Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövi nem 4 fővel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1554)

Alba 03-12-2007 09:33

szövi nem 4 fővel

Most jutott eszembe egy dolog. Le is irom :)

Ha mf vagyok megkapom a bonuszt ami jar nekem.Ha szövibe nvagyok elvesztem ezt.

De mivan ha én nem akarok 4 fős szöviben jaccani csak 2 vagy 3 fősben.
Ilyen esetben is elvesztem az mf bonuszoma ttehat ilyet nem csinalok.

Mi lenne ha mondjuk csökkentet mf bonuszokat kapnának azok akik szöviben vannak de nem 4 en. Így jatszhato lenne egy 2 fős szövetség is , és nem kellene muszalybol 4 es re bővíteni ha nem akarom.

Tehat egy 2 fős szövi esetében kapnának mfbonusz/2 t 3 mas nal meg /3 mat.

Vélemény?

Colony 03-12-2007 09:48

Az ötlet nekem is tetszik!
Jó lenne, ha a most jelenleg szabin lévő szövitársak után járó védelmi bónuszt, a csonka szövik is megkaphatnák.
A katonai támadásokra meg nem hinném, hogy járnia kéne. Ha annyira támadni akarnának és aktívak akarnak lenni, akkor keressenek még tagokat.

A toli-vari bonuszt ellenzem. Az maradjon az mf-eknek.

LotR 03-12-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79635)

Mi lenne ha mondjuk csökkentet mf bonuszokat kapnának azok akik szöviben vannak de nem 4 en. Így jatszhato lenne egy 2 fős szövetség is , és nem kellene muszalybol 4 es re bővíteni ha nem akarom.

Vélemény?

Akkor old meg az a problémát, mikor két 4 fős szövi egymásnak esik, majd mikor az egyiket leverték, kilép ...
maradnak 3-an de még kapnak mfbonuszt???:confused:
Kicsit fura lenne..

Xeper 03-12-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 79638)
Akkor old meg az a problémát, mikor két 4 fős szövi egymásnak esik, majd mikor az egyiket leverték, kilép ...
maradnak 3-an de még kapnak mfbonuszt???:confused:
Kicsit fura lenne..

MF bónusz harmadát kapnák... nagyon nem mindegy (kb annyi, mintha lenne egy 4. szövetségesük, aki szabin van)

Valezius 03-12-2007 10:03

Csak egy kérdés: Az egy fős szövi mennyi bónuszt kapna?

Alba 03-12-2007 10:05

1 fős szövi az olyan lenne mintha mf lenne.

Amugy igen, ha 2 4fős szövi van egymasnak esnek 1 kilép akkor, ne mmf bonuszt kapnak hanem a csökkentett részét-.

Valezius 03-12-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79643)

Amugy igen, ha 2 4fős szövi van egymasnak esnek 1 kilép akkor, ne mmf bonuszt kapnak hanem a csökkentett részét-.

Akkor nem tetszik. Egy példa: én vagyok a környék legnagyobb tolvaja, senki nem fog szövit felmérni nálam, meggömböznek, és kiírja, hogy szövetség tagja. Ezáltal valamennyi extra védelmet kaptam, és semmit nem kell feladnom.
(Még egy kérdés: Még az extra toli erőt se?)

Colony 03-12-2007 10:09

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79643)

Akkor miértelme lenne az mf státusznak?
Beregizel egy országot és rögtön szövitag lennél?
mf-nél 40%, 1 főnél 30%, 2-nél 20%, 3-nál 10% és 4-nél semmi. Én igy képzelem el.

Valezius 03-12-2007 10:23

Másik példa: Vip hv-n volt egy 2fős szövi, tehát valahányszor elég közel jött valamelyik tag, és be tudtam ütni, akkor megttem, mert ők voltak a leggyengébbek. Ha kaptak volna 20%-ot védekezésre, akkor más lett volna a helyzet, így meg tetszett, hogy bevállalták, négyen fognak játszani.

Tehát max úgy tudnám támogatni, hogy
1fő +30% védelem, 2fő: +20% védelem, 3fő: +10% védelem, és mindez csak akkor ha szövi vs szövi harc van. Tehát mf-ek ellen már nem járna.
De lehet, hogy ez már túl bonyolult.

Synkel 03-12-2007 10:40

Ha valaki 3 fős szöviben játszik, az ne verekedjen 4 fős szövikkel, és kész. Legalábbis akkor ne, ha azok még jobbak is mint ő.
A szövetségek 4 fősre lettek tervezve, és egyértelmű, hogy egy csonka szövi nem veheti fel a versenyt egy teljessel. Nem is kell, hogy felvegye, mert legalábbis érdekes lenne a dolog.
Védekezési szempontból kompenzálva van az, hogy egy szövitag esetleg szabira kell menjen valami oknál fogva, a szövetségesei ugyanis kapnak utána 10% védelmet. Nem lenne jó, ha ugyanez a 10% bónusz támadásra is járna, az meg végképp, hogy még szabis szövetséges se kell hozzá.

Alba 03-12-2007 10:40

Az a bonusz amit most megkapnak akkor ha egy tag szabin van jarna akkor is ha nem 4 en vannak egy szabizik 1 hanem csak ha harman.

1 fős szövi meg nincs mert az mf

Ati 03-12-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79654)
1 fős szövi meg nincs mert az mf

Tudod hány 1 fős szövi szaladgál a játékban? Huhúúú, rengeteg.

(Sokaknál ez taktikai elem, másoknál megtévesztés, megint mások csak nem tudják, hogy így 40%-kal rosszabbul járnak...)

Alba 03-12-2007 10:46

Igen én is talalkoztam 1 fős szövivel, igaz szerintem ez az 5 ös csopi jellemzője.
Nem hiszem hogy mashol annyi 1 fős szövi lenne

LotR 03-12-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 79639)
MF bónusz harmadát kapnák... nagyon nem mindegy (kb annyi, mintha lenne egy 4. szövetségesük, aki szabin van)

így már érthetőbb:) EZ jó!

De azt nem támogattom hogy MFbonusz= Szövivezér(1 fő szovi)-nek járó bonusszal.

Alba 03-12-2007 10:51

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 79659)
így már érthetőbb:) EZ jó!

De azt nem támogattom hogy MFbonusz= Szövivezér(1 fő szovi)-nek járó bonusszal.

Ezt azert irtam mert ugy gondolom hogy aki 1 fős szövibe van mint vezer az akkor mar miert ne mmf.
De belatom hogy a kettő nem ugyanaz.Csak az egyik értelmetlen.

Ati 03-12-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79662)
Ezt azert irtam mert ugy gondolom hogy aki 1 fős szövibe van mint vezer az akkor mar miert ne mmf.
De belatom hogy a kettő nem ugyanaz.Csak az egyik értelmetlen.

Nem értelmetlen. Taktikai elemként sokan használják ezt, hogy szövitagok, és ha megtámadják őket, akkor átváltanak mf-re. A támadás kiszámításakor az a 40% nem volt számolva az esetek nagyrészében, így védi az ütést.

Ha ez a 40% ezentúl nem 40%, hanem 10% (30 helyett 40), akkor egy újabb taktikai elem kiesik.

Artúr 03-12-2007 11:00

Üdv

Én nem támogatom a változtatást ebbe az irányba.

Gyakran játszom mf-et (általában hadis-varist) és a sereggel üthető célpontok keresése így sem könnyű... :cool:

Vegyünk egy átlag szövit:
A varis - nem bírom gömbölni.
A hadis - sereggel nehezen üthető, sanszos a visszakísérés.
A tolis - általában ő a célpont. :D

Ezek persze csak tapasztalaton alapuló átlagok.

Na most: a támadás kiszámításánál ha mindent tudni akarok:
- meg kell tudnom gömbölni.
- éplista is kéne a tornyok miatt.
- a szöviket is meg kell tudnom szabin vannak-e ? (a bónusz miatt).
- Jó lenne ha át is tudnám ütni sereggel.

Szóval egy olyan orit kell találnom ami MINDHÁROM vonalon gyengébb. Ahogy haladunk felfelé ez egyre nehezebb. Ez a nem könnyű az mf bónuszok ellenére sem.
Persze vannak egyéb módszerek infószerzésre (nem krónikára gondolok, mert azt utálom).

Szóval szerintem ne nehezitsűk az mf-ek dolgát, még akkor se ha életszerűen egy négyes szövi legyaláz egy mf-t. (én mf-eknek a toli és varibónuszt 20 % ra emelném inkább, de nem offolok)

(ja, és nem nyafogok, már kétszer fordultam, végig mf voltam :) )

Alba 03-12-2007 11:08

Szerintem ez nem az mf eket gyengiti.Mivel jelenleg nincsen 4 fő nél kisebb szövi.Mindeki 4 eset csinal.

Én azert irtam ezt mert mondjuk nekem van egy jo cimbim akivel szövizni akarok de mast nem ismerek akkor se teszem meg mert nem éri meg.2 ismeretlent meg ne makarok bevenni.

Tovább megyek.Szerintem ez a jkszt is csökkenté.Mert a 2 johaver nem mf ként megy fel egymast segitve hanem szöviben.

Hunor a sirály 03-14-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79665)
Én azert irtam ezt mert mondjuk nekem van egy jo cimbim akivel szövizni akarok de mast nem ismerek akkor se teszem meg mert nem éri meg.2 ismeretlent meg ne makarok bevenni.

Ha, így álsz hozzá, hogy ismeretlen és nem beszélsz vele, akkor soha nem lesz ismerős, minden ismerős egyszer ismertlen volt:)

Szerintem kicsit felboritaná a játékrendet, mert így minden mf szövisre váltana, a toliknak ez nagy előny, mert nem tudod felmérni, és látod hogy szövis akkor (90%-ban)nem támadják le, föleg ha elf lenne, senki nem nyúlna hozzá. A szövi, mf státuszok között szinte semmi diferencia nem lenne. Talán igy az is értelmetlenné válna hogy 72 körig nem változtathatod meg mf-ről a státuszodat.

Nade, ez csak az én véleményem!

LotR 03-14-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79663)
Nem értelmetlen. Taktikai elemként sokan használják ezt, hogy szövitagok, és ha megtámadják őket, akkor átváltanak mf-re. A támadás kiszámításakor az a 40% nem volt számolva az esetek nagyrészében, így védi az ütést.

Ha ez a 40% ezentúl nem 40%, hanem 10% (30 helyett 40), akkor egy újabb taktikai elem kiesik.

kíváncsi lennék ezt a taktikát hány mf követi ebbe a játékba...
nincs vmi statisztikád? :D

Sztem főként a gyorsban lehet az ilyeneket fellelni, mert elég sok odafigyelést igényel hosszútávon ...

Xeper 03-14-2007 20:49

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 80162)

Sztem főként a gyorsban lehet az ilyeneket fellelni, mert elég sok odafigyelést igényel hosszútávon ...

Éppen ezért kifizetődőbb egy lassabb csoportban ;)

Ati 03-14-2007 20:52

Quote:

Nincs, de sok embertől hallottam már, hogy használja.

Synkel 03-16-2007 19:07

Quote:

Én pl csináltam ezt egyszer hosaszbb ideig. Varis voltam, könnyű volt felmérni, a seregek meg pattantak, és 72 kör múlva kezdhettem elölről:)
Aztán egyszer elaludtam, és hajnalban lefosztottak kicsit 800 millára...:)

lacqa 04-18-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79635)

Vélemény?

Szerintem ez esetben többen megszabadulnának 1-2 tagtól, lévén hogy így egy bizonytalan tag helyett egy biztos bónuszhoz jutnának, ami sok esetben sokkal jobb helyzet.

Ez alapjában véve nem is olyan nagy baj, a baj SZVSZ inkább egy szöviháború esetén jelenik meg, amikor - ahogyan azt már írtátok - egy tag kiiktatása (távolra ütése, rengetése, rombolása, kiéheztetése, kitekizése stb.) után az adott tagot egyszerűen kitéve a szövetségből az ellenfél nem gyengülne olyan mértékben mint eddig, és mivel egy tag kiiktatása sokszor eléggé sokba kerül, még az is lehet hogy a sikeres fél kerül rosszabb pozícióba mint előtte.

Mi lenne tehát, ha a csonka szövetségek maradnának úgy ahogy jelenleg is működnek, ellenben lenne lehetőség 2 ill. 3 fős szövetségek létrehozására is, megfelelő bónuszokkal (pl. 1 fős marad MF, 2 fős - duó MF/2 bónusszal, 3 fős - triumvirátus MF/3 bónusszal, 4 fő marad szövetség bónusz nélkül).

Ez esetben ennek (mármint hogy a szövetség nem a hagyományos 4 fős, hanem ettől eltérő), meg kéne jelennie mind a kristálygömbben, mind a szövifelmérésben.

A visszaélések elkerülése érdekében természetesen a kisebb szövetségek bővítésére ugyanazokat az időkorlátokat kellene alkalmazni, mint ami az MF-szövi státusváltásnál érvényben van.

Vas 04-18-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 88515)
Ez esetben ennek (mármint hogy a szövetség nem a hagyományos 4 fős, hanem ettől eltérő), meg kéne jelennie mind a kristálygömbben, mind a szövifelmérésben. A visszaélések elkerülése érdekében természetesen a kisebb szövetségek bővítésére ugyanazokat az időkorlátokat kellene alkalmazni, mint ami az MF-szövi státusváltásnál érvényben van.

Ezt felesleges lenne belerakni, szövetség az szövetség, ha meg felméri, úgy is látja:)

A többi egész jól hangzik:)

Burning 04-18-2007 16:31

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 79658)
Igen én is talalkoztam 1 fős szövivel, igaz szerintem ez az 5 ös csopi jellemzője.
Nem hiszem hogy mashol annyi 1 fős szövi lenne

hidd el négyben is szaladgálnak páran...

Burning 04-18-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79657)
Tudod hány 1 fős szövi szaladgál a játékban? Huhúúú, rengeteg.

(Sokaknál ez taktikai elem, másoknál megtévesztés, megint mások csak nem tudják, hogy így 40%-kal rosszabbul járnak...)

kihagytál egy-két lehetőséget: kirúgták/kilépett egy szöviből és még nem állította át vagy most fog belépni hamarosan, ezért nem akar váltani, mert akkor 72 kört kéne várnia...:p:D
gondolom csak úgy példaként írtad, de kiegészítem:)

Burning 04-18-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 88515)
Szerintem ez esetben többen megszabadulnának 1-2 tagtól, lévén hogy így egy bizonytalan tag helyett egy biztos bónuszhoz jutnának, ami sok esetben sokkal jobb helyzet.

Ez alapjában véve nem is olyan nagy baj, a baj SZVSZ inkább egy szöviháború esetén jelenik meg, amikor - ahogyan azt már írtátok - egy tag kiiktatása (távolra ütése, rengetése, rombolása, kiéheztetése, kitekizése stb.) után az adott tagot egyszerűen kitéve a szövetségből az ellenfél nem gyengülne olyan mértékben mint eddig, és mivel egy tag kiiktatása sokszor eléggé sokba kerül, még az is lehet hogy a sikeres fél kerül rosszabb pozícióba mint előtte.

Mi lenne tehát, ha a csonka szövetségek maradnának úgy ahogy jelenleg is működnek, ellenben lenne lehetőség 2 ill. 3 fős szövetségek létrehozására is, megfelelő bónuszokkal (pl. 1 fős marad MF, 2 fős - duó MF/2 bónusszal, 3 fős - triumvirátus MF/3 bónusszal, 4 fő marad szövetség bónusz nélkül).

Ez esetben ennek (mármint hogy a szövetség nem a hagyományos 4 fős, hanem ettől eltérő), meg kéne jelennie mind a kristálygömbben, mind a szövifelmérésben.

A visszaélések elkerülése érdekében természetesen a kisebb szövetségek bővítésére ugyanazokat az időkorlátokat kellene alkalmazni, mint ami az MF-szövi státusváltásnál érvényben van.

akkor a kristálygömbön az jelenne meg, hogy triumvirátus tagja/vezére??

Vas 04-18-2007 16:38

hát nem néz kivalami jól... inkább nem kéne megjeleníteni...

Burning 04-18-2007 16:41

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88547)

de mindenképp megkell, mert ha nincs megjelenítve, akkor te nekimész mint sima szövisnek, és nem számolsz bónusszal és ez pattanáshoz vezethet;):eek:
mondjuk, akkor Atiéknak kéne két új oldalt csinálni, hogy triumvirátus, és duó vagy akárhogy is neveznénk...

lacqa 04-18-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 88547)

valóban bután néz ki, de nem biztos hogy nagy jelentősége van annak egy gömb esetén hogy ki a duó vagy trió vezetője.

NorB 04-19-2007 15:27

nekem negyon tetszik a lacqa módosításával, tehát duó,meg trimvirátus
így maradnak a taktikai lehetőségek, és nincs kiszámíthatatlan szöviháború

Robin 04-19-2007 16:18

Ha 2 esetleg 3 tagú szövíben vagy akkor nem fogsz belekötni egy 4-es szövibe, akikről tudod hogy sokkal erősebbek, ha pedig téged támadnak akkor ott a szövisegítség, és kérsz be segítséget.
Nem látom értelmét annak hogy meg kéne változtatni a mostani rendszert.

Arról nem is szólva hogy mondjuk egy 2 tagú szövi egy óriással és egy elffel elég komoly előnyre tehetne szert.
Elvégre az elftől elhozná az íjait, ő pedig nyugodt szívvel támadhatna teljes sereggel, ezzel egy gyengébb 4 tagú szövit simán szét lehetne verni...

Arról nem is beszélve hogy mondjuk szövitámadás esetén felméritek az ellent, aztán kiteszitek a tolist a maradék pedig szétcincálja a már felmért szövit.
Mert mire ők is kitennének egy embert hogy meglegyen a +bónusz, addíg eltellik 24 kör...

Andrew 04-19-2007 16:59

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88788)
Ha 2 esetleg 3 tagú szövíben vagy akkor nem fogsz belekötni egy 4-es szövibe, akikről tudod hogy sokkal erősebbek, ha pedig téged támadnak akkor ott a szövisegítség, és kérsz be segítséget.
Nem látom értelmét annak hogy meg kéne változtatni a mostani rendszert.

Arról nem is szólva hogy mondjuk egy 2 tagú szövi egy óriással és egy elffel elég komoly előnyre tehetne szert.
Elvégre az elftől elhozná az íjait, ő pedig nyugodt szívvel támadhatna teljes sereggel, ezzel egy gyengébb 4 tagú szövit simán szét lehetne verni...

Arról nem is beszélve hogy mondjuk szövitámadás esetén felméritek az ellent, aztán kiteszitek a tolist a maradék pedig szétcincálja a már felmért szövit.
Mert mire ők is kitennének egy embert hogy meglegyen a +bónusz, addíg eltellik 24 kör...

és akkor az elfnél mi marad otthon védeni? fantomsereg?:rolleyes: gömbözitek az óriást, felméritek a szövetséget, gömbözitek az elfet, kap egy tűzgolyeszt, és már mehet is a sereg:) - nomeg egy óriás, felezett mf búnusszal nem fog szétcincálni egy szövit
nem értem hol a probléma

a másik pédádat meg már most is meg lehet csinálni
csak éppen mf-be léptek ki, és mindenki 1 kiszemelt tagot írt, ugyan úgy etikátlan, és nem különbözik sokban mint amit Te vetettél föl

szerintem nem elvetendő az ötlet

Robin 04-19-2007 17:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 88802)
és akkor az elfnél mi marad otthon védeni? fantomsereg?:rolleyes: gömbözitek az óriást, felméritek a szövetséget, gömbözitek az elfet, kap egy tűzgolyeszt, és már mehet is a sereg:) - nomeg egy óriás, felezett mf búnusszal nem fog szétcincálni egy szövit
nem értem hol a probléma

a másik pédádat meg már most is meg lehet csinálni
csak éppen mf-be léptek ki, és mindenki 1 kiszemelt tagot írt, ugyan úgy etikátlan, és nem különbözik sokban mint amit Te vetettél föl

szerintem nem elvetendő az ötlet

A tűzgolyóból mit állapítasz meg? Szerintem annyit hogy akkor abban a pillanatban amikor tűzgolyóztad, nincs bennt sereg ;)
A +20% bónusz pedig ilyen esetben nem keveset számít...

Ha pedig az általad említett módon mennek rá egy szövire akkor az JKSZ, és mint ilyenért remélem hogy átteszik az ilyeneket a megfelelő helyre :D

Andrew 04-19-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 88811)
A tűzgolyóból mit állapítasz meg? Szerintem annyit hogy akkor abban a pillanatban amikor tűzgolyóztad, nincs bennt sereg ;)
A +20% bónusz pedig ilyen esetben nem keveset számít...

Ha pedig az általad említett módon mennek rá egy szövire akkor az JKSZ, és mint ilyenért remélem hogy átteszik az ilyeneket a megfelelő helyre :D

a példádban ott van egy kéttagú szövi, aminek az egyik tagja kitámadott, és íjakat hívott be (akiknek ugye nincs tornyuk... és egy elf amúgy sem tart annyi íjat, hogy az egy óriásnak torony nélkül elég legyen), akkor mégis hogy a bánatban fogná meg a kísérést?? mert ha a 4es szövi akit támadtak, az 2had 1vari 1 tolival megy, akkor az elfről van gömb és éplista, ergó ha látják, hogy nincsenek íjai, lehet támadni, ha 3 hadi, 1 vari a felállás, akkor pedig már mindkettőt lehet kísérni fele-fele sereggel, és védeni nincs sok esélyük, nem tudom ezen miért problémázol

akkor mondok egy másik példát: most is megteheted azt, hogy fölmérés után kipakolod a tolisodat, és helyére beveszel egy hadist nem?

csak azt kell megszabni, hoyg eltartson egy ideig váltani a különböző szövetségi típusok között

Synkel 04-19-2007 20:57

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy vagy mf, vagy szövitag. A szövi pedig max 4 taggal rendelkezik. Aki úgy akar játszani, hogy nem használja ki a 4 tagú szövi lehetőségeit legyen mf, vagy ne akarjon bónuszt.

NorB 04-21-2007 06:57

szerintem kár konkrét példákkal előállni, a 4-tagú erősebb a 3 tagúnál, az meg a 2 tagúnál, ezek elvi dolgok (egyébként meg úgyis az erősebb nyer, akárhányan van :) )
nekem tetszik továbbra is, hogy lehetne 2-3 tagú szövi, a 2 tagú + 20% kat. bónuszokkal, a 3 tagú + 10%-kal
a lényeg, hogy ne lehessen az egyikből a másikba sűrün váltogatni

Andrew 04-21-2007 10:27

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 89180)
a lényeg, hogy ne lehessen az egyikből a másikba sűrün váltogatni

itt a pont, ez a lényeg, ez kiszűrné a visszaélések jelentős részét

Harcosok 06-03-2007 10:40

Nekem tetszene a 2tagú+a 3tagú szövi:)
én támogatom

All times are GMT +1. The time now is 02:23.