Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Kutyuleee 03-27-2007 15:23

Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e...

A véleményetekre lennék kiváncsi hogy Auschwitz-Birkenau elfogadható-e egy online háborús játékban országnévnek.

Colony 03-27-2007 15:27

A választási lehetőségeket jól megfogalmaztad??? Az első elég értelmetlen!!!

Kutyuleee 03-27-2007 15:29

Bocsi a szavazást elrontottam tehát az első opció
"Igen, engem különösebben NEM zavarna ha ilyen országnév lenne" akarna lenni

Ati 03-27-2007 15:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82844)
Bocsi a szavazást elrontottam tehát az első opció
"Igen, engem különösebben NEM zavarna ha ilyen országnév lenne" akarna lenni

átjavítottam :)

Kutyuleee 03-27-2007 15:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82846)
átjavítottam :)

köszi Ati:D

laci 03-27-2007 15:38

Hát... szerintem olyasmiről elnevezni egy országot, ami semmi másról nem híres, mint több millió ember megkínzásáról és megöléséről, elég nagy tahóság...

szamóka 03-27-2007 15:41

Teljességeel elfogadhatalan egy olyan név, amely emberiség elleni bűn(ök) szimbóluma. Még akkor is, ha az áldozatok emlékének múzeumot hoztak létre.

Croissant 03-27-2007 15:48

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 82852)
Teljességeel elfogadhatalan egy olyan név, amely emberiség elleni bűn(ök) szimbóluma. Még akkor is, ha az áldozatok emlékének múzeumot hoztak létre.

A név-vadász topicban már elmondtam a véleményemet... Az előttem szólókat sem szeretném ismételni, tehát nem tartom elfogadhatónak ezt az orinevet, mert bántó és rossz emlékű... A 2. lehetőségre szavazok...

szamóka 03-27-2007 15:58

Erről inkább Atit kérdezd...

dreaman68 03-27-2007 16:15

szavaztam én is a véleményemet már kifejtettem máshol...

Smooth Scroller 03-27-2007 17:01

akkor innentol kezdve engem meg a budapest nevu orik zavarnak, meg esetleg a london nevuek, vagy gyor, debrecen es igy tovabb...

laci 03-27-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 82891)
akkor innentol kezdve engem meg a budapest nevu orik zavarnak, meg esetleg a london nevuek, vagy gyor, debrecen es igy tovabb...

Ahogy már írtam: Auschwitzban tudtommal SEMMI nincs, ami érdekes lehetne, vagy amiről híres lehetne, kivéve a haláltábor. Magyarul elég egyértelmű, hogy mire gondol, mire céloz az, aki ezt a nevet használja.

Vagy jöjjön ide az, akié az ország, és mondja meg, hogy mi másról jutott eszébe a név?

Remedy 03-27-2007 17:05

En is szeretnem ha mind az 500 felmerulo problemas orszagnevnek uj topic lenne nyitva... gratula, nagyon "jo" otlet volt, de tenyleg.... :P

laci 03-27-2007 17:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 82894)
En is szeretnem ha mind az 500 felmerulo problemas orszagnevnek uj topic lenne nyitva... gratula, nagyon "jo" otlet volt, de tenyleg.... :P

"Remedy elfogadható országnév-e..." :D :D

Zsáni 03-27-2007 17:08

Quote:

nyahát...második eset, hogy teljesen egyetértek veled... :)

Dragi 03-27-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 82897)
nyahát...második eset, hogy teljesen egyetértek veled... :)

és még számolod is ?:p :D:D

Bogár 03-27-2007 17:10

Quote:

az Auschwitz vagy a Birkenau nevek nem sorolhatóak egy kategóriába a Budapest vagy London nevekkel, és ezt te is nagyon jól tudod.

aki ezt a nevet választotta, az sem kizárható, hogy a 'Halál a zsidókra' helyett választotta, mivel az tuti, hogy nem lenne elfogadható.

Zsáni 03-27-2007 17:10

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 82898)

ezt a kettőt nem nehéz észben tartani :)

laci 03-27-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 82901)
ezt a kettőt nem nehéz észben tartani :)

Látszik hogy nem vagy szőke :D

Kutyuleee 03-27-2007 17:12

Quote:

Öhhh nem hiszem hogy kéne ennyi új topic, leginkább a szavazás miatt csináltam a topicot, mivel a név-vadász topicban elég szép vita alakult ki ebből a névből

Croissant 03-27-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 82898)

Kettőig még el tud számolni :)

Ati 03-27-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 82900)
aki ezt a nevet választotta, az sem kizárható, hogy a 'Halál a zsidókra' helyett választotta, mivel az tuti, hogy nem lenne elfogadható.

Sőt, az sem kizárt, hogy valaki azt mesélte neki, hogy ott lakik a Télapó, és ezért választotta ezt...

Kezdünk kicsit szélsőségekbe menni, ennek a "vajon mi helyett választotta ezt?" kérdésnek mi értelme van?

Kutyuleee 03-27-2007 17:13

Quote:

Auschwitz-birkenau nem egy város neve!!!!
az simán csak Auschwitz.

Kubbi 03-27-2007 17:13

Én is szavaztam. :D
Véleményem:
Nem értem miért indít valaki ilyen nevű országot.
Ez miért tetszik annyira valakinek?
Mert, lehet hogy azt mondanám, hogy nem zavar ha hallanám, annak a véleményét, aki ezt a nevet választotta.
Szóval kiváncsi lennék, ki miért? :)

Így alapból, első felindulásból azt gondolom, hogy különböző szélsőséges nézetei reklámozásáért választja ezt a nevet, amit teljességgel undorítónak tartok.
De ha csak azért választja ezt a nevet, mert ott született, akkor nem zavar különösebben.
Bár akkor is lehetne kellemesebb ország nevet is adni. Nem hiszem, hogy valakinek létszükséglete, hogy ezzel a névvel találkozzon nap-mint nap, és nem talál, ás találó nevet.

Kutyuleee 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82905)
Sőt, az sem kizárt, hogy valaki azt mesélte neki, hogy ott lakik a Télapó, és ezért választotta ezt...

Kezdünk kicsit szélsőségekbe menni, ennek a "vajon mi helyett választotta ezt?" kérdésnek mi értelme van?

sztem is hülyeség ez a kérdés

Ati 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82906)
Auschwitz-birkenau nem egy város neve!!!!
az simán csak Auschwitz.

... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.

Zsáni 03-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by laci (Post 82902)
Látszik hogy nem vagy szőke :D

kösz :p :p :p

laci 03-27-2007 17:16

Quote:

Legyünk jóhiszeműek, de azért ez már túlzás... Akkor maradjanak meg ezek a (bocsánat :o ) "Gecimanó" meg hasonló országnevek is, mert lehet hogy valaki azt mesélte nekik, hogy az a Télapó egyik ajándékcsomagoló manójának a neve?

Bogár 03-27-2007 17:17

Quote:

igazad van, de ez szerintem mindenképpen sértő név. akinek kimondjuk az Auschwitz nevet, annak biztos, hogy nem egy tuti nyaralóhely jut az eszébe, feltéve, ha tudja, miről van szó. számomra elsősorban antiszemita jelentése van. és nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.

Kutyuleee 03-27-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82909)
... amit ugyanúgy elleneztek sokan, csak most van egy másik példa is, és épp ezen lovaglunk, nem azon.

Én azt nem elleneztem:D Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban

Kutyuleee 03-27-2007 17:20

Quote:

Originally Posted by laci (Post 82912)
Legyünk jóhiszeműek, de azért ez már túlzás... Akkor maradjanak meg ezek a (bocsánat :o ) "Gecimanó" meg hasonló országnevek is, mert lehet hogy valaki azt mesélte nekik, hogy az a Télapó egyik ajándékcsomagoló manójának a neve?

Vagy egy zenei "mű" címe is amúgy:D

laci 03-27-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82914)
Én azt nem elleneztem:D Auschwitz egy 800éves történelemmel rendelkező város lengyelországban

Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni!;) ), a haláltáboron kívül :)

Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.

Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.

Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...

Kutyuleee 03-27-2007 17:34

Quote:

Originally Posted by laci (Post 82916)
Mondj nekem 3 jellemző dolgot Auschwitzről, meg a 800 éves történelméről (de csakis saját forrásból, nem utánanézni!;) ), a haláltáboron kívül :)

Amit itt csinálunk, az játék a szavakkal, semmi más: tudjuk, mi volt Auschwitzban, valószínűleg az is tudta, aki így nevezte el az országát (mellesleg, kíváncsi lennék, hogy ha van több országa is, mi lehet azoknak neve...), és ezzel kész. Ha megmarad, nem tehetek ellene semmit.

Bár most már végképp nem értem, hogy a III. Birodalom nevő ismerősöm miért kellett anno megváltoztassa a nevét, ilyen alapon az is maradhatott volna, akármikor ki lehetett volna magyarázni.

Ati, ez a névvadászos topic tényleg félrement, sokkal jobb volt, amikor csak jött egy üzenet, hogy a páciens változtassa meg az országa nevét, azzal kécc...

nem tudok csak mondtam hogy 2 külön dolog auschwitz és auschwitz-birkenau...

Synkel 03-27-2007 17:41

Szavaztam, különösebben nem véleményezem, amit akartam elmondtam a névvadász topicban. Nem elfogadható országnév.

tdomo 03-27-2007 19:36

Engem különösebben nem zavar, de belátható, hogy akiknek a rokonait esetleg elhurcolták, baromira zavaró lehet egy ilyen országnév.

Andrew 03-27-2007 20:18

Quote:

Originally Posted by Penge (Post 82947)
tokomkivanma (#424019) [5/W]

nekem is :D:D:D - ebből érezhető, elolvastam a topicot

borzasztóan elegem van abból, hogy mindenre a Holocaustot hozzák föl, mindenhol azzal védekeznek, azzal dobálóznak
ott az egésszel a gond, hogy bizony egy (meglehetősen elítélendő, és gusztustalan) történelmi eseményből politikai ügyet csinálnak, amit úton útfélen hangoztatnak
megjegyzem, akik tették, azok megkapták büntetésüket, és már egy halom kártérítést is szétosztottak (olyanoknak is,. akiknek egyáltalán nem lenne rá szüksége), ettől függettlenül a mai napig évi 4-5 holocaust megemlékezés biztos van
arról persze mélységes nagy hallgatás van, hogy a szerencsétlen palesztinokat ott írtják és nyomják el, ahol tudják, de legalább ők védekezni sem tudnak világpolitikai szinten -> és ha nem figyelünk, velünk is ez lesz (sajnos így van, csak ezt senki sem meri kimondani)

remélem senki nem gondolja ezután, hogy valami szésőjobbos fanatiku vagyok, csak nem árt megnézni a dolgokat a másik oldalról is

Átpakoltam ide, bár lassú voltam, és ott is megmaradt :D
(ugyan ez a véleményem az antiszemitizmusról is)

Hóhér 03-27-2007 21:28

OFF

valameliyk topicban írtam hogy voltam Lengyel körúton , nos a fent említett települést is érintettem...

ki volt írva a táblára a város neve...
sőt a térképen is ki volt...

sőt még laktak is ott emberek...
( nem menekültek el , mert ez a név szerepel egy csomó adatukban )

egyetlen dolog fogott meg a fent említett településen...

a főbejáratnál az első csarnokban kb 30 nyelven voltak kiírva a falon az olvasni valók...

a számok megdöbbentőek voltak, főleg magyar vonatkozásban, amit a magyar házban lehetett olvasni...

de a magyar kiírás nem fért el a 30 nyelv mellett...

levontam a köveztketetéseket, és abszolút nem érdekel a most kezdődő kb 3874ik kártalanítás...

egyenlőbbek mindíg vannak...

hogy a topichoz is szóljak...

lehet túl nyugodt a természetem ( :D :D ), de nem tudnátok egyetlen olyan ország nevet sem mutatni , ami zavarna a játékban , nem tudnék tőle aludni, esetleg sereget indítani..

Cece 03-27-2007 22:12

Olyan szavazási opció nincs, hogy : "Engem rohadtul nem érdekel!"
Mert én arra szavazok. Tőlem akár Hitlernek, Napóleonnak , Leninnek, Gorbacsovnak, Besenyő pista bácsinak, Vinetúnak, Orbán Vikinek, Szlóbó Milosevicsnek vagy épp valami városnak, országnak, npővénynek, állatnak vagy akárminek nevezheti magát. Engem nem érdekel. Ne legyen vulgáris oszt kész.
Lehet az ilyet kritizálni + filózni róla amennyit csak akartok, ha nincs jobb dolgotok. Mindenkit sérthet valami, ami a másik számára közömbös. El lehet ítélni azt aki úgy nevezi el az országát, ami esetleg másokat sért valamilyen formában... de sehol nem írja a szabályzatban, hogy 10évesek, értelmi fogyatékosok, tömeggyilkosok, sátánisták stb nem jácchassák a Hódítót és számukra lehet, hogy egészen mást jelentenek bizonyos kifejezések, mint a "normális emberek" számára.
Soha nem értetem az ilyet. Az álltalános iskolát, ahova jártam régen Április 20. állt. iskolának nevezték. Mittom én hány év múlva átnevezték Nikola Tesla Á.I. re mert valakinek eszébe jutott, hogy Adolf Hitler pont április 20.án született... Most akkor mi van? Április 20.-a fekete nap és minde elitélendő és törlendő, ami ekkor történik? Mi van , ha én 2 nappal később születek? Akasztjam fel magam, mert akkor lenne a szülinapom mint Hitlernek? Ez hülyeség. Most kissé átestem a ló tuloldalára, de ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem kell az ilyesmivel foglalkozni. Legalább is nem itt.
Van ez a 666 dolog is, amit mindenki rögtön a gonoszhoz köt, közben kicsit utána kellene nézni.
Sok híres, vagy inkább hírhedt történelmi személyiség sért bizonyos embereket valami miatt, de ez szerintem nem kéne hogy ITT problémát okozzon.
Genghis Can nevét érdekes módon senki sem említi és senkit sem sért, pdig az ürge érdekes dolgokat művelt annak idején. Aki nem hiszi járjon utána. Ráadásul nem egy ori kötődik a nevéhez. De az ilyesmi, nem győzöm hangsúlyozni: nem kell, hogy érdekeljen egy internetes játékban senkit. Ha nem teccik ártózd le, lopd + , mészárold, pusztitsd, foszd stb jobban, mint ha egyt szimpibb ori lenne.
Egy másik kultúrában lehet hogy egészen mást jelent. Kicsit talán mindenki lehetne flexibilisebb és nem kéne ilyen dolgokra koncentrálni, mert rossz az aki rosszra gondol. Álltalában az kiabál a legjobban akinek a háza ég.

dreaman68 03-27-2007 22:39

Quote:

komolyan nem értelek miért bírálod azt h nyitottak ennek egy topicot. Komoly vita alakult ki és legalább itt lesz megbeszélve...

Quote:

azért a két dolgot nem kellene egy kalap alá venni

Még azt sem értem h miért jó ez ha egy stratégiai JÁTÉKBA beszivárognak ilyen dolgok. Sztem ennek gátat kellene vetni. Valamennyire a hód arculatát is rontaná ha elszapodornának....

Valezius 03-27-2007 23:39

Nyelvhelyesség

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 83013)
Még azt sem értem h miért jó ez ha egy stratégiai JÁTÉKBA beszivárognak ilyen dolgok. Sztem ennek gátat kellene szabni. Valamennyire a hód arculatát is rontaná ha elszapodornának....

Íj, ez az egyik legidegesítőbb fordulat, amit használni szoktak! :o
Tehát van határt szab és van gátat vet. Gátat szab nincs, és remélem, sose lesz. :D

All times are GMT +1. The time now is 03:35.