délután, este), hétvégén meg többször. Szerintem úgy még életképes lenne az ori
íj-elit felállásra gondoltam én is, mert ugy többet véd, és azzal is lehet kitámadni minden nap (nem úgy mint az orknál, amelyiknál állandóan távol van a sereg)

hadi mellett melyikből érdemes még élezni? hadi-tolira v. hadi-varira?

és amikor Te tekiztél ki mást? az milyen érzés volt?:p egyszer hopp máskor kopp
viszont én ha látok deffelő orit, azt tuti megtámadom, és vannak még páran így...
ha támadsz, úgy próbáld meg, hogy kv-ra vissza tudj menni távolozni egyet, esetleges kísérés miatt

Zzerrrba'rahf 04-30-2007 12:43

mf Gnóm vs. mf Ork ?

Hello mindenki!

Kezdő mf gnóm hadis(varis) vagyok (5 szint). 30% feletti barakkal környékemen tekintélyes számúnak mondható varijaimmal (+10% kocsma az élőholtak fosztása & az éplisták miatt) eddig nem sok félni valóm volt...... & most 2-3 kör távolságra tőlem "cirkál" íj-ló felállásban (1:3.5-hez arányban) mf ork, aki még vándor is.:mad: Na már most számolgattam & arra jutottam, hogy nagyon beférne & akár a kőkorszakig lemészárolhatja tudományokban immár HIBÁTLAN orimat.
Na már most konfliktus még nem volt(sok gyenge ori van a környéken), de ez az ork több, mint konkurencia ,mert az pontlistán is szembeötlő, h. nagyon tapasztalt. Egy esetleges csúnya verést, pedig max. egy megelőző csapással tudnék -talán!!!- elhárítani (tekintve a lovakat, ki-kitámadgat más orikra, esetleg építek még templomot, v. barakkot?, v. kocsmát? a könyvtár + a bank helyére) Az biztos, ha ez az ori támad rám előbb: nekem kampec.
Szal most "B" terv gyanánt megpróbálok gyorsan szövit keresni.
De független attól, hogy hogy alakul kiváncsi vagyok h. a tapasztalat alapján 1 nem teljesen kiélezett(még barakkot?, még kocsmát?, v. templomot?) mf tudós/gnómnak mennyi esélye van egy (az infóim szerint maxin kiélezett) mf vándor/ork ellen? Egyáltalán h. kellene harolni ellene??? (rengesem?)

u.i. Elit/íj felállásom van (3/1-hez raányban)

A válaszokat előre közönöm.

Burning 04-30-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Zzerrrba'rahf (Post 91558)
Hello mindenki!

Kezdő mf gnóm hadis(varis) vagyok (5 szint). 30% feletti barakkal környékemen tekintélyes számúnak mondható varijaimmal (+10% kocsma az élőholtak fosztása & az éplisták miatt) eddig nem sok félni valóm volt...... & most 2-3 kör távolságra tőlem "cirkál" íj-ló felállásban (1:3.5-hez arányban) mf ork, aki még vándor is.:mad: Na már most számolgattam & arra jutottam, hogy nagyon beférne & akár a kőkorszakig lemészárolhatja tudományokban immár HIBÁTLAN orimat.
Na már most konfliktus még nem volt(sok gyenge ori van a környéken), de ez az ork több, mint konkurencia ,mert az pontlistán is szembeötlő, h. nagyon tapasztalt. Egy esetleges csúnya verést, pedig max. egy megelőző csapással tudnék -talán!!!- elhárítani (tekintve a lovakat, ki-kitámadgat más orikra, esetleg építek még templomot, v. barakkot?, v. kocsmát? a könyvtár + a bank helyére) Az biztos, ha ez az ori támad rám előbb: nekem kampec.
Szal most "B" terv gyanánt megpróbálok gyorsan szövit keresni.
De független attól, hogy hogy alakul kiváncsi vagyok h. a tapasztalat alapján 1 nem teljesen kiélezett(még barakkot?, még kocsmát?, v. templomot?) mf tudós/gnómnak mennyi esélye van egy (az infóim szerint maxin kiélezett) mf vándor/ork ellen? Egyáltalán h. kellene harolni ellene??? (rengesem?)

u.i. Elit/íj felállásom van (3/1-hez raányban)

A válaszokat előre közönöm.

leginkább az ork kitekizését ajánlhatom, aztán egy gyors pusztítás, de ha van tartaléka, akkor ezt tudja pótolni és a végén lehet, hogy te jársz rosszul...;)
a másik meg az, hogy akkor semmiképp ne kezdd el a harcot, ha 3 körre van és te nem vagy vándor ő meg igen...:o

Burning 04-30-2007 12:53

ajánlom, hogy ha van gömböd róla, akkor bontsál le kocsmát és templomot annyira, hogy neked ne sokkal legyen több (4-5-el legyen csak). a könyvtárakat és bankokat addig mindenképpen szedd le úgysem túl drága a nyersi 5-ben...;) és ajánlhatom, hogy pusztítani mennj, mert a kiélezett oriknak ezzel tudod a legtöbb kárt okozni, mert összeomlik az etetési rendszer meg nem lesz hely stb., ezen kívül tekercseit szedd el. mehet rá száraz vihar is...ha tanyás és nem rakis

Kubbi 04-30-2007 13:02

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91564)
ajánlom, hogy ha van gömböd róla, akkor bontsál le kocsmát és templomot annyira, hogy neked ne sokkal legyen több (4-5-el legyen csak). a könyvtárakat és bankokat addig mindenképpen szedd le úgysem túl drága a nyersi 5-ben...;) és ajánlhatom, hogy pusztítani mennj, mert a kiélezett oriknak ezzel tudod a legtöbb kárt okozni, mert összeomlik az etetési rendszer meg nem lesz hely stb., ezen kívül tekercseit szedd el. mehet rá száraz vihar is...ha tanyás és nem rakis

Igen tekizd le 0-ra a GNÓMmal. ;)

Szerintem, ne kezdeményezz megelőző csapással. Tarts anyni tolit és varit, hogy még tudd ártózni. A többit pedig barakk, toronyra építsd át. A feles kőbányát, agyagbányát, és fémbányát bonthatnád is, és a kórházakat is, ha még vannak. :)

Fefe013 04-30-2007 13:02

Én gyújtanék amíg megy, tekiznék és utánna pusztítás, de vhogy úgy pont ütés előtt gyújt és tekiz és még az ütés is alóla menjen! Meg lehet oldani csak számolni kell és vigyázni! Szvsz

Fefe013 04-30-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91565)
Igen tekizd le 0-ra a GNÓMmal. ;)

Szerintem, ne kezdeményezz megelőző csapással. Tarts anyni tolit és varit, hogy még tudd ártózni. A többit pedig barakk, toronyra építsd át. A feles kőbányát, agyagbányát, és fémbányát bonthatnád is, és a kórházakat is, ha még vannak. :)

Ez igaz, ha olyan jó nem kellene belekötnöd, nem tudom melyik 5-ös szint, de gondolok vkire és ha az akkor nem biztos, h előnyös nekimenni:D

nyolcvan 04-30-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91562)
leginkább az ork kitekizését ajánlhatom

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91564)
ezen kívül tekercseit szedd el

a gnómjával nehezen fogja kitekizni az orkot :D

persze ha szövetségbe lépsz, akkor talán valaki ki tudja tekizni..
földrengést és gyújtogatást biztos ne, mert kis hektárszámon nem ér semmit se

szerintem ne támadd meg, mert azzal csak eléred, hogy ő biztosan meg fog téged támadni.
És ha ő télleg mf, akkor ő nem tud rolad infót szerezni --> talán nem fog téged megtámadni elöször
Ha elöbb te akarod megtámadni, akkor télleg csak úgy érdemes, hogy utána nagy lesz a kárja és nem tud kísérni. Viszont ha akkora kárt okozol neki, akkor biztosan megjegyez, és elöbb utóbb újra találkoztok..
Amúgy meg gondolom a környéken több kezdő ori van, és inkább azokat fogja támadni.
ez az egész csak az én véleményem erről a helyzetről..

Kubbi 04-30-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 91568)
a gnómjával nehezen fogja kitekizni az orkot :D

persze ha szövetségbe lépsz, akkor talán valaki ki tudja tekizni..
földrengést és gyújtogatást biztos ne, mert kis hektárszámon nem ér semmit se

szerintem ne támadd meg, mert azzal csak eléred, hogy ő biztosan meg fog téged támadni, és ha ő télleg mf, akkor ő nem tud rolad infót szerezni --> talán nem fog téged megtámadni
Ha elöbb te akarod megtámadni, akkor télleg csak úgy érdemes, hogy utána nagy lesz a kárja és nem tud kísérni. Viszont ha akkora kárt okozol neki, akkor biztosan megjegyez, és elöbb utóbb újra találkoztok..
Amúgy meg gondolom a környéken több kezdő ori van, és inkább azokat fogja támadni.
ez az egész csak az én véleményem erről a helyzetről..

Végre valaki, megérti, hogy GNÓMmal nem lehet tekizni. :D
Pontosan ezt tenném a helyedbe. Hagyd békén. :)

Burning 04-30-2007 13:09

na ezt benéztem:D:o
a gnóm-on valahogy átsiklottam, csak odáig jutottam, hogy ork ellen van és, hogy ő hadi...:)

Burning 04-30-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91570)
Végre valaki, megérti, hogy GNÓMmal nem lehet tekizni. :D
Pontosan ezt tenném a helyedbe. Hagyd békén. :)

ezt mindenki megérti, aki elolvassa rendesen és tud játszani;)
na mármost vagy nem tudok játszani vagy nem olvastam el rendesen...:)

Fefe013 04-30-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91571)
na ezt benéztem:D:o
a gnóm-on valahogy átsiklottam, csak odáig jutottam, hogy ork ellen van és, hogy ő hadi...:)

Hoppá:eek: :eek:
Nem szóltam:D

Burning 04-30-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 91573)
Hoppá:eek: :eek:
Nem szóltam:D

nem voltam egyedül:D

Fefe013 04-30-2007 13:12

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91575)
nem voltam egyedül:D

A gnom az nekem is kimaradt!
Sztem hanyagold a kollégát, ha lehet:D

Kubbi 04-30-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 91576)
Sztem hanyagold a kollégát, ha lehet:D

De legalább a végén már mindenki 1et ért. :D

Fefe013 04-30-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91577)
De legalább a végén már mindenki 1et ért. :D

Happy End:D:D:D

Valezius 04-30-2007 13:20

Én csak kapkodtam a fejem ezekre a beírásokra, ess neki, püföld, ne várd meg míg neked megy :D

Szóval tényleg ha nem tud gömbözni, esélyes, hogy nem megy neked, másrészt én minden helyzetben a diplomáciát preferálom, mert jó lerengeted (azért négy rengés elsöpri az épületek 1/10-ét, ami nem semmi ha túl van élezve, én szerencsére ötödiken még nem voltam :D ) visszaépít fillérekből, visszaveszi drágán a katonát, aztán te is szenvedsz némi kárt, te is megcsinálod ugyanezt, és ott tartotok, mint előtte, csak közben szereztél mégegy ellenséget...

Kubbi 04-30-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91582)
Én csak kapkodtam a fejem ezekre a beírásokra, ess neki, püföld, ne várd meg míg neked megy :D

Anno nekem is ezt javasolták. :D:D
Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 91580)
Happy End:D:D:D

:D:D:D:D

Burning 04-30-2007 13:22

Quote:

Szóval tényleg ha nem tud gömbözni, esélyes, hogy nem megy neked, másrészt én minden helyzetben a diplomáciát preferálom, mert jó lerengeted (azért négy rengés elsöpri az épületek 1/10-ét, ami nem semmi ha túl van élezve, én szerencsére ötödiken még nem voltam :D ) visszaépít fillérekből, visszaveszi drágán a katonát, aztán te is szenvedsz némi kárt, te is megcsinálod ugyanezt, és ott tartotok, mint előtte, csak közben szereztél mégegy ellenséget...

meg vesztettél pénzt is:D

Burning 04-30-2007 13:24

Quote:

én szerencsére ötödiken még nem voltam :D

de jó neked:D
te negyedik szintről indulhattál:):p

Valezius 04-30-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91585)
de jó neked:D
te negyedik szintről indulhattál:):p

Szövegértésből egyes :p :D

De tudom milyen amikor ötödik szinten 4-szer lerengetnek és kapsz mellé egy száraz-vihart :D

Burning 04-30-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 91586)
Szövegértésből egyes :p :D

De tudom milyen amikor ötödik szinten 4-szer lerengetnek és kapsz mellé egy száraz-vihart :D

ja, hogy túlélzve nem voltál még ötödiken:D:)
na asszem megyek egyet aludni:D:o

Remedy 04-30-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 91587)
ja, hogy túlélzve nem voltál még ötödiken:D:)
na asszem megyek egyet aludni:D:o

Vagy lerengetve nem volt.... :)

Burning 04-30-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 91610)
Vagy lerengetve nem volt.... :)

ez sincs kizárva, de a ragozást figyelembe véve ikább a túlélezésre gondolt szvsz:)

jani 02-22-2010 20:20

Deffenzív Gnóm

Szerintetek 900h-ra 158ház18% 170barakk19% 131tanya15% 1raktár 160őrtorony18% 135kocsma15% 135templom15% 10bank 94%-os foglalkoztatotság Szerintetek életképes egy ilyen deffenzív Gnóm?? ( ja pénz a katikból)

Tsobi 02-22-2010 20:23

Quote:

Originally Posted by jani (Post 241588)
Szerintetek 900h-ra 158ház18% 170barakk19% 131tanya15% 1raktár 160őrtorony18% 135kocsma15% 135templom15% 10bank 94%-os foglalkoztatotság Szerintetek életképes egy ilyen deffenzív Gnóm?? ( ja pénz a katikból)

A full deffenzív országok soha nem életképesek, mert esélyük sincs az esetleges visszatámadásra. Ideális célpont leszel a középszerű szövetségeknek is ezzel a felépítéssel.

none 02-22-2010 20:24

Quote:

miért nem elf akkor már? :)
spec én ilyen gnómot ütnék elsőnek..:)

Hex 02-22-2010 20:25

Quote:

akkor inkább légy egy elf

All times are GMT +1. The time now is 08:42.