![]() |
szövi nem 4 fővel
Most jutott eszembe egy dolog. Le is irom :)
Ha mf vagyok megkapom a bonuszt ami jar nekem.Ha szövibe nvagyok elvesztem ezt. De mivan ha én nem akarok 4 fős szöviben jaccani csak 2 vagy 3 fősben. Ilyen esetben is elvesztem az mf bonuszoma ttehat ilyet nem csinalok. Mi lenne ha mondjuk csökkentet mf bonuszokat kapnának azok akik szöviben vannak de nem 4 en. Így jatszhato lenne egy 2 fős szövetség is , és nem kellene muszalybol 4 es re bővíteni ha nem akarom. Tehat egy 2 fős szövi esetében kapnának mfbonusz/2 t 3 mas nal meg /3 mat. Vélemény? |
Az ötlet nekem is tetszik!
Jó lenne, ha a most jelenleg szabin lévő szövitársak után járó védelmi bónuszt, a csonka szövik is megkaphatnák. A katonai támadásokra meg nem hinném, hogy járnia kéne. Ha annyira támadni akarnának és aktívak akarnak lenni, akkor keressenek még tagokat. A toli-vari bonuszt ellenzem. Az maradjon az mf-eknek. |
Quote:
Akkor old meg az a problémát, mikor két 4 fős szövi egymásnak esik, majd mikor az egyiket leverték, kilép ... maradnak 3-an de még kapnak mfbonuszt???:confused: Kicsit fura lenne.. |
Quote:
|
Csak egy kérdés: Az egy fős szövi mennyi bónuszt kapna?
|
1 fős szövi az olyan lenne mintha mf lenne.
Amugy igen, ha 2 4fős szövi van egymasnak esnek 1 kilép akkor, ne mmf bonuszt kapnak hanem a csökkentett részét-. |
Quote:
(Még egy kérdés: Még az extra toli erőt se?) |
Quote:
Beregizel egy országot és rögtön szövitag lennél? mf-nél 40%, 1 főnél 30%, 2-nél 20%, 3-nál 10% és 4-nél semmi. Én igy képzelem el. |
Másik példa: Vip hv-n volt egy 2fős szövi, tehát valahányszor elég közel jött valamelyik tag, és be tudtam ütni, akkor megttem, mert ők voltak a leggyengébbek. Ha kaptak volna 20%-ot védekezésre, akkor más lett volna a helyzet, így meg tetszett, hogy bevállalták, négyen fognak játszani.
Tehát max úgy tudnám támogatni, hogy 1fő +30% védelem, 2fő: +20% védelem, 3fő: +10% védelem, és mindez csak akkor ha szövi vs szövi harc van. Tehát mf-ek ellen már nem járna. De lehet, hogy ez már túl bonyolult. |
Ha valaki 3 fős szöviben játszik, az ne verekedjen 4 fős szövikkel, és kész. Legalábbis akkor ne, ha azok még jobbak is mint ő.
A szövetségek 4 fősre lettek tervezve, és egyértelmű, hogy egy csonka szövi nem veheti fel a versenyt egy teljessel. Nem is kell, hogy felvegye, mert legalábbis érdekes lenne a dolog. Védekezési szempontból kompenzálva van az, hogy egy szövitag esetleg szabira kell menjen valami oknál fogva, a szövetségesei ugyanis kapnak utána 10% védelmet. Nem lenne jó, ha ugyanez a 10% bónusz támadásra is járna, az meg végképp, hogy még szabis szövetséges se kell hozzá. |
Az a bonusz amit most megkapnak akkor ha egy tag szabin van jarna akkor is ha nem 4 en vannak egy szabizik 1 hanem csak ha harman.
1 fős szövi meg nincs mert az mf |
Quote:
(Sokaknál ez taktikai elem, másoknál megtévesztés, megint mások csak nem tudják, hogy így 40%-kal rosszabbul járnak...) |
Igen én is talalkoztam 1 fős szövivel, igaz szerintem ez az 5 ös csopi jellemzője.
Nem hiszem hogy mashol annyi 1 fős szövi lenne |
Quote:
De azt nem támogattom hogy MFbonusz= Szövivezér(1 fő szovi)-nek járó bonusszal. |
Quote:
De belatom hogy a kettő nem ugyanaz.Csak az egyik értelmetlen. |
Quote:
Ha ez a 40% ezentúl nem 40%, hanem 10% (30 helyett 40), akkor egy újabb taktikai elem kiesik. |
Üdv
Én nem támogatom a változtatást ebbe az irányba. Gyakran játszom mf-et (általában hadis-varist) és a sereggel üthető célpontok keresése így sem könnyű... :cool: Vegyünk egy átlag szövit: A varis - nem bírom gömbölni. A hadis - sereggel nehezen üthető, sanszos a visszakísérés. A tolis - általában ő a célpont. :D Ezek persze csak tapasztalaton alapuló átlagok. Na most: a támadás kiszámításánál ha mindent tudni akarok: - meg kell tudnom gömbölni. - éplista is kéne a tornyok miatt. - a szöviket is meg kell tudnom szabin vannak-e ? (a bónusz miatt). - Jó lenne ha át is tudnám ütni sereggel. Szóval egy olyan orit kell találnom ami MINDHÁROM vonalon gyengébb. Ahogy haladunk felfelé ez egyre nehezebb. Ez a nem könnyű az mf bónuszok ellenére sem. Persze vannak egyéb módszerek infószerzésre (nem krónikára gondolok, mert azt utálom). Szóval szerintem ne nehezitsűk az mf-ek dolgát, még akkor se ha életszerűen egy négyes szövi legyaláz egy mf-t. (én mf-eknek a toli és varibónuszt 20 % ra emelném inkább, de nem offolok) (ja, és nem nyafogok, már kétszer fordultam, végig mf voltam :) ) |
Szerintem ez nem az mf eket gyengiti.Mivel jelenleg nincsen 4 fő nél kisebb szövi.Mindeki 4 eset csinal.
Én azert irtam ezt mert mondjuk nekem van egy jo cimbim akivel szövizni akarok de mast nem ismerek akkor se teszem meg mert nem éri meg.2 ismeretlent meg ne makarok bevenni. Tovább megyek.Szerintem ez a jkszt is csökkenté.Mert a 2 johaver nem mf ként megy fel egymast segitve hanem szöviben. |
Quote:
Szerintem kicsit felboritaná a játékrendet, mert így minden mf szövisre váltana, a toliknak ez nagy előny, mert nem tudod felmérni, és látod hogy szövis akkor (90%-ban)nem támadják le, föleg ha elf lenne, senki nem nyúlna hozzá. A szövi, mf státuszok között szinte semmi diferencia nem lenne. Talán igy az is értelmetlenné válna hogy 72 körig nem változtathatod meg mf-ről a státuszodat. Nade, ez csak az én véleményem! |
Quote:
nincs vmi statisztikád? :D Sztem főként a gyorsban lehet az ilyeneket fellelni, mert elég sok odafigyelést igényel hosszútávon ... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én pl csináltam ezt egyszer hosaszbb ideig. Varis voltam, könnyű volt felmérni, a seregek meg pattantak, és 72 kör múlva kezdhettem elölről:) Aztán egyszer elaludtam, és hajnalban lefosztottak kicsit 800 millára...:) |
Quote:
Ez alapjában véve nem is olyan nagy baj, a baj SZVSZ inkább egy szöviháború esetén jelenik meg, amikor - ahogyan azt már írtátok - egy tag kiiktatása (távolra ütése, rengetése, rombolása, kiéheztetése, kitekizése stb.) után az adott tagot egyszerűen kitéve a szövetségből az ellenfél nem gyengülne olyan mértékben mint eddig, és mivel egy tag kiiktatása sokszor eléggé sokba kerül, még az is lehet hogy a sikeres fél kerül rosszabb pozícióba mint előtte. Mi lenne tehát, ha a csonka szövetségek maradnának úgy ahogy jelenleg is működnek, ellenben lenne lehetőség 2 ill. 3 fős szövetségek létrehozására is, megfelelő bónuszokkal (pl. 1 fős marad MF, 2 fős - duó MF/2 bónusszal, 3 fős - triumvirátus MF/3 bónusszal, 4 fő marad szövetség bónusz nélkül). Ez esetben ennek (mármint hogy a szövetség nem a hagyományos 4 fős, hanem ettől eltérő), meg kéne jelennie mind a kristálygömbben, mind a szövifelmérésben. A visszaélések elkerülése érdekében természetesen a kisebb szövetségek bővítésére ugyanazokat az időkorlátokat kellene alkalmazni, mint ami az MF-szövi státusváltásnál érvényben van. |
Quote:
A többi egész jól hangzik:) |
Quote:
|
Quote:
gondolom csak úgy példaként írtad, de kiegészítem:) |
Quote:
|
hát nem néz kivalami jól... inkább nem kéne megjeleníteni...
|
Quote:
mondjuk, akkor Atiéknak kéne két új oldalt csinálni, hogy triumvirátus, és duó vagy akárhogy is neveznénk... |
Quote:
|
nekem negyon tetszik a lacqa módosításával, tehát duó,meg trimvirátus
így maradnak a taktikai lehetőségek, és nincs kiszámíthatatlan szöviháború |
Ha 2 esetleg 3 tagú szövíben vagy akkor nem fogsz belekötni egy 4-es szövibe, akikről tudod hogy sokkal erősebbek, ha pedig téged támadnak akkor ott a szövisegítség, és kérsz be segítséget.
Nem látom értelmét annak hogy meg kéne változtatni a mostani rendszert. Arról nem is szólva hogy mondjuk egy 2 tagú szövi egy óriással és egy elffel elég komoly előnyre tehetne szert. Elvégre az elftől elhozná az íjait, ő pedig nyugodt szívvel támadhatna teljes sereggel, ezzel egy gyengébb 4 tagú szövit simán szét lehetne verni... Arról nem is beszélve hogy mondjuk szövitámadás esetén felméritek az ellent, aztán kiteszitek a tolist a maradék pedig szétcincálja a már felmért szövit. Mert mire ők is kitennének egy embert hogy meglegyen a +bónusz, addíg eltellik 24 kör... |
Quote:
nem értem hol a probléma a másik pédádat meg már most is meg lehet csinálni csak éppen mf-be léptek ki, és mindenki 1 kiszemelt tagot írt, ugyan úgy etikátlan, és nem különbözik sokban mint amit Te vetettél föl szerintem nem elvetendő az ötlet |
Quote:
A +20% bónusz pedig ilyen esetben nem keveset számít... Ha pedig az általad említett módon mennek rá egy szövire akkor az JKSZ, és mint ilyenért remélem hogy átteszik az ilyeneket a megfelelő helyre :D |
Quote:
akkor mondok egy másik példát: most is megteheted azt, hogy fölmérés után kipakolod a tolisodat, és helyére beveszel egy hadist nem? csak azt kell megszabni, hoyg eltartson egy ideig váltani a különböző szövetségi típusok között |
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy vagy mf, vagy szövitag. A szövi pedig max 4 taggal rendelkezik. Aki úgy akar játszani, hogy nem használja ki a 4 tagú szövi lehetőségeit legyen mf, vagy ne akarjon bónuszt.
|
szerintem kár konkrét példákkal előállni, a 4-tagú erősebb a 3 tagúnál, az meg a 2 tagúnál, ezek elvi dolgok (egyébként meg úgyis az erősebb nyer, akárhányan van :) )
nekem tetszik továbbra is, hogy lehetne 2-3 tagú szövi, a 2 tagú + 20% kat. bónuszokkal, a 3 tagú + 10%-kal a lényeg, hogy ne lehessen az egyikből a másikba sűrün váltogatni |
Quote:
|
Nekem tetszene a 2tagú+a 3tagú szövi:)
én támogatom |
All times are GMT +1. The time now is 02:23. |