Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Az Őrző,vagy ahogy tetszik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1607)

Zoli 03-27-2007 19:25

Az Őrző,vagy ahogy tetszik

Hali!
szertnék feldobni egy labdát,hogy aztán gyorsan lecsaphassátok:)
Arra gondoltam,hogy micsoda dolog az,hogy a támadásokat annyi személyiség segíti (harcos,tábornok),a védekezést katonák ellen meg semmi.A szót itt most a Harcos személyiségre terelném,ami ,mint tudjuk a bejutás utáni hatékonyságot növeli.És ezt hogy lehet kivédeni,ha már bejutott az ellenség?
A megoldás szerintem egy új személyiség lenne,ami semlegessé teszi a harcos személyiségű játékosok előnyeit.Tehát mindent,amit a harcos plusszba kap,azt kapja az "őrző" vagy ami tetszik saját védelmére.
Például:
Harcos: +10% föld foglaláskor
Őrző : 10%-kal kevesebb veszteség földvesztéskor (vagy valami ilyesmi)
Üssetek!:D
Zoli

U.I.:Bocsi,de nem vettem észre,hogy ez a személyiségnév,már egy másik topicban foglalt, legyen mondjuk Védelmező,vagy mittomén.

Zoli 03-27-2007 19:41

Mindent át lehet ütni,kivéve,ha nincs,csak full íjj toronnyal (na jó,most egy kicsit túloztam)
épp ezért gondoltam erre a személyiségre.
ha meg valaki tolvaj,mert akar is valamit csinálni a védekezésen kívül is,akkor igen hasznos lehet a haragosokkal szemben.Szerintem

Dani 03-27-2007 19:48

Hát valóban nem lehet minden támadást kivédeni... De mért akarj mindenki, újabban, minden támadást kivédeni? Nem tudom egy játékot játszunk-e, de enegm eddig pont az fogott meg, hogy nincs üthetetlen ori, mindegyiknek lehet ártani valahogy. (Erről az üthetetlen elfről már folyik egy beszélgetés egy másik topicban) Ha neked ez nem jön be, ajánlom a teveclubot! Elnézést kérek...

Zoli 03-27-2007 19:53

nem kivédeni akarom a támadást,hanem csökkenteni a veszteséget
Savaria,nektek vari,és toli ellen ott a túlélő

Synkel 03-27-2007 20:23

Meg legyen Fegyőr is, hogy kevesebbet lopjanak, mer attól majd jól megijednek a tolvajok. Meg legyen Pap, aki mindenféle ártózásnak enyhíti a hatását, illetve elősegíti a helyrehozatalt. Hiszen van Tolvaj és Varázsló személyiség is. Meg legyen Bróker, aki lophat a kereskedőktől, mert ellene nem védenek a bankok, meg legyen Illatmester, akit kisebb hatékonysággal támadnak az orkok...

BimmBimm 03-27-2007 20:45

Különböző ellenpéldákkal már nagyon elmentünk szerintem, de abban egyet értek hogy sok értelme nem lenne. Mire jó? Ez is csak olyan 4. - 5. személyiség lenne, és már bocs, de aki 4 szer 5 ször fordul sztem az meg tudja oldani az ilyen problémákat. Mint ahogy írták előttem, Elf kell és bevédekezel ijakkal, de mivel ez egy (mint ahogy a neve is mutatja) támadásokon alapuló játék, nem is szabadna egy kifejezetten védekező személyiséget berakni...

Westie 03-27-2007 20:50

Lehet, h egy törpe A-ban örülne neki, ha kevesebb földet vinnének tőle :)
Csak hogy valaki ne csak ellenérvet mondjon :D

Synkel 03-27-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 82992)
Különböző ellenpéldákkal már nagyon elmentünk szerintem, de abban egyet értek hogy sok értelme nem lenne. Mire jó? Ez is csak olyan 4. - 5. személyiség lenne, és már bocs, de aki 4 szer 5 ször fordul sztem az meg tudja oldani az ilyen problémákat. Mint ahogy írták előttem, Elf kell és bevédekezel ijakkal, de mivel ez egy (mint ahogy a neve is mutatja) támadásokon alapuló játék, nem is szabadna egy kifejezetten védekező személyiséget berakni...

És szerinted milyen személyiségek kellenek? Valami ami erősebb a mostaniaknál, és elsőnek választja mindenki? Annak mi értelme lenne?

BimmBimm 03-27-2007 21:33

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82998)
És szerinted milyen személyiségek kellenek? Valami ami erősebb a mostaniaknál, és elsőnek választja mindenki? Annak mi értelme lenne?

:eek: Te azt hol olvastad hogy én azt írtam hogy kell egy új szélyiség?:confused: :confused: Egy szóval nem írtam ilyet mert szerintem jó így ahogy van...

Cece 03-27-2007 21:51

Ejjnye... lopikálni akarunk büntetlenül? :D
Nah szerintem tök felesleges leírni a véleményemet (már megint), mert ezt már mindenki kívülről fújja :D
Kivan csukva, hogy egy ilyet támogassak :)

Valezius 03-27-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82998)

Ha lesz az új személyiség (valaha) annak csak úgy van értelme, ha akár elsőnek is választanád. Tehát bizonyos stratégiához remek.

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 82970)
sokszor egy gömbözés után mikor meglátják a full üres orit tele lovakkal+íjjal, az emberek 60-70%-a inkább más vizekre evez.

Ezt meg sajnos nem értem egy full üres ori hogyan lehet tele pacival és íjjal. :eek:

dreaman68 03-27-2007 23:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82980)
legyen Illatmester, akit kisebb hatékonysággal támadnak az orkok...

ezért adnék párezer zöldet de sajna nem tudok egyet sem:D:D nagyon tetszik:D

Véleményem:
sztem felesleges, a hódban enm a támadások rátáját kellene csökkenteni. Meg milyen szép is lenne egy elf őrző aki lopikál 4-5 körről....

Szecsa 03-28-2007 09:28

Szerintem sem kell iyen orzo...így is rengeteg a deffenziv ori, a jatek pedig hoditasokrol szol elsosorban :)

LotR 03-28-2007 10:13

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 82992)

Ezzel egyáltalán nem értek egyet, akkor minek 9 személyiség csökkentsük 6-ra:D vagy még kevesebbre:)

Egy másik topicban pont védő személyiséget akarnak bevezetni,
ha ennyire ellenzed, akkor ott mértnem szólsz hozzá?
Fejezed ki a véleményed? :O

LotR 03-28-2007 10:14

Lehet nem értem pontosan de akkor csak a harcos személyiségek ellen védene? :O
Ha nem akkor sem tetszik, ha azt akarod keveset vigyenek tőled,
ne egy személyiséggel oldjuk már meg..
Van arra játékban gyakorlati megoldás...

Zoli 03-28-2007 13:10

a hektárt nem tudja levédeni az ember.(jó-jó,tudom,azért kell a "beton íjj toronnyal")

BimmBimm 03-28-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 83089)
Ezzel egyáltalán nem értek egyet, akkor minek 9 személyiség csökkentsük 6-ra:D vagy még kevesebbre:)

Egy másik topicban pont védő személyiséget akarnak bevezetni,
ha ennyire ellenzed, akkor ott mértnem szólsz hozzá?
Fejezed ki a véleményed? :O

Azért nem szólok hozzá, mert nem követtem annak a topic-nak a hsz-ei és nem akarom visszaolvasni mindet... De továbbra is azt mondom, hogy egy védekező oriban mi a jó? Hehe olyan beton vagyok hogy nem tudnak beférni, de én sem tudok kimenni mert ahhoz hurka vagyok, nah akkor gyüjtök tekit meg pénzt, és akkor én hú de nagy ász vagyok... Kell több féle személyiség, de sztem egy védekező személyiség nem célravezető olyanoknak akik kezdők és nem tudják mik legyenek.

Zsáni 03-28-2007 16:50

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 83072)
Szerintem sem kell iyen orzo...így is rengeteg a deffenziv ori, a jatek pedig hoditasokrol szol elsosorban :)

egyetértek..

Andrew 03-28-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 83170)
a hektárt nem tudja levédeni az ember.(jó-jó,tudom,azért kell a "beton íjj toronnyal")

de, letudja, csak kicsit költséges, és kérdéses, hogy van-e értelme:
lebontassz mindent, és újraépíted
akkor még harcos személyiséggel sem fognak foglalni :D

skiti 03-28-2007 18:19

ugye ez a felvetés csak valami ugratás?:)

Davalon 03-28-2007 18:25

Már olyan sokszor leírjátok hibásan, könyörgöm, az ÍJÁSZ vagy ÍJAS, egy j-vel, nem látjátok naponta a Hódítóban???

Synkel 03-28-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 83187)
Azért nem szólok hozzá, mert nem követtem annak a topic-nak a hsz-ei és nem akarom visszaolvasni mindet... De továbbra is azt mondom, hogy egy védekező oriban mi a jó? Hehe olyan beton vagyok hogy nem tudnak beférni, de én sem tudok kimenni mert ahhoz hurka vagyok, nah akkor gyüjtök tekit meg pénzt, és akkor én hú de nagy ász vagyok... Kell több féle személyiség, de sztem egy védekező személyiség nem célravezető olyanoknak akik kezdők és nem tudják mik legyenek.

A kezdők a lehető legritkább esetben választanak védekező személyiséget. Harcos, Tábornok, és Kereskedő a sláger. Fajnak pedig az ember és a hulla. Szal a kezdőkre hivatkozó érvet elég izésnek tartom.
A védekező ori meg védekező ori, és kész, hadd tegye. Van aki szeret játszani, de nincs túl sok ideje rá, annak tökéletes. Ismerek olyat is, aki haladgat szépen bebetonozva, mert alapvetően a fórum miatt játszik, annyira nem verekedő fajta. Mindenki úgy játszik ahogy akar, nyilván a ráfordított idő és energia tükröződik majd az eredményein is.

Olyan új személyiséget, ami elég táp ahhoz, hogy elsőnek beválasszam, semmiképp nem támogatok. A klánom érdekszférájába tartozik kis hetes és kis ötös játékos is. Valahogy kialakult egy olyan általános vélemény, hogy akinek sok kékje van, az nem tud játszani, és különösebb tapasztalata sincs, merthogy eddig átszáguldott a szinteken. Ehhez képest ők kifejezetten aktívak, agresszívak, és semmiképp nem merném tapasztalatlannak se nevezni őket 5-6 év folyamatos hadakozás után. Ha adunk nekik egypár olyan ütős személyiséget, amit bárki beválasztana elsőnek a tudós helyett, akkor biztos vagyok benne, hogy komoly jksz nélkül nem lehetne legyőzni őket. Azt meg nem szeretném.

Tudom, akinek most egy személyisége van szeretne még egypár full-tápost amiből választhat, hogy keményebb legyen, de ezek a sokszemesek mindet felveszik hirtelen, aztán nyílnának a topicok, hogy gyengítsük már a személyiségeket...

BimmBimm 03-29-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 83343)
A kezdők a lehető legritkább esetben választanak védekező személyiséget. Harcos, Tábornok, és Kereskedő a sláger. Fajnak pedig az ember és a hulla. Szal a kezdőkre hivatkozó érvet elég izésnek tartom.
A védekező ori meg védekező ori, és kész, hadd tegye. Van aki szeret játszani, de nincs túl sok ideje rá, annak tökéletes. Ismerek olyat is, aki haladgat szépen bebetonozva, mert alapvetően a fórum miatt játszik, annyira nem verekedő fajta. Mindenki úgy játszik ahogy akar, nyilván a ráfordított idő és energia tükröződik majd az eredményein is.

Ez a kezdős rész érdekes... a kezdők alapvetően azt sem tudják melyik faj mire jó, mert lusták súgót olvasni és ilyenkor jelennek meg (számos esetben) az élőhalott varázsló országok... Vannak akik úgy szeretnek játszani, hogy csak védekeznek, tegyék, nem gond, de ne akarjuk már őket mégtovább erősíteni...

All times are GMT +1. The time now is 21:46.