![]() |
Hogyan lehet netmegosztás 2 gép között?
Üdv mindenkinek :)
Az lenne a gondom, hogy van egy asztali PC amire be van kötve a net és ugyanarra a vonalra be szeretném kötni a notebook-omat is. Annyit össze tudtam hozni, hogy egymás között van hálózati kapcsolat, fájlmozgatás, stb. De a net sehogyan sem akaródzik bejönni. :( Előre is köszi a segítséget! :) |
Quote:
Nincs előttem most hirtelen semmi ehhez, hogy ez hogy is néz ki, szóval ha nem megy, akkor majd valaki biztosan elmagyarázza lépésenként. :) De úgy emlékszem, hogy nem bonyolult, úgyhogy a fenti elég kell, hogy legyen. ;) |
nekem is ugyanez a gondom, ha találtok megoldást, privátozzatok, köszi
|
Mi simán vettünk egy routert, bekötöttük rá mindkét gépet, és azóta fut a net mindkettőn, minden különösebb állítgatás nélkül.
|
Én a routert javaslom
ha két asztali géped van, akkor elég a vezetékes, ha notebookra is kell, akkor wireless router kell, oszt csókolom :D két asztali gépen még én is meg tudtam osztani a netet routerrel ;) |
én is azt mondom h router
nem olyan drágák, asszem 5-6 ért lehet venni egyszerúbb vezetékeseket, 10körüliért pedig már wireless-t is másrészt erre elvileg képes a Windows, de nem vagyok bene biztos h gyakorlatban jól működne:rolleyes: |
Quote:
Másrészt pedig a két géphez kell 3db hálókártya, így az integráltság korában jó eséllyel venni kell még egy kártyát (except usb-s modem). Picit még hozzátesz az ember és akkor inkább router. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A gép háza meg összeroskadt. |
Quote:
Minek 3? 2 bőven elég. 1, amin a netre csatlakozik, egy pedig, amin a másik gépre. Mire használnád a harmadikat? :-o Tartalék, oké, de tegyük fel, hogy arra nem kell. :D |
Quote:
|
Quote:
Abban van a 3. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Én régen valahogy úgy csináltam, hogy volt egy "A"-gép, 2hálókártyával, és egy "B" gép, 1 hálókártyával.
Az "A" gépen, a "hálózati kapcsolatokban" beállítottam egy hálózati hidat, és az "a" gépén beállítottam valahol hogy megengedem hogy itt az internetkapcsolatot továbbossza a gép. És a "B" gépen volt net, ha ment az "A" gép. :) |
Quote:
amúgy nálunk kábeles router van, és tök jól elvagyunk vele, még a notebookhoz is tök jól kivan huzva egy 15m-es kábel a nappaliba:D |
Itthon wifi router van,a kábel nem jó a gyeköcök miatt, ráadásul decembertől tervezem a 3. gépet rákötni. Nekem semmi gondom nem volt vele eddig már lassan 2 éve müxik. titkosítva.
Apámáknál kabeles a router, és ott a szolgátató engedi max 3 felhasználó megosztását.(Invitel) De asszem nem a legolcsobb hanem a 2. kategóriát fizetik. 2 hete át kellet rakni az egész rendszert másik szobába, valamiért ujra kellett installálni. de előtte 1 évig okés volt. |
SMC Sív As
Gép és gép közt ráadásul crosslink kábel kell mert különben lehet hogy csak nézni fox ráncolt szemöldökkel... :)
Valakinek volt dolga SMC ruti-val? Simán örjöngős a hangulatom miatta... Az eszközön MAC Adressként xx.xx.xx.xx.00 az adminfelületen a következő: LAN MAC Adress:xx.xx.xx.xx.00 WIFI MAC Adress:xx.xx.xx.xx.02 WAN MAC Adress:xx.xx.xx.xx.01 A szolgáltató /TV-s net/ látja az alsó kettő fizikai címet viszont a valós sztem ami az eszközre illetve a LAN MAC-ra van írva. Teszem hozzá a másik kettőn nem is megy ki a net. Na mindegy setup tovább oszt van egy opció hogy "clone mac adress" na klikk neki, erre a WAN Mac Adress:00-f1-47-xx-xx /clone mac/ , ami a lapi lan-kártyájának a fizikai címe. Persze ezzel sem megy kifele a rutin a net, csak akkor ha direktbe kötöm a gépet. Valami 5let???? |
Quote:
Klónozás is jól működik, a WAN-ra kerül a géped hálókártyájának a MAC címe, mint ha közvetlenül a modemmel lenne összekötve és nem is lenne router. Szolgáltatónak nem kell megadni a MAC címet? Hogy az arról jövő kapcsolatokat legyen oly kedves és engedje? |
Quote:
De volt hogy egy sima ki-bekapcsolás segített. |
Quote:
|
Ha semmiképp nem akarsz routert venni, akkor a legjobb megoldás ha veszel egy másik hálókártyát. Innen két lehetőséged van, ha van pénzed veszel egy windows szerver oprendszert, ha nincs szerzel de én a linuxot használnán, jogtiszta és ingyen van magánszemélyeknek. Innen kezdve felmész fórumokra megtanulod hogy lehet valamelyik oprendszert proxy-ként beállítani, ez a legbiztonságosabb, ha ezzel megvagy már szárnyalhat is a neted 2 gépen. :) Röpke 3 hónap és belejössz :):)
|
Quote:
|
szajonara http://www.tms.hu/smiley/lmao.gif
|
Kevesen járnak ide, ezért a keveseknek egy alap mű:http://www.youtube.com/watch?v=k5JkHBC5lDs
Űber sirály!!!:D |
Quote:
|
Azt tudom, de olyat bármikor fel lehet törni, azért javasoltam, egy jól belött proxyhoz már képzetteb emberke szükséges. Már csak azért is mert egy darabig volt nálam az a bizonyos kábeltévészolgáltató netje bekötve, és még régi időbkől volt egy coaxos netkártyám. Gondoltam beheggesztem a gépbe és körülnézek, meglepően nem kellet se username se password láttam a hálózatot, persze nem a kábelmodemen kersztül. Akiknek a gépe alapbeállításokkal volt fenn mindbe be tudtam mászni, persze nen ártó szándékkal csak kiváncsi voltam meddig mehetek. Ezért ajánlanék routert, vagy proxys megoldást.
|
Quote:
Biztonság? :D |
All times are GMT +1. The time now is 23:11. |