Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Folyamat leállás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1569)

BimmBimm 03-15-2007 17:13

Folyamat leállás

Az lenne a problémám, hogy egy nap többször is bejön az az ablak, hogy A Generic Host Process for Win32 Services hibát észlelt, ezért leállt. Semmi más gondom nincs, csak hogy megjelenik ez az ablak... Lemégsézem, aztán ha szerencsém van akkor néhány órán át nem jön lelő, de van hogy 10 percenként előugrik, és elég irritáló tud lenni ha pl filmet nézek a gépen...
Tudja e valaki hogy ez mi a retek, miért van és hogy lehetne leállítani?
Köszi

Xeper 03-15-2007 17:49

http://pcforum.hu/tudastar/24133-43/...+Services.html
http://support.microsoft.com/kb/894391
http://forums.speedguide.net/showthread.php?t=180853
http://www.securitystronghold.com/en...ution-2385.php

Nézd meg ezeket, remélhetőleg valamelyik segít :)

BimmBimm 03-15-2007 17:58

Köszi! Arra jutottam hogy tudom miért van:) Hogy mit fogok tenni azt még nem tom, de majd elolvasom az angol cuccokat is ezügyben:)

Xeper 03-15-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 80331)
Köszi! Arra jutottam hogy tudom miért van:) Hogy mit fogok tenni azt még nem tom, de majd elolvasom az angol cuccokat is ezügyben:)

No az már előrelépés. :)
Sok sikert! :)

Gyula 07-19-2007 18:48

Nekem is lenne egy apró pici problémám.
Mostanában rengeteget fagyizik a gépem, úgy hogy semmi előjel egyszer csak meg áll az egész és nincs más mint a reset gomb.

Van hogy csak a progi hal meg, most az előbb pl az IE de minden más programom képes egyik pillanatrol a másikra elpusztulni.
Elképzelhető hogy vírusom van, de inkáb arra gyanakszom hogy valamelyik alkatrész készül meghalni a gépben. van valami progi amivel tudnám monotorozni a gépet úgy hogy a végén hiba jelentés képp nem egy szám halmazt, hanem valami közelebbi információt kapop arrol hogy mi okozta a hibát?

Esetleg az xp és naplozza ezeket a hibákat?
Nem akarok az alkatrészek cserélgetésével játszani hogy hátha kiderül mi a rossz.

Redback 07-19-2007 18:50

Gyula nem lehet hogy az xp-d régi?

Dragi 07-19-2007 18:52

vagy hogy tényleg vírus

Gyula 07-19-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 110423)
Gyula nem lehet hogy az xp-d régi?

Az nem lehet.

Ati 07-19-2007 18:53

Ezt csak "meleg" állapotban csinálja, vagy egyből bekapcsolás után is? A procinak van egy alap védelme, hogy ha túlmelegszik, akkor egyszerűen leáll, hogy le ne égjen. A mostani melegben nem kizárt, hogy ez lép életbe.

Cassandra 07-19-2007 18:54

Vagy nem lehet, hogy letöltötted nemrégiben azt a hibás frissítést, amit én is?:)
Igaz nekem eddig komolyabb gondot nem okozott... kétszer újraindult a gép teljesen magától és egy windows alkalmazás szórakázik bekapcsolásnál, ezek, amiket én a számlájára írhatnék...

Gyula 07-19-2007 18:58

Megy ez már régebb óta, tehát a kevésbé meleg időben is ez volt.
Gondoltam én is a procira is, de ugye anank meg tudom nézni a hőmérsékletét és aban semmi rendkívülit nem láttam.
Jah igen és bekapcsolás után is képes ilyen csodákra.
Cassy nem igen szoktam semmiféle frissitéseket sem letölteni.

Ami azt illeti van még egy hiba jelenségem, skype beszélgetés közben eltünik a hangom én hallom a beszélgető partnert, nem szakad meg a hívás, csak ő nem hall engem, ez is egy rendszeres probléma.

Csokibácsi 07-19-2007 21:39

Vagy hardver, vagy szoftver, vagy az UFO-k :P

Lehet kontakthiba (működés közben nyugodtan ütögesd meg a memóriákat, kártyákat, ha ok, nem történik semmi), hardverhiba (memóriatesztet futtass pl.), puffadt kondis alaplap/tápegység ...

Ha van másik vinyód, dobj rá egy XP-t, frissen ropogósan, nézd meg, azzal csinálja-e.
Ha nincs, kérj egyet kölcsön, dobj rá egy XP-t, frissen ropogósan, nézd meg, azzal csinálja-e.
Ha nem sajnálod a mostani rendszert és elég réginek/használtnak találod, telepitsd újra (szűz install), majd nézd meg, utána csinálja-e.
Ha van kedved, molyolhatsz viruskeresővel és egyéb finomságokkal, én újrapakolnám mint a szél.

Vedd a sugárpisztolyod és likvidáld a kis szürkét, aki mentálisan terrorizálja a gépedet.

Redback 07-20-2007 05:31

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 110454)

Lehet kontakthiba (működés közben nyugodtan ütögesd meg a memóriákat, kártyákat, ha ok, nem történik semmi), hardverhiba (memóriatesztet futtass pl.), puffadt kondis alaplap/tápegység ...

Ha van másik vinyód, dobj rá egy XP-t, frissen ropogósan, nézd meg, azzal csinálja-e.
Ha nincs, kérj egyet kölcsön, dobj rá egy XP-t, frissen ropogósan, nézd meg, azzal csinálja-e.
Ha nem sajnálod a mostani rendszert és elég réginek/használtnak találod, telepitsd újra (szűz install), majd nézd meg, utána csinálja-e.
Ha van kedved, molyolhatsz viruskeresővel és egyéb finomságokkal, én újrapakolnám mint a szél.

Vedd a sugárpisztolyod és likvidáld a kis szürkét, aki mentálisan terrorizálja a gépedet.

Ez nagyon nagy Hibaelhárítás.Nagyon jó!

Gyula 07-20-2007 06:01

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 110454)

Köszi Csoki, sugárpisztolyt hol lehet kapni?

Komolyra forditva a szót, átböngésztem az eseméánynaplókat és elárulom nektek hogy érdekes módón némi szöveges infót is az xp a hibárol ha az ember kitartóan keres. Azt találtam hogy több fagyásom oka volt hogy az ideport1 nem volt hajlandó válaszolni, ez magyarázatot adhat a skype a wmp meg az ie fagyizásaira is szerintem, szal délután kicserélem az ide kábeleket esetleg megnézem hogy mit csinál ha a vinyót átteszem az ide2-re.

Azt nem tudjátok hogy a hiba kódokat hol lehet megnézni hogy mit is takar? MEg hogy azzal sok száma halmazzal amit mellékel az xp a hibához mit lehet kezdeni?

demian 07-20-2007 09:17

hiba kódokat peírod googléba és kidob értelmes angol leírást is róla.

Amúgy nekem is volt ilyen gondom, a hűtése nem megfelelő a gépnek, ha pc-d van akkor elég hatásos ha leszeded a burkolatot hogy jobban szellőzzön, vagy vinyó(kra) hűtőt szerelsz. Túl sok újraindulgatás után a memória is tönkre mehet nemtudom azokat megnézted-e (MEMTEST). Nekem így ment tönkre az előző gépem :)

Gyula 07-20-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by demian (Post 110526)
hiba kódokat peírod googléba és kidob értelmes angol leírást is róla.

Amúgy nekem is volt ilyen gondom, a hűtése nem megfelelő a gépnek, ha pc-d van akkor elég hatásos ha leszeded a burkolatot hogy jobban szellőzzön, vagy vinyó(kra) hűtőt szerelsz. Túl sok újraindulgatás után a memória is tönkre mehet nemtudom azokat megnézted-e (MEMTEST). Nekem így ment tönkre az előző gépem :)

A burkolat le van véve, mert mostanában turkálok a gépben és lusta vagyok vissza tenni. De a hütés szempontjábol ez egyáltalán nem jó dolog, mert szerintem semmivel sem hül jobban a gép, mésrészt sokkal töb port sziv be aminek a hatására egyre roszabb lesz a hütőbordák hőleadása :)

BimmBimm 07-20-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 110677)
A burkolat le van véve, mert mostanában turkálok a gépben és lusta vagyok vissza tenni. De a hütés szempontjábol ez egyáltalán nem jó dolog, mert szerintem semmivle sem hül joban a gép, mésrészt sokkal töb port sziv be amine ka hatására egyre roszabb lesz a hütőbordák hőleadása :)

Ez a szétszedett verzió áll fent nekem is, meg nagyon sokaknak akik azt hiszik értenek hozzá mi van ott:p

Szerintem csak egy új xp is megoldaná a gondot, mert lehet hogy hardverhiba, csak sztem akkor nem egy véletlenszerű progi leállásában jelentkezne. Ha a memo püffed meg, akkor ilyen hülye hangokad ad a gép és igaz leáll néhány progi, de utána full befagy.
Lehet a winyó, bár ha az IDE kábel makkank meg akkor sztem nem futásban lévő programban jelentkezne, mert az a memómól nyomja jórészt.
Amit Csokibácsi mondott, miszerit kocogtatsd meg a melót, nyomkodd meg a csatlakozásokat, az jó és hatásos módszer, de sztem akkor is csak az xp durrant el, ha meg vírus, arra is jó a new xp:p

Ati 07-20-2007 18:25

Az XP install elég macera azért... Alap install, és utána még sok-sok frissítés is kell, 2 nap simán rámegy...

BimmBimm 07-20-2007 18:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 110692)
Az XP install elég macera azért... Alap install, és utána még sok-sok frissítés is kell, 2 nap simán rámegy...

Ezt aláírom, de sztem akkor is szoftveres hiba

Gyula 07-20-2007 18:32

Quote:

Hát nem szivesen állok neki, mig van kétségem afelöl hogy ez a baj.

Steve 07-20-2007 18:33

Quote:

Egty barátom barátjától tudom, illetve láttam már videón, hogy van elég jól krekkelt XP. fél óra alatt felhúzza magát virusirtóval, tűzfalla, cdíróval meg mindennel amit cska beikszelsz :)

Gyula 07-20-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 110696)
Egty barátom barátjától tudom, illetve láttam már videón, hogy van elég jól krekkelt XP. fél óra alatt felhúzza magát virusirtóval, tűzfalla, cdíróval meg mindennel amit cska beikszelsz :)

Egy ilyen nekem is kellene.

Ati 07-20-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 110696)

Szerintem ez nem hivatalos XP. Image-et tudsz csinálni friss XP-ről, ami naprakész a frissítésekkel, de azt a hivatalos xp cd-vel nem tudod megcsinálni.

BimmBimm 07-20-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 110697)

Tudok szerezni:p ;)

Steve 07-20-2007 18:38

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 110697)

ha létezne ilyen akkor mihamarabb megszerezném és pár héten belül postáznám neked... ;)

BimmBimm 07-20-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 110700)
ha létezne ilyen akkor mihamarabb megszerezném és pár héten belül postáznám neked... ;)

El vagy tévedve, bizony van olyan, ami photoshoptól kezdve, office-t, totalcommandert... mindent...

Gyula 07-20-2007 19:06

Nah megcsináltam ezt a Csokibácsi féle memória birizgálást. Nagyon nyikk nyak lett töle a gép, már készültem kivágni az ablakon.
Kocogtatás után ujra indult, aztán nem volt hajlandó észrevenni hogy van benne memó, probáltam több slotba is bele tuszkolni, a régi helyén érzi jól magát. Most megy de már öt fagyizáson túl vagyok.

Ilyen géppel nem lehet rendesen hódítózni, asszem megyek viszem szervízbe :(

Ati 07-20-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 110711)
Nah megcsináltam ezt a Csokibácsi féle memória birizgálást. Nagyon nyikk nyak lett töle a gép, már készültem kivágni az ablakon.
Kocogtatás után ujra indult, aztán nem volt hajlandó észrevenni hogy van benne memó, probáltam több slotba is bele tuszkolni, a régi helyén érzi jól magát. Most megy de már öt fagyizáson túl vagyok.

Ilyen géppel igazából semmit nem lehet rendesen csinálni, nemcsak Hódítózni. :(

Remedy 07-20-2007 19:17

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 110711)

Esetleg elotte probald egy kolcson memoval, megjavul-e :)

Ati 07-20-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 110715)
Esetleg elotte probald egy kolcson memoval, megjavul-e :)

Ezt egyszerűbb szervízben kipróbálni, nem? Kinek van hirtelen kölcsön memóriája vajon? :)

Remedy 07-20-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 110716)
Ezt egyszerűbb szervízben kipróbálni, nem? Kinek van hirtelen kölcsön memóriája vajon? :)

Az osszes haveromnak. Elmegyek hozza, kiveszem a gepebol, kiprobalom, es visszaviszem. Szervizben meg fizetni kell erte :)

Cassandra 07-20-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 110717)
Az osszes haveromnak. Elmegyek hozza, kiveszem a gepebol, kiprobalom, es visszaviszem. Szervizben meg fizetni kell erte :)

Off:Őőő... lehet hülyeséget kérdezek, de ha a géppel van bibi, nem vághatja tönkre a kölcsön memóriát?:confused:

Remedy 07-20-2007 19:43

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 110720)
Off:Őőő... lehet hülyeséget kérdezek, de ha a géppel van bibi, nem vághatja tönkre a kölcsön memóriát?:confused:

En meg nem talalkoztam ilyennel, de max vmi villamcsapas vagy tulfeszultseg vagy ilyesmitol tudnek ilyet elkepzelni :)

Ati 07-20-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 110725)
En meg nem talalkoztam ilyennel, de max vmi villamcsapas vagy tulfeszultseg vagy ilyesmitol tudnek ilyet elkepzelni :)

"Ennek ide tuti bele kell mennie... Nehogymár kifogjon rajtam, csakazértis bele fog menni..." :D:D:D

Kutyuleee 07-20-2007 20:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 110726)
"Ennek ide tuti bele kell mennie... Nehogymár kifogjon rajtam, csakazértis bele fog menni..." :D:D:D

Kedves barátomnak sikerült, így szenvednie egy DDR2-essel. A memoria nyert és az alaplap reccsent:D

Cassandra 07-20-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 110726)

Jóóó... mondjuk aki ért hozzá, az tuti nem csinál ilyet... én meg hozzá se nyúlnék...
Majd valami hozzáértő... pl. ha baj van befoglak téged.;) :D

demian 07-20-2007 20:22

Én adok 2 256MB-s memóriát is nem is kérem vissza csak sajna már nem jó :P

Egy MEMTEST-et azért lefuttathatnál, 2-3 hibánál többet dob ki akkor tuti új memória kell :) ha más nem is :)

Ati 07-20-2007 20:24

Quote:

Originally Posted by demian (Post 110733)
Én adok 2 256MB-s memóriát is nem is kérem vissza csak sajna már nem jó :P

Egy MEMTEST-et azért lefuttathatnál, 2-3 hibánál többet dob ki akkor tuti új memória kell :) ha más nem is :)

Szívtam régen olyan memóriával, ami 24 órás memtest alatt egyszer se hibázott... Egész konkrétan Hód szerverben volt, és marhára nem értette senki, hogy mitől száll folyton el... Aztán csere után huzamosabb tesztnek lett alávetve, és 2-3 nap alatt már előhozta a hibákat.

demian 07-20-2007 20:26

akkor jól megbújtak a hibák :)

nekem 1 óra alatt kb 30at dobott ki a régi memóriáimmal :(

Gyula 07-20-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by demian (Post 110735)
akkor jól megbújtak a hibák :)

nekem 1 óra alatt kb 30at dobott ki a régi memóriáimmal :(

Hogy kell elinditani ezt a memtesztet?

All times are GMT +1. The time now is 20:32.