Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Segítség új játékosoknak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1596)

werden 03-26-2007 15:19

Segítség új játékosoknak

Sziasztok
Nem értem miért allák hátrább mint A többiek???
Nekem jellenleg 8351 pontom van a masiknak meg csak 8331 pont ja van
Lécci segítsetek
Köszi

Ati 03-26-2007 15:23

Quote:

Originally Posted by werden (Post 82429)
Sziasztok
Tényleg lehet fajt változtani?
az hogy kell , mikor lehet
és hogy lehet séges az hogy egy országnak több személyisége van.
Az mikor lehetséges

Szia!

Ha már választottál fajt, akkor legközelebb akkor fogsz tudni, ha fellépsz a következő szintre. Ott újra választhatsz fajt is és személyiséget is. Maradhatsz ugyanaz, mint azelőtt voltál, vagy lehetsz más is, ahogy szeretnéd.

Ha már végigjártad az összes szintet, ami a játékban van, akkor szerezhetsz plusz személyiségeket. Ezzel kapcsolatban idézet a feljutás súgóból, ez minden lényeges információt tartalmaz:

" Hogy a játék a legfelső szinten se váljon értelmetlenné, lehetőséged van az országod 5. szinten való újraindítására. Ez esetben Te magad választhatod meg, hogy melyik 5. szintű csoportba kerülj, és mivel nem új játékos vagy, ezért az 5. szintről a közös fórumot is elérheted. Sőt! Ilyenkor, ahányadik alkalommal játszod újra a játékot, annyi személyiséget választhatsz országodnak! Ha tehát egyszer már feljutottál a legfelső szintre, és onnan újraindultál az 5. szinten, akkor már két személyiséget választhatsz. Ha már kétszer is jártál fent, akkor újraindulás után már 3 személyisége is lehet országodnak stb."

Kubbi 03-26-2007 15:25

Tárgytalan. Megelőztek. :D

De a segítőkésség az megvolt részemről is. :D

werden 03-26-2007 15:32

werden

Köszönöm a választ

Valezius 03-26-2007 15:38

Én válaszoltam a másik részben :o

Bogár 03-26-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82436)
Én válaszoltam a másik részben :o

én is most látom, hogy 2 verzió is van... :o

nem tudom megszokni, hogy a témákat szép sorjában olvassam. :D

laci 03-26-2007 22:29

Mi ez, hirtelen 2 topic a fajválasztással kapcsolatban? :eek:

Valezius 03-26-2007 23:39

Azt hittem, Ati ezt be fogja zárni a remek névválasztás miatt. A másikat meg át kéne rakni a helyére. Elég nagy az összevisszaság, a megbeszélések felét is általános beszélgetésnek nyitják mostanában az emberek. :o

Ati 03-27-2007 08:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82680)
Azt hittem, Ati ezt be fogja zárni a remek névválasztás miatt. A másikat meg át kéne rakni a helyére. Elég nagy az összevisszaság, a megbeszélések felét is általános beszélgetésnek nyitják mostanában az emberek. :o

Gondolom azokról csak beszélgetni szeretnének, azt nyugodtan lehet. Értelemszerűen azok nem kerülnek sose abba a stádiumba, hgy komolyan foglalkozzak velük, azokat általában nem is olvasom. Ha valaki valamilyen Hódítós témáról beszélgetin szeretne, hát miért ne tegye? :)

Valezius 03-27-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82707)
Gondolom azokról csak beszélgetni szeretnének, azt nyugodtan lehet. Értelemszerűen azok nem kerülnek sose abba a stádiumba, hgy komolyan foglalkozzak velük, azokat általában nem is olvasom. Ha valaki valamilyen Hódítós témáról beszélgetin szeretne, hát miért ne tegye? :)

Ez világos, nyilván nem lesz velük semmi. De akik nyitották, azok nem nagyon tudják ezt. Szóval jó lenne, ha minden téma a helyére ketrülne, szerintem. :)

Hóhér 03-27-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82748)
Ez világos, nyilván nem lesz velük semmi. De akik nyitották, azok nem nagyon tudják ezt. Szóval jó lenne, ha minden téma a helyére ketrülne, szerintem. :)

ööö

aki nyit egy igen kidolgozott témát, mert van egy kihagyhatatlan ötlete a hódítóval kapcsolatban , szerited túl nagy elvárás, hogy tudja melyik topicba kell nyitni?

:D :D

Cece 04-01-2007 19:41

Egy kósza kérdés amiért nem nyitok új topicot:
Ha megkötöttél egy szövetségi kapcsolatot egy másik országgal, azt 72 körig semmiképp nem bonthatod fel. De mi van, ha a szövi mondjuk 2tagú és az egyik a 72óra előtt fellép, vagy töröl vagy mittom én. A hoppon maradt tag számára ez esetben is érvényes a 72óra, vagy a szövetség azonnal bontottnak számít?!

Synkel 04-01-2007 23:41

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 84163)
Egy kósza kérdés amiért nem nyitok új topicot:
Ha megkötöttél egy szövetségi kapcsolatot egy másik országgal, azt 72 körig semmiképp nem bonthatod fel. De mi van, ha a szövi mondjuk 2tagú és az egyik a 72óra előtt fellép, vagy töröl vagy mittom én. A hoppon maradt tag számára ez esetben is érvényes a 72óra, vagy a szövetség azonnal bontottnak számít?!

Ha a vezér tűnik el, akkor kell pár kör, és bomlik a szövi. Egyébként úgy tudom, azonnal bomlik, megkötés végülis mf-re váltásnál van, hogy 72 körig nem állhatsz vissza szövitagra- vagy vezérre.

Cece 04-03-2007 16:13

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84207)
Ha a vezér tűnik el, akkor kell pár kör, és bomlik a szövi. Egyébként úgy tudom, azonnal bomlik, megkötés végülis mf-re váltásnál van, hogy 72 körig nem állhatsz vissza szövitagra- vagy vezérre.

Az OK Synk, de itt a fordítottja volt. Szövivezérről nem ment a váltás mf-re és erre való utalást a súgóban nem találtam.

Killer 04-05-2007 08:48

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 84700)
Az OK Synk, de itt a fordítottja volt. Szövivezérről nem ment a váltás mf-re és erre való utalást a súgóban nem találtam.

szövivezérről csak akkor tudsz váltani ha már nincs egy szövid sem

Kutyuleee 04-05-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 85000)
szövivezérről csak akkor tudsz váltani ha már nincs egy szövid sem

Ejj már 4 postot is lusta vagy visszaolvasni, a lényege az volt hogy egyedül maradt a szöviben mint vezér, és nem tudott mf-re váltani...

rumli 04-06-2007 16:11

Sziasztok !

Óriás vagyok tudós személyiséggel és a tudományok területén van egy kis gondom. Mágiából 9000 tekercsel 44%-on vagyok de lakáshelyzet területén 9600 tekercsel csak 40%. Most akkor hogy van ez? Előpre is köszi a segítséget.:)

Grabi 04-06-2007 16:12

lakásból nem lehetett elérni a faji többletet. azaz oriasnál 40%-ot

súgó: Tudós A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhető maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre.

rumli 04-06-2007 18:38

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 85447)
lakásból nem lehetett elérni a faji többletet. azaz oriasnál 40%-ot

súgó: Tudós A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhető maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre.

Akkor ez a megoldás...hát nincs mit tenni :( pedig jól jött volna az az 5 %-ék, köszi a segítséget!

Valezius 04-06-2007 18:49

Quote:

Originally Posted by rumli (Post 85478)
Akkor ez a megoldás...hát nincs mit tenni :( pedig jól jött volna az az 5 %-ék, köszi a segítséget!

Elleszel nélküle is. ;)

rumli 04-07-2007 16:39

Lenne még itt valami amiben nem vagyok biztos jobban mondva nem tudom...ha elmegyek szabira kopnak a tekercseim? az az 1% ami 200-400 heki között van mivel én még itt tartok :) nem szeretném ha tudatlanságom miett a túlfeszített létszám megbosszulná magát és elmennének az emberkéim :( előre is köszi annak aki segít :)

Grabi 04-07-2007 16:41

nem, nem kopnak

Stev 04-08-2007 01:08

Quote:

Originally Posted by werden (Post 82429)
Sziasztok
Nem értem miért allák hátrább mint A többiek???
Nekem jellenleg 8351 pontom van a masiknak meg csak 8331 pont ja van
Lécci segítsetek
Köszi

Werden, ne a nyitókérdést változtasd meg mindig, mert úgy egyrészt nem fogják olvasni, másrészt értelmetlen lesz a topic.

Stev 04-08-2007 01:12

Valószínűleg azért állsz hátrébb a listán, mert a kör közepén nézted, de körváltáskor még neki volt több pontja. A lista mindig csak váltáskor frissül, de az érték a pillanatnyi helyzetet mutatja.

rumli 04-08-2007 07:35

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 85800)
nem, nem kopnak

Ezer köszönet és hála :)

VLaC 04-09-2007 19:03

Hello!

Lenne 2 kérdésem:
1. Több topicban is írták már hogy egy országról lepattant vki, az illető pedig "hazakísérte" a támadó sereget.
Ez a hazakísérés dolog mit jelent egész pontosan?
2. Olyat is olvastam, h vki 3-4 sereggel kísért haza vkit. Ehhez az kell, hogy a 3-4 sereg egyenként is erősebb legyen, mint a hazakísért sereg?

Régebben már játszottam, most kb. 1 hónapja játszok megint, de ezt nem értem, és súgóban sem találtam róla semmit.
Bocs, ha kicsit hülyén fogalmaztam, remélem értitek, h mit nem értek:)

Remedy 04-09-2007 19:17

Quote:

Originally Posted by VLaC (Post 86301)
Hello!

Lenne 2 kérdésem:
1. Több topicban is írták már hogy egy országról lepattant vki, az illető pedig "hazakísérte" a támadó sereget.
Ez a hazakísérés dolog mit jelent egész pontosan?
2. Olyat is olvastam, h vki 3-4 sereggel kísért haza vkit. Ehhez az kell, hogy a 3-4 sereg egyenként is erősebb legyen, mint a hazakísért sereg?

Régebben már játszottam, most kb. 1 hónapja játszok megint, de ezt nem értem, és súgóban sem találtam róla semmit.
Bocs, ha kicsit hülyén fogalmaztam, remélem értitek, h mit nem értek:)

Ez azt jelenti, hogy az orszag, mivel tamadott, ezert a vedelme gyengult a tamado sereg vedoertekevel.(ork kitam bonusztol most eltekintek :D) Ugye ha ezek pl elitek, akkor jelentosen gyengult. Ha pattan rajtad, es meg mindig 2 koros, akkor te visszatamadhatsz, hazakiserheted. Ez azt jelenti, hogy a te tamadosereged ugyanabban a korben fog hozzaerni, mint ahogy neki hazaer a sajat serege, es ilyenkor ugye a tamadas fog eloszor lezajlani, azaz tobb eselyed van beutni. Nem a hazakisert seregnel kell erosebbnek lenni, hanem az otthon hagyott vedelemnel.

VLaC 04-09-2007 19:20

Ja így már értem, köszi

kiep 04-12-2007 07:36

Nem működik

Sziasztok! Hogy van az, hogy elvileg 24 körös védelmem van az 1/A-ra lépve, és mégis a 14. körben elvisznek tőlem 200 hekit!?!?!?!?!?!?!?!? Ez normális???

Synkel 04-12-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 87216)
Sziasztok! Hogy van az, hogy elvileg 24 körös védelmem van az 1/A-ra lépve, és mégis a 14. körben elvisznek tőlem 200 hekit!?!?!?!?!?!?!?!? Ez normális???

Igen. A védelem csak egyéni csatákra vonatkozik, klántámadásokra nem.

kiep 04-13-2007 07:01

Ja bocs. Akkor asszem megint bővítésre szorul a súgó...

Synkel 04-13-2007 14:34

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 87376)
Ja bocs. Akkor asszem megint bővítésre szorul a súgó...

Végülis engem nem zavar, ha le van írva benne, hogy a klántámadás ellen nincs védelem, de a jelenlegi állapotát se tartom félrevezetőnek:)

kiep 04-13-2007 19:48

Hát konkrétan valóban nem félrevezető, csak furi. A leírás valahogy úgy szól, hogy 24 körös védelem van(vagy 25 erre nem emlékszem :D) És azután támadhatsz, és országod is támadható! Ergó azelőtt nem... Vagy csak nekem jön le így?

Synkel 04-13-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 87518)
Hát konkrétan valóban nem félrevezető, csak furi. A leírás valahogy úgy szól, hogy 24 körös védelem van(vagy 25 erre nem emlékszem :D) És azután támadhatsz, és országod is támadható! Ergó azelőtt nem... Vagy csak nekem jön le így?

Az országod előtte nem is támadható, mint ahogy te se támadhatsz. Ezzel szemben a klánod igen.

scyn 04-13-2007 22:17

Sziasztok!
Óriás/tudos vagyok 200 hekin varira gyurok és szövibe léptem egy Elf/tudossal. Egyenlőre csak töltögetjük az orinkat.Jönne a szövinkbe még egy óriás/tudos hadira gyurva, és szerintünk kellene még egy Ork hadis. Véleményetek szerint ez jó felállás lesz-e? Esetleg mit javasoltok!?

Burning 04-13-2007 22:20

a hadi és a vari jónak tűnik így, nameg az elf toli sem rossz, de az orkkal vigyázatok mert az nem kezdőnek való és nagy odafigyelést igényel;)

skiti 04-13-2007 22:20

viszont az ork ne legyen kezdő:)
annak nem való.

skiti 04-13-2007 22:21

azonos mp, mégis megelőz, nem hiszem el:D
hogy lehet zöldet visszavonni?:D

Burning 04-13-2007 22:23

bocsárnat, de azonos perc volt nem azonos mp;)

Burning 04-13-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 87629)
azonos mp, mégis megelőz, nem hiszem el:D
hogy lehet zöldet visszavonni?:D

adsz Atinak egy karton sört:D

All times are GMT +1. The time now is 03:40.